Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV eindigt 2019 met ruime zege tegen PEC Zwolle


Tijdstip
21 december 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


PSV eindigt 2019 met ruime zege tegen PEC Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV eindigt 2019 met ruime zege tegen PEC Zwolle

PSV heeft het kalenderjaar af kunnen sluiten met een ruime overwinning tegen PEC Zwolle. Het duel in het Philips Stadion eindigde in een 4-1 overwinning. Jorrit Hendrix, Mohamed Ihattaren, Bruma en Cody Gakpo zorgden voor de doelpunten.

PSV had direct vanaf de start volop de bal, maar had veel moeite om door de hechte defensie van PEC Zwolle te komen. Na ruim tien minuten kwamen de Zwollenaren op voorsprong toen Daniel Schwaab flink in de fout ging en Saymak daar dankbaar gebruik van maakte.

Lang kon PEC echter niet genieten van die voorsprong. Na ruim vijf minuten zorgde Jorrit Hendrix al voor de gelijkmaker. Ondertussen hadden de fanatieke supporters op de Oost-tribune zich massaal achter de ontslagen Mark van Bommel geschaard en lieten ze met spandoeken, gezang en veel vuurwerk weten het niet eens met de beslissing van eerder deze week te zijn. Meerdere keren werd er geroepen om het ontslag van algemeen directeur Toon Gerbrands.

Op het veld ging de ploeg van Ernest Faber ondertussen op zoek naar de voorsprong en dan kreeg het dan ook halverwege de eerste helft. Op werkelijk schitterende wijze krulde Mohamed Ihattaren de bal in de verre hoek en de 2-1 was een feit.

PSV ging op zoek naar meer treffers en kreeg daar voldoende mogelijkheden voor. Omdat achterin echter ook de nodige fouten werden gemaakt kreeg ook PEC de nodige kansen. Mede door enkele uitstekende reddingen van Lars Unnerstall werd voorkomen dat PSV voor rust de voorsprong alweer kwijt was.

Vijf minuten na rust was het voor PSV raak. Dit keer was het de verdediging van PEC Zwolle die flink in de fout ging en invaller Bruma kon daardoor eenvoudig de 3-1 binnenschieten.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef vervolgens hetzelfde als voor rust. PSV ging op zoek naar meer doelpunten, maar door defensief geschutter werd ook PEC meerdere keren gevaarlijk.

Twintig minuten voor tijd viel toch de vierde treffer van PSV en opnieuw was deze van grote schoonheid. Cody Gakpo wist na een schitterende solo de 4-1 op het scorebord te schieten.,

De ploeg bleef op zoek gaan naar nog meer doelpunten. Een schot van Bruma werd knap gered door de Zwolse keeper, terwijl een poging van Steven Bergwijn werd geblokt. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor het duel eindigde met een 4-1 overwinning.


Ibrahim Afellay: "De supporters zijn desondanks gewoon achter ons blijven staan"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ibrahim Afellay: 'De supporters zijn desondanks gewoon achter ons blijven staan'

Ibrahim Afellay was het in gesprek met Fox Sports eens dat het voor PSV een zeer bevlogen half jaar was. "Er is veel gebeurd. Alles is denk ik ook wel gezegd", aldus Afellay. "De supporters zijn desondanks gewoon achter ons blijven staan. Daarom wilden we ze daar enorm voor bedanken."

De aanvoerder werd nogmaals gevraagd naar het duel tegen GVVV. "Het was natuurlijk niet goed. Maar overal in de beker, overal in de wereld komen er verrassingen. Laagvliegers die van grote clubs winnen", zo gaf hij aan. "De wedstrijd was dramatisch, maar je bent door. Dat is wat telt in deze periode. Je hebt dan nog een belangrijke wedstrijd voor de winterstop en dat hebben we vandaag wel goed gedaan."

Afellay gaf aan dat het voor veel spelers bij PSV een nieuwe situatie is. "We moeten niet vergeten dat de gemiddelde leeftijd 22, 23 of 24 jaar is. De jongens zitten voor het eerst in zo'n situatie. Spelen bij een grote club en komen onder grote druk. Ze moeten én presteren én goed spelen", zei hij daarover. "Als je dan niet tot een goed resultaat komt, gaat dat knagen aan de jongens. Dat is logisch. Het gaat met vallen en opstaan. Als wij hier uitkomen, geloof ik dat het hele goede jongens gaan worden."


[video] Highlights | PSV - PEC Zwolle


Cody Gakpo: 'Het was een mooie goal, maar dat was die van Ihattaren ook'

In gesprek met Fox Sports gaf Cody Gakpo aan blij te zijn met zijn treffer. Lachend gaf hij aan dat zijn treffer natuurlijk veel mooier was dan die van Mohamed Ihattaren. "Ik moest iets meer mensen voorbij dan Mo", aldus Gakpo. "Ik ging er drie voorbij. Dat was best aardig."

De verslaggever van Fox Sports vergeleek die treffer met een doelpunt die Ruud van Nistelrooy ooit maakte tegen Fulham. "Die leek hier niet op. Die was nog knapper", zo gaf Gakpo aan. "Het was een mooie goal, maar dat was die van Ihattaren ook. Een belangrijke en ook een beauty."

Gakpo merkte op dat er verschillende fases in de wedstrijd waren. "Maar we bleven goed bij elkaar. Ze hebben wel een paar mogelijkheden gehad, maar we hebben niet het gevoel gehad dat we gingen verliezen. We hadden het vertrouwen en dat blijkt ook wel", zei hij daarover. "Het is wel lekker om zo de vakantie in te kunnen gaan. We zijn daar allemaal blij mee."


[video] Faber: 'Dit was een prima afsluiting'


Ernest Faber: 'We zijn goed terug gekomen na een 0-1 achterstand'

Ernest Faber was na de zege tegen PEC Zwolle redelijk tevreden. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Het is in ieder geval goed dat we gewonnen hebben. We zijn goed terug gekomen na een 0-1 achterstand. In deze moeilijke week is dat het voornaamste geweest", aldus Faber. "Het was niet geweldig. Zeker in het begin was het stroef en onzeker. Zeker aan de bal was het twijfelend van achteruit. In de tweede beter ging dat beter. Ging je meer doordrukken en zat het dichter bij elkaar. Uiteindelijk heb je met 4-1 terecht gewonnen."

De trainer schrok wel even na de 0-1. "In de beker zijn we natuurlijk al goed weggekomen. Je hebt het er dan over om elkaar eerder en beter te gaan helpen. Dan willen ze voetballen, maar maak je zo'n fout", zei hij daarover. "Uiteindelijk heb je goed gereageerd en klaar. Goed gedaan. Iedereen uitrusten en met frisse koppen op naar het nieuwe jaar."

Volgens Faber zitten er veel goede dingen in de groep. "Mark heeft veel goede dingen gedaan. Dat heeft veel goede dingen opgeleverd. Daarop proberen we verder te borduren", zo gaf hij aan. "Daar hoort uiteindelijk wel resultaat bij. Dat geeft zelfvertrouwen, opluchting en verlichting. We hebben nu twee keer een resultaat gehaald en is iedereen wat positiever."


[video] Teze: 'Dit is een prachtig kerstkado'


Ihattaren Speler van de Week bij VI, Teze en Bruma in AD Elftal van de Week

Voetbal International heeft Mohamed Ihattaren uitgeroepen tot Speler van de Week. Volgens VI heeft de middenvelder afgelopen week bewezen dat hij de status van groeibriljant is ontgroeid. Zo voorkwam hij met een treffer tegen GVVV dat er strafschoppen genomen moesten worden tegen de amateurs van GVVV en zorgde hij op schitterende wijze voor de 2-1 tegen PEC Zwolle. Ihattaren kreeg voor zijn wedstrijd tegen PEC dan ook een 8. In het algemeen klassement van VI staat de middenvelder van PSV ook bovenaan, terwijl Steven Bergwijn met een vierde plek ook hoog staat genoteerd.

De dagbladen hebben een andere kijk op de wedstrijd. Ook bij De Telegraaf wordt Ihattaren gezien als de beste PSV'er. Hij krijgt echter slechts een 7 voor zijn wedstrijd. Dat krijgt de middenvelder ook in het Algemeen Dagblad, net zoals vijf ploeggenoten. Ook Lars Unnerstall, Jordan Teze, Nick Viergever, Cody Gakpo en invaller Bruma krijgen in het AD een 7. Bruma en Teze hebben met hun wedstrijd het Elftal van de Week gehaald.


Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (2-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Saymak ('12)
Goal
1-1 Jorrit Hendrix ('18)
Goal
2-1 Mohamed Ihattaren ('26)
Goal
3-1 Bruma ('51)
Goal
4-1 Cody Gakpo ('72)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
33.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PEC Zwolle: Dekker ('8)
Kaart
PEC Zwolle: Van Crooij ('43)
Kaart
PSV: Nick Viergever ('60)
Kaart
PEC Zwolle: Paal ('68)
Kaart
PEC Zwolle: Thy ('85)

Opstelling PSV

Cody GakpoSteven BergwijnRitsu Doan


Jorrit HendrixMohamed IhattarenPablo Rosario


Nick ViergeverTimo BaumgartlDaniel SchwaabJordan Teze


Lars Unnerstall

Wissels:

'46 Bruma voor Jorrit Hendrix
'67 Ibrahim Afellay voor Ritsu Doan
'83 Gastón Pereiro voor Mohamed Ihattaren


Opstelling PEC Zwolle

Van CrooijThySaymak


ClementHuibertsDekker


PaalLamLachmanVan Wermeskerken


Zetterer

Wissels:

'46 Johnsen voor Dekker
'71 Van Duinen voor Huiberts
'71 Kersten voor Saymak


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 5 3-1 (2-1)
 4 3-1 (1-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 4-0 (2-0)
12  4 4-0 (2-0)
13  4 2-1 (1-0)
14  4 4-0 (2-0)
15  4 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.72. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mohamed Ihattaren (48 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (23 -> 4,0)
3. Nick Viergever (20 -> 3,0)
4. Jorrit Hendrix (16 -> 2,0)
5. Jordan Teze (14 -> 1,0)
6. Steven Bergwijn (6 -> 0,0)
7. Lars Unnerstall (4 -> 0,0)
8. Jeroen Zoet (3 -> 0,0)
9. Denzel Dumfries (2 -> 0,0)
10. Ibrahim Afellay (1 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Donyell Malen (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Sam Lammers (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Proberen deze wedstrijd schadevrij door te komen (iedere overwinning volstaat). In de winterstop paar versterkingen halen en Faber de tijd geven om met de groep te trainen. Dan maar hopen dat het volgend jaar een beetje gaat lopen.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Inderdaad: lelijk, onterecht, in de laatste seconde, het maakt niet uit, als hij maar over de streep getrokken wordt. Dan kan Faber in de winterstop proberen de hoofden leeg te maken en de sfeer recht te trekken.
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Zou graag een 442 opstelling zien, cker nu Malen geblesseerd is; volgens mij heb je dan veel meer mogelijkheden om het middenveld beter tot zijn recht te laten komen...

En idd het resultaat is even het aller belangrijkste morgen avond, zal et bij zijn en volledig achter de ploeg staan!
+1/-1

4 jaar geleden
Sluit ik me helemaal bij aan, maakt niet uit hoe als er maar drie punten worden gehaald. Ik zou nu geen paniek aankopen gaan doen, maar Faber eerst zijn gang laten gaan met de groep. Van de week hebben we pijnlijk kunnen concluderen dat we onder van Bommel zijn afgezakt naar amateur niveau. Nu is het aan Faber om het elftal weer aan de praat krijgen. Zo snel mogelijk een ervaren trainer vast leggen voor komend seizoen en in overleg met de nieuwe trainer van de zomer de ploeg daar waar nodig versterken. Als je nu de spelers gaat beoordelen komt niemand meer op een voldoende.
+2/-1

Als Faber dit PSV naar drie punten weet te loodsen onder de huidige situatie tegen PEC, maken we zeker kans op minimaal de play offs, ik mag aannemen dat hij heeft gezien hoe 't NIET moet?
+1/-2

4 jaar geleden
ze zullen toch voor elkaar door het vuur moeten gaan! en niet zo zielig achter de bal aan rennen net zoals tegen gvvv. want toen leek het echt alsof ze geen ene flikker zin er in hadden! en aub gooi die Rosario op de reserve bank!! gelukkig ben ik niet de trainer pffft! ze doen echt niks voor elkaar!!
+3/-4

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden (gewijzigd)
Gezien de staat van het elftal en de beschikbare spelers zou ik voorlopig op de volgende manier gaan spelen:

------------Unnerstall-------------
Schwaab-Baumgartl-Hendrix-Viergever
-------------Thomas----------------
Ihattaren------------------Gutierez
-------------Pereiro---------------
-----Bergwijn---------Gakpo--------

442 dus met ruit op middenveld:

Normaal gesproken speelt Dumfries RB, Schwaab is dan back-up CV
Indien Lammers fit is komt hij op de plaats van Pereiro, die wordt dan back-up voor Ihattaren. Hopelijk wordt Malen nog fit dit seizoen, dan komt hij op de plek van Gakpo.
Sadilek of Ibi back-up voor Thomas (afhankelijk van de tegenstander).
Voor Guti kan ook Hendrix links op het middenveld, in dat geval zouden Viergever (LCV) en Boscali (LB) door schuiven. Doan kan ook op de plek van Pereiro, of als back-up voor Ihattaren. Lato back-up voor Viergever. Bruma back-up voor Gakpo. Zoet back-up voor Unnerstall.

Mouwen opstropen en willen winnen is vanavond belangrijkste, maar wat vinden jullie van deze tactiek/opstelling?
+2/-2

 
4 jaar geleden
Guti Thomas geblesseerd toch ?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Mogelijk, ik het niet meer bijhouden, cker met die VGA flauwekul.
In dat geval Guti vervangen door Sadilek en Thomas door Ibi
+1/-1

 
4 jaar geleden
Sadilek volgens mij ook geblesseerd nog.
+1/-5

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Als het vertrouwen en vastigheden weg zijn is het niet verstandig om Viergever ook nog van positie te laten wisselen. Dit moet gebeuren na de winterstop. Het grote probleem is dat de super talenten van PSV niet in staat zijn om bij balverlies mee te verdedigen, waardoor de organisatie helemaal wegvalt. Er lopen momenteel spelers in de selectie die niets bij PSV te zoeken hebben, ga een grote schoonmaak houden in de winterstop.
+1/-4

4 jaar geleden
Dit lijkt me de sterkst mogelijke opstelling - verdedigend zal nu beter gaan.
+1/-1

4 jaar geleden
2 teams zonder vertrouwen.Wij spelen thuis en hebben betere spelers. 't wordt 4-0.
+1/-1

 
Da´s de Positieve kijk !! Ik doe er een schepje bovenop met de kanttekening dat het ook met eentje minder best mag, winnen dat moet, als het mooi gebeurd is leuk met het oog op de toekomst.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Rednass, k zat er niet ver naast.Fijne dagen iedereen!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jij hebt helemaal gelijk🥳🥳
+2/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Prachtige actie voor Mark! Kippenvel!

Jammer van die sneuneuzen eronder met hun actie tegen Toon en John, en dan ook nog met vuurwerk! Bedankt voor de boete en eventuele andere straffen van de KNVB. En heel veel plezier met jullie stadionverbod. Aju, ik ga jullie niet missen!
+3/-1

 
4 jaar geleden
Leuk voor Van Bommel idd.
Maar Faber heeft ook de steun nodig.
+1/-2

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
De jongste PSV’er maakt het leven van Faber en zijn technische staf makkelijker de laatste 2 diuels van het jaar. Na de winter aub een centrum met Viergever en Baumi. Schwaab bakt er niks meer van na zijn vertrek en terugkomst.
+2/-6

 
4 jaar geleden
Maar wie dan LB.
Sadilek kan echt niet meer.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik verwacht dat ze met rick van Drongelen aankomen, dan kan Viergever op de linksback blijven en van Drongelen links centraal...
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind Schwaab (misschen wel) de grootste fout van afgelopen zomer. Niet Bruma, Baumgartl, Boscagli of Lato, maar Schwaab.
Baumgartl heeft al niet veel zelfvertrouwen maar toen hij na een goede start een keer de fout in ging en Schwaab opeens weer terugkwam, en Schwaab zelfs weer werd opgesteld door Van Bommel, was het gedaan met al het zelfvertrouwen van Baumgartl.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik Lato en Boscagli. Die laatste kan écht niet als je een fatsoenlijk niveau wil nastreven. Wanne frotnek, nie normaal. Die ziet het gewoon nie. Zijn man loopt ALTIJD vrij en iedereen loopt hem voorbij alsof hij er nie staat.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik ben wel benieuwd, nu Teze zich in de basis aan het spelen is, wie de nieuwe aanvoerder wordt. Maar weer lootjes trekken dan?
+1/-2

 
4 jaar geleden
Teze speelde idd een prima wedstrijd.
+2/-1

4 jaar geleden
Eindelijk een maand verlost van die ellende. Heerlijk!

Het PSV-jaar 2019 leek maar niet voorbij te gaan. Afschuwelijk!
+2/-6

 
4 jaar geleden
Maat ...fijne dagen, op naar 2020
+2/-1

4 jaar geleden
Er is kwaliteit genoeg bij PSV... het kan alleen maar beter.
Jordan Teze doet het prima, hij maakt minder verdedigende fouten dan Humpreys.
Veel goals komen toch aan de kant van Humpreys omdat hij dan te ver naar voren is of dat hij aan de noodrem moet trekken waarbij we een strafschop tegen krijgen.
+2/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Net terug uit stadion, redelijke wedstrijd gezien met uitblinkers, Mo en Gakpo, onze briljantjes en gouwe "ouwe" Hendrix!
Schwaab en Rosario waren niet best, understatement. Fijn dat Zwolle ook de weg helemaal kwijt is...

Belangrijkste is gebeurd, winst, nu rust pakken en flink gaan trainen in t nieuwe jaar op vaste patronen en spelconcept...

Dan weet je het nooit, er zijn gekekkere dingen gebeurd, AZ op 7 punten cker te doen...
+1/-1

 
4 jaar geleden
Gelukkig was t Zwolle maar gisteren. Een fatsoenlijke tegenstabder en we waren er weer af gwgaan
+2/-0

4 jaar geleden
Goed resultaat, nu met wat vertrouwen de winterstop in en keihard werken aan automatismen en vertrouwen. Op basis van de aanwezige kwaliteiten kunnen we zeker nog richting AZ kijken. Vooral in de verdediging moeten er wat hele grote stippen op de I gezet worden. 2019 maar heel snel vergeten en met volle moed 2020 in, slechter kan het in ieder geval niet meer worden. Iedereen alvast de beste wensen!!
+3/-1

 
4 jaar geleden
Jazeker , we hebben mooi afgesloten en hebben ook laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen, mooie doelpunten gezien . Voor jou ook fijne dagen en de beste wensen remmie.
+2/-1

4 jaar geleden
Goeie sfeer en vechtlust. Mooi dat er voor Mark werd gezongen. Wat een held. Opstelling van Faber was wel verfrissend. Prettig dat er met Viergever een echt verdediger op de back staat. Goeie wissels, en wat kan Mo aardig voetballen zeg..
+2/-2

 
4 jaar geleden
Vond het toch een beetje raar signaal dat gezang voor Van Bommel. Alsof hij na de winter zo weer aan de slag zou kunnen. We hebben toch een jaar zeer beroerd voetbal gezien, twee kampioenschappen weggegooid, CL en EL, zeer eigenwijze trainer met irritante maniertjes. Ja hij is en blijft een clubicoon en zo moet het gezang uitgelegd worden toch? We hebben/zijn af en toe bijzondere supporters.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ik kreeg het ook niet over mijn lippen. Neem hem nog het meeste kwalijk die 3-1 in de Varena vorig jaar. Daar had hij die snavels de definitieve nekslag moeten geven toen het 1-1 werd maar Mr. Stronteigenwijs wisselde køt. Weg kampioenschap en daarmee groeide de irritant grote smoel in Abcoude-Noord.
+2/-1

reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Wie zou jij graag zien komen dan voor zo'n positie?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ik zou het eerlijk gezegd ook niet weten. Maar daar word ik ook niet voor betaalt. 😉

Het moet iig wel beter worden. Ik hoop dat er oud PSV-ers met dat talent ergens rondlopen. Laten we in ieder geval eerst iemand voor de plaats van onze auteur zien te vinden. Misschien is dat wel voldoende en kan iemand met meer ervaring bij een top (voetbal) club hem wel ondersteunen en kan de Jong in zijn rol groeien.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Ploegsma,van Raaij,Sanders,waren mijn Inziens wel capabele mannen.
Zie het liefst weer een bestuurder met affiniteit in deze regio komen.
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ploegsma of Sanders zou top zijn: echte PSVers met kennis van zaken...

Maar die passen - gezien hun leeftijd - beter in rol van commissaris in de RvB imo
+1/-0