Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV haalt uit en wint met ruime cijfers van Fortuna Sittard


Tijdstip
7 december 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV haalt uit en wint met ruime cijfers van Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV haalt uit en wint met ruime cijfers van Fortuna Sittard

PSV heeft zaterdagavond met ruime cijfers weten te winnen van Fortuna Sittard. In het Philips Stadion werden de Limburgers met 5-0 verslagen. Via Ritsu Doan, Donyell Malen en Steven Bergwijn stond PSV bij rust al op een comfortabele voorsprong, waarna na rust ook Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo wisten te scoren.

PSV voerde vanaf het begin al de druk enorm op richting het doel van Fortuna Sittard. Dat leidde na vijf minuten al tot een treffer van Ritsu Doan, maar deze werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ondanks dat het er op leek dat de Japanner op een lijn stond met de verdediging van Fortuna greep ook de VAR niet in. Twee minuten later zorgde de Japanner met een kopbal alsnog voor de 1-0. Doan was na ruim een kwartier ook dicht bij zijn tweede treffer toen doelman Koselev zich verkeek op een schot van de middenvelder, maar via de handen van de keeper ging de bal net over het doel.

De druk op het doel van Fortuna Sittard bleef constant opgevoerd worden en dat leidde halverwege de eerste helft tot de volkomen verdiende 2-0 toen Donyell Malen een voorzet van Michal Sadílek uitstekend binnen kopte. De ploeg van Mark van Bommel voerde het tempo nog verder op en ging op zoek naar nog meer treffers. Dat leek het echter te gehaast te doen, waardoor er veel slordigheden in het spel slopen.

Vlak voor rust kreeg PSV de uitgelezen kans om de score nog verder op te voeren toen Steven Bergwijn in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Net zoals bij de 2-0 had de VAR lang nodig om te kijken of scheidsrechter Lindhout de correcte beslissing genomen had, maar dat bleek weer het geval te zijn en Bergwijn zorgde daarmee voor de 3-0 voorsprong. Een minuut later kreeg Doan nog een grote kans, maar omdat hij de bal verkeerd raakte, ging deze naast het doel. PSV ging wel met een grote voorsprong de rust in.

In de tweede helft leek PSV nog wat moeizaam uit de kleedkamer te komen, maar toen de ploeg voor het eerst ten aanval trok was het direct weer raak en opnieuw was het vanaf elf meter. Dit keer was het Malen die onderuit werd gehaald en nu mocht Mohamed Ihattaren de strafschop nemen. Wederom voorafgaand door een lange onderbreking van de VAR. De jonge middenvelder leek er niet door afgeleid te zijn, want hij zorgde onberispelijk voor de 4-0. Hij werd daarmee de jongste speler ooit in de Eredivisie die een strafschop wist te benutten.

De PSV-supporters, die zoals vooraf al aangekondigd vol achter de ploeg bleven staan, vonden het een mooi moment voor de rentree van Ibrahim Afellay en daar werd dan ook minutenlang massaal voor gezongen op een hoop verschillende melodieën. Toen hij na ruim tien minuten daadwerkelijk mocht warm lopen, zorgde dat ook voor een hard gejuich in het Philips Stadion.

Het tempo op het veld was inmiddels flink naar beneden gegaan, waardoor er nog nauwelijks kansen kwamen. Het duurde tot twintig minuten voor tijd voordat PSV weer gevaarlijk werd. Een kopbal van Érick Gutiérrez kon met moeite worden gekeerd, waarna de rebound door Malen hard tegen de op de grond liggende Nick Viergever werd aangeschoten. De clubtopscorer kreeg een paar minuten later weer een goede mogelijkheid, maar vond toen doelman Koselev op zijn weg.

Tien minuten voor tijd volgde voor velen wellicht het hoogtepunt van de wedstrijd toen Ibrahim Afellay onder een staande ovatie zijn rentree bij PSV maakte. Omdat hij als vervanger voor Denzel Dumfries in de ploeg kwam, kreeg hij ook direct de aanvoerdersband om zijn arm. Ieder balcontact van de middenvelder werd met veel gejuich ook ontvangen.

Het was voor PSV aanleiding om een slotoffensief in te zetten en het sfeervolle Philips Stadion op die manier te bedanken voor de massale steun. Invaller Cody Gakpo zorgde daarmee nog voor de 5-0 en dat was ook de uiteindelijke eindstand.


[video] Highlights | PSV - Fortuna Sittard


Ibrahim Afellay: 'Het was voor mij een heel emotioneel moment'

Ibrahim Afellay was in gesprek met Fox Sports erg blij dat hij zijn rentree mocht maken. "Eindelijk. Ik heb er echt geen woorden voor. Kippenveld. Het was voor mij een heel emotioneel moment", aldus Afellay. "Ik heb een paar vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, maar qua officiële wedstrijden is het al bijna twee jaar geleden. Ik was al afgeschreven. Ik ben uit de dood opgestaan om het zo maar te zeggen. Ik ben zo dankbaar voor deze kans."

De aanvoerder voelde alleen maar warmte toen hij mocht spelen. "Iedereen gunde het mij zo erg", gaf hij aan. "We zitten natuurlijk in een moeilijke periode, maar we zijn een heel hecht team. De sfeer is gewoon goed. Natuurlijk zijn de resultaten er misschien niet naar, maar hoe ik vandaag ontvangen ben... Zeker ook door het publiek, laten we dat niet vergeten, ik heb er geen woorden voor."

De middenvelder kreeg de vraag of het terecht was dat hij zo lang moest wachten op een kans. "Je kan je als speler alleen maar zo optimaal mogelijk voorbereiden. Dat op moment als er een beroep op je wordt gedaan je er klaar bent. Meer kun je niet doen", zei hij daarover. "Natuurlijk was het frustrerend. Ik ben een sportman. We hebben daar ook gesprekken over, maar uiteindelijk is hij de trainer en bepaalt hij dat. Maar dat bederft deze vreugde van vanavond niet."

Afellay werd tot slot gevraagd of hij nog terug kan keren aan de Nederlandse top. "Ik ben nu 33 en ik kom van heel ver", aldus de aanvoerder. "Dit is een begin. Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar. Ik hoop dat er nog vele gaan volgen."


[video] Afellay: 'Dit is een heel belangrijk moment voor mij'


Donyell Malen: 'We moeten nu wel gewoon doorpakken eigenlijk'

In gesprek met Fox Sports was Donyell Malen het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV nu uit het moeras is gekomen. "We winnen nu heel goed, maar we moeten nu wel gewoon doorpakken eigenlijk", aldus Malen. "Het waren geen leuke weken. Het was niet al te best, maar we moeten door en we weten dat er nog wedstrijden komen om het om te draaien. We hebben nu goed gewonnen, dus nu is iedereen weer eventjes oké."

De clubtopscorer gunde de tweede strafschop van de avond aan Mohamed Ihattaren. "Ik denk dat iedereen zijn situatie wel weet. Het is niet makkelijk voor die jongen", zo gaf hij aan. "Hij wilde graag scoren, zoals iedereen. Hij had ook nog niet gescoord na wat er allemaal is gebeurd. We praten er vaak over en hij vroeg ook aan mij of ik een paar keer een balletje goed kan geven. Dat ik dat dan op deze manier kan doen, is fijn voor hem."


[video] Ihattaren: 'Deze is voor mijn vader'


Mark van Bommel: 'Ik heb genoten van de jongens en van het publiek'

Mark van Bommel was erg blij met de overwinning tegen Fortuna Sittard. "Ik heb genoten van de jongens en genoten van het publiek hoe ze er achter stonden in deze situatie", aldus Van Bommel in gesprek met Fox Sports. "Er zat zeker spanning op. Dat is ook logisch als je negen wedstrijden achter elkaar niet veel punten haalt en wordt uitgeschakeld in Europa."

Van Bommel ging verder: "Ik heb wel altijd vertrouwen gehouden in de jongens. Dat zie ik ook op de training dat ze dit kunnen. Het gaat in eerste instantie om winnen, maar je wil daarbij ook goed voetballen. Als je niet goed kan voetballen, gaat het er wel om dat je wint. Maar ik zie ze heel veel goede dingen doen. De sfeer en energie moet altijd aanwezig zijn, maar in deze situatie is dat niet altijd vanzelfsprekend."

Ibrahim Afellay maakte tegen Fortuna Sittard zijn langverwachte rentree. "Ik heb altijd gezegd dat Ibi nog niet zo ver was om te starten, maar dat als de mogelijkheid zich voor zou doen om in te laten vallen ik dat zou overwegen", zei Van Bommel daarover. "We stonden 4-0 voor en wat hij er allemaal voor gedaan heeft... Het is bijna twee jaar geleden dat hij voor het laatst zijn minuten gemaakt heeft. Dan kun je hem daarvoor ook belonen. Dat was een mooi moment."


[video] Malen: 'Dit geeft weer wat vertrouwen'


Mohamed Ihattaren: 'Ik maakte de eerste goal voor mijn vader'

In gesprek met Fox Sports gaf Mohamed Ihattaren aan dat het een mooie avond was. "We winnen weer en ik maakte de eerste goal voor mijn vader, dus dat was extra mooi", aldus Ihattaren. "Er was verder niks afgesproken. Steven en Donyell hebben het aan mij gegund. Daar ben ik ze ongelooflijk dankbaar voor. Ik heb wel met mijn familie afgesproken dat ik al mijn goals opdraag aan mijn vader."

De middenvelder vond het ook mooi dat hij met Ibrahim Afellay op het veld mocht staan. "Hij houdt me altijd scherp en we hebben altijd contact. Voor hem is het ook een zware periode geweest. Twee jaar niet gevoetbald", zo geeft hij aan. "Dat het publiek zo om hem roept, laat wel zien wat hij hier heeft achtergelaten en wat voor carierre hij heeft gehad. Dat is extra mooi."

Ihattaren is nu de jongste speler ooit die een strafschop wist te benutten in de Eredivisie. "Dat is mooi, maar het allerbelangrijkste is dat hij voor mijn vader is. Dat staat nu op één", zei hij daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 5-0 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ritsu Doan ('8)
Goal
2-0 Donyell Malen ('26)
Goal
3-0 Steven Bergwijn ('42, penalty)
Goal
4-0 Mohamed Ihattaren ('52, penalty)
Goal
5-0 Cody Gakpo ('84)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
33.300 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Fortuna Sittard: Essers ('13)
Kaart
Fortuna Sittard: Angha ('51)
Kaart
Fortuna Sittard: Cox ('76)
Kaart
Fortuna Sittard: Ninaj ('79)

Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell MalenRitsu Doan


Ryan ThomasMohamed IhattarenPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'46 Érick Gutiérrez voor Pablo Rosario
'56 Cody Gakpo voor Steven Bergwijn
'82 Ibrahim Afellay voor Denzel Dumfries


Opstelling Fortuna Sittard

DiemersDamascan


CoxTekieSmeetsPasslack


AnghaAmiotNinajEssers


Koselev

Wissels:

'46 Carbonell voor Essers
'46 Sambou voor Passlack
'74 Dammers voor Amiot


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
 6 5-0 (2-0)
10  5 7-0 (3-0)
11  4 3-0 (2-0)
12  4 3-0 (1-0)
13  4 2-0 (1-0)
14  4 3-0 (2-0)
15  4 6-0 (4-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.14. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Bergwijn (60 -> 5,0)
2. Mohamed Ihattaren (32 -> 4,0)
3. Ritsu Doan (20 -> 3,0)
4. Ryan Thomas (18 -> 2,0)
5. Ibrahim Afellay (17 -> 1,0)
6. Donyell Malen (13 -> 0,0)
7. Timo Baumgartl (3 -> 0,0)
7. Denzel Dumfries (3 -> 0,0)
9. Konstantinos Mitroglou (2 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (2 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
12. Lars Unnerstall (1 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (1 -> 0,0)
14. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
14. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
14. Toni Lato (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)
14. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
14. Bruma (0 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
14. Sam Lammers (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
14. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
14. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
14. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Amar Catic (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Niemand (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Mark wees verstandig en passeer Rosario en Sadilek.
Op het middenveld Thomas of Doan en als LB Boscagli. Graag laten staan ook al maken deze 2 fouten, dat mochten de eerst genoemde spelers ook weken lang doen nl...
Agressief vooruit verdedigden met zijn allen en niet bang zijn!
Niet eigenwijs zijn nu!
+5/-4

4 jaar geleden
Liever een keer een slechte eerste en een goede tweede helft. Drie punten zou dan een bonus zijn.
+2/-1

4 jaar geleden
PSV mag tegen Fortuna wel flink wat vooruitgang boeken met Feyenoord-uit voor de boeg. Ook met de huidige spelers moet er een stuk meer voetbal mogelijk zijn. Twee maanden geleden zag ik toch voetbal van een stuk hoger niveau.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Wouter... in Rotterdam tegen Feyenoord verliezen is geen schande - het gaat om de manier waarop?
+1/-1

4 jaar geleden
nog nooit verloren van sittard?? dus morgen misschien de 1e keer??? ik hoop het niet maar hoe die meiden nu spelen ! zelfs ons dameselftal vind ik al beter!!
+1/-2

4 jaar geleden
Het ligt aan de tweede helft... als ze daar goed blijven spelen dan kan het 4-0 worden.
+1/-2

4 jaar geleden
Tegen Feyenoord verliezen ze ook..elke keer als het er om gaat laat van Bommel het afweten en zijn team.
+2/-2

4 jaar geleden
Hendrix schijnt nog geblesseerd te zijn. Iemand enig idee wat voor blessure hij heeft? Dank
+2/-2

4 jaar geleden
Beste Mark.... je hebt al heel veel geprobeerd, en traint en traint met de heren van jou selectie.... uhm, het is echt niet zo moeilijk hoor! Speel gewoon 4-4-2, met een ruit, en begin dan eerst eens degelijk de 0 te houden, dus de nr 6 positie moet kort voor de verdediging staan, nu Hendrix er niet is, zet Thomas daar neer, met op links Guti, hangend rechts Ihattaren, en op de 10 Pereiro, met daarvoor in vrije rol Bergeijk en Malen! Achterin standaard, iig starten met Boscagli op de linksback, slechter als Sadilek vorige week op die positie kan niet.....
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ja, sorry , klote nieuwe iphone, verbeterd elke keer je woorden...Bergwijn uiteraard
+4/-2

 
4 jaar geleden
Net als bij Google, die verbeteren je ook steeds
+1/-1

4 jaar geleden
Jammer voor Jorrit, prima voor PSV. Nu Rosario en Sadilek nog.
+1/-2

4 jaar geleden
Nog nooit zo blij geweest dat we 4e staan
+4/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hopelijk gaat er in de kopjes van PSV na vanavond een klein schakeltje om dat de bal ook maar rond, is en dat het ook hier ook wel eens kan omslaan in het positieve. Zo lang is het niet geleden dat er goed partij gegeven werd tegen ajax. Ze moeten in A'dam trouwens hopen dat Zyjech nooit, maar dan ook nooit geblesseerd raakt, man wat is die gast belangrijk voor ajax. (onbegrijpelijk dat geen topclub zich heeft gemeld deze zomer)
+3/-1

 
4 jaar geleden
100% zeker , dit Ajax gaat geen kampioen worden , wat een bras partij. Spelers zijn al bezig met hun transfers komende zomer . Hebben wij al ervaring mee , Steven en Hirving.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Zie dat Willem II in Amsterdam met 2-0 van Ajax heeft gewonnen, uitermate knap.
Zij verdienen de derde plaats.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Zyjech leidt te veel balverlies, en dat willen ze bij de echte grote clubs niet.

Tav kwaliteit van de spelers is Ajax het beste. Maar als er arrogantie en gemakzucht in komt dan heeft Ajax ook zwakke plekken. Ajax heeft het geluk gehad dat een aantal keren de grote fouten in hun verdediging niet werden afgestraft. Twente deed dat vorige week twee keer wel, en nu verliezen ze van WillemII.
Misschien wordt AZ wel kampioen.

Ik vind het wel knap van Van Bommel dat hij tijdens de persconferentie vandaag zo cool bleef, en zich niet door al die vervelende vraagjes uit de tent liet lokken. Hij is niet onverstoorbaar, maar probeert op die manier het wel uit te dragen.
Voor zijn aanstelling had ik verwacht dat hij in dit soort situaties zou ontploffen maar hij kan onder deze zware druk goed met de pers om gaan.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad . Ik denk dat Mark de ideale coach is , je moet hem wel de tijd geven en hij moet de achterhoede en het middenveld echt someren dat de bal naar voren moet en niet terug en zeker aan Denzel. Mark nu vervangen wil zeggen dat we de komende drie jaren het kampioenschap kunnen vergeten. Ik zie geen coach voor handen die dit PSV kan leiden. Advocaat zeker niet , resultaat coach .
+1/-4

 
4 jaar geleden
Ik hoop dat dit cynisme is @UsWilly. Mark de ideale coach die we de tijd moeten geven? Was 1,5 jaar nog niet genoeg dan? Gelukkig hoeven we nog maar een km of 25 te reizen om goed voetbal te zien. Morgen gaan we echt wel van Fortuna winnen, kan zomaar 5-0 worden. De week daarop ondergaan we onze jaarlijkse zeperd in de Kuip en staan we weer 13 punten achter. Van Bommel haalt de kerst niet. Malen, Bergwijn en Ihataren zullen hun vizier richten op het volgend seizoen bij een andere club. De transferinkomsten voor deze toppers zullen zwaar tegenvallen. Het herstel wordt een lange moeizame weg maar is niet hopeloos. Ooit zullen er ongetwijfeld weer betere tijden aanbreken, maar voor we weer de voetbalhoofdstad van Nederland zijn zal er veel water door de Dommel gestroomd zijn.
Afbreken gaat vaak sneller dan opbouwen.
+6/-0

 
4 jaar geleden
Eens. Zelden zo weinig zin gehad om naar PSV te gaan als momenteel.
+4/-3

 
4 jaar geleden
De trainer van Willem II... Adri Koster doet het niet verkeerd.
2-0 winnen in Amsterdam, daar neem ik mijn petje voor af.
+4/-2

 
Wat een onzin, het is of er geen andere goede trainers zijn. Iedereen is te vervangen en zeker v. Bommel. Onder zijn leiding gaat het bergafwaarts, billenknijpen voetbal. En de uitwedstrijden minimaal 4 tegen doelpunten.
+2/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Kun je met dat laatste prijzen winnen?
+1/-0

 
4 jaar geleden
@WouterErik: leuk hoor dat hij zich gedeisd houd voor de camera's, maar het is toch onbegrijpelijk dat hij PSV zo zouteloos laat spelen onder zijn hoede; met dat karakter van hem?

Nee sorry maar ik ben echt klaar met Mark, dat is erg genoeg, want clubicoon en daarnaast had veel vertrouwen in hem bij zijn aanstelling, maar dat geloof in hem is helemaal weggevloeid bij velen.

Press bedrijven is niet het belangrijkste. Wat het om gaat is presteren - liefst met fatsoenlijk aanvallend voetbal zoals mark zelf zegt - en daar is al tijden geen sprake van. Het ergste is dat het geloof ook bij de spelers ontbreekt, er is geen breed vertouwen meer in hem door alle vreemde beslissingen en communicatie. Bij de jonge spelers nog wel msn, maar bij de ervaren zeker niet!

Winnen tegen Fortuna is niet genoeg, ook de week erna moet gewonnen worden in de kuip; zie jij dat gebeuren onder Van Bommel???
+3/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Tot aan de 1-1, die uit het niets viel had PSV weinig in te brengen tegen Ajax. Na die goal veranderde dat.
+1/-2

4 jaar geleden
Vanaf nu moeten we alles winnen!,
Wie zei dit ook alweer?
+1/-2

4 jaar geleden
Met Adri Koster als trainer stonden we nu samen aan kop met ajax..
Ja Sadilek, onze rigide coach kan hem er toch niet uithalen.
Dan ziet de hele wereld dat de trainer al tig wedstrijden achtereen
heeft geblunderd op die positie..
+3/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Als hij weer speelt vanavond voorspel ik n slechte avond voor Sadilek en daar is Van Bommel dan verantwoordelijk voor...

Spelen met Sadilek DAAR is spelen met vuur, letterlijk en figuurlijk!
Kans op af- of opbranden is bovendien erg groot...

Sadilek snapt niet wat hij moet doen daar en speelt wel met passie, maar dat is eerder n handicap dan n pre. Zo maak je die jongen ook kapot, nodeloos en zonde.

BOSCAGLI of desnoods Viergever LB!
+3/-3

 
4 jaar geleden
Kijk naar mijn opstelling...., nogmaals, voor vanavond:
Unnerstall
Dumfries, Baum, Viergever, Boscagli
Thomas
Ihattaren. Guti
Pereiro
Malen Bergwijn
Wanneer Mark zo speelt winnen we afgetekend met 4 of 5-0
+4/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Viergever ? is die vooruit te branden dan ? Tikkie terug jaap toch, naar de doelman.
+1/-4

4 jaar geleden
Als PSV vandaag op een redelijke manier wint dan zou ik Van Bommel tot de winterstop laten zitten. Dan moet er heel goed worden gekeken hoe de selectie kan worden versterkt, en of Van Bommel tav de omgang met spelers wel goed genoeg functioneert.
+2/-2

4 jaar geleden
Met deze opstelling wil Mark ook niet winnen, ik hoop nu ook terecht dat hij onmeunig op de bek gaat.... wat een dorpsgek, ik zelf word knettergek van zijn keuzes....
+5/-4

4 jaar geleden (gewijzigd)
Even vraagje nog. Gisteren bij Ajax. Dest had al geel, veroorzaakt een penalty en mag gewoon blijven staan??. VAR?? Of ben ik te slecht op de hoogte van de regels van tegenwoordig. Laat ik het zo zeggen. Geen touw meer aan vast te knopen
+2/-1

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dest had nog geen geel. Hij kreeg geel bij de penalty wat de juiste straf was. Var had in kunnen grijpen omdat het eerst hands was bij Willem II.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Zo moeilijk is het toch niet? Voor overtredingen van een Ajax speler waar een kaart op staat krijgt Ajax geen kaart en geen vrije trap tegen. Op lichte duwtjes tegen Ajax of Schwalbes van een Ajax speler volgt een strafschop of een vrije trap plus een prent voor de tegenstander. Een twijfelgeval buitenspeldoelpunt van Ajax is een doelpunt, tegen Ajax wordt het afgekeurd. Dat zijn de regels en daar houden de scheidsrechters en de VAR zich heel consequent aan. Is niks moeilijks aan hoor.
+2/-3

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Chelsea ajax niet gezien ;)
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ja dat was heerlijk, ze zijn er in Amsterdam zo aan gewend dat de VAR ze wel te hulp schiet, dat ze stonden te janken bij een eerlijke VAR.
+2/-2

4 jaar geleden
En weer Rosario en Sadilek in de basis. Hoe dan? Ik word misselijk van deze technische staf. Hoe kun je nu hopen op betere tijden. Hoeveel kansen krijgen deze spelers? Word weer billen knijpen!
+3/-4

4 jaar geleden
Van Bonmel is officieel klaar voor het gesticht. Kan er verder geen woorden meer aan vuil maken... zolang hij er zit blijft het kut.
+2/-5

 
4 jaar geleden
Jongen wa benne toch een negatief hoopje zooi
+3/-2

4 jaar geleden
En het eerste moment van de VAR-maffia was er al weer binnen 5 minuten...
+4/-4

 
4 jaar geleden
Was volgens mij idd geen buitenspel, maar ze willen geen lijn he.. PSV speelt sterk, mag ook wel s gezegd worden. De eerste helft dan:)
+4/-2

 
Peter1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Was ook geen penalty
+2/-4

 
4 jaar geleden
Brilleke kopen? Was tot 2x toe een terechte penalty. Bovendien werd fortuna gespaard omdat die back van hen solliciteerde naar rood. Het was geen gemene wedstrijd dus ik kan begrijpen dat de rode kaart op zak werd gehouden. Wel bekruipt mij altijd het gevoel dat als de rollen omgedraaid waren, wij met zn 10en door hadden gemoeten. Maar nee, het was vanavond allemaal positief. 5-0, wat overigens ook 8-0 had mogen zijn. 70% balbezit, omtrent 30 schoten, de helft ervan op goal. Geen kansen weggegeven, geen kaarten gepakt. Allemaal dikke prima. Het was natuurlijk maar fortuna, met alle respect, maar deze wedstrijd hadden ze wat mij betreft een paar weken eerder mogen inplannen. Heerlijk gevoel na zoveel weken teleurstelling en billengeknijp.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Zeer twijfelachtig dat hij werd afgekeurd. Precieze moment van de bal spelen was ook niet met 100% zekerheid in te stellen, en of er dan buiten spel was ook niet. Het is dus geen echte fout van de scheids.

Goed dat Doan nu wel begint te scoren voor PSV.
+2/-1

4 jaar geleden
Het is 3 dubbel feest... PSV wint soepel.
Afellay heeft gespeeld en om het nog mooier te maken - Ajax heeft verloren.
+4/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nog maar tien punten te gaan....
+4/-0

4 jaar geleden
Leuk voor het gevoel maar niet teveel waarde aan hechten.
De problemen zijn niet weg, alleen niet zichtbaar geweest tegen een zwak Fortuna. Volgende week moet je het weer laten zien in de kuip, daar waar we ons bijna jaarlijks als kleine jongetjes laten afslachten.
Wel heel leuk voor Ibi!!
+7/-2

 
4 jaar geleden
Neeee natuurlijk niet .Azijn 0,59 cent . Gratis bezorgd bij aankoop van 3 flessen bij Jumbo.
+2/-4

4 jaar geleden (gewijzigd)
Net terug uit stadion; prima wedstrijd gezien, met goede instelling.

Nu graag volgende week ook tegen Feyenoord zo voetballen, PSV heeft zeker genoeg kwaliteit om daar in de Kuip ook te winnen!

PSV PER SIEMPRE
+5/-3

 
4 jaar geleden
Je ziet nog wel onwennigheid in de ploeg. Rosario vroeg bv vaak de bal en speelde hem dan meteen weer naar achter. Maar ik krijg wel het idee dat het grootste deel nog met Van Bommel verder wil.
Middenveld met Thomas, Guti en Ihattaren heeft genoeg voetbal.

Zelfs Afellay is weer goed genoeg om mee te spelen (onder druk van de fans)

Feyenoord-uit wordt lastig, die zijn uit vorm maar PSV heeft ook geen vastigheid. In ieder geval goed dat die zure sfeer weer wat verdwenen is.
+2/-1

 
4 jaar geleden
In ieder geval tot aan de winterstop.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Eerst volgende week maar eens Winnen.
+5/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Leuke wedstrijd waarin van alles gebeurde, zowel op de tribune als op het veld.

Wel totaal onnodig hoe nu weer Rosario psychologisch werd geknakt. Ondanks dat hij wederom slecht speelde had hij nooit op deze manier gewisseld mogen worden bij een 3-0 voorsprong. Nu werd hij te kakken met een te verwachten hoongelach vanuit het stadion.

Volgende week zullen we echt zien waar we staan in de kuip.
+5/-2

 
4 jaar geleden
Rosario is tav de opbouw een nogal zwakke schakel. Als PSV niet goed loopt dan heeft Van Bommel als trainer ook de plicht om Guti in te brengen als hij denkt dat PSV daardoor beter gaat voetballen. Ik vind zijn keuze best wel logisch.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Rosario is teveel verdedigend ingesteld... tikje terug - hiermee haal je de snelheid uit de aanval en geef je de tegenstander de gelegenheid zich achterin te positioneren.
Net als Willem II en AZ moet je vanaf de keeper snel de aanval zoeken, PSV heeft hiervoor prima snelle aanvallers.
Feyenoord heeft niet zo'n snelle verdediging... in 15 seconden tijd kun je vanuit onze keeper bij een snelle inworp een goal maken.
+4/-2

4 jaar geleden
Dat fluitconcert na het omroepen van de wissel van Rosario had voor mij niet gehoeven.
Triest zetje na voor deze jongen.
Speelt niet best inderdaad, maar de trainer zet je bij de 1e elf en dan doe je als speler wellicht wat er in je mogelijkheden ligt.

De 5-0 is een prima resultaat maar de 2e helft was zéér matig. Genoten van de wisselspelers die meeklapte op het gezang van Ibi, die gunde hem deze rentree.
+14/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hij blijft verkeerde keuzes maken. Ziet hij nou echt niet dat Rosario en Sadilek niet kunnen. En die Japanner hoort er echt niet in.Tweede helft was het aanzien niet waard. Hoogtepunt was Baumgartl met zijn warming up.Maar wat is dat Fortuna slecht zeg, die gaan eruit.
+3/-8

4 jaar geleden
Malen, komop man. "eigenlijk?". Had er "verdomme!" gezegd. En van Bommel lekker likken bij de supporters die hem beu zijn.
+4/-6

4 jaar geleden
Kunnen we alsjeblieft ophouden met de VAR. Na elke goal weer wachten of het wel klopt. Haalt alle emotie uit het moment en is zwaar irritant. Ik verlies nog liever een keer onterecht dan dit. Daarbij willekeur blijft dus wat schieten we er mee op. Niks!
+5/-3

4 jaar geleden
Goede overwinning op een zwakke tegenstander.Mooie avond voor Ibi en Mo.De azijnzeikers kunnen hun flessen azijn beter voor Zondag bewaren ipv.kritiek na een 5-0 overwinning.Voor sommige zogenaamde supporters is hun haat jegens van Bommel groter dan een goed resultaat van hun (???) Club.Ik hoop dat de spelers de supporters verrassen met een goed resultaat in Rotterdam.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Yep, het was een makkelijke avond tegen een matige tegenstander. Of het lek boven is weet je pas over 2 weken, maar het ziet er nu al iets beter uit. Dit was hoofdzakelijk zichtbaar bij de gegenpressing die er eindelijk(!!) weer eens te zien was na lange tijd, Fortuna kon vooral de 1e helft gewoonweg de bal niet vasthouden. In het spelsysteem die Bommel voorstaat is dit een van de belangrijkste elementen, dat al bijna een jaar(net voor de winterstop 2018) steeds minder werd, met als dieptepunt de afgelopen weken. Het heeft allemaal met positionering te maken, als dat er niet is heeft pressing geen enkele zin. Eens kijken of het volgende week ook aanwezig is.
+1/-0

4 jaar geleden
Mooie overwinning, ik had zeker geen 5-0 verwacht. Kunnen we in ieder geval met wat vertrouwen naar de Kuip tegen een dit jaar ook zeer matig Feyenoord. Mocht AZ vervolgens Ajax verslaan is er weer wat perspectief. In de winterstop kunnen er dan zaken gerepareerd worden. We moeten nu natuurlijk niet ineens gaan doen of een jaar ellende met 1 wedstrijd tegen een matig Fortuna is vergeten.
+3/-1