Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Zwak PSV verspeelt voor derde week op rij punten


Tijdstip
24 februari 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Zwak PSV verspeelt voor derde week op rij punten; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak PSV verspeelt voor derde week op rij punten

PSV heeft voor de derde week op rij niet weten te winnen. Na een teleurstellende wedstrijd kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord. PSV leek pas wakker te worden toen de Rotterdammers met 10 man de voorsprong pakten na 70 minuten spelen, maar verder dan een treffer van Hirving Lozano kwam het niet.

PSV maakte vanaf de start meteen een vrij gezapige indruk. Eigenlijk hetzelfde zoals in de uitwedstrijden van afgelopen weken. Waar Feyenoord de laatste weken in uitwedstrijden steeds door de mand viel op moment als een tegenstander ze fel op de huid zat, kregen ze van PSV alle ruimte om op te bouwen. Al was het wel PSV dat halverwege de eerste helft plotseling een enorme kans kreeg toen Luuk de Jong na een knappe pass van Steven Bergwijn voor doelman Vermeer kwam, maar hij raakte de bal verkeerd en schoot hard naast.

Feyenoord kwam echter met de minuut beter in de wedstrijd en PSV werd steeds verder terug gedrongen. De Rotterdammers kregen dan ook enkele goede mogelijkheden om te scoren, maar Jeroen Zoet wist zijn doel schoon te houden en had geluk dat Jørgensen net naast schoot. Met hangen en wurgen wist PSV zonder kleerscheuren de rust te bereiken, waarna Mark van Bommel besloot om Cody Gakpo in de ploeg te brengen voor Gastón Pereiro.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV maakte een vrij zwakke indruk en Feyenoord bleef eenvoudig overeind. Na een uur spelen kregen de Rotterdammers echter een rode kaart toen Van Beek Bergwijn onderuit trok toen hij op het doel kon afstormen. PSV probeerde iets meer aan te zetten, maar het kwam juist in die fase op achterstand toen Jeroen Zoet zich verkeek op een schot van Jørgensen.

Door die treffer van de Deense spits leek PSV wakker geschud te worden, want vrijwel direct vanuit de aftrap kwam PSV op gelijke hoogte toen Hirving Lozano op schitterende wijze een voorzet van Gakpo in het doel werkte. PSV ging direct vol op jacht naar de voorsprong en kreeg daar voldoende kansen voor. Iedere keer vond PSV echter Vermeer op hun weg, terwijl vlak voor tijd Zoet nog redding moest brengen op een inzet van Berghuis. Gescoord werd er niet meer in het Philips Stadion, waardoor het eerste puntverlies dit seizoen in eigen stadion een feit was en Ajax inmiddels op twee punten genaderd is.


Luuk de Jong: 'Gezien de wedstrijd is 1-1 wel terecht'

Luuk de Jong gaf in gesprek met Fox Sports aan een zuur gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Feyenoord. "De eerste helft was niet goed van ons. We wilden wel druk zetten, maar Feyenoord kwam er elke keer onderuit. Dan loop je jezelf een beetje over de kop", aldus De Jong. "In de tweede helft kom je beter uit de kleedkamer. Dan kom je tegen tien man te staan na een kwartiertje en krijg je ook nog een goal tegen. Dat mag helemaal niet gebeuren als je tegen tien man staan. Je scoort dan wel meteen, maar ja..."

In de eerste helft had de ploeg weinig in te brengen tegen Feyenoord. "We wilden wel druk zetten, dat zag je ook. Iedereen was gretig om die meters te maken, maar telkens werd de bal bij hun spitsen bereikt en konden zij hem terugleggen op een vrijstaande middenvelder", zo gaf hij aan. "Daar hadden zij veel mensen en dat was wel slim ook. Daardoor kwamen we niet in de duels. Je loopt dan veel zonder dat je jezelf beloont en dan wordt het heel zwaar zo'n eerste helft."

Het lukte PSV ook niet in de slotfase om alsnog de winst binnen te slepen. "We hebben wel de mogelijkheden gehad, maar dan valt hij net niet goed. Maar je mag tegen tien man sowieso geen goal tegen krijgen", zei De Jong daarover. "Dan moet je er twee maken, anders kun je blijven drukken tot die ene valt. Maar dan nog heb je bij 1-1 de mogelijkheden om de tweede te maken, maar dat laat je na. Maar gezien de wedstrijd is 1-1 wel terecht."


[video] PSV loopt weer schade op: Feyenoord pakt verdiend punt in Eindhoven


Mark van Bommel: 'We kwamen er in de eerste helft niet aan te pas'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan ontevreden te zijn over het spel voor rust. "We kwamen er in de eerste helft niet aan te pas. Feyenoord heeft dat goed gedaan. Alle tweede ballen vielen bij hun in de voeten. Als we de bal al hadden was het te traag en konden we de bal niet in de ploeg houden. Daardoor lijkt het ook alsof je heel erg moe bent. We hebben dat in de rust proberen te veranderen", aldus Van Bommel.

De trainer van PSV ging verder: "Het lag ook aan de manier van druk zetten. We hebben dat geprobeerd te veranderen en zijn iets anders gaan spelen. We kwamen daardoor iets beter in de wedstrijd. Het is niet makkelijk, maar je moet tot de rust 0-0 spelen. Je kan dan in alle rust iets bespreken met de jongens en iets anders gaan doen binnen je eigen speelwijze. Je probeert dan grip te krijgen."

Van Bommel was het gedeeltelijk eens met de opmerking dat PSV de controle niet meer heeft. "Als je naar de resultaten kijkt, is het niet goed. Je speelt vier keer gelijk en dat doen we niet goed. Maar we staan nog steeds twee punten voor", zo gaf hij aan. "Je kan het ook positief kijken. We staan nog steeds waar we zes wedstrijden geleden ook begonnen. Dan valt het nog mee."

Wel vond hij dat PSV uiteindelijk nog had moeten winnen van Feyenoord. "In het laatste kwartier hebben we volgens mij vijf kansen gehad. Goede schoten van Steven die de keeper pakt. Vermeer heeft Feyenoord vandaag gered", zei hij daarover.


[video] De Jong: 'Het zat niet mee vandaag'


Luuk de Jong: 'Na rust moet je de wedstrijd tegen tien man winnen'

Ook in gesprek met De Telegraaf gaf Luuk de Jong aan te balen van de wedstrijd tegen Feyenoord. "Puntenverlies doet pijn", aldus De Jong. "De eerste helft was niet goed, maar na rust moet je de wedstrijd tegen tien man winnen. Dan mag het niet gebeuren dat je een tegengoal krijgt."

Voor de derde week op rij moest PSV zich terug knokken van een achterstand, maar kwam het ook weer niet verder dan een gelijkspel. "We tonen veerkracht, maar uiteindelijk wil je niet dat dat telkens nodig is. Het valt nu net niet de goede kant op", zo gaf hij aan. "We moeten niet in de war raken, als team sterk blijven en zorgen we het goede gevoel terugwinnen. Hopelijk kunnen we volgende week Excelsior overlopen. Al zal ook dat geen makkelijke wedstrijd worden."

PSV maakt het zichzelf ook steeds moeilijker in de titelrace. "Maar we staan nog steeds bovenaan. Als je dat aan het begin van het seizoen had gezegd, had ik ervoor getekend. Maar natuurlijk baal ik hoe het de laatste tijd is gelopen", zei hij daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Jørgensen ('70)
Goal
1-1 Hirving Lozano ('72)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
34.600 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Vilhena ('47)
Kaart
Feyenoord: Van Beek ('57)
Kaart
Feyenoord: Van Beek ('59)
Kaart
Feyenoord: Van der Heijden ('76)
Kaart
Feyenoord: Clasie ('89)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Cody Gakpo voor Gastón Pereiro
'82 Mohamed Ihattaren voor Jorrit Hendrix


Opstelling Feyenoord

LarssonJørgensenBerghuis


VilhenaToornstraClasie


VerdonkVan der HeijdenVan BeekMartina


Vermeer

Wissels:

'63 Nieuwkoop voor Larsson
'85 Haps voor Toornstra


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-0)
 6 1-1 (1-1)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-1)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 2-1 (0-0)
10  3 2-1 (0-0)
11  3 3-1 (0-0)
12  3 2-1 (0-0)
13  3 3-1 (0-0)
14  3 2-1 (0-0)
15  3 1-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Daniel Schwaab (24 -> 5,0)
2. Niemand (17 -> 4,0)
3. Jeroen Zoet (14 -> 2,5)
3. Hirving Lozano (14 -> 2,5)
5. Cody Gakpo (13 -> 1,0)
6. Angeliño (10 -> 0,0)
7. Nick Viergever (8 -> 0,0)
8. Luuk de Jong (6 -> 0,0)
8. Steven Bergwijn (6 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (2 -> 0,0)
11. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
11. Aziz Behich (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Eloy Room (0 -> 0,0)
11. Dante Rigo (0 -> 0,0)
11. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
11. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
11. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
11. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Donyell Malen (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
11. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
11. Dirk Abels (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Toon heeft de boel intern flink opgeschud met de uiting over de KNVB. Iedereen weer wakker en gefocust op het ene gezamenlijke doel. Kampioen worden met PSV.

Opvallend hoe Ajax(fans) zich persoonlijk aangevallen voelen in dit verwijt van Toon tegen de KNVB. Blij dat we zulk gedrag uit begin jaren tachtig al ver achter ons hebben liggen. Mooie bevestiging van onze positie in de afgelopen 35 jaar.

En nu door naar belangrijkere zaken. Lekker voetballen tegen Feyenoord.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Zo is het toch altijd bij Ajax! Ze denken dat ze het belangrijkste zijn op de aardbol en alles moet wijken voor een onhaalbare kwestie in mijn ogen! Nu zien ze echt de feiten onder ogen hoe Nederland ervoor staat in Europa en plots moet alles wijken voor Ajax! Maar goed wie zijn wij hé ????
+3/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
prachtig doelpunt Ihattaren.
Zo makkelijk

Jammer dat Jong PSV er een gewoonte van maakt om in de laatste minuten punten te verspelen.
+2/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Met een europacup-sfeer in het stadion moet PSV dit Feyenoord gewoon kunnen verslaan. Hopelijk is Lozano nu opgeladen en geprikkeld en stuurt hij PSV naar een overwinning. Als PSV de weken daarna op die kunstgras-velden uit bij Excelsior en VVV ook punten haalt, dan kunnen ze met een marge naar Ajax-uit gaan. Ik vind het spannende weken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het kunstgrasveld moet niet de doorslag geven maar de wil en mentaliteit om te winnen wél!
+1/-0

1 jaar geleden
De afgelopen weken heeft PSV zich als maatschappelijk werker ontpopt door ploegen die totaal uit vorm zijn weer in het zadel te helpen, en daarmee tevens die ándere club! Kunnen we nu weer overgaan tot de orde van de dag? Voordat het kampioenschap (helemaal) uit beeld verdwijnt.
+2/-2

Ik ben echt heel erg benieuwd hoe PSV voor de dag gaat komen. De manier waarop de tegendoelpunten vielen de laatste tijd hoort niet bij een topclub. Daarnaast was het (aanvals)spel ook behoorlijk matig. Ik hoop maar dat ze de schroom maar zich af kunnen spelen en kunnen laten zien wat ze de eerste seizoenshelft in hun mars hadden. Tegen dit degelijk Feyenoord moet zeker gewonnen worden, echter zal men dan wel uit een ander vaatje moeten tappen. Met de instelling van met name de eerste helften van afgelopen wedstrijden gaat het een moeilijk verhaal worden. Ik hoop dat men beseft dat het zo niet kan. Het tempo moet omhoog alsmede de balcirculatie en dan geen tikkies breed-en terug. Daar wordt ik zo moe van! Punten pakken vandaag! Hup PSV!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nou Raimundo, eerste helft zit er bijna op maar het is net zo dramatisch als jij omschrijft. Wat een fantasieloos voetbal van ONS PSV... Van Bronckhorst heeft ons feilloos door. Dat heeft hij al bewezen in Rotterdam. Maar wederom worden we van het kastje naar de muur gestuurd. In eigen huis nog wel !
+2/-0

 
1 jaar geleden
PSV is sinds de winterstop onherkenbaar.... onbegrijpelijk!

Hij mag een paar mensen onderhand wel eens laten banken zeg!
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
Nou @Rups,
helemaal mee eens!

Dit Feyenoord heeft geen kind aan PSV als ze zo door blijven voetballen.Blijven maar aanmodderen met dit non-creatieve middenveld. Het is heel erg onzuiver en paniekerig voetbal. Zul je dadelijk zien dat Pereiro weer geslachtofferd omdat die twee non-voetballers geen enkele creativiteit bezitten. Wat een drama zo! Ajax dadelijk op één of twee punten. Dit gaat niet goed komen zo.
+2/-1

Tweede helft zullen ze toch echt uit een ander vaatje moeten tappen. Jammer dat Bommel zo eigenwijs is en dit statisch middenveld intact houdt. Er zit gewoon écht geen mm voetbal in. Totaal niet ingespeeld in de kleine ruimte. Twee middenvelders op één lijn en telkens 5 meter van elkaar af. Tjonge jonge, wat zal dat veel creativiteit opbrengen. PSV heeft totaal geen controle over het middenveld, verliest vrijwel elke eerste en tweede bal en als men dan wél de bal heeft, verliezen ze hem omdat ze niet op positiespel kunnen spelen. Onbegrijpelijk!
+3/-1

 
1 jaar geleden
Zelfs na de rode kaart blijft ie er aan vasthouden. Ik ben wel klaar met Mark.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Vergelijk de cijfers van de Ajax middenvelders eens met die van PSV. Zelfs Frenkie de Jong 4 goals als ik me niet vergis. Ze hebben veel meer creativiteit en scorend vermogen in de breedte waardoor ze de titel, vrees ik, gaan pakken. 31 maart kan wel eens een hele vervelende middag worden voor ons.
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Terwijl Lozano, Bergwijn en Pereiro wéér veel te weinig brengen opnieuw het middenveld bekritiseren.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Uiteraard. Als de mannen voorin niet genoeg scoren moet je als topclub kunnen terugvallen op anderen. Het is toch van de zotte dat wij met 2 middenvelders spelen die welgeteld 1x scoren in 23 wedstrijden. Topclub ONWAARDIG. Je noemt vaak het niveau van de Nederlandse competitie. Dat je daarin met zo’n middenveld moet opereren is lachwekkend. Van Bommel kan aan de bak
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Wederom veel woorden. Gelukkig ziet Van Bommel het anders.
+2/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Laat van Bommel maar eens prijzen gaan winnen.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Je weet dat dit z'n eerste seizoen is?
+1/-3

 
1 jaar geleden
Santa Cruz; dus jij vind het wel terecht dat we met twee controlerende spelers spelen tegen clubs als heerenveen, emmen, groningen of thuis tegen 10 man van feyenoord? Rosario en Hendrix zijn goed in wat ze moetne doen, maar daar heb je er geen twee van nodig op het veld, zeker wanneer het voorin niet altijd lekker loopt. Ik vond Van Ginkel qua spel ook niet veel toevoegen, maar dan had je wel 10 goals extra gescoord per seizoen. Mark van Bommel zijn koppigheid gaat PSV opbreken. En ja, voorin wordt er niet goed gevoetbald, maar teams als Ajax, zoals Tony aangeeft, hebben dan nog andere spelers om op terug te vallen. Ziyech en Van den Beek scoren regelmatig en hebben Ajax meerdere keren gered wanneer de aanvallers het lieten afweten. Van Bommel lijkt het gewoon niet te snappen. Feyenoord krijgt rood, maar Van Bommel gaat gewoon vrolijk verder met 6 verdedigend ingestelde veldspelers. Dat is vragen om problemen.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je wedstrijden wilt domineren, moet je op het middenveld de baas zijn, ongeacht tegen welke ploeg je speelt. Daarom is een controlerend/ verdedigend blok met daarbij een aanvallende middenvelder logisch. Ook Van Marwijk speelde zo met oranje, terwijl het ook bij PSV voor de winterstop prima werkte. Helaas heeft PSV geen fatsoenlijke aanvallende middenvelder, wat verklaart waarom Pereiro voortdurend wordt gewisseld. Een type zoals Van Ginkel zou ook een optie kunnen zijn. Minder creatief, maar wel heel veel scorend vermogen, duelkracht, voetbalintelligentie, een goed schot en kopkracht.
+1/-3

 
@Santa,

"Daarom is een controlerend/ verdedigend blok met daarbij een aanvallende middenvelder logisch"

Deze logica ontgaat mij helemaal. Hoezo is dat logisch???

Als dat logisch zou zijn zou PSV zijn tegenstanders geheel kansloos laten, maar dat is totaal niet zo. Er is helemaal geen sprake van dominantie, ook zelfs niet eens bij delen van wedstrijden de eerste seizoenshelft. PSV speelt ruk. Het loopt gewoon voor geen meter!

Je hebt op het middenveld een stofzuiger, een passer en een loper nodig. De loper zou dan Pereiro moeten zijn. Maar omdat beide CVM's totaal geen creativiteit in zich hebben, komt Pereiro telkens zelf maar de bal halen. En als hij dat doet moet één van die twee wel het inzicht hebben om ook voorwaarts creatief te zijn, dus bijv door een goede loopactie, zodat de bal naar hem gespeeld kan worden. Dat gebeurt dus niet, waardoor de bal weer terug gaat, links of rechts opzij, dan wel naar achteren.

Ik weet niet of jij goed oplet wat die twee op het middenveld allemaal aan het doen zijn, maar heb jij gezien dat zij het spel opendraaien in voorwaartse richting? Komt Rosario ooit met die splijtende pass die voor gevaar zorgt?? Zorgen zij beide ervoor dat het middenveld zich soepel voortzet? Het antwoord is nee! Het positiespel is gewoon ruk! En daar moet van Bommel voor zorgen dat dat wél gaat lopen, maar dat gebeurt dus niet omdat hij maar halsstarrig voort blijft borduren met dit middenveld.

Zijn zelfreflectie valt mij overigens ook zwaar tegen op het moment. Wees verdorie is kritisch naar je eigen functioneren. Volgens mij denkt hij echt dat het allemaal wel goed komt. Komt heel erg nonchalant over voor de camera.Hij mag best wel eens voor een verrassing zorgen door met wat aanpassingen proberen voor die o zo belangrijke ommekeer te zorgen.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Als je wedstrijden wilt domineren, is het cruciaal dat je de slag op het middenveld wint. Veel wedstrijden worden immers op het middenveld beslist. Om die reden is een verdedigend/ controlerend blok logisch omdat je daarmee voldoende duelkracht en winnaarsmentaliteit hebt, waardoor de kans groter is dat je de slag op het middenveld wint.
Jouw invulling van het middenveld is anders.
Een wedstrijd domineren, is heel iets anders dan de tegenstander geheel kansloos laten. Na de winterstop heeft PSV de meeste wedstrijden gedomineerd, maar de ploeg wist te vaak te weinig kansen te creëren. De wedstrijd in Emmen was exemplarisch.
Pereiro zou het creatieve brein moeten zijn dat de aanvallers bedient. Helaas laat hij maar heel af en toe een beetje van z’n klasse zien. Het is geen toeval dat Pereiro ook in z’n vierde seizoen nog steeds geen onbetwiste basisspeler is.
Hendrix en Rosario spelen vaak genoeg vooruit en zowel Hendrix als Rosario geeft regelmatig een goede dieptepass. Rosario had tegen Fortuna een briljante dieptepass, terwijl Hendrix bijvoorbeeld Bergwijn vrij voor de keeper zette tegen Heracles. Ook tegen Fortuna gaf Hendrix een heerlijke dieptebal op Lozano (in de eerste helft). Of wat te denken van die wereldpass van Hendrix in Barcelona (eerste helft) waarmee hij Lozano lanceerde.
Een controlerende middenvelder legt nou eenmaal minder risico in z’n spel dan de aanvallende middenvelder. Ook dat is logisch gezien de taakverdeling.
In mijn ogen heeft PSV moeite met het creëren van kansen omdat de twee buitenspelers en de aanvallende middenvelder (veel) te weinig brengen. Ook de (opkomende) backs zijn duidelijk minder dan voor de winterstop.
Ietwat merkwaardig om een oordeel te vellen over de zelfreflectie van Van Bommel. Als buitenstaander kun je daar natuurlijk totaal niet over oordelen.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Ik lees net dat Rosario 18x balverlies leed gisteren? Knap staaltje werk
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Je kijkt het liefst naar cijfers die in jouw straatje passen hè.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je meent het? Wanne gek zeg
+2/-1

1 jaar geleden
Zoet rot op!!!! Drol.
+4/-3

 
1 jaar geleden
Waar is die zoet mee bezig man wat een aanfluiting na de winterstop! En ook Mark van Bommel mag zich schamen om elke week maar weer met de zelfde 11 te starten! Middenveld is zwaar ondermaats,gewoon middenmoot! De titel word een zware opgave !
+2/-0

1 jaar geleden
Zoet rot op!!!! Drol.
+2/-2

1 jaar geleden
Bedankt Mark. Na de rode kaart nog ruim 20 minuten vast blijven houden aan Rosario en Hendrix. Wissel toch eens man! Was alles of niets gaan spelen. Hebt Malen ook nog op de bank.
+3/-0

1 jaar geleden
Een houdbare bal gemist door Zoet, een mooi doelpunt van Lozano. Maar wat een zaadpot voetbal... We mogen blij zijn dat 010 rood kreeg, anders had het zomaar 0-2 geweest kunnen zijn ipv 1-1.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Titel kan wel eens verspeeld zijn vandaag, het middenveld wat gewoon middelmaat is met Rosario en Hendrikx! PSV helemaal de.weg kwijt!
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Wat vond je van Bergwijn, Lozano en Pereiro?
+1/-3

 
1 jaar geleden
Pereiro drama Lozano 1 helft drama en bergwijn niet eens zo slecht! Het word wel eens echt tijd dat er flink gewisseld gaat worden anders gaat die voorspelbare sleur er niet meer uit,en de uitwedstrijd tegen Ajax er niet eens meer toe doet!
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Twee frisse vleugelaanvallers en een functionerende aanvallende middenvelder doen wonderen.....
+1/-2

 
1 jaar geleden
Roep ik ook al weken en waarom niet Gutiérrez beginnen? Malen 2e helft laten starten met z'n snelheid
+1/-0

 
1 jaar geleden
Guti in plaats van wie?
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
In plaats van Pereiro.
+1/-0

 
1 jaar geleden
IPV Hendrikx/Rosario en misschien eens Romero gebruiken die is toch weer topfit? Je moet ook durven als coach zijnde. Andere tactiek nu we zo voorspelbaar zijn. En zoet op afstandschoten laten trainen want dat kan echt niet meer!
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Je wilt spits Romero als middenvelder inzetten?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Natuurlijk niet, voor Lozano proberen
+2/-0

1 jaar geleden
Nou, dit was het dan..... Drie weken op rij zwaar bedroevend voetbal gezien van ONS PSV. Zes punten verloren in drie wedstrijden. Dat staat gelijk aan twee keer verliezen. En dat doet het ook. Zelfs een winstpot vandaag had met dit spel weinig uitgemaakt. Ik ben bang dat de schaal dit keer in verkeerde handen gaat belanden. Volgende week Excelsior uit. Wij hebben in 2019 nog geen uitpot gewonnen. En het beeld van vandaag geeft mij geen vertrouwen dat het volgende week ineens wel gaat gebeuren. Dat hadden ze vandaag moeten laten zien. Maar we blijven ze steunen en supporter. Want komen er tijden van veel tegenslag..... Forza PSV !!!
+1/-0

1 jaar geleden
Wat was er in hemelsnaam met Dumfries, raakte door falen ook steeds gefrustreerder!
+1/-0

1 jaar geleden
heb ik laatst nog gezegd dat het middenveld zwaar klote was met hendrikx en Rosario!! die staan te vaak verkeerd zag je vandaag ook!! en zoet moet volgend jaar gewoon verkassen en misschien moeten ze maar een hengeltje uitgooien naar vermeer want die stond echt goed te keepen!! maar waarom van bommel die gutti er niet inzet snap ik niet hij is toch vele malen beter dan die 2 die we nu hebben?? echt weggegooid geld hetzelfde met perreiro af en toe lijkt het of hij helemaal geen zin meer heeft!! echt het was zwaar en zwaar K.T
+2/-1

Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Opnieuw een matig PSV dat wederom moeite had met het creëren van kansen. Een gelijkspel was over de hele 93 minuten genomen een terechte uitslag. Het elftal ontbeert vorm, zelfvertrouwen en creativiteit, terwijl teveel spelers ondermaats presteren.
+1/-0

1 jaar geleden
Laf gewisseld door Van Bommel. Na die rode kaart moet je er gewoon een controleur of centrale verdediger af halen en creativiteit of stootkracht brengen. Weg voorsprong. Kun je (gespeeld) leuk gaan doen en verwijzen naar het feit dat je nog steeds een voorsprong van 2 punten hebt, maar die heb je alleen omdat de concurrent ook uitermate zwak uit de winterstop is gekomen. Het enige dat je de ploeg niet kunt verwijten is dat het niet vecht, maar qua voetbal is het al weken ver ondermaats. Deze wedstrijd was er juist de wedstrijd naar om een stijgende lijn in te zetten, maar Feyenoord was op 75 procent (en met 11 man) gewoon de betere.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hangen er geen iedeen bus bij de kleedkamer van PSV?
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien zitten sommige spelers er conditioneel een beetje doorheen. Ik vrees voor een 2e seizoenshelft als onder Rutten.

We missen een type van Ginkel.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Welnee. Het probleem is grotendeels de speelwijze. Het frisse van de eerste seizoenshelft is er af. Er staat een team dat vecht, maar niet een team dat van elkaar weet wat het wil. Druk zetten gaat halve bak, de durf is weg (kijk maar eens naar het verschil in de Rosario en Dumfries voor de winterstop en daarna) en het scoren gaat steeds moeizamer. Van Bommel lijkt er meer en meer het voetbal van zijn schoonvader er in te willen slijpen. Saai balbezit.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het gedeeltelijk eens met deze post @crockett. Dit PSV oogt als machine met veel zand tussen de tandwielen. Deze speelwijze is 'een wijze' die indien goed uitgevoerd prima werkt, maar dat is sinds de winterstop het probleem. Ten 1e zijn er een aantal spelers volledig hun vorm kwijt zoals Dumfries, Pereiro, Rosario en Zoet(Lozano speelde eindelijk! echt ouderwets goed de 2e helft). De hoofdreden voor het matig spel is mi. de belabberde uitvoering van de gegenpressing, Feyenoord waande zich vandaag waarschijnlijk op een lege parkeerplaats. De enkele keren dat PSV vandaag wèl gegenpressing wist op te brengen leverde direct balverovering op, èlke keer. Kansen waren er volop vandaag om alsnog te kunnen winnen, maar gezien het spel verdiende PSV dit niet. Jammer voor Pereiro maar het lijkt erop dat hij zijn plaats kwijtraakt aan Gakpo, die uitstekend speelde vandaag. Ook Ihattaren viel prima in. Een idee om Rosario eens te vervangen met hem? Hendrix vervult zijn rol als poetser nl.prima. Het heeft mij daarom niet veel zin de speelwijze te veranderen, de uitvoering(!), daar gaat het hier om.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Waardeloos PSV voor de zesde keer op rij. Maar de trainer zegt dat ze beter speler dan voor de winter. ajax proficiat met de eerste titel in 6 jaar. Dit komt niet meer goed met dit team. Maarja Toon je kan je beter druk maken om ajax PEC dan om je eigen club. Waardeloos midd3nveld Rosario en Hendrix ! Hoeveel koste Guti ook alweer ?
+6/-1

1 jaar geleden
Hendrix is zo'n speler die je elftal naar achteren laat lopen. Wat vind ik deze jongen zwak. Werd zelfs tegen Fortuna van het kastje naar de muur gespeeld. Aantal jaren terug konden we dat met v Ginkel en Guardado camoufleren. Mark ga zo door, vooral het middenveld laten staan. Ik was positief over Mark, maar tegenstanders zijn totaal niet onder de indruk van de pressie van psv. En dat begint bij het middenveld. Mark wordt wakker en stop met middelmaat als Hendrix! Er moet verandering komen en snel. Sadilek/Guiterez voor Hendrix te beginnen. Anders gaat het kampioenschap naar die andere club
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Het feit dat het bij PSV niet loopt en dat de ploeg moeite heeft met kansen creëren, is allemaal de schuld van Hendrix?
+1/-3

 
1 jaar geleden
Ik denk dat het heel wat zou schelen als je een controlerende middenvelder hebt met creativiteit en drive naar voren. Zie ik ik 3 van de 4 wedstrijden bij hem totaal niet. Niet psv waardig. Middelmatige speler en nu hij uit vorm is, is het niveau Willem 2 naar mijn mening
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Creativiteit en drang naar voren v/e controlerende/ verdedigende middenvelder vragen, is vrij onlogisch. Weet je überhaupt wat de kerntaken v/e controlerende/ verdedigende middenvelder zijn?
+1/-4

 
1 jaar geleden
Je mag wel verwachten van een prof dat er iets goeds aan passing of wat dan ook gebeurt . Middenveld is veels te zwak, onder niveau . Daar verlies je je punten op zeer beperkt allemaal wat daar gebeurt.........
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ik kan een logisch antwoord geven. Maar jij verwacht van een verdedigende middenvelder van psv dat deze het liefst tegen zijn verdediging aanspeelt (want dat doet hij). Dat alleen omdat hij 'verdedigende' middenvelder is. Dat heeft gewoon te maken met kwaliteit en zijn onvermogen om dynamischer naar voren te voetballen. Hij straalt zo veel onzekerheid uit, verliest veel duels, gewoon een onzekere factor in het team. Echte pressing met Hendrix komt er eigenlijk nooit uit.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
De definitie v/e controlerende/ verdedigende middenvelder komt niet bepaald overeen met die van jou. Het succesvolle oranje onder Van Marwijk speelde ook met Van Bommel en De Jong als controleurs met daarvoor een creatieve speler. Dat werkte prima. Misschien moet je eens letten op hoe vaak Hendrix druk zet en hoeveel duels/ ballen hij wint, waardoor je hem mogelijk wél op de juiste waarde schat.
+1/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ga de voetballer van Bommel aub niet vergelijken met die 2 van ons. Die hebben de dozen nog om hun schoenen. Me dunkt dat van Bommel een heel ander niveau was.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat niet om Van Bommel, maar over het idee achter de samenstelling v/h middenveld.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Dan nog zijn individuen belangrijk. Nigel de Jong was de ‘sloper’ terwijl van Bommel meer creativiteit in zijn linker teen had dan onze 2 ‘slopers’ in de 4 voeten
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Nee hoor, ook Van Bommel liep niet over van creativiteit, om maar te zwijgen over De Jong. Nogmaals: Het gaat om het soort middenvelder. Hendrix & Rosario zijn van een ander niveau, maar wel hetzelfde type middenvelder.
+1/-1

De arrogantie van Mark opgelopen tijdens het goed verlopen eerste comp helft dreigt ons fataal te worden, een trainer moet niet alleen leunen op de spelers wanneer het allemaal lukt, maar moet ze ook weten te managen als het even niet loopt, weet Bart van Marwijk toch ook?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Mee eens. Ik las een stuk dat Mark vind dat je spelers houvast moet geven en daar ben ik het niet mee oneens. Echter, staat zijn koppigheid hem in de weg wanneer we moeten aanvallen/scoren en pas na 82 minuten doorheeft dat dat met 6 verdedigende spelers niet zo snel gaat lukken. En dan nog maar twee wissels benutten terwijl je ook Malen nog hebt.
+1/-0

1 jaar geleden
Sneue sukkels, spelers én technische staf.
+1/-2

1 jaar geleden
Gewoon een kutinstelling weer . Afleggen tegen 10man
+1/-1

1 jaar geleden
Wat was er in hemelsnaam met Dumfries, raakte door falen ook steeds gefrustreerder!
+1/-0

1 jaar geleden
Wat was er in hemelsnaam met Dumfries, raakte door falen ook steeds gefrustreerder!
+1/-0

1 jaar geleden
Gewoon een kutinstelling weer . Afleggen tegen 10man
+1/-0

1 jaar geleden
Tegen Feijenoord heeft PSV het bijna altijd moeilijk. Vandaag was niet anders, had vooraf al op een gelijkspel gerekend. Er werd geprobeerd druk te zetten, maar als niet iedereen meedoet, loop je voor niets. De rode kaart leek de redding te worden. Maar dan moet je natuurlijk wel snel een verdedigende middenvelder (of verdediger) eraf halen en vervangen door Ihatarran of Guti. En niet pas in de 82e minuut... Als Zoet een schot van een meter of dertig had gestopt, was ook leuk geweest...
+2/-0

1 jaar geleden
Ik lees de laatste weken discussies over het verdedigende blok en de aanvallende spelers en over wie de oorzaak van het mindere spel is. Volgens mij zit de oorzaak bij zowel het verdedigende blok als de aanvallend ingestelde spelers. Ik vind bijna elke speler minder dan voor de vakantie, en de spelers reageren ook net wat minder op elkaar. Voor de kerst jaagde alle spelers tegelijk de tegenstander op en pakte ze zo snel de bal af. Nu gaat het op 90% waardoor dat niet meer goed werkt. terwijl eerst iedereen dicht op elkaar stond zitten er nu meer gaten in het team.

Een reden waarom ze in de 2e helft vaak beter spelen dan tijdens de 1e helft is volgens mij omdat ze dan de bal op Luuk de Jong gaan geven. Dat spel-type lukt PSV nog wel. Dan is er verrassingen en verwarring en krijgen spelers opeens kansen. Met combinatie-voetbal lukt PSV dat niet meer.

Luuk de Jong moet niet meer ballen op het middenveld gaan ophalen. Dan komen zijn zwakke punten naar voren, en wordt zijn sterkste punt niet gebruikt. Nu het team zo zoekende is zou ik Luuk diep in de spits laten staan, zodat je desnoods wild een bal naar hem toe kan spelen.

Ik geniet wel van Gakpo. Die heeft mooie voorzetten van de zijkant, en daar kan Luuk de Jong goed op reageren. Al verwacht ik wel dat binnenkort de verdedigers dichter op hem gaan staan, zodat het voorzetten geven moeilijker gaat.

Er wordt nu veel over het uit vorm zijn van PSV geschreven, maar ik moet de komende weken nog zien om Ajax alle wedstrijden gaat winnen. Het zou me niet verbazen als daar de echte vorm en scherpte ook wel vanaf is. Het wordt nog een spannende competitie.
+2/-0

 
1 jaar geleden
We missen op het middenveld een speler ... zoals van Bommel vroeger was.
Iemand die de lijnen uitzet - Marco van Ginkel was zo'n type.
Bij PSV is er geen goede schakeling tussen verdediging, middenveld naar de aanval.
Op het middenveld wordt elkaar de bal niet goed en zuiver aangespeeld... het is net of we daar 2 mensen tekort komen.
Feyenoord met Vilhena was daar duidelijk sterker - in de laatste wedstrijden zie je herhaaldelijk dat de tegenstander op het middenveld sterker is en aan elkaar beter de bal toe tikt.

Hendrix en Rosario kunnen het met hun tweeën niet bolwerken, begrijpelijk.
Pereiro kan niet goed mee verdedigen... een schakel op het middenveld en spelverdeler als Van Ginkel missen we enorm.
Dit moet snel veranderen... het gaat zo niet goed.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Net als in de posts hieronder denk ik dat Guti er nu in moet gaan komen. Van Bommel zal ook wel echt gaan ingrijpen, en aan zijn wissels zie je dat hij nu aan het zoeken is. Guti op 10 was niet zo succesvol, maar zijn kracht ligt ook een linie eerder. Ben benieuwd wat er de komende weken gaat veranderen.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat de laatste weken telkens blijkt... dat het middenveld van PSV niet goed functioneert.
Of het aan Pereiro ligt die niet goed kan mee verdedigen? In de tweede helft was het ook niet veel beter.
Feit is dat een afspringende bal of een hoge bal vaak voor de tegenstander is.
Hendrix en Rosario kunnen het daar met zijn tweeën niet bolwerken.... op het middenveld wordt niet goed en zuiver elkaar de bal toegespeeld.

We missen een man als Vilhena bij Feyenoord - die jongen loopt ontzettend veel en is razend vlug--> bij elke aanval van PSV zat hij er tussen.

Van Bommel MOET de opstelling op het middenveld gaan wijzigen... op deze manier gaan we nog meer punten verliezen.... zeker tegen Ajax want die hebben een middenveld die aan elkaar soepel de bal toespeelt.
Bij PSV is dit niet - de achterste linie tikt wel aan elkaar goed de bal over, maar op het middenveld stagneert dit.
We komen daar een aanspeelpunt tekort die de bal vasthoudt en de lijnen uitzet.
Vorig jaar hadden wij Marco van Ginkel, wij missen hem enorm.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens Jan! Volgens mij was Guti gehaald voor die rol, maar speelde Rosario zo sterk dat die bleef staan. Die lijkt echter ook wat in een dip te zitten, dus wat mij betreft tijd om het met Guti te proberen. Of Ihatarran, maar dan kun je Guti wellicht wegstrepen voor volgend seizoen. Vraag die resteert, is of een middenveld met Hendrix-Guti-Pereiro ook verdedigend sterk genoeg is. Ik denk van wel, behalve wellicht tegen Ajax (en mogelijk AZ).
+1/-0

 
He he, eindelijk iemand die het snapt, alleen ik had wat meer woorden nodig om het uit te leggen! -;)
+1/-0

@Santa,

"Als je wedstrijden wilt domineren, is het cruciaal dat je de slag op het middenveld wint".

Dit is dus hét grote probleem. Bij voetbal moet je vooruit denken. Je mag toch verwachten van een verdedigende middenvelder-en zeker bij een topclub zoals PSV, dat zij ook de creativiteit hebben om met oplossingen voorwaarts te komen? Voetbal is meer dan alleen een bal kunnen veroveren. Kijk maar eens naar de topclubs in het buitenland hoe daar de CVM's het middenveld oversteken en hoe creatief zij kunnen denken. Het probleem komt wellicht al van achter uit. Beide CV's durven nauwelijks zich met het het (aanvals)spel te bemoeien. Zij moeten ervoor zorgen dat de beide CVM's in stelling kunnen worden gebracht. Dat betekent wel dat minimaal één van beide CVM's zich vrij zou moeten lopen. Omdat beide vrijwel altijd op één lijn staan, nauwelijks het vermogen hebben om snel te handelen, komen de aanvallers ook amper in stelling, omdat het spel zich vrijwel altijd verplaatst naar de zijkanten.

"Pereiro zou het creatieve brein moeten zijn"

Dus dan maar wedden op één paard als dat niet lukt? Pereiro komt vaak genoeg naar de bal, biedt zich heel vaak aan, maar zijn probleem is-en dat weten we allemaal-dat hij een gezonde portie explosiviteit mist. Daardoor komt hij ook zo sloom over. Hij heeft gewoon weinig vechtersmentaliteit en dat zal er ben ik bang ook niet zo snel meer uit gaan. Het is behelpen met hem en ik denk dat je dat alleen maar kunt verhelpen door het positiespel te verbeteren. Meer loopacties, meer beweging dus en vooral vooruit dúrven spelen. Dat laatste gebeurt maar weinig omdat Rosario telkens niet de oplossing vooruit ziet. Die ene keer dat dat wél gebeurt is gewoon veel te weinig voor een CVM van PSV. Combi-voetbal is nauwelijks te zien bij PSV en dat acht ik te wijten aan het onvoldoende op elkaar ingespeeld zijn, laat staan dat men er al op traint, want dat is de conclusie dit ik na een aantal jaar wel kan trekken. Ook onder Cocu was het gecombineerde aanvalsspel maar matig. Zelfs Feyenoord gisteren was in staat om dat positiespel te spelen. Het geeft mij écht te denken. Die speelden bij vlagen heel erg goed namelijk. Niet gezien van ons PSV.

Als laatste:

Waarom zou ik geen oordeel mogen vellen over onze trainer? Een trainer die publiekelijk roept dat hij het spel beter vond dat voor de winterstop, is voor mij niet serieus te nemen. Hij heeft echt een dikke balk voor zijn kop en blijft maar conservatief voortborduren met dit creatief-loze middenveld. Het ligt écht niet alléén maar aan ons middenveld. Ook de voorhoede geeft niet thuis net zoals de achterhoede niet mee-voetbalt, maar puur het gehele voetbalplan kan letterlijk de prullenbak in,want het werkt gewoon niet meer en dan moet je dus kijken of je aanknopingspunten kunt vinden voor verandering. Het momentum had al veer eerder gemoeten-je geeft het zelf nota bene al aan-onze backs zijn niet meer zo dominant aanwezig, dus zal je iets anders moeten verzinnen. Dat blijft bij onze trainer dus uit. Iedereen ziet het,maar hij blijft koppig.

Tegen Emmen moet je geen 2-2 gelijk spelen, maar ondersteboven spelen en met 0-6 winnen.
8 pnt verloren in 5 wedstrijden...I rest my case! -;)
+2/-0

 
1 jaar geleden
"Iets anders verzinnen". Wat stel je voor?
+1/-0

 
Wat ik voorstel? Ik verwacht van een trainer dat ie in staat zou moeten zijn om van zijn team een voetballend geheel te maken. Daar mag hij eerst maar eens even over brainstormen, want het positiespel is bar slecht. Daarnaast ben ik geen fan van twee controlerende middenvelders die weinig tot geen creativiteit hebben, dus wellicht kan er daar wat verandering ingebracht worden. Hoe het ook wendt of keert, met deze samenstelling hebben we nu al 4 keer gelijk gespeeld in 5 wedstrijden, dus het wordt tijd voor verandering.

Hoe zie jij dat?
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ok, dat is een voorstel. Echter werden in deze zelfde samenstelling en speelwijze voor de winterstop bijna alle wedstrijden winnend afgesloten. Dus ik vermoed niet dat het aan de speelwijze ligt, maar aan de uitvoering van het gehele team, lees vorm. Vandaag de dag draait het voetbal door fysieke ontwikkeling geheel om de omschakeling. De gegenpressing die PSV eerst perfect uitvoerde is na de winterstop(vooral gisteren, ik heb er extra opgelet) ronduit armetierig. Dat ligt niet bij één of 'n paar spelers maar bij het gehele team, daar mag niemand in verzaken, anders werkt dit niet. Gegenpressing heeft als voordeel dat je in een hoog tempo speelt en bij balverovering 'on the move' bent. Nu staan bij (de veel minder voorkomende) balverovering de spelers die aangespeeld dienen te worden praktisch stil, omdat ze daar niet in meedoen, noem het maar 'loomheid'. Het verrassingseffect is daardoor ook praktisch weg, waardoor de tegenstander veel makkelijker kan anticiperen. Mbt. Pereiro(ik heb een zwak voor hem), als creatieve speler als hij is mag je momenteel met zijn ervaring(international) echt meer van hem verwachten. Als je dat vergelijkt met wat Gakpo en Ihattaren gisteren brachten mbt 'oorlog' en creativiteit waren Pereiro en Rosario heel bleekjes. Ik denk dat Bommel enkele punten moet zien op te lossen: De pressing MOET! terug, dat is de pijler onder deze speelwijze, en ten tweede zou ik met Gakpo beginnen en zou je kunnen overwegen een klein gokje(je levert wat controle in op het middenveld) te nemen Ihattaren voor Rosario te kiezen.
+1/-0