Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenRuime zege voor PSV op bezoek bij Sturm Graz


Tijdstip
30 september 2021
Stadion
Stadion Graz Liebenau
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


Ruime zege voor PSV op bezoek bij Sturm Graz; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ruime zege voor PSV op bezoek bij Sturm Graz

PSV heeft donderdag met ruime cijfers weten te winnen van Sturm Graz. Op bezoek bij de nummer twee van Oostenrijk werd met 1-4 gewonnen. Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Philipp Max en Yorbe Vertessen zorgden voor de treffers.

PSV kende in de beginfase wat problemen met het druk zetten van Sturm Graz, maar kon er langzaam onderuit spelen en daarmee het spel controleren. Omdat de thuisploeg zich massaal terug trok was het lastig om tot kansen te komen. Philipp Max was aanvankelijk het dichtst bij een treffer via een vrije trap.

Uiteindelijk kwam PSV toch op voorsprong. Na een hoekschop leek Marco van Ginkel de bal niet goed in te koppen, maar Ibrahim Sangaré wist spectaculair de bal toch in het doel te werken.

Enkele minuten later werd de ploeg van Roger Schmidt nogmaals gevaarlijk na een uitstekende actie van Cody Gakpo. Ritsu Doan zag zijn poging om de doelman te omspelen net gekeerd worden. PSV ging daarom met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het al snel weer raak. De Oostenrijkse regie had moeite om de televisiebeelden door te geven, maar het beeld was net op tijd terug om Eran Zahavi uit een voorzet van Mario Götze de 0-2 te zien maken. De Israëliër leek de bal verkeerd te raken, maar juist daardoor was de doelman kansloos.

Al snel viel de aansluitingstreffer. Sturm Graz kreeg een vrije trap na een handsbal van Götze. Uit een scherpe voorzet kon vervolgens ongedekt de 1-2 binnen gekopt worden.

De thuisploeg leek door het doelpunt weer vertrouwen te krijgen en trok ten aanval. Niet veel later volgde weer een enorme kans, maar Joël Drommel wist de bal met een goede redding te keren.

Even leek de gelijkmaker in de lucht te hangen, maar plotseling kwamen de kansen weer voor PSV. Yorbe Vertessen speelde de bal net te ver voor zich uit, zodat de doelman redding kon brengen. Diezelfde keeper bracht vervolgens geweldig redding op een inzet van Carlos Vinicius, maar was niet veel later kansloos op een heerlijk afstandschot van Max. Enkele minuten later kwam er ook nog de 1-4 van Vertessen overheen na een uitstekende tegenaanval.

Sturm Graz werd met een bal op de paal nog wel een keer gevaarlijk, maar eenvoudig bleef PSV overeind. In de laatste minuut kwam het echter wel met tien man te staan. Na twee belachelijke gele kaarten werd Sangaré van het veld gestuurd. Ondanks dat de Ivoriaan niets deed zal hij over een paar weken de thuiswedstrijd tegen AS Monaco moeten missen.

Nadat Drommel zich in blessuretijd nog liet zien met een uitstekende redding kon PSV met een goed gevoel en een 1-4 zege terug naar Eindhoven. De lachwekkende rode kaart voor Sangaré zal echter wel als een domper voelen.


[video] PSV beleeft een lekker Europees avondje in Oostenrijk! | Samenvatting Sturm Graz - PSV


Marco van Ginkel: 'Dit was heel nodig'

In gesprek met ESPN gaf Marco van Ginkel aan blij te zijn met de winst tegen Sturm Graz. "We hebben vandaag een paar heel goede goals gemaakt, maar bij vlagen ook heel goed gevoetbald", aldus Van Ginkel. "We hebben goed de ruimtes gevonden tegen het systeem wat ze speelden en veel goede dingen gezien."

Volgens de aanvoerder was het ook deels een kwestie van geduld. "We hadden de eerste helft helemaal onder controle", zo gaf hij aan. "In de rust gaven we aan dat dit uit moesten bouwen en door moesten gaan. Daarna maak je de 0-2. Toen werd het iets minder, kwam er ook meer druk en gooien ze er een spits bij. Daarna maak je uiteindelijk heel goede goals.

Van Ginkel gaf ook aan dat PSV dit heel erg nodig had. "We hebben twee van de drie wedstrijden verloren", zei hij daarover. "Vandaag win je dan weer. Nu nog één wedstrijd voor de interlandbreak. Die wil je ook goed afsluiten, dus dit is een goed begin."


[video] 'Very important three points' | Interviews Van Ginkel & Götze


Joël Drommel: 'Ik ben heel blij met de overwinning en heb ook heel mooie goals gezien'

Joël Drommel gaf in gesprek met ESPN aan een heel moeilijke week gekend te hebben. "Iedereen heeft gezien dat ik tegen Willem II een fout maakte. Ik voelde me heel erg schuldig", aldus Drommel. "We hadden door mij verloren. Ik probeer het dan in de volgende wedstrijd zo goed mogelijk te doen. Ik was vandaag een paar keer belangrijk. Ik ben heel blij met de overwinning en heb ook heel mooie goals gezien."

De doelman stond tegen Sturm Graz wel weer zelfverzekerd in het doel. "Gewoon hoe ik altijd speel, zo moest ik het laten zien", zo gaf hij aan. "Het is altijd lekker als je de eerste bal in de handen krijgt. Het ging wel aardig vond ik. Ik ben blij met de overwinning."

Drommel moest vooral in de tweede helft in actie komen. "Toen zij scoorden roken zij wat. Ze hadden toen één moment en die pakte ik goed", zei hij daarover. "Voor de rest op het eind alleen. Toen de 1-3 en 1-4 kwam was het klaar."


Roger Schmidt: 'Vandaag maakten we uitstekende doelpunten en creëerden we goede kansen'

In gesprek met ESPN was vooral erg blij met de winst tegen Sturm Graz. "We hebben een heel lastige wedstrijd gewonnen. We staan er in de groep nu ook meteen beter voor, maar het is nog een lange weg om te overwinteren", aldus Schmidt. "We hebben een heel goede eerste stap gezet. We moeten nu hierop verder gaan."

De trainer was ook weer blij dat zijn ploeg efficiënt met de kansen om ging. "Voor de wedstrijd gaf ik al aan dat wij in staat zijn om te scoren. Alleen lieten we die efficiëntie helaas zaterdag niet zien", zo gaf hij aan. "Vandaag maakten we uitstekende doelpunten en creëerden we goede kansen. Het was een heel goede wedstrijd. Tot de 55ste minuut controleerden we de wedstrijd volledig, raakten het even kwijt, maar uiteindelijk was het een verdiende overwinning."

Schmidt baalde wel erg van de rode kaart van Ibrahim Sangaré. "Hij is voor ons een heel belangrijke speler. Om hem tegen Monaco te moeten missen is voor ons lastig. Dat is een heel zware wedstrijd", zei hij daarover. "In mijn ogen was de tweede gele kaart veel te zwaar. Het was niet expres en hij raakt hem nauwelijks. Bij de eerste had hij rustig moeten blijven. Hij werd geprovoceerd door de speler van Sturm Graz en het was onnodig om daar op te reageren."


Karakteristieken

Uitslag: 1-4 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Ibrahim Sangaré ('32)
Goal
0-2 Eran Zahavi ('51)
Goal
1-2 Stankovic ('55)
Goal
1-3 Philipp Max ('74)
Goal
1-4 Yorbe Vertessen ('78)
Scheidsrechter
Aranovskiy (Oek)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
SK Sturm Graz: Kiteishvili ('30)
Kaart
SK Sturm Graz: Gazibegovic ('46)
Kaart
PSV: Olivier Boscagli ('49)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('57)
Kaart
SK Sturm Graz: Stankovic ('57)
Kaart
PSV: Cody Gakpo ('64)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('89)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviRitsu Doan


Marco van GinkelMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'65 Yorbe Vertessen voor Ritsu Doan
'65 Carlos Vinícius voor Eran Zahavi
'81 Érick Gutiérrez voor Mario Götze
'81 Armando Obispo voor Marco van Ginkel
'90 Mauro Júnior voor Cody Gakpo


Opstelling SK Sturm Graz

JantscherYeboah


KiteishviliLjubicHierlander


DanteWuthrichStankovicAffengruberGazibegovic


Siebenhandl

Wissels:

'46 Kuen voor Ljubic
'68 Sarkaria voor Jantscher
'78 Niangbo voor Yeboah
'82 Prass voor Kiteishvili
'82 Lang voor Hierlander


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-2 (0-1)
11  5 1-2 (0-1)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 1-2 (0-1)
15  5 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (51 -> 5,0)
2. Ibrahim Sangaré (42 -> 4,0)
3. Philipp Max (10 -> 3,0)
4. Yorbe Vertessen (9 -> 2,0)
5. Mario Götze (6 -> 0,5)
5. Eran Zahavi (6 -> 0,5)
7. Joël Drommel (5 -> 0,0)
8. André Ramalho (4 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (2 -> 0,0)
10. Aron Van Lare (1 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (1 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Misschien kan PSV tegen Sturm Graz wel een stuk gemakkelijker spelen dan in de competitie de laatste weken. In de competitie probeert PSV de tegenstander ver naar achter te drukken, waardoor er minder ruimte voor onze aanvallers is. Dit terwijl spelers als Gakpo en Madueke wel ruimte nodig hebben.
Als onze buitenspelers niet alleen maar binnendoor willen gaan, maar ook regelmatig naar de achterlijn gaan om strakke voorzetten te geven dan zouden de kwaliteiten van onze spelers misschien beter tot hun recht kunnen komen.
Volgens mij is dat ook de eerste taak van een coach, kijken wel goede kwaliteiten de spelers hebben en die optimaal benutten. Niet alles draait of fitheid.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Je lijkt een soort van theorie voor jezelf te hebben geformuleerd over de achterlijn halen etc. Wie oh wie moet die ballen er dan in jassen? Zahavi? Is dat wel een spits die op die manier bediend moet worden? Is er intern überhaupt bekend hoe je Zahavi in zijn kracht laat komen?
+1/-3

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Zahavi achter een diepe spits "misschien"? Of äls"? ;-)
+2/-0

 
3 maanden geleden
pvh25 en ik hebben een gesprek over wat er bij PSV nu eigenlijk fout gaat. Schmidt heeft dit jaar weer een nieuwe speelwijze, en mij valt het erg op dat het stafschop-gebied van de tegenstander zo vol is en Zahavi nauwelijks goede ballen krijgt. Volgens mij komt dat omdat je de tegenstander ver naar achter drukt, en er dan nog maar weinig ruimte is.
Ik kan in post schrijven dat ik me over de uitslag erger, maar ik vind het ook interessant om te snappen waarom dingen fout gaan. Met een kleine aanpassing is volgens mij meer uit deze selectie te halen.
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Kan ook zijn dat bepaalde spelers gewoon in een vol strafschopgebied minder tot hun recht komen. PSV heeft al jaren problemen in de kleinere ruimte. Gebrek aan creativiteit.
+1/-2

 
3 maanden geleden
Mee eens, en daarom zou je volgens mij net iets minder hoog druk moeten zetten, en zou je bijvoorbeeld harde ballen vanaf de achterlijn het strafschopgebied in kunnen schieten. Dan komen de spelers die we hebben volgens mij meer tot hun recht. Ook omdat ze dan alleen maar tegen de bal aan hoeven te lopen.
De taak van een trainer is om een speelstijl erin te slijpen waarbij je het maximale uit de spelersgroep kan halen.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens @we, je kunt ook met heel veel (gegen)pressing spelen als je wat lager speelt en daardoor ruimte voorin overhoudt. Mooiste voorbeeld hiervan is Frankrijk 2016-2018, waar Mbappé vol tot zijn recht kwam. Dat zouden bij ons Madueke en Gakpo dan kunnen zijn.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dit bedoel ik dus al weken in mijn posts, ben blij dat jij het ook ziet. Wordt tijd dat de 'backs' achterin blijven hangen en de 'vleugel spelers' het veld breed houden. Hierdoor zal er ruimte voor Zehavi (of welke spits dan ook mag spelen) en zal PSV gegarandeerd mer kan scoren.
Voordeel hierbij is ook nog eens dat de 'backs' niet meer te laat terug zijn om te verdedigen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Backs niet op tijd terug was vorig jaar de grootste oorzaak van het niet stabiel zijn.
+2/-0

3 maanden geleden
Veel misschien,misschien en als en als,maar dat geeft nu precies weer dat het totaal geen vanzelfsprekendheid is,dat er gevoetbald wordt als een stabiele topclub.
Er is nog een zeer lange weg te gaan.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik verwacht weer moeizame wedstrijd...
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Makkie man. Wij zijn PSV. Een ouderwetse 1-2 met geschuurde bilnaad aan het einde van de strijd.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Dan gaan we maar voor een moeizame overwinning bro, is perslot ook zat;-)
+1/-0

3 maanden geleden
Nu de kansen eens een keer afmaken zou helpen..
+1/-0

3 maanden geleden
Laten we aub Europees spelen en niet het spel willen maken. Geef Sturm Graz maar de bal en maak gebruik van onze snelle en behendige aanvallers.
+2/-0

3 maanden geleden
En wij ons maar zorgen maken om de fitheid van Gotze en Ginkel. Nu is die Propper elke keer ziek zwak of misselijk?
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ik vraag me af of we wel beter geworden zijn van de aanwezigheid van van Ginkel en Propper. Beide spelers zijn niet 100 procent. Van Ginkel is nog ver van het niveau vandaan dat hij ooit had.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja, ons middenveld blijken allemaal mannen van glas. Gotze kan 1 topwedstrijd per ongeveer 4 wedstrijden spelen , V Ginkel is ver van zijn oude nivo, als hij dat nog haalt en Propper is steeds gebleseerd waarvan ik me afvraag, waarvan dan?
Dan hebben we nog een jongeling, Madueke, die zich blijkbaar in 3 wedstrijden opgeblazen heeft en een spits Romero die vrees ik niet het lichaam voor een topsporter heeft.
Hopelijk blijft Sangare fit want we zullen het steeds meer van vechtvoetbal moeten hebben op deze manier.
Verontrustend!
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik begrijp het beleid ook niet met deze heren. Of zou de theorie zijn dat er waarschijnlijk altijd wel een van de drie fit is en er dus altijd één van de drie kan spelen? Lijkt me een vorm van Russisch roulette.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Misschien de reden dat ze hem daarom transfervrij lieten vertrekken ?
+1/-0

 
3 maanden geleden
hmmm ja dat zou zo maar kunnen. En ik maar denken dat we een beer van een vent terug krijgen, gehard in het Engelse topvoetbal. Eerst loopt hij te jammeren dat hij aan de basis toe is en vervolgens ontbreekt hij regelmatig. En de keren dat hij meedoet loopt hij erbij alsof het een zomeravond potje is. Tenminste zo komt het op mij over, maar ik heb er dan ook geen verstand van.(zal het zelf maar zeggen)
+2/-0

 
3 maanden geleden
de prestaties van Propper tot nu toe vallen me ook erg tegen. Ik ben een beetje een fan van Propper omdat hij 1 jaar samen met Guardado geweldig voetbal heeft laten zien, oa in de groepsfase CL waardoor we tegen Atletico kwam.
Maar ik heb tot nu toe ook niks van de "oude" Propper gezien.

En @Hendrikus, iedereen heeft verstand van voetbal. Het is 1x een bal en 2x 11 spelers en daarna moet je gewoon typen wat je ziet ;)
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Een van de problemen van PSV van de laatste jaren: we hebben een paar ervaren spelers die elders die kar vol met jonkies trekken door 'leadership by example'. Bij PSV zijn jongens als Zahavi, Gotze, Van Ginkel en Propper niet bij machte om dit te doen, of fysiek niet of speltechnisch niet.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Dat ben ik met je eens. Maar PSV haalt Götze, Van Ginkel en Propper omdat dat binnen het budget kan. Ik kijk wel enige verbazing naar wat Ajax nu als buitenspelers heeft en dat zelfs een speler als Klaasen nu bankzitter is geworden.
Wij hebben aan de buitenkant Gakpo (goed) en Madueke (3 weken goed, en daarna minder) of Doan. Dat verschil is groot.
+1/-0

3 maanden geleden
Hoe moeilijk ook, deze zal je moeten winnen.

Verhouding tussen PSV en Oostenrijkse clubs tot dusver aardig in balans.

Bij de 4 onderlinge dubbele confrontaties met Rapid Wien gingen beide clubs 2x door.

In het afgelopen decennium waren wij Ried en, ik meen, Kärnten duidelijk de baas, terwijl wij vrij recentelijk nog kansloos waren tegen Linz. Morgen dus voor het eerst tegen (Sturm) Graz.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Uit tegen Linz gingen we inderdaad af als een gieter, maar thuis waren we echt veel beter, was een klein wonder dat we die niet wonnen. Ik ga toch uit van een redelijk makkelijke overwinning, tenzij we snel in de wedstrijd achterkomen en de paniek weer toeslaat.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het klopt dat wij thuis voor rust ruim afstand hadden moeten nemen van LASK. Na rust zat het er echter niet meer in.

Ik ben niet op de hoogte van de sterkte van het huidige Sturm Graz, maar een (kleine) uitzege moet idd tot de (reële) mogelijkheden behoren.
+1/-0

 
3 maanden geleden
begin me een beetje te irriteren aan de persconferenties van Schmidt. Het lijkt wel of we altijd tegen wereldteams moeten spelen. En elke keer beginnen over budgetten. Het zal allemaal wel maar straal nu eens uit; wij zijn PSV en gaan voor de winst Punt. En niet op voorhand en achteraf allemaal met excuses komen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Of zou het een tacktiek van Dhr Schmidt zijn? Lekker zeiken of budgetten en rare uitspraken roepen, zodat de media zich daar mee bezig houdt en zich minder focust op de selectie van PSV en dus ook minder druk op de spelers komt?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Geen idee of het tactiek is, maar ik erger me er ook aan. Ik hoef niet te horen dat Sturm Graz top in Oostenrijk is en Go Ahead de beste van de Eredivisie.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Mee eens, je maakt je onnodig klein als PSV
+2/-0

 
3 maanden geleden
Als je alleen maar leest wat je wil lezen, ga je inderdaad dit soort taferelen krijgen
+2/-0

 
3 maanden geleden
Aha welkom terug, waarom was je geschorst?
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
En Ajax heeft meer geld. Ondanks dat is Toon ervan overtuigd dat we top 32 van Europa worden. Lachwekkend eigenlijk dat contrast tussen Schmidt en Gerbrands terwijl ze samen de kar trekken.
+1/-3

 
3 maanden geleden
Dus omdat Ajax meer geld heeft kun je niet in de top-32 van Europa komen? Of is het weer zo'n laffe poging van je om tussen de regels door weer eens af te kunnen geven op Toontje?

Nog drie seizoenen zoals afgelopen seizoen (waarbij de meesten hier van mening waren dat PSV zwaar gefaald had) en je staat in 2024 in de top-32, precies de doelstelling die 'Toontje' een paar jaar geleden aangaf.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Dat je werkelijk nog de moeite neemt om op hem te reageren. Hij is al lang en breed tegen de lamp gelopen dat hij van dat 020netwerk is
+3/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
‘You can’t buy class’
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Persoonlijk vind ik de woorden van Schmid veel realistischer. We hebben dit jaar weer gezien hoe moeilijk het is CL te halen als je 2e in NL wordt. En ja, we waren er dichtbij maar iedere dinsdag en/ of woensdag kijken we tv en doen helaas niet mee tijdens het grote bal.
+1/-1

 
3 maanden geleden
En wat heeft dat er precies mee te maken? Voor je coefficienten is het zelfs gunstiger dat je nu in de Europa League zit. Nog een paar van zulke seizoenen zoals afgelopen seizoen en je staat gewoon in die top 32. Heeft heel weinig met niet realistisch te maken, hoe pijnlijk het ook voor je moet zijn
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Wat bedoel je met je laatste zin? Mochten we deze groep overleven dan maken we stappen. Binnenkort weten we meer maar volgens mij is dit geen eenvoudige groep om maar even te overleven.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik heb er een hard hoofd in. Denk dat we het eerste kwartier er vol voor gaan, een paar goeie kansen krijgen, maar dan met een counter na 20 minuten op achterstand komen. Vlak voor rust een tweede tegen, waardoor de tweede helft uitvoetballen wordt voor Sturm die er dan nog een 3e en 4e inknallen. In de extra tijd lukt het ons dan toch er toch nog eentje te maken. (later meer)
+1/-2

 
3 maanden geleden
Phoe hee wat negatief, later meer ? La maar zitten AUB zeg, of is dat indekken voor het geval dat?
+3/-1

3 maanden geleden
En: “Het is geen toeval dat PSV op dit moment vierde in de Nederlandse competitie staat”.
+2/-0

3 maanden geleden
Deze moeten we toch "gewoon" winnen? Sturm in een Graz water.
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Mooie woordspeling!

Verwacht toch wel n stormpje... aan PSV de taak om daar toch van te winnen, wat we aan onze stand verplicht zijn imo
+2/-0

3 maanden geleden
kom op, erop klappen en Zahavi eens wat bruikbare ballen geven in de 16.
+2/-0

reactie verwijderd

3 maanden geleden
Bah, wat een nare mannetjes zitten daar in de studio. Ik zou blij zijn als die er niet meer zitten. (Dit is de gekuiste versie van wat ik daarnet had gepost maar dat was kennelijk te grof. Ik stelde trouwens alleen maar een vraag....)
+2/-0

3 maanden geleden
Kom op Marco, kijk eens eerst naar voren voor terug te spelen. Een tikkie terug hoort geen optie 1 te zijn voor een middenvelder.
+4/-0

3 maanden geleden
Sangaré 1-0. In een saai potje staan we nu wel voor !
+1/-0

 
3 maanden geleden
Snel 0-2 maken en achterover leunen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wij spelen weer niet goed maar de tegenstander bakt er helemaaaal niks van. Maar wat een hoop passjes-zo-bij-de-tegenstander-in-de-voeten zeg 😖
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wat? Flesje bier opengetrokken??
De wedstrijd vind ik niks lekkers aan ....
+2/-1

 
3 maanden geleden
De voorsprong. Die is heerlijk.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Ja, toen ging m'n bier ineens beter smaken ... ;)
+3/-0

Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Kunnen wij nou nooit eens die kilo Utrecht tango NUL houden? Amateurs
+1/-3

3 maanden geleden
Dat billenknijpen is echt doodvermoeiend...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tegen Monaco zonder Sangaré 😞
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Stond eerst nog ff te slapen, maar daar schiet Vertessen wel de beslissende 1-4 binnen, pfff eindelijk rust(ig) op de bank...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hebben we wel weer eens verdiend. Die Vinicius heeft een beetje teveel naar Luuk gekeken volgens mij🤔
+1/-0

3 maanden geleden
Laat deze scheids aub nooit meer fluiten met zijn achterlijke kaarten
+3/-0

 
3 maanden geleden
Pfff dat zal je bij een 1-2 stand gebeuren zeg🤔
+1/-0

 
3 maanden geleden
Vinicius was geel, krijgt hem niet. Sangare was nooit geel
+3/-0

 
3 maanden geleden
Donker geel dan toch...
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Mag toch hopen dat PSV dat met succes kan aanvechten; was helemaal niets nl
+2/-0

 
3 maanden geleden
Volgens mij kan je rood agv 2 x geel nooit aanvechten. Dacht ik tenminste.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Voorspellingen van die positieven in de studio :
Zeiksnor : 0-1 voor ons
Snuifke Kieft : 2-2 (wat een neusgaten heeft die gozer. Daar gaan kilo's tegelijk in)
Genee : 2-1 voor hun....

Opzouten met die azijnzeikers a.u.b.

Trouwens wel alle lof voor die thuissupporters. Die bleven maar zingen. Maar die zagen volgens mij door al dat vlaggengezwaai niet eens het veld en het scorebord en hadden geen benul van de tussenstand 🤭
+5/-0

 
3 maanden geleden
@Rups, Ik zag je post tijdens minuut 30, en na de wedstrijd was er bij ESPN direct reclame, dus maar even naar VI gegaan.
Onvoorstelbaar wat waren ze negatief zeg. Europees 4-1 uit winnen, en dan nog bijna alles van PSV afkraken. Als het gewoon normaal commentaar was prima, maar dit was echt afkraken. Drommel zou de bal hebben moeten stoppen terwijl die van 2 meter af hard in wordt gekopt. Ik zag trouwens mooie reddingen van Drommel.
Wisselen van de trainer was deze wedstrijd ook normaal, dus de hele houding is voor mij ook niet te begrijpen.
Ik was jaren lang een fan van VI, maar de laatste 2 jaar ben ik op ze afgeknapt. Ze doen alsof ze van allemaal zaken dingen afweten terwijl ze alleen maar oppervlakkig dingen kunnen herhalen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Die zijn inderdaad openlijk aan het solliciteren bij Ziggo. Dan kunnen ze de club die daarmee op hun borst rondloopt nog meer 'fisten' dan ze nu al doen. En dan vinden ze het raar dat als ze eens in de buurt van het Philipsstadion lopen ze een klap met de vlakke hand krijgen van zomaar een passant. Iets dat ik in de vorige eeuw eens live met veel genoegen mee heb mogen maken met Frits Barend 😂
+1/-0

3 maanden geleden
Pffff... Die Vinicius gaat 'm ook niet worden hoor, gebrek aan techniek om een bal goed aan te nemen en de draaicirkel van een goederentrein Daarnaast verdiende hij de rode kaart meer dan Sangaré. Guti heeft ook niets meer toe te voegen. Fijn dat de punten binnen zijn, twee goede reddingen van Drommel, mooie goal van Max, eindelijk weer een goal van Zahavi, dus hopelijk hier en daar weer wat vertrouwen getankt. Op naar de volgende wedstrijd.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Gutierrez, Vinicius, ( en Propper ook), lijkt wel of die allemaal met bepakking lopen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tja Vinicius.
Wel een mooie bijnaam voor hem:De Goederentrein.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Na die overtreding dacht ik meer aan El Loco.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dan zal het uiteindelijk wel;El locomotief worden.
+2/-0

 
3 maanden geleden
We schrijven hem in als El Locomotivo dan, prachtig als ie ddlk zijn Draai gaat vinden, want dat gaat gebeuren nog ook.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Nog 2 maanden (winterstop), dan is Luuk de Jong weer beschikbaar :-)
+1/-0

3 maanden geleden
Hehe.. dat was weer even een tijdje geleden. Had ik nodig.
+1/-0

3 maanden geleden
Eindelijk weer eens een positief resultaat. Nog genoeg op aan te merken maar dit is binnen en lekker.
Alleen ik mag hopen dat we Gakpo niet gaan missen want oh oh wat is die belangrijk voor ons.
+3/-0

3 maanden geleden
Zo weer wat vertrouwen getankt,lekker voor het gevoel.
En dat is bij deze ploeg echt nodig,dat zag je na de 1-2,waar ineens de regie wordt weggegeven en er wordt vergeten te blijven voetballen,totaal onnodig dat panikeren;en dan mis je spelers die de boel bij de hand nemen.
Maar goed deze staat lekker,internationaal en is goed voor de status.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het lijkt wel of we met twee verschllende teams spelen in een wedstrijd.Een team met prachtige combinaties en vol zelfvertrouwen. En een team met ontzettend slordig spel zonder enig zelfvertrouwen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja,exact,heel wispelturig.
Maar ook helemaal niet nodig,want ze hebben laten zien(benfica,ajax)dat ze kunnen voetballen.
Effe die rust pakken ipv direct in de paniekmodus schieten bij wat druk.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Volgens mij is het verschil dat de tegenstander op een gegeven moment moe is, er genoeg ruimte begint te komen, en dan het combinatiespel op gang komt.
Ik vond de eerste 30 min ook erg saai, maar toen konden ze alles nog dicht lopen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Op voorsprong komen is voor PSV erg belangrijk mbt. de meer ruimte die we dan doorgaans krijgen. Achterkomen is momenteel relatief een groter probleem gezien het inzakken van egenstanders, waar we problemen mee hebben.
+1/-0

3 maanden geleden
Fijn dit, jammer van die kaart van Sangare. Was veelste licht. Die van Cody sloeg helemaal nergens op.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Helaas hebben we dat structureel te verduren hè.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Souvereine zwaar terechte overwinning, Sturm Graz had geen enkel moment zicht op een resultaat. Ik lees links en rechts dat PSV in paniek raakte na de 1-1, daar was in dit geval mi. helemaal geen sprake van. Enige wat er gebeurde was dat Sturm even een opleving kreeg door de 1-1 en dat ze elkaar goed vonden, terwijl buiten de kopbal die Drommel prima tegenhield er geen een (grote) kans werd gecreëerd, maar wel snel de 1-2 viel. PSV was ook verplicht te winnen, zo sterk is dit Sturm Graz ook niet.

Ik kijk nooit naar dat programma met die Dersken, maar wat is dat me een achterbakse schofterige pipo zeg. Hij heeft na de wedstrijd zegge en schrijve 0(!) positieve opmerkingen gemaakt en werkelijk alles afgekraakt over PSV. 'Drommel had uit moet komen bij de 1-1(klinkklare onzin)', 'Vinicius is wáárdeloos'(heeft net 3 invalbeurten gehad), Zahavi had veel mazzel bij de 2-1 (terwijl het een goede combinatie met een prachtige(!) op maat voorzet van Götze was), 'Sturm Graz kan er hééélemaal niets van (staan 2e in Oostenrijk)', Vertessen maakte een prachtige goal, maar daar lulde hij gewoon doorheen bij de beelden, etc,etc. Het is duidelijk dat hij betaald wordt om PSV bij elke gelegenheid af te zeiken en te denigreren. Vooral dat laatste is kwalijk, maar goed voor de kijkcijfers aangezien de vele ajax-fans (de 'godenzonen'-club) gaan kijken en er veel reclame-inkomsten bij komen. Het is maar waar je je geld mee wil verdienen. (ik heb wel eens het idee dat er ook n paar van zijn neefjes hier wel eens iets posten).
+4/-1

 
3 maanden geleden
Volgens mij ben je zo boos dat je niet eens meer weet dat het 0-2 Was ipv 1-1😏
+3/-0

 
3 maanden geleden
Was ook maar een geintje hè. Maar ik snap je punt👍
+1/-0

 
3 maanden geleden
@pvh25, Ik heb net een vergelijkbare post over VI onder @Rups geschreven.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, het is gewoon smeerlapperij. Ik zou als PSV zijnde hem ook niet meer toelaten op de Herdgang of stadion, zo'n type kunnen we missen als kiespijn, bewust proberen een club te beschadigen. (en Kieft lacht ook maar wat schaapachtig mee om z'n broodnodig salarisje op te strijken, bahbah)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Slavia Praag vindt hij daarentegen wel een gerenomeerde tegenstander.(Oostenrijk coefficientenlijst plek 8,Tsjechie 17)😉
Niet serieus nemen die joker,zijn rol is om daar te zitten en makkelijk te scoren.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik neem zijn schofterig gedrag(!) met miljoenen kijkers echter wel serieus, het is gewoonweg respectloos naar de selectie, TS en iedereen binnen PSV, en zelfs iedereen die PSV een warm hart toedraagt. Verstandig om hem tot persona non grata te verklaren bij PSV. Wij geen respect, die flapdrol ook niet.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Eindelijk weer eens een winnende Europese uitwedstrijd bijgewoond. Was alweer 10 jaar geleden (Ibrox).

Ondanks de vermoeiende reis en zonder alcohol een prima away day meegemaakt. Niet zonder enkele verrassende momenten en ontmoetingen.

Leuke pot voetbal waar de tegentreffer, achteraf bezien, aardig aan bijdroeg. Ook enige randverschijnselen en mooie interactie met thuispubliek en mannen in blauw.

En nu? Nu doen wij weer mee, Europees gezien dan. Nationaal hebben zij nog een hoop goed te maken.

Venit vidit vicit, hij kwam, hij zag, hij overwon én hij zag dat het goed was. Hij gaat nu genieten van een welverdiende rust. Gegroet voor nu.

(later meer)
+1/-0

3 maanden geleden
We hebben een topcoach!!! Hahaha!
+4/-0

 
3 maanden geleden
Je bedoelt diegene die na Willem-II ontslagen moest worden?
+1/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Resultaat is prima, maar zoals hierboven ook al door enkelen is opgemerkt: beetje raar dat er soort paniekvoetbal bij PSV ontstaat bij tegengoal.

Verder niet veel aan de hand qua tegenstand; vond Sturm behoorlijk tegenvallen voor nr 2 van Oostenrijk. Enfin meegenomen en goed voor broze zelfvertrouwen. Max toonde teken van herstel, hoewel zijn timing soms zo slecht is (komt te vaak te zwemmen). Dat zelfde geldt voor Mwene aan de ander kant.
Sangare was overtuigend, idiote rode kaart. Vond Götze op die perfecte voorzet (frommelgoal Zahavi) na slordig spelen.
Gakpo man vd wedstrijd, ook idiote gele kaart btw.
Over het geheel, niet overtuigend, maar wel goede uitslag; flink aan de bak om hetzelfde tegen Monaco te kunnen behalen in de dubbele confrontatie; indien je daar 4 punten aan overhoudt, win je deze poule... dat kan gewoon imo
+6/-0

3 maanden geleden
Ik heb een vrij logische wedstrijd gezien. Zelfde opstelling als tegen de kruiken, en ik snap wel waarom Doan start. Vooropgesteld, ik zie wel iets in Vertessen (mooiste goal van de avond, echt een knappe spitsen goal), maar hij komt het beste tot zijn recht met ruimte. Prima wissel dus.

Het vertrouwen is broos, dus dat het meteen na de 1-2 wat wiebelen was is niet zo gek. Ik sta meer versteld hoe gemakkelijk we geklopt worden bij die vrije trappen. Drommel keepte prima, paar mooie sales, en als ex marginale keeper zeg ik dat hij niks aan die goal kon doen.

Dan nog even over die poppenkast op veronica. Laat gaan boys, het is sneu, treurig en armoedig. Daar staan wij toch boven?
+4/-0

 
3 maanden geleden
Real Sociedad-Monaco 1-1.
Door dit resultaat zijn we koploper.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Als Max ff het Duits elftal uit zijn hoofd haalt gaat het beter met hem en met ons.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja, toen Derksen begon te zeggen dat de tegengoal eigenlijk de schuld van Drommel was ben ik iets anders gaan kijken. Keepte een prima wedstrijd en sleepte de ploeg zolang het 1-2 stond er doorheen. Het zou de heren analisten sieren als ze dat ook eens zouden melden.

Ook deden ze net alsof PSV tegen halve amateurs moest spelen. Natuurlijk is PSV sterker en moeten ze winnen, maar het is niet zo dat Sturm Graz een elftal van KKD niveau heeft. Ik denk dat ze in NL subtop zouden zijn - niveau Utrecht/Vitesse. Daar moet PSV ook van winnen maar als ze het niet brengen, ga je er gewoon aan.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Derksen heeft een aantal standaard zinnetjes over iedere speler gebaseerd op vijf minuten uit het verleden. Zo zei hij in de rust over Doan dat hij altijd alleen maar naar z'n linkerbeen gaat. Als hij iets niet deed in de linkerhelft was het naar zijn linkerbeen gaan, juist alles ging hij richting voren of naar rechts. Dus of kijk de wedstrijd als analist, of blijf lekker thuis zitten mokken op je vrouw. Waardeloze analisten die hun mening voor de wedstrijd al klaar hebben en er alleen maar zitten om te zeiken.
+3/-0

3 maanden geleden
Psv had de wedstrijd onder controle behalve een korte periode na de 2-1 en dan kan het ook verkeerd aflopen. Sturm werd in de 2e helft vooral gevaarlijk met kopballen waaruit ook een keer werd gescoord. De PSV verdediging zag er bij die momenten niet goed uit. Genoten van Gakpo en Ramalho. Drommel had een paar goede reddingen. Hoewel PSV geen geweldige pot speelde toch tevreden. Zondag tegen Sparta winnen en het ziet erna W2 weer positiever uit. Hoewel het gevoel blijft dat je tegen die Tilbo's nooit had mogen verliezen.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
The day after the night before.

Nog even terugblikken op toch wel een memorabele voetbalavond.

Ik heb deze wedstrijd met een 8 gewaardeerd, wellicht rijkelijk hoog, zeker na die povere 1e helft, maar desalniettemin.

Zal er ook wel mee te maken hebben dat ik mij in het vak bevond schuin achter het doel waar de meeste én de mooiste actie zich afspeelde. Als je onderdeel uitmaakt van de ambiance is een wedstrijd, zeker 's avonds, vaak spannender en spectaculairder dan, onderuitgezakt, thuis voor de buis.

Het zal ook wel allemaal. Misschien ben ik toch zo'n typische überpositivo die alles altijd van de zonnige kant bekijkt. So be it. Ik heb mij kostelijk vermaakt en hier dus geen wanklanken.

Uiteindelijk droeg dat snelle Anschlusstor juist bij tot de heerlijke 2e helft. Want daarmee keerden kortstondig de kansen weldegelijk, de gelijkmaker leek op dat moment een kwestie van tijd. Maar zo'n 20 minuten later ging alle Grazer hoop in rook op. Op het moment dat de 1-3 de voet verliet - exact in mijn blikveld! - gingen mijn armen al de lucht in. Ik dacht aanvankelijk meteen aan de goal van Noni in Istanbul maar die was uit volley. De 4e, die ik overigens net pas gezien heb - mijn aandacht lag op dat moment even bij de interactie tussen beide supporterskernen - was the icing on the proverbial cake. Ofwel in je moerstaal de kers op de taart.

En ja, er zal best het een en ander op de wedstrijd zijn aan te merken, van mij geen onvertogen woord. Heerlijk om na de wedstrijd in Alkmaar nu ook internationaal mijn allereerste uitwedstrijd van dit decennium te mogen meemaken. In totaal nummertje 63 and counting, dat er nog maar velen mogen volgen!

Zo en nou gaan wij gauw VI kijken, want daarop verheug ik mij al een paar dagen!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nou kijken er meerdere supporters thuis op tv hun wedstrijden, maar onderuitgezakt? De meesten hebben het meestal toch wel wat drukker met het aanbrengen van vaseline.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Touché!

Leuk dat nog iemand het gelezen heeft, want toen ik verslag getypt had, stond vrijwel meteen wedstrijd tegen Sparta alweer op voorpagina! ;-)
+1/-0