Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV ontsnapt met gelijkspel in Friesland na nieuwe belabberde tweede helft


Tijdstip
6 december 2020
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV ontsnapt met gelijkspel in Friesland na nieuwe belabberde tweede helft; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV ontsnapt met gelijkspel in Friesland na nieuwe belabberde tweede helft

PSV is zondag opnieuw tegen zeer slordig puntverlies aangelopen. In Friesland eindigde het duel tegen sc Heerenveen in een 2-2 gelijkspel. Na een uitstekende eerste helft stond de ploeg via Mario Götze op een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft zakte PSV weer diep door de ondergrens en leek het af te stevenen op een nederlaag. In blessuretijd zorgde Joël Piroe echter voor de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg vervolgens nog een strafschop, maar deze werd vanwege buitenspel door de VAR geannuleerd.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor sc Heerenveen toen Pablo Rosario op het middenveld mis zat en de thuisploeg daarvan kon profiteren. Een schot van Henk Veerman in de korte hoek werd door Yvon Mvogo naast het doel getikt. Het was echter PSV die domineerde op het veld. Onder hoge druk werden de Friezen teruggedrongen en vond het spel vooral op de helft van Heerenveen plaats. Het betekende echter ook dat de thuisploeg regelmatig met acht of negen man achter de bal stond, zodat er nauwelijks ruimte was om tot kansen te komen. Het eerste schot op doel van PSV kwam in de 20ste minuut toen een schot van afstand van Ibrahim Sangaré door doelman Mulder kon worden gekeerd.

Omdat PSV vol druk zette lag er voor de thuisploeg een hoop ruimte om te counteren. Een minuut na het schot van Sangaré kwam Heerenveen er plotseling uit. Mvogo wist met een knappe redding te voorkomen dat de bal in het doel belandde. Een minuut later was PSV weer dicht bij een treffer, maar Donyell Malen kon net niet bij de voorzet van Cody Gakpo. Niet veel later was Olivier Boscagli dicht bij de openingstreffer. Op spectaculaire wijze wist hij een voorzet van Philipp Max achter zijn standbeen op doel te werken, maar zijn inzet kon worden gekeerd.

Het leek echter wachten tot PSV op voorsprong zou komen en het duurde niet lang voordat het raak was. Een steekbal van Mohamed Ihattaren werd door Gakpo gecontroleerd. De aanvaller hield even in omdat er geen aansluiting was en gaf vervolgens een steekpass op Mario Götze, die alleen voor de doelman kwam te staan. Omdat Mulder al naar de grond ging, stifte de Duitser de bal stijlvol over hem heen en was de 0-1 een feit. Niet veel later was het opnieuw bijna raak. Na een werkelijk schitterende aanval kon Gakpo net niet de bal in het doel tikken. PSV leek eenvoudig overeind te blijven, maar het scheelde niet veel of het stond bij rust gelijk. In de laatste minuut werd een afstandschot van Joey Veerman door Ibrahim Sangaré van richting veranderd, maar wederom wist Mvogo uitstekend redding te brengen.

PSV kwam in de tweede helft aanmerkelijk zwakker uit de kleedkamer, zoals het dit seizoen al vaker gebeurde. Om meer grip te krijgen kwam Jorrit Hendrix al snel binnen de lijnen. Aanvallend kreeg de ploeg helemaal niks meer voor elkaar. Ook de thuisploeg kwam niet tot kansen, maar na 70 minuten spelen was het toch gelijk. Henk Veerman werd met een steekbal diep gestuurd en kon eenvoudig de 1-1 binnen schieten. PSV was het helemaal kwijt en een tweede treffer van sc Heerenveen leek ook veel dichterbij dan een doelpunt voor PSV. Met nog een kwartier te spelen had PSV nog geen enkele kans gehad na rust, terwijl de Friezen met regelmaat gevaarlijk in de buurt van Mvogo kwamen.

Al snel volgde een onverwachte dubbele wissel van Roger Schmidt. Hij haalde Malen en Götze naar de kant en bracht met Joël Piroe en Richard Ledezma twee jonge onervaren aanvallers binnen de lijnen. Enkele seconden na die wissels kwam de thuisploeg echter op voorsprong. Hendrix greep veel te slap in, Boscagli werd uitgekapt en Mvogo werd vervolgens ook geklopt. Ook de achterstand leek de ploeg niet wakker te schudden. PSV leek af te stevenen op een nederlaag omdat de kansen voor de thuisploeg waren. Het was te danken aan Mvogo dat de score niet hoger uitliep. Nadat de doelman in blessuretijd wederom reddend moest optreden sloeg PSV vanuit de counter opeens genadeloos toe. Piroe schoot de 2-2 binnen en dat was voor PSV het eerste schot op doel in de tweede helft.

Het was echter nog niet gedaan. Er waren nog twee minuten te spelen en Heerenveen kreeg vrijwel direct na de aftrap een vrije trap. Die bal werd direct in het strafschopgebied geslingerd. Een klutssituatie volgde waarbij Mvogo geklopt was en de bal voor het inschieten was. Omdat Sangaré de inzet met zijn arm keerde was een strafschop het gevolg en kreeg hij ook de rode kaart. Het duurde echter lang voordat de penalty genomen kon worden omdat de VAR de situatie uitgebreid terugkeek. Henk Veerman bleek net buitenspel te staan, zodat de strafschop werd geannuleerd en een vrije trap voor PSV het gevolg was. PSV kreeg nog even tijd om wellicht zelfs een zege te halen. In de achtste minuut van de blessuretijd kreeg het nog een corner, maar deze werd net gemist.

Het puntverlies was voor PSV extra pijnlijk omdat eerder Ajax, Vitesse, Feyenoord én AZ ook al tegen puntverlies aanliepen. PSV is op de ranglijst weliswaar een punt dichter bij Ajax en Vitesse gekomen, maar het had gezien de eerste helft op een punt van Ajax moeten staan.


[video] Piroe zowel blij als teleurgesteld, Teze geeft reden voor verval


Denzel Dumfries: 'We moeten zelf in de spiegel kijken'

In gesprek met Fox Sports had Denzel Dumfries geen verklaring waarom het na rust weer mis ging. "In de eerste helft controleerden we het goed. We domineerden en het veldspel was goed", aldus Dumfries. "In de tweede helft zie je dat de energie wat minder wordt en dat we overal te laat komen. Dan roep je het over jezelf af."

Dat er vijf spelers gewisseld werden was voor de aanvoerder geen probleem. "De trainer kijkt vanaf de zijkant en hij ziet het goed", zo gaf hij aan. "Hij maakt de beslissing, daar hou ik mij niet zo mee bezig."

Een gebrek aan fitheid mag volgens Dumfries geen reden zijn. "Als je aan de wedstrijd begint, moet je honderd procent zijn en dat moeten we allemaal geven", zei hij daarover. "In de eerste helft zie je dat we het wel leveren, maar dat doen we in de tweede helft niet. We moeten zelf in de spiegel kijken. Het lag niet aan de fitheid, maar meer aan onszelf. We hadden het beter moeten doen in de tweede helft."


Roger Schmidt: 'Uiteindelijk moeten we nog blij zijn dat we een punt hebben gehaald'

Roger Schmidt kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of hij kon uitleggen waarom het verschil in de eerste en tweede helft wederom zo groot was. "In de eerste helft speelden we erg goed en controleerden we alles. We waren heel creatief op zoek naar de ruimtes tegen een tegenstander die erg verdedigend speelde. Toch waren we in staat om in hun strafschopgebied te komen en kansen te creëren. We hadden alleen meer moeten scoren. Dan had je de wedstrijd al kunnen beslissen", aldus Schmidt. "In de tweede helft ging de tegenstander meer risico nemen. Zij waren vanuit de counter voor rust ook al een paar keer gevaarlijk."

De trainer ging verder: "Het was voor ons moeilijk om het niveau van de eerste helft vast te houden, ook vanwege de fitheid en de concentratie. Donderdag hebben we tegen Granada ook al een zware wedstrijd gespeeld en dat heeft veel energie gekost. Het was ook de tweede uitwedstrijd in drie dagen tijd met een lange reis. Onze spelers zijn ook mensen. Ze kunnen niet altijd honderd procent spelen. Uiteindelijk moeten we nog blij zijn dat we een punt hebben gehaald."

Volgens Schmidt lag het probleem ook niet alleen aan een gebrek aan energie. "Als je in de eerste helft maar één keer scoort en je domineert zo erg als wij deden is het altijd gevaarlijk. Zeker in een uitwedstrijd", zo gaf hij aan. "We wisten dat ze in de tweede helft meer risico zouden gaan nemen. Dat hebben we in de rust ook gezegd. We hadden daar geen antwoorden meer op in de aanval en maakten veel fouten. Het belangrijkste is de energie, maar we moeten ook nog steeds ontwikkelen."

Voor de trainer was het ook niet logisch om zijn basis nu 90 minuten te laten staan en ze dan aanstaande donderdag rust te geven. "Als de energie wegebt bij jouw basis zijn ze op zestig procent echt niet beter dan de wissels", zei hij daarover. "Ik moet ook mijn spelers beschermen en zorgen dat ze niet tegen een blessure aanlopen. Als ze vermoeid raken aan het eind en dan nog een sprint moeten inzetten, daar moet ik ook op letten. Ledezma en Piroe hebben ons uiteindelijk een punt bezorgd, dus het was een goede wissel."


Mohamed Ihattaren: 'We hadden hier eigenlijk gewoon moeten winnen'

In gesprek met Fox Sports gaf Mohamed Ihattaren aan uiteindelijk blij te zijn met nog een punt. "Maar we moeten hier eigenlijk gewoon winnen", aldus Ihattaren. "Joël maakte uiteindelijk nog de 2-2. Zijn eerste goal voor PSV volgens mij, heel erg mooi voor hem."

Na een klein uur werd Ihattaren zelf gewisseld. "Vooraf was afgesproken dat ik zou spelen en ik zou blijven spelen zolang het zou gaan", zo gaf hij aan. "Ik kom natuurlijk uit een zware periode met ups en downs. Ik ben blij dat de trainer weer vertrouwen in mij heeft en ik weer minuten heb kunnen maken. Dat is voor mij wel belangrijk. Ik voel me ook weer fitter. Dat was er even niet en ik ben blij dat de trainer mij op het rechte pad heeft gehouden."

De creatieveling zit daarbij ook heel goed in zijn vel. "Ik ben gezond, thuis is iedereen goed en op de club zijn we door in de Europa League. Ik voel me steeds fitter en fitter. Ik voel me echt weer bijna de oude", zei hij daarover. "Het is nu gewoon minuten maken. Het is nu een kwestie van minuten maken. Laten zien dat ik er ben en er blijf."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Mario Götze ('28)
Goal
1-1 H.Veerman ('69)
Goal
2-1 Van Bergen ('78)
Goal
2-2 Joël Piroe ('90)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Pablo Rosario ('13)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('90)

Opstelling PSV

Mohamed IhattarenDonyell MalenCody Gakpo


Pablo RosarioMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'58 Jorrit Hendrix voor Mohamed Ihattaren
'68 Adrian Fein voor Philipp Max
'68 Noni Madueke voor Cody Gakpo
'77 Joël Piroe voor Donyell Malen
'77 Richard Ledezma voor Mario Götze


Opstelling sc Heerenveen

Van BergenH.VeermanNygren


J.VeermanDewaeleKongolo


WoudenbergBochniewiczVan HeckeFloranus


Mulder

Wissels:

'58 Hajal voor Dewaele
'70 Llanez voor Nygren


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-0)
 4 1-1 (0-1)
 4 1-1 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 0-2 (0-1)
10  3 0-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 0-2 (0-1)
14  3 1-2 (0-1)
15  3 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Yvon Mvogo (54 -> 5,0)
2. Mario Götze (38 -> 4,0)
3. Ibrahim Sangaré (16 -> 3,0)
4. Joël Piroe (13 -> 2,0)
5. Olivier Boscagli (7 -> 1,0)
6. Mohamed Ihattaren (6 -> 0,0)
6. Niemand (6 -> 0,0)
8. Donyell Malen (5 -> 0,0)
8. Denzel Dumfries (5 -> 0,0)
8. Philipp Max (5 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (3 -> 0,0)
12. Pablo Rosario (2 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (2 -> 0,0)
14. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
14. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
14. Toni Lato (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)
14. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
14. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
14. Bruma (0 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
14. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
14. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
14. Sam Lammers (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
14. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
14. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
14. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Amar Catic (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
14. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Adrian Fein (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Vincent Müller (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Justin De Haas (0 -> 0,0)
14. Luis Felipe (0 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
14. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
14. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Word eens tijd voor de 3puntrn in Heerenveen! Benieuwd hoe fris iedereen is. Heerenveen stelt niet veel voor dit seizoen! Maar goed dat zegt niet veel
+1/-0

2 maanden geleden
Wordt wel weer eens tijd dat we de volle drie punten uit het Friese zuiden meenemen. Het is alweer 9(!) jaar geleden dat we daar voor het laatst voor de competitie wonnen. Veeeel te lang geleden. Toivonen (2), Matavz en Wijnaldum (2) waren de doelpuntenmakers en 1-5 was de einduitslag. Lijkt alweer een eeuwigheid geleden.
+2/-0

 
2 maanden geleden
We kunnen historie in Spanje schrijven , toch vast ook wel in Heerenveen hahahwh
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Na de allereerste officiële overwinning in Spanje wordt het nu de hoogste tijd om ook voor het eerst in lange tijd weer eens in Heerenveen toe te slaan.

Momenteel een soort van Angstgegner, hoewel zulks imo een overschat fenomeen is, want de huidige selectie is toch compleet anders dan die van pakweg 5 seizoenen geleden. Je kan je ook dingen gaan/laten aanpraten. Het Duitse leenwoord is echter toepasselijk in de huidige situatie.

Het is wél frappant dat/hoe Heerenveen altijd volle bakt lijkt te geven tegen ons terwijl het tegen Ajax doorgaans open huis houdt. Al heeft dat natuurlijk ook te maken met hoe PSV respectievelijk Ajax deze wedstrijd meestal ingaat.

Maar in voetbal is er natuurlijk ook sprake van golfbewegingen. PSV heeft in het verleden ook goede reeksen neergezet in & tegen Heerenveen. We zitten nu in een 'slum' en slums hebben één kenmerkende eigenschap: er komt (bijna) altijd een eind aan. Zie (helaas) de slum van Vitesse in Gelredome tegen PSV. Hopelijk houdt die van ons in Abe Lenstra niet zolang aan!

Ik heb er, ijs weder & blessures dienende en ondanks het pittige programma, alle vertrouwen in dat het morgen goedkomt!

Het wordt ook wel weer eens tijd. Kom op zeg. Wat is dat Heerenveen nou dan helemaal? En wij zijn, verdomme, PSV!
+4/-1

Paulinho01 (geschorst)
2 maanden geleden
Toppers deze moeten we simpel winnen! Wij zijn psv! Je kan uitsluitend van jezelf punten verspelen! Wij horen op 1! Wij zijn psv!
+1/-0

2 maanden geleden
Als supporters mogen wij natuurlijk van winst uitgaan, en aangezien wij over de spelers beschikken die zo'n karwei normaliter moeten kunnen klaren tov de tegenstander hebben wij ook het recht met deze gedachten naar de wedstrijd toe te leven, waar dit soort tegenstanders na tig slappe vertoningen af en toe de kracht vandaan halen het ons moeilijk te maken mag Joost weten, blijft wel een fenomeen af en toe.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nu PSV in vorm begint te komen mogen we wel van winst uitgaan. Het heeft een tijdje geduurd maar nu begint het team en de organisatie er te staan.
+2/-0

2 maanden geleden
Hopen dat Dumfries er in ieder geval bij is, en Madueke, maar Madueke kunnen we vervangen door ihattaren! Malen en Ihattaren centraal voor, met op links Gakpo, op rechts Gotze.....de rest gewoon normaal, zo startten, proberen snel wedstrijd met 0-1 en 0-2 open te maken, vervolgens aanpassen( omdat we dit maar 60-65 minuten vol houden), verdedigend wisselen en wedstrijd gewoon dood maken , zoals good old Guus dat altijd zei....
+1/-1

2 maanden geleden
Ah! Nijhuis fluit. Ik laat deze wel aan me voorbij gaan. Hoor maandag bij VI wel weer hoe alles wat krom is door hem wordt recht geluld...
+1/-2

2 maanden geleden
We zitten in een lekkere flow nu. Voor het eerst in 5 jaar overwinteren in Europa moet deze selectie een enorme boost geven. Terwijl ik dit tik schiet Twente net de 1-2 binnen, over een enorme boost gesproken. Het grote verschil met de afgelopen jaren is dat Schmidt deze wedstrijd op eigen kracht vanaf minuut 1 wil winnen in tegenstelling tot de afwachtende houding die wij lange tijd hebben gehanteerd en waarmee we de tegenstaander vaak ook in het zadel hebben geholpen. Vanaf minuut 1 er bovenop, de kansen afmaken en de tweede helft zou een formaliteit moeten zijn. Wij hebben gewoon veel meer kwaliteit en zitten nu in de goede flow.
+1/-0

2 maanden geleden
Nederlaag 020 extra stimulans om morgen 3 punten te pakken in Heerenveen!!!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mooiste surprise komt vandaag uit Amsterdam. Hopelijk pakken ze hem morgen uit
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Met extra motivatie naar Friesland nu!
Maar daar in Enschede staat ook een lekker ploegje hoor,knappe overwinning van de tukkers.
Drommels,Ebuhi en Danilo,duimpje omhoog.
Drie punten morgen noodzaak.
+1/-0

2 maanden geleden
Extra motivatie voor zover dat nodig zou moeten zijn.
+1/-1

2 maanden geleden
PSV kan vandaag op 1 punt van Ajax komen. Dat zou geweldig zijn. Zeker omdat PSV een maand lang steeds in een andere opstelling heeft moeten spelen, waardoor het team nog niet ingespeeld kon raken. Als PSV wint, op 1 punt van Ajax komt, en ook ingespeeld raakt, dan kunnen ze nog op de titel mee doen. Zou ik zeer knap vinden want ik had er rekening mee gehouden dat het seizoen nu al een beetje over zou zijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Lekker he, het seizoen begint pas net!!!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik vermoed dat de nederlaag bij Liverpool het zelfvertrouwen van ajax een flinke knauw gegeven heeft, daarom komt de nederlaag gisteren eigenlijk niet onverwacht. De buitenwacht verwacht continu veel te veel van ajax, dat zet hen aardig onder druk. Ik vind het prima
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik vermoed dat PSV nog een stap kan maken als ze Gotze meer op het middenveld gaan zetten en hem het spel meer laten sturen. Nu staat hij vaak helemaal rechts van het veld en vind ik, vanuit die plek, zijn invloed nog wat matig.
Hoe denk jij hierover ?
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zou best eens een mooie zet kunnen zijn, en Mo mag beginnen met zijn traject/project overtuiging.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk eerlijk gezegd dat idd. hoe meer Götze bij het spel betrokken is, des te beter het is, mits fysiek in orde. Dat zag je goed woensdag. Ik weet niet of rechts of centraal veel uitmaakt in deze tactiek, als ie er maar bij is. :)
+2/-0

2 maanden geleden
ik denk wel dat psv gaat winnen!! maaruh 020 verloren vitesse verloren, zal psv nu ook moeten verliezen van de knjb?? zou er tenminste niks van verschieten als ze dat zouden flikken met 2 rare pingels tegen!!
+1/-2

 
2 maanden geleden
Ik zie maar 1 probleem. En dat heet scheidsrechter ' ik vind het belangrijk dat op het eind van het seizoen de punten eerlijk verdeeld zijn en daarom fluit ik als enige afwijkend....' Nijhuis. Is al weer enige tijd geleden dat meneertje in het nieuws is geweest. Er is maar 1 oplossing,kansen benutten en zo snel mogelijk op ruime voorsprong komen.
+1/-1

 
2 maanden geleden
PSV moet eens 90’ zodanig spelen dat de scheids geen enkele invloed heeft.
+1/-1

2 maanden geleden
Ik zie maar 1 probleem. En dat heet scheidsrechter ' ik vind het belangrijk dat op het eind van het seizoen de punten eerlijk verdeeld zijn en daarom fluit ik als enige afwijkend....' Nijhuis. Is al weer enige tijd geleden dat meneertje in het nieuws is geweest. Er is maar 1 oplossing,kansen benutten en zo snel mogelijk op ruime voorsprong komen.
+1/-1

2 maanden geleden
Na verlies van 020 en vitas ,zullen ze toch wel gemotiveerd zijn voor de 3 punten ,kan dus een mooie week worden en doen weer helemaal mee...
+1/-0

2 maanden geleden
De neuzen en vites verloren, lijkt me genoeg motivatie om er flink op te klappen en de 3 punten mee naar Eindhoven te nemen!
+1/-0

2 maanden geleden
Er zit nu echt wel een stijgende lijn in het spel. Het lijkt dat er steeds langere periodes in de wedstrijd zijn dat er geconcentreerd wordt gespeeld. Als deze lijn vandaag wordt doorgetrokken komt het wel goed, met of zonder Bas Nijhuis. Ajax is lang niet zo goed als de meeste mensen denken (of hopen). Die hebben ook gewoon plekken die minder goed bezet zijn en dagen dat ze de focus niet hebben. Als er vandaag wordt gewonnen zijn we net zo veel kanshebber voor het kampioenschap als Ajax. Ik schat AZ zeker niet minder in, maar het ontslag van Slot zal daar zeker geen positieve invloed hebben. Het zal tussen deze 3 clubs gaan dit jaar.
+1/-0

2 maanden geleden
Psv heeft al jaren niet gewonnen in Friesland. Zo gemakkelijk als sommige supporters denken zal het niet gaan. Heerenveen heeft voorin veel kwaliteit maar de rest is kwalitatief matig. Met Nijhuis weet je dat er fysiek veel mag dus daar moet PSV zich tegen wapenen door de bal snel rond te laten gaan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Deze ploeg zit beter in elkaar dan de ploegen van de laatste jaren.
Met Teze, Max en Sangaré is er ook meer fysiek dan de laatste jaren.
Ik denk dat de trainer een super-zet heeft gedaan door ze tegen Sparta te sparen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hetzelfde geintje in de 2e helft vandaag pakt anders minder geniaal uit. Terwijl donderdag de O-19 de wei in kan. Snap er geen kut van.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Met de EL-overwintering al binnen was het wisselen nu ook niet nodig geweest, want je kan donderdag de vermoeide spelers wat rust geven.
+1/-0

2 maanden geleden
Ajax verliest, Vitesse verliest. Eigenlijk is AZ de belangrijkste concurrent om met Ajax en psv te strijden om het kampioenschap. Feyenoord kan ook wel als ze deze dip te boven komen en weinig punten verliezen.
Maar om mee te doen MOET er vandaag worden gewonnen. Een enkele wijziging daargelaten (functies) met de sterkste 11 starten. Pas spelers laten rusten bij een 0-3 voorsprong, dus er bovenop zitten vanaf minuut 1 en de kansen die zeker gaan komen afmaken!
+1/-0

2 maanden geleden
Feyenoord gelijk. Ajax en Vitesse verliezen. Het zou typisch PSV zijn om na een loodzware donderdagavond deze gouden kans te laten liggen. Prove me wrong.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Hoeveel inspiratie moet je nog hebben om vandaag te winnen, doe het kerels! Laat het nou eens zien, wanneer je een reuze stap kunt maken door dit ook te doen!!! Vooral ff mentaal “tikkie “ uitdelen! Ajakkes verloren, vites verloren, feijenooit gelijk..... AZ dat met nog geen kwartier spelen achter staat tegen Groningen.... need I say more.....dit weekend kan maar zo eens een cruciaal weekend zijn.... op de lange termijn👍, ik zeg 1-3, met 0-3 voor bij de rust👍😜
+1/-0

2 maanden geleden
Nou,alle europees spelende teams hebben punten verloren.
De zware benen gaan meetellen,hopelijk wordt de frisse Ihattaren vandaag een belangrijke schakel en speelt ie zich terug in de basis.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat zou mijn weekend verpest zijn als Feyenooit de grote winnaar van dit weekend wordt...😳
+1/-0

2 maanden geleden
Je kunt heel veel vinden van de eerste helft. Super dominant, sterk en geweldig om naar te kijken. Mooi ook om te zien dat Boscagli en Teze zich zo goed ontwikkelen, want die posities had ik de meeste twijfel over. Maar... slechts 0-1, Rosario geel, we moeten Mvogo heel dankbaar zijn en een groot compliment geven, en Dumfries die we denk ik niet gaan terug zien de 2e helft. PSV zal snel de 2-0 moeten maken anders kan het alsnog een traditioneel tripje Friesland gaan worden.
+3/-0

2 maanden geleden
Heb zo een voorgevoel dat het weer ouderwets billenknijpen gaat worden.
+2/-0

2 maanden geleden
En weer een mega-contrast tussen de eerste en tweede helft. Hebben ze dan echt niks geleerd van Granada thuis, PAOK thuis en Twente uit??? Je had minimaal met 0-3 voor moeten staan na zo'n eerste helft. Nu weer 1-1....
+2/-0

2 maanden geleden
Jonge jonge jonge ....!!!!!!!
+2/-0

2 maanden geleden
Met gelijkspel in deze moeilijke partij kan ik leven..maar zal wel nederlaag worden.
Wat scoren we toch moeilijk..missen echt type Luuk de Jong.
+1/-0

2 maanden geleden
Malen verreweg niet gezien en we gaan hier weer verliezen 2-1.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wist ik al..maar europa league kost kracht dus we zijn niet de enigste..jammer dat we deze wedstrijd moeten spelen na uitwedstrijd el.
+1/-0

2 maanden geleden
Verdorie PSV! De 1e helft prima, 2e helft weer helemaal niets. Snapt die eigenwijze Duitse trainer nu niet dat PSV zijn voetbal maar 1 helft vol houdt? Zo onnodig, zo dom en zo slecht. Weer niks met PSV. Leuk hoor mooi voetbal in 1 helft maar het gaat om resultaat. Lamlendig zooitje weer!
+1/-0

2 maanden geleden
Hele jaar kunnen ze er geen kut van dat Heerenveen
Motten ze tegen psv lopen ze de doelpalen eruit
+2/-0

 
2 maanden geleden
Eerste helft speelde Heerenveen als een stel drollen. Toen liepen ze er niks uit, niet eens een hoekvlag. We hebben vandaag alleen maar van onszelf verloren want zo goed was Heerenveen nou ook weer niet.
+2/-0

2 maanden geleden
Nu ben ik echt wel klaar met die krankzinnige Duitse trainer met zijn rare wissels. De ploeg geeft steeds veel te veel in de eerste helft. Een beetje doceren hoort er ook bij. Die rare wissels doet hij alleen om achteraf te kunnen wijzen op de overbelasting als oorzaak. Van mij mag hij vandaag nog Slot achterna. Wat een aanfluiting.
+4/-3

 
2 maanden geleden
Na 5 wedstrijden Europees overwinterd en 3 punten achter op de koploper. Hoe slecht gaat het dan eigenlijk?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Overwinteren in deze groep is netjes, maar nu ook weer geen wereldprestatie met deze selectie. 3 Punten achter de koploper is wel achter een koploper die al 6 punten heeft gespeeld in 11 wedstrijden. Wij dus al 9, en dat zonder de zware tegenstanders. Nog belangrijker dan deze matige tussenbalans vind ik dat het het verontrustend is dat er steeds een enorm verval optreedt naarmate de wedstrijd vordert. Conditioneel is de ploeg (nog) niet in staat om dit zo lang vol te houden dat je over een goede wedstrijd kunt spreken. Gezien het wisselbeleid van Schmidt en zijn uitleg hierover is dit verklaarbaar, met name vanwege de grote belasting van de spelers. Die belasting wordt straks alleen maar meer met heel veel topduels in januari. Dit belooft dan ook niet veel goeds. Schmidt nu al ontslaan is natuurlijk wat te opportunistisch, maar het zou wel goed zijn als Schmidt ervoor zorgt dat de ploeg ook een systeem kan spelen dat iets meer bij de huidige omstandigheden past, i.p.v. het steeds maar weer inbrengen van wisselspelers die het niveau helemaal non niet aankunnen. Januari kan anders wel een een ontluisterende maand worden voor PSV.
+1/-0

 
2 maanden geleden
"En dat zonder zware tegenstanders"
PSV heeft een zwaarder programma gehad dan Ajax (Heerenveen, Twente en Vitesse allemaal uit getroffen t.o.v. thuis zoals Ajax).

Overwintering is inderdaad geen wereldprestatie, maar aangezien dit de afgelopen 5(!) jaar niet gelukt is, is het blijkbaar toch moeilijker dan je in eerste instantie zou denken.

Ik maak me natuurlijk ook zorgen om het grote verval, maar ik denk dat dit alleen maar beter kan worden des te langer er op deze intensieve manier getraind wordt. Ik ben vooral benieuwd hoe het na de winterstop staat.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heeft puur met de midweekse wedstrijden te maken.
Maar snap idd niet dat je de tweede helft niet een meer afwachtende tactiek toe past.
Ben eens slim en zorg eens dat Psv een reeks maakt met winnende partijen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Te veel naar anti zwarte piet zitten kijken ?
+4/-2

2 maanden geleden
Er wordt ook totaal niet gecoached vanaf de zijlijn, is de trainer bang dat zn stembanden zeer doen ofzo?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hoefde donderdag ook niet en toen werd er wel resultaat gehaald. Dit heeft niks met coachen vanaf de zijlijn te maken. Maar wel vreemd dat elke keer weer na zo'n goede eerste helft zo'n tweede volgt. Daar moet toch eens wat mee worden gedaan zou je zeggen. Misschien beginnen met 5 niet-basisspelers en dan in de tweede helft de sterren er alsnog inzetten. Probeer eens wat zou ik zeggen.
+2/-0

2 maanden geleden
Was de kans vandaag maar 90 minuten gaat alweer niet wat een drama !!
+2/-0

2 maanden geleden
Hoe kan je Jorrit op links buiten zetten .
Wanne beleid.
Ben wel een beetje klaar met de trainer.
Wat een zooitje
+2/-3

2 maanden geleden
Lekker weer Hendrix erin gooien, flikker toch op man.

Die slappe zak zorgt weer voor puntverlies, maar de coach is degene die hem
erin gooit

Facking triest
+4/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
2 maanden geleden
Volstrekt ridicuul en feitelijk onjuist om Hendrix de schuld te geven van het puntenverlies.
+7/-2

 
2 maanden geleden
Ach geloof het of niet, maar met Hendrix op lb geeft ieder team in de Eredivisie vleugels. Hij kan feitelijk niet spelen op die positie en dat zie je aan alles.
Je elftal is zo sterk als je zwakste positie.

Bij Ajax was dat Klaiber en bij psv Hendricks.
Wanneer Hendricks speelt als middenvelder, is het inleveren van kwaliteit maar gaat het nog.
Op lb is het een onzeker vogeltje en dat voetbalt gewoon anders. Zowel aanvallend, als verdedigend

De grootste fout vandaag was het wisselen van Max imo
+1/-1

2 maanden geleden
Het is gewoon simpelweg: KUT
+2/-1

2 maanden geleden
Buitenspel, geen penalty, ook geen rood, en PSV nog op 2-2. wat een VAR.
+4/-2

 
2 maanden geleden
Word eens tijd de kansen af te maken en het jezelf niet wéér zo moeilijk maken. Totaal onnodig dit..alwéér!
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wanne grabbelaar hebben wij toch. Die 2-1 had er natuurlijk nooit in gemogen van die hoek. Recht op de keeper. Ze wilden een voetballende goeie keeper. Hadden die Drommel voor een habbekrats kunnen ophalen die niet alleen de ballen neerlegt waar ie wil, maar ook nog alles tegenhoudt.
+4/-6

 
2 maanden geleden
We kunnen blij zijn met dit punt.
Toch 1 punt ingelopen in een blijkbaar laatse 9 jaar moeilijke wedstrijd.
Ajax..az verliezen en Feyenoord speelt gelijk dan is dit punt mooi meegenomen.
Wel vind ik dat Psv erg moeilijk scoort..met deze aanval moeten we er 100 maken..
Maar hebben nu makkelijk programma en met 3 punten achterstand op Ajax zou ik voor tekenen.
Hopelijk in de winter van Ginkel terug en een goede cv erbij van de el miljoenen.
En hopelijk een trainer die afwijkt van zijn systeem...en inziet dat je niet 3 wedstrijden in de week je tegenstander kan afjagen.
+5/-1

 
2 maanden geleden
Wan gezever man mvogo is een uitstekende keeper 👈
+9/-3

 
2 maanden geleden
Tuurlijk. Het is allemaal de schuld van Mvogo..... Manmanman wat een inzicht.
+7/-1

 
2 maanden geleden
Niet allemaal. Maar die bal mag er gewoon niet in. Dan win je. En hij heeft geen enkele hoge bal in de 16. Bron van onrust.
+3/-2

2 maanden geleden
Wat een wedstrijd.
Blij zijn met een punt en de VAR en snel vergeten.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk juist dat PSV deze wedstrijd heel goed moet analysren, dit is niet de eerste keer.

PS: Ik denk dat 3x per week 90 vol gas niet kan. PSV speelde geweldig de 1e helft maar ik denk dat er twee speelstijlen moeten worden toegepast. Ook een met meer afwachten die minder energie kost.
+2/-2

2 maanden geleden
Piroe alsnog de held. Ik blijf bij mijn mening dat Schmidt een kwakzalver is. We hebben de beste selectie van Nederland en er wordt veel te weinig uitgehaald. Zometeen komt die excuustruus weer slap zeveren voor de camera. Ik heb nu wel genoeg gezien van die man. Exit!
+4/-6

2 maanden geleden
De commentator heeft het de hele tijd over verval in de 2e helft. Maar ik krijg meer het gevoel dat er bewust wordt terug geschakeld en op een counter wordt geloerd. Deze nederlaag voelt onnodig en dat is pijnlijk in een weekend waarbij we zon mooie slag hadden kunnen slaan.

Ben benieuwd naar het excuus van Roger.
+7/-1

 
2 maanden geleden
Ik denk ook dat hij Hendrix in bracht om terug te schakelen maar dan moet je bij het terugschakelen wel de verdediging goed dicht houden, ipv dat het zo open ligt.
+3/-4

 
2 maanden geleden
Misschien wat minder denken.
+2/-3

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Dat bijna 80% balbezit in de eerste helft slechts tot één goal leidt illustreert het probleem van deze ploeg: te weinig creativiteit/scorend vermogen. Mijn inziens oa veroorzaakt doordat je met 2 pure verdedigende middenvelders speelt die never nooit een goal of assist maken.
+2/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een negativiteit weer hier. Alle ploegen die Europees hebben gespeeld verliezen en feyenoord gelijk. Wij hebben gewoon heel veel gegeven donderdag met een paar bijna blessures en dan is na 1 helft het pijpje bij een aantal leeg. Jammer dat ze het voor rust niet afmaken. Maar we halen het beste resultaat in jaren in Heerenveen.
Gelukkig deze keer een VAR die het wel goed ziet en Nijhuis die niet eigenwijs is.
Er is nog veel mogelijk dit seizoen. Alle topploegen zijn kwetsbaar dat blijkt nu wel. Ik denk dat wij met een brede en in principe goede selectie daar nog van gaan profiteren.
Blijf me wel verbazen over hoe spelers na puntverlies afgebrand worden om net zo makkelijk de week erna weer alle lof toegezwaaid te krijgen. Scorebordsupporters!
+8/-2

 
2 maanden geleden
We mogen zelfs van geluk spreken dat we een punt pakken want Heerenveen heeft meer pogingen met kans op doelpunt gehad dan wij.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Tony, Ik zou heel erg blij zijn als wat in Mo gezien wordt er uitkomt, van harte, ik heb denk ik duidelijk gemaakt dat ik geen kritiek heb op hemzelf, maar op de manier van benaderen, het hypen ipv in de luwte voorbereiden, en ik ben ook nog niet overtuigt dat het hier om echt exceptioneel talent gaat.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ze scoren te weinig, maken het zichzelf moeilijk. Iedere keer met 1 goal verschil billenknijpen tweede helft.
+3/-0

2 maanden geleden
Zucht.

Pfffff.....

(later meer)
+1/-4

2 maanden geleden
Mijn god, ik zie dat de eerste droeftoeters alweer de trainer willen ontslaan :kots
+13/-5

 
2 maanden geleden
Met zulke 'supporters' heb je geen vijanden meer nodig
+6/-1

2 maanden geleden
Super pot, jammer dat vanuit de laatste corner niet meer gescoord werd.

Die neuzen dachten dat ze al weer goed wegkwamen dit weekend. Maar er zullen nog wel meer van dit soort billenknijp wedstrijdjes komen , en dan valt ie opeens wel naar de goede kant.

KOMT GOE!!!!!
+8/-1

 
2 maanden geleden
Super (positieve) post!

Zo denk ik er momenteel ook over.

Niet vergeten: in januari vrije donderdagen!!!
+4/-1

 
2 maanden geleden
Zo is het Maat , ze moeten zich niet gek laten maken. Heerenveen is niet gewoon een middelmatige ploegje. als er na verloop van tijd eenmaal de discipline ingeslepen wordt, en ze houden het 90 min vol , Laat de rest dan maar komen .
+3/-0

 
2 maanden geleden
Nou ik vind dat ze goed weg komen met het verlies. Vitesse faalt, feyenoord en PSV gelijk.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Mooi Maat jouw mening. Maar vergeet niet dat dit team gewoonweg niet in staat is om 95 min te domineren. Dus pakken wat je pakken kan.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi om positief te blijven maar in Amsterdam lachen ze hun ballen uit de broek als ze de 2e helft hebben gezien.
Waarom wisselt onze Duitse vriend de beste spelers terwijl die donderdag allemaal vrij kunnen krijgen.
Ik snap geen kloten van Schmidt.
Traint hij op halve wedstrijden ofzo
Lachwekkend.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Omdat ze anders geblesseerd raken misschien?
+2/-0

2 maanden geleden
wat een sukkels zijn het toch zeg!! ze hadden als ze normaal zouden doen en niet van die stomme hakjes en trucjes al stijf bovenaan kunnen en moeten staan!! en ik kreeg nog bijna gelijk dat ze weer een discutabele pingel tegen zouden krijgen bahbah wat een scheids zeg!! lekker bij vi gaan zitten ! en die hendrikx waarom verscheuren ze niet zijn contract want verdedigen kan hij absoluut niet want die 2e goal kwam door zijn fout gewoon speler laten lopen!! die gast kan niet meer mee! en dan die wissels allemaal ik snap er geen ene kut meer van terwijl ze de 1e helft zo verdomd goed speelde!! simpel wordt je hier van!!
+2/-2

 
2 maanden geleden
Is Henderikx de nieuwe Rosario. Jonge,jonge. Henderikx heeft ons al vele wedstrijden op zo'n beetje alle posities door wedstrijden heen gesleept. Je kan ook ooit een mindere actie hebben in een wedstrijd. Onwennig op vreemde positie ook nog eens. Effe normaal blijven doen
+11/-0

 
2 maanden geleden
ik doe normaal maar ik weet niet of jij ziet dat hij er gewoon finaal uit wordt gelopen!! en dat kan toch niet als verdediger zou je op zijn minst mee moeten lopen maar op 10 meter loopt hij al 20 meter achter!! dusssss of is het misschien je buurman? hendrikx kan gewoon niet meer mee!!
+1/-1

2 maanden geleden
Gakpo moet voor open goal scoren, Zahavi moet bij Twente die pingel maken etc etc. Dit spel kost de huidige selectie gewoon teveel kracht. Je vraagt je af of er af en toe niet op andere manier gespeeld moet worden. Heerenveen bakte er helemaal niets van voor rust. Maar als ik onze aanvoerder de eerste minuten na de rust bezig zie om een voorbeeld te noemen dan vraag ik me af of Schmidt en consorten CBD olie in de thee bonjouren. Wat een verloren weekend wederom. Zonde.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Precies Tony. Het is toch echt al lang bekend dat het Coronatijd is en dat als gevolg hiervan een buitengewoon intensief programma moet worden afgewerkt. Het wordt dan een gevalletje ‘wie er het best mee omgaat wint’. Een nieuw systeem in een ploeg slijpen dat bijna volledig afhankelijk is van conditie en fitheid is dan geen slimme keuze. Om een goede trainer moet je om te beginnen een slimme trainer zijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Al.die kansen missen dat kost uiteindelijk heel veel kracht en energie!
+1/-0

2 maanden geleden
Iemand hier die de wissels snapt ? Je geeft gewoon 2 punten weg hier. Bekant 3.
+1/-0

2 maanden geleden
Is Henderikx de nieuwe Rosario. Jonge,jonge. Henderikx heeft ons al vele wedstrijden op zo'n beetje alle posities door wedstrijden heen gesleept. Je kan ook ooit een mindere actie hebben in een wedstrijd. Onwennig op vreemde positie ook nog eens. Effe normaal blijven doen
+5/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
2 maanden geleden
Bovendien is Hendrix geen linksback. Bij tegenslagen moet er blijkbaar een zondebok zijn.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Hele sterke 1ste helft waarin je eigenlijk gewoon te weinig creëert om het verschik te maken. Tweede helft is enkel het plan geweest om de 0-1 over de streep te trekken. Dat plan heeft volledig gefaald en je mag blij zijn met een punt. Ik vind de wissels onbegrijpelijk. Je kan op 1 punt komen van Ajax en je hebt notabene donderdag een oefenwedstrijd waarin je de hele basis rust kan geven. Het is arrogant tegenover Heerenveen en niet te verkopen aan de supporters om zo te wisselen. Zorg eerst dat de wedstrijd in het slot zit. Aan de andere kant zijn we weer een punt ingelopen en met Vitesse, Twente, Heerenveen en Groningen uit hebben we al 4 lastige uitwedstrijden gehad. Ajax krijgt er hier nog drie van. We staan er dus gewoon goed op. Aangezien onze trainer en de medische staf meer verstand hebben van de gesteldheid van onze spelers hoop ik maar dat dit zich later in het seizoen uit gaat betalen. Het is december, we zijn door in Europa, doen volop mee voor de titel en zitten zelfs nog in de beker. Er zijn veel jaren geweest waarin dat anders was. PSV staat er nog uitstekend voor dit seizoen en we hebben het aan ons zelf te danken dat we niet al 4 punten los staan. Ik heb er nog alle vertrouwen in.

Vreemd dit was als aparte reactie op de wedstrijd bedoeld, staat ff fout.
+3/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het is opvallend dat PSV ondanks een duidelijk overwicht weinig goede kansen weet te creëren. Zo ook in de eerste helft tegen Heerenveen.
Ondanks de aanwezigheid van Götze oogt PSV als een blaffende hond die nooit echt (door)bijt. Het gebrek aan vernuft en effectiviteit is overigens een tekortkoming van de aanval in z'n geheel.
+5/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat ik snap wat je bedoelt. De trekker mag wat sneller overgehaald worden, voorzet eerder gegeven, mag wat opportunistischer gespeeld worden in en om de 16, etc. Maar vergeet niet, tijdens het overwicht in de eerste helft hebben we desondanks gewoon 4 opgelegde kansen afgedwongen. Dat is in de huidige voetbalwereld echt wel veel!
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
2 maanden geleden
Na het zien van de samenvatting weet ik niet hoe je aan vier opgelegde kansen komt. Ik tel twee uitgespeelde, goede kansen. De andere momenten van gevaar waren halve kansen, dreigende situaties of afstandsschoten.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
‘Na het zien van de samenvatting’ I rest my case. Psv speelde gewoon (aanvallend) een uitstekende eerste helft waarin aan de hand van het aantal kansen/mogelijkheden naar 0-2 of 0-3 uitgelopen had moeten worden. Ik maak mij meer zorgen om de effectiviteit en minder om het aantal kansen wat gecreeerd wordt
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
2 maanden geleden
Het bekijken van de samenvatting was slechts een manier om de kansen uit de eerste helft te checken. Uiteraard heb ik gister de wedstrijd live in z'n geheel gezien.

PSV speelde de eerste helft weliswaar goed, maar zonder voldoende goede kansen te creëren. Dat verklaart waarom het bij de rust slechts 0-1 stond.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Idd, de meeste echte kansen waren van Friesche vlag.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, ‘I like what I see!’ Ik heb volledige vertrouwen in Schmidt en heb het idee dat hij precies weet wat hij doet. Hij heeft een duidelijke visie, trekt totaal zn eigen plan en heeft schijt wat anderen er van vinden. Feit blijft dat ik PSV nog nooit zo goed en herkenbaar voetbal heb zien spelen sinds 2005. Nu nog een hele wedstrijd volhouden. Het was voor mij al vrij snel duidelijk dat de competitie sowieso na de ‘winterstop’ pas echt gaat beginnen. En volgens mij denkt Schmidt daar precies zo over. Tot die tijd spelen we veredelde oefenwedstrijden en probeert hij vastigheden en ritme erin te slijpen en zn manschappen topfit te krijgen zonder dat we op al te grote achterstand komen te staan van de koploper. Hij is gewoon nog duidelijk bezig met het proces en hoe gek het ook mag klinken, minder met het resultaat. Ik heb daar alle vertrouwen in en vind het machtig dat Schmidt onverstoorbaar (zoals van Bommel het ooit gewild had) vasthoudt aan zijn visie. Tot nu toe liggen alle doelstellingen (ondanks Corona) ook prima op schema met de eerste Europese overwintering sinds 5 jaar als leuke bonus!
+7/-1

 
2 maanden geleden
Mooi dat je zo positief bent Labomba. Èèn klein detail; De punten die je met die ‘veredelde oefenwedstrijden’ verspeelt tellen wel volledig mee op de ranglijst. En 9 punten verliezen in 11 ‘veredelde oefenwedstrijden’ is best veel. Zou Schmidt dat ook in de gaten hebben?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk inderdaad dat dat typisch zo’n punt is waar hij nu even ‘schijt aan heeft’ en enkel nog bezig met het proces (mits op niet te grote achterstand daardoor van de koploper, geloof dat hij dit letterlijk een keer heeft benoemd)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Precies en Heerenveen, Groningen, Vitesse en Twente uit zijn lastige potjes die wij inmiddels al gehad hebben. Het moet echter nog wel beter. aan de andere kant moeten de spelers ook het hele seizoen fit blijven. Het blijft een lastige afweging, maar ik heb het idee dat die balans wel eens in ons voordeel uit kan vallen op de langere termijn.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben ook zwaar teleurgesteld over deze wedstrijd, maar zoals hier n paar reageren is echt diep triest.
Indien je niet wilt nadenken over het drukke schema sinds augustus, met do or die wedstrijden in (voorronde) EL, dat corona PSV flink geteisterd heeft (de impact hiervan wordt standaard onderschat, zowel metaal als fysiek), de late komst van aantal versterkingen, een nieuwe speelstijl introduceren invloed heeft op het presteren... ja dan kan ik net zo goed niks zeggen.

Daarnaast heeft PSV ook nog eens pech gehad met dubieuze beslissingen tegen Heracles (belachelijke penalty) en Vitesse (penalty ontnomen), dat scheelt ook 3 punten...
Geen enkele wedstrijd heb ik gevoel dat PSV er niet aan te pas komt; sterker nog,
eigenlijk is PSV de verreweg betere ploeg; regelmatig kan ik weer genieten van het snelle combinatie voetbal en mooie goals, dat is lang geleden, dat gaat zich uitbetalen!

Vertrouwen mensen en achter je club staan!
+12/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens! En natuurlijk is korte termijn (resultaat) belangrijk maar sommigen vergeten al snel de lange termijn. Nu staat er eindelijk eens een trainer die voor het eerst in heeeeeele lange tijd (Bommel, Cocu, Advocaat, Rutten) PSV weer laat voetballen zodat het een genot is voor het oog en ook spelers individueel echt beter maakt (niet geheel onbelangrijk voor de transferbalans en toekomst van PSV). De resultaten zullen (mijns inziens) daar vanzelf uit voortvloeien
+3/-0

 
2 maanden geleden
Sluit ik me 100% bij aan. Wij hebben geen inzicht in de fysieke gesteldheid van de spelers. Het seizoen is nog lang en dit betaald zich aan het einde mischien wel uit. Al vind ik de instelling de tweede helft heel raar en had liever gezien dat we voor de 0-2 waren gegaan en daarna hadden gewisseld. We zijn door in Europa, staan 3 punten achter de koploper en zitten nog in de beker. Dat was vorig jaar wel anders in december. Ik denk dat we op de goede weg zijn. Iets meer scoren zou wel prettig zijn. We creëren nog te weinig echte grote kansen.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik kan hier een mega verhaal aan op hangen.... maar doe ik niet, erg teleurgesteld in deze WAN PRESTATIE, wat naar mijns inziens volledig op conto komt van onze fantastische trainer.... WAT een wissels🙄🤔😩, je moet zowat 2.0 promille blazen wil je deze wissels bedenken, laat staan ook uitvoeren...... selectie moe? Flikker op man, 3 wedstrijden in 8 dagen.... deze heren moeten dan maar eens mee trainen met wielrenners die de tour rijden, nee, gaat er bij mij niet in.... je kunt geblesseerd raken, dat kan, dan nog was de wissel van Max al heel bijzonder, of hij moet wat mankeren, vervolgens volledige voorhoede....ik zat met verbazing te kijken, het was toen 1-1 geloof ik, niet veel later 2-1....Schmidt wil ook gewoon niet winnen dacht ik toen....🤔, mensen, ik krijg gewoon steeds meer twijfels bij de keuzes die deze man maakt, en er is geen pijl op te schieten...., Schmidt zal mij waarschijnlijk wel vertellen dat hij een punt is ingelopen...., maar dat gaat er bij mij alleen helaas niet in..... allemaal onbegrip krijg ik hier door, en weinig empathie.....
+2/-7

 
2 maanden geleden
Ik weet niet wat voor wedstrijd jij gezien hebt hoor maar het werd de 2e helft al vrij snel duidelijk dat juist met ‘de Grote 5’ de wedstrijd in en rap tempo aan het kantelen was ten faveure van Heerenveen. Blij dat we gelijk gespeeld hebben want dat was gezien de 2e helft echt het hoogst haalbare ook met de basis 11. Wees desnoods blij dat er geen blessure gevallen zijn bijgekomen
+2/-0

 
2 maanden geleden
Uhm, ben ik niet met je eens, deze vaste 11 hadden denk ik dus wel de wedstrijd over de streep getrokken, dat denk ik, er was er een aan een wissel toe denk ik, en dat was Ihattaren, ik had hem in de rust gewisseld voor Madueke, door deze wissel toe te passen, probeer je zo snel mogelijk dan de 0-2 te forceren en dan is het klaar... na mijn idee had men het zo aan kunnen pakken en de 3 punten kunnen pakken! Tevens wederom de bevestiging... Boscagli opbouwend leuk, maar verdedigend VRESELIJK😱,
+1/-1

2 maanden geleden
Apart weekend. Ajax zat op Slot. Advocaat lijkt toe aan Slot bij Feyenoord. AZ verzuimt wedstrijd in het Slot te gooien. En PSV kent weer uiterst bizarre Slot-fase. Wat heeft Slot Zeist nog allemaal in petto voor ons? Deze speelronde kan iig weer Slotje op.
+1/-1

Paulinho01 (geschorst)
2 maanden geleden
Jammer maar uiteindelijk blij mee het puntje. Doseren is het toverwoord en graag 1 CV en 1 SC halen laatste dient een stormram te zijn!
+1/-0

2 maanden geleden
Het is niet alleen deze wedstrijd. In de competitie is er nog niet een wedstrijd geweest die ze overtuigend hebben gewonnen (op ADO na misschien). Als het puntverlies in uitwedstrijden zo doorgaat is ook de tweede plaats snel buiten bereik. Hoe kan het dat een ploeg met deze aanvallers en dit middenveld zo moeizaam tot scoren komt? Hoe kan het dat een team met dit middenveld (Rosario en Sangare) en twee backs die in het nationale team zitten van Duitsland en Nederland verdedigend zo kwetsbaar is dat elke club gemiddeld een of twee goals bij ons erin legt? Dan zit er iets goed fout.
+1/-1

 
2 maanden geleden
We hebben 8 tegengoals in 11 wedstrijden...
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Waardeloos resultaat vandaag. Je speelt Heerenveen 45 minuten totaal van de mat en beloont jezelf slechts met één goal. Door slordigheid en vermoeidheid hou je met een beetje geluk slechts één punt over en sta je op 3 punten ipv. één punt van de concurrent. Het creëren van aantal kansen zal echt beter moeten worden, anders gaan we dit nog vaker zien. Een wedstrijd heeft twee helften, niet één. Ben echter wel zeer tevreden over de ontwikkeling van het er in slijpen van een moeilijk spelsysteem die veel discipline vereist, dat wordt met de week beter. @Bomba zegt het goed hierboven, PSV speelt 'n zeer herkenbaar systeem, een voorwaarde om uit te bouwen en te perfectioneren. Met het overwinteren in de EL is het 1e doel dit seizoen bereikt, en zal Schmidt de komende maanden wat meer lucht en rust geven het spel verder naar zijn hand te zetten. Positieve noot vandaag was toch wel het optreden van Mo binnen en buiten het veld. De glimlach is terug, een aantal kilo's zijn weg, en zit weer lekker in zijn vel. Complimenten aan de TS en Mo's begeleiders, hopelijk gaat Mo ze snel belonen.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Het was een beetje vreemde 1e helft. Ik vond PSV geweldig spelen en je ziet de laatste weken steeds meer voetbal en patronen in de ploeg komen. Ik kan van dit PSV een stuk meer genieten dan van de ploegen hiervoor.
Maar het is nog niet zo dat het veldoverwicht ook zeer veel gevaar net voor het doel oplevert. Het is nog veel blaffen en weinig bijten. Ik verwacht wel dat dat nog gaat komen, als PSV de ploegen net een slag sneller uit elkaar gaat spelen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Yep, er moeten meer uitgespeelde kansen komen.
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
We kunnen nu allemaal gaan beginnen over dat er meer kansen gecreerd moeten worden maar was Heerenveen een beetje scherper voor de goal geweest dan kun je gewoon met 2-0 achterstaan na 20’. De manier waarom PSV kansen weggeeft als alles en iedereen weer 60m van onze goal staat is net zo lachwekkend. Een beetje ploeg met omschakeling gaat continu op zoek naar de ruimtes achter Max en Dumfries. Leuk systeem voor ons allen maar levensgevaarlijk met dergelijke verdedigers.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Goed gezien. De twee grootste kansen voor de rust waren voor Heereveen. Normaal zijn dat Goals.
+2/-0

 
2 maanden geleden
@Tony, Ik ben het helemaal met je eens. Bij de vorige wedstrijd had ik al een uitgebreide post geschreven dat in dit systeem onze backs vaak beide veel te ver naar voren staan. Ik kreeg daar toen kritiek op dat via afspraken iedereen dan snel door moet schuiven maar volgens mij kan dat in de praktijk niet zo werken.
Ik type mijn tekst misschien net wat anders dan jij, maar in essentie komt mijn kritiek op dit spelsysteem overeen met wat jij typt.
Ik ben er voor dat er minstens 1 back achterin blijft, en of de ene of de andere gaat. Dan is Dumfries niet nodig voor het geven van voorzetten, en is er bij een counter meer stabiliteit. Nu is er veel te veel ruimte achter de backs.
+1/-0

2 maanden geleden
Schiet mij maar lek; de wedstrijd van gisteren was er weer eentje met een écht goede eerste helft en wederom een meer dan dramatisch tweede bedrijf.

Nu is Heerenveen uit (vraag me niet waarom..) tegenwoordig standaard puntverlies, net als een potje in De Kuip. Als het goede spel bij rust niet met minimaal een 3-0/0-3 voorsprong is verzilverd, moeten we puntverlies al een beetje gaan incalculeren lijkt het wel. Wie de tegenstander ook is, we geven simpel veel te veel kansen weg. Of dat nu ligt aan een te groot speelveld, conditie, onsamenhangend geheel, ik weet het niet. Maar het is bizar.

Malen en Gakpo waren gisteren echt vrijwel onzichtbaar, zeker na rust. Mo had het na een uurtje ook gehad, maar wat echt opvalt is dat er helemaal geen balvastheid en vernuft meer is als Super Mario het speelveld verlaten heeft. Onze spitsen zijn gebaat bij veel ruimte, maar die was er het eerste uur zeker niet gisteren. Mvogo had gisteren een dag met wereldreddingen en rare acties in één, daar was ook geen touw aan vast te knopen.

Laat ik afronden met positieve zaken; we lopen een puntje in op Abcoude Noord, niet verloren in Heerenveen, eerste goal van Piroe en wat een heerlijke goal weer van Götze.

Utrecht aankomend weekend is nu ook weer niet een fijne tegenstander na een midweekse potje tegen Omonia...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Elke tegenstander is voor PSV kennelijk niet fijn. De 'makkelijke tegenstanders 'zijn bijna op en we hebben al 9 verliespunten in het mandje. Op zijn Feijenoords, wen er maar aan.
+1/-1

2 maanden geleden
Superieure eerste helft,topclubonwaardige 2e helft.
M.i. mede oorzaak van het wisselbeleid door de TS,al dan niet ingegeven door vermoeidheid.
Als Roger een prestatie-trainer is,vind ik hem strategisch voorzichtig uitgedrukt niet zo sterk.(gisteren in ieder geval)
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk wel dat hij een prestatietrainer is, maar dat het optuigen van PSV naar de vorm die hij voor ogen heeft, momenteel de prioriteit heeft. Als ik trainer was geweest gisteren, had ik in de rust het verloop van de 2e helft positief ingezien, wat helaas anders uitpakte. Verder is het de vraag of àls de vermoeide spelers (volgens Schmidt) niet waren gewisseld, dat wèl de winst had opgeleverd. Voordat ze gewisseld werden was het nl. al minder. Gelukkig staan we 'slechts' 3 punten achter de nr.1.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Tja the day after the night before, wat nu te zeggen? Wel aantal losse punten in mijn hoofd, maar geen samenhangend geheel. Dus maar gewoon beginnen met typen. Misschien wordt het wat, misschien ook niet.

Sowieso zwaar mixed feelings. Niet alleen in onze groep(sapp) maar ook bij mijzelf. Natuurlijk zag je het na rust weer de foute kant opgaan, wat ik ditmaal voor rust totaal niet zag aankomen.

Maar dan lees en hoor je dat PSV verzuimt de wedstrijd in de 1e helft te beslissen. Nou dan heb ik toch wat anders gezien. Het is een wonder alsmede "de teen van Mvogo" dat Heerenveen de score niet opent. Verder grossierde PSV weliswaar in veel balbezit maar écht uitgespeelde kansen leverde dat bar weinig op. Een technisch fraai maar ook erg gelukkig hakje van Boscagli en een paar net te scherpe voorzetten, that's it. Of men moet dat lompe schot van Gakpo van de zijkant naast & over een kans noemen.

Toch verontruste de 2e helft mij aanvankelijk niet. De eerste 20 minuten hadden net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want er gebeurde weinig, van beide kanten. Zoals ik het altijd graag zie als PSV in een uitwedstrijd de voorsprong te pakken heeft.

Vervolgens ging zo'n beetje alles fout wat maar fout kon gaan. Na een dekkingsfout en hopeloos verkeerd stappen voor buitenspel viel de gelijkmaker en even later stond je alweer op achterstand. Tussendoor werd zomaar even de angel uit je aanval gewisseld, die toegegeven beiden totaal niet in de wedstrijd zaten (en uiteindelijk leveren de wisselspelers je toch nog een punt op).

Maar voordien ploeterde PSV rustig voort en leek het niet eens uitzicht te hebben om terug in de wedstrijd te komen. Het sjokte allemaal maar een beetje voort, breedtepass na breedtepass. En zo verstreken de 90 minuten. En kwam er 4 minuten bij.

En die slotfase was op z'n PSV's weer krankzinnig. Waar aan de ene kant Mvogo de 3-1 verijdelde, schoot Piroe amper een halve minuut later uit de tegenaanval de 2-2 tegen de touwen. Rustig uitspelen, wat zeg ik uitademen(!), zat er ook al niet in want meteen vanaf de aftrap lag de bal opeens alweer op de stip van PSV en kon Sangaré met rood inrukken... bizar genoeg noopte de var wederom Nijhuis tot het wijzigen van zijn beslissing. Stop de persen: PSV had de var mee! Het was natuurlijk helemaal af geweest als PSV daarna nogmaals had toegeslagen uit een van beide hoekschoppen die het nog kreeg, maar helaas het mocht niet zo zijn.

Wat mij betreft eind goed al goed, aangezien ik al zo'n 25 minuten lang nergens meer op rekende. En dan heb ik toch iets van wij niks, jullie ook niks. Plus je loopt tóch nog een punt in en een punt uit. En Heerenveen-uit kan je maar gehad hebben.

Aan de andere kant zet wéér averij in 'n "uitwedstrijd" je aan het denken. Waarom laat je je een Angstgegner aanpraten? En hoelang gaat dat constant terugkerende verval na een uur spelen nog door? En dat terwijl de topwedstrijden nog moeten komen! Nou ja in januari iig vrije donderdagen!

Positieve zaken waren er gelukkig ook. Uiteraard het prachtige doelpunt van Götze dat enigszins, uiteraard zonder de voorafgaande rush, deed denken aan de 0-3 van Gullit in Utrecht in december 1985. Dan was er de al gememoreerde exquise hakbal met pirouette & dubbele schroef van Boscagli, na zijn prachtige steekpass in Spanje, en natuurlijk wederom de ultieme 2-2 in Heerenveen, waarvan het jammer is dat ik het de plaatselijke advocatenbroertjes A&A niet opnieuw kon inwrijven.

Is meteen een bruggetje naar het volgende. Wat dreigt dit toch een akelig seizoen te worden voor hen die gewend zijn de wedstrijden in het stadion bij te wonen. Zo was ik gisteren voor de allereerste keer in mijn leven niet aanwezig in Heerenveen.

Ik las hier positieve & negatieve kritieken over Mvogo die ikzelf overigens graag zie keepen. Hij en hij alleen was het die PSV meermaals op de been hield, met name dus helemaal aan het begin én helemaal aan het einde van de wedstrijd. Aan de andere kant blijven er de twijfels aan hem kleven. Zo ging hij imo niet geheel vrijuit bij de 2-1 en vormde zijn matig stompen ook de aanleiding tot, de gelukkig geannuleerde, strafschop & rode kaart tegen. En dat nadat hij in Granada ook zomaar een strafschop tegen had kunnen krijgen. Maar goed, hij is en blijft onze #1.

Dan nog één dingetje dat mij al een tijd opvalt en mij toch wel bevreemdt. Dat sommigen hier geen échte supporter zouden zijn omdat ze speler A of trainer B niks vinden. Zulks wordt gezegd in de emotie en moet kunnen. In de diverse groepsapps wordt er flink op los gescholden en wordt ook de medische encyclopedie niet geschuwd. Dit forum, kroegpraat, is naast de groepsapp toch de uitgelezen gelegenheid om je grieven te ventileren en je frustratie te uiten na een tegenvallend resultaat? Ik bedoel we zitten allemaal thuis op de bank, er is niet de mogelijkheid om je af te reageren op de "locals" c.q. de supporters van de tegenstander. Een beetje losgaan op een onschuldig forum voorkomt erger, althans imo. Ontneem een ieder zijn momentje van gram halen toch niet. In het kader van de rouwverwerking.

Hij heeft gesproken. Gegroet.
+3/-0