Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV dankzij treffers Sam Lammers en Cody Gakpo voorbij Vitesse


Tijdstip
23 februari 2020
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV dankzij treffers Sam Lammers en Cody Gakpo voorbij Vitesse; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV dankzij treffers Sam Lammers en Cody Gakpo voorbij Vitesse

PSV heeft zichzelf een uitstekende carnaval bezorgd. De uitwedstrijd bij Vitesse werd met 1-2 gewonnen. Nadat de ploeg nog wel op achterstand kwam, zorgden Sam Lammers en Cody Gakpo voor de drie punten en barstte het feest in het wederom volle uitvak los.

PSV probeerde vanaf het begin druk te zetten op het doel van Vitesse, maar al snel kreeg het juist veel problemen met het hoge druk zetten van de thuisploeg. De eerste kansjes waren dan ook voor Vitesse, mede omdat in de defensie van PSV de nodige missers werden gemaakt. Zelf wist het aanvallend helemaal niets te creëren en bovendien zag het Jorrit Hendrix na een half uur spelen ook met een blessure uitvallen. Voor hem kwam Érick Gutiérrez in de ploeg.

Enkele minuten later mocht PSV zich meerdere keren beklagen over de arbitrage. In eerste instantie kwam de door PSV verhuurde Armando Obispo goed weg met een gele kaart nadat hij hard doorging op Sam Lammers. Uit de vrije trap die volgde kreeg Daniel Schwaab een overduidelijke duw in het strafschopgebied, maar beide keren werd er door de VAR niet ingegrepen.

PSV kwam er voetballend wel steeds beter uit, maar eenmaal in de buurt van het doel van Pasveer werden constant de verkeerde keuzes gemaakt, zodat Vitesse redelijk eenvoudig overeind kon blijven. De Arnhemmers kregen in de blessuretijd van de eerste helft via Obispo nog een goede kans, maar de kopbal van de verdediger ging net naast het doel. Met een 0-0 tussenstand gingen beide ploegen na het rustsignaal richting de kleedkamers.

Snel na rust ging Daniel Schwaab hopeloos in de fout en kreeg Matavz de uitgelezen kans om Vitesse op voorsprong te zetten. De oud-spits van PSV faalde niet toen hij een op een met Lars Unnerstall kwam te staan en zette daarmee de stand op 1-0. Al snel kreeg PSV echter de uitgelezen kans om weer op gelijke hoogte te komen toen scheidsrechter Makkelie floot voor een strafschop. Het spel lag lang stil omdat de VAR het moment nakeek, maar uiteindelijk bleef de penalty staan en zorgde Sam Lammers voor de 1-1. Wat volgde was een hectische periode in het Gelredome. Nog geen minuut na de gelijkmaker raakte Cody Gakpo de lat, terwijl Vitesse uit de counter die daarop volgde ook bijna scoorde.

PSV leek door de treffer van Lammers volledig wakker geschud en al snel werd het 1-2 nadat Gakpo uitstekend afmaakte na een snelle counter van PSV. Vitesse protesteerde echter flink omdat een paar minuten daarvoor Pablo Rosario hands zou hebben gemaakt in het strafschopgebied toen hij een bal tegen zich aan kreeg gekopt terwijl hij met zijn rug naar de bal stond. De VAR was echter net zoals Makkelie van mening dat er van geen enkele opzet sprake was, waardoor de treffer voor PSV bleef staan en de voorsprong een feit was.

Vitesse nam vervolgens weer het voortouw en voerde de druk flink op, waardoor PSV werd teruggedrongen en jacht werd gemaakt op een nieuwe gelijke stand. Omdat er vervolgens wel veel ruimte lag voor de tegenaanval bracht Faber de snelle Bruma binnen de lijnen. Tot echt gevaar aan beide kanten leidde dat echter niet, waardoor in de absolute slotfase bij Vitesse een extra spits in de ploeg gebracht werd. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam het plotseling tot een kans voor Matavz, maar hij schoot hard naast het doel.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg Vitesse opeens een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van PSV, omdat Unnerstall enorm veel tijd aan het rekken was. Dat leidde slechts tot een corner, die vervolgens ook niet meer gevaar zorgde. Het betekende dat PSV ook voor de 23ste keer in het Gelredome ongeslagen bleef en het de aansluiting blijft houden met de ploegen bovenin.


Denzel Dumfries: 'Het kwam uit de tenen en is een belangrijke overwinning'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de ontlading na de winst tegen Vitesse extra groot was. "We zetten nu een heel goede reeks neer. Het kwam uit de tenen en is een belangrijke overwinning. Ik ben daarom heel erg blij op dit moment", aldus Dumfries. "Ik hoef niet te ontkennen dat dit een lastige fase was. Ik voel dat we sterker worden en we dichter naar elkaar kruipen. Dat gevoel is lekker om te hebben."

Volgens de aanvoerder kreeg PSV een terechte strafschop. "Ik werd wel geraakt ja", zo gaf hij aan. "Anders zouden ze hem ook niet geven met de VAR. Dat zien ze wel. In mijn ogen is het een terechte penalty."

Dumfries vond het terecht dat Vitesse geen strafschop kreeg na vermeend hands van Pablo Rosario. "Hij ziet het niet. Het is niet bewust", zei hij daarover. "Ik denk dat ze het hier goed gezien hebben. Anders zouden ze het met de VAR wel gegeven hebben."


[video] Spelers bedanken meegereisde supporters na afloop


Sam Lammers: 'We hebben het op karakter gedaan'

In gesprek met Fox Sports gaf Sam Lammers aan dat het carnaval in de kleedkamer van PSV was begonnen. "Carnaval is altijd wel gezellig. Als voetballer heb je niet altijd de kans om het mee te vieren, maar in de kleedkamer was het een feestje", aldus Lammers, die vervolgens de vraag kreeg of hij in de stad nog een biertje ging drinken. "Morgen zijn we vrij, dus we zullen het nog zien."

Lammers was het eens met de opmerking dat de eerste helft niet om aan te zien was. "We hadden in de kleedkamer precies hetzelfde", zo gaf hij aan. "We hebben twee goede weken achter de rug met goed voetbal en drie punten. De stemming was goed. Nu was het voetbal niet om aan te zien. Van allebei de kanten was het slecht. Maar ook dit soort wedstrijden moet je winnen."

Ook bij de aanvaller was de ontlading groot na de winst. "We kwamen niet meer van de goal af. We konden de bal niet meer naar elkaar over spelen", zei hij daarop. "We hielden hem een paar keer niet goed vast voorin. Als dat lukt, kun je wat meer rust in de ploeg krijgen. Dat lukte dan niet, dus we hebben het op karakter gedaan."


[video] Three wins in a rowww


Ernest Faber: 'We hebben de overwinning uit het vuur gesleept'

Ernest Faber was het in gesprek met Fox Sports eens dat de winst voor PSV zeer moeizaam tot stand kwam. "Het was een gevecht. In de eerste helft creëerden we niks en waren we moeizaam de bal", aldus Faber. "Uiteindelijk moesten we met een eigen inschattingsfout de wedstrijd openbreken en hebben we de overwinning nog uit het vuur gesleept."

De trainer ging niet mee in de woorden van Jan Joost van Gangelen dat Vitesse een strafschop had moeten krijgen na hands van Pablo Rosario. "Ik vind het allemaal wel meevallen", zo gaf hij aan. "Hij had hem wel kunnen geven. Voor ons op de bank is het sowieso niet te zien. Nu met beelden zie ik op de tweede herhaling pas dat hij op zijn arm komt."

Faber snapte wel waarom de ontlading binnen zijn ploeg groot was na de zege. "Het is gewoon een lange periode niet goed gegaan. Iedereen werkt er hard voor en is bereid om te veranderen. Als het dan lukt, zeker in dit soort wedstrijden waarin het even tegen zit, om op karakter en door samen te werken de overwinning binnen te halen, valt er wat van je af. Logisch dat ze het dan op die manier vieren. Goede voorbereiding voor volgende week met een mooie wedstrijd."


[video] PSV toont veerkracht: 'Dat is wel lekker ja'


Danny Makkelie: 'Vitesse had een strafschop moeten krijgen, penalty PSV is terecht'

Volgens Danny Makkelie had Vitesse een strafschop moeten krijgen. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Ik heb het tijdens de wedstrijd niet gezien. Toen het gebeurde heb ik tegen de speler gezegd dat ik het niet heb gezien en aan Dennis Higler doorgegeven of hij het wilde checken", aldus Makkelie. "Dennis kwam bij mij terug en zei dat de afstand kort was en de arm in een natuurlijke positie zat, dus ik mocht van hem doorspelen. Daarom ben ik niet naar het scherm gegaan."

De spelers van Vitesse en de analisten van Fox vonden dat de bal op de stip had gemoeten. "Ik ben het daar mee eens", zo gaf hij aan. "Ik zeg het niet omdat ik Dennis wil afvallen. De verdediger zal het echt niet bewust doen, maar als jij jouw arm zo omhoog en opzij beweegt, vind ik dat al strafbaar. Als ik hem op het scherm had gezien, had ik hem op de stip gelegd. Het gebeurt vanuit zijn rug en hij ziet de bal niet, dat zou voor de VAR een reden kunnen zijn dat het niet zwaar genoeg was. Ik weet niet wat men er bij Zeist van vindt, maar ik vind het een strafschop."

Vlak daarvoor kreeg PSV een strafschop. Ook na het zien van de beelden vond de scheidsrechter dat een terechte beslissing. "Ik zie dat Dumfries er langs gaat. De verdediger steekt zijn been uit en mist de bal en ik zie Dumfries naar de grond gaan", zegt hij daarover. "Ik ben het eens dat Dumfries het erger maakt dan het is, maar de verdediger neemt een enorm risico. Vanuit mijn positie zag ik dat er contact was en daarom leg ik hem op de stip."

Diep in blessuretijd kreeg Vitesse nog een vrije trap omdat Lars Unnerstall aan het tijd rekken was. "Ik had hem daarvoor al een paar keer gewaarschuwd. Je ziet dit een keeper wel vaker doen bij een voorsprong. Bij doeltrappen en dit soort momenten pakken ze hun tijd, maar dit duurde zo ontzettend lang", aldus Makkelie. "Ik had hem al twee keer gewaarschuwd, dus nu kreeg hij een indirecte vrije trap tegen. Ik had vijftien seconden geteld. Bij zeven seconden snap ik nog wel dat je geen vrije trap gaat geven, maar dit duurde zo extreem lang dat je een daad moest stellen op een gegeven moment."


[video] 'Hier werk je jaren voor in de jeugdopleiding'


Edo Ophof: 'Denzel Dumfries toont zich de leider die PSV zich zo wenst'

De Telegraaf-rapporteur Edo Ophof is lovend over het spel van Denzel Dumfries tegen Vitesse. "Denzel toont zich de leider die PSV zich zo wenst", aldus Ophof in die krant. "Als je ziet hoe hij deze wedstrijd aanpakt en overal mee bezig is, verdient hij daarvoor een compliment. Zowel defensief als offensief laat Denzel zich zien. Hij eist ballen op en is er nadrukkelijk mee bezig om de hele rechterflank te bestrijken."

Volgens Ophof is het ook niet raar dat Dumfries in november de aanvoerdersband kreeg in plaats van Pablo Rosario. "Een goede captain moet de ploeg op sleeptouw kunnen nemen en zich vooral niet door de band om zijn arm laten afleiden", zo geeft hij aan. "Rosario is van nature geen leider. Dumfries is een heel ander type. Hij kan in mijn optiek veel beter met deze rol omgaan."

Ook was de oud-voetballer te spreken over Ricardo Rodríguez, die een versterking is voor PSV. "Een degelijke back, die geen rare dingen doet. Aan de manier hoe hij zich positioneert en de rust die hij uitstraalt, kun je zien dat hij ervaren is", zegt hij daarover. "Offensief kan het nog wel beter, maar het is verstandig dat hij eerst het verdedigende aspect op orde wil hebben."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Matavz ('50)
Goal
1-1 Sam Lammers ('59, penalty)
Goal
1-2 Cody Gakpo ('64)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Vitesse: Obispo ('36)

Opstelling PSV

Cody GakpoSam LammersMohamed Ihattaren


Jorrit HendrixRyan ThomasPablo Rosario


Ricardo RodríguezNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'34 Érick Gutiérrez voor Jorrit Hendrix
'70 Bruma voor Cody Gakpo
'87 Ritsu Doan voor Mohamed Ihattaren


Opstelling Vitesse

LinssenMatavzDicko


TronstadTannaneBero


BrenetObispoDoekhiDasa


Pasveer

Wissels:

'33 Buitink voor Linssen
'75 Clark voor Brenet
'87 Grot voor Obispo


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-0)
 7 1-2 (0-0)
 7 1-2 (0-0)
 7 1-2 (0-0)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
10  6 1-2 (1-1)
11  6 1-2 (1-1)
12  6 1-2 (1-1)
13  6 1-2 (1-1)
14  6 1-2 (1-1)
15  5 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Denzel Dumfries (32 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (21 -> 4,0)
3. Ricardo Rodríguez (19 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (7 -> 1,5)
4. Ryan Thomas (7 -> 1,5)
6. Sam Lammers (5 -> 0,0)
7. Lars Unnerstall (4 -> 0,0)
8. Érick Gutiérrez (2 -> 0,0)
9. Nick Viergever (1 -> 0,0)
9. Jorrit Hendrix (1 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Donyell Malen (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Youri Roulaux (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Alleen rosario nog ff ruilen voor Guti en we winnen in arnhem met 1-3, Ernest! Probleem met Pablo is dat ie iets te vaak de bal naar iemand speelt met een ander kleur shirtje aan.... of moet hij misschien een bril/cq sportlenzen?
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
De laatste twee wedstrijden met Rosario in de basis zijn met 3-0 gewonnen, en het is onze meest scorende middenvelder. Deze jongen zat vorig jaar nog bij Oranje. Hij had nooit die band om zijn arm moeten krijgen, ervaren trainers begrijpen dat. Geef hem een paar wedstrijden en hij staat er weer. PSV zit in een stijgende lijn en voetbalt weer wat beter. Nu ff niets wijzigen maar groeien. Vitesse is morgen voor ons.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ie hebt er de kloten verstand van zie ik al weer.... nee ff zonder gekheid, Rosario zakt nu nog steeds, en ook al weken hiervoor, door het ijs, ondanks dat men met 3-0 wint....Was afgelopen weken, ondanks de winst veruit de allerslechtste speler van onze kant, alles gaat hem mis, heeft eerder gewoon op z’n tenen gelopen, maar kan dit niet continueren.... niet goed genoeg voor ons PSV 1
+6/-1

 
4 jaar geleden
Probeer er ook maar gewoon wat positivisme in te gooien. Er komen belangrijke wedstrijden aan de komende weken. Win je ze alle drie lijkt Europees voetbal komend seizoen veilig. Dat is dan maar de troostprijs dit seizoen en ik hoop dat de vernedering van spelen en mogelijk verliezen in de play-offs ons bespaard gaat blijven. Er is het afgelopen jaar zoveel stuk gemaakt bij PSV. Nu is het zaak om te redden wat er te redden valt. Volgend jaar moeten we Europees punten gaan scoren anders zakken we echt extreem ver weg op de Europese lijst. Zoveel mogelijk voorrondes EL en dan hopelijk een gunstige poule, zodat we PSV na de winter ook weer eens in actie zien. Leuke quizvraag trouwens. Wanneer overwinterde PSV voor het laatst Europees. Lang leve het topsportklimaat!!
+3/-1

 
4 jaar geleden
Nu met Rodriguez in zijn rug... krijgt Rosario het iets gemakkelijker.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik ben er ook voor om Rosario te wisselen voor Guti. Rosario is het al maanden kwijt. Het lijkt net alsof hij af en toe zijn hoofd er niet bij heeft, en niet goed weet wat hij doet. Soms is een speler er een aantal weken uit laten en rust geven ook het beste voor die speler zelf.
Van Willem-II winnen was knap, en ADO was nu een team zonder samenhang en enorm slecht. Ik ben benieuwd hoe ze het tegen Vitesse en Feyenoord gaan doen.
+3/-2

4 jaar geleden
Weer eens een kwestie klok-klepel, die 1-6 vond helemaal niet plaats op 22 mei 1998, hoe komt men erbij(?!), die uitslag viel te bewonderen op, ik meen, de eerste speeldag van het seizoen 1999-2000, dus in augustus 1999. Wederom erg slordig, ik zou zeggen van 'doe je huiswerk eens'.

Overigens 1-6 zal het morgenmiddag niet worden en 0-5 evenmin. Das war einmal.
+1/-1

4 jaar geleden
0-2. Er zit weer lijn in ons spel. Ryan Thomas de nieuwe van Ginkel en Driekus brengt op de linksback rust, vertrouwen en kan heel goed voetballen. Tis klaar nu,iedere tegenstander gaat voor de bijl.
+1/-0

4 jaar geleden
Leuk hoor dat er weer mensen wat positiever worden. Ik vind het echter alleen op basis van de laatste 2 wedstrijden wat voorbarig. Vitesse uit is een ander kaliber. Wordt deze met goed spel en overtuiging gewonnen dan is er echt een stap gezet. Verliezen daarentegen betekent dat we nog niet veel zijn opgeschoten. Rodriguez en Thomas zijn wel spelers die uitermate nuttig kunnen zijn in het herstelproces, maar het zijn geen spelers die ineens weer een topelftal van PSV gaan maken. Dit elftal zal als iedereen fit is hooguit het niveau van het huidige Feyenoord (dat overigens boven zijn stand presteert onder Dick) kunnen bereiken. Bij lange na niet genoeg op een vuist tegen het Amsterdamse kapitaal te kunnen maken. Wat we echt nodig gaan hebben is een leiding met ervaring, lef en met visie. En een technische staf waarbij een miskoop uitzondering is in plaats van de regel. Als we dan ook nog leren om zelf verdedigers en middenvelders op te leiden kan het er weer goed uit gaan zien. Zo niet denk ik dat we jaarlijks om de tweede plaats zullen mogen vechten.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ik ben het met je eens dat deze twee wedstrijden nog niet voldoende zeggen, maar ik zie wel een opgaande lijn. Verder hebben we met Rodriguez, Thomas en Lammers er nu drie spelers bij die ook kwaliteit aan het elftal toevoegen. Rodriguez speelt meteen op niveau, Thomas en Lammers beginnen nu in vorm te komen na lang blessureleed.

PSV, Feyenoord en AZ liggen nu dicht bij elkaar.
En ja, Ajax is beter dan de rest, maar heeft echt niet meer het niveau van vorig jaar. En als er nog een paar spelers bij Ajax vetrekken zoals Blind dan zal het verschil misschien nog kleiner worden.
+2/-1

4 jaar geleden
Zal Rosario thuis blijven hoop het, en denk kleine winst en voor mij een leuke carnaval in mijn stad Arnhem...
+2/-1

 
4 jaar geleden
Waait het bij jullie ook zo hard als in Eindhoven?
+1/-0

@Riverside, onbeschofte reactie op @Remmie , maar dat zegt meer over jou alweer, je reacties zijn zuur man, hij ziet iets positiefs waar jij 't anders ziet, is dat zo moeilijk voor jou? zelf heb ik er ook de kloten verstand van, maar wel respect voor hoe een ander het ziet, als je nou eens met wat meer respect voor een ander zijn mening toont? Ik zie het iig anders dan jij het ziet, PSV gaat het maximale halen van wat kan vanaf nu, dat kan ieder leek zien.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Ik interpreteer het als een opmerking met een knipoog.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@ Por.....Dat is het verschil tussen een optimist en een realist..... en ik ben verre van onbeschoft, wanneer je goed leest, staat er ook bij dat dat idd met een knipoog is.... maar goed, reageer maar gewoon niet op mij en sla mijn Posts gewoon ff over, probleem opgelost
+2/-0

4 jaar geleden
Met wie we het ook doen. Bij iedereen moet duidelijk zijn het is nu aanhaken of afhaken. Europees voetbal missen is onaanvaardbaar en eigenlijk voor een club als PSV ook ondenkbaar. Als er uit deze selectie elf opgesteld worden waar dit goed in het hoofd zit moet dat gewoon lukken.
+2/-0

4 jaar geleden
Er moet gewonnen worden! Ons geheime wapen Bruna op de bank.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dan hoop ik dat hij daar anderhalf uur blijft zitten. Kan hij heel veel Nijntjes tekenen :-)
+5/-0

4 jaar geleden
Linssen is een goede speler, en zonder hem is Vitesse minder sterk,
Ik hoop dat Guti nu wel een behoorlijk niveau kan gaan halen, en dat in dit team zijn kwaliteiten er beter uit komen.
+2/-0

4 jaar geleden
Pff.. pijnlijke eerste helft om naar te kijken. Zoveel onmacht.
Kan iemand Mo-tje ff wakker maken?
+2/-0

4 jaar geleden
Het enige verschil met de wedstrijd voor Willem II is dat we zes punten meer hebben voor de rest is het gewoon exact dezelfde laffe bagger die we voorgeschoteld krijgen.
+1/-0

4 jaar geleden
Ja hoor, druk onze hoop maar weer lekker de grond in Schwaab. Wat een ellende dit. Doet pijn aan mijn ogen 🤦
+1/-0

 
4 jaar geleden
Was een zuivere elleboog naar zijn borstkas , kijk maar eens terug. Doelpunt had afgekeurd moeten worden. Volgens mij was die strafschop voor ons een goedmakertje.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een slap zooitje is het toch weer. En maar blijven rond spelen achterin. Te weinig man die er weer echt voor strijden. Creativiteit is 0. Mo zou het kunnen, maar die pingelt net zo lang, dat hij de bal kwijt is.
+1/-0

4 jaar geleden
Voor een tegendoelpunt heb je mannen als Schwaab nodig. Om dit PSV te laten voetballen heb je een achterstand nodig. De enige conclusie kan zijn dat Schwaab man of the match is vandaag.
+3/-0

4 jaar geleden
Bij deze toch wel een enorm compliment aan Faber die in een kleine drie maanden de resultaten weer heeft terug gebracht. En dan ook nog te bedenken dat hij met Perreiro en Bergwijn de twee sterkste spelers voor de goal is kwijt geraakt. Ga je toch denken, wat als ons bestuur op tijd had ingegrepen....... Twee uitwedstrijd op rij gewonnen en directe concurrenten WII en Vitesse verslagen. De crisis is definitief voorbij. Faber is een held!!
+9/-0

 
4 jaar geleden
Prachtig proza. Cynisme spat nog net niet van mijn scherm(pje). Hulde!
+2/-3

 
4 jaar geleden
De scherpte was zeker de eerste helft 0,0 het leek wel of ze met een carnavalskater op het veld stonden.
Nou niet echt iets om Faber een veer in zijn kont te steken.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Eerst winnen dan weer beter gaan voetballen. We hebben afscheid genomen van de Jong, Lozano, Bergwijn en Perreiro en daar een falende Bruma voor terug gehaald. 60 goals per seizoen eruit en 4 terug. Deze serie met onze voorgeschiedenis en dit spelers materiaal is gewoon knap. Hoe interesseert me geen reet. We moeten Europa in. Volgend jaar de selectie versterken en een echte trainer ervoor, dan kunnen we weer kritisch zijn. Nu overleven van wedstrijd tot wedstrijd. Feyenoord wordt de volgende!!
+10/-0

 
4 jaar geleden
Ik snap je insteek,en daarin heb je gelijk;maar de scherpte mag niet pas komen na onbenullig balverlies met een tegengoal tot gevolg.
Dat is toch wel het minste wat Faber mag en moet eisen van zijn selectie.
Voor de rest waardeer ik je positivisme en sta er het zelfde in,Advocaat is de volgende die aan de zegekar komt.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Die ziekte heeft PSV al jaren. Altijd slap beginnen. Ons positiespel is dramatisch slecht. In mijn optiek een gevolg van de keuze van onervaren en kwalitatief onvoldoende trainers de afgelopen jaren. Daarom moet er nu een trainer komen die een ploeg kan laten voetballen. We leunen al veel te lang op individuele klasse. Door het gebrek aan collectief verliezen we teveel.
+6/-0

 
4 jaar geleden
Absoluut mee eens,ik hoop op Schmidt al verwacht ik niet dat hij haalbaar zal zijn.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je gaat me toch niet vertellen dat je genoten hebt van de wedstrijd hoop ik. Er wordt nog steeds veel te veel geklungeld voorin of zie ik dat verkeerd? Bovendien een tandje hoger spelen en we zien een heel ander PSV.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zoals al eerder gezegd. We moeten nu winnen en de laatste wedstrijden doen we dat. De selectie is niet in balans. Eigenlijk heeft PSV het opgegeven door Perreiro en Bergwijn te laten vertrekken en er niets voor terug te halen. Faber perst er nu uit wat nodig is om volgend jaar Europa in te gaan. Dat zou nu ons enige doel moeten zijn. Lelijk of mooi maakt niet uit. Volgend jaar staat er een ervaren trainer voor de groep en die gaat er dan eindelijk maar weer eens een spelsysteem in slijpen. Met een paar gerichte aankopen draai je dan gewoon weer mee om de titel. Als we volgende week met 1-0 winnen door een onterechte pingel in de 97 minuut en dat is ons eerste schot op doel ben ik tevreden.
+1/-0

4 jaar geleden
En nu wil ik eigenlijk niks meer over Rosario horen. Elke week weer het zelfde gezeik. Speelde vandaag weer een prima pot. Het lijkt me nogal logisch dat je als onervaren speler het lastig hebt in een dramatisch spelend elftal waarbij je ook nog eens heel het publiek tegen je krijgt. Hopelijk kan hij deze lijn door trekken. Daarentegen ben ik wel klaar met Schwaab, die psv als veels te veel punten heeft gekost...
+6/-5

 
4 jaar geleden
Rosario speelde een prima pot??
Hij was juist degene die Schwaab opzadelde met een harde ziekenhuisbal....

Voor de rest is en blijft het gewoon middelmaat die gozer.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Pardon? Voor hetzelfde geld kost hij ons een strafschop tegen.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Nou als je kijkt naar zijn spel vandaag, deed hij het toch gewoon prima. Sterk in de duels en veel passes naar voren die aankwamen. Van alle safe spelende middenvelders nam hij het meeste initiatief door vooruit in te spelen, en dan deze keer ZONDER al dat balverlies wat hij de laatste maanden wel deed. Die "ziekenhuisbal" op Schwaab viel ook wel mee, de enige smet is dat penalty moment. Ik heb met mn huisgenoot even geprobeerd met springen. Op het moment dat je neerkomt en je houdt je armen tegen je lichaam aan is je hele balans weg. Dus was zijn intentie om hands te maken, nee ik zeg van niet. Makkelie had wel een strafschop kunnen geven natuurlijk, maar EN van achteren EN uit balans, ik snap dat de VAR zegt dat ze niet 100% kunnen zeggen dat dit een pingel is.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Grappig.
Rosario was natuurlijk gewoon wederom de slechtste op het veld. Vorige week was het verdedigend wel aardig en de passing en aanval heel slecht, deze week was alles slecht. Rosario maakt echt veel te veel fouten. Ook was hij vandaag meerdere keren compleet de weg kwijt. Het leek hem soms veel te snel te gaan en keek dan verdwaasd in de rondte. Passing wederom zwaar onder welk niveau dan ook.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Overdrijven is ook een vak. Als je alleen het negatieve wil zien bij Rosario. Kan je beter ophouden met commentaar geven. Feit is dat Rosario van onze middenvelders bij alle trainers tot nu toe onomstreden is en waarschijnlijk is hij dat bij de volgende ook. #StopRosariobashing
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ik let wel degelijk ook op wat er goed gaat, maar een middenvelder (van PSV) mag gewoon niet, elke wedstrijd weer, zo ontzettend veel fouten maken.
Waarom is Zoet ook alweer weg? Zoet maakte nog niet half zo veel fouten als Rosario elke wedstrijd doet.
Dat het soms, ondanks alle fouten van Rosario, goed afloopt betekent niet dat hij het goed heeft gedaan.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Als je vandaag spelers bij naam had willen noemen. Kon je beginnen met Schwaab en Unerstall, aangevuld met inhattaren. Maar je bent zo druk met Rosario bezig dat je geen objectief oordeel meer kan geven.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Nee hoor, ik ben helemaal niet zo bezig met Rosario, maar opmerkingen met dat hij goed heeft gespeeld kan ik niet zo goed verteren.
En idd.. er speelden er weer meer niet goed, maar de drie spelers die jij opnoemt hebben allen niet zo veel fouten gemaakt als Rosario. Als die 3 slecht hebben gespeeld, was Rosario verschrikkelijk slecht.
+1/-2

4 jaar geleden
Wat dacht Makkelie nou aan het eind?? Vitesse helpen?
+2/-0

 
4 jaar geleden
De var blijft willekeur,maar denk dat we vandaag niet mogen klagen omtrent de arbitrage.
+6/-1

 
4 jaar geleden
Nou.... Obispo had er in de eerste helft met donker rood af gemoeten!!! Kwam er met geel vanaf.... door onze anti makkelie, was deze overtreding van onze kant gemaakt had hij rood gegeven, daar ben ik van overtuigd... keurkorps knvb is gewoonweg communistisch systeem
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ja was rare actie die vrije trap tegen. Maar over Danny vandaag verder weinig klachten. Zelf de inmiddels befaamde (beruchte) 'makkelie' gegeven strafschop mee en zelf aan penalty ontsnapt bij hands Rosario.

Had wat dat betreft best wel (dubbele) déjà vu met vorig seizoen in Gelredome.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ja mee eens,al had hij er in de eerste helft ook een in ons voordeel mogen geven.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je bedoelt duw tegen Schwaab? Vond ik te licht.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ja,hij bracht hem wel uit balans,maar ok misschien te licht.
Al met al,mogen we zeker niet klagen vandaag,en dat is wel eens anders geweest met Makkelie.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Yup.

Best weleens lekker.

Trouwens ik legde net de déjà vu met Vitesse-PSV vorig seizoen, als we dit even doortrekken, had ik toch liever dat die andere snoodaard, Kuipers, deze editie van Ajax-PSV Ajax 2 terechte pingels had gegeven i.p.v. vorig jaar die ene onterechte (over al dan niet ingrijpen varce gesproken!).
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ik heb me vooral geërgerd aan Unnerstall, ook in die situatie en bij zijn voetballende acties, zoals in de eerste helft een levensgevaarlijke pass door het midden. Dat voetballend opbouwen is leuk, maar je kunt het ook overdrijven, zeker als je Unnerstall en Schwaab achterin hebt, die allebei zeer beperkt zijn aan de bal.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Volgend jaar zonder Dumfries waarschijnlijk. Ik durf te stellen dat zonder Dumfries dit team helemaal omvalt. Oftewel scouting trek je conclusies voor volgend seizoen. Het is echt niet alleen maar gebrek aan kwaliteit wat we dit seizoen hebben.
Kijk nu eens naar zo'n Bozenik. Niet om te halen maar als voorbeeld! Wat een power, motivatie en wilskracht daar vanaf straalt. Oke hij zal echt nog wel mindere fasen krijgen en het is geen wondervoetballer maar het lijkt wel of dat er bij onze scouting bij spelers met zo'n karakter er meteen een streep door gaat en we dus met voornamelijk mooiweervoetballers en watjes opgezadeld zitten. Dumfries is daar de spreekwoordelijke uitzondering op de regel op.
+1/-2

4 jaar geleden
Gelukkig hebben we gewonnen. Ondanks dat Schwaab en Unnestall er alles aan deden om dat om zeep te helpen. De een gaat subtiel NAAR BINNEN verdedigen.. de ander gaat tijd rekken op het moment dat de scheids op fluiten staat.. Was weer genieten hoor..
+1/-2

4 jaar geleden
Hulde aan PSV, ben blij met de drie punten.
Nu nog Feyenoord van ons afschudden.
Even wat anders... maak me zorgen om Ajax - jullie ook?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ajax wint geen uitwedstrijd meer ;-)
Totaal niet met het team van vorig jaar te vergelijken,
Met een beter PSV-team hadden we nu voor het kampioenschap kunnen spelen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Of met betere trainer/td. Maar zelfs als je er na dat dubbele debacle tegen Utrecht & PSV niet met de pet naar was gaan gooien, was je nog volop in de race geweest. Gewoon dure punten weggegeven in Rotterdam-West, Tilburg, Emmen, Venlo en thuis tegen Twente. Zo zal Feyenoord ook wel wensen dat ze met Advocaat aan het seizoen waren begonnen i.p.v. Jaap Stam.

Helaas, helaas, het is inmiddels allemaal gespeeld. Voor PSV zit er niet meer in dan maximaal 2e plaats - en dan moet alles mee zitten (zoals vanmiddag) - hetgeen neerkomt op heel misschien groepsfase EL. En bedankt, Toon, John & Mark. Een schande voor de (eens top)club.
+1/-0

 
Ben het vrijwel volledig met je eens. Alleen een tweede plek levert komend seizoen gegarandeerd een plek in de groepsfase van de EL op. De nummer twee van Nederland mag een ronde later instromen in de voorronde van de CL dan wij dit seizoen. Ook bij uitschakeling in de 3e voorronde van de CL als niet kampioen ga je al meteen naar groepsfase EL.
+1/-0

4 jaar geleden
Toen Vitesse de laatste 10 minuten opportunitisch ging voetballen kwam PSV toch weer in de problemen. Ontzettend veel dom balverlies waardoor Vitesse druk kon blijven geven. Resulteerde bijna in de gelijk maker van Matavs.PSV moet veel slimmer worden bij een voorsprong en Makkelie niet de kans geven een vrije trap tegen te geven op een gevaarlijke plek. Verder deze keer weinig aan te merken op deze scheidsrechter die niet bepaald PSV minded is. Feyenoord en Groningen worden bepalend of we voor plek 2 mee blijven doen. Winnen we deze wedstrijden dan kan het nog een spannende strijd worden. Mooi dat die bejubelde godenzonen binnen 4 dagen 2 pijnlijke nederlagen lijden.Gun ik ze wel.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Dat worden er denk ik deze week nog meer voor de zelfbenoemde godenzonen. Wat met PSV is gebeurd lijkt met Ajax nu ook te gebeuren. De puzzelstukjes vallen niet meer in elkaar, maar naast elkaar. Gelukkig zijn wij weer op de weg omhoog, Eens kijken hoe goed iedereen tenHag nog vindt half mei.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Met of zonder Ten Hag is die club dan toch weer kampioen. En kunnen wij weer onze wonden gaan likken en een waardeloze zomer tegemoetgaan.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ajax zal wel kampioen worden, maar het elftal stelt Europees niet veel meer voor.
Terwijl PSV nog een stuk beter kan.
+1/-0

4 jaar geleden
Er blij mee maar moet tegen Feyenoord echt wel beter..
+1/-0

 
4 jaar geleden
Oppassen voor Feyenoord.
Feyenoord wint telkens met geluk... dat ze in de laatste 10 minuten de winnende goal maken.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Als je de slotfase idd ziet dan zie je hoe onzeker de mannen zijn als er druk op ze gezet wordt. Het is weer zo als gewoonlijk billenknijpen geblazen dan. Maar goed hard gewerkt en blij met de 3 punten.
+1/-0

4 jaar geleden
redelijk goede wedstrijd van psv! maar die makkelie wat is dat toch een kwal van een vent!! die slinding vol op de enkel voor zoiets kregen wij in utrecht rood nu niks!! penalty veroorzaken is toch geel ook al niet gegeven dus Vitesse had met 9 spelers moeten staan!! en dan gaat hij ineens de regels hanteren van de sec regel! durf je dat in amsterdam dadelijk ook te doen als ze bijv. tegen az met 0-1 achter staan?? ik denk dat hij gewoon een grote hekel aan psv heeft!! hij moet gewoon stoppen met fluiten!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Nu zonder gekleurde bril op: we hebben enorm gemazzeld! Makkelie bedankt. Iemand die een penalty veroorzaakt, krijgt niet automatisch geel en zeker niet als deze onterecht gegeven is, zoals hier. Daarnaast had Rosario gewoon een penalty tegen kunnen krijgen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Je onderbreekt een veelbelovende aanval en dat is een gele kaart. En Obispo had er eerder met die tackle al met rood vanaf gemoeten. Maar later bij die strafschop had ie zijn 2e gele kaart moeten krijgen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Met de VAR weet je tegenwoordig niks meer zeker. Ik vond geel voor Obispo terecht, wel met de kanttekening dat wij er absoluut rood voor hadden gekregen. Pingel leek ook wel erg makkelijk, met de kanttekening dat wij hem waarschijnlijk ook tegen hadden gehad. Als dit een strafschop is is het uiteraard ook geel, want een veelbelovende aanval. Dumfries had vanaf de achterlijn terug kunnen leggen. Rosario krijgt een bal tegen zijn arm gekopt die hij nooit heeft kunnen zien en die nooit in de goal was gegaan. Lijkt mij terecht dat daar geen strafschop voor wordt gegeven. Maar je weet het tegenwoordig nooit. We zijn wat minder een bedreiging voor de top, dus ik denk dat we momenteel iets eerlijker behandeld worden.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ik vond juist wel dat PSV bij die handsbal een strafschop tegen had moeten krijgen. De regels zijn duidelijk denk ik. Als je jouw lichaam breder maakt door de arm uit te steken is het strafbaar hands.
+1/-0

 
4 jaar geleden
maar ja kwam hij nu op zijn bovenarm of kwam hij achter op zijn schouderblad?? was toch lastig om te zien! en ik heb eigenlijk nog nooit iemand gezien ( ook niet toen ik nog zelf voetbalde) dat iemand omhoog springt zonder zijn armen te gebruiken! ik heb vaak commentaar op Rosario maar hier kon hij dus niks aan doen!! maar hij speelde weer niet goed!
+4/-0

 
4 jaar geleden
Dat kan wel zijn, maar de regels zijn hier (tegenwoordig) duidelijk over.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
De regel is dat alle handsballen in het strafschopgebied waaruit de aanvallende partij een doelpunt maakt afgekeurd worden. Voor de verdedigende partij is er nog steeds bewust en onbewust hands en is het aan de scheidsrechter dit te beoordelen. Dat maakt het ook zo moeilijk omdat het ook ondanks de Var interpretabel is. Dus is het onzin om te beweren dat het volgens de (nieuwe) regels altijd een strafschop is.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat klopt niet. Bij deze de regels mbt verdedigend hands:

Het is een overtreding als een speler:
• de bal opzettelijk raakt met zijn hand of arm, inclusief het bewegen van de hand of arm richting de
bal
• balbezit of controle over de bal krijgt nadat deze zijn hand of arm heeft geraakt en vervolgens:
- scoort in het doel van de tegenpartij
- een scoringskans creëert
• scoort in het doel van de tegenstander rechtstreeks vanaf de hand of arm, zelfs als dit
onopzettelijk gebeurt; dit geldt ook voor de doelverdediger
Het is meestal een overtreding als een speler: • de bal met hand of arm raakt als:
- de hand of arm het lichaam op onnatuurlijke wijze groter maakt
- de hand of arm boven schouderhoogte is (tenzij de speler de bal opzettelijk speelt die
vervolgens de hand of arm raakt
Bovengenoemde overtredingen zijn zelfs van toepassing als de bal de hand of arm van een speler raakt wanneer deze rechtstreeks komt van het hoofd of lichaam (inclusief de voet) van een andere, dichtbij zijnde, speler.
Met uitzondering van bovenstaande overtredingen, is het meestal geen overtreding als de bal de hand of arm van een speler raakt:
• rechtstreeks vanaf het eigen hoofd of lichaam (inclusief de voet) van de speler
• rechtstreeks vanaf het hoofd of lichaam (inclusief de voet) van een andere, dichtbij zijnde, speler
• als de hand of arm dicht tegen het lichaam wordt gehouden en het lichaam niet op onnatuurlijke
wijze groter maakt
+1/-0

 
4 jaar geleden
De invalbeurt van Bruma was ook niet om naar huis te schrijven.
Hij plaatst telkens de bal in de voeten van de tegenstander.
+4/-0