Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV in eigen huis met speels gemak veel te sterk voor PEC Zwolle


Tijdstip
4 april 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV in eigen huis met speels gemak veel te sterk voor PEC Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in eigen huis met speels gemak veel te sterk voor PEC Zwolle

PSV heeft donderdagavond zonder problemen weten te winnen van PEC Zwolle. De ploeg van Mark van Bommel won met 4-0. Luuk de Jong maakte twee doelpunten, terwijl ook Steven Bergwijn en Donyell Malen tot scoren kwamen.

PSV begon moeizaam aan de wedstrijd. In de eerste minuten was PEC Zwolle het gevaarlijkst, al wist het uiteindelijk geen moment daadwerkelijk een kans te creëren. Aanvallend wist PSV zelf ook nauwelijks iets te creëren. Het leek het vooral van standaardsituaties te moeten hebben. Een kopbal van Daniel Schwaab kon nog worden gekeerd, maar een kopbal van Luuk de Jong na een hoekschop van Gastón Pereiro zorgde wel voor de voorsprong.

Het spel aan de kant van PSV werd er echter niet beter op. Al was Hirving Lozano in de eerste helft nog wel dicht bij een treffer. Zijn schot ging echter net voorlangs.

Ook na rust was het spel in eerste instantie niet goed. Na ruim een uur spelen werd de wedstrijd wel beslist door Steven Bergwijn. De aanvaller kreeg op de eigen helf de bal nadat Zwolle de bal verspeelde. Bergwijn zette een lange sprint in, kon niet gestopt worden door verdediger Lachman en wist op die manier voor de 2-0 te zorgen.

Een kwartier voor tijd maakte Luuk de Jong opnieuw uit een corner zijn tweede doelpunt. Dit keer gaf Hirving Lozano de assist en vlak voor tijd leek opnieuw gescoord te worden uit een hoekschop. Een kopbal van De Jong kon nog worden gekeerd, maar de rebound werd door Cody Gakpo op knappe wijze in het doel gewerkt. De VAR greep echter in, omdat de jonge aanvaller nipt buitenspel stond en de treffer werd dan ook geannuleerd.

De 4-0 zou uiteindelijk alsnog vallen. In blessuretijd kopte Donyell Malen een voorzet van Gakpo binnen.


Luuk de Jong: 'Heerlijk om tegen zulke ballen aan te lopen'

Tegen PEC Zwolle was Luuk de Jong opnieuw belangrijk voor PSV. In gesprek met Fox Sports gaf hij aan het heerlijk te vinden als er zulke standaardsituaties zijn. "Vooral bij die eerste als je helemaal vrij komt en die ballen dan goed zijn. Dan is het heerlijk om er tegenaan te lopen", aldus De Jong. "We probeerden de hele tijd te variëren. Nu zag je bij Zwolle dat ze het niet meer wisten en kwam ik helemaal vrij. Hij valt dan goed binnen. Lekker."

De Jong sloeg met twee kopballen weer genadeloos toe. "Het is heerlijk dat we verschillende kwaliteiten hebben binnen het team. Die tweede goal van Bergwijn ook bijvoorbeeld, dat je zo uit het niets een goal kan maken. Dat is heel fijn", zo gaf hij aan. "Standaardsituaties zijn bij ons altijd gevaarlijk. Ook met jongens als Schwaab en Dumfries. Zij kunnen ook heel goed koppen. Dat is altijd een wapen van ons."

De aanvoerder van PSV was blij met de voorzetten van Gastón Pereiro. "Hij heeft een heerlijke trap. Hij legt ze goed weg", zei hij daarover. "Maar de bal van Chucky bij de 0-3 was ook perfect bij de tweede paal. Daar trainen we ook op. Als ze goed vallen, is het heerlijk om er tegenaan te lopen."


[video] Unieke ervaring voor Luuk de Jong, PSV'er met robot het veld op


Steven Bergwijn: 'Ik had die goal nodig, dat heb ik altijd'

Steven Bergwijn was blij met zijn doelpunt tegen PEC Zwolle. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. Al moest hij wel erkennen dat PSV stroef begon aan de wedstrijd. "Zeker de eerste helft was stroef. In de tweede helft kwamen we wel wat beter uit de kleedkamer", aldus Bergwijn. "Als je dan de 2-0 maakt, is het toch lekkerder voetballen."

De aanvaller had de goal ook nodig. "Dat heb ik altijd", zo gaf hij aan. "Ik zag de ruimte en dacht 'vol gaan'. Ik heb het al een keer eerder gedaan en ik zag weer de ruimte. Als hij me vast pakt is een penalty en een rode kaart, maar gelukkig kwam ik er langs."

Ondanks de verhalen vooraf dat de ploeg onverstoorbaar moest zijn, was dat op het veld niet terug te zien voor rust. "Het was moeizaam, maar het is gewoon belangrijk dat je de drie punten haalt", zei Bergwijn daarover. "Het maakt niet uit hoe. Ik denk dat we uiteindelijk een heel mooie overwinning hebben behaald."


[video] Bergwijn: 'Ik dacht, ik ga gewoon'


Mark van Bommel: 'Al met al moet je blij zijn dat je 4-0 wint'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan tevreden te zijn met de wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Het was stroef in het begin, maar naar mate de wedstrijd vorderde denk ik dat we heel aardig gespeeld hebben. Zeker naar Ajax. PEC is gewoon een moeilijke ploeg. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben", aldus Van Bommel.

Vooraf had Van Bommel gezegd dat de ploeg onverstoorbaar moest zijn. "We waren wel onverstoorbaar de eerste helft, maar het liep gewoon niet. We scoren een goede goal en daardoor ga je iets makkelijker voetballen. Maar het was niet super", zo gaf hij aan. "In de tweede helft ging dat beter. Al met al moet je blij zijn dat je 4-0 wint."

De mooiste goal van de avond viel in blessuretijd. "Dat was een mooie goal. Ik wist dat Donyell hoog kon springen en dan ook nog kan timen en plaatsen. Het was gewoon een goede goal", zei Van Bommel daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('24)
Goal
2-0 Steven Bergwijn ('62)
Goal
3-0 Luuk de Jong ('76)
Goal
4-0 Donyell Malen ('90)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
34.000 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'78 Donyell Malen voor Hirving Lozano
'78 Mohamed Ihattaren voor Gastón Pereiro
'88 Cody Gakpo voor Steven Bergwijn


Opstelling PEC Zwolle

Van CrooijThyEhizibue


NamliHamerClement


PaalLamLachmanVan Polen


Van der Hart

Wissels:

'64 Van Duinen voor Thy
'78 Elbers voor Ehizibue
'78 Flemming voor Hamer


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
10  6 4-0 (2-0)
11  6 4-0 (2-0)
12  5 3-0 (1-0)
13  5 1-0 (1-0)
14  5 2-0 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luuk de Jong (60 -> 5,0)
2. Gastón Pereiro (54 -> 4,0)
3. Steven Bergwijn (18 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (13 -> 1,5)
4. Angeliño (13 -> 1,5)
6. Cody Gakpo (5 -> 0,0)
7. Hirving Lozano (3 -> 0,0)
7. Yanick van Osch (3 -> 0,0)
7. Nick Viergever (3 -> 0,0)
10. Donyell Malen (2 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (1 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (1 -> 0,0)
11. Denzel Dumfries (1 -> 0,0)
14. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
14. Aziz Behich (0 -> 0,0)
14. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
14. Eloy Room (0 -> 0,0)
14. Dante Rigo (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
14. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Niemand (0 -> 0,0)
14. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
14. Dirk Abels (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Waarom staat hierboven PSV-FC Emmen (niet de kop, maar een van de rubriekjes waaruit dit topic is opgebouwd)?
 
site-admin 2 maanden geleden
Bedankt voor de signalering. Ergens is er een slordige fout gemaakt bij het schrijven van de berichten. Het is direct aangepast.
 
2 maanden geleden
Kwestie van meer bezig zijn met de eigen wedstrijd i.p.v. met die van de concurrent, hahaha?
2 maanden geleden
Weinig problemen doorgaans nou laatst nog onze vrienden gezien maar net 2-1 ..
2 maanden geleden
Nog 7 wedstrijden te gaan. Ik ga er vanuit dat we 6 overwinningen nodig hebben om kampioen te worden. Daar valt deze wedstrijd uiteraard ook onder. Gas erop!
 
2 maanden geleden
Ik denk ook dat 6 wedstrijden winnen voldoende is. Maar ik hoop wel dat dat eerste 6 wedstrijden zijn, want AZ-uit met de druk van kampioen moeten worden spelen, dat gaat heel zwaar worden.
2 maanden geleden (gewijzigd)
De mannen gaan zich de komende weken van de jongens onderscheiden. We kunnen ons geen enkele misstap meer veroorloven. Benieuwd wat van Bommel nu weer voor een middenveld uit de hoge hoed tovert.
2 maanden geleden
Als ze maar winnen, en het liefst een beetje comfortabel. Het doelsaldo hebben die gemakzuchtige sukkels onder hun laffe trainer toch al laten lopen. Gemiste kans. Competitie had al beslist kunnen cq moeten zijn. En als we niet uitkijken is die dat alsnog vrij spoedig... maar dan anders.
 
2 maanden geleden
Zo is het maar net Killer. Ik heb er weinig geloof in dat we kampioen worden.
2 maanden geleden
Teletext 819 doet nu een beetje pijn in mijn ogen. Ajax moet nog naar Willem-II uit en Groningen-uit. Het is hopen dat ze daar punten gaan verspelen. Dan zouden de 6 wedstrijden waar Shevchenco het over heeft genoeg kunnen zijn.
 
2 maanden geleden
Competitieprogramma is gemaakt op ajax. En als je az-psv op de laatste speeldag zet is dat hopen dat dit de beslissende wedstrijd is..
2 maanden geleden
En dan maar hopen dat 6 overwinningen genoeg zullen zijn. Vurig hopen.
 
2 maanden geleden
Als Emmen-Ajax hebt gezien hoef je niet bezorgd te zijn 2-5 . Een geflatteerde uitslag . Onze concurrent gaat punten verspelen , net zoals wij . Het blijft spannend . Ik heb alleen de indruk dat Bergwijn en Lozano elders al getekend hebben , ze gaan niet meer voluit . Bij PSV wordt niet alles naar buiten gebracht gelukkig, er heerst meer rust dan bij onze concurrent . Die heeft het alleen maar over geld . Maar ja , de aandeelhouders moeten gerustgesteld worden. Het begint daar wel op een poppenkast te lijken .
2 maanden geleden
De kans dat zowel PSV als Ajax alle resterende wedstrijden winnen acht ik minder dan 10%. Affiches zeggen mij niet zo veel. Ajax haalt dit seizoen in de grote wedstrijden eenvoudiger een resultaat dan in de kleintjes. Het feit dat ze in 28 dagen 9 wedstrijden spelen gaat vooral mentaal z'n tol eisen. Op zaterdag tegen Willem II, maar met het hoofd al in de CL thuiswedstrijd van dinsdag. Op dinsdag in Turijn, maar zaterdag alweer in Groningen. Fysiek redden ze dat allemaal wel denk ik, mentaal is dat een stuk lastiger. Zeker met die straatvoetballers van hun die alleen bij mooi weer thuis geven. Wij moeten gewoon ons ding blijven doen en dat is winnen. Dan wordt het gat vanzelf groter.
 
2 maanden geleden
IK denk ook dat Ajax nog punten gaat verspelen. Ajax heeft na de winter evenveel punten gehaald als PSV, maar iedereen denk maar aan de wedstrijden tegen Real. Verder is Willem-II uit een voorproefje van de Beker-finale dus ga er maar van uit dat Willem-II wil gaan kijken waar de zwakke plekken van Ajax zitten.
 
2 maanden geleden
Ik denk dat WillemII ajax laat winnen in ruil voor de beker.
 
2 maanden geleden
Die kans is aanwezig, maar ik geloof niet dat Ajax die wedstrijd blaat lopen, want vertrouw nooit een Ajacied
 
2 maanden geleden
Ik denk dat Willem2 er alles aan zal doen om ajax kampioen te maken. Als finalist van de beker gaan zij dan rechtstreeks Europees voetbal spelen…..
Kortom: ajax wint makkelijk van Willem2 en Willem2 gaat net als vorig seizoen met 200% inzet tegen PSV spelen.
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik lees een middenveld van Rosario - Ihattaren en sadilek. Buiten het feit dat ik dit niet zie gebeuren: waarom in godsnaam zou je in de fase waarin de prijzen verdeeld gaan worden met een lichtgewicht middenveld beginnen terwijl de coach maandenlang vasthield aan Rosario en Hendrix?
 
2 maanden geleden
Mee eens, Gewoon met Rosario + Hendrix beginnen ondat dat ingespeeld is. Tegen Ajax met Sadilek erbij beginnen was wel logisch om F de Jong voor de voeten te lopen, maar dat is nu niet nodig. Als het niet loopt kan je tijdens de wedstrijd altijd nog wisselen om iets open te breken.
 
2 maanden geleden
Eventueel Sadilek ipv Hendrix vind ik prima maar dan Gaston er naast en niet een 17 jarig ventje met alle respect.
 
2 maanden geleden
Met Gaston had je gewoon gewonnen van Ajax.
 
2 maanden geleden
Wss wel ja, was dan een ander wedstrijd geweest, en nou Hebdrix ;-)
 
2 maanden geleden
Ik vind die jonge spelers zoals Ihattaren en Gakpo wel geschikt om iets te forceren of het open te breken.
 
2 maanden geleden
Eens,!! Maar je moet altijd Gaston op stellen
 
2 maanden geleden
@Sosa, Pereiro speelde weer prima. Laten we hopen dat hij de komende 6 wedstrijden dit niveau vast houdt !
 
2 maanden geleden
Eens !! Hij moet dit doortrekken nu
2 maanden geleden
Het is na de winterstop geen feest om de wedstrijden van PSV te bezoeken, het is matig en heel voorspelbaar. Als PSV kampioen wil worden moet het kiezen voor ervaren spelers en niet voor de talentvolle jeugdspelers. Ik verwacht dat van Bommel vanavond wel kiest voor Pereiro, een speler die grote gedeelte van de wedstrijd afwezig is, maar hij is een speler met fantastische momenten en die een wedstrijd kan laten kantelen. Als we dan met een middenveld gaan spelen met Rosario - Gutierrez - Pereiro, dan ben ik ervan overtuigd dat we leuke avond tegemoet gaan. En dan zullen we vanavond de 1e prijs binnenhalen voorronde Champions Laegue.
2 maanden geleden
Hendrix tegen zwolle niet opstellen zou ik "dom" vinden, de wedstrijd op slot gooien met de mannen en dan de jongens laten showen wat ze in hun mars hebben, bij een goeie drie goals voorsprong.
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat is er eigenlijk met onze corners gebeurt? Voor de winterstop hoorde je in elk commentaar dat wij de ploeg waren met de meeste doelpunten uit een corner. Na de winterstop hebben we volgens mij nooit meer uit een corner gescoord :\( Terwijl steeds die zelfde 11 spelen. Onbegrijpelijk....
Oeps: een paar minuten later scoren we uit een corner :)
 
2 maanden geleden
@Rups, kan jij misschien een stukje schrijven dat we weinig doelpunten maken, misschien wordt het dan ook 7-0 :-)
 
2 maanden geleden
Ongelooflijk, sinds de winterstop bijna nooit meer een wedstrijd winnen met minimaal vier doelpunten verschil :\( Wat een droefenis.... (@WouterErik : deze is voor jou;) )
 
2 maanden geleden
Thnx rups!!
 
2 maanden geleden
@Rups, Nog een zin dat we geen kampioen worden, en de 25e titel is binnen ;-)
 
2 maanden geleden
Als dat werkt dan heb ik nog een aantal oneliners voor hem
2 maanden geleden
Luuk de Jong: 1-0
2 maanden geleden
Ik schaam me echt dat ik PSV supporter ben, wat een armoede.
 
2 maanden geleden
Lekker naar de neuzen kijken dan jongen
 
2 maanden geleden
Sorry maar hoe slecht we ook spelen, trots in voor- en tegenspoed!
2 maanden geleden
Heel snel de 2e en 3e maken want anders wordt het weer hartslag 210 de laatste 30 minuten met kans op een vastloper want het zand zit nog in grote hoeveelheid in de motor. Pereiro goed bezig maar Chucky en Bergwijn zullen echt moeten ontwaken uit hun winterslaap.
 
2 maanden geleden
Gaston speelt goed ja. Chucky speelt een partijtje slecht zeg.
2 maanden geleden
Uiteraard blij met de uitslag. Een mooie degelijke overwinning!
Hopelijk houdt dit oersaaie voetbal nog 6 wedstrijden stand.-:)
Ik zag in EHV dat men het Stadhuisplein al aan het prepareren was..!
Kan alleen niet zeggen of dat bedoeld is voor het aankomende kampioenschap!..-:D -:D
Wat zouden wij toch moeten doen zonder de Jong?
En wat zonder de opvliegingen van onze Uruguayaanse mago?
Lekker doelpunt Bergwijn, maar verder nie zo veel van gezien.
Lozano matigjes, net zoals het halve elftal..Schwaab moet ze maar eens leren wat "Schwung" betekend..:)
 
2 maanden geleden
6x winnen met piepen en kraken is ook al genoeg. 2 punten voor is niet veel, maar kan toch net genoeg zijn.
 
2 maanden geleden
Net zoals Ajax hebben ook wij ook nog een vrij lastig programma (op papier).
Met de kanttekening dat onze concurrent drie wedstrijden meer speelt.
Willem II uit zie ik als de meest lastige wedstrijd. Dat wordt denk ik een sleutelwedstrijd.
Hoop dat wij winnen zondag en Ajax pnt verspeeld in Tilburg. Niet ondenkbaar denk ik..:)
 
2 maanden geleden
Als Ajax 1x gelijk speelt is 5x winnen al genoeg. Dit weekend kan er van alles gebeuren tegen Willem-II en Vitesse. Ik hoop dat het gaatje snel weer ietsje groter wordt.
2 maanden geleden (gewijzigd)
Klasse mannen dit is de juiste reactie. Weer de 0 houden en zelf veel scoren. Wij zijn PSV wij zijn de beste. Wat een wereldgoal Steve
 
2 maanden geleden
De interceptie van Dumfries voorafgaand aan de 2-0 was ook van grote schoonheid.
 
2 maanden geleden
De 0 houden, daar stip je een cruciaal punt aan. De 1e helft was ronduit slecht(hadden Lozano en Angeliño een joint voor de wedstrijd gerookt?), maar je geeft geen kans weg de gehele wedstrijd. De basis van het succes van dit PSV is de controle, voorin hoef je er dan niet eens vaak een in te prikken om de 3 punten binnen te halen. Mooi dat de 3 potentiële basisspelers van volgend jaar erg goed invielen. Als(!) we winnen in Arnhem, geven we het niet meer weg denk ik.
 
2 maanden geleden
@pvh25, mee eens. Gakpo heeft een prachtige voorzet, die precies in het hart van de 16 naar kop-hoogte daalt. Daar gaat Luuk nog veel plezier aan beleven.
 
2 maanden geleden
Klopt. Vitesse uit wordt cruciaal. Winnen we die dan ziet het er goed uit.
Nog beetje hopen op stuntje van Willem 2 tegen ajax?
Ajax krijgt ook Groningen nog uit. Is ook pittig. Voor laatste speeldag moet het eigenlijk beslist zijn.
2 maanden geleden
Voorronde CL is binnen ! Dat is zeer handig voor als je een speler uit het buitenland binnen wilt halen. Er is in de zomer heel wat te doen als er spelers gaan vertrekken.
 
2 maanden geleden
Waar ik nog het meest naar benieuwd ben is onze Luuk?
Zou hij nog van zins zijn om in te spelen op een nieuw buitenlands avontuur?
Eerlijk gezegd hoop ik dat ie voor 10 jaar bijtekent..!-;)-;)
 
2 maanden geleden
Een heel elftal om Luuk heen bouwen is een optie. Maar dan moet je wel een perfect plan b en c achter de hand hebben.
 
2 maanden geleden
@Raimundo, Luuk kan met zijn kopduels veel doelpunten scoren, en wedstrijden over het dode punt heen tillen. Verder vind ik hem mentaal zeer belangrijk voor PSV. Luuk zeurt nooit, en werkt altijd voor 100%, ook al gaat het technisch soms wat minder. Dan zet je de norm voor het elftal. Bij Ajax zie ik de leidende spelers regelmatig op 70% spelen tegen wat mindere clubs, en zoiets werkt dan in het hele elftal door. Ik vermoed dat we door die houding toch kampioen gaan worden. PSV heeft daar tijdens de periode Brands ook duidelijk op geselecteerd. Veel NL-spelers voor meer team-geest, en spelers die mentaliteit hebben.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Van de week las ik ergens dat Luuk intern aangegeven zou hebben graag een stap te gaan maken. In Mexico schijnen de beste spelers miljoen per jaar te vangen, in China vangt Graziano Pelle er €15 miljoen per jaar dus zelfs dat soort landen is zeer reeel voor onze topper! Ik hoop het trouwens niet want al die jeugd is niet stabiel vooralsnog. Lammers staat ook weer droog in Heerenveen na een hele goede periode.
2 maanden geleden
Ik weet niet waarom Pereiro weer gewisseld werd. Vond het niet terecht en ook niet passen bij de wedstrijd.Hendrix wisselen voor Ihataren was beter geweest. Meer aanvallende impulsen en nog meer creativiteit.
Lozano was echt dramatisch vandaag. Wat speelt die slecht de laatste weken. Eigenlijk na de winter niet meer goed geweest.
Alle drie de invallers top! Wat die Gakpo in 5 minuten laat zien is echt knap.
Assist en goal die wordt afgekeurd.
Maar ook Malen gaf drive.
Doorgaan met die jongens.
 
2 maanden geleden
Misschien een keer beginnen met Malen in plaats van Lozano. Of met Malen en Gakpo op de vleugels.
 
2 maanden geleden
Misschien een keer beginnen met Gutiérrez ipv Hendrix?
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Van Bommel laat Gutiérrez niet eens meer invallen. Daar zal ie z'n redenen voor hebben.
Die andere ex-topvoetballer, Cocu, koos ook vaak voor Hendrix. Ook daar zijn dus redenen voor.
In tegenstelling tot Gutiérrez, vallen Malen en Gakpo wél voortdurend in. Dus is het niet onlogisch om met één van hen (of met beiden) te starten aangezien Bergwijn en Lozano véél te weinig brengen.
 
2 maanden geleden
Psv - NAC en Psv - Fortuna vergeten?
2 maanden geleden (gewijzigd)
Geen goede wedstrijd, maar ook geen slechte wedstrijd van PSV-kant. Geen enkele kans weggegeven en redelijk wat kansen gecreëerd.

Belangrijkste probleem is dat je (veel te) weinig goedlopende aanvallen/ combinaties ziet. Het voetbal is erg matig en "ploeteren" is misschien wel de beste kwalificatie.

Ook gister bewees De Jong dat hij met afstand de belangrijkste speler van PSV is. Wát een klasbak!
 
2 maanden geleden
Nul doelpunten tegen krijgen is inderdaad een belangrijke voorwaarde om kampioen te worden. Als je dan met "ploeter-voetbal" toch steeds 1x of 2x scoort dan win je toch al je wedstrijden.

Ik vind het nog steeds jammer dan net tegen Ajax de verdediging haperde, met een rare communicatie-fout tussen Zoet en Schwaab, en een rare strafschop door Schwaab. Anders hadden we nu op 5 of 8 punten voor gestaan, en was het kampioenschap, zelfs met ons "ploeter-voetbal", al bijna binnen.
2 maanden geleden
Mooie doelpunten en een goed gevoel overgehouden van de wedstrijd voor as zondag. Heb weer een PSV gezien wat druk kan zetten en sneller de bal rond laat gaan.
2 maanden geleden
Beroerde 1e helft, redelijke 2e helft.