Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Dramatisch PSV in eigen huis wederom onderuit tegen AZ


Tijdstip
13 januari 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Dramatisch PSV in eigen huis wederom onderuit tegen AZ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Dramatisch PSV in eigen huis wederom onderuit tegen AZ

PSV is woensdag tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Na een barslechte wedstrijd ging de ploeg met 1-3 onderuit. Philipp Max maakte de enige Eindhovense treffer.

Het duel tegen AZ verliep uitermate moeizaam. De Alkmaarders trokken zich gegroepeerd terug en PSV was aanvallend niet in staat om gevaarlijk te worden. Wat volgde was een duel waarbij nauwelijks iets gebeurde. Het eerste echte gevaar volgde pas na een half uur en was bovendien direct raak.

Na een tegenaanval werd Boadu diepgestuurd. De spits van AZ leek in een onmogelijke positie te komen om te scoren, maar omdat hij door Yvon Mvogo onderuit werd gehaald kreeg hij een strafschop en die werd door Koopmeiners benut. PSV leek het vervolgens helemaal kwijt te zijn en het was wachten op een tweede treffer van AZ. Daaraan leek het nog te ontsnappen nadat Olivier Boscagli net op tijd de bal weg kom tikken na een nieuwe counter. Uit de hoekschop die daaruit volgde maakte Koopmeiners echter op schitterende wijze alsnog de 0-2. Dat was ook direct de ruststand.

Na rust kwam PSV beter uit de kleedkamer en werd AZ teruggedrongen. Het leidde echter nog niet tot kansen omdat er maar geen gaatje gevonden werd in de defensie van de Alkmaarders. De aansluitingstreffer kwam er echter wel. Na een uur spelen schoot Philipp Max op heerlijke wijze een vrije trap binnen.

Nu was het AZ dat het helemaal kwijt leek te zijn. PSV was echter te slordig om daar gebruik van te maken. De Alkmaarders vielen vooral op door regelmatig zwaar geblesseerd op het gras te liggen, waarna ze direct weer op stonden omdat er geen vrije trap gegeven werd.

Kansen kwamen er echter niet, waardoor in de slotfase een dubbele wissel werd gebracht door Roger Schmidt. Onder andere Marco van Ginkel kwam binnen de lijnen en voor de middenvelder waren het zijn eerste minuten sinds mei 2018. Er kwam iets meer dreiging, maar verder dan een slappe kopbal van Boscagli kwam de ploeg niet. In de laatste minuut kwam er bovendien nog een derde tegentreffer toen Stengs uit een counter op doel schoot en Jordan Teze die bal van richting veranderde.


Denzel Dumfries: 'Het was echt een slechte wedstrijd van onze kant'

In gesprek met ESPN had Denzel Dumfries geen verklaring hoe PSV zo voor de dag kon komen tegen AZ. "Het was echt een slechte wedstrijd van onze kant. Uiteindelijk is het een verdiende nederlaag", aldus Dumfries. "We mogen het onszelf verwijten. We hebben te weinig energie in de wedstrijd gebracht en te weinig duels, tweede ballen verloren. Dan roep je het over jezelf af."

Het probleem lag niet in vermoeidheid. "We begonnen gewoon niet goed. We waren niet scherp en waren niet met volle overgave. AZ heeft dan genoeg kwaliteiten om dat af te straffen", zo gaf hij aan. "Je weet dat AZ tactisch sterk is, maar we moeten naar onszelf kijken. Als je zo weinig energie in de wedstrijd legt, roep je het echt over jezelf af."

Schmidt was in de rust dan ook woedend in de kleedkamer. "En terecht", zei de aanvoerder daarover. "Als je ons zo ziet spelen in de eerste helft, dat is PSV onwaardig. Dat mag ons niet overkomen. We moeten nu onze rug rechten, want zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Maar het was echt niet goed vandaag."


Donyell Malen: 'Het was vandaag echt niet goed'

Donyell Malen was na de nederlaag tegen AZ zeer teleurgesteld in gesprek met ESPN. "Iedereen baalt ook. Dit was niet het resultaat dat we wilden hebben", aldus Malen. "Iedereen is teleurgesteld. Positief is wel dat de volgende wedstrijd alweer snel komt, dus je kan hier niet te veel inzitten."

De aanvaller had zelf ook veel meer van PSV verwacht. "Het was vandaag echt niet goed", zo gaf hij aan. "We begonnen nog wel aardig. Op een gegeven moment werd het een open wedstrijd en kwamen zij er een paar keer doorheen, omdat we het niet goed voor elkaar hadden qua druk zetten. Daar krijg je twee goals uit tegen en dan sta je voor rust al op achterstand."

De doelstelling van PSV om kampioen te worden blijft nog altijd overeind staan. "Het is nog niet gedaan", zei hij daarover. "Het seizoen is nog lang."


Marco van Ginkel: 'Persoonlijk is dit voor mij wel een hoogtepuntje'

In gesprek met ESPN gaf Marco van Ginkel aan een dubbel gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen AZ. "Persoonlijk is dit voor mij wel een hoogtepuntje. Ik heb er hard voor gewerkt en het heeft lang geduurd. Dat je dan terug bent is wel een beloning", aldus Van Ginkel. "Vorige wedstrijd zat ik er voor het eerst bij. Dan merk je de sfeer weer en proef je de beleving. Vandaag met 1-2 achter moest er iets gebeuren en kreeg ik een paar minuten."

Voor de middenvelder was het dan ook emotioneel. "Thuis zal ik wel even relativeren wat er allemaal is gebeurd. Er is een hoop gebeurd. Ik heb er hard voor gewerkt en dit is een beloning voor mezelf. Ik ben er echt trots op", zo gaf hij aan. "Het heeft heel lang geduurd. Ik ben alleen maar met mijn herstel bezig geweest met de hoop om ooit weer te gaan voetballen. Er was wel een periode dat die kans minder aanwezig was. Ik heb wel wat meegemaakt. Het heeft niet voor niets tweeënhalf jaar geduurd. Veel geopereerd en uiteindelijk sta ik dan hier."


Roger Schmidt: 'We hebben de wedstrijd op een paar momenten verloren'

Roger Schmidt kreeg in gesprek met ESPN de vraag of hij een verklaring had waarom het mis ging tegen AZ. "We maken achterin te veel fouten en aanvallend konden we de oplossingen niet vinden om doelpunten te maken", aldus Schmidt. "We begonnen nog wel goed. We controleerden de wedstrijd en in tien minuten verliezen we dan de wedstrijd. Die penalty was onnodig en die goal daarna ook."

De Duitser vond niet dat PSV met te weinig energie speelde. "Ik zag een wedstrijd waarin we echt goed begonnen. We waren heel gefocust en geduldig. AZ was dat ook en dan is het niet makkelijk om tot kansen te komen. We hadden wel volledig de controle", zo gaf hij aan. "De eerste aanval van hun was die penalty. Daarna was het een andere wedstrijd. In de tweede helft speelden we met veel intensiteit. 40 minuten speelden we op hun helft. Uiteindelijk moet je alleen wel in hun strafschopgebied komen om tot kansen te komen. Dat lukte vandaag niet en daarom is de nederlaag terecht."

PSV zag Vitesse voorbij komen op de ranglijst, maar dat zegt volgens Schmidt nog niets over de titelrace. "We hebben pas 16 wedstrijden gespeeld", zei hij daarover. "We moeten deze wedstrijd gebruiken om beter te worden. Het was zeker niet volledig slecht. We hebben de wedstrijd op een paar momenten verloren. In de volgende wedstrijd moeten we zorgen dat we altijd gefocust zijn en sommige dingen beter doen dan vandaag."

Schmidt was in de rust nog woedend in de kleedkamer. "Een paar spelers speelden top. Jordan Teze, Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Pablo Rosario waren top. Zij speelden alsof ze kampioen wilden worden. De rest moet ook op dat niveau spelen en dat hebben we vandaag geleerd", aldus de trainer.


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Koopmeiners ('31, penalty)
Goal
0-2 Koopmeiners ('39)
Goal
1-2 Philipp Max ('59)
Goal
1-3 Stengs ('90)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Pablo Rosario ('26)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('56)
Kaart
AZ: Hatzidiakos ('58)
Kaart
AZ: Martins Indi ('68)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('69)
Kaart
AZ: Wijndal ('77)

Opstelling PSV

Eran ZahaviDonyell Malen


Mohamed IhattarenPablo RosarioIbrahim SangaréRyan Thomas


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Mauro Júnior voor Ryan Thomas
'87 Marco van Ginkel voor Mohamed Ihattaren
'87 Joël Piroe voor Donyell Malen


Opstelling AZ

KarlssonBoaduGudmundsson


KoopmeinersStengsMidtsjo


WijndalMartins IndiHatzidiakosSugawara


Bizot

Wissels:

'73 Reijnders voor Karlsson
'83 Aboukhlal voor Boadu


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-3 (0-2)
 4 1-2 (0-1)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-2 (1-1)
 2 0-2 (0-0)
 2 0-1 (0-0)
 1 1-1 (0-0)
 1 1-0 (1-0)
 1 1-1 (0-0)
10  1 1-0 (0-0)
11  1 1-1 (1-0)
12  1 3-1 (0-1)
13  1 1-0 (0-0)
14  1 3-2 (0-1)
15  0 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Olivier Boscagli (37 -> 5,0)
2. Niemand (21 -> 4,0)
3. Pablo Rosario (19 -> 3,0)
4. Ibrahim Sangaré (16 -> 2,0)
5. Philipp Max (13 -> 1,0)
6. Jordan Teze (8 -> 0,0)
7. Jorrit Hendrix (3 -> 0,0)
7. Mauro Júnior (3 -> 0,0)
9. Mohamed Ihattaren (2 -> 0,0)
9. Yvon Mvogo (2 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (1 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (1 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
13. Toni Lato (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
13. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Donyell Malen (0 -> 0,0)
13. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
13. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
13. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
13. Sam Lammers (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
13. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
13. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
13. Amar Catic (0 -> 0,0)
13. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
13. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Adrian Fein (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Mario Götze (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Justin De Haas (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Cruciale wedstrijd. A must win. Zoals eigenlijk elke (thuis)wedstrijd dus.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik verwacht deze wel te winnen, dus komop, knallen ! ! !
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
AZ zijn zwakte ligt echt achterin (buiten Wijndal)

Als we zo gaan spelen als tegen Ajax gaan we er gewoon aan.
Zeker als je durft te pressen tegen AZ gaan we verwacht ik winnen.

Maar als ik heel eerlijk ben heb ik er een hard hoofd in.
Zahavi zal wel weer diepe spits staan en bye bye combinatiespel,
zo snel mogelijk hem zoeken en bal kwijt.

Als we dat gaan doen, gaan we morgen hard falen, let maar op.
AZ is heel sterk als ze de bal hebben, maar verdedigend niet zo sterk.

Gewoon Malen in de spits, met creatieve spelers er omheen als Noni/Iha en deze winnen we gewoon.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zorgen dat Koopmeiners de opbouw niet kan verzorgen en je hebt AZ schaakmat. Als je dit al niet kunt winnen ben je simpelweg geen kampioenskandidaat. 3-0
+5/-0

9 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Roger Schmidt: 'De wedstrijd van zondag kunnen we goed gebruiken om te zien wat tegen AZ beter moet'Alle wedstrijden daarvoor hadden ook al gebruikt kunnen en moeten worden voor de wedstrijd tegen Ajax. Het is namelijk heel simpel... de 2e helft moet veel beter.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Idd ja en die vragen over de fitheid van de spelers, die door hem toch redelijk hautain & kribbig worden afgewimpeld, zijn toch heus legitiem.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Een mindere 2e helft kan natuurlijk best een keer, maar het is structureel en het zorgt ook structureel voor problemen.
Als je niet 90 minuten kunt afjagen dan moet je iets anders verzinnen, waardoor je niet elke keer in de 2e helft in de problemen komt. Dan kun je wel week in week uit over fitheid blijven prediken maar als je na een half seizoen nog steeds niet fit genoeg bent om 90 minuten te jagen dan vraag ik me serieus af of dat moment ooit gaat komen met de spelers die er nu zijn.

En nee.. dit is geen zeiken op wie dan ook, dit is kritisch kijken naar wat er fout gaat.
+4/-2

 
9 maanden geleden
Zoiets heet analyseren ook. In de studio bij een Fox etc doen ze precies hetzelfde. Ben het met je eens. Daarbij komt dat we moeite hebben om onder de druk uit te voetballen op dergelijke momenten.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Als je de bal niet in de ploeg kan houden kost afjagen extra veel kracht. Het is dus zaak om de momenten in balbezit te verbeteren.
+3/-0

9 maanden geleden
Ik verwacht een nipte overwinning maar hoop vooral dat de selectie is laat zien dat er geleerd is van voorgaande wedstrijden en ze de regie zelf in handen houden en dde wedstrijd gaan dicteren.
Dus op de juiste momenten druk naar voren en temporiseren als het nodig is.
+1/-0

9 maanden geleden
In balbezit is AZ een van de betere. Blijven goed voetballen en opbouwen. Ben benieuwd wanneer we achteruit gaan lopen. Ik doe in ieder geval een luier aan.
+1/-0

 
Riverside (geschorst)
9 maanden geleden
Dan kun je na 90 minuten simpel analiseren door ff je luier uit te doen en er ff goed van dichtbij in te kijken👍, top analyse krijgen we dan
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Mocht het kloppen dat Thomas speelt voor Gakpo kan iemand me dan uitleggen waarom juist hij speelt? Ik lees trouwens nu dat Madueke ook ontbreekt. Gaat Nondeju lekker. Weinig aanvallende impulsen op de bank.
+1/-0

 
Riverside (geschorst)
9 maanden geleden
Thomas speelt, tja, Madueke was normaal geweest als vervanger voor Gakpo.... Ik had er Fein neer gezet!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Thomas was voordat ie geblesseerd raakte goed bezig, en Schmidt bereid zijn roulering op het spelen van meerdere wedstrijden is mijn motivatie.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zou kunnen. Thomas heeft weinig creativiteit en scorend vernogen. Kan zijn dat Sangare meer naar voren speelt.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zou kunnen. Thomas heeft weinig creativiteit en scorend vernogen. Kan zijn dat Sangare meer naar voren speelt.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Hij moet ook nog wat achter de hand hebben. Madueke toch meer aanvallend, Thomas meer voor middenveld. Ik had Fein daar ook wel eens willen zien.
+2/-0

9 maanden geleden
Van Fullgass voetbal is absoluut geen sprake meer. Een psv trainer mag alleen controleren en beperkt aanvallen. Thomas is een mooi voorbeeld. Waarschijnlijk is Noni té aanvallend en verdedigend niet sterk genoeg. Tegen een andere mindere ploeg kan dat weer wel
Angsthazen voetbal. Tegen 020 zag je val dat psv dat niet kan. Aanval is toch de beste verdediging.
+1/-1

9 maanden geleden
Gotze missen is al best klotuh, maar Gotze, Gakpo en Madueke missen is gewoon ronduit Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.
+1/-1

 
Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Klopt, al moet ik zeggen dat Gakpo laatste weken matig speelt.
Dat gemis zie ik niet zo, Madueke daarentegen inderdaad erg bijzonder..
+1/-0

9 maanden geleden
Veel onbegrijpelijke wissels vorig jaar om de selectie topfit te hebben in januari. Dat is dus redelijk mislukt.... AZ zal bloed ruiken en hier goede moed uitputten. Voor beide ploegen is alleen winst goed genoeg. Ik vrees het ergste in deze samenstelling.
+2/-0

9 maanden geleden
Vaag, lopen voor de winterstop punten weg te geven om spelers te sparen en staan in de maand van de waarheid met allemaal blessures en kunnen nog steeds geen 90 minuten gefocust goed voetballen. Begin me echt serieus zorgen te maken. Jammer dat van Ginkel ook nog niet zo ver is. Thomas is enkel opvulling. Gaat een zware pot worden zo. Winnen is een enorme bonus.
+2/-0

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Onze miljonairs zijn weer eens niet fit..

Comon Iha pak die vrije rol achter Malen en vlammen

Vol gas erop!
+2/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Hier sticht je geen gevaar mee. Onze selectie is te krap. Een wedstrijd onderweg en je bent alweer weet ik hoeveel spelers kwijt. Hopen op een puntje vanavond.
+1/-2

9 maanden geleden
Ik zelf ben wel gecharmeerd van Thomas, weet de oplossing op het middenveld makkelijk te vinden en één van de weinige die altijd volgas speelt. Speelt echt niet altijd goed maar is ook vorig jaar een heel jaar weggeweest. Heb nog steeds het idee dat hij niet terug is.
+1/-1

9 maanden geleden
1 wedstrijdje gespeeld en weer paar uitvallers.
Ben benieuwd..makkelijk zal het niet worden.
+2/-0

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Tja op een gegeven moment ga je toch echt twijfelen wat voor intensiteit Schmid ook wel zien op trainingen. Allemaal leuk en aardig, maar het gaat erom je beste 11 spelers fit te hebben voor de wedstrijd.

Die hele schijt pressing kan psv zijn ondergang nog gewoon worden.
Als je betere spelers op het veld hebt staan, hoef je niet elke wedstrijd te pressen.

Het gaat om wedstrijden lezen en controleren, en je energie doseren

Als onze coach dit niet begrijpt, zijn we eind februari al uitgevoetbald
+3/-2

9 maanden geleden
En alweer een heuse (tussen)finale.

Kom op, mannen, houd de punten in Eindhoven!
+3/-0

9 maanden geleden
Volgens mij raakt hij hem helemaal niet met die penalty, gevalletje Swalbe?
+2/-1

 
9 maanden geleden
hadden wij niet laatst dat de scheids vond dat de aanvaller zijn benen te makkelijk liet staan ofzo. Zelfde geval lijkt me.
PSV moet sws kansen gaan creeeren. De aanvallers zien andere niet meer staan voorin.
+2/-0

9 maanden geleden
Wat is het weer arme troef bij PSV. Ik vraag mij af, traint PSV niet te hard op de trainingen en kan het daardoor niet goed genoeg presteren in de wedstrijden?
+3/-0

 
9 maanden geleden
Voll gas durch die unten grenze. Voetballend is het waardeloos.
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Morgen staan we weer vierde in de o zo belangrijke januarimaand. Zou de trainersstaf dit ook door hebben ? Meer zal er ook niet inzitten. Men wacht al 10 wedstrijden op een overwinning tussen de topploegen. Schande.
+3/-1

9 maanden geleden
Onbegrijpelijk Az. Tegen de mindere verliezen en tegen de grotere lopen ze de pollen uit het veld
+1/-1

9 maanden geleden
Geweldige goal hoor, hier doe je niks tegen.

Zahavi is wel echt een beperkte speler. Voegt niks toe.
+2/-0

9 maanden geleden
Zo, dat was het wel weer voor dit jaar. Doorselecteren.
+3/-0

9 maanden geleden
En dit is gewoon een waanzinnige mooie goal (doet hij trouwens nooit meer zo). Gifbekertje is weer gearriveerd
+1/-0

9 maanden geleden
Met dit middenveld ben je aanvallend tot niets in staat. 0-2 nu. Wedstrijd klaar. Zonder Gotze, Gakpo Maduro en van Ginkel kun je geen eredivisie waardig elftal opbrengen. Allemaal grijze muizen die een bal af kunnen pakken en verder voetballend niks toevoegen. Gelukkig is de eerste inmiddels vertrokken. Op het middenveld verliezen we al jaren de slag.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Wat een onzin, max vier punten achter als we verliezen en Ajax morgen wint. Potentie genoeg maar het moet nu wel klaar zijn met blessures en eindelijk eens gaan lopen. We komen van heel ver na 7 jaar anti voetbal en matige middenvelders. Ik geloof er nog wel in.
+1/-3

 
9 maanden geleden
Wat is het nu? in je vorige post stel je dat het niet eredivisie waardig is en nu kan het allemaal weer?
+1/-0

 
9 maanden geleden
We missen nog al wat belangrijke spelers vandaag. Met Gotze Gakpo Madueke en straks van Ginkel zijn we levensgevaarlijk. Nu missen we creativiteit en vooral scorend vermogen. Maken is de enige die wat verassende kan van de voorste vier, dat is erg eenvoudig verdedigen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ajax wint niet alles maar wij al helemaal niet.
+1/-0

 
9 maanden geleden
We komen van heel ver? In de periode die jij aanhaalt werden wél 3 landstitels behaald. En het voetbal was écht niet minder dan nu. Niet om aan te gluren het gros van de wedstrijden dit seizoen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
We hebben niet voor niks een vrije val gemaakt op de Europese ranglijst. Na 2015 niks meer gepresteerd. Cocu had de allerbeste selectie van nederland, speelde schijtbakken voetbal. Ajax, AZ en Feyenoord hebben sindsdien een enorme progressie gemaakt en wij zijn achteruit gehold. Gerbrands heeft er natuurlijk een enorme puinhoop van gemaakt samen met de Jong en van Bommel. Toen Toon kwam stonde we mijlen voor op de rest, inmiddels lopen we mijlen achter, vandaar dat ik zijn boekjes ook nooit lees, de praktijk laad zien dat zijn filosofie niet werkt. Ging ie maar terug naar AZ.
+1/-1

9 maanden geleden
Dit is zo’n dag dat het niet gaat lukken.
Dag kampioenschap.
+6/-0

 
9 maanden geleden
Met zahavi met alle respect Loopt niks voorin.missen te veel spelers voorin
+3/-0

9 maanden geleden
Wat een zooitje ongeregeld op het veld. Titel bye bye..word weer strijden voor plek 3
+5/-0

9 maanden geleden
Juist nu geen aanvallers beschikbaar, hoe bestaat het.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Wat er staat doet niet veel. Lopen met lood in de schoenen. Domme goals tegen. Vooral Max die doet helemaal niks bij die hakbal
+1/-0

9 maanden geleden
De (halve) euforie van afgelopen zondag wordt zo wel keihard de grond in getrapt. En dit weekend uit naar Sparta. Uitwedstrijden : altijd lastig. Gelukkig hou ik de moed er maar in door te zeggen dat al die anderen ook nog twee keer tegen AZ moeten spelen.....
+1/-0

reactie verwijderd

9 maanden geleden
Keeper wisselen in de rust en lekker terug naar leipzig sturen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ja helemaal mee eens. Heeft geen toegevoegde waarde en die hakbal mag hij zich aanrekenen. Bal mag er nooit in.
+2/-0

9 maanden geleden
Wow.. tijdje geleden dat ik PSV zo verschrikkelijk slecht heb zien spelen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nou, ik heb zo al heel veel tweede helften gezien. Nu beginnen ze er wat eerder mee. Geen voetballend vermogen op het middenveld.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik vind dit toch wel iets erger en slechter dan die 2e helften.
Vandaag speelt iedereen(!) inspatieloos, halftam en gewooon schandalig slecht. Dit is echt meters door de onderlijn heen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
2e helft Heerenveen,2e helft Utrecht,2e helft Ajax
We waren niet minder maar gewoonweg weggespeeld.
Helemaal op een hoop
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
In iedere linie meer kwaliteit bij AZ dan bij PSV. Wat een armoede zeg. 0:schoten op doel. En waar doet die keeper allemaal 2 fouten van hem. Wordt tijd dat hij eens gaat banken. Unnerstahl had die 2e gehad. Komt dadelijk Piroe daar win je de oorlog mee. Gelukkig hebben we de beker nog. Ik had wel de juiste ruststand voorspeld.
+1/-3

 
9 maanden geleden
Volendam uit, kijk er nu al naar uit.
+2/-0

 
Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Kijk de statistieken na gast
3 schoten op goal, 14 in totaal tegen van az.

Je kan ook overdrijven.
En ja AZ kan ook gewoon winnen van Napoli, dus als die hun dag hebben
kunnen ze inderdaad van psv winnen. Zeker zonder 2/3 belangrijke spelers
+1/-0

9 maanden geleden
We kunnen maar 1 ding..alles door het midden.
Nooit eens een voorzet..een kopbal.
Waar is plan b?
Totaal geen creativiteit op het middenveld.
Zahavi die geen bal kan vasthouden.
We missen echt een type Luuk de Jong.
We zijn dit jaar gewoon niet goed genoeg.
Te veel middelmaat ook..zal nog wel jaar duren voordat John de Jong zijn eigen misaankopen heeft vervangen tegen betere.
+1/-2

9 maanden geleden
Tot zover de heldendaden van de topfitte selectie van Herr Schmidt. 0,0 kans. In anderhalve topwedstrijd 20 minuten acceptabel voetbal gezien. Ons niveau is Vitesse en Feyenooit. En uhhh, wanne k*t keeper hebben wij!
+3/-0

9 maanden geleden
Domme keeper, hersenloze voetballers. AZ heeft gewoon de betere voetballers die gewoon veel slimmer voetballen. Er zit geen voetbal in dit PSV. Ik vrees voor een grote nederlaag.
+4/-1

9 maanden geleden
Gelukkig kunnen we deze wedstrijd gebruiken om te zien wat volgende keer beter moet..
+3/-0

 
9 maanden geleden
Whaha.. bier over m'n laptop heen geproest!
+2/-1

9 maanden geleden
Eerste helft 1x fullgazzz moment gezien. En gelijk penalty tegen. Dit seizoen hebben we continu een goede helft en een zeer slechte helft.
Ik hoop niet dat we de goede al hebben gezien.
+2/-0

9 maanden geleden
Kan Fein er echt geen kl.ten van of waarom wordt Mauro nu weer gebracht? Ik snap er echt helemaal niks meer van.
+2/-0

 
9 maanden geleden
We hebben niks op de bank dat nog ergens verschil kan maken. Schade beperken en hopen dat de blessures mee vallen. Misschien nog een schot op doel de tweede helft.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Denk omdat Fein vooral voor de posities is waar de jongens niet geblesseerd zijn?
+1/-0

9 maanden geleden
Positief blijven boys! Ondanks dat het nu heel moeilijk is.

We hebben continue weer iemand anders die afwezig is. Geen Gakpo, Gotze en Madueke is gewoon problematisch voor elke ploeg. Doel van dit seizoen is voor mij topfit worden (en minimaal 2e) om volgend jaar vol gas eroverheen te vlammen 90 minuten lang!

Komt goed!
+2/-0

9 maanden geleden
Loopt die Gözübüyük nou expres in de weg de hele tijd of zou hij het zelf echt niet in de gaten hebben?
+3/-0

 
9 maanden geleden
Volgens mij doet hij dat om Owen WIJFdal te beschermen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat deed Kuipers zondag ook, eenmaal zelfs met desastreuze gevolgen (1-2).
+1/-0

 
9 maanden geleden
Was toch een goede trap van Max? 😜
+2/-0

9 maanden geleden
En daar mogen we nu 15 minuten goed voetbal en een prachtgoal aan toevoegen. Come on PSV!!111
+1/-0

 
9 maanden geleden
Goed voetbal? Kijk jij ook naar ESPN2?
+2/-0

 
9 maanden geleden
Sorry, heb je per ongeluk gerapporteerd. Voetbal kijken en op de ipad tegelijk... De 2e helft vond ik nog niet zo slecht, maar Malen onzichtbaar en Zahavi kan er geen klote van. Hij en Mvogo zijn waardeloze miskopen. En ook weer typisch Herr Schmidt om Ihattaren en Malen te wisselen, alleen om weer te kunnen roepen dat ze zo moe waren. Ik heb het wel gehad met die man. Wordt nog een hele toer om 2e te worden, en dat is een regelrechte schande met deze selectie.
+1/-0

9 maanden geleden
Kom op Roger, doe iets, Piroe erin of wat mij betreft Marco.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Man, man, man, in de 87e minuut wisselen, daar speel je louter AZ mee in de kaart.
+1/-0

9 maanden geleden
Vind AZ ook wel aardig aan het matennaaien. Of ligt dat aan mij?
+4/-1

9 maanden geleden
‘t valt nie mee vandaag.. hopen op nog een vrije trap randje 16 of een pingel want scoren uit een uitgespeelde kans zit er niet in vanavond!
+1/-0

9 maanden geleden
Wat ik trouwens ook niet begrijp; waarom staat Zahavi er nog in?? Probeer dan Piroe.
Zahavi zit er al de hele wedstrijd niet in.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Eens. Malen, Max, Dumfries ook zwaar onder de maat.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Het feit dat Boscagli je minst slechte speler vandaag is zegt veel zo niet alles. Nog iemand iets positiefs te melden? Het was tenenkrommend slecht.
+1/-0

 
Helmondpsv2021 (geschorst)
9 maanden geleden
Wat een onzin, 2 van de 3 goals is het weer de speler met het paddestoelen kapsel die niks doet en te laat is.
Onbegrijpelijk dat hij mag blijven spelen in PSV1. Totaal geen voetbal naar voren ( Perez ziet dat heel erg goed als een van de weinige verslaggevers ) en dan met zon statische slechte spits als Zahavi speel je niks klaar en creeer je geen enkele voetballende kans.
Schmidt valt toch wel zeer tegen tot dusver!
+2/-3

9 maanden geleden
Schijtzooi. Slechts 1 punt uit twee topwedstrijden is gewoon PSV onwaardig. Valse start in 2021.
+2/-0

9 maanden geleden
Belachelijk slechte wedstrijd van PSV en goed afgestraft van AZ.
De hele klas heeft een onvoldoende..
+3/-1

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Geweldige trainer, de hele selectie is geblesseerd, na 2.5 week winterstop.

Dat zijn dan onze miljonairen, ga toch weg man
+4/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Één voorlopige conclusie kan nu, meteen na deze wedstrijd, alvast getrokken worden: de tactiek van Herr Roger om PSV klaar te stomen voor een fitte & scherpe periode januari-februari is, nog afgezien van het nodige puntenverlies onderweg, volkomen mislukt. Kwalijk. Laakbaar.

(later meer)
+4/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
En niet vergeten vorig jaar waren we begin november al klaar met competitie nu pas in januari. Zit progressie in. Maar wat een dramatrainer met zijn wissels. Een spits wisselen bij 1-2 achterstand. Nog nooit meegemaakt. Hoeveel krediet heeft hij eigenlijk ? Bommel werd er eerder uitgewipt.
+1/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Ja hij won nog wel een topper. Dat zie ik onder deze trainer niet gebeuren. Je spits wisselen bij 1-2 achterstand. Weet niet wat hij Zahavi heeft beloofd aan het begin van het seizoen maar die gast kan er helemaal geen klote van. Dan loopt daar nog een Mo in de weg , speel je met 9 man. En die Fein moet inderdaad wel heel slecht zij als hij nooit mag spelen. Geef maar terug aan BM. En 2 slakken in het centrum daar win je de oorlog niet mee. 3 toppers gehad 1 punt chapeau.
+1/-0

 
9 maanden geleden
We staan 1 punt achter en max 4 als Ajax wint morgen
We hebben voor het eerst in jaren 3 wedstrijden in de groepsfase van een Europees toernooi gewonnen
We zijn groepswinnaar in de EL
We zitten nog in de beker
We worden al het hele seizoen geteistert door blessures en corona, ook vandaag zwaar gehavend doordat de sterkste aanvallende middenvelders er allemaal niet waren.
De ondergrens is nog altijd net zo laag als bij Bommel en Cocu, de bovengrens is echter 10 niveaus hoger.
Waarom zou Schmidt eruit moeten?
+5/-1

 
9 maanden geleden
Omdat de trollen en holle vaten weer actief zijn remmie .
+2/-2

9 maanden geleden
Kansen creëren was vandaag een dikke onvoldoende. Je zag dat er wel genoeg energie in werd gegooid de tweede helft maar ze hebben gewoon geen idee.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Is kwalitieit..je mist een goede middenvelder.
Je ziet gewoon aan de ploeg dat ze heel erg het systeem van Roger willen uitvoeren...maar het lukt gewoon niet.
En Roger lijkt me te eigenwijs om veranderingen aan te brengen.
+1/-1

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Tja kwaliteit, psv mist 4 volwaardige basisspelers.
Je kunt zeggen pech, nee, dit is gewoon overbelasting.

Misschien traint die schmid net zohard als hij iedere 1e helft wil pressen.
Werkelijkwaar bezopen
+1/-1

9 maanden geleden
Malen weer gewisseld. Wil Schmidt hem weg hebben?
+2/-0

9 maanden geleden
zonder gekheid wat zijn dit toch een stelletje waardeloze spelers zeg!!! zwaar en zwaar kut!! die kunnen echt voor geen ene poot voetballen veel en veels te traag opbouwen! rosario leek wel een d speler thomas weet ik nog niet waar ik hem mee kan vergelijken ihataren wat een schijt speler zeg dat die maar gauw oprot bahbah,en zo kan ik nog wel ff doorgaan! dit was echt helemaal niks die zouden zo nog niet van dvs o15 kunnen winnen!! er zat helemaal geen snelheid in en niemand maar dan ook niemand deed wat!! allemaal terug terug terug flikker toch op zeg!! ik ben echt pissed!! die gaan dit jaar echt geen kampioen worden bah schijtzooi
+4/-0

9 maanden geleden
Na het laatste fluitsignaal mis ik wel het massale fluitconcert van de tribune.
Nu moeten we het doen met dezelfde woorden als de weken ervoor van onze aanvoerder.
+3/-0

9 maanden geleden
Kan mij iemand vertellen in gods naam wat het idee achter dit Duitse systeem is?? Iedere wedstrijd hetzelfde ,futloos , elke bal brengen of in de bal komen. Gvd leer eens een veld breed houden , en als er 40 man in de 16 staan niet proberen door het centrum te voetballen.
En Toontje:Zet ff wat geld er op in en haal de Jong terug uit Spanje. Wat een klote management is het toch.Een technisch hart van lik me vestje. Al die diknekken opzouten morgen!!!!
+3/-1

9 maanden geleden
Als een blije wegrijden met een puntje uitA'dam, en 3 dagen later weer alles weggeven. En voor de zoveelste keer eenzelfde riedeltje achteraf dat ze er in de 1e helft geen energie in konden leggen. Ben je dan uberhaupt profvoetballer of moet je gewoon lekker bij de amateurs vrijblijvend gaan ballen. Oh en waarom keurt die dokus van Gerbrands toch telkens de meest achterlijke programma's goed als de KNVB weer eens 2 toppers binnen 3 dagen voor ons plant. Is al de zoveelste keer. Slapjanus komt niet voor de belangen van PSV op. Ajax morgen lekker dagje extra rust na een topper en tegen een kleintje. Goed gedaan jongen.
+3/-2

9 maanden geleden
Een hele vervelende nederlaag waar je verder weinig waarde aan kan hechten. Bekijk je de opstelling en het beschikbare spelersmateriaal vooraf weet je al dat je weinig tot niks gaat creëren. Aangezien we ook nooit de 0 houden en een niets toevoegende keeper hebben is een nederlaag dan een logisch gevolg. Helaas hebben we dit seizoen nog zelden of nooit een complete en fitte selectie gehad, waardoor de ware kracht van dit elftal nog niet bekend is. Dat de selectie niet breed genoeg moge duidelijk zijn. Onze amateuristische Algemeen directeur heeft een amateuristische technisch directeur aangesteld, waardoor we over stromen van niets toevoegende spelers. De huur van Fein en Mvogo zijn enorme blunders gebleken en ook vanuit de jeugd hebben we te weinig klaar staan om in te stappen. Jong PSV presteert de afgelopen jaren ook helemaal niks meer. Verder mogen we ook wel eens na gaan denken waarom we voor de winterstop ten koste van alles spelers hebben gespaart. Hou kan een Gotzë nu geblesseerd uit de winterstop komen en een Madueke. Er klopt nog altijd veel te veel niet bij PSV. Het wordt echt zorgelijk op dit moment. Dat we de 7 jaar anti voetbal van Cocu en van Bommel niet binnen een paar maanden uit zouden wissen had ik ook niet verwacht, en bij vlagen laten we echt wel veel belovend voetbal zien. We hebben het ons echter de afgelopen week wel bijzonder moeilijk gemaakt om vol voor de titel te gaan. Zijn Gakpo en Madueke er tegen Sparta ook niet bij ga je die wedstrijd simpelweg ook niet winnen. Ik hoop dat we nu door de blessure golf heen zijn en we de rest van de competitie een volwaardig PSV op oorlogssterkte te zien krijgen. Onze best elf kunnen tot het einde mee voor de titel, moeten we een beroep doen op de nummers 14 en verder is plek 4 maximaal. Ik heb nog het volste vertrouwen in deze trainer, ondanks zijn in mijn ogen soms volstrekt idiote wissels. Het duurt echter wel erg lang om het spelsysteem naar een acceptabel niveau te brengen. Volgend seizoen is het seizoen van de waarheid.
+5/-1

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Voorin is Zahavi gewoon kut. Je ziet gewoon dat Malen weer een verloren wedstrijd speelt, doordat ze elkaar totaal niet aanvoelen.

Speel dan met Malen in de spits en Iha er omheen.

Middenveld heb je met Rosario- Sangare, twee dezelfde type spelers.
Twee goede controlerende middenvelders, maar geen dynamiek naar voren
Fein koopt ie, maar is schijnbaar ook helemaal niets.

Achterin staat het best goed.

En dan zie je dat je aanvallers voor de helft slappe benen hebben.
+2/-0

Riverside (geschorst)
9 maanden geleden
Tja, zo staan we weer met pootjes aan de grond.... en Zahavi ophemelen naar afgelopen zondag? We hebben vandaag weer de juiste Zahavi gezien die ik eerder zag....een zwaluw maakt nog geen zomer zeggen ze toch? Waren er vandaag wel meer niet ok... ook trainer met raar wissel beleid.... we kunnen dit jaar 2e worden..... maar ook maar zo 5e.....
+3/-0

9 maanden geleden
Ik zit nu naar Feyenoord te kijken. Dat is echt een stelletje kansloze stakkers, maar dat weten de spelers en hun trainer ook. Onze spelers denken dat ze erg goed zijn en onze trainer denkt dat hij een geniale tacticus is. Een beetje meer zelfkennis en realiteitszin zou geen overbodige luxe zijn.
+4/-1

 
9 maanden geleden
En daar gaan we gewoon van verliezen hoor, as usual.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ik heb toch goede hoop dat het dit jaar anders gaat zijn in een lege kuip. Het is ook een rare competitie waar alles over 2 weken weer anders kan zijn. Maar PSV zal zich nu echt snel moeten verbeteren en het is dan ook te hopen dat we wat minder met blessures te maken krijgen. Je zou toch verwachten dat deze trainer de selectie nu onderhand wel topfit zou hebben, maar dat is geenszins het geval. Domme pech of gaat er iets heel erg fout?
+1/-1

9 maanden geleden
PSV heeft er de spelers niet voor om het spelletje van de trainer te spelen.Boscagli heeft als enige een voldoende gehaald.Waar was Malen,niet gezien.Zahavi waardeloos,Ihattaren denkt dat die op een pleintje loopt te voetballen met zijn vrienden,Sangare is kleurenblind,Rosario ver onder de maat en Dumfries wordt met de week slechter.Ga een systeem spelen waar deze spelers wel geschikt voor zijn.Positief is de terugkeer van Ginkel.Ben ik blij mee.
+4/-0

9 maanden geleden
Er zit nog steeds, net zoals vorig seizoen, veel te weinig voetballend vermogen/creativiteit in dit team (middenveld). Wanneer zoals vandaag de energie er dan ook niet is dan wordt er amper een kans gecreëerd. Veel te veel waterdragers, geen vernuft. Ihattarren is geen buitenspeler maar ook geen spelverdeler, krijgt daartoe alle gelegenheid maar laat niets zien. Fein is vooralsnog geldverspilling want hij is blijkbaar minder dan de vele opties die we al hadden.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Denk dat Psv achter de schermen wel bezig is met een vervanger voor Hendrix op huurbasis.
Gotze lijkt een man van glas en van Ginkel kun je nog niet te veel verwachten.
We missen een scorende middenvelder met vernuft die het spel ziet en durft door te stomen richting doel.
+1/-1

 
9 maanden geleden
PSV mist vooral een goede mentaliteit en dat los je niet op met een scorende middenvelder.
+4/-0

9 maanden geleden
Man geef Schmidt ff tijd man. We gaan een hardstikke mooi traject door, wat ik zie als het klopp traject bij Liverpool. Ook hij had een aantal debielen in het team in zijn 1e jaar (moreno, clyne, sturridge, Mignolet etc). Na een aantal periodes kon hij spelers uit zijn netwerk halen en het team naar zijn hand zetten zodat hij zijn tactiek kon toepassen. Vreselijke wedstrijd overigens, Rosario en Mauro het meest aan geërgerd. Verkopen en spelers van schmidt zijn netwerk halen!!
+5/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Je vergeet een paar essentiële zaken.

Liverpool & Klopp hadden en hebben voldoende financiële middelen tot hun beschikking. Het beetje geld dat wij hadden is inmiddels grotendeels over de balk gesmeten.

En bij Liverpool kon men doorselecteren door de paar rotte appels te lozen. Bij ons gaat het niet om een paar mindere goden maar zo'n beetje de helft van de selectie en dan druk ik mij nog uiterst voorzichtig uit.

En het klinkt leuk om je beste spelers zich tot volle wasdom te zien ontwikkelen en een team te bouwen, maar bij PSV gaan de beste spelers tegenwoordig al vrij snel elders kijken. En wat houd je dan over? Idd pure middelmaat en erger.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Mauro: 5 mil
Guti: 4 mil
Thomas: 4 mil
Rosario: 8 mil (naar mijn mening hoog, maargoed transfermarket.com)
Bruma: 6-7 mil, ligt er ff aan hoe hij het doet in Griekenland, maar vgm gaat het wel redelijk
Doan 6-7 mil, doet het redelijk in Duitsland
Baumgartl 5 mil
Luckassen 3 mil
Sadilek 3 mil
Viergever, 1-2 mil

Naja worst case zon 40 miljoen.

Wat heb je nodig?
Een verdedigende middenvelder
Een Aanvallende middenvelder (van ginkel)
Reserve backs
Aanvallers heb je genoeg, en op 1 of andere manier stromen er altijd goede aanvallers uit de academy.
Een acceptabele cv voor op de bank.

Voor de rest voldoet iedereen voorlopig, ook de cv's. Nou voor dat bedrag moet je makkelijk in staat zijn om je selectie te versterken met schmidts netwerk.
+1/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
9 maanden geleden
Leuk lijstje, alleen die bedragen ga je never nooit krijgen. Sterker nog, die spelers raak je vermoedelijk aan de straatstenen niet kwijt.

Aan de andere kant zullen wij wel rap onze sterkhouders kwijtraken en, PSV kennende, waarschijnlijk niet voor de hoofdprijs.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Inzake je vergelijking met Liverpool / Klopp: je kent de achtergrond van de trainer Schmidt? Die blijft normaliter 2-3 jaar maximaal. Klopp zit al een aantal jaren bij Liverpool terwijl die club bulkt van het geld en niet ieder hoeft te verkopen. Malen, Dumfries zullen wel gaan terwijl onze grootverdieners Gotze en van Ginkel niet de fitsten van Nederland zijn. Als je komend seizoen maar niet weer opnieuw hoeft te beginnen.
+2/-0

9 maanden geleden
Ik erger me niet aan de waterdragers zoals Mauro en Rosario maar aan die zogenaamde vedetten die zwaar verzaken en en een hele wedstrijd onzichtbaar zijn.Iedere club weet hoe ze resultaat kunnen halen tegen PSV.Achterin dicht houden en de kansen benutten die er tegen PSV altijd komen.Stop met dat achterlijke systeem van de trainer en ga naar je mogelijkheden voetballen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Naja ik vind dat hij gewoon dit systeem moet blijven spelen. Als je vandaag 4-3-3 had gespeeld stonden waarschijnlijk ihattaren en mauro links en rechtsbuiten. Dan krijg je exact hetzelfde probleem, namelijk geen snelheid aan de flanken en geen actie. Dan kan je beter vasthouden aan dit systeem zodat ook al verlies je punten, het team wel kan blijven wennen. Op die manier kan je tenminste ergens op bouwen, en dmv een schoonmaak en Schmidt zijn netwerk kan je verder bouwen.
+0/-1

Riverside (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb nog een klein dingetje... voor Roger... probeer gewoon eens een ruit op middenveld, met Sangare in punt naar achteren, v. Ginkel en Fein op de flanken, Ihattaren op 10, met daarvoor Malen, Gakpo? Is maar een idee hoor....
+6/-0

9 maanden geleden
Misschien heeft iemand eerder (tussen al boze en teleurgestelde reacties) al iets over het enige lichtpuntje van de avond gemeld. Ik weet het niet, want ik heb nu geen zin om onredelijke of onzin berichten over mijn PSV te lezen. Volgens mij moeten we gewoon geduld hebben. Het komt echt goed met PSV en Schmidt. Maar dat ene lichtpuntje? Dat is natuurlijk de rentree van Van Ginkel! Het is hem enorm gegund. En over geduld hebben gesproken ...
+1/-1

9 maanden geleden
Geduld in deze voetbalwereld is er helemaal niet.PSV heeft tegen het eind van het seizoen dat geweldige systeem misschien onder de knie en vervolgens maken de beste spelers een transfer en kunnen ze overnieuw beginnen. Dat is een heilloze weg die nergens toe leidt. Ik hoop dat ik het mis heb.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Idd ja. Geen speld tussen te krijgen.
+1/-0

9 maanden geleden
Wat een onvoorstelbare trieste reacties weer hier. Alsof we al maandenlang naar een waardeloos PSV zitten te kijken...

Na 5 overwinningen op rij en een gelijkspel tegen Ajax verliezen we nu een keer. Shit happens. Ga lekker Bayern Munchen supporten, die winnen altijd.
+7/-1

 
9 maanden geleden
Het is ook wel veelzeggend dat je Souza Faria maandenlang niets ziet posten en die dorpsidioot nu de site weer opeens heeft gevonden. Komende weken zul je weer niets van hem horen als PSV wint.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Alsof je als supporter alleen maar positieve kritiek mag leveren.

Dit is niet bepaald de eerste baggerpot in een seizoen waarin je wél kampioen móét worden. Goh je wint van RKC & VVV en, met heel veel pijn & moeite, thuis van Utrecht.

Europees gaat het tot dusverre naar vermogen en verwachting. Dat is een verademing na de afgelopen jaren. Maar daar gaat het nu niet om.
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Precies killer, ja tegen de ploegen de komende weken winnen dat is een kunst zeg. Al moet ik het nog zien tegen fraser van het weekend. Hadden ze het thuis allastig genoeg mee. Je moet er in de topwedstrijden staan. En dan sta je er niet. Het is toch dramatisch dat wij al 11 wedstrijden wachten op winst tegen een topploeg. Maar nee je mag hier niks verkeerd zeggen want het gaat voortreffelijk. Er is niks veranderd, klaar. En ja de meestervoorspeller hè
+2/-0

9 maanden geleden
Beste supporters,we hebben nog 18!wedstrijden te gaan,dus hou vertrouwen.
Hoop wel dat van Ginkel snel volledig kan meedoen en Gotze natuurlijk.
Dat scheelt een stuk voetbal intelligentie
Optie is het dan eindelijk om zonder Rosario in de basis te beginnen
De komende wedstrijden tegen de laagvliegers moeten gewonnen worden
Dan ziet het er eind van de maand weer heel anders uit
+3/-0

 
9 maanden geleden
Eens. Bijzonder vind ik wel dat Schmidt na deze wedstrijd aangeeft dat Rosario on top level was. Ook zei die dat Teze Bosgacli en Sangare wel goed waren en daar ben ik het ook wel mee eens. Ik heb bijna het idee dat ik het volledig verkeerd zie en dat het kennelijk niet aan Rosario ligt. Waarschijnlijk wordt er tactisch heel slecht druk gezet door de voorste 4 waardoor Rosario en co steeds in de problemen raken, maar voor de kijkers lijkt het dan alsof het pas bij dat verdedigende blok misgaat. Het zou wel moeten, Schmidt is echt niet gek en zegt toch duidelijk dat onder andere Rosario wel liet zien kampioen te willen worden.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Het gaat ook niet mis bij Rosario Sangare Boscagli en Teze. Het probleem zit in de groep Malen Zahavi Ihataren Thomas. Ze verliezen de bal te vaak onnodig. Ihataren is nog te vaak onzichtbaar. En zetten bij balverlies slecht druk of half druk. In dit spel is het de bedoeling bij balverlies uit openspel direct weer als team druk te creëren. Hoeven niet te doen alsof dit hogere wiskunde is, dat het veel energie kost of iets dergelijks want Ajax doet niks anders al jaren. Het gaat er echter wel om dat iedereen meedoet en op de juiste wijze loopt. En dat zie je bij PSV niet. Bij balverlies is de eerste gedachte bij Mo en Malen teleurstelling en beginnen ze te wandelen. Als je er een hebt die zich zo gedraagt zorgt dat al in het hele team voor problemen. Heb je er twee die dat dan is het al helemaal ellende. Malen is mega belangrijk met zijn goals, maar als iedereen fit is zien we Mo voorlopig niet meer terug. Mark my words.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Deze wedstrijd heeft AZ een pingel gekregen (fout keeper), een wereldgoal gemaakt met alle geluk (wat hem waarschijnlijk nooit meer gaat lukken) en gescoord op het eind via een verdediger.

AZ heeft dus gewoon dik geluk gehad met de goals. Kansen hebben ze echt niet gehad.

Het probleem lag echt in het creëren van kansen. Dat was gewoon 0,0.
+3/-0

9 maanden geleden
Ik krijg een deja vu als ik hoor dat de spelers zeggen dat ze niet scherp genoeg waren. Dat hoorde ik jaren geleden ook elke keer. Dat verwacht je niet met een Duitse trainer al is het eigenlijk belachelijk dat je een trainer nodig zou moeten hebben om scherp te zijn.
Een wedstrijd verliezen kan maar los van de manier vind ik dat dit team nog totaal geen basisnivo heeft laten zien. Het gaat alle kanten op. Dat lijkt me helaas niet kampioenswaardig. Dan kom je verder met constant matig spelen en met 1-0 winnen zoals Feyenoord.
Vind het wel knap dat de trainer na elke wedstrijd weer zegt dat we die wedstrijd moeten gebruiken om beter te worden. Ik denk dat onze laatste wedstrijd van het seizoen dus een gigantische superwedstrijd wordt.
Maar goed, ik hou moed en blijf zeggen dat er nog steeds geen enkel team een constant nivo heeft laten zien. Maar de omslag bij ons zal snel moeten komen
+5/-0

9 maanden geleden
Heb (helaas?) niets gezien van de wedstrijd, het resultaat was slecht en blijkbaar was het voetbal niet om aan te zien. PSV is deze week gezakt voor het 1e examen, 1 punt uit 2 toppers, miezerig. Schmidt heeft nog steeds veel huiswerk te regelen.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Mocht je telecom provider een terugspeelmogelijkheid aanbieden check dan even de analyse in de rust van de heren Perez en Bruggink. Interessante beelden die alleszeggend zijn.
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Mvogo zet bij die eerste goal gewoon helemaal verkeerd.
Is gewoon zijn fout

Voordeel is dat we 3 wedstrijden te gaan hebben tegen relatief mindere ploegen.

Maar op het moment dat de helft van de aanvallers ziek, zwak of misselijk is.
Zijn we dit jaar snel klaar.

Mooi dat v Ginkel er weer bij is, hopelijk kan die naar zijn vorm toewerken en belangrijk zijn tegen Feyenoord. Zo'n type middenvelder wordt o zo gemist in dit elftal
+1/-1

9 maanden geleden
De grote teleurstelling hier is ook ingegeven door de te grote verwachtingen die men heeft van dit PSV. De stand op de ranglijst (2e) paste niet bij de kwaliteit van het spel in de eerste seizoenshelft. De wedstrijden waarin goed werd gespeeld zijn te tellen op een hand: Paok thuis; ADO thuis; Granada uit; Omonia thuis en de eerste 20 minuten tegen Ajax. Thats all en dat is niet genoeg. Dit konden we toch allemaal zien aankomen? We kunnen niet beter. Schmidt haalt wellicht nog veel uit dit materiaal. Ik kan nu ook al wel voorspellen dat dit team ook zeker niet van Feijenoord gaat winnen.
+8/-0

9 maanden geleden
Gewoon geen beleving van de mannen. Rosario en Sangare pakken super veel ballen af, maar missen creativiteit om er daarna iets mee te kunnen. Leveren de bal soms net zo snel in als dat ze hem afpakken. Daarnaast hebben we een keeper die voor de zoveelste keer dit seizoen z'n domme fout maakt en als die 0-1 niet zou vallen had psv gewoon die 3 punten kunnen pakken. Na die 0-1 gaan er al gelijk weer een aantal koppies hangen. Zo zonde en nergens voor nodig. Wat betreft die zahavi, vind ik psv beter spelen in de wedstrijden waarbij zahavi er niet bij was. Zegt voldoende.
+2/-0

9 maanden geleden
Ik vraag me -naast de labbekakkerige instelling van veel spelers- vooral ook af waarom Schmidt goed spelende aanvallers soms in minuut 50 gaat wisselen (liefst 4 tegelijk) met als reden een druk programma, maar slecht spelende aanvallers in overvolle weken de hele wedstrijd laat staan.

Verder. Zowel deze week als eind Januari heeft Ajax een volle dag meer rust tussen twee competitierondes dan psv en de concurrentie. Toch lekker voor de “godenzonen” richting de titel. Good job knvb.
+3/-1

9 maanden geleden
Absolute troep, 0,0 aanknopingspunten. Dat ik hier nog positivo's tussen lees vind ik echt erg knap, ik zie het namelijk niet. Komende wedstrijden tegen de mindere goden weer lekker winnen (puur op basis van individuele kwaliteit.. hoop/denk ik dan). Dan doen we op papier weer mee maar voor degene die de wedstrijden nog aan durven gluren.. die zullen ook zien dat het veld spel weer ruk is, waarbij onze tegenstanders vaak veel makkelijker voetballen dan wij doen.
+2/-1

9 maanden geleden
n bras partij PSV onwaardig
+1/-0

9 maanden geleden
Dit was niks! Hopelijk een eye-opener voor JDJ en directie gaarne Luuk en Monster ophalen leen/koop constructie!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Voor de zoveelste keer: met welk geld? Sowieso verwachten dat je Luuk de Jong even kan huren van Sevilla slaat helemaal nergens op natuurlijk
+2/-0

 
9 maanden geleden
In financieren zijn er vele mogelijkheden. Een voetbalclub is geen bank. Er horen bepaalde risico's bij. Verder kan je ook een spelersfonds starten of wat dan ook. Is echt een drogreden 'er is geen geld'. Wij zijn toch Eindhoven technisch middelpunt!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Voor monster moeten we eerst Baumgartl verkopen en dan nog wordt het lastig en ik zie niet wat een extra spits op dit moment toevoegt, afgezien van het feit dat Sevilla Luuk ook niet zomaar laat gaan vrees ik. Had je gisteren met Götze en Gakpo i.p.v. Thomas en Ihattaren gespeeld had je al een compleet andere wedstrijd gehad. De middenvelders die gisteren voor de aanvallende impulsen en omschakeling hadden moeten zorgen ontbraken gewoon en dan wordt elk potje (ook Sparta) gewoon enorm moeilijk. We hebben de pech dat we door blessures en Corona nog nauwelijks in onze beste samenstelling hebben kunnen spelen. Onze beste 11 zijn gewoon kampioenswaardig, na nummer 14 is het middenmoot materiaal. We hebben teveel PSV onwaardige spelers in de selectie. Daar leggen we het af tegen Aax momenteel de breedte. Helaas missen wij ook al jaren de mentale kracht om volop te strijden. Daar leggen we het af tegen Feyenoord.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Kim gaat gewoon naar Tottenham.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Het wordt tijd voor psv om geld op te gaan halen op de beurs. Wat zijn de redenen om dit niet te doen? Want ik denk eerlijk gezegd dat dit niet doen geen optie meer is. Geld is sowieso niks waard dus denk dat dit de enige optie nu is! Dan gewoon 20 miljoen ophalen dan!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het ergste is volgens mij dat je dit nog serieus meent ook :D
+1/-0

 
9 maanden geleden
Wat ziet u als nadeel dan? Wij zullen toch moeten gaan aanhaken. Zo zal ook alles transparanter worden met de druk van de beurs. Zal je ook gewoon betere mensen krijgen denk ik. Scouting etc. Plus spelers. Zou niet weten wat de nadelen zijn eerlijk gezegd. Dus begrijp u opmerking niet.
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Ik zal een voorspelling doen

Als de coach Zahavi blijft opstellen gaat psv 4e worden

Naast dat hij tekort komt, trek ik die verontwaardigde kop van hem ook echt slecht.
We hebben met Mo al een einzelganger, maar een met potentie.

Die Zahavi is gewoon zwak en kan niet combineren, niet duelleren en kan geen bal vasthouden.

Daarnaast weet onze coach ook niet hoe hij met dit elftal wedstrijden kan controleren, energie doseren en normaal aanvallend voetbal op de mat te leggen.

Als deze 2 elementen onvoldoende blijven, is het aan te raden om dit als een mislukt seizoen te bestempelen

Godverdomme wat hadden we een hoop kunnen hebben aan een Lammers
+3/-0

 
Riverside (geschorst)
9 maanden geleden
Kompleet met je eens, ik heb dit ook al eerder verteld hier op dit forum, dat Zahavi het niet gaat worden, afgelopen zondag was een eendagsvlieg.... Roger kan met deze selectie zeker nog iets doen, maar moet hij naar mijn mening de boel omgooien, een 4-4-2 systeem hanteren met een ruit! Sangare met de punt naar achteren, v.Ginkel en Fein daarvoor met Gotze als 10, Malen met Gakpo of Madueke in spits, met veel beweging! Wij hebben gisteren eigenlijk op de PSV manier van Cocu/Hiddink verloren... laat de ander het spel maar maken... wij slaan toe wanneer dat kan, heel effectief, minder sprankelend maar op die manier wel met punten! Pascal Jansen lacht zich rot, zijn plan kwam uit, op z’n oude PSV systeem tegen het nieuwe PSV systeem... Tja wat is effectiever.... ik wist het wel!
+3/-0

 
9 maanden geleden
Inzake Gotze: gaat die het wel volhouden? Wat heeft hij überhaupt? De laatste jaren zelden een langere periode fit geweest. Je zou denken die gozer gaat in een competitie spelen waar hij met 2 vingers in de neus de beste is maar is hij fysiek daartoe nog wel in staat? Het grote verschil met die snavels is dat de talentjes daar aan de hand van Tadic, Huntelaar, Blind en weet ik meer nog wie lekker kunnen mee ballen. Onze routiniers zijn zwak, ziek en misselijk continu
+3/-0

 
9 maanden geleden
Na 3 wedstrijden ook al geroepen. Wij zijn geen sambaclub waar sprankelend tikkie takkie voetbal word gespeeld.

Gewoon poetsen en countertje hier en daar en het liefste de wedstrijd stelen zodat heel Nederland er afschuw over spreekt
+3/-2

Riverside (geschorst)
9 maanden geleden
Gewoon na vanavond ook weer 4 punten achterop Ajakkes....
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik zei het toen al, we hadden nooit Huntelaar moeten verkopen. ;)
+1/-0