5 november 2003
-
Champions League
-

Na de overwinning in Athene heeft PSV ook thuis van het relatief zwakke AEK Athene weten te winnen. PSV kende geen problemen met de Grieken, al kon het pas na rust op voorsprong komen. Bouma en Robben waren de doelpuntenmakers voor PSV. Het zou een ideale wedstrijd zijn geweest voor Kezman om van zijn Champions League complex af te komen. Het werd echter alleen maar erger. Ook nu scoorde hij niet, ondanks een paar hele goede kansen.

PSV had in de eerste helft bijna continu balbezit. De ploeg creeerde allen veel te weinig kansen. Op een goede fase van tien minuten na kwam de ploeg niet veel verder dan 20 meter van het goal van de Grieken.

In de tweede helft werd na zes minuten eindelijk de ban gebroken. Wilfred Bouma kopte een goede hoekschop van Arjen Robben in de verre hoek. Diezelfde Robben zorgde met een moeizame inzet na een onzelfzuchtige assist van Kezman tien minuten later voor de beslissing in de wedstrijd. Hij zette PSV daarmee op 2-0.

Tien minuten voor tijd had PSV nog het geluk dat de scheidsrechter een inzet van de Grieken verkeerd beoordeelde. Waterreus pakte de bal ogenschijnlijk achter de doellijn vandaan, maar de goal werd niet gegeven. Daardoor voorkwam PSV nog een mogelijk slotoffensief van de Grieken.

[later meer]

Hofland mist duel tegen Monaco wegens schorsing

Naast de langgeblesseerde Mark van Bommel zal PSV in het komende duel tegen Monaco ook Kevin Hofland moeten missen. De centrale verdediger van PSV liep bij een 2-0 stand een terechte gele kaart op. Aangezien hij al op scherp stond krijgt hij een automatische schorsing van een duel voorgeschoteld.

Monaco - Deportivo 8-3 !!!!!!!!!!!!!!!!

In de andere wedstrijd in de poule werd Deportivo la Coruna afgedroogd door het Franse Monaco. De Fransen wonnen maar liefst met 8-3. Het was al eerder duidelijk dat Monaco de sterkte ploeg van de poule heeft. Dat komt nu ook tot uitdrukking in de poulestand. Door de directe tegenstander Deportivo la Coruna te vernederen pakte het de koppositie in de poule. Voor Monaco scoorden Rothen, Giuly, Prso (4x), Plasil en Cisse. Tristan (2) en Scaloni scoorden tegen.

PSV bijna uitgeschakeld voor CL; zo goed als zeker van UEFA Cup

PSV is zo goed als zeker van het behalen van de derde plaats en daarmee UEFA Cup voetbal. De ploeg heeft met nog twee duels vijf punten voorsprong op AEK Athene. Twee overwinningen van die ploegen tegen Monaco en Deportivo la Coruna zitten er niet echt in. Uitgaande van twee nederlagen van de zwakke Grieken zal PSV voor kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League zowel tegen Deportivo la Coruna thuis als Monaco uit moeten winnen. (of gelijk bij Monaco en met drie punten verschil winnen bij Depor) Dat lijkt een bijna onhaalbare optie gezien het krachtsverschil.

1. Monaco 4 9 14-5
2. Deportivo la Coruna 4 7 7-9
3. PSV 4 6 4-4
4. AEK Athene 4 1 1-8

Hiddink: tevreden met prestatie

Guus Hiddink was na afloop zeer in zijn nopjes met de prestatie van PSV. "Ik ben heel tevreden met onze wedstrijd. In de eerste helft was het belangrijk controle te hebben over de wedstrijd en niet zoals Monaco in de thuiswedstrijd tegen AEK opeens in een raar mes te lopen en kansen weg te geven. Dat hebebn we geen moment gedaan. Het was niet hoogstaand, maar ik was tevreden hoe we de wedstrijd ingingen. Pas in de laatste 10 minuten in de eerste helft maakten we onszelf onrustig doordat we nog niet gescoord hadden. In de rust heb ik duidelijk gemaakt dat we rustig moesten blijven en de goal vanzelf komt.

Hiddink was vooral ook tevreden dat nu er een aantal spelers ontbreekt andere spelers het oppakken en brengen wat er van ze verwacht wordt. dat is volgens Hiddink vooral de winst van de laatste weken. Tegen Monaco ontbreekt vervolgens ook Hofland weer. "Goed, dan moeten we daar weer iets voor uitvinden" aldus Hiddink. "Van belang is dat we nu in ieder geval 6 punten hebben. Dat is prima voor het Nederlands voetbal. In Europa moeten we allen zoveel mogelijk punten pakken."

Ooijer: overtuigende overwinning

Andre Ooijer was na afloop zeer content met de tweede Champions League zege op rij van PSV. "Het was een overtuigende overwinning. Je wint gewoon en dat was het doel." Daarmee zette hij vervolgens de verslaggever nog even te kakken. "Ik ben gewend dat jij het weer negatief wilt maken".

Ooijer speelde voor de gelegenheid op het middenveld. "Dat was nodig voor het elftal, want we misten ook Mark nog eens. Op deze positie moet je overal zijn en tien minuten voor tijd zat ik dan ook helemaal stuk." Van zijn schouderprobleem had hij ogenschijnlijk geen last meer. "Gelukkig heeft niemand daar iets van gemerkt vanavond. Het is moeilijker voor mij om een week niets te doen dan de hele wedstrijd te spelen.

"Tegen Monaco wordt het moeilijk, maar we moeten nu eerst naar komend weekend kijken. Dat is nu het belangrijkste."

Robben scoort 200ste Nederlandse Champions League goal

Met de tweede goal van PSV scoorde Arjen Robben ook de 200ste Nederlandse Champions League goal in de historie. De eerste kwam op naam van Marco van Basten die scoorde in een duel tegen IFK Gothenborg.

AEK Athene: Tsiartas

Ronald Waterreus, Jurgen Colin, Kevin Hofland, Wilfred Bouma, Young-pyo Lee, Ji-sung Park, Theo Lucius, Andr? Ooijer, Arjen Robben, John de Jong, Mateja Kezman

Opstelling AEK Athene

Mihailidis, Georgeas, Moras, Kostenoglou, Kasapis, Katsouranis, Lakis ('69 Konstantinidis), Zagorakis, Rousef ('32 Tsiartas), Liberopoulos, Okkas ('78 Ivic)

PSV on Tour: PSV ON TOURPSV Zuipsite: PSV - AEK AtheneDe Mortel On Tour: THEO IN DE BASIS
PSVWorld: PSV - AEK AtheneVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Aek-AtheneVak OO picture page: PSV Vak-OO Picture Page
Acht on Tour: ACHT On TOURPSVmovies.tk: Filmpjes van de wedstrijd PSV-AEK Athene

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.