PSV onderuit in De Kuip: 2-1

24 februari 2013
-
-

PSV is opnieuw in een topper onderuit gegaan. In De Kuip verloor de ploeg met 2-1 van de Rotterdammers, ondanks een 0-1 ruststand.

PSV liet zich inzakken in de eerste helft in afwachting van de ruimte. Feyenoord had meer balbezit, maar PSV gaf nauwelijks iets weg. De eerste grote kans was voor PSV. Matavz haalde vanaf de rand van de zestien uit, zijn schot werd maar net uit het doel getikt door doelman Mulder. Tien minuten voor rust kwam PSV op voorsprong. Clasie verspeelde de bal, waarna Matavz Lens in staat stelde te scoren.

Direct na rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Schaken schudde Marcelo van zich af en wipte de bal vervolgens over Waterman in het doel. Gesteund door de gelijkmaker was Feyenoord veel agressiever in de tweede helft en kwam PSV meer onder druk te staan. Feyenoord drukte door en kreeg de kansen op de 2-1. Die zou er uiteindelijk komen via Pelle. PSV moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Advocaat probeerde het nog wel met Locadia. De overtuiging bij PSV ontbrak echter om nog een resultaat af te kunnen dwingen.

Ranglijst: PSV blijft koploper; Ajax kan langszij komen

PSV blijft ondanks de nederlaag koploper in de eredivisie. De schade is echter wel groot. Feyenoord nadert tot drie punten. Ajax komt bij winst tegen ADO zelfs langszij in punten. Alleen het doelsaldo van PSV is nog beter.

[video] Opstootje tussen spelers in catacomben van de Kuip

Na afloop is het bij de kleedkamers gekomen tot een opstootje tussen de spelers van Feyenoord en PSV. Bekijk een eerste video van Omroep Brabant: bekijk video

[video] beelden NOS van vechtpartij in De Kuip

Advocaat: geen enkele speler haalde zijn normale niveau

Dick Advocaat was voor de camera van Eredivisie Live absoluut niet te spreken over het spel van zijn ploeg. 'Het was vanavond het begin niet goed. We komen 0-1 voor uit niets. We konden gene bal drie keer naar elkaar spelen. Als je bij Feyenoord speelt, moet je de bal hebben. Dan moet je positiespel spelen, daar trainen we de hele week op. Daarom bracht ik Engelaar er ook in. Die doet het op de training fantastisch. Ik wilde er ook meer diepte inbrengen met Lens voorin, hij liet daarbij zijn man ook regelmatig lopen. We wilden iets meer rust in het spel krijgen op het middenveld. Maar als je ziet hoe wij die kansen weggeven. Daar is niet tegen te spelen. Dat kan op dit niveau toch niet voorkomen? Kom op.'

'Beide ploegen vond ik matig spelen. Dat neemt niet weg dat Feyenoord verdiend heeft gewonnen. Ik kan geen enkele speler noemen die zijn normale niveau haalde. Het was vandaag afvallen of bijsluiten voor Feyenoord. Ze zijn er nu gewoon weer bij.'

[video] Advocaat: "Van onszelf verloren"

[video] Strootman: "Goed dat er camera's bij waren"

PSV blijft alleen koploper in de eredivisie

PSV blijft ondanks de nederlaag tegen Feyenoord alleen koploper in de eredivisie. Ajax kon, in punten althans, langszij komen, maar kwam thuis vlak voor tijd pas op 1-1 tegen ADO Den Haag. De voorsprong van PSV op Ajax is geslonken tot twee punten. Feyenoord volgt nu op drie punten, Vitesse op vijf punten en FC Twente op zes.

Feyenoord: Mulder

Boy Waterman, Mathias 'Zanka' Jorgensen, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Oscar Hiljemark ('77 Jurgen Locadia), Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Jeremain Lens, Tim Matavz ('46 Orlando Engelaar), Dries Mertens

Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi ('30 Nelom), Clasie, Immers, Vilhena, Schaken ('87 Verhoek), Pelle, Boetius

Randstadphoolies.nl: Feyenoord-PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.