Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV wint wel, maar laat tegen NAC na aan doelsaldo te werken


Tijdstip
9 maart 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV wint wel, maar laat tegen NAC na aan doelsaldo te werken; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint wel, maar laat tegen NAC na aan doelsaldo te werken

PSV heeft zonder problemen de thuiswedstrijd tegen NAC Breda weten te winnen. Het spel van de ploeg van Mark van Bommel was zelf echter ook veel te zwak, waardoor het slechts bij 2-0 bleef tegen de hekkensluiter. Luuk de Jong en Donyell Malen zorgden voor de doelpunten.

PSV begon nog voortvarend aan de wedstrijd. De eerste kans na een paar minuten leverde direct de voorsprong op toen Cody Gakpo goed mee op kwam en een strakke pass op Luuk de Jong gaf. Voor de aanvoerder van PSV was het eenvoudig om de 1-0 binnen te tikken. Het publiek leek zich vervolgens op te maken voor een doelpuntrijk duel tegen de ploeg met de meeste tegendoelpunten van de Eredivisie.

Ondanks dat PSV nog enkele goede mogelijkheden kreeg, met onder meer een hard schot van Angeliño op de lat, was het spel veel te zwak en dat leidde met de minuut tot meer onvrede op de tribunes. De fluitconcerten werden steeds massaler, al werden die ook regelmatig overstemd door de supporters op de Oost-tribune die wel achter de ploeg bleven staan. Gescoord werd er voor rust echter niet meer.

Na rust leek PSV iets beter uit de kleedkamer te komen en al snel lag de bal weer in het net. De Jong kopte een schitterende voorzet van Mohammed Ihattaren binnen, maar nadat het spel een paar minuten stil lag, bleek Cody Gakpo bij het begin van de aanval net buitenspel te staan en dus werd de treffer afgekeurd. Langzaam zakte PSV weer terug naar het niveau van de eerste helft en gaf daarmee ook NAC het gevoel dat er wellicht iets te halen viel in Eindhoven. Al zouden de Bredanaars uiteindelijk geen enkel schot op doel weten te krijgen.

Voor Van Bommel was de maat halverwege de tweede helft echter vol en hij bracht met Michal Sadílek en Donyell Malen twee spelers in de ploeg. PSV ging direct beter voetballen en een paar minuten na die invalbeurt zorgde Malen voor de bevrijdende 2-0. Pablo Rosario stuurde Denzel Dumfries diep na een mooie steekpass en de rechtsback gaf de bal aan Malen. De invaller kon zo de 2-0 in de verre hoek schieten.

PSV kreeg daarna nog enkele goede kansen. Een schot van Steven Bergwijn ging op de lat, terwijl Dumfries met een kopbal dichtbij was. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor een magere 2-0 overwinning uiteindelijk het resultaat was.


Luuk de Jong: 'We hadden misschien vaker moeten scoren'

In gesprek met Fox Sports gaf Luuk de Jong aan dat het tegen NAC erg moeizaam ging. "We willen gewoon onze wedstrijden winnen, maar in de eerste helft was het soms iets te slordig van onze kant. We willen wel het spel spelen. We geven op zich niet veel weg, maar we kwamen er zelf moeilijk doorheen omdat NAC het heel compact maakt met 5-4-1", aldus De Jong. "Er is weinig ruimte. De paar keer dat we het goed doen, waar ook de goal uit komt, zijn de momenten dat we de diepte goed zoeken achter de laatste linie en dat moeten we vaker zoeken. We moesten iets vaster zijn. Dat ging in de tweede helft beter. We hebben niets weggegeven, maar misschien hadden we wel vaker moeten scoren."

De ploeg werd in de rust ook door een ontevreden Mark van Bommel toegesproken. "We waren te slordig af en toe. We speelden een paar ballen achter elkaar fout en dat lieten we een beetje gaan. We moeten er korter op zitten bij elkaar en we moeten dat ook eisen van elkaar. Dat verwacht hij ook, maar soms zijn we iets te gelaten daar in", zo gaf de aanvoerder aan. "Misschien omdat we ook een jonge groep zijn. We kunnen goed voetballen. Dat hebben we al een paar keer laten zien. Maar als we een paar keer balverlies lijden, moeten we daar ook scherper op zijn."

Gevraagd werd aan De Jong wat hij van het spel van Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren vond. "Je kan zien dat die jongens veel talent hebt, maar dat geldt ook voor Donyell Malen die er in komt vanaf de bank. Hij stond heel lang voor Gakpo, maar hij zit nu op de bank nu Gakpo de kans krijgt. Hij valt in en doet gewoon zijn ding. Het tekent de jongens op de bank dat ze altijd hun dingen laten zien en vol gas geven voor het team. Dat is belangrijk. Maar Gakpo en Ihattaren zijn jongens die het ook vandaag lieten zien. Ihattaren met mooie acties en een assist die helaas werd afgekeurd. Gakpo ook. In die jongens zit heel veel potentie."


Daniel Schwaab: "Eerst gaat het er om dat je wint en daarna over hoe je wint"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Daniel Schwaab: 'Eerst gaat het er om dat je wint en daarna over hoe je wint'

Daniel Schwaab kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of het huidige spel wel bij een club als PSV past. "Eerst gaat het er om dat je wint en daarna over hoe je wint. Op dit moment gaat het niet makkelijk. We hebben beter gespeeld, maar het is belangrijk dat je de nul houdt en we hebben altijd de kwaliteit om te scoren", aldus Schwaab. "Je moet altijd eerst goed verdedigen. Daarna kun je gaan voetballen en scoren. We hebben niet geweldig gevoetbald vandaag. We moeten door die fase heen. Het gaat iets moeilijker. We hebben veel jonge jongens. In het seizoen heb je dan altijd een fase dat het iets minder goed gaat. Dan is het belangrijk dat je die punten pakt."

Gevraagd werd ook of PSV niet vaker een linie over moet slaan en Rosario en Hendrix niet moet aanspelen. "Als die kans er is om een linie over te slaan, zal ik het altijd proberen. Maar we hebben ook een manier hoe we willen spelen. Dan speel ik vaak de bal op onze controlerende middenvelders of de rechtsback", zo gaf hij aan. "Het is de opdracht, maar als de ruimte er is om tussen de linie door te spelen, zal ik dat ook doen. Dat lukte ook een paar keer vandaag."

Toen Michal Sadílek in de ploeg kwam, kreeg de verdediger een briefje. "Het was een heel verhaal. Veel te veel", zei hij lachend. "Ik weet niet wat er allemaal op stond. Het was voor de standaard situaties tegen ons. Ik heb enkele dingen opgepakt en bij de corners heb ik geprobeerd om te organiseren dat iedereen een man pakt. Maar ik heb niet het hele verhaal gelezen."

Schwaab stopte het briefje uiteindelijk in zijn sok. "De scheidsrechter wilde dat ik dat deed. Ik wilde het in mijn hand houden, zodat ik nog een keer kon kijken", aldus Schwaab. "Ik moest hem wegstoppen van de scheidsrechter."


[video] Malen: 'Blij met minuten en goal'


Mark van Bommel: 'Ik stoorde me vooral aan de technische uitvoering'

Mark van Bommel was in de eerste helft niet tevreden over zijn eigen ploeg. "Met name over de technische uitvoering. We laten ons daar zelf in de steek. Tactisch hadden we het wel redelijk voor elkaar, al hadden we het wel vaker en beter uit moeten voeren. Maar vooral die technische uitvoering stoorde ik me aan", aldus Van Bommel. "De bal die niet goed is of niet op de juiste snelheid. De bal van José voorlangs. Als die goed is, tikt Luuk hem in een leeg doel binnen. Dan is het 2-0, is de wedstrijd binnen en loop je waarschijnlijk uit naar een grotere uitslag. Dat zijn van die kleine dingen. Het stropt en dan zit je in een fase dat het niet loopt. Dan moet je overleven en dat hebben we wel gedaan."

Van Bommel gaf meer uitleg: "In ieder seizoen zit je in een fase dat het niet loopt. De bal gaat er dan niet in. We hebben vandaag ook vijf of zes goede kansen gehad, maar die bal gaat er dan niet in. Dat zijn van die dingen. Als die bal er in gaat, krijg je meer vertrouwen en gaat de technische uitvoering ook omhoog, omdat je op 2-0 of 3-0 komt. Het publiek gaat er dan ook achter staan. Zo is het nu eenmaal. Maar je moet wel de wedstrijd winnen."

De trainer van PSV was niet te spreken over de fluitconcerten aan het adres van Denzel Dumfries. "Iedereen zit in een fase dat het even niet lekker loopt. Denzel is daar onderdeel van. Maar het publiek moet hem daarin steunen", zo gaf hij aan. "Het publiek achter het doel deed dat fantastisch. Zij begonnen meteen zijn naam te scanderen. Maar de rest... Fluiten heb je niks aan."

Gevraagd werd aan Van Bommel of het lastig is om de hiërarchie in de ploeg te kunnen managen. "We hebben internationals op de bank zitten, we hebben jonge spelers op de bank zitten. We moeten een keuze maken hoe we beginnen en in de wedstrijd kijken wat we nodig hebben", zei hij daarover. "Door de wissels in de tweede helft krijg je een ander voetbal, scoor je de 2-0 en is de wedstrijd in principe binnen. Je wisselt naar wat je nodig hebt. We hebben er tien, elf of twaalf op de bank zitten."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('5)
Goal
2-0 Donyell Malen ('71)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
34.300 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Angeliño ('15)
Kaart
PSV: Donyell Malen ('85)

Opstelling PSV

Cody GakpoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixMohamed IhattarenPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'67 Michal Sadílek voor Jorrit Hendrix
'67 Donyell Malen voor Cody Gakpo
'82 Gastón Pereiro voor Mohamed Ihattaren


Opstelling NAC Breda

Te Vrede


LundqvistNijholtEl AllouchiKorte


GersbachPalmer-BrownDerviteKochVan Anholt


Van Leer

Wissels:

'65 Rosheuvel voor Korte
'78 Muhren voor Lundqvist
'90 Kastaneer voor Dervite


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 6 2-0 (2-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 5-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 4-0 (1-0)
12  5 3-0 (1-0)
13  5 5-0 (1-0)
14  5 2-0 (0-0)
15  5 4-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mohamed Ihattaren (51 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (21 -> 4,0)
3. Donyell Malen (19 -> 3,0)
4. Daniel Schwaab (11 -> 1,5)
4. Cody Gakpo (11 -> 1,5)
6. Angeliño (10 -> 0,0)
7. Michal Sadílek (9 -> 0,0)
8. Steven Bergwijn (5 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
9. Denzel Dumfries (3 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (2 -> 0,0)
11. Pablo Rosario (2 -> 0,0)
13. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
13. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
13. Aziz Behich (0 -> 0,0)
13. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Eloy Room (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
13. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
13. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
13. Dirk Abels (0 -> 0,0)
13. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Jongens maak je geen illusies, NAC speelt morgen weer hun beste wedstrijd van de afgelopen 10 jaar.....let maar op.
 
5 maanden geleden
Als we bang moeten zijn dat nac geweldig gaat spelen, vraag ik me echt af of psv een topploeg is. Kom eens op man. Ga eens met lef, en ballen spelen en creativiteit. Dan maakt psv natuurlijk goede kans om kampioen te worden. Maar reacties als ‘alleen winnen telt’ tegen iedere verschrikkelijk matige eredivisieploeg. Tenenkrommend vind ik het echt. Straalt helemaal niks uit van een nederlandse topploeg. Mark gooi de standaard eens omhoog. Een normale reactie was: we laten direct zien dat er niets te halen valt.
 
5 maanden geleden
Klopt wel wat je zegt maar ik dacht dit ook bij Emmen, veel mensen denken morgen dat het ff 7-1 wordt, ik denk dat dus niet.
5 maanden geleden
Graag aan het doelsaldo werken, dat zou nog wel eens de titel kunnen gaan bepalen.
 
5 maanden geleden
Ik sluit me aan bij niet bang zijn, we rollen ze simpel gwoon op, dat is overigens een nieuw merk in de supermarkt, maar we gaan het wel gewoon doen. mark my words
 
5 maanden geleden
niet zo belangrijk, we winnen of spelen gelijk in A,dam en de rest winnen we sowieso
 
5 maanden geleden
Ik hoop dat we de rest winnen. Ik wil het eerst nog wel zien.
5 maanden geleden
Vandaag werken aan doelsaldo en pakt Bergwijn een gele kaart lijkt me wel slim is Bergwijn er bij tegen 020 en vitas.Kunnen hem niet missen dan !
 
5 maanden geleden
Het bewust pakken van gele kaarten was niet zo'n succes deze week. Real heeft Ramos echt gemist. Bergwijn moet tegen VVV naar mijn mening zonder het pakken van een gele kaart kunnen spelen. Ben het met je stekking eens dat Bergwijn nu de balangrijkste speler voor PSV is, nu Lozano al een tijd echt uit vorm is. Hij is de enige met echte balcontrole in de kleine ruimte die nog echt in vorm is.
 
5 maanden geleden
Pas maar op met gele kaarten pakken. Dll veranderd de kn?b het schema weer voor het heilige ajax!
5 maanden geleden
Mijn opstelling zou zijn met:
Rosario, Ihattaren, Sadilek
Bergwijn, De Jong, Gakpo.

Ik hoop dat er weer echt voetbal met veel beweging in de ploeg komt.
Je moet niet alleen creatief kunnen voetballen,
je moet ook met loopbewegingen de medespelers afspeel-mogelijkheden geven.
Dan pas gaat een ploeg draaien en speel je een bus kapot.
5 maanden geleden
Ik wil wel weer eens een goed spelend PSV zien met veel snelheid en dreiging. Dan komt de rest vanzelf. Weet iemand trouwens wat er nou precies met Hendrix aan de hand was vorige week?
 
5 maanden geleden
meer dan "privé-omstandigheden" ben ik niet tegengekomen
5 maanden geleden
Jawel, Bommel kiest wederom voor de zeer creatieve oplossing;
Je raad het al...H & R wederom in de basis. Om echt he-le-maal gek van te worden! :\(
 
5 maanden geleden
Gelukkig snappen ze er in de studio van Fox ook niks van.
 
5 maanden geleden
Misschien vind hij Gakpo + Ihattaren erin al genoeg nieuwe jonge spelers en wil hij even kijken hoe het nu gaat lopen. Ik had Sadilek er wel bij willen zien.
 
5 maanden geleden
Gutti doelen ze op. Met 2 verdedigende middenvelders tegen een dergelijke ploeg.
 
5 maanden geleden
Geen snelheid. Geen dreiging. 6 verdedigende spelers op eigen speelgeld om op te bouwen. Het is allemaal heel droevig.
 
5 maanden geleden
Ook vanavond weer (veel) te weinig dreiging/ acties v/d vleugelaanvallers. Maar dat ligt natuurlijk aan de controlerende middenvelders.....
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Santa, kijk even de analyse van Arnold Bruggink die even haarfijn laat zien dat Hendrix DE vertragende factor in veel gevallen is. Het is voorin miet veel maar meer en meer wordt duidelijk dat van Bommel zijn keuze voor zo’n blok bijna niet meer te verkopen valt. Zeker niet tegen zo’n defensieve ploeg. Na afloop ook interessante analyse over centraal duo achterin.

http://www.soccernews.nl/news/556363/psv-is-te-afhankelijk-van-die-drie-voorste-spelers
 
5 maanden geleden
Sinds wanneer is de mening van Bruggink relevant? Overigens speelde Hendrix vandaag prima.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Samta Cruz: de heren Bruggink en Perez lieten middels beelden haarfijn een aantal problemen zien van dit PSV welke veel verder gaan dan de op de PSV fansite structureel gebombaardeerde ‘de vleugelspelers functioneren niet goed’..... van Bommel is in zijn commentaar na afloop heel duidelijk: ‘de pass voor de aasist is veels te langzaam’. Gegarandeerd dat hij de analyse zoals die bij Fox werd gegeven goed vindt. Het voetbal bij PSV van achteruit is op dit moment dramatisch en tergend langzaam.
 
5 maanden geleden
Wie is hoofdverantwoordelijk voor de eindpass op de aanvallers? Juist, de aanvallende middenvelder. Overigens gaf Rosario de steekpass op Dumfries, die vervolgens Malen bediende (2-0). Ook gisteravond was de opbouw van achteruit weer prima, vooral de inspeelpasses van Schwaab. Wederom veel te weinig acties en dreiging v/d vleugelaanvallers, terwijl ihattaren leuk meevoetbalt, maar te weinig dwingend is en ook hij slaagt er onvoldoende in om de aanvallers in stelling te brengen.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Een nummer 10 en buitenspelers hebben er baat bij dat ze op het juiste moment worden ingespeeld. Niet als er weer 8 man van NAC of meer achter de bal staan. Alle 3 moeten de bal op HET juiste moment krijgen om de aktie te kunnen maken of om je spits/ vleugelspits aan de gang te zetten. Anders ben je als ploeg te laat. Zeker met ‘snelle’ buitenspelers als die wij hebben is het belangrijk dat ze gelanceerd worden op de momenten dat de tegenstander nog niet gegroepeerd staat. Toen Sadilek erin kwam zag je al verbetering in dat opzicht. Het is niet voor niks dat we ook gisteren weer hetzelfde probleem zagen ondanks dat Pereiro en Chucky niet speelden. Dan kun je me wel weer vragen wat de mening van Arnold Bruggink ertoe doet maar de beelden geven haarfijn aan wat er mis is aan PSV. Had ik zo’n uitgesproken ‘mening’ als jij die tegen veel mensen ingaat dan zou ik zeker de beelden terugkijken. Of ben je zo overtuigd van jezelf? Gebasseerd op wat eigenlijk? Waarom werd Hendrix eigenlijk gewisseld denk je?
 
5 maanden geleden
Nogal de wereld op z’n kop om het onvoldoende functioneren van de vleugelaanvallers én de aanvallende middenvelder (volledig) af te schuiven op de rest v/h elftal. Ook gister kwamen Gakpo en Bergwijn vaak genoeg in kansrijke situatie (om een actie te maken), maar dat kwam er zelden tot nooit uit.
Sadílek is absoluut niet beter dan Hendrix (vooral in balbezit niet) en dat zag je gister en vorige week ook. In het stadion vroegen mensen zich af waarom Hendrix gewisseld werd. Bovendien is Sadílek eenzelfde type als Hendrix, wat de wissel nóg onlogischer maakte.
PSV mist simpelweg goede vleugelaanvallers en een fatsoenlijke aanvallende middenvelder. Met Van Ginkel erbij had PSV veel minder punten verspeeld.
In plaats van je te verschuilen achter de mening van andere voetballiefhebbers zou het je sieren om zelf een analyse te maken en daarop je oordeel te baseren.
 
5 maanden geleden
In plaats van te blijven zeuren over het aanvallende gedeelte van het elftal kan je beter je ogen open doen en zeggen dat Hendrix en Rosario gewoon niets brengen tegen FC parkeer de bus.

Handelingssnelheid van 0,0. Staan altijd gesloten ipv open. Spelen alleen maar terug of breed. Dus wijzen naar de voorhoede is een puur zwaktebod!
 
5 maanden geleden
Rosario en Hendrix parkeren de bus? Beide heren doen het naar behoren, wat niet gezegd kan worden over de spelers die voor de creativiteit en dreiginng moeten zorgen. Hoeveel geslaagde acties, voorzetten, doelpogingen, assists hadden Bergwijn, Gakpo en ihattaren gister?
Bizar en zeer onlogisch om het onvoldoende functioneren van de vleugelaanvallers en aanvallende middenvelder af te schuiven op Rosario en Hendrix.
 
5 maanden geleden
Lezen is ook niet je sterkste kant hé. Waar zeg ik dat Rosario en Hendrix de bus parkeren?? Ze brengen niets tegen FC parkeer de bus.

Excuses aanvaard hoor
 
5 maanden geleden
Wat brengen Lozano en Bergwijn tegen ploegen die verdedigend spelen?
 
5 maanden geleden
Cijfers neem je niet serieus, nu beelden ook al niet. Ik durf te stellen dat je ze niet eens gezien hebt. Het moge duidelijk zijn dat ik een aantal analisten wel hoog heb zitten. Na de eerste 2 wissels ging het tempo fors omhoog waarbij ik niet wil zeggen dat het alleen aan Hendrix lag. Schwaab vertraagde de boel ook enorm. Van Bommel was zeer duidelijk na de wedstrijd.
 
5 maanden geleden
Nogmaals: Statistieken op zich (dus zonder analyse en uitleg) zeggen niet zoveel. Bovendien kom je nooit met statistieken over Bergwijn, Lozano, Pereiro en ihattaren.
Het feit dat jij Bruggink en perez hoog hebt zitten, zegt natuurlijk hélemaal niets over de waarheid. Het zijn en blijven niets meer dan voetballiefhebbers die hun mening geven.

Waaruit blijkt dat het tempo fors omhoog zou zijn gegaan na de twee wissels? En dat terwijl Sadílek eenzelfde type is als Hendrix. Schwaab is juist een prima opbouwer met goede inspeelpasses.
Van Bommel had het overigens over de technische uitvoering, zonder dat hij daarbij specifiek één of meerdere spelers/ posities/ linies benoemde.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Van Bommel had het over de voor assist! Ik heb met eigen ogen waargenomen dat het tempo fors omhoog ging na de wissels. Met behulp van beelden Kun je spelsituaties nogmaals aantonen. Waar wij in het stadion of achter de tv dingen 1 maal waarnemen kunnen deze middels beelden verder worden uitgelicht. Ook kun je ruimtes beter aantoonbaar maken en posities van spelers uitlichten. Moderne technologie is in dat opzicht top. Het is niet voor niks dat coaches hier meer en meer gebruik van maken. Inzake dat ik nooit met statistieken over de door jou genoemde namen kom: ga een ander in de maling nemen. Recent heb ik de Opta cijfers voor je uitgespit en toen ging je maar door met mekkeren en je dooddoeners. Meer en meer heb ik het idee dat je een trol account bent. Het begint lachwekkende vormen aan te nemen.
 
5 maanden geleden
Waaruit blijkt concreet dat na de wissels het tempo omhoog ging? Misschien omdat Malen meer snelheid heeft dan Gakpo?
Nogmaals: Statistieken zonder ook maar iets van toelichting/ analyse zeggen niets. Het blijft overigens wachten op de statistieken inzake de geslaagde acties, doelpogingen, voorzetten en assists van Bergwijn, Lozano, Pereiro en ihattaren.
 
5 maanden geleden
Santa, jij ziet duidelijk een heel andere wedstrijd dan heel Nederland. Geeft niets, maar stop aub met die onzin neer kalken.
 
5 maanden geleden
Bedoel je met onzin een mening die niet overeenkomt met de jouwe?
 
5 maanden geleden
Je blijft maar onzin verkopen hier.feiten, beelden en gefundeerde kritiek reageer je lacherig op. Altijd wijzen naar de aanvallers en nooit eens inzien dat Rosario en Hendrika aan de bal gewoon te slecht zijn. Spelen geen enkele bal fatsoenlijk in of vooruit.

Maar blijf vooral zo denken.

Mensen die er dik voor betaald worden en het met beelden aantonen worden door jou aan de kant gezet als onzin. kom op man, zet je jorrinde bril af!!
 
5 maanden geleden
Er is niets zo makkelijk dan je punt maken met zelf geselecteerde beelden. Het feit dat ze er betaald voor worden, zegt helemaal niets. Bedoel je de gefundeerde kritiek op Lozano, Bergwijn en Pereiro?
 
5 maanden geleden
"Ook vanavond weer (veel) te weinig dreiging/ acties v/d vleugelaanvallers. Maar dat ligt natuurlijk aan de controlerende middenvelders"

Laat ik vooropstellen dat het hele team debet is aan dit resultaat. Ze missen duidelijk scherpte. Ook voorin loopt het aanvalsspel niet soepel. Maar ik denk dat jij ook wel weet dat het voetbal van achteruit begint? PSV zou ervoor kunnen kiezen om eens een linie over te slaan, want die twee daar in het midden doen vrijwel niets creatiefs met een bal. Als ze dan aan worden gespeeld, gaat de bal merendeels terug en/of opzij. Hendrix zou eerder om zich heen moeten kijken en open moeten draaien. Niet voor niks waarom PSV Guardado haalde. Op dat moment voetbalde PSV veel en veel beter en was het ook een stuk creatiever en dat was te danken aan onze Mexicaanse god en dat was hij nog niet eens een controlerende middenvelder van origine. Kun je nagaan hoe goed Guardado was!
 
5 maanden geleden
Guardado is niet meer of minder creatief dan Hendrix. Overigens is het logisch dat Van Bommel voor een verdedigend/ controlerend blok te kiezen omdat je daarmee de cruciale slag op het middenveld wint en daarmee de wedstrijd controleert. Dat lukt vrijwel elke wedstrijd, alleen kansen creëren, lukt veel minder goed omdat de vleugelaanvallers en de aanvallende middenvelder (veel) te weinig brengen. Ook tegen Nac weer een onzichtbare Bergwijn, terwijl ook Gakpo nauwelijks tot geslaagde acties kwam.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Guardado en Hendrix met elkaar vergelijken is onzin. Hendrix is defensief sterker terwijl Guardado voetballend echt vele malen meer betrokken was. Kijk alleen al eens naar het aantal assists. Guardado had een zeer effectieve vrije trap en corner terwijl hij veel neer ‘vooruitdacht’ dan Hendrix. Guardado was een meester in de ‘voor assist’. Stond heel vaak aan de basis van een goal. Veel meer dan Hendrix. Gaf ook veel vaker een (goede) lange bal. De opbouw van achteruit ging destijds vele malen sneller. Guardado was daarin een zeer belangrijke schakel!

Bergwijn onzichtbaar? Echt onzin. Speelde slecht, had de bal die op de lat vloog er simpel moeten intikken maar hij was zeker niet onzichtbaar. Zeker de tweede helft niet. Zeer ongelukkig in zijn akties gisteren maar dat is iets heel anders dan onzichtbaar.
 
5 maanden geleden
Hendrix en Guardado zijn linksbenige middenvelders, waarbij Guardado wat aanvallender is, terwijl Hendrix meer controlerend/ verdedigend is. Ook qua scorend vermogen zijn ze vergelijkbaar (Guardado 4 goals in 3 seizoenen, Hendrix 7 goals in 5 seizoenen). Daarnaast liet ook Guardado zich vaak zakken om de ballen op te halen bij de verdediging. Beiden draaien ze vaak open en verdelen ze het spel. Hendrix is verdedigend beter, terwijl Guardado aan de bal wat beter is.

Hoeveel geslaagde acties had Bergwijn gister? Hoeveel doelpogingen? Hoeveel voorzetten/ assists? Kortom, zoals meestal brengt Bergwijn veel te weinig en is hij absoluut niet klaar voor een stap hoger, om maar te zwijgen over clubs als Bayern.
 
5 maanden geleden
Jij mag wel statistieken erbij halen als het je uitkomt maar een ander niet. Hypocriet ben je dan!!

Waarom speelt je held Jorinde eigenlijk niet in oranje?? 5 seizoenen PSV en geen volwaardig international?? Hoe kan dat dan?
 
5 maanden geleden
Nogal selectief om met statistieken zónder toelichting/ analyse te komen, maar nooit statistieken over de falende spelers te tonen. Hoe vaak heb je al tekst & uitleg gehad over waarom Hendrix niet in oranje staat?
5 maanden geleden
En weer onze Luuk!
Wat is die gast toch goud waard voor ONS PSV!
5 maanden geleden
Dumfries wat speelt je weer waardeloos man
 
5 maanden geleden
Omdat hij veel terug/ breed speelt? Gênant dat bepaalde supporters hun eigen speler uitfluiten alleen omdat hij (teveel) terug/ breed speelt.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Nee. Omdat hij sinds de winter veels te ‘gehaast’ speelt en daardoor continu de angel uit zijn eigen actie haalt. Jammer want aan zijn kant ligt ruimte. Dat uitfluiten snap ik ook niet. Een zeer interessante analyse van Arnold Bruggink trouwens in de rust over het defensieve blok van PSV en dan vooral over Hendrix.
 
5 maanden geleden
Inderdaad Tony, hopelijk kijkt Van Bommel hier ook eens naar. Waarom speelt hij in hemelsnaam weer met die twee verdedigende balafpakkers en blijft er maar plek voor één creatieve middenvelder ?? Toon eens lef Mark ! In dit soort wedstrijden moet je er eens vanaf het begin twee creatievelingen erin durven te zetten. Guti en Ihattaren bijvoorbeeld.
 
5 maanden geleden
Alsof Hendrix en Rosario alleen maar een bal af kunnen pakken. Beide middenvelders spelen juist een belangrijke rol in het veldspel van PSV, o.a. bij de verdeling van het spel. Het zijn schakels tussen de verdediging en aanvallende middenvelder/ aanval. Rosario en Hendrix zijn voetballend prima én winnen duels/ ballen.
 
5 maanden geleden
Hoe zou het toch komen dat Pereiro wéér op de bank is beland.....
 
5 maanden geleden
Weet je wat pas gênant is ?? Alleen maar bashen op Gaston, bergwijn, Lozano en ihattaren!
 
5 maanden geleden
Bedoel je met bashen gefundeerde kritiek op spelers die wekelijks (veel) te weinig brengen?
 
5 maanden geleden
Ik ga me vanaf nu écht afvragen of er überhaupt een idee achter zit naar dat naar voren rennen om hem vervolgens weer terug te spelen? Er is totaal geen aanvalsplan aanwezig. Dat mag inmiddels wel geconcludeerd worden toch?
 
5 maanden geleden
Misschien omdat de vleugelaanvallers niet goed functioneren?
 
5 maanden geleden
Het spel vanuit achteren is veel te traag!! Het hier zo geroemde defensieve blok komt gewoon structureel te kort.


Alles op de aanvallende ingestelde spelers schuiven is weer eens veel te kort door de bocht.
 
5 maanden geleden
Je weet dat Hendrix en Rosario op het middenveld spelen en niét in de verdediging?
 
5 maanden geleden
Ja tikkie terug en tikkie breed spelen helaas op het middenveld. 1 vd 2 zou moeten banken. Ze komen gewoon véél te kort. Geen inspeelpass, geen dreiging aan de bal , staan verkeerd opgesteld , staan nooit open gedraaid en spelen alleen maar terug of breed. Die spelers bedoel jij toch met het oh zo geroemde verdedigende blok op het middenveld?
 
5 maanden geleden
Beetje onlogisch om dreiging v/d verdedigende/ controlerende middenvelders te verwachten. Verder voetballen Hendrix en Rosario juist wel vaak vooruit. Zo gaf Rosario gister de steekpass op Dumfries die vervolgens Malen bediende (2-0). Het is feitelijk onjuist dat Hendrix en Rosario vooral (alleen maar) breed of terug spelen. Beide middenvelders zijn juist belangrijk bij het verdelen van het spel.
 
5 maanden geleden
Er is gisteren op Twitter een diagram van de PSV passes gisteren tot aan de wissels verschenen waaruit 2 ding echt heel goed blijkt: Hendrix speelde nagenoeg niks naar voren en Rosario een enkele keer. Santa, je kunt lullen asl Brugman maar van alles wat je roept klopt maar bijzonder weinig. Of wil je zeggen dat diagrammen net als cijfers en beelden door jou niet serieus genomen worden. Ik kan me dat namelijk heel goed voorstellen. Je lijkt alleen in jezelf te geloven. En dan straks janken als Ajax feest viert en alles weer op de aanvallende spelers af te wenden. Wat zul jij volgend jaar genieten als de houten Klazen nog bij PSV zitten en de spelers met nog een klein beetje dreiging weg zijn.
 
5 maanden geleden
Nogmaals: Waaruit zou blijken dat het tempo na de twee wissels opeens fors omhoog ging?

Geen idee waarom je wéér over ajax begint, om maar te zwijgen over bewoordingen als "janken" en "houten klazen". Is het echt zo moeilijk om de mening van een ander te accepteren?

Ook gister speelden Rosario en Hendrix vaak genoeg vooruit. Vergeet niet dat een breedtepass schuin vooruit óók vooruit is. Of heb je de wedstrijd niet gezien?
 
5 maanden geleden
Zoek het diagram op en kijk de beelden na. Inzake jouw mening: buiten het feit dat ik het totaal met je oneens ben en er door velen feiten worden aangedragen die het tegendeel aantonen zul je volgend jaar merken hoe dreigend/ gevaarlijk Bergwijn en Chucky waren. PSV gaat ze enorm missen. Samen bij een procent of 70 van de goals betrokken. En ja ik vind types als Schwaab, Viergever, Hendrix houten Klazen. Laat deze 3 aub vooral en alleen functioneel spelen. Dat is hun kracht.
 
5 maanden geleden
Dus je kunt zelf niet onderbouwen waarom het tempo na de twee wissels fors omhoog zou zijn gegaan?

Hoeveel geslaagde acties, doelpogingen, voorzetten en assists hadden Bergwijn en Gakpo gister? En Lozano tegen Excelsior?
 
5 maanden geleden
Santa, zoek zelf lekker die cijfers uit. Ik ben gekke Henkie niet die nogmaals alles op een rijtje voor je gaat zetten. Zo te zien heb jij tijd genoeg.
 
5 maanden geleden
Daarom dus selectieve verontwaardiging ten aanzien van Rosario, Hendrix, Schwaab en Viergever.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zijn inderdaad geen spelers waarvan ik het shirt zou kopen in tegenstelling tot destijds Stam, Cocu en van Bommel bijvoorbeeld. Ik vind Hendrix, Viergever en Schwaab pure middelmaat welke de nivellering van PSV weergeeft. Daarmee ga je in Europa geen potten brekken en als je konend seizoen je gevaarlijkste spelers verliest kun je lachen.
 
5 maanden geleden
Met Lozano, Bergwijn en Pereiro heeft PSV ook niet bepaald potten gebroken in Europa. Over middelmaat gesproken....
 
5 maanden geleden
We zullen zien volgens jaar ook in de Nederlandse competitie. Me dunkt dat zelfs jij een verschil zult gaan zien. Maar laat maar waaien Santa. Ik ben er zo spuugzat van dit negatief gedoe over eigen spelers die wel degelijk international van hun land zijn en in de belangstelling van grotere clubs staan in tegenstelling tot de meer defensief ingestelde apelers. Ik zie ook al weer dat Ihattaren je niet kan bekoren. Die beste jongen werd gisteren tot man of the match uitgeroepen en is pas net 17 jaar
 
5 maanden geleden
Bedoel je het negatief gedoe over Hendrix en Rosario? ihattaren maakt tot dusver een aardige indruk, maar laat hem eerst maar eens presteren alvorens hem als een toptalent te bombarderen.
 
5 maanden geleden
Als ik het over eigen spelers die international zijn heb en jij komt met de naam Hendrix dan verdenk ik je er inmiddels van dat je zijn oudere broer bent. Als ik zo lees over je adoratie van hem begin ik aan mezelf te twijfelen of ik het Nederlands elftal wel zo goed volg als ik altijd denk te doen. Ik zal 6 juni extra op hem letten in Guimares.
 
5 maanden geleden
Misschien weet je niet zo goed wat het woord adoreren betekent aangezien daar totaal geen sprake van is. Verder nogal merkwaardig om over het Nederlands Elftal te beginnen.
5 maanden geleden
En ja hoorrr, de VAR ziet weer dingen die een normaal mens met zun blote ogen niet ziet.
OMG, als het al buitenspel was, is het volgens mij niet meer dan 1 mm..:\(
 
5 maanden geleden
Het is zeer goed dat de VAR is ingevoerd om de grote fouten uit het voetbal te halen zoals de bekende handsbal van Henry. Maar de VAR schiet nu zijn doel voorbij. je durft na een doelpunt nu niet meer spontaan te juigen, en moet nu eerst nog wachten tot het doelpunt is goedgekeurd of wordt afgekeurd.
5 maanden geleden
Die VAR maakt het hele voetbal kapot. Voor de zoveelste keer het bewijs geleverd. De VAR bepaald inmiddels alles. Die vier guppies in het zwart op en om het veld staan er voor spek en bonen bij. O nee, die mogen in de eerste helft een corner voor ons over het hoofd zien en een bal bij de zijlijn die niet over de lijn is (volgens FIFA-maatstaven afgelopen dinsdag bij 020) gewoon ingooi voor NAC te geven. Waarom mag die VAR daar dan niet ingrijpen ? Kutsysteem als het op deze manier wordt gebruikt.
5 maanden geleden
Prima Denzel !!! Zo kennen we je weer. En al die uitfluiters in het stadion moeten zich diep schamen. Opzouten met die nepsupporters. Niemand is blij zoals het de laatste tijd loopt, maar eigen spelers uitfluiten gaat helemaal nergens over. Daar help je alleen de vijand mee.
 
5 maanden geleden
Idd ik zei het tegen mijn buurman want een K publiek zit er voort bij bah bah
5 maanden geleden
Ik vraag me serieus af waar die gasten de hele week op trainen. Het lijkt helemaal nergens meer op. Alles ‘net niet’. Goede invalbeurt van onze 2 jonkies. Als we volgende week zo spelen in de Koel dan verlies je weer punten.
 
5 maanden geleden
In het nabije verleden bezocht ik nog wel eens regelmatig een training. Een training waarbij ik me ná de training telkens af vroeg of men tevreden was met de ontwikkeling als team. Je zou verwachten dat een 'TOP'ploeg zoals PSV traint om het veldspel te verbeteren, dan wel om het aanvalsspel vloeiender te laten verlopen. Telkens kwam ik van een koude kermis thuis. Ik zal je wat zeggen...Ze trainen er gewoon niet op! Bij PSV zie je veel te veel dezelfde soort aanvallen. Het is zoooooooooo voorspelbaar...en saai! Technisch heeft PSV wel wat aardige spelers, maar zolang v Bommel geen plan b,c,d, heeft en telkens maar terugvalt op dat oersaaie plan A, blijft het voor ons supporters niet te bevatten dat v Bommel geen wijzigingen toepast en open staat voor veranderingen. Ik erger me iig kapot aan dit spel en volgens mij jij ook?
 
5 maanden geleden
@Raimundo, Van Bommel geeft gelukkig zelf wel aan dat hij zich stoorde aan de technische uitvoering, en dat hij ook niet tevreden over het spel is. Ik krijg het idee dat Van Bommel wel veranderingen doorvoort maar dat hij dat geleidelijk doet. Volgens mij brengt hij nieuwe spelers eerst een aantal keren als wissel-spelers in voor iemand waar hij niet tevreden over is, en krijgen ze als ze over langere tijd beter zijn, dan diegene hun basis-plaats. In dat opzicht zou Hendrix wel een door Sadilek kunnen worden gaan vervangen, waar hij zeer positief over is. Ik maak me niet zo druk over de opstellingen van deze weken, maar ik ben wel zeer benieuwd met welke opstelling hij tegen Ajax gaat spelen. Ajax moet in ieder geval geen ruimte krijgen om te gaan voetballen, want dan krijgt PSV een groot probleem.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zie je goed @woutererik, dat Bommel spelers geleidelijk probeert te brengen, de één echter sneller dan de ander. Helaas niet leuk voor Pereiro, maar Ihattaren brengt momenteel gewoonweg meer en zal denk ik nog veel speeltijd krijgen dit seizoen. Ihattaren laat zich veel minder terugzakken, is explosiever en is sterk aan de bal(ongelofelijk, net 17 geworden). Ook Gakpo is een potentieel basisspeler voor het volgend seizoen en wellicht Sadilek, want er zullen wat mensen vertrekken. Hendrix zal door Bommel niet snel vervangen worden, simpelweg omdat Hendrix zijn taken prima uitvoert en controlerend ijzersterk is dit seizoen. Ik verwacht dat Guti einde seizoen vertrekt, Bommel ziet het blijkbaar niet in hem zitten.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Het zou zeer jammer zijn als Guti vertrekt. De eerste helft van het seizoen liep alles prima en was er geen enkele reden om iets aan te gaan passen. Maar na de winter blijft het wel heel lang stroef lopen bij PSV. Dat zie je ook in het aantal doelpunten dat PSV maakt. Daarom ben ik langzaam van mening aan het veranderen en zou ik het graag zien dan een van de controlerende middenvelders voor een speler met meer voetballend vermogen wordt vervangen. Bij Ajax is te zien dat dat ook zeer positief uit kan vallen. Met Gakpo, Ihattaren, Malen en Sadilek hebben we goede talenten om het elftal te verfrissen en er meer voetbal in te krijgen. Ik hoop dat Guti blijft en zich volgend jaar in de basis gaat spelen. Het kan ook zijn dat hij gewoon tijd nodig heeft om zich aan het tempo en de speelstijl van NL aan te passen. Een buitenspeler als Lozano in een team inpassen gaat gemakkelijker dan op een cruciale positie op het middenveld. Daar wordt namelijk bepaald hioe hoe het team als geheel functioneert.
 
5 maanden geleden
Het was weer niet best, maar er zit in elk geval meer lijn in dat in het armoedig gepruts onder Cocu.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Welke lijn zie jij in dit PSV? Laat van Bommel maar eens prijzen pakken met een substantieel betere selectie.
 
5 maanden geleden
Ik denk dat hij de trage lijn van het verdedigende blok op het middenveld bedoeld. Die tikkies breed en terug. Die lijn is idd een stuk slechter geworden sinds guardado weg is.

Iedereen heeft toch inmiddels wel gezien dat het absoluut niet aan Gaston en de buitenspelers ligt, maar aan het hier zo geroemde defensieve blok op het middenveld.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Het veldspel is beter, PSV controleert wedstrijden en de opbouw is beter. Je ziet dit seizoen ook meer goede aanvallen/ combinaties. Daarnaast zit er een idee achter het voetbal (de hand v/d trainer), terwijl bij Cocu niemand wist hoe hij wilde spelen.

Overigens zijn prijzen winnen en de kwaliteit/ intentie v/h voetbal twee verschillende dingen. Voor de winterstop zette Van Bommel verrassend een zeer goede reeks neer met kwalitatief goed voetbal. Na de winterstop gaat het minder en er is direct paniek. Opportunisme ten top.
 
5 maanden geleden
Hoezo opportunisme ten top? Het verval is tegen AZ thuis begonnen. Al NEGEN wedstrijden domineren wij niet meer terwijl we nog naar Ajax uit moeten. PSV in deze vorm gaat de komende negen wedstrijden ook niet domineren. Het zal heel snel anders moeten anders is het binnenkort game set and match. Jij noemt het opportuniteit, ik vind jou totaal noet realistisch.
 
5 maanden geleden
Het gaat na de winterstop minder, vooral qua punten, maar PSV domineerde in Emmen, rotterdam (Excelsior) en Utrecht, net als thuis tegen Fortuna, Groningen en Nac. Het was te verwachten dat PSV de goede reeks van voor de winterstop niet zou kunnen voortzetten. Dat zien we na de winterstop, waarbij PSV ondanks het mindere spel tegen Emmen had moeten winnen, terwijl de duels tegen Utrecht en feyenoord zomaar drie punten ipv 1 punt hadden kunnen opleveren. Kortom: Het zit allemaal dicht bij elkaar. Daarom nogal opportuun en vooral onnodig om nu al te vrezen voor een verloren seizoen. Elke ploeg krijgt te maken met een mindere periode.
 
5 maanden geleden
Gisteren had het zomaar puntverlies kunnen worden. Raakt te Vrede die bal goed dan heb je de poppen weer aan het dansen. VVV uit in deze vorm wordt weer billenknijpen.
 
5 maanden geleden
NAC had gister geen schijn van kans, net als vorige week Excelsior en eerder Emmen. Normaal gesproken had PSV minimaal 4 punten meer gehad en zowel tegen feyenoord als Utrecht hadden er drie punten ingezeten ondanks het mindere spel. Kortom: Zo slecht is allemaal niet en waar het kwartje voor de winterstop de goede kant opviel, valt het na de winterstop de andere kant op. Het is niet nodig om zo te dramatiseren. Vorig seizoen had PSV na 25 wedstrijden slechts 1 punt meer dan nu.
 
5 maanden geleden
Dramatiseren? Het lijkt nergens op man. Moet je opletten 31 maart. Die hele omschakeling van PSV is vastgelopen
 
5 maanden geleden
Sorry @tony, maar dat is gewoonweg niet waar, NAC had geen spát kans, je ziet spoken. Als(!!) NAC al had gescoord heeft PSV er nog altijd 2 gescoord(wat er eigenlijk zelfs meer hadden moeten zijn). Dat het veldspel gisteren slecht uitgevoerd werd(en voor de toeschouwer heel vervelend was) neemt niet weg dat PSV weer 3 punten erbij heeft, het enige wat telt. Ik was eigenlijk gisteren veel meer gefocusd op Gakpo en ons supertalent Ihattaren, daar werd ik gisteren héél blij van.
 
5 maanden geleden
@Pvh: zolang het 1-0 blijft hoeft er maar 1 bal verkeerd te vallen, zelfs tegen de nummer laatst. Ik vond PSV echt heel slecht spelen zonder veel weg te geven. Een tempo van een Lada uit 1987
 
5 maanden geleden
Wederom de hele wedstrijd gedomineerd en geen enkele kans weggegeven. Kortom: NAC had geen schijn van kans in Eindhoven.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat mag je vinden @tony, feit is dat NAC geen spat kans had. Ook met een goal(wat er helemaal niet in zat) had PSV nog gewonnen en weer 3 punten behaald. Je bekritiseert @santacruz, maar wat moet ik dan vinden van je mening dat het volgend jaar mèt de 'houten klazen' en zónder de 'creatieve' spelers helemaal niets wordt? Weet jij dan al wie er als vervangers komen? Excusez moi, maar ik vind dat jij ook een aardige bijdrage levert aan het overdramatiseren van de werkelijkheid. Vooralsnog staan we bovenaan, hebben we een paar groeibriljantjes voor de nabije toekomst en wordt er weinig weggegeven achterin. Het is slecht dat er na de winterstop 7 van 8 ballen tussen de palen in gingen, het is echter heel goed dat het er maar 8 waren. PSV controleert de wedstrijden, het veldspel is echter héél matig. Ik vind het vreemd dat niemand hier iets schrijft over Ihattaren, ik ben daar zeer blij mee, en het geeft aan dat we met de JO heel goed bezig zijn, en het wordt wellicht een belangrijke pijler onder de toekomst van PSV. Wie had dat gedacht 10 jaar geleden? Dat is pas positief, of niet dan?
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
@Pvh: de jeugd is inderdaad interessant. Ihattaren die 10,2km aflegt is indrukwekkend en dit zou zo maar eens inderdaad een voltreffer kunnen worden, zeker omdat hij een moderne middenvelder lijkt. Inzake komend jaar: ik verwacht een vertrek van de 3 voorin. Zie dat maar eens op te vangen. Daarbij komt dat PSV met een paar probleem ‘dossiers’ lijkt te zitten. Pereiro, Ramselaar, Luckassen maar zeker ook Gutti. Die oplossen gaat je poet kosten waardoor ik nog maar moet zien dat een substantieel gedeelte geherinvesteerd kan/ mag worden. Ik vind PSV zonder de voorste 3 echt 2 klassen minder. Heeft ook te maken met het feit dat ik denk dat je jongens als Malen, Gakpo en Ihattaren niet 34 wedstrijden scherp kunt verwachten. Zie hoe Memphis, Bergwijn en Rosario zich ontwikkeld hebben. Dat ging ook met vallen en opstaan wat heel normaal is. Inzake overdramatiseren: ik was in Madrid van de week en heb Ajax zien spelen. Ik ben ervan overtuigd dat die ons afdrogen 31 maart en er met de titel vandoor gaan. Mocht dat gebeuren dan vind ik gewoon dat we een slecht seizoen hebben gehad en dat met een veel betere selectie dan vorig jaar toen we niet eens een normale linksbenige verdediger in onze selectie hadden. Je maakt mij niet wijs dat je met dit veldspel ongeschonden de komende weken doorkomt te beginnen in Venlo op dat fijne kunstgras.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
@santa: Er zat wel een lijn in bij Cocu, alleen was het vaak inderdaad niet om aan te gluren. PSV werd toch maar mooi 3 keer kampioen onder zijn leiding en schakelde op een haar na de latere CL-finalist uit, zowaar een puike prestatie.
 
5 maanden geleden
De resultaten onder Cocu waren heel behoorlijk, maar het voetbal deed pijn aan de ogen. Ik ken diverse PSV'ers die hun seizoenkaart hebben opgezegd omdat ze het waardeloze voetbal meer dan zat waren.
Wat was de lijn in het voetbal onder Cocu volgens jou?
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
@santa: In het kort: de lijn bij Cocu was vaak het initiatief overlaten aan de tegenstander(zeker als we voorstonden) en erg scherp op de counter spelen met(Lozano en Bergwijn), noem het reactievoetbal. Het was vaak niet om aan te zien maar werd daardoor vaak onterecht als 'slecht voetbal' bestempeld (wie was Dieter Eilts?). Maar ik kon mbt. tactiek er vaak toch van genieten dat het zo vaak goed uitpakte en het kampioenschap werd gepakt(waarbij concurrent ajax even fiks op z'n donder kreeg op 15 april). Daarom vind ik de vaak kip-zonder-kop retoriek in de media en hier op dit forum over PSV dit seizoen kortzichtig. Bommel is een trainer die als speler bij grootste clubs heeft gespeeld en daar zichtbaar veel opgestoken heeft. Hij heeft mi. interessante ideeën over speelwijze en details. Bv. hoe hier over het thema controlerende middenvelders gesproken wordt, heb ik niet het idee dat men zich veel verdiept in Bommel's gedachten daarover, maar altijd over spelers gesproken wordt en of die nou wel of niet een bal diep spelen en PSV daardoor na de winterstop minder speelt: dat is een gevolg(!), niet een oorzaak. Bommel laat de 2 controleurs staan omdat het simpelweg de speelwijze is. Vergeet niet dat er sinds 6 maanden 1.een nieuwe TS is, 2. Er een half nieuw elftal staat 3.Jeugdspelers (naadloos) ingepast worden. Dan ga je geen paniekvoetbal spelen als het wat minder gaat maar blijf je rustig. Bommel voert volkomen terecht daardoor gedoseerd wijzigingen door. Me dunkt dat het resultaat dit seizoen tot nu toe geweldig is. We staan nog altijd 2 verliespunten boven de 'godenzonen' :) en speelden een redelijk goed CL-seizoen(waarbij het niet altijd meezat). Ook bij minder veldspel nu, is er de controle, precies wat je dan dus moet doen als het minder gaat. De kritiek richting Hendrix, Lozano en anderen is allemaal kort door de bocht hier. De hoofdreden waarom het nu minder gaat heeft (buiten vormverlies, Lozano bv.) wmb. puur te maken met de matige tot slechte pressing waardoor er ineens veel ruimte wordt weggegeven en er veel 'reparatiewerk' nodig is. Mbt de veelbesproken Hendrix hier: hij is heel belangrijk in dit PSV en voert 100% uit wat Bommel momenteel van hem verlangt. Ik vermoed dat hij één van de eersten is die altijd op het wedstrijdformulier staat. Of we kampioen worden is een 50-50 ding, PSV kan alleen maar weer beter worden, en naar ik begrijp van de opportunistische media staat ajax momenteel boven op de hoogste bergtop....
5 maanden geleden (gewijzigd)
Niet om aan te gluren . Zelfs 1x opladen per week om een heerlijk potje voetbal op de mat te leggen is al teveel. Waarom zijn er zoveel trainingen besloten ? Automatismes leren ze iig niet. Met je defensieve blok op het middenveld. En weer die Hendrix in de basis. Het beetje kapitaal dat we nog hadden vernietig je zo. Bedankt Mark.
5 maanden geleden (gewijzigd)
kort en krachtig niet goed wel 3 punten, klaar. Next
en zullen we vooral niet te negatief worden, de 1ste seizoenshelft was ongekend goed.
5 maanden geleden
wat was dit een verdomd dooie wedstrijd zeg!! niemand maar dan ook niemand die echt iets normaals deed! ik ging er echt voor zitten toen na 4 min er al was gescoord maar wat is er aan de hand alles breed terug breed terug! en van bommel vind het wel goed!! hendrikx wederom zeer zwak met foute paasjes! toen hij er uit ging begon het pas weer te lopen en dan hoor ik later op tv hij had problemen thuis dan moeten ze hem ff vrij geven en niet opstellen!! maar gelukkig gewonnen maar had veel en veel meer moeten zijn!! maar als je zo tegen die neuzen speelt wordt het wel 5-0!! maar dan is lozano er weer! en die scheids ook wat een sukkel psv geel geven en nac voor hetzelfde helemaal niks!! 020 komt er zeker weer aan moeten er een paar weer toevallig de wedstrijd missen???klote KNVB!!
5 maanden geleden
Geen goede wedstrijd van PSV-kant, maar wel opnieuw gedomineerd en geen kansen weggegeven. Daarnaast drie punten erbij.
Ontzettend jammer dat bepaalde PSV-supporters zelfs tijdens de wedstrijd hun eigen spelers uitfloten. Complimenten voor de supporters op oost-onder die een uitstekend tegengeluid gaven door Dumfries juist toe te zingen. Dat is namelijk precies het idee van supporter zijn: Je eigen ploeg/ spelers steunen, vooral in moeilijke tijden. Door je eigen ploeg/ spelers uit te fluiten, bereik je juist het tegenovergestelde.
5 maanden geleden
Was gewoon weer een onvervalste zaadpot net als week eerder tegen Excelsior. Nummer 1 tegen nummer 18, de koploper tegen de onderste ploeg. Dan hoop je, tegen beter weten in, toch op een monsterscore. Hoe zat het ook alweer met die gretigheid van PSV onder Mark van Bommel? Blijven doorgaan en jagen op nóg meer doelpunten... dat gold wellicht voor enkele thuiswedstrijden in het begin van het seizoen en de enige écht makkelijke uitbeurt in Den Haag. Verder lijkt het voetbal inmiddels weer op dat saaie gebrei onder Phillip Cocu (die overigens ook zo nu & dan tussen de bedrijven door weleens ruim won). Het enige verschil is dat wij toen wél 3x kampioen werden, hetgeen ik dit seizoen nog maar moet zien. Ik betrap mij erop dat ik meer geniet van de treinreis dan van het gebodene op het veld. Zoals ook destijds tijdens die afschuwelijke eerste helft van dit decennium.