Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Wereldgoal Noni Madueke brengt PSV in veilige haven


Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Wereldgoal Noni Madueke brengt PSV in veilige haven; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Wereldgoal Noni Madueke brengt PSV in veilige haven

PSV leek het zich ook weer in Sittard moeilijk te maken door na een 0-2 voorsprong (twee goals Eran Zahavi) de gastheren terug in de wedstrijd te laten komen. Voordat er echter weer iets echt ging aanbranden was het invaller Noni Madueke die in de slotfase met een fantastische uithaal voor de beslissing zorgde: 1-3.

Trainer Roger Schmidt had ervoor gekozen om Olivier Boscagli op het middenveld te laten staan omdat Ibrahim Sangaré weliswaar terug was na een schorsing maar nu Pablo Rosario niet kon meedoen. Dat betekende dat Nick Viergever wederom een duo vormde met Jordan Teze. Al gauw ontspon zich in Sittard, op een wederom zeer hobbelige grasmat, een enorm open wedstrijd. PSV kreeg al snel grote ruimtes om in te spelen en werd dan ook automatisch gevaarlijk. Helaas voor de bezoekers gaf men echter aan de andere kant ook veel teveel kansen weg. Het was echter PSV dat aan de leiding kwam. Na een prima bal van Teze was het de verder opvallend tamme Denzel Dumfries die er weer eens op rechts vandoor ging en de op het randje van buitenspel bivakkerende Eran Zahavi vond die behendig binnen tikte: 0-1. De VAR keek er nog naar maar het was blijkbaar net geen buitenspel. Zahavi liet hier weer zien momenteel zo scherp als een mes te zijn.

Dat kon niet gezegd worden van collega-spits Donyell Malen die werkelijk kans op kans aan het verprutsen was. Zelfs als hij vogeltje vrij helemaal alleen voor doelman Yanick van Osch verscheen wist hij nog te missen. Voor een speler van het kaliber Malen was het niet best wat de aanvaller deze middag op het Limburgse wasbordje toverde. Maar Fortuna Sittard kreeg dus ook enorme mogelijkheden. PSV liet veel te makkelijk toe dat er tussen de linies kon worden gespeeld en de afstemming was achterin niet best. De grootste kans was voor Lisandro Semedo maar de snelle aanvaller mikte net naast. Aan de andere kant stelden de bezoekers daarop meteen orde op zaken. Philipp Max ging op links weer eens karakteristiek diep, de overlap volgde en Malen gaf mee, waarna wederom Zahavi wist binnen te lopen: 0-2. Echt een geweldig uitgespeelde goal. Even later echter opnieuw een grote kans voor Fortuna, de gastheren wisten nu ook te scoren, maar deze keer profiteerde PSV van de aangeschoten handsregel. Het doelpunt van Sebastian Polter ging zodoende niet door.
Na de pauze had PSV de defensieve zaakjes aanvankelijk beter voor elkaar. Zelf creëerden de bezoekers voorin ook niet veel maar men gaf ook niets meer weg, Een schot van afstand van Zian Fleming, gepareerd door Yvon Mvogo, dat was het wel zo’n beetje.

Even later leek dan toch echt de beslissing een feit. Donyell Malen werd licht aangeraakt, ging makkelijk naar de grond, en kreeg een strafschop toegewezen van scheidsrechter Allard Lindhout. Gretig pakte Malen de bal, hij zou dan eindelijk gaan scoren en zijn middag redden. De VAR stak er echter een stokje voor, de overtreding zou buiten de zestien meter zijn ingezet. De toegekende vrije trap werd vervolgens door Zahavi tegen de paal getrapt.
Toen George Cox aan de andere kant, niet lang daarna, uit een onmogelijke hoek Mvogo wist te verschalken (1-2) werd het toch weer billen knijpen voor de Eindhovenaren. Emile Hansson had de 2-2 kunnen maken toen hij onbegrijpelijk vrij voor Mvogo verscheen maar de ex-Feyenoorder besloot tot een slap inzetje. Gelukkig was inmiddels Noni Madueke in de ploeg gekomen bij PSV en de jongeling liet gelijk zien wat de fans de afgelopen tijd gemist hebben. Vlak voor tijd kwam hij vanaf rechts naar binnen om vervolgens met links onbedaarlijk hard uit te halen en de rechterbovenhoek te vinden: 1-3. Wat een heerlijke goal. En de drie punten gingen mee naar Eindhoven, daar ging het nog het meeste om. Minpunt was wel het uitvallen van Olivier Boscagli die zo te zien een hamstringspier verrekte.


Dumfries: 'Je ziet dat Noni met een individuele actie een wedstrijd kan killen'

Aanvoerder Denzel Dumfries verscheen opgelucht voor de camera. "In de eerste helft moet je het afmaken", zegt hij nuchter, "Toen hadden we de controle maar vervolgens komen we overal een stapje te laat. Als Fortuna dan 1-2 maakt weet je dat de slotfase nog lastig kan worden."

Gelukkig voor PSV was Noni Madueke er vandaag na lange tijd weer bij. "Je weet dat individuele kwaliteiten de wedstrijd kan killen. We hebben het lastig om wedstrijden als deze dood te maken na een voorsprong. Dan is het lekker dat Noni dit doet, we weten dat hij dit kan, net als Cody ook. We zijn blij dat de buitenspelers weer terug zijn."


Ben Rienstra: 'We hadden minimaal één punt verdiend'

Volgens Fortuna-speler Ben Rienstra had er voor zijn team vandaag veel meer ingezeten. Op de vraag of zijn ploeg punten was misgelopen: "Zeker één. Het had vandaag ook 3-3. 4-3, 4-4, 4-6 of 5-5 kunnen worden maar ik denk dat wij vooral in de tweede helft het goed deden. We gaven toen amper iets weg en creëerden zelf aardig wat. Je moet echter de kansen afmaken, dat is ook een kwaliteit.

Het is natuurlijk ook knap van PSV dat ze bij de eerste counters voor rust gelijk twee goals maken. Dat is de kwaliteit van hun."


Ultee: "Heel veel trots maar ook balen en frustratie'

Fortuna-trainer Sjors Ultee had genoten van zijn team. "Vooral van de lef die we getoond hebben", zegt hij na afloop, "Dan verlies je soms de bal, zoals in de eerste helft te vaak gebeurde, maar je krijgt ook mooie aanvallen. We krijgen gigantische kansen voor rust waarvan er twee zeker in moeten. PSV had er ook misschien wel drie kunnen maken. Een ruststand van 3-3 was niet gek geweest."

Na de pauze kwam Fortuna nog bijna terug. "We deden het beter, PSV kreeg geen uitgespeelde kansen meer. Alleen een vrije trap op de paal, wij werden opnieuw gevaarlijk. Ik voel heel veel trots maar ook is het balen en frustratie."


Noni Madueke: 'Absoluut de meest opwindende dag van de laatste weken'

Noni Madueke is terug, en hoe! Als invaller liet hij na zijn lange blessure meteen de linkervoet spreken en zodoende een schitterende goal te produceren. "Het was vandaag zeker opwindend", zegt hij met een brede smile, "Je mag weer terug op het veld. Nee, ik had geen zenuwen, het is voetbal. Natuurlijk ben je blij weer mee te mogen doen."

De jonge Engelsman had het even moeilijk na zijn blessure. "Ja, blessures horen bij het voetbal natuurlijk maar er kwamen een aantal topwedstrijden aan en ik was in vorm. Al snel accepteerde ik het en ging ik revalideren."

Nu komen er weer leuke potjes aan. "Ja, AZ en Feyenoord. Ben blij nu wel weer fit te zijn, ik voel me goed en sterk. Of ik in de basis begin volgende week? Dat is aan de trainer, hij beslist."


Roger Schmidt: 'Sommige dingen kunnen beter maar de zege was verdiend'

Trainer Roger Schmidt vond dat zijn team verdiend had gewonnen. "We weten dat sommige dingen beter kunnen", zegt hij realistisch, "Maar ik denk wel dat we verdiend hebben gewonnen. Voor de rust creëerden we veel maar je weet dat als je de opponent in leven houdt het alsnog een probleem kan worden, dat is altijd hetzelfde."

Hij gaf toe dat ook Fortuna veel kansen kreeg. "Na de pauze bewezen ze waarom het hier zo lastig winnen is. Natuurlijk werden ze gevaarlijk maar als onze tegenstanders die voortaan allemaal gaan benutten wordt het wel erg lastig he. Alles bij elkaar ben ik tevreden en ik denk dat de zege terecht was."

Natuurlijk stemde ook de invalbeurt van Noni Madueke hem zeer tevreden: "Noni trainde afgelopen week voor het eerst weer met de groep mee. Hij bewees hard te hebben gewerkt in zijn revalidatie. We hadden verse energie nodig dus dan ga je wisselen. We hadden nu voor het eerst wel een rustige week maar daarvoor was het constant Engelse weken. Dan ga je niet na één week al weer iedereen fit hebben. Zeker als je bedenkt dat een Mario Götze en Yorbe Vertessen terugkomen van lange blessures. Daar moet je rekening mee houden."

Nog heel even over Mo Ihattaren. De jongeling liet ESPN weten beter geen interviews te geven omdat hij al genoeg in het nieuws was geweest. Schmidt: "Uiteindelijk is dat zijn eigen beslissing maar ik denk dat het goed is om op voetbal te focussen."


Blessure Boscagli valt mee

PSV'er Boscagli moest in de tweede helft van Fortuna Sittard-PSV van het veld met een ogenschijnlijk pittige blessure. Een diagnose na de wedstrijd viel echter mee; de verdediger had slechts last van kramp. Naar verwachting kan Boscagli komend weekend tegen Feyenoord gewoon van de partij zijn.


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eran Zahavi ('10)
Goal
0-2 Eran Zahavi ('27)
Goal
1-2 Cox ('69)
Goal
1-3 Noni Madueke ('87)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Nick Viergever ('35)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('43)

Opstelling PSV

Donyell MalenEran Zahavi


Mario GötzeOlivier BoscagliIbrahim SangaréYorbe Vertessen


Philipp MaxNick ViergeverJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'67 Érick Gutiérrez voor Yorbe Vertessen
'67 Mohamed Ihattaren voor Ibrahim Sangaré
'67 Noni Madueke voor Mario Götze
'76 Adrian Fein voor Donyell Malen
'81 Marco van Ginkel voor Olivier Boscagli


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-3 (0-2)
 7 1-3 (0-2)
 7 1-3 (0-2)
 7 1-3 (0-2)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
10  6 1-3 (0-1)
11  6 1-3 (0-1)
12  6 1-3 (0-1)
13  6 1-3 (0-1)
14  6 1-3 (0-1)
15  6 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.54. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Eran Zahavi (63 -> 5,0)
2. Noni Madueke (27 -> 4,0)
3. Mario Götze (22 -> 3,0)
4. Philipp Max (8 -> 2,0)
5. Jordan Teze (7 -> 1,0)
6. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
6. Nick Viergever (2 -> 0,0)
8. Denzel Dumfries (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
9. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
9. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
9. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
9. Luis Felipe (0 -> 0,0)
9. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Justin De Haas (0 -> 0,0)
9. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
9. Joël Piroe (0 -> 0,0)
9. Armando Obispo (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
9. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Vincent Müller (0 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
9. Adrian Fein (0 -> 0,0)
9. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
9. Donyell Malen (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
9. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
9. Sam Lammers (0 -> 0,0)
9. Joël Piroe (0 -> 0,0)
9. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
9. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
9. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
9. Amar Catic (0 -> 0,0)
9. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
9. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
9. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
9. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
9. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
9. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
9. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
9. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
9. Toni Lato (0 -> 0,0)
9. Bruma (0 -> 0,0)
9. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Het is heel simpel, 10 overwinningen en we hebben minimaal de 2e plek. Tussendoor blijven hopen, tegen beter weten in waarschijnlijk maar toch, dat die Amsterdammers tussendoor struikelen door gemakzucht, schorsingen, extra Europese wedstrijden enzovoort waardoor we alsnog de titel pakken. Man wat zou dat mooi zijn.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Dat eerste zou mooi zijn en goed voor het vertrouwen. Dat tweede kan je wel vergeten. Zoals zondag al duidelijk werd, zal dat van hogere hand nooit toegestaan worden. Daarnaast hebben ze ook gewoon teveel kwaliteit om nog 1 punt per wedstrijd te verspelen vrees ik. Tweede plek in eigen hand en die moet eind deze maand zo goed als veilig zijn.
+6/-0

 
Mik001 (geschorst)
8 maanden geleden
Klopt Remmie, dat gaat Zeist zeker niet toestaan. Zonder de hulp van Zeist zou het gat echter zeker wel overbrugbaar zijn geweest, of er zou misschien helemaal geen gat zijn geweest. Walgelijk hoe vaak en hoe opzichtig Ajaks wekelijks bevoordeeld wordt en zo niet het Bayern, maar het Real Madrid van Nederland wordt. Zelfs tegen clubjes als WIllem II schiet de KNVB maffia ongegeneerd te hulp. Plek 2 is zo echt het hoogst haalbare.
+2/-0

8 maanden geleden
Neem aan dat Mo mee gaat met het Foxy pak aan?
+6/-0

 
8 maanden geleden
😂😂😂
Bedankt kale, je hebt me keihard lachend het weekend in laten gaan 👍🏻
+3/-0

 
mesters79 (geschorst)
8 maanden geleden
Een vos verliest zn haren maar niet zn Streken hahaha
+3/-0

8 maanden geleden
Ik hoop echt op een opstelling met Teze en Viergever centraal en Boscagli daarvoor. In die opstelling is het voetbal van PSV meteen een stuk beter.
Boscagli kan dan als een soort Blind(Ajax) voor het voetbal van achteruit zorgen.

Ik kan het voetbal met Rosario en Sangare maar met moeite aanzien. Je ziet dat Ajax met voetballers die wel behoorlijk kunnen voetballen tot een veel beter veldspel komt. Daarom is het ook terecht dat ze veel punten op PSV voor staan.
PSV heeft daar naar mijn mening een tijd lang de verkeerde keuze gamaakt. Met Rosario en Sangare heb je een soort flipperkast-voetbal op het middenveld. Ze bieden de aanvallers geen goede steun tav het opzetten van aanvallen, of het snel rond spelen van de bal, en ze rennen vaak te snel naar voren zodat er gevaarlijke gaten in hun rug komen.
@Sosa had het een paar jaar geleden al goed gezien, met Rosario en Hendrix.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Al jarenlang ontbreekt het PSV aan creativiteit en scorend vermogen op het middenveld. Hoe is het met @sosa WouterErik? Zou die een ban voor het leven hebben? Lijkt erop
+2/-0

 
8 maanden geleden
Die nou niet of je dat niet weet Tony
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat is natuurlijk bittere noodzaak. De jongens die voor de creativiteit moeten zorgen hebben niet of nauwelijks gespeeld dit seizoen. Twee aanvallende middenvelders met opkomende backs en twee spitsen bied best perspectief, maar als de aanvallende middenvelders Thomas, Mauro of Ihattaren heten komt er van aanvallen weinig terecht en verzuip je op het middenveld. Kunnen die jongens ook niks aan doen, ze hebben andere kwaliteiten en die van Mo komen er niet zo heel erg uit. Sangare, Rosario (in goede doen) Gakpo en Gotze met Max en Dumfries (in goede doen) als opkomende backs is toch een heel behoorlijk middenveld met dreiging en voldoende scorend vermogen. Kun je je afvragen of Schmidt de tactiek niet had moeten aanpassen aan het beschikbare materiaal, maar de aanvallende mogelijkheden zijn de afgelopen paar maanden gewoon kwalitatief onvoldoende geweest.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Goede inhoudelijke reactie. Dan hoef ik het niet meer te doen. 😉.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik hoop dat Schmidt eens voor een wat betere veldbezetting kiest met een opstelling en tactiek die een beetje aansluit bij wat die jongens in de opleiding hebben geleerd. Dat geleuter over halve 10-en en het ophemelen van spelers die vooral goed zijn zonder bal... bah. Zet die gasten eens in hun kracht; kwaliteit genoeg.
+3/-0

8 maanden geleden
Heel benieuwd naar de opstelling. Wanneer hij niet kiest voor het blok rosario en sangare, geeft hij min of meer zijn ongelijk toe.
Veel meer voetbal, en ik heb tegen die Grieken als de vrinden uit duivendrecht weinig kansen tegen gezien.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Schmidt en Ongelijk toegeven zie ik niet gebeuren, het idee al vind ik wel grappig;-)
+1/-0

 
8 maanden geleden
Uitspreken niet, nee. En een bepaalde mate van eigenwijsheid is niks mis mee. Maar dan is het wel interessant om te zien hoe hij gaat spelen. Met de speler van de maand en een spits in vorm moet het goed komen. We gaan het meemaken!
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Rosario is de hele week al geblesseerd. Plus dat het begint te lopen heeft niks te maken met spelers zoals Rosario, Sangare of Boscagli. Je geeft die mannen te veel eer. Het beter worden van het spel heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van Gotze op het veld. En/of je dan met Rosario Sangare of Boscagli op het middenveld wilt spelen maakt geen niks uit.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Mwa, dat weet ik niet. Tuurlijk, de aanwezigheid van Mario scheelt geen slok op een borrel, maar een hele fles. Toch denk ik dat hij ook beter en fijner speelt met voetbal om hem heen. Of boscagli dan het niveau heeft, is vers 2. Maar in ieder geval een ander type, met meer voetballende kwaliteiten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ander type kan fijn zijn, maar ook voordat Gotze Gakpo madueke.geblesseerd raakten speelde ze behoorlijk voetbal.
+1/-0

8 maanden geleden
Zou wel weer eens lekker zijn een wedstrijdje zonder billen knijpen. 2 of 3 goals verschil, gewoon omdat het kan! Zal de gemoedsrust van veel supporters goed doen.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Nou, inderdaad. Al gaan de billen standaard samengeknepen bij PSV. Ook bij 2 of 3 goals ;). Zie Sparta uit, 4-1 voor.
+1/-0

mesters79 (geschorst)
8 maanden geleden
De komende weken zijn allesbepalend . 2e worden of plek 4/5 met Feyenoord en AZ de komende weken. Gek dat ik het zeg maar hoop op winst Vitesse tegen AZ. Moeten we zelf wel winnen. We maken ons druk om plek 2. Kan echt niét! Hoop dat ze het kunnen opbrengen de laatste fase van de competitie.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Eens maar die laatste opmerking is eigenlijk te gek voor woorden...
+3/-0

 
mesters79 (geschorst)
8 maanden geleden
Mee eens,nog geen goede serie gezien dit seizoen . Vandaar die laatste zin.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik verwacht vanmiddag eigenlijk niet of nauwelijks problemen. Kan PSV zich ook helemaal niet veroorloven gezien de 2 loodzware wedstrijden die ons wachten.

In maart staat de 2e plaats op het spel. Lees deze zin nog eens een paar maal rustig en laat 'm goed tot je doordringen. Pijnlijke gewaarwording.
+2/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Hopelijk pakt Manueke nog speel minuten vanmiddag
Dit moet gewonnen worden vanmiddag
+1/-0

8 maanden geleden
Wanneer zijn we blij? Als Sangaré gewoon speelt en Rosario vervangen wordt door Boscagli. Viergever en Teze centrale duo.
+1/-0

8 maanden geleden
Ben benieuwd naar het middenveld met Sangare en Boscagli.
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Effe volle bak en maar voor de rust de 0-3
Voetbalt wat makkelijker de 2e helft
Elke keer weer billen knijpen
+1/-0

8 maanden geleden
Grote kansen missen, foutjes achterin. Waar heb ik dat meer gezien?
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
8 maanden geleden
Wat een onzekerheid weer in het doel.
Vind die Mvogo zo'n beperkte keeper.

Zal echt een nieuwe bij moeten komen.
Drommel in ieder geval een goede tweede keeper en
dan graag een topkeeper
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Malen pfff
De diva doe eens wat
+1/-0

8 maanden geleden
Donyell..... doe maar ekkes wisselen jonguh.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Neem Sangare ook maar meteen mee dan.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Gelukkig mag je tegenwoordig vijf keer wisselen.
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
8 maanden geleden
Halve meter onside en de scheids fluit af..
What's new?
+1/-0

8 maanden geleden
Jammer dat er altijd één dissonant aanwezig is... Malen wisselen voor Madueke en je wint 0-5
+2/-0

8 maanden geleden
Malen, Mvogo en Dumpfries, niet best. Het is dat we een super spits hebben.
En dan laat je Unnerstall op de bank zitten omdat hij niet goed kan meevoetballen, ha ha ha ha ha wat een grap.
+2/-0

8 maanden geleden
Halverwege conclusies;
- fkes krijten jongens
- Malen egoïstisch
- Zahavi goed
- Sangare stroef
- Dumfries slordig
- Mvogo zwak

Maar we staan wel met 2-0 voor een ik zit relatief rustig op de bank...🤔
+2/-0

8 maanden geleden
Leuke pot, beide ploegen hebben grote kansen, wij gelukkig Zahavi. Die kan inmiddels ook in het rijtje ten onrechte afgeschreven spelers op het netwerk. Mvogo weer 1 bal op doel gehad, gelukkig kwam ie bij die gozer op zijn hand. Ben benieuwd hoe Malen reageert op de twee goals van Zahavi. Neem aan dat ie flink op zijn klote heeft gehad de afgelopen wedstrijden. Fortuna krijgt kansen dus het is nog lang niet gespeeld. Bij 0-4 durf ik voorzichtig iets te ontspannen.
+2/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Ind de 0-2 is nog gespeeld
+1/-0

8 maanden geleden
Lijkt wel of die Dumfries elke wedstrijd zwakker wordt ...

Heeft 1 goede voorzet gegeven, maar voor de rest helemaal niets laten zien. Altijd moeite met bal aannemen, en passing weer zeer belabberd.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Hij levert idd bijna alle ballen in. Wat slecht zeg.
+1/-0

 
8 maanden geleden
En heb je hem bij die tegengoal gezien, 2x zo passief ... alleen meelopen, verder niets.
+1/-0

Riverside (geschorst)
8 maanden geleden
Malen, 😫😩😠, ga jij eens een keer om de keeper heen, mijn god wat een kansen heb jij de laatste tijd nodig zeg, telkens verkeerde keuzes maken...., gewoon keeper uitspelen en bal op goal, hoeft niet eens hard, het had al klaar moeten zijn!!!
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Boscagli mag even gaan banken. Tsjonge wat speelt hij een zwakke partij. PSV kan geen bal in de ploeg houden. Probeer Guti maar

En Madueke voor Vertessen
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Er mag gewisseld worden Roger
+1/-0

8 maanden geleden
Man Man ,wat een armoede....
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Schijt VAR
+1/-0

 
mesters79 (geschorst)
8 maanden geleden
Ja man die was hard hoor poeh hee. Vuisten gebald armen vooruit en stompen maar. 🙄
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Wat een slechte 2e helft weer .
Had de 1e helft maar meer gescoord.
Eigen schuld
+2/-0

 
8 maanden geleden
Nog geen fatsoenlijke aanval gezien.
+1/-0

8 maanden geleden
Dit wordt gegarandeerd 2-2 of erger.
+2/-1

8 maanden geleden
Pff wat een wereld keeper hebben we toch
+1/-0

 
8 maanden geleden
Lees net dat Leipzig m terug wil....vervoer is al geregeld!!
+3/-0

8 maanden geleden
Al die blessures is geen pech meer, dat is een trainer/staff die blijkbaar verkeerd traint. Spelers kunnen geen 90 minuten spelen, vallen bij bosjes geblesseerd neer. Kan die Schmidt doen en laten waar hij zin in heeft of zijn er ook specialisten die even in de gaten houden of wat hij wil fysiek wel kan?
+2/-0

gekke gerrit (geschorst)
8 maanden geleden
Die Fein kan er werkelijk ook geen kut van.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik vraag me sowieso of waar ik nu de 2e helft naar zit te lijken?
+4/-0

8 maanden geleden
Ik hoop dat degene die aangegeven hebben dat ze de club aan het einde willen verlaten , zich nu melden en contract inleveren. Wat is dit een onsamenhangend elftal geworden.

Totaal geen beleving . Echt er moet iets veranderen , in de top en daarom heen.
+3/-1

8 maanden geleden
Neus(je) voor de goal.

Lechaim.

(later meer)
+3/-0

 
8 maanden geleden
Wat nou 'later meer'? dat zeg je steeds hier. Denk je nou echt dat we met zijn alleen je reactie gaan terugzoeken om te zien wat je later nog meer te vertellen hebt? Zeg gewoon wat je vindt, ipv deze onzinnige cliffhangers
+3/-2

 
8 maanden geleden
Zit jou iets dwars of zo?
+3/-0

Perzik009 (geschorst)
8 maanden geleden
Ihataren hoef je ook niet meer op te stellen.
PSV zou juist harder moeten zijn. Als hij voor 020 wil voetballen, prima,
maar hoef die egoïst niet te zien in een psv shirt. Als hij sympathie heeft voor die neuzen.
20miljoen mogen ze hem hebben

En Malen idemdito, 0 binding met psv.
Hopen op een goed ek en gauw verkopen.

Goed dat Madueke en v Ginkel terug komen. Hopelijk kan v Ginkel meer speeltijd pakken.
Wel ben ik ook een beetje klaar met al die gehuurde spelers.

Of we kopen een speler of niet. Dus ook bij v Ginkel, we kopen hem en we kunnen er opbouwen komende jaren. Of niet en we laten hem gaan.

Al dat huren is ook ergens onrust
+1/-3

 
8 maanden geleden
Het huren van een technisch directeur zou dat wat zijn?
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het nergens op slaan wat je zegt over Malen dat hij 'geen binding heeft met PSV', noem eens een paar voorbeelden waaruit dat blijkt? Malen was slecht vandaag(al een paar wedstrijden is het heel matig) en had zijn teamgenoten een dienst kunnen bewijzen door er minimaal één te maken voor rust, waarmee de wedstrijd is gespeeld. Malen is een talent maar zal voor hij naar het buitenland vertrekt minimaal nog een seizoen hier moeten blijven wil hij succesvol worden in het buitenland. Als hij hier in de eredivisie nog geen constant niveau haalt en op te veel belangrijke momenten niet thuis geeft, gaat dat buiten Nederland ook niet lukken. Buiten dat, PSV wordt volgend jaar kampioen, dus hier blijven. :)
+3/-0

 
8 maanden geleden
Mee eens. Hij wil belangrijk zijn met goals en er staat nu in mijn ogen een completere spits naast hem. Malen moet de ervaring van Zahavi opzuigen en meer bezig zijn met het team dan zichzelf. Ik hoop ook dat deze twee volgend seizoen onze spitsen zijn en in dienst van elkaar en het team spelen. Levensgevaarlijk zijn we dan.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Idd @remmie, Malen speelt veel te verkrampt, zijn bewijsdrang zit hem in de weg momenteel. En zeker, Zahavi is echt een lepe spits, daar kan hij op dàt vlak veel van opsteken, ik zou er gebruik van maken als ik Malen was. Het is lang geleden, maar Zahavi doet me een beetje denken aan Kenneth Brylle, dat was ook z'n type die of wel geliefd of wel gehaat werd door de supporters.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik vond het al met al een best redelijke wedstrijd. Blij dat Noni weer terug is en goed om te zien dat Zahavi echt op stoom begint te raken. Nu hopen dat Malen zijn vorm weer een beetje terug vind.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Zou het voldoende zijn om Feyenoord en AZ van het lijf te houden?
+1/-0

 
8 maanden geleden
We gaan het volgende week zien. Ik hoop het wel. We moeten nu toch echt een keer een topper gaan winnen. Malen schiet ons naar de overwinning volgende week 😜
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Van alles wat er op de bank zit, is alleen Madueke een toegevoegde waarde ... de rest is helemaal niks...
+1/-0

8 maanden geleden
Puntjes gestolen vandaag in een uitermate slechte tweede helft. Het lukt ons maar niet om ruimtes te benutten als de tegenstander moet komen. Zat zelfs bij de 1-3 nog gespannen te kijken, want 3-3 was niet onlogisch geweest. Madueke laat dan weer precies zien wat we al maanden missen. Spelers die uit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Scorend vermogen vanuit het middenveld. Mvogo wederom zwaar onvoldoende. Die bal mag er gewoon nooit in. Opbouwen was ook zwak en gevaarlijk. Met Unnerstall verhogen we onze kansen op plek twee. Snel vergeten, blij met de punten en hopen op goed nieuws uit Arnhem. Heeft iemand gezien waarom Malen niet doorgebroken was bij het penalty moment?
+2/-0

8 maanden geleden
Dat verslag is bijzonder... De eerste helft was nog wel ok. Ja teveel kansen weg gegeven, maar we hadden er ook minimaal 5 kunnen maken. Als ik dan lees dat "de zaken na rust beter voor elkaar hadden"... Ik vond het na rust bijzonder treurig. Maar dat kan aan mij liggen. Dikke streep eronder, count your blessings, en heul vlug naar volgende week.
+1/-0

8 maanden geleden
Tegen een ploeg als Fortuna zoveel kansen weggeven en zo weinig controle. Iedereen was blij dat degene waar ik niks meer over zeg niet mee deed. Nou, het was een enorme verbetering,..... Tegen een betere ploeg verlies je deze nog gewoon.
+1/-0

 
mesters79 (geschorst)
8 maanden geleden
Misschien had je met de niet genoemde speler wél gelijk gespeeld haha. Je zal het nooit weten
+1/-0

 
8 maanden geleden
Klopt als een bus. Oftewel hoe kun je een uiteindelijk eindresultaat ooit op 1 speler die al dan niet meedoet ophangen.
Maar ho, nu begin ik er toch bijna weer over. Ga ik niet doen.
+2/-0

mesters79 (geschorst)
8 maanden geleden
De ene is weer.fit en de ander sluit aan in de welbekende ziekenboeg. Pfff om gek van te worden. Blij met de punten meer ook niet! Niveau van Ajax thuis gewenst de volgende 2 wedstrijden!
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Verdiende zege. Götze liet zien dat hij van buitencategorie is, en in de 1e helft liep het als een zoemend naaimachientje. Als we het weggeven van kansen de kiem in smoren(en dat gaat gebeuren) doen we niet veel onder voor ajax. Er is nog veel te doen.
+1/-0

8 maanden geleden
Ze verzuimen in de 1e helft verder afstand te nemen,een meer volwassen ploeg wint dan met 5a6 nul.
Maar dat kan en moet nog groeien.
Lekker dat Vitesse van Az wint.
+1/-0

8 maanden geleden
Tjonge, ik zat in angst dat het alsnog 2 - 2 zou worden. Dumfries vind ik de laatste tijd zwak. Hij laat achterin gaten vallen door steeds ver naar voren te gaan. Dat doet Max beter. Teze vind ik meestal sterk. Sangaré is m.i. de echt zwakke schakel. Als hij de bal heeft, houd ik mijn hart vast. Waarom niet eens met Van Ginkel beginnen? ASls Rosario terugkomt wordt het nog riskanter. Viergever is betrouwbaar. Verder ben ik altijd een fan van Madueke geweest. Zeurt niet en is briljant. Gelukkig heeft Vitesse gewonnen en staan we nu vijf punten voor op AZ. En nu even ophouden met kletsen over ittaharen...
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Moest hij zeker zeggen van Raiola...
Onze aanvoerder kan zich beter druk maken om zijn eigen vorm, want die is hopeloos!

Verder kunnen we beste ophouden met praten over Mo, tot hij weer wat gaat presteren imo
+2/-0

 
8 maanden geleden
Het moge duidelijk zijn dat het mij niet om individuen gaat maar om wie hier de waarheid spreekt. Raiola berichtte PSV van liegen. Dumfries zegt iets wat niet strookt met het officiële statement. Wie of wat er liegt: kwalijke zaak wat mij als goudeerlijke jongen betreft. Zou niet bij PSV passen lijkt me
+1/-0

 
8 maanden geleden
De media blijft dit gewoon oprakelen, terwijl PSV meedeelde dat de staf en spelersgroep er alles aangedaan heeft om Mootje te helpen en daar besloot de directie om een statement naar buiten te brengen.

Media verdraait zoals vaak het verhaal, zodat Bertje "ik kots op jou" Maalderink bij Schmidt
het bloed onder de nagels haalde.
+1/-0

8 maanden geleden
misschien slim om inderdaad die bazoer en tanane weg te halen in arnhem! zullen ze echt wel veel sterker van worden slechter in ieder geval niet!!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Geweldig idee om miljoenen uit te geven aan twee spelers die bij letterlijk iedere club zijn vertrokken met gedragsproblemen en daar ook allebei dit seizoen weer mee te maken hadden
+5/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Twee trubbelzakken, dat hebben ze al meerdere keren bewezen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Het spel van Schmidt vereist een ijzeren discipline, iets wat we helaas van deze twee niet hoeven te verwachten. Daarnaast heeft Bazoer ons al eens een mes in de rug gestoken, doet hij zonder blikken of blozen nog een keer. Kan in het rijtje weggegooid talent. Ik hoop dat Schmidt volgend jaar nog wat "onhaalbare" spelers over kan halen. Dan kan John de contracten printen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
🤣🤣🤣 en helemaal juist!
+1/-0

 
8 maanden geleden
zo lust ik er nog wel een paar !! wim kieft kwam ook van een aartsrivaal hetzelfde geld voor ooyer, en ook weer terug naar amsterdam toch!! blahblahblah
+1/-0

8 maanden geleden
Cijfermatig was dit natuurlijk een topweekend; zelf een redelijk lastige uit beurt winnen en AZ verliest. Dat we ons nu op plek 2 moeten richten en hoe het had kunnen zijn als we een volledig seizoen heel waren gebleven: niemand zal het weten.

Persoonlijk vond ik ons middenveld gisteren wat minder dan de paar wedstrijden daarvoor. Misschien omdat Sangaré zijn draai nog moet vinden met Boscagli erbij? Ook Mario hebben we gisteren minder gezien. Fortuna wilde wel lekker voetballen en zette de poort wagenwijd open. Normaliter een kolfje naar onze hand. Onze twee spitsen hadden beiden een hattrick kunnen of misschien wel moeten maken voor rust. Ook Fortuna deed als gezegd mee en een levendig eerste bedrijf had ook een 2-5, 2-6 ruststand kunnen hebben.

Als dan die 0-3 uitblijft, dan weet je dat PSV het zelf weer spannend gaat maken. Vroeg. Of laat. Onze mannen hebben een week rust gehad en na de 1-2 die we allemaal wel aan zagen komen, was ik bang voor opnieuw puntenverlies. Gelukkig viel Noni sterk in en waren de punten binnen. Broodnodig ook. Vitesse hielp een handje en in de komende twee weken moet het team maar zorgen voor enige revanche en die 2e plaats is "veilige haven" gaan loodsen!
+1/-0

8 maanden geleden
De eerste helft was redelijk tot goed wat betreft het creëren van kansen en mogelijkheden.Het is dat Malen uit vorm is anders was het na 45 minuten al klaar geweest.In helft 2 geen fatsoenlijke aanval meer gezien en het was maar goed dat Manueke het schitterende derde doelpunt maakte.Manueke en Gakpo zijn in potentie de meest getalenteerde aanvallers van PSV.Ihattaren viel matig in.PSV moet zich pas echt zorgen gaan maken als ze in Amsterdam belangstelling voor Manueke en Gakpo gaan krijgen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Totaal mee eens! Ik vind Zahavi een mindere voetballer dan Malen, maar wél een betere spits. Met Cody en Madueke fit en Mario daarachter heb je een aanval waar ze zelfs in Abcoude van dromen. Echter daarachter is het een behoorlijk tandje minder, helaas.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Behoorlijk tandje is in deze een understatement.... Ik zat meer aan een compleet boven- en ondergebit te denken 😬
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het een prima overwinning van PSV. Met de gebruikelijke kanttekening: aanvallend zéér goed, verdedigend érg slecht. Conditioneel zit het nog steeds niet geweldig in elkaar. Maar al met al geen moment in mijn rats gezeten, zelfs niet na die even knappe als onnodige - korte hoek áltijd voor keeper! - tegentreffer, al heeft dat wellicht ook ietwat van doen met mijn huidige staat van lethargie om niet te zeggen apathie. Ik moet zeggen: een aanrader, zelden zo relaxt naar PSV gekeken, althans de laatste tijd. Schattig trouwens, nietwaar, die Ben Rienstra - wie??? - die meldde dat Fortuna minimaal een punt verdiend had, de man repte zelfs van een reële 4-3, hahaha, alsof PSV verder geen kansen heeft gecreëerd. Zo had Malen er zeker 2 en Zahavi er nóg 2 kunnen maken. Malen maken, ik maak mij niet al te grote zorgen om Donnie. Pas als hij geen kansen meer creëert dan wel in kansrijke positie komt, frons ik een wenkbrauw. Prima 'brace' van Eran, 2 vrijwel identieke goals op knappe, lage voorzetten van onze beide backs. Tot slot lekkere comeback van Noni, hij is fijn. Hij was fijn. Op naar Feyenoord.
+1/-0