Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenWinst voor PSV ondanks barslechte tweede helft tegen Heerenveen


Tijdstip
24 november 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Winst voor PSV ondanks barslechte tweede helft tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Winst voor PSV ondanks barslechte tweede helft tegen Heerenveen

PSV kwam uitstekend uit de startblokken en zocht direct de aanval. Dat leidde binnen tien minuten al tot een grote kans toen Nick Viergever een hoekschop van Ihattaren op de paal kopte. Enkele minuten later werd Donyell Malen diep gestuurd na een fantastische bal van Ihattaren, maar zijn inzet werd door doelman Hahn net naast het doel getikt. De daaropvolgende hoekschoop werd door Pablo Rosario net naast gekopt.

Het leek voor de supporters in het Philips Stadion slechts een kwestie van tijd tot de doelpunten zouden gaan vallen en dat gebeurde al snel toen Rosario rond de middenlijn de bal veroverde en de bal bij Steven Bergwijn kwam. Hij haalde vanaf zo'n twintig meter hard uit en schoot op schitterende wijze de 1-0 binnen.

PSV liet aan alles merken dat de 1-0 nog lang niet genoeg was en er ontstond eenrichtingsverkeer richting het doel van Heerenveen. Hahn kreeg de nodige schoten te verwerken, maar wist ze verder allemaal te keren. De Friezen kregen zelf eigenlijk geen enkele kans, maar na bijna een half uur spelen kreeg aanvaller Ejuke de gelijkmaker plotseling voor het inschieten. Lars Unnerstall wist dat echter te voorkomen.

Het was echter de ploeg van Mark van Bommel dat de aanval bleef zoeken en dat leidde tien minuten voor rust tot de volkomen terechte tweede treffer en opnieuw was het Bergwijn die scoorde. De aanvaller krulde schitterend de bal in de verre hoek en liet Hahn volkomen kansloos. Het zou ook de uiteindelijke ruststand zijn.

Na rust kwam Heerenveen beter voor de dag en mede door zwak verdedigen van PSV viel binnen tien minuten al de aansluitingstreffer. PSV leek het na die treffer helemaal kwijt en het was vooral Heerenveen dat aan bal was. Echt tot grote kansen leidde dat echter niet en omdat de Friezen steeds meer risico gingen nemen, werden de ruimtes voor PSV steeds groter. Een klein kwartier voor tijd kreeg Denzel Dumfries daardoor plotseling een goede kans, maar ook zijn inzet kon door Hahn worden gekeerd. De kans voor de aanvoerder van PSV leek voor Heerenveen aanleiding om alles op alles te zetten en de druk nog verder op te voeren. Dat leidde al snel tot een goede poging van Van Bergen, maar Unnerstall wist stijlvol de bal te redden.

Langzaam leek de paniek in de ploeg te sluipen. Op het middenveld werd ieder duel om de bal verloren en aan aanvallen werd al niet meer gedacht. Het was voor PSV tegenhouden en hopen dat Heerenveen niet meer tot scoren kwam. Via verdediger Botman kreeg het in korte tijd echter twee grote kansen, maar een schot werd door Timo Baumgartl net van richting veranderd en ging naast. Een kopbal van Botman werd door Unnerstall schitterend over het doel getikt. Scheidsrechter Nijhuis besloot vervolgens om liefst vijf minuten aan blessuretijd bij te trekken.

In blessuretijd mocht PSV op de rand van de zestien een vrije trap nemen, maar in plaats van de bal op doel te schieten, werd gekozen om tijd te rekken en richting de cornervlag te lopen. Het leidde tot een flink fluitconcert en de bal werd ook al snel verspeeld. Heerenveen probeerde nog een paar keer aan te zetten, maar gescoord werd er niet meer, waardoor PSV met heel veel moeite toch de winst wist binnen te halen.


[video] Highlights | PSV - sc Heerenveen


Denzel Dumfries: 'Het is een eer om aanvoerder te zijn van deze mooie club'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan meer verwacht te hebben van de tweede helft. "We kwam de kleedkamer uit met de intentie om de lijn door te trekken die we in de eerste helft hadden. Dat is er niet uitgekomen", aldus Dumfries. "We hebben wel met z'n allen geknokt om die drie punten hier binnen te halen. Dat is het belangrijkste, dat we nu drie punten hebben."

Dumfries ging verder: "We hadden nu zes keer op rij niet gewonnen, dus het is een boost voor het team dat we nu drie punten pakken. We moeten wel kritisch zijn over de tweede helft waarin we het zo ver laten komen dat het zwaar wordt, maar de punten zijn het belangrijkste."

De verdediger wijdde het verval na rust niet aan een gebrek aan vertrouwen. "In de eerste helft waren we vrij aan de bal, maar in de tweede helft kregen we niet goed meer druk op de bal", zei hij daarover. "We liepen steeds verder naar achteren, waardoor het moeilijk werd en de ruimtes groot werden."

Dumfries is trots dat hij nu de aanvoerder van PSV is. "Ik had een gesprek met de trainer gehad en daarin gaf hij dat aan. Het is altijd een eer om aanvoerder van PSV te mogen zijn, dus dat zal ik nooit uit de weg gaan", zo gaf hij aan. "Ik had het niet zien aankomen. Ik heb alle vertrouwen in Pablo. Het is een eer om aanvoerder te zijn van deze mooie club. Daar zeg ik geen nee tegen."


[video] Bergwijn: 'Dit hadden we nodig'


Steven Bergwijn: 'Ik heb een goed uur zonder klachten kunnen spelen'

Steven Bergwijn gaf in gesprek met Fox Sports aan geen last meer te hebben van zijn hamstring. "Alles gaat goed. Ik heb een goed uur zonder klachten kunnen spelen", aldus Bergwijn. "Ik wist al dat ik geen hele wedstrijd zou gaan spelen. Ik wist niet precies hoe lang het zou zijn, maar ik zou het zelf aangeven. Ik had nog wel door willen spelen, maar ik snap het wel. Het is al een keer eerder misgegaan en zulke blessures wil je niet nog een keer."

De aanvaller vond het lastig om naar de wedstrijden te kijken. "Vooral omdat je ziet dat het niet loopt. Dan wil je iets doen, maar ik ben blij dat ik nu terug ben", zo gaf hij aan. "Ik kon niet veel doen. Een beetje praten met de jongens en voor de rest niet veel. Ik ben ook niet zo'n prater, maar je moet er dan wel bij zijn."

Bergwijn blonk in de eerste helft uit met twee schitterende treffers. "Ik kreeg de bal mee en dribbelde in. Omdat er verder geen opties waren, schoot ik maar", zei hij droogjes over de openingstreffer. "Ik train hier vaak op. Nu vloog hij er lekker in. Bij de tweede schoot ik gewoon met binnenkant wreef. Ik heb het nog te weinig laten zien. Ik moet dat nog veel meer doen, maar dat komt wel goed."


[video] 'Voor het team beter dat aanvoerdersband naar Dumfries ging'


Pablo Rosario: 'Het was een wedstrijd met twee gezichten'

Pablo Rosario vond dat PSV uiteindelijk nog goed weg kwam tegen Heerenveen. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft voetbal je goed en maak je twee goede goals. Na de rust was het een ander verhaal", aldus Rosario in gesprek met Fox Sports. "We kregen al snel een tegengoal en zag je bij ons een twijfel over wat we gingen doen."

Rosario ging verder: "Het is goed dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. We hebben een slechte periode gehad. Het was belangrijk om hier te winnen. In deze fase maakt het niet uit hoe je wint, als je maar wint. Dat is het belangrijkste."

De middenvelder is niet langer aanvoerder. "We hebben afgelopen weken genoeg tijd gehad om te praten. Daarin is het team het belangrijkste. De trainer wil iedereen top hebben. In overleg hebben we gekozen dat Dumfries de aanvoerder is. Zo is het gegaan", zei hij daarover. "Ik sta er volledig achter, anders had ik hem denk ik nog om. Maar je ziet dat Dumfries het heel goed doet. Uiteindelijk gaat het om het team en dat is hierin het belangrijkst."


[video] PSV-fans reageren op moeizame zege op sc Heerenveen


Mark van Bommel: 'Je moet blij zijn dat je de wedstrijd wint'

Mark van Bommel was na het duel tegen Heerenveen erg te spreken over de eerste helft. "De eerste helft was heel erg goed. We kregen acht goede kansen. Heerenveen kreeg er een of twee, maar ik vond ons heel erg goed voetballen", aldus Van Bommel. "In de tweede helft kregen we vanuit het niets de goal tegen en dan is het weg. Het wordt dan behelpen en je moet dan blij zijn dat je de wedstrijd wint. Maar als je de eerste helft ziet, dat vond ik wel mooi om te zien."

De trainer van PSV moest bekennen dat hij hem geknepen had. "Natuurlijk. Als je zes wedstrijden op rij niet wint, moet je gewoon blij zijn dat je de wedstrijd gewonnen hebt", zo gaf hij aan.

Van Bommel werd gevraagd of hij zijn ploeg niet aan kon sturen in de tweede helft. "Je probeert het wel, maar dat lukt niet", zei hij daarover. "Je probeert het wel neer te zetten en spreekt een paar jongens aan dat ze iets anders moeten staan. Met name de twee jongens voorin, Donyell en Mo, zodat je meer grip op het middenveld krijgt. De ene keer ging dat goed, de andere keer weer niet. Het is heel moeilijk om die jongens dan te kunnen bereiken. In de rust heb ik gezegd dat als je in de eerste helft zo goed speelt, je dat vast moet blijven houden. Dat is niet makkelijk en dat blijkt zo. Als ploeg hou je bijna nooit 90 minuten topvoetbal vast."


Steven Bergwijn Speler van de Week bij Telegraaf, AD en VI

Dat Steven Bergwijn kan terugkijken op een persoonlijk uitstekende wedstrijd blijkt ook uit de verschillende beoordelingen. Vanwege zijn twee prachtige treffers werd de aanvaller van PSV bij zowel De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Voetbal International uitgeroepen tot Speler van de Week. Bergwijn kreeg drie keer een 8 voor zijn wedstrijd tegen Heerenveen.

Lars Unnerstall wist zich vooral in de slotfase te onderscheiden met enkele uitstekende reddingen en werd daarvoor drie keer bekroond met een 7,5. Dat was genoeg om bij De Telegraaf en Voetbal International een plekje te krijgen in het Elftal van de Week. Bij het Algemeen Dagblad viel de keuze op Heerenveen-doelman Warner Hahn. Hij kreeg dezelfde beoordeling als Unnerstall.


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-0)

Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
10  6 2-1 (1-0)
11  6 2-1 (1-0)
12  6 2-1 (1-0)
13  6 2-1 (1-0)
14  6 2-1 (1-0)
15  5 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Bergwijn (94 -> 5,0)
2. Lars Unnerstall (50 -> 4,0)
3. Mohamed Ihattaren (17 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (10 -> 1,5)
4. Denzel Dumfries (10 -> 1,5)
6. Donyell Malen (5 -> 0,0)
7. Nick Viergever (3 -> 0,0)
8. Ritsu Doan (2 -> 0,0)
8. Ryan Thomas (2 -> 0,0)
8. Niemand (2 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Sam Lammers (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
ik heb geen idee wat ik van deze westrijd kan verwachten,
In de voorbereiding was het rommelig bij PSV, en voor het plaatsen van de EL speelde PSV hele slechte wedstrijden. Daarna kwam het op gang, en zag ik vooral voorin mooi combinatie voetbalen, en stonden we nog gelijk met Ajax. Maar de laatste 4 wedstrijden hebben we 11 van de 12 punten verloren.
Ik heb geen idee wat het gaat worden, maar laten we er het beste van hopen.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Laten we het hopen.
Ik lees net dat Van Ginkel weer op het veld staat voor de looptrainingen, en dat hij na dit seizoen transfervrij is bij Chelsea.
We missen wel een type speler zoals hij die het spel kan sturen zoals Guardado deed.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Ja is msn n optie in winterstop, als zicht is op volledig fitheid in februari...?
+4/-2

4 jaar geleden
Gewoon winst en heel blijven...!!!
+4/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Nog 1 x dan, want msn leest Mark wel mee:
1. Rosario geen aanvoerder, kan t spel amper bijhouden, laat hem zich daarop concentreren; schwaab, Viergever, Hendrix of desnoods Dumfries: allemaal beter geschikt.
2. Vast centrum kiezen, dus of Baumgartl of schwaab met Viergever; 4 a 5 wedstrijden laten staan graag!
3. Sadilec verlossen van LB positie; kan hij niet aan, iig nu nog niet; daar Boscagli neerzetten, kan beter voetballen, is als verdediger opgeleid en gehaald (!); kan cross pass geven en veel beter opbouwen/ combineren op links; Sadilec evt als midden verder gebruiken en daar kans geven.
4. Concentreer je op een winnaars mentaliteit bij brengen (zoals jezelf was), dus op positieve agressieve wijze spelen, schijt aan de wereld, maar wel in belang van ons PSV graag!
Kortom bijsturen Mark en niet op dezelfde wijze doorgaan; dan komt t goed.
Ik gun jou ook als trainer een glansrijke toekomst bij onze mooie club, maar jij weet als geen ander ook dat niemand groter is dan de club; het zou jammer zijn als dit eindigt in een pijnlijk afscheid...
Alsjeblieft Mark,
Een trouwe fan
+7/-3

4 jaar geleden
Wat een vertrouwen.. Gebaseerd op? Ingevingen van een paar aanvallers.
Toon en Mark stelletje amateurs.
Je had in moeten grijpen Toon.
Laatste 6 wedstrijden niet gewonnen. Wat een provincialen, dit bestuur.
Bij Feyenoord nemen de hoofdschuldigen in ieder
geval maatregelen.
Let maar op in de winterstop hebben we ook geen zicht meer op plek 2.

Hele technisch staf ophoepelen en Toon mag van mij ook opzouten. Heeft
al veel te lang gewacht en laat ook zien totaal geen kijk te hebben
op het zien van progressie bij een nationale topploeg.

Die gaat Mark ontslaan als we 5e staan. Graf bestuur..
+3/-6

 
4 jaar geleden
Toon blijft gewoon rustig... hij weet ook geen oplossing net als wij.
+4/-3

4 jaar geleden
Malen en Bergwijn doen mee, dus dit wordt een makkie.
+4/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is echt niet genoeg, wellicht om H'veen te verslaan, maar niet om serieus de strijd aan te gaan met Sporting!
Nog 2 toevoegingen - na t lezen van uitstekende analyse van Rik Elf https://www.ed.nl/psv/mark-van-bommel-mag-zich-gelukkig-prijzen-dat-hij-bij-psv-werkt~ab9936759/link - aan het verhaal hier boven van mij:
5. Mark ga de schuld niet elders zoeken, maar kijk naar wat jezelf (verkeerd) doet en stuur dat bij; geen excuses meer!
6. Daarnaast gelijke monniken gelijke kappen graag Mark anders verlies je geloofwaardigheid van spelers die niet spelen; dwz slecht is slecht en bv Sadilec presteert al weken onder de maat: eruit dus!
+3/-3

 
4 jaar geleden
Heb Mark zojuist op TV gezien in de voorbeschouwing, hij is een stuk rustiger geworden waarbij hij zijn fouten toegeeft.
Op zich is dit positief... je moet lessen trekken uit de dingen die verkeerd gaan - wellicht gaat het dadelijk een stuk beter?
Ook ervaren trainers als Van Gaal en Advocaat maken nog steeds fouten... Erik ten Hag is een verhaal apart - hij is een wonderkind.
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens, maar Ten Hag is ook geen wonderkind; hij heeft vorig geluk gehad, bij kerst nog zwaar onder druk; tis wel makkelijker als je beschikt over Onana, De Ligt, Frenky en Tadic in je as...
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@ moderators: Hoe haal ik n dubbel bericht eruit?
+1/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Kom op boys wat maakt het uit. Seizoen zit er op in november. Nu doorpakken en opnieuw beginnen voor volgend seizoen. De bezem door staf en scouting. Morgen misschien nog kans op een puntje maar donderdag ga je zo dik af in Portugal. Maar Toontje boek ziet het anders jammer dat hij bijgetekend heeft.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Souza, kritiek op Toontje. AZ doet het nu heel goed... zij hebben een elftal waar je de vingers bij aflikt - dit hebben ze indirect aan Toon Gerbrands te danken.
Geduld... dit gaat Toon bij PSV ook voor elkaar krijgen - is het niet dit jaar dan is het volgend jaar.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Bij AZ zit het nu ook wel mee. Utrecht-AZ: 20e minuut net geen 1-0, en daarna van richting veranderde vrije trap 0-1. Haal bij AZ de beste 3 spelers weg en het is ook een ander team.
Als PSV voorin weer compleet is en ze gaan combineren dan kan de voorhoede PSV weer op gang krijgen. Maar de zwakke plekken achterin en op het middenveld blijven dan nog wel aanwezig.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Geen strafschop voor Utrecht bij 0-2
+1/-0

Ik geloof er zeker in, en ik ga Porsiviteit van voor mijn tv af stralen, hoe de opstelling er ook mag uitzien, wij zijn PSV bros, alle succes PSV bros.
+4/-2

4 jaar geleden
AD heeft weer een opstelling in gedachten? Geloof niet dat ze het ooit goed geraden hebben
+3/-3

 
4 jaar geleden
Ik gok dat van Bommel dit gaat doen:
Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Viergever, Sadílek, Rosario, Ihattaren, Gutiérrez, Doan, Malen, Bergwijn.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Wat moet ik zeggen van deze opstelling... de helft is goed en de andere helft is minder goed.
+1/-2

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Ik denk hendrix. Guti kan niks. Ongelofelijke miskoop.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ik hoop ook op Hendrix, mèt Sadilek. Ben benieuwd of Rosario een keer niet in de basis staat.
+2/-4

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Lekker anti-voetbal in eigen huis. Zal sowieso niet vol zijn. Laten we de rest ook wegjagen
+2/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zou oliedom zijn van Van Bommel; dan graaft hij zijn eigen graf.
Bijna net zo dom als zijn grote tegenstrever Van Basten gister...
+1/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het wordt een zouteloze wedstrijd, we winnen, Bergwijn en Malen verhullen de zwakte van de rest, verliezen van Sporting en modderen lekker verder.

Update: vooralsnog zit ik er niet ver naast
+4/-5

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Om nou te zeggen dat ik veel zin heb vandaag.....
+2/-4

Gezien de opstelling: He he, gelukkig dat verdedigend blok uit elkaar. Nu nog Rosario banken en daar een fatsoenlijke verdedigende middenvelder neerzetten. Het allerliefst een aankoop in de winterstop, want voetballend houdt het op die positie niet over natuurlijk.
+4/-5

4 jaar geleden
Wordt een gelijkspel denk ik. Mark haal die kut lb eruit
En anders verschaf eens duidelijkheid, over het niveau van
die andere 2. Als je aangeeft dat er in de winter daar iets
voor komt ala, maar dit kun je de fans geen jaar aandoen

Je blijft maar fouten maken..
+2/-6

4 jaar geleden
pffft wat zijn die Rosario en Sadilek toch verdomme slecht zeg!!gevaar komt elke keer via hun kant! dat van bommel dat nog niet ziet zeg!!
+4/-4

4 jaar geleden
Wat is dit toch een bizar elftal. Normaal zou een prima eerste helft met een 2-0 voorsprong een elftal vleugels moeten geven. Maar dit PSV niet. Dit stelletje twijfelaars wordt van een voorsprong alleen maar onzeker en zakt weg naar een niveau waar ze zich aan de Aalsterweg voor zouden schamen. Aangezien de heer van Bommel weinig toevoegt (of misschien we de oorzaak is) kan hij misschien beter worden vervangen door Ted Troost of Emile ‘Tsjakka’ Ratelband. En die Japanner! Die kan er echt helemaal niks van. Nou hebben we die wel meer maar voor deze man is 7k betaald. Was weer lekker gezien van de Jong.
+2/-3

4 jaar geleden
Beschamend niveau weer.

Wat een ellende.
+4/-4

4 jaar geleden
Volgende uitwedstrijd verliezen we weer punten. Wat was het weer matig vandaag...
+2/-2

4 jaar geleden
Die 2e helft was gewoon lachwekkend. Wat een bagger heeft PSV in de broek zeg. Zitten die in de rust aan de verkeerde bidons ofzo?
+3/-4

4 jaar geleden
Als supporter blij met de 3punten.
Eerste helft voldoende, hadden meer afstand kunnen en moeten nemen.
Tweede helft te bizar voor woorden, laatste 20min zelden vertoonde complete blinde paniek.
Zelfvertrouwen 0,0 met als dieptepunt vlak voor tijd de vrije trap rand 16 meter waarbij niemand durfde of mocht opkomen.
Topclub onwaardig, om je kapot te schamen!!!!!
+6/-3

4 jaar geleden
De analyse van van Bommel is van hetzelfde niveau als de tweede helft. Als je na deze wanvertoning durft uit te kramen dat je nooit 2 helften top kunt zijn ben je totaal ongeschikt.
+7/-4

Ik heb een hele leuke eerste helft gezien waarin PSV veel kansen creëert, maar waar de scherpte grotendeels ontbrak. De tweede helft is weer als vanouds: slecht, slechter, slechtst! Wat een toddenelftal is dit toch. Het klopte weer van geen kanten. Hoe kan het toch zijn dat een ploeg zó ver wegzakt na een tegenslag? Er stond weer geen organisatie. Is er nu echt niemand die deze moeilijk voetballende, ongeorganiseerde ploeg op sleeptouw kan nemen??? Ik heb er een godsgruwelijk hard hoofd in donderdag.
+3/-4

4 jaar geleden (gewijzigd)
Net terug van stadion bezoek: eerste helft uitstekend, met druk zetten, agressief naar voren voetballen, goede combinaties, 2 prachtige goals... en daarna gaan we de tegenstander weer sterker maken en achteruit lopen. Ongelofelijk en dan die vrije trap op t einde, ga GVD voetballen PSV. Bergwijn en Unnerstall redden van Bommel, maar ik wed dat hij vind dat we het goed zakelijk hebben uitgespeeld, pfff.
Goed laten we het verder positief benaderen: keeper wissel, aanvoerdersband, prima.
Nu nog, Sadilec geen LB meer laten spartelen, n hele wedstrijd gewoon voetballen en dan komt t msn nog goed met PSV dit jaar.
Zat te denken aan seizoen 87/88, in de voorbereiding liep t voor geen meter en opeens viel de puzzel in elkaar (6-1 winst op Den Bosch); dat kan dit jaar ook, kampioenschap is denk ik uit zicht, maar de rest niet, com'n you boys in red (and white;-)...
+4/-4

 
4 jaar geleden
In het seizoen 87/88 hadden de spelers veel kwaliteit, vooral achterin en op het middenveld. Daarom kon die ploeg onder druk toch de nul houden.
Bij dit PSV is de verdediging en middenveld van matig niveau. Dat komt door de kwaliteit van de spelers.
+5/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja klopt, dat is ook n reden en niet helemaal eerlijke vergelijking, msn iets met n wens en n vader...
Maar t gaat erom, dat PSV weer aan voetballen toekomt, zoals 1e helft vorig jaar en dit jaar na Basel. Dat kwalitatief er nog wat bij moet, vooral achterin is evident. En wellicht van Ginkel in de winterstop voor middenveld?
Hoop doet leven nie waar...?
+2/-1

 
4 jaar geleden
In 87/88 had je met Gerets en Heinze backs die er alles aan deden om er voor te zorgen dat er geen voorzetten konden worden gegeven. Van Breukelen begon meteen te roepen als een tegenstander te vrij stond. Dat team had veel spelers die de tegenstander geen ruimte en gelegenheid gaven om te voetballen. Het voetbal dat ik toen zag kon ik veel beter begrijpen dan wat ik nu vaak op het veld zie.
Ik snap vaak niet waarom tegenstanders nu zo vrij staan, en niet veel strakker gedekt worden.

Misschien kan Thomas genoeg voetbal toevoegen aan dit PSV, Voor Van Ginkel zal het herstel waarschijnlijk nog wel langer duren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
PSV speelt nu een heel ander type voetbal. Ik vind dar je veels te veel de nadruk op de backs legt continu. Die zijn belangrijk onderdeel van het aanvallende spel alhoewel met name Sadilek weinig toevoegt. Je moet maar eens kijken hoe vaak PSV bij een onschakeling tegen in een ondertal situatie komt. Met name over onze linkerkant (Sadilek). Dat komt echt niet alleen door de backs. Ik weet niet waar deze selectie op traint. Iedere wedstrijd weer dezelfde situaties. Al kijken ze de hele week beelden: er klopt NILS van. Sowiezo lijkt het me tijd worden dat PSV eens frivool gaat spelen met een dergelijke selectie want deze coach jaagt meer fans de tent uit dan destijds onder Cocu gebeurde. In de 90e minuut tegen het strafschop gebied van Heerenveen een vrije trap meekrijgen en deze dan zo nemen is totaal belachelijk. Is dat de aard van onze coach? Lachwekkend
+3/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zit op vaak T en toen dat met die vrije trap gebeurde had ik eigenlijk zoiets van: laat H'veen maar gelijk maken ook, msn leren ze er dan eindelijk iets van... het overgrote deel bij mij op de tribune was t daar mee eens.
Natuurlijk wil ik dat PSV wint, maar op deze manier maak je de tegenstander sterker, net zoals met dat terugspelen en achteruit lopen: daar moet op ingegrepen worden door de coach en getraind.
En voor de ongelovigen: in de eerste helft kon het wel, dus met deze spelers kunnen we dat dat ook: agressief vooruit spelen (fore checking) en direct naar voren passen...
+1/-1

 
4 jaar geleden
@Tony, ik geef toe dat ik in mijn posts de laatste weken een paar keer te veel de nadruk op de backs heb gelegd.
Ik schreef trouwens over 87/88 "Dat team had veel spelers die de tegenstander geen ruimte en gelegenheid gaven om te voetballen" dus dat het hele team defensief veel beter stond.
Ik ben het helemaal met je eens dat er in de omschakeling soms niks van klopt. Van mij mogen de backs prima naar voren rennen (liefst om de beurt) als die posities dan wel door andere spelers worden overgenomen, en de rest-verdediging op orde blijft. Ik zie instabiliteit die volgens mij helemaal niet nodig is als de veldbezetting veel beter op orde zou zijn.
+1/-0

4 jaar geleden
Drama team en drama seizoen. Dit gaat niets meer worden. Competitie kansloos.
De beker winnen we nooit en willen we zelfs vaak niet eens winnen.
De europa league is met dit team veel en veel te hoog gegrepen.
Een nieuwe TD en trainer. Een stuk of 5 topspelers halen en wie weet volgend jaar een mooi seizoen
+5/-4

4 jaar geleden
Weer een schandalig slechte wedstrijd. Bizar dat we in de tweede helft zo onder druk komen staan ,en dat in eigen stadion. De laatste 10 minuten waren weer ouderwets billen knijpen met als enige uitzondering Lars Unnerstall die ons heeft gered van een nederlaag. Met jeroentje in de goal was het op zeker een verliespartij geworden. Gaat niks meer worden dit seizoen en ook niet met van Bommel.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Spelers als Doan en Thomas (twee lichtgewichten) zakken in de tweede helft ver terug.
Op het moment dat Heerenveen druk ging zetten op het middenveld... werden deze twee spelers onzichtbaar.
Zo verlies je de slag op het middenveld en komt de verdediging handen en voeten tekort, telkens had Heerenveen de bal daar te pakken.
Van Bommel moet dit zien en dan wat sterke jongens in de ploeg zetten.
Sterke jongens... wie, wie?
+1/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Belabberd niveau thuis tenenkrommend winnen van sch. Weg met deze onbenul als trainer, niet om aan te zien. Je zou verwachten na deze belabberde reeks dat je thuis alles van je af wil spelen. Maar nee dus. Het was niet voor niks die lege tribunes.
En dan de analyse van onze trainer, weg met deze onbenul. Witte zakdoekjes AUB.
+1/-3

4 jaar geleden
Weet nog, vorig jaar rond deze tijd zei Van Bommel... ''wij geven ploegen die naar Eindhoven komen het gevoel, daar valt niets te halen''.
Op dit moment is het totaal anders... iedere wedstrijd zitten we in angst en beven.
De keeper is degene die de drie punten heeft vastgehouden.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Unnerstall lijkt wel 20 cm groter dan Zoet in het doel. Heeft atletische uitstraling en gaat voor PSV nog punten pakken. Ik hoop a.s. donderdag.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Klopt Unnerstall is een reus met handen als een kolenschop.
Hij dekt met zijn lichaam de halve goal af - hij is een geweldige aanwinst voor PSV.
+2/-1

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Goal van Heerenveen was gewoon een blunder.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Vd verdediging ja, cker niet van Unnerstall, die had m nog bijna
+1/-0

4 jaar geleden
Blij dat we weer eens gewonnen hebben. van Bommel mag blij zijn dat Bergwijn er weer bij was anders hadden we wederom met lege handen gestaan. Triest dat als je elftal zo speelt een tweede helft dat je nog tijd hebt om een gele kaart te pakken. Ik zou denken dat je als coach wel wat anders aan je hoofd hebt. Maar lekker zo doorgaan, misschien komt het wel weer goed.
+2/-1