Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV in eigen huis ook te sterk voor VVV Venlo


Tijdstip
6 oktober 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


PSV in eigen huis ook te sterk voor VVV Venlo; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in eigen huis ook te sterk voor VVV Venlo

PSV heeft het tweede blok aan wedstrijden afgesloten met een overwinning tegen VVV Venlo. In het Philips Stadion eindigde het in een 4-1 zege. Donyell Malen maakte twee treffers, terwijl ook Steven Bergwijn en Denzel Dumfries tot scoren kwamen.

De wedstrijd tegen VVV werd vooraf gegaan aan een minuut stilte vanwege het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren. PSV begon vervolgens vrij moeizaam aan het duel. VVV kreeg de eerste grote kans, waarbij Robbin Ruiter reddend optrad, terwijl de Limburgers niet veel later ook gevaarlijk werden vanuit een hoekschop.

Het hoogtepunt gebeurde in de 24ste minuut toen vanuit de supporters een eerbetoon werd gehouden voor Ihattaren en een minuutlang werd geapplaudiseerd. Niet veel later werd PSV bovendien voor het eerst gevaarlijk toen een schot van Denzel Dumfries nog net geblokt kon worden en de rechtsback enkele minuten later net niet een bal van Érick Gutiérrez kon binnen tikken.

Na rust bleef PSV het lastig houden met VVV. De Venlonaren kwamen bovendien steeds vaker in de buurt van het doel van Ruiter en net op het moment dat VVV veel man voor de bal had, sloeg PSV genadeloos toe. Ruiter gaf de bal aan Daniel Schwaab, die direct opzij speelde naar Denzel Dumfries. Met een schitterende bal stuurde hij Steven Bergwijn diep. De aanvaller zorgde met een mooie actie dat hij zijn tegenstander kwijt was en schoot vervolgens de bal in de verre hoek. In een tijdsbestek van enkele seconden was PSV op zeer fraaie wijze op voorsprong gekomen.

PSV leek door die treffer vleugels te hebben gehad, want het ging opeens hard in het Philips Stadion. Een voorzet van Bergwijn werd door Dumfries hard binnen gekopt, terwijl enkele minuten later Donyell Malen ook weer op het scorebord kwam.

Ruim een kwartier voor tijd wist ook VVV te scoren toen rechtsback Pachonik een afgeslagen bal hard in de verre hoek schoot, maar PSV speelde het duel verder rustig uit. Het ging wel op zoek naar meer doelpunten en vond die vlak voor tijd toen Bergwijn met een mooie steekpass Malen bediende en de topscorer van de Eredivisie wist ook zijn tiende treffer van dit seizoen te maken,

Een minuut voor die treffer maakte bovendien Ryan Thomas zijn debuut voor PSV. De Nieuw-Zeelandse middenvelder was ruim een jaar uit de roulatie met een knieblessure nadat hij al snel na zijn komst geblesseerd raakte.


[video] Highlights | PSV - VVV-Venlo


Steven Bergwijn: 'Dit is voor jou Mo!'

In gesprek met Fox Sports was Steven Bergwijn duidelijk aan wie de winst tegen VVV Venlo werd opgedragen. "Ik werd wakker en toen zag ik het berichtje in de groepsapp. Het is heel vervelend voor Mo en niet te beschrijven", aldus Bergwijn. "We kregen een appje van Mart en toen we hier op de club kwamen hebben we er over gesproken. Voetbal is natuurlijk niet alles en deze wedstrijd moesten we voor Mo spelen. Als zoiets gebeurt is voetbal niet interessant."

De aanvaller opende de score in het duel. "Ik heb al een tijd niet gescoord. Wel assists gegeven, maar goals maken is toch lekkerder. Ik ben blij dat ik vandaag weer een goal heb kunnen maken", zo gaf hij aan. "Ik zag de ruimte en dacht gewoon aan de actie inzetten. Die M was voor Mo. Ik kus hem altijd als ik hem zie, dus nogmaals: dit is voor jou Mo!"


[video] Dumfries: 'Deze overwinning is voor Mo'tje'


Denzel Dumfries: 'Wij zijn er voor Mo en hij weet dat we er altijd zullen zijn'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het nieuws van het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren hard was aangekomen in de spelersgroep. "We wisten natuurlijk dat hij ziek was, maar dit was even schrikken", aldus Dumfries. "Veel steunbetuigingen naar Mootje en zijn familie. Het is natuurlijk een heel moeilijke situatie. Zo jong en zijn vader al verloren. Wij zijn er voor Mo en hij weet dat we er altijd zullen zijn."

De winst tegen VVV was dan ook zeker voor Ihattaren. "Hij is een fantastische gozer. Een goede jongen. Het is echt verschrikkelijk wat er is gebeurd", zo gaf hij aan. "Het gevoel heerst ook echt in de groep omdat je hem het allerbeste toewenst. Het is een heel verschrikkelijke situatie."

Het bleef op het veld ook heel lang spannend. "Qua stand wel", zei de rechtsback daarover. "In de eerste helft was het veldspel al goed. We lieten het balletje lopen. Het tempo kon wellicht iets omhoog, maar het was het kapot spelen van de tegenstander. Zij stonden heel laag en zakten in. Dat maakt het altijd wat lastiger, maar ik vind dat we dat goed hebben gedaan."


Ryan Thomas: "Het was fantastisch hoe de fans reageerden toen ik er in kwam"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ryan Thomas: 'Het was fantastisch hoe de fans reageerden toen ik er in kwam'

In gesprek met Fox Sports gaf Ryan Thomas aan erg blij te zijn met zijn officiële debuut voor PSV. "Het was een lange weg en het was voor mij een heel moeilijk jaar", aldus Thomas. "Het is mooi dat ik nu heb kunnen debuteren voor de supporters. De mooie overwinning is dan een bonus."

Na zijn komst naar PSV ging het al snel mis met een zware knieblessure. ""Het gebeurde al in de eerste week in de tweede training", zo gaf hij aan. "De jongens hebben het goed gedaan door mij deel uit te laten maken van de groep. Zij en de trainers lieten merken dat ze aan mij en mijn herstel dachten. Ik heb altijd gevoeld dat ik deel uit maakte van de groep."

Voor de Nieuw-Zeelander was het wel zwaar tijdens zijn revalidatie. "Na zeven, acht maanden werd het moeilijk. Ik heb al eerder blessures gehad aan mijn knie en dat maakte het herstel lastiger. Daardoor duurde het langer", zei hij daarover. "Ik ben nu fitter dan ik daarvoor was. Dat is het enige dat nu telt. Het was fantastisch hoe de fans reageerden toen ik er in kwam. Het is mooi dat ik nu in kon vallen."


[video] Thomas: 'Het was genieten'


Mark van Bommel: 'Het was niet spectaculair voor het oog, maar wel heel erg goed'

Mark van Bommel gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij de eerste helft van zijn ploeg heel goed vond. "Voor het oog was het absoluut niet spectaculair, maar op de manier hoe wij er in wilden komen met het korte spel, van kant wisselen en diepte hebben op de helft van de tegenstander voelde je al aan dat wij de wedstrijd onder controle hadden", aldus Van Bommel. "Buiten de eerste kans die VVV gekregen had, vond ik ons goed spelen. In de tweede helft vond ik het hetzelfde. We maken ook heel mooie goals. We hebben daar even op gewacht, maar op de manier waarop wij dat gedaan hebben ben ik echt tevreden over."

Volgens de trainer was zijn ploeg zich aan het voorbereiden op de kansen die zouden gaan komen. "Je zag dat VVV het op een gegeven moment niet meer kon belopen. Dat geduld en die discipline moet je houden", zo gaf hij aan, "De discipline in balbezit en discipline als je de bal verliest. Dat je consequent de dingen blijft doen die je moet doen. Ook al lukt het niet en valt de goal niet. Dat vond ik bij ons heel erg goed. Het was niet spectaculair voor het oog, maar wel heel erg goed."

Het was voor iedereen binnen de selectie een heel emotionele dag vanwege het overleden van de vader van Mohamed Ihattaren. "Iedereen die wakker werd, kreeg het appje op zijn telefoon", zei hij daarover. "Steven hoe hij zijn goal vierde en de minuut stilte, dat vond ik echt een kippenvelmoment. De hele dag staat in het teken van Mo. Het klinkt misschien gek, maar je bent er wel mee bezig. Ook al wil je je voorbereiden op een wedstrijd, je denkt er wel aan."


Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Steven Bergwijn ('61)
Goal
2-0 Denzel Dumfries ('65)
Goal
3-0 Donyell Malen ('70)
Goal
3-1 Pachonik ('73)
Goal
4-1 Donyell Malen ('86)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
33.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
VVV Venlo: Kirschbaum ('60)

Opstelling PSV

BrumaDonyell MalenRitsu Doan


Érick GutiérrezSteven BergwijnPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Robbin Ruiter

Wissels:

'56 Cody Gakpo voor Bruma
'80 Konstantinos Mitroglou voor Ritsu Doan
'85 Ryan Thomas voor Érick Gutiérrez


Opstelling VVV Venlo

Van OoijenWrightYeboah


CattermolePostLinthorst


JanssenSchaefferRöselerPachonik


Kirschbaum

Wissels:

'67 Sinclair voor Yeboah
'87 Neudecker voor Cattermole
'87 Soriano voor Wright


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-1 (2-1)
 5 4-1 (2-0)
 5 4-1 (1-0)
 5 4-1 (2-0)
 5 4-1 (2-0)
 4 2-1 (1-1)
 4 2-0 (0-0)
 4 3-0 (0-0)
 4 2-0 (0-0)
10  4 2-1 (1-1)
11  4 1-0 (0-0)
12  4 2-0 (0-0)
13  3 3-1 (1-0)
14  3 4-0 (2-0)
15  3 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Bergwijn (56 -> 5,0)
2. Donyell Malen (50 -> 4,0)
3. Denzel Dumfries (26 -> 3,0)
4. Mohamed Ihattaren (12 -> 2,0)
5. Ritsu Doan (7 -> 1,0)
6. Cody Gakpo (6 -> 0,0)
7. Ryan Thomas (4 -> 0,0)
7. Niemand (4 -> 0,0)
9. Nick Viergever (3 -> 0,0)
10. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
10. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
10. Toni Lato (0 -> 0,0)
10. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
10. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
10. Bruma (0 -> 0,0)
10. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
10. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
10. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
10. Sam Lammers (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Joël Piroe (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
10. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
10. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
10. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Amar Catic (0 -> 0,0)
10. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Misschien ga ik te veel mee in de euforie, maar dit moet gewoon een eenvoudige overwinning worden met minimaal 3 doelpunten verschil. Ik ga voor 4-0.
+3/-0

 
En dan mogen ze van geluk spreken dat Brenet er niet bij is, ik ga voor 6 a 7 PSV doelpunten.
+1/-3

 
4 jaar geleden
@shevchenko. Je gaat niet mee in de euforie. Op dit moment is jouw inschatting gewoon heel realistisch. Alleen als VVV massaal voor het doel gaat hangen kan het mogelijk even duren voordat de 1-0 valt.
Het PSV van de laatste paar weken is een heel ander team dan dat van de vEL.
Toen was het kraken en piepen-voetbal.
Nu is het voetbal met vloeiende aanvallen en dodelijk afronden.
+2/-2

4 jaar geleden
3-0 met rust. 2 keer malen,en een keer guti.Rond 60e minuut vervangt Bruma Doan en rond 80e minuut dubbele wissel mitrouglou gakpo voor bergwijn en ihattaren,Malen maakt er nog eentje en Mitrouglou en Gakpo tikken er allebei in die 10 minuten ook eentje binnen.6-0 .Zoiets verwacht ik
+2/-0

 
4 jaar geleden
Met al die wedstrijden om de 3 dagen na elkaar verwacht ik niet dat ze naar een 6-0 op zoek gaan. Al kan het natuurlijk mee zitten.
Bij een grote voorsprong zou ik een speler zoals Affelay minuten gaan geven.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Elk doelpunt kan aan het eind meetellen, en we staan er al 6 achter. Daarbij is het de laatste wedstrijd voor de break, en zet PSV daar vaak een grotere uitslag neer. Dus wie weet, veel goals. Als die eerste maar snel valt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik verwacht ook enn 3-0, 4-0, maar begin nu ook al aan dat doelsaldo te werken! Kan wel eens heel belangrijk gaan worden, op het eind v/d rit, nu al mee beginnen, vorige week 2 doelpunten ingelopen, maar staan daarin nog steeds achter, dit zijn uitgelezen potjes hiervoor om 95 minuten lang te knallen!
+3/-0

4 jaar geleden
Als je aan het doelsaldo gaat werken mag ik hopen dat hij geen sadilek opstelt. Voegt aanvallend 0 toe. Vind het zo tenenkrommend dat dit volgend de trainer van psv het beoogde niveau is. Heb geen hoge pet van mark op, teert op buitengewone kwaliteit voorin, maar evenwicht achterin en op middenveld nog steeds ver te zoeken
+2/-7

 
4 jaar geleden
ik zie niet echt zo gauw een ander die het op LB beter gaat doen dan Sadilek. Ik zie het elftal en veel spelers wel degelijk groeien, dus deze kritiek op van Bommel is wat ongelukkig getimed. Ook ik ben kritisch op MVB geweest, maar als je dat nu bent is @Citroen misschien passender voor je dan @Perzik.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Boscalgi is gewoon een prima speler voor de LB positie. Ach het is wachten op een blunder van die Sadilek. Doet gewoon pijn aan je ogen
+2/-7

 
4 jaar geleden
Een team moet ook bestaan uit verschillende soorten spelers. In die zin vind ik Sadilek wel een bijtertje, en dus nuttig.
Boscalli heeft wel een veel betere trap naar voren, maar voor stugge EL-wedstrijden is hij fysiek wat zwak tav het verdedigen.
@Citroen is grappig. Het gaat nu prima met PSV.
+4/-3

 
Wel leuk dat we iemand hebben die onze reacties waardeert;-)
+2/-5

4 jaar geleden
Sadilek speelt gewoon een degelijke wedstrijd. De aanvallers laten het afweten. Dit tempoloze geschuif is gewoon makkelijk te verdedigen.Ze missen de creativiteit van Mo.
+6/-2

 
4 jaar geleden
Ach het voegt helemaal niks toe aanvallend. Als jij daarmee blij bent, okee..
+3/-6

4 jaar geleden (gewijzigd)
Net samenvatting op de NOS nog eens gekeken. Volgens mij mis ik daar de grote kans van Bruma (weggestuurd met een geweldige pass van Guti) waarbij hij alleen op de keeper afgaat welke redding brengt. Wordt achteraf ten onrechte buitenspel gegeven (een goal was dus goed gekeurd) waardoor PSV ook geen corner krijgt.

Waarom zat deze grootste kans van PSV in de 1e helft niet in de samenvatting 🤔
+4/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Kunnen we aub die bruma nooit meer opstellen. Wat een drama is die man
+4/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Klopt, hij valt eigenlijk elke keer tegen. Zeker voor een speler waar zóveel geld voor is betaald. Datzelfde geldt trouwens voor Gutiérrez.
+4/-2

4 jaar geleden
Het zou leuk zijn als PSV voortaan eens 2 helften voetbal van een aanvaardbaar niveau op de mat zou leggen.

Weerzinwekkend eerste uur slechts ten dele gecompenseerd door redelijk laatste halfuur.
+1/-6

4 jaar geleden
Prima wedstrijd gezien de omstandigheden . Sadilek gaat steeds beter spelen heeft een enorme inzet .Bergwijn ook prima, genoten van de mooie acties. Al met al een goede overwinning tegen een ploeg die zich ingegraven had en alleen lange ballen naar voren kon trappen maar dat is wel begrijpelijk.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Mee eens. Eerste helft was niet best, maar werd ruim gecompenseerd met 4 doelpunten in de 2 helft. Bergwijn zijn zelfvertrouwen zal weer opgekrikt zijn, net als die van Dumfries, die van Malen weer bevestigd, Thomas doet weer mee, en blijkbaar hebben we een redelijke goede backup voor Zoet in persoon van de Ruiter. Kortom geen slechte middag, en we zijn 1 doelpunt ingelopen. Het kan niet elke wedstrijd feest zijn, maar als je 3 punten pakt blijf je in ieder geval op koers voor het kampioenschap... het uiteindelijke doel.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Idd , Robbin deed het goed . Hij verspeelde weinig ballen wat hij tegen Rosenborg wel deed. Stijgende lijn . Het mooie is dat we in een hele korte tijd de wedstrijd volledig om kunnen gooien en effectief zijn, dit is al de derde keer zo achter elkaar.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Robin Ruiter deed het goed?? Hij coachte zeer slecht, bleef een paar keer staan kijken ipv ingrijpen, deed niks op een hoge ba, en kwam een keer slecht uit. Misschien was ie zenuwachtig ofzo, maar je kon zn optreden onmogelijk 'goed' noemen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Met goed bedoel ik in dit geval de uittrappen. Tegen Rosenborg , zijn eerste optreden , gaf hij elke bal zowat aan de tegenstander dat deed hij nu niet . Hij kwam wat onzeker over maar ik denk dat dit normaal is , idd zenuwen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik vond Robin Ruiter juist een uiterst onrustige indruk maken, bepaald niet sterk in de lucht én niet vrijuit bij het tegendoelpunt (een vergelijkbare bal liet hij in 1e helft langs zich heen gaan).
+1/-3

4 jaar geleden
Het wachten is op het moment dat Ajax ergens gelijk speelt of verliest.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Precies.Ze doen het supergoed in de CL, in de eredivisie is het een heel stuk minder. Motivatie misschien?
+2/-0

 
4 jaar geleden
En heel veel geluk . Tegen ons durfde Ajax op een gegeven moment niet meer te voetballen , dat zegt voldoende.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal, wat is Ajax zonder Blind, Tadic en Ziyech?
Niks - nul komma nul.
Als bij PSV drie belangrijke spelers niet mee kunnen doen, dan is dit geen probleem.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Met alle respect, maar het moment dat PSV punten laat liggen is imo een stuk dichterbij (helaas). Het voetbal ziet er over het algemeen niet uit en we zijn veel te veel afhankelijk van individuele acties van onze aanvallers.

(edit: en wat PSV-Ajax betreft, die wedstrijd had bij rust al gespeeld kunnen zijn; na de gelijkmaker hadden beide ploegen vrede met puntendeling)
+3/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Is dat meestal niet zo dat een elftal afhankelijk is van aanvallers. En itt jou @killermc, ben ik van mening dat het samenspel van onze aanvallers momenteel beter is dan dat ik in jaren heb gezien, en zeker niet van individuele acties af hangt(zie de geweldige actie van Gakpo bij de 3-0). En hoeveel verschillende spelers hebben dit jaar al gescoord? (Baumgartl,Guti en Dumfries bv. zijn geen aanvallers).
+4/-0

 
Idd pluspunt, ik blijf er iig in geloven dat Ajax eerder punten verspeeld, en dat we Kamioen worden is voor mij een zekerheidje, ik geloof er in.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Bij Ajax gaat het balletje veel makkelijker rond, ook als ze minder spelen. Ik heb ook nog hoop dat er nog rek in PSV zit en dat ze het Ajax nog lastig kunnen maken. Maar daarvoor moet het spel van PSV nog wel verder groeien. Als dit is wat het is, gaan we het niet redden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik bedoel daar met name mee dat de opbouw van achteruit gemankeerd is en op het middenveld ontbreekt m.i. elke vorm van balans.
+1/-1