PSV gooit koppositie weg: 2-2 tegen H'veen

10 april 2011
-
-

PSV heeft verzuimd te profiteren van de misstap van FC Twente en daarmee de kansen op de titel weer in eigen had te krijgen. In het Philips Stadion kwam PSV tegen het in 2011 zo zwakke Heerenveen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. PSV had aanvankelijk niet al teveel te vrezen van Heerenveen, maar moest uiteindelijk met een doelpunt in blessuretijd van Toivonen nog blij zijn met het gelijkspel.

Vanaf het begin was PSV sterker, maar de scherpte ontbrak om de wedstrijd echt naar de hand van PSV te zetten. Het duurde tot een uur spelen alvorens PSV eindelijk op de verdiende voorsprong kwam. Lens wist na een assist van Labyad de bal met een boogje binnen te werken.

PSV zag het gebrek aan doelpunten opnieuw fataal worden. Via twee counters kwam Heerenveen tegen de verhouding op 1-2 via Aissaidi en Dost. PSV moest wanhopig op zoek naar de gelijkmaker en meer. PSV gaf daardoor achterin ruimte weg. Dat kwam Bouma op rood te staan toen hij een doorgebroken speler neerhaalde. Met tien man en invaller Toivonen in de ploeg kwam PSV in de 91ste minuut nog langszij. Hij maakte een lichte overtreding die niet gezien werd. Vervolgens kon hij de 2-2 maken. De Zweed raakte bij die belangrijke actie wel geblesseerd. Hij moest direct weer van het veld.

Ranglijst: PSV tweede, verzuimt koppositie te pakken

Door de volledig onnodige 2-2 tegen Heerenveen blijft PSV op 2-2 steken tegen Heerenveen. daardoor verzuimt de ploeg te profiteren van het gelijkspel van FC Twente. De achterstand blijft twee punten. Ajax komt op een punt, omdat zij hun duel tegen FC Groningen wel wisten te winnen.

[video] Vink: goal Toivonen had afgekeurd moeten worden

Rutten: dit is een hele vervelende week

Fred Rutten sprak na afloop tegenover Eredivisie Live over 'een hele verveende week.' "We maakten fouten die op ons niveau niet mogen gebeuren. Gelukkig maakten we nog de gelijkmaker. Het team reageerde goed in de eerste helft, na de wedstrijd van donderdag. We kregen een aantal mogelijkheden en gaven nul kansen weg. Na rust maken we de goede 1-0 en wat er daarna gebeurde was eigenlijk heel vreemd, we gingen toen pas kansen weggeven. We maakten fouten die op ons niveau niet mogen gebeuren. Het is een geluk dat je nog de gelijkmaker maakt. Maar het is een heel vervelende week. In de jacht naar de titel verspeel je twee dure punten."

[video] Bouma: "Ajax winnaar van het weekend"

PSV: Atiba Hutchinson ('87)

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters ('77 Género Zeefuik), Atiba Hutchinson, Otman Bakkal, Orlando Engelaar, Zakaria Labyad ('77 Ola Toivonen ('91 Stijn Wuytens)), Jeremain Lens, Balázs Dzsudzsák

Opstelling SC Heerenveen

Stuhr-Ellegaard, Janmaat, Gouweleeuw, Kruiswijk, Breuer, Haglund, Djuricic ('59 Svec), Väyrynen ('67 Narsingh), Beerens, Dost, Assaidi

15  4 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.