Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV in eigen huis ook te sterk voor sc Heerenveen


Tijdstip
20 februari 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV in eigen huis ook te sterk voor sc Heerenveen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in eigen huis ook te sterk voor sc Heerenveen

PSV heeft de tweede plek in de Eredivisie weer in handen. Zondagmiddag werd sc Heerenveen in het Philips Stadion met 3-1 verslagen. Noni Madueke, Mario Götze en Joey Veerman wisten te scoren.

Het veld in het Philips Stadion was de afgelopen weken al niet denderend en door de vele wedstrijden samen met de zware regenval was de kwaliteit hard omlaag gegaan. Desondanks begon PSV goed aan de wedstrijd en had het al snel de 1-0 in het net liggen. Uit een pass van Joey Veerman kreeg Noni Madueke de bal ietwat gelukkig mee, maar hij schoot vervolgens hard de bal in het doel.

De aanwezige supporters hoopten zich op te maken voor een mooie voetbalwedstrijd met veel doelpunten, maar na de openingstreffer ging het tempo flink omlaag. In een veel te laag tempo probeerde de ploeg op een barslecht veld te voetballen en daar maakte Heerenveen dankbaar gebruik van. De Friezen hadden al meer dan twee maanden geen enkel doelpunt meer gemaakt, maar vanuit de tegenaanval werden ze keer op keer gevaarlijk. Vooral omdat beide backs steeds volledig vrijstaand konden opkomen.

Het leek slechts wachten tot de gelijkmaker zou vallen en dat gebeurde uiteindelijk na ruim een half uur. Ietwat ongelukkig verlengde Érick Gutiérrez een pass van Heerenveen, zodat hij aan de andere kant in de voeten van Halilovic kwam. De aanvaller van Heerenveen had al een grote kans gemist en leek ook nu de bal verkeerd te raken. Hij schoot echter tegen het been van Olivier Boscagli aan, die een tackle inzette, en op die manier belandde de bal alsnog in het doel.

Ruim een minuut later was Heerenveen zelfs heel dicht bij de voorsprong, maar met een kopbal op de lijn wist Guti een tweede treffer te voorkomen. Niet veel later zat de wedstrijd er echter al op voor de Mexicaan toen hij een tackle inzette en daarbij zelf geblesseerd raakte. De Mexicaan ging uiteindelijk via de brancard richting de kleedkamer.

Ondanks dat Heerenveen bezig was aan een dramatische reeks, wisten zij in de eerste helft tot zes schoten op doel te komen en kwam PSV niet verder dan twee pogingen tussen de palen. Met twee noodgedwongen wissels moest daar in de tweede helft verandering in komen en al snel was het dan ook raak. De net ingevallen Bruma gaf de bal terug op Mario Götze. Het schot van de Duitser leek eenvoudig te keren te zijn, maar doelman Mulder verkeek zich op die bal en de 2-1 was daarmee een feit.

Enkele minuten later was het opnieuw raak. Heerenveen probeerde via de keeper op te bouwen, maar nadat hij een korte pass gaf wist Joey Veerman die bal via goed druk zetten te veroveren. Hij passte direct op Ritsu Doan, die het strafschopgebied in ging. De pass ging net achter Carlos Vinícius, maar de Braziliaan tikte de bal vervolgens in de voeten van Veerman en hij wist tegen zijn oude club de 3-1 te maken.

Het duel leek daarmee gespeeld te zijn en PSV kon naar hartelust aanvallen. Een serie aan mogelijkheden volgde, waarbij vooral Bruma een gretige indruk maakte. De afwerking was echter keer op keer onzorgvuldig.

Heerenveen had aanvallend helemaal niets meer laten zien, maar kreeg vlak voor tijd plotseling een enorme kans. Met een geweldige sliding wist Mauro Júnior echter een tweede tegentreffer te voorkomen. Heerenveen probeerde in de slotfase nog wel een paar keer aan te zetten, maar werd niet meer gevaarlijk, zodat er uiteindelijk een 3-1 eindstand op het scorebord stond.


[video] Highlights PSV - sc Heerenveen


Marco van Ginkel: 'In de tweede helft beslis je het in vijf minuten'

In gesprek met ESPN gaf Marco van Ginkel aan dat het lekker was om weer in een vol stadion te spelen. "Vorige week was het al een derde en nu volle bak. Af en toe heb je die steun gewoon nodig", aldus Van Ginkel. "We hadden het nu af en toe nodig. In de eerste helft hadden we het bij vlagen moeilijk. In de tweede helft begin je goed en beslis je het in vijf minuten."

PSV begon ook goed aan de eerste helft. "Er was niks aan de hand en het was een hele mooie goal van Noni", zo gaf hij aan. "Daarna laten we Heerenveen toch wat meer aan de bal en spelen ze tussen de linies door. Ze krijgen via de zijkanten een paar heel grote kansen en heb je geluk dat je met 1-1 de rust in gaat."

Of de trainer in de rust boos was geworden, wist Van Ginkel niet. "Als wissels waren we al snel naar buiten, dus dat weet ik niet", zei hij daarover. "Bij Heerenveen was de pap ook wel op in de tweede helft. We hebben weinig weggegeven en zelf een aantal kansen gecreëerd. Er had misschien nog wel iets meer in gezeten, maar uiteindelijk een goede overwinning. Daar zijn we blij mee."


Joey Veerman: 'Je krijgt een lach op je gezicht als je hoort dat je wordt toegezongen'

Joey Veerman zei tegenover ESPN het mooi te vinden dat hij werd toegezongen door de supporters. "Je krijgt natuurlijk een lach op je gezicht als je dat voor het eerst hoort. Het was voor het eerst dat ze dat zongen. Dat is leuk", aldus Veerman.

Net zoals tegen Maccabi Tel Aviv begon PSV goed, maar zakte het daarna weg. "Heerenveen speelde er ook wel een paar keer goed onderuit", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk beslissen we het net na rust. Dat was wel heel lekker."

De middenvelder was blij met zijn eerste competitiegoal voor PSV. "Dat is heel mooi", zei hij daarover. "Ook tegen je oude club. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar het blijft gewoon mooi."


[video] Mario Götze satisfied in the end, Philipp Max is on his way back


Mario Götze: 'Op dit veld was het heel moeilijk om te spelen'

In gesprek met ESPN gaf Mario Götze aan dat de wedstrijd tegen sc Heerenveen heel lastig was. "Zeker in de eerste helft als je ziet hoeveel kansen zij gehad hebben in de tegenaanval", aldus Götze. "We waren voor rust niet efficiënt. We kwamen amper tot kansen. In de tweede helft ging het wel beter, maar het veld was ook zeker niet perfect. Het was heel moeilijk om op te spelen."

Gevraagd werd aan de Duitser of de tactiek niet verkeerd was door onder deze omstandigheden met een speler als hij in de spits te spelen. "Het ligt ook altijd aan de speelwijze van de tegenstander en aan andere factoren", zo gaf hij aan. "We hebben het op deze manier geprobeerd. Er zijn altijd verschillende opties om te spelen. In de eerste helft hebben we ook gescoord. Het is van veel factoren afhankelijk."

Götze legde uit dat het plan was om veel van positie te wisselen. "Met Joey en ook met Noni en Cody aan de zijkanten. Zij kunnen ieder moment diep gaan en dan heb je meer linies in het spel", zei hij daarop. "Het ene moment diep gaan en het andere moment juist in de bal komen. Dan heb je meer beweging in het spel en dat was het plan. Maar door het veld en alle andere factoren in de eerste helft was het heel moeilijk."


Roger Schmidt: 'Het was zeker niet onze beste wedstrijd'

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan het niet nodig te vinden om in de rust zijn stem te verheffen in de kleedkamer. "In voetbal is het soms moeilijk en lukt het niet om wat je getraind hebt in de praktijk te brengen", aldus Schmidt. "Het was zeker niet onze beste wedstrijd. Het was heel lastig, maar we hadden de focus op de tweede helft. We moesten met meer energie spelen en meer snelheid. Dat hebben we in de rust veranderd en dat ging zeker in het begin van de tweede helft beter."

De trainer snapt dat niet iedere wedstrijd goed kan zijn. "In de laatste weken moeten veel spelers vaak in actie komen door de blessures", zo gaf hij aan. "Je wil altijd op topniveau spelen, maar dat is niet altijd mogelijk. Vandaag was het zaak om mentaal jouw kwaliteit te tonen, in jezelf te geloven en een lastige wedstrijd te winnen zonder zelf je beste spel te spelen. Dat hebben we gedaan, dus ik ben blij met de uitslag."

Schmidt ging ook nog in op de blessures binnen zijn ploeg. "Cody kreeg last van zijn enkel. Hij werd getackled door de verdediger. Hij speelde de bal, maar raakte ook de voet van Cody. Hij had er last van en we zullen moeten onderzoeken wat er aan de hand is", zei hij daarover. "Met Guti was heel ongelukkig. Hij zette een tackle in en raakte de voet van de speler van Heerenveen. Ik weet niet precies hoe ernstig het is."


Joey Veerman: 'Ik vind het bullshit om niet te juichen'

In gesprek met de NOS kreeg Joey Veerman meteen de vraag of hij overwogen had om niet te juichen tegen Heerenveen. "Nee, ik vind dat bullshit", aldus Veerman. "Als ik bijvoorbeeld uit speel bij Heerenveen is dat een klein beetje een ander verhaal. Of volgend jaar uit bij Volendam. Ik zal dan worden vermoord door mijn vrienden, dus dat ga ik sowieso niet doen. Maar ik vind dat bullshit."

De middenvelder was blij met zijn eerste Eredivisie treffer voor PSV. "Dat is altijd lekker en het was meteen de beslissing, dus hoezo zou ik niet juichen?", reageerde hij daarop.


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Noni Madueke ('13)
Goal
1-1 Halilovic ('36)
Goal
2-1 Mario Götze ('46)
Goal
3-1 Joey Veerman ('50)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
28.000 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Cody GakpoMario GötzeNoni Madueke


Érick GutiérrezJoey VeermanIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeMauro Júnior


Joël Drommel

Wissels:

'43 Carlos Vinícius voor Érick Gutiérrez
'46 Ritsu Doan voor Cody Gakpo
'46 Bruma voor Noni Madueke
'81 Marco van Ginkel voor Mario Götze
'90 Yorbe Vertessen voor Joey Veerman


Opstelling sc Heerenveen

SarrVan HooijdonkHalilovic


De JongHayeMadsen


WoudenbergDresevicVan BeekVan Ewijk


Mulder

Wissels:

'72 Al Hajj voor De Jong
'72 Musaba voor Van Hooijdonk
'81 Van der Heijden voor Halilovic
'87 Ras voor Haye
'87 Tahiri voor Madsen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-1 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
10  3 2-1 (1-0)
11  3 3-0 (2-0)
12  3 3-0 (1-0)
13  3 4-1 (2-0)
14  3 3-0 (1-0)
15  3 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Joey Veerman (67 -> 5,0)
2. Érick Gutiérrez (38 -> 4,0)
3. Mauro Júnior (34 -> 3,0)
4. Noni Madueke (14 -> 2,0)
5. Mario Götze (13 -> 1,0)
6. Joël Drommel (7 -> 0,0)
7. Aron Van Lare (6 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (5 -> 0,0)
9. Bruma (4 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
10. Jordan Teze (3 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
13. André Ramalho (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Wordt een makkie !
Dit Heerenveen is niet meer de club zoals we die kende, met elke keer een goed samengesteld team. Heerenveen begint steeds meer los zand te worden, zeker nu Joey Veerman naar ons toe is gehaald. Die kunnen over een paar weken nog degradatie-kandidaat zijn. Dan zijn we ook van dat volkslied voor de wedstrijd af ;-).
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ik snap ook niet wat hun plan is. Ze laten in de winter Kongolo en de Veermannen gaan. En dat terwijl ze al slecht waren en de coach hebben weggestuurd. En dan kopen ze Sarr en Haje voor teveel geld.
+1/-0

5 maanden geleden
De zin dat de opponent "bezig is aan een dramatische reeks" baart mij doorgaans enige zorgen. Hoe vaak is een wedstrijd tegen PSV niet het probate medicijn gebleken voor een kwakkelende ploeg om de negatieve spiraal te doorbreken?

Maar realistisch bekeken mag de thuiswedstrijd van morgen namiddag natuurlijk geen enkel probleem opleveren. Maar daar gaat het mij niet om, althans niet met name, ik wil gvd eindelijk weer eens vermaakt worden!

En niet een kwartier of een halfuur, nee ook geen helft, maar een hele wedstrijd graag. Zou dat kunnen? Is dat niet teveel gevraagd? Bij voorbaat dank!
+5/-1

 
5 maanden geleden
Precies wat ik dacht. Heerenveen uit en Willem II uit. Beide teams hebben sindsdien nagenoeg niets meer laten zien. PSV als doping. Maar inderdaad, zeker thuis mag dit never een probleem zijn.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Maar hopen dat Ajax vandaag ook als doping werkt voor Willem-II.
Er is veel wind en het veld is superglad.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ben benieuwd hoe die grasmat van ons het gaat houden. Dat was donderdag al niet best
+1/-0

 
5 maanden geleden
Gras-werkers hebben er zo een hele klus aan. Gelukkig hebben de sprietjes wel veel water.
+1/-0

5 maanden geleden
Erg benieuwd welke CV uit de jeugd is overgeheveld deze week.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dennis Vos zat tegen Maccabi op de bank, dus dat zal nu ook wel weer zijn
+1/-0

5 maanden geleden
Deze moet gewonnen worden. Niet zozeer om mee te blijven doen om het kampioenschap, maar meer om de tweede plaats niet in gevaar te brengen. Wat dat is ondertussen wel een beetje waar het om gaat helaas.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Met dat idee houd je de eerste plaats ook in het oog;-)
+2/-0

 
5 maanden geleden
Zo ging het voor de winterstop ook. Blijven winnen en zien waar het schip strandt...
+1/-0

5 maanden geleden
Higler scheids, Makkelie VAR, dan had de knvb ook Blom als 4e man kunnen doen... Dan was het compleet.
+4/-1

5 maanden geleden
Zoals hier al voorbij kwam, de ploeg die PSV gebruikt om uit het dalletje te komen. Ik hoop op een goeie overwinning als tegen Vitesse.
+1/-0

5 maanden geleden
Obispo kampt met lichte hoofdpijnklachten??? Nee dan kan je natuurlijk niet voetballen. Wij gaan ook allemaal niet werken als we "lichte hoofdpijnklachten" hebben. OMG
+1/-0

 
5 maanden geleden
"Na een botsing", dat zal dan wel uit voorzorg zijn. Of zouden die blessuregolven ook van overdreven voorzichtigheid komen?
Verder weer om helemaal gek van te worden, dat Mvogo deze week, Mwene en Obispo weer eens geblesseerd zijn naast uiteraard Thomas, Ramalho en Romero. We raken er zo onderhand aan gewend. Hopelijk krijgen we volgend seizoen met een nieuwe staf af en toe een fitte selectie. Dan moeten misschien wel Thomas en Romero weg.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Is uit voorzorg ja. Was duizelig na een botsing op de training
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hendrikus, als mijn vrouw lichte hoofdpijnklachten heeft mag ik ook geen spelletjes met haar doen hoor, dus is helemaal niet zo vreemd.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Heeft ze vaak hoofdpijn?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Misschien is ie daar wel kaal van geworden?😎
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zo goed als nooit eigenlijk Gallier.
Enne Hendrikus, ik ben de laatste tijd kaal geworden van het spel van onze mooie clup, hoog tijd voor een trainer die onze spelers beter maakt en op de juiste plek zet.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nou je het zegt, mijn haar begint ook akelig dun te worden. Vroeg me al af hoe dat kwam☹
+1/-0

5 maanden geleden
Ik hecht er normaal, en nu eigenlijk ook, niet veel waarde aan, maar wie gelooft ooit die voorlopige opstelling van het AD?
Volgens mij is dat gewoon een beetje giswerk, en klopt daar 9/10 helemaal niets van?!
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ik geloof veel meer dingen die in de AD staan niet ;-)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het betere giswerk inderdaad, rekening houdend met blessures en schorsingen. Is een beetje als het OMT: klopt vaak niks van, maar worden er nooit op afgerekend.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik zou het niet raar vinden als Götze en Zahavi niet spelen, ze waren gewoon niet goed genoeg tegen Maccabi. Verder inderdaad kletskoek die voorlopige opstellingen, niet in de laatste plaats doordat Schmidt altijd wel één verrassing heeft.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ook dit keer dus de gok dat Götze ernaast zou staan dus weer helemaal mis.
+1/-0

5 maanden geleden
Over het algemeen spelen we altijd prima tegen Heerenveen, maar vergeten we altijd te scoren. In Friesland had het bij rust ook gewoon 0-4 moeten staan. Ik ga er van uit dat we nu (zeker thuis) met de steun van het publiek wel een keertje gewoon gaan doordrukken. Tuurlijk missen we veel spelers, maar afgezien van Ramalho zijn dat allemaal spelers die tegen Heerenveen in principe niet nodig zijn. Fel starten en door blijven jagen tot een marge van 3 goals, ik zie Heerenveen echter niet meer dan 2 doelpunten maken
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
5 maanden geleden
Mooi dat Gotze op de bank beland. Voegt niks extra’s toe. Vorstelijk salaris en presteren ho maar. Afscheid nemen en door.
+1/-1

 
5 maanden geleden
En jij dacht dat echt?? Staat gewoon in de spits! ;(
+1/-0

reactie verwijderd

5 maanden geleden
Nou de trein rijdt...

Hopelijk gaat PSV straks ook als een trein.

Bij voorkeur geen NS-trein.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Als je ook de trein terug gaat nemen hoop ik dat je straks nog thuis komt. Ze voorspellen toch weer pittig stormpje straks en de bomen langs de rails schijnen nogal snel om te vallen. (ook schuld van die bevers ? )
+1/-0

5 maanden geleden
Come on psv
Volle bak 4-0 winnen
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik ga voor 5-1 omdat ik een onverwoestbare vertrouwen in onze Keepers heb.
+2/-0

5 maanden geleden
Ben geen fan van de ''zonder 9'' variant. Maar eerlijk is eerlijk, zoals Zahavi speelde afgelopen week speelde je eigenlijk ook al zonder 9. Dan maar met een extra middenvelder. Ben alleen bang dat Gakpo en Madueke nu te veel naar binnen gaan trekken. Hou sowieso mn hart vast voor Madueke op dit glibberige zware veld. Kan die v Hooijdonk jr eigenlijk een beetje voetballen ? Heb hem nog niet vaak zien spelen.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik heb Schmidt lang verdedigd, maar ff serieus wat een kut opstelling weer. Waarom ga je in godsnaam zonder spits spelen tegen Heerenveen. Om een plek te creëren voor Veerman? Als Veerman straks op de plek van Sangare loopt en Sangare op rechts half kan ik je alvast 1 voorspelling doen. Sangare speelt dan slecht!!!!
+1/-0

5 maanden geleden
Haha Brenet Wanne goal
+1/-0

5 maanden geleden
Nou, de concurrentie heeft de puntjes alvast binnen. Nu wij nog.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ind
Nu wij de 3p pakken
Come on boys
+1/-0

5 maanden geleden
Gelukkig, Leo Driessen is er weer bij.
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik word echt zo ontzettend chagrijnig van die vent z'n commentaar. Ik snap er echt geen reet van hoe die man commentator kan/mag zijn. Ik ken ook echt helemaal niemand die wel op die kwal z'n commentaar zit te wachten, nergens niet.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Leo heeft helemaal geen klank in zijn stem, waardoor zijn geluid enorm eentonig klinkt. Verder heeft hij weinig passie.
Ik heb de hele wedstrijd zonder geluid geluisterd, wel jammer net nu het stadion weer vol zit.
+2/-0

5 maanden geleden
Nu hoge balen voorzetten maar je hebt geen kopsterke spits .
+1/-0

 
5 maanden geleden
Spelen we nu met de tactiek van de topwedstrijden, met een valse 9?
Alsof dat zon succes was.
+1/-0

5 maanden geleden
Leo zag er weer een pingel in.
Alles tegen ons psv
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja echt he. Hij was heel zeker van zijn zaak🤔
+1/-0

 
5 maanden geleden
Vind het wel meevallen met zijn commentaar, hij gaf al snel toe dat het een schwalbe was en dat die speler goed weg kwam zonder gele kaart.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik bedoelde zijn eerste reactie. Daarna gaf hij het idd wel toe,
+1/-0

 
5 maanden geleden
Was ook mijn eerste gedachte. Vanuit het camerastandpunt leek het op een pingel.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
We kakken weer lekker in na de 1-0.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hoe krijgen we dat toch elke keer voor elkaar? Zoveel beter zijn, niet afmaken en weer een zeperd.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
We zijn gewoon niet beter. Soms leuke fases, de ene keer wat langer dan de andere keer, maar thats's it.

Let eens op de passing van onze sterren. Tikkie breed of terug achterin gaat nog wel maar verder is het regelmatig niveautje kelderklasse.
+1/-0

5 maanden geleden
Verrassend…worden bij vlagen weggespeeld!
+1/-0

5 maanden geleden
Gaat goed jongens
Werkelijk waar
Elk jaar tegen Heerenveen .
Waardeloze opstelling
Gotze banken en gooi er eens een spits in
+1/-0

5 maanden geleden
Max kan echt niet meer, moet je ook kijken hoe die Drommel uitkomt bij de 1-1. Niet om aan te zien.
+2/-1

5 maanden geleden
Goed dat de 1-1 nu valt en niet in de laatste minuut, om er toch maar een positieve draai aan te geven. Nu nog een aanvalsspel, in plaats van hopen op nog een assist van Heerenveen.
+1/-0

5 maanden geleden
Zijn we al aan het influiten voor dev rust?
+1/-0

5 maanden geleden
Heerenveen maakt het PSV altijd moeilijk. Hoe slecht ze ook zijn, PSV verknalt het altijd tegen Heerenveen.
+1/-0

5 maanden geleden
Nu snap ik de aanwezigheid van Cocu. Als we vandaag punten verliezen mag Schmidt gelijk oprotten
+3/-0

 
5 maanden geleden
Want dan hebben we ineens PSV waardige verdedigers en een goede keeper? Het is bras wat er staat. Schmidt vertrekt niet voor niks. We kunnen niet eens een CV halen in de winter. Het is hopeloos. Deze winnen we nog overigens.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Nou, volgens mij is deze selectie nog steeds 10x beter als die van Heerenveen, dus waar ligt het dan aan?
Die ku. trainer moet gewoon weg man!!
Er zit toch helemaal geen gedachte achter ons spel?! Iedere wedstrijd weer een andere opstelling en (geen) tactiek!
+2/-1

 
5 maanden geleden
Wedden van niet
+1/-1

 
Peellandsingel (geschorst)
5 maanden geleden
Wat hebben de keeper en de verdedigers te maken met het mega belabberde aanval van PSV? Al meerdere wedstrijden gewoon geen kansen kunnen creeeren. Daar staat de verdediging compleet los van.
+1/-0

 
5 maanden geleden
In het moderne voetbal verdedig en val je aan met het hele elftal. Het is niet zo dat de 4 achterste op de middellijn staan te wachten bij een aanval. De CV's moeten inschuiven voor dreiging zorgen net als de opkomende backs. Het baltempo is bij ons zo laag en onnauwkeurig dat de tegenstander alle tijd van de wereld heeft om de organisatie weer neer te zetten. We komen vaak nauwelijks in de 16 door verkeerde keuzes of gewoon onnauwkeurige ballen. Natuurlijk missen we ook een spits die voor oorlog kan zorgen, al begrijp ik niet waarom Zahavi overal met zijn ogen dicht scoort, behalve bij PSV. Jammer dat Barca op het laatste moment voor Luuk ging, anders had hij hier weer gelopen. Hopelijk volgend jaar. En dan twee goede backs en een keeper en je hebt 90% van het probleem opgelost.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dan kan ie met een spits beginnen en heb je misschien meer dan 1 schot in de eerste helft thuis tegen één van de zwakste teams in de Eredivisie. En misschien is er een systeem achterin, qua druk zetten, of juist teruglopen.
Götze in de drukte in de spits is compleet stupide.
+2/-0

5 maanden geleden
We worden als enigen club in de eredivisie weggespeeld door Heerenveen!
+1/-0

5 maanden geleden
Die linkerkant van ons bij die goal … geen Max en geen Gakpo te bekennen!
En bij een aanval kan Max de bal nooit kwijt … Gakpo, onze linksbuiten staat altijd in de spits!
En Max is trouwens bij iedere tegenaanval te laat terug …

En nu valt onze hardst werkende man nog uit ook …

Schmidt, ga toch weg man, opstelling slaat nergens op!!
+3/-1

 
Peellandsingel (geschorst)
5 maanden geleden
Max kan niet alleen de bal nooit kwijt, hij verliest ook elke bal vandaag. Over rechts verrassend aanvallen met een linkspoot gaat ook al niet. Zonder spits beginnen, het gaat allemaal lekker en het was vooraf al zo voorspelbaar. Elke wedstrijd waar Gotze in de spits begint, verliezen we. Van mij mag die RS echt snel oprotten! Nog liever het verdedigend voetbal van Cocu dan dit 'spelen zonder visie' van RS.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ik ook !
Dan maar weer terug naar het spel van Cocu …. want dit doet veel meer pijn!
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Yes! Het is rust! 15 minuten geen Driessen en dat is ook gelijk, samen met het doelpunt van Madueke, het beste moment van de wedstrijd.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ik zit me naast het spel van ons, ook gruwelijk te ergeren aan dat commentaar van die eikel!
+5/-0

 
5 maanden geleden
Ik zette tussendemiddag de radio aan, interview met die eikel. Meteen uit gezet.
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
5 maanden geleden
Doelpunt van Madueke bedoel je? :-)
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
Dat bedoelde ik idd, thnx.
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Bizar gedoe weer zonder een goed plan. Ik erger me ook aan de gelaten Schmidt die, bij de blessure van Guti maar wat staat te kijken ipv de balans te herstellen...

En dan ook doodleuk weer zover spits beginnen... hoe zat het ook al weer met een ezel...

Nog 1 tip voor de technische staf: op zo'n veld en met dat weer moet je niet leuk willen voetballen; leuk hoor dat hakje door de benen van Götze, maar op dit veld snel en simpel spelen GVD

PS(V) geheel tegen mijn fanatisme in zit ik thuis ipv op de tribune, vandaar dat k tijdens de wedstrijd ook commentaar kan leveren...😊
+5/-0

5 maanden geleden
Een andere trainer lost het probleem niet op. Sterk begin met een doelpunt en net als tegen AZ vlak voor rust een doelpunt tegen. Na het doelpunt van PSV hebben onze jongens geen kans meer gehad en waren de beste kansen voor Heerenveen. De ruststand is niet eens onverdiend. Ik hoop op een ommekeer de 2e helft maar twijfel of dat gaat lukken.
+3/-3

 
Peellandsingel (geschorst)
5 maanden geleden
Snap jij het spel dat 'voetbal' heet wel? Een andere trainer, die met een normale opstelling begint en spelers normale opdrachten geeft maakt wel degelijk een verschil. Buitenspelers horen tegen de zijlijn aan te staan. Vleugelverdedigers horen te verdedigen en een wedstrijd begin je normaliter met 1 of 2 spitsen. Dat jij het niet weet vergeef ik je ;-)
Maar een trainer hoort dit te weten.
+4/-1

 
5 maanden geleden
En waar ligt het slechte spel van ons dan aan? … aan de regen en wind?
Of omdat de tegenstander veeeeel te goed is?
Ga toch weg man …. Dit ligt puur aan de trainer!!
+4/-1

 
5 maanden geleden
Lekkere wissels ook
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ook dat nog ….
Ik ben er bijna helemaal klaar mee!

Nou, gelukkig helpt Heerenveen een beetje mee …
+1/-0

 
5 maanden geleden
Gouden wissel. Assist Bruma😊
+2/-0

 
5 maanden geleden
Doan en Bruma zijn wel spelers die met deze omstandigheden beter uit de voeten moeten komen als de meer technische voetballers.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Nou, ik vond het niet erg dat Gakpo eruit ging … speelde ook slecht!
+4/-0

 
5 maanden geleden
Schijnt ook last van zijn enkel te hebben.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zal wel meer last van de regen zijn …
Is de laatste wedstrijden al niet echt goed op dreef …
+1/-2

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Cody is veruit de beste die we hebben, maar ook hij moet nog veel leren, bv niet gaan voor een onmogelijke bal, helemaal niet op dit veld, beetje slimmer omgaan met omstandigheden!
Verder moet hij meer IN de bal komen, soms staat hij echt te slapen en af te wachten...
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ja, pakt voorlopig goed uit.
+1/-1

5 maanden geleden
Schmidt toptrainer, Gotze wereldspeler
+2/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Cynisch toch hè?
+1/-1

 
5 maanden geleden
Begrijp niet wat hij in die Vinicius ziet.
Kan echt he-le-maal niets
+1/-0

 
5 maanden geleden
Absoluut, satire!
+1/-0

5 maanden geleden
Het was een leuke opleving maar we zitten weer op ons vertrouwde niveau inmiddels🤔
+2/-1

5 maanden geleden
Nog twee doelpunten voor mij
+1/-0

 
5 maanden geleden
Gaat hem niet worden POR.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Was ook mijn vrees,maar ik dacht ik vraag het toch maar, nee hedde ja kunde naar fluiten dus ;-)
+1/-0

reactie verwijderd

 
5 maanden geleden
En dan hèb je Vertessen, Bruma en van Ginkel voor je en dan geef je een diepe bal op van Ginkel🤔
+1/-0

 
5 maanden geleden
En heb je gezien hoe die van Ginkel een sprint trekt? Triest man …

Of hij gaat Propper achterna (geen zin meer) … of hij is echt ziek?! Hij kwam gewoon niet vooruit ….
Zou hij Corona hebben gehad en daar nog steeds niet van opgeknapt zijn … of zoiets?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Was zelfs een beetje genant om aan te zien.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk dat ze hem erbij houden voor de verkoop … maar eigenlijk hoort iemand van zo’n niveau er toch niet meer bij?!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik schrok ook van de 'sprint' van Van Ginkel, leek wel een oude man..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja is echt jammer, ik had ook meer van een fitte van Ginkel verwacht. Maar geen kwaad woord hoor over onze Captain👍
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja is echt jammer, ik had ook meer van een fitte van Ginkel verwacht. Maar geen kwaad woord hoor over onze Captain👍
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
"Hilger kijkt op zijn horloge. Higler kijkt helemaal niet op zijn horloge. Maar als hij dat deed..."

Aldus Leo Driessen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Poëzie van een andere planeet😏
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ach, ik kan hem wel velen.

De man is wel oké.
+1/-1

5 maanden geleden
Wederom onvervalste zaadpot.

Gelukkig is Heerenveen nóg slechter.

Verder erg naargeestig, koud en nat...

...nu weer lekker in confortabele warme privé coupé!

(later meer)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik heb gewoon medelijden met je …. je zou toch iedere wedstrijd weer alles eraan doen om te gaan kijken, en dan elke keer weer zo’n zaadpot voorgeschoteld krijgen ….
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tja je hebt het niet altijd voor het zeggen hè...

Je hebt nou eenmaal werkpaarden en luxepaarden, laat mij mij dan maar enige luxe permitteren buiten de wedstrijden om.
+2/-0

5 maanden geleden
Zo. Dat Heerenveen weet ook weer waar het staat.
+2/-0

5 maanden geleden
Ik denk dat we enkele van onze “geroutineerde” spelers volgend jaar niet meer terugzien …
* Van Ginkel kan echt niet meer mee …
* Gotze is echt niet meer fit … hij speelt Some 90 minuten lang, maar je ziet dat het parten gaat spelen … kwaliteit gaat met de wedstrijd achteruit. Ik denk eerlijk gezegd dat hij helemaal niet 100% fit is …

De nieuwe trainer krijgt straks gewoon een “nieuw” team … en dat hoop ik trouwens ook!!
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Die spelers moet je er bij houden, Ginkel voor het leiderschap/ kleedkamer, niet voor de basis.
Götze valt mij toch niet tegen, zeker op zo'n veld als vandaag; scoort toch weer; het is wel duidelijk dat hij niet meer de startsnelheid heeft om 90 minuten te gaan, maar dat hoeft ook niet, moet gewoon spel verdelen en goaltje meepikken.

Veerman is prima aankoop, rustig, technisch goed, zoekt goede oplossingen. Op midden missen we wel een aanjager (type Lerby, Cocu of van Bommel) met enorm loopvermogen en tevens gave om mensen bij voor de goal te zetten (ik ga er vanuit dat Sangaré vertrekt helaas)...

Achterin missen we leiderschap (zeker nu Ramalho geblesseerd is), een echte sloper is nodig om de rest zeker te laten zijn.
Yoel must ook leiderschap om het autoritair neer te zetten... daar moet misschien ook wat gebeuren!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
"Ginkel voor het leiderschap/ kleedkamer"

Hou toch op met die onzin. We hebben een leider nodig die kan voetballen, op het veld, niet in de kleedkamer.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Hahaha .. you're kidding right?

Een speler die totaal niet meer meekan (en notabene (denk ik) een flink salaris heeft) moet je er bijhouden voor in de kleedkamer?? Ga toch weg joh ... gewoon lekker een ander clubbie laten zoeken ... ik denk dat hij genoeg kansen hier heeft gehad, of niet?

Ook een Gotze, misschien een goede speler geweest, maar komt laatste tijd tekort, en is naar mijn mening niet 100% meer ... dus, ook gewoon afscheid van nemen! We zijn geen sociale instelling!

Vergeet niet dat je voor het salaris van die twee alleen, je een hele hoop goede harde werkers kunt halen ... kijk alleen maar naar die Mauro of Guti .. zonder die twee hadden we de laatste paar wedstrijden niet gewonnen!

En voor in de kleedkamer ... ja, daar heb je misschien iemand nodig, maar dat moet ook wel iemand zijn die in het veld (nog) meekan .... dat zou bv een Ramalho heel goed kunnen!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Een speler die niet mee meer kan op het veld, heb je ook verdomd weinig aan in de kleedkamer. Die wordt vanzelf niet meer serieus genomen.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Aan jou en alle voorgangers: Ginkel heeft nog contact voor ruim 1 jaar toch?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Wel voor na de wedstrijd met de poetsploeg;-)
+1/-0

5 maanden geleden
Prima resultaat. Wisselend qua kwaliteit van onze kant. Maar zolang we 3 punten gehaald worden is dat niet heel erg. Wat wel heel storend wordt is dat spelers als Vertessen gewoon kapot gemaakt worden. Mag soms, als het echt niet anders kan een half uurtje invallen, maar het meerendeel van d wissels is voor 10 minuten of minder. Vandaag in de 90e minuut slaat ook weer echt nergens op. Ben niet verbaasd als van de zomer meer spelers psv verlaten omdat ze geen toekomst zien of het helemaal gehad hebben hiermee. Kan je zeggen dat Schmidt weg gaat dus ze wel hoop gaan hebben. Maar ze zien ook een hele technische staf die die week in week uit allemaal maar goed keurt
+1/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
"Wisselend qua kwaliteit van onze kant. Maar zolang we 3 punten gehaald worden is dat niet heel erg."

Dit, precies dit is het probleem.
Een pass over 5 of 10 meter moet altijd goed zijn, niet alleen als we winnen. En die belachelijke inworpen zijn ook NOOIT oke, ook niet als we winnen. Enz..
+3/-0

 
5 maanden geleden
Hoezo wordt Vertessen nu weer kapot gemaakt? Hij heeft dit seizoen al aardig wat basisplaatsen en lange invalbeurten achter zijn naam. Zijn laatste wedstrijden waren echter van een zeer zwak niveau en als je dan onder meer Madueke, Gakpo, Doan en Bruma ook als opties voor de zijkanten hebt zul je een pas op de plaats moeten maken.
+1/-0

 
5 maanden geleden
wat verwacht je precies als trainer als je iemand in de 90e minuut inbrengt? en wat doet dat met een speler?
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Als je kijkt naar de laatste twee maanden:

Basisplaatsen tegen Go Ahead en Telstar, lange invalbeurten (ong. 30 minuten) tegen Groningen, AZ, NAC en Maccabi Tel Aviv. Keer op keer maakte hij een belabberde indruk. Waarom zou hij dan de voorkeur moeten krijgen boven Madueke, Gakpo, Bruma en Doan die allemaal een betere indruk maken?

Vertessen heeft dit seizoen al 36 wedstrijden gespeeld voor PSV en in slechts 5 daarvan kreeg hij maar minder dan een kwartier speeltijd. Het is echt klinkklare onzin als je serieus wil gaan beweren dat hij kapot wordt gemaakt. Dezelfde speler waar Schmidt een jaar geleden hier op de site constant om werd afgemaakt dat hij zo vaak mocht spelen omdat hij er helemaal niks van kon en een blind paard was zonder enig talent.
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Bruma en Doan gewoonweg de helden van de dag! Veel meer dynamiek, dreiging, balvast en variatie dan met Gakpo en Madueke. Laat die 2 maar gewoon staan met Vinicius erbij. Dit is al de zoveelste keer waaruit blijkt dat we met deze spelers op basis van opportunisme veel meer rendement halen dan dat eeuwige ‘omsingel maar niet bijten voetbal’! Nooit verwacht dit te zeggen maar ik zie liever Doan, Bruma en Vinicius ipv Gakpo, Zahavi en Madueke. Het spelplezier spat er vanaf en het levert gewoon veel meer rendement op!
+1/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Vandaag toevallig wel ... maar denk je nu echt dat je met die jongens de hele competitie kunt spelen?? Je ziet zelf toch oo wel dat ze (zwaar) tekort komen?!

Het zijn leuke invallers, maar .. that's it! Geen spelers voor in de basis ...

En trouwens, Vinicius??? ... wat doet die vent nu goed dan?! Ik snap echt niet wat mensen in hem zien!

Trouwens, ik denk dat toch wel dat Mauro en Gutti de helden van de dag worden of niet dan??
+1/-0

 
5 maanden geleden
Geloof mij, laat die Vinicius staan en ga opportunistisch spelen met drie aanvallers eromheen, dan winnen we vanaf nu elke wedstrijd. Of we dan met Bruma, Doan, Vertessen, Gakpo, Madueke of Gotze eromheen spelen maakt volgens mij dan niet eens zoveel uit. Moet zeggen dat ik Doan op dit moment veruit onze beste speler aan bal vind
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zonder Madueke waren wij de rust met een achterstand ingegaan. Momentenvoetballer. Nou en? Wel iemand waarvoor ik naar het stadion kom. Een van de weinigen. Mijn MotM.
+1/-0

5 maanden geleden
De 3 punten zijn binnen. Logische wissels van de trainer die nog goed uitpakken ook ondanks dat enkele forumleden weer moeten zeiken en zaniken. Het probleem bij PSV is dat er geen veelscorende spits in de selectie zit en dan wordt het moeilijk tegen clubs die massaal verdedigen. Ons PSV heeft teveel eenzelfde type spelers waardoor het spel bij wissels hetzelfde blijft.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Mag je alsjeblieft zaniken als je al jarenlang baggervoetbal, waar de honden geen brood van lusten, voorgeschoteld krijgt, week in week uit, met zo heel af & toe een positieve uitschieter... als het nou goede resultaten tot gevolg zou hebben, oké, maar dat ook al niet. Persoonlijk heb ik meer moeite met het geforceerd positieve hetgeen ik hier ook alom aantref. Zo zie je maar, ieder zijn of haar beleving.
+1/-0

5 maanden geleden
Puntjes weer binnen. Ga er verder weinig woorden aan vuil maken. Kampioen worden we niet meer en de tweede plaatst gaat ook geen CL opleveren, dus als we Europees halen dik tevreden. Verder zorgen dat je nog twee keer piekt, halve finale beker en finale, sluit je het seizoen af met twee troostprijzen en Europees voetbal en heb je gewoon een ongekend hoog rendement gehaald uit een selectie, die zelden compleet is, in de breedte zwaar te kort komt en waar geen enkele balans in zit. Als je van de zomer tegen mij zou zeggen dat we nu zouden staan waar we staan had ik je keihard uitgelachen. Nog elf potjes winnen en we zien wel waar het schip strand. Ben dan wel benieuwd of Brands nog wat deuren kan openen van de zomer.
+3/-3

 
5 maanden geleden
Verwachtte je dan minder? Ik had misschien wel overwintering EL verwacht en de beker is gegeven deze loting geen verrassing. Onze selectie is veel sterker en breder dan die van Feyenoord en AZ en dat Ajax wat verder is is ook geen verrassing. De huidige stand van zaken is compleet naar verwachting naar mijn mening, waarbij ik nog hoop had op wat meer.
+3/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ja ik verwachte wel minder. Met Dumfries en Malen zijn de beste spelers vertrokken en daar is weinig voor terug gehaald. Dus kwalitatief zijn we een stap achteruit gegaan. Feyenoord en AZ zijn redelijk gelijkwaardig aan ons, we winnen tenslotte zelden tot nooit van ze. Kijk je naar de eerste 11 hebben we een beter elftal en kunnen we bij blijven bij Ajax, kijken we naar de voltalige selectie zitten op hetzelfde niveau als AZ en Feyenoord, waarschijnlijk eindigen we er net boven. EL was wat pech met de loting Monaco en Sociedad zijn ook goede ploegen en met de nieuwe opzet zijn de mindere goden naar de conference league verhuisd, waar wij eigenlijk ook gewoon thuis horen inmiddels, al hadden we de CL in onze handen begin dit jaar. Loting in de beker zegt me helemaal niks, speelden we 2 jaar terug niet nog gelijk tegen GVVV en wonnen we in de 119 minuut van de verlenging, of RKC thuis, Roda 2x, NAC. Je moet die wedstrijden wel gewoon winnen en Go Ahead heb je ook nog niet verslagen. We verzaken ,vaak met een enorme dosis geluk, niet tegen de kleintjes, maar zodra de tegenstander iets beter wordt vliegen we eraf. Het is niet anders helaas. Er zal echt wat klasse bij moeten om weer richting Ajax te gaan. Aan de andere kant, zonder Drommel of Mvogo en die blinde VAR had je gewoon bovenaan gestaan. Het is allemaal net te mager om echt iets af te dwingen, maar ben je toevallig compleet in de eventuele bekerfinale kan je hem ook van Ajax winnen.
+2/-1

 
5 maanden geleden
We speelden idd (ruim) 2 jaar geleden niet tegen AGOVV... maar wel tegen GVVV.

En geloof me, ik was erbij in Veenendaal... de dvd* heb ik ritueel verbrand.

*voor de jongeren onder ons: dat is de opvolger van de videoband
+1/-0

 
5 maanden geleden
Je hebt gelijk, wist dat het veel v's waren en dat het beschamend was. Maar het punt is dat ondanks deze "makkelijke loting" het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat we halve finale staan.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Maar we gingen wel door tegen GVVV, dankzij een goal in de verlenging :). Het verlies tegen RKC was uiteraard zeer beschamend.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Wie maakte de winnende ook alweer? Zijn naam wil mij maar niet te binnen schieten...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Volgens mij Bakalli of was het Labyad? Paar jaar eerder ontsnapte we in de laatste minuut ook al tegen amateurs met een balletje op de paal. Onder de zeer geliefde cupfighter Cocu, die ons als interim dan wel weer de laatste dennenappel heeft bezorgd.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Die bolle die nu in Amsterdam rondjes aan het lopen is
+1/-0

 
5 maanden geleden
Labyad dus......maar ben ervan op de hoogte dat het die andere ruggegraatloze loser is die onze mooie club een dolk in de rug heeft gestoken als dank voor alle mooie kansen, opleiding en salaris. Triest figuur. Maar ga het niet meer hebben over deze drie, zorgen dat het niet meer gebeurt je hebt er niks aan, geen enkele mentaliteit en allemaal mislukt door waanzin en zelfoverschatting.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Achilles in Groesbeek, binnen de minuut 1-0 achter of zo (Zanka?)... eindstand 2-3?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het is te hopen dat de rel bij ajax doorzet en ook sportief het eind betekent van de vette jaren. Dat ze een oud speler weer trainer maken, er een koekie komt die een paar miljoenenaankopen doet die er niets van kunnen en ze gewoon weer terug bij af zijn. Dan maken wij weer kans om kampioen te worden.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Je kan het ook anders zien. Ajax is de club die (op dit moment) het Nederlands voetbal op de kaart zet, de eredivisie meer aanzien geeft, er voor een groot gedeelte voor verantwoordelijk is dat we straks wellicht 2 Championsleague krijgen, etc. Nee, wij moeten er maar voor zorgen dat wij ook op dat niveau komen ipv hopen op een inzinking van hun
+4/-1

 
5 maanden geleden
Nou laat mij dan maar met Red Bastard meegaan in deze.

Dan maar liever beiden niet meer Europees dan Ajax de grote brokken en PSV de Europese kruimels.

De ergste, meest traumatische gebeurtenis in mijn leven was de CL-winst door Ajax in 1995... ik hoop zulks nooit maar dan ook nooit meer mee te maken en wens dit dan ook niemand toe!
+5/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Dat klopt, dat moet PSV ook nastreven!
+1/-0

5 maanden geleden
Het blijft toch zorgwekkend dat de tegenstanders steeds met een plan naar Eindhoven komen en dat ook in de praktijk brengen. Heerenveen deed exact hetzelfde als wat Cambuur eerder in Eindhoven deed en er voltrok zich, na de kluts maar vervolgens klinisch afgeronde 1-0 van Noni, een identieke eerste helft.

Heerenveen speelde bijna op de achterlijn de bal rond, bleef vrij rustig, lokte onze middenvelders naar de 16 en gaven vervolgens meerdere malen ballen tussen en achter de linies. Max zag er op links niet goed uit. Na rust stond het bij PSV veel beter. Noni werd gespaard en Cody was duidelijk niet fit meer. Bruma viel weer heel actief in, niet altijd even goed maar wel dreigend. Verder viel me op dat Veerman het spel al aardig naar zich toe trekt. Hij verdeelt en ziet de ruimtes. Fijne goal voor hem en ook Mauro was nog belangrijk met een redding op de doellijn 5 minuten voor tijd.

Op naar Maccabi!
+2/-0

5 maanden geleden
Vergelijkbare start als donderdag met de 1-0 in het 1e kwartier, met dien verstande dat ditmaal mijn "buurman" te laat binnenkwam en ik de goal wél zag. Een fraaie van de opgeleefde Noni.

Toen lange tijd niets totdat PSV weer eens kolderieke treffer weggaf: 4-op-een-rij... en niemand die het verijdelde.

Dientengevolge moest PSV na rust opnieuw en, het móét gezegd, deed dat met verve! Met 2 doelpunten in een "blitzkrieg" van 5 minuten besliste het de wedstrijd en begon het lange wachten op... het eindsignaal, maar dat heb ik niet meer meegemaakt.
+1/-0

5 maanden geleden
Misschien moeten we leren leven met een ajaks wat financieel steeds meer afstand neemt van PSV. De CL successen hebben hieraan bijgedragen maar de ommekeer kwam toen ze in Amsterdam tot de ontdekking kwamen dat het geld op het veld hoort te staan en niet op de bank. Die achterstand maakt OnsPSV echt niet meer goed.De Nederlandse clubs profiteren van die successen maar het meest profiteren ze in Amsterdam en zeker over 2 jaar als de nieuwe CL opzet ingaat. In Amsterdam het grote geld en voor PSV en de rest de kruimels.Mijn sympathie zal die club nooit krijgen dus hoop ik zeker niet op CL succes voor die club.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Nee natuurlijk niet, dat gaan we ons NOOIT bij neerleggen, ben je gek geworden?

In al die jaren, ik volg PSV al vanaf begin jaren 70, heeft PSV de ambitie gehad om de beste te zijn en dat ook in bijna de helft van alle keren gedaan heeft, bijna de andere helft door onze A'damse vrienden overigens en daarbij had PSV meestal niet het meeste geld... oftewel NO WAY dat we gaan capituleren voor die kneuzen, NEVER!
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Nou van begin jaren (19)'70 af stond PSV in Nederland algemeen bekend als zijnde de "miljoenenploeg" en dat bleef het decennialang tot en met het 1e decennium van dit millennium.

Daarna wilden Harry & Guus doorpakken, maar wilden RvC en sponsor én naamgever Philips niet mee, al was laatstgenoemde al eerder afgehaakt, eigenlijk al met de verhuizing naar Amsterdam. Een regelrechte schande!

Vervolgens ging Ajax de beurscentjes te gelde maken en bleek de "vieze man" een neusje - omen est nomen! - voor talent en, misschien nog wel belangrijker, zaken doen te hebben.

PSV en, in mindere mate Feyenoord, AZ & FC Twente spartelden nog wel wat tegen, maar dit is de status quo waarin wij beland zijn, een impasse.

Hoe hieruit te komen: zakelijk vernuft koppelen aan sportief inzicht. Het financieel draagkrachtige alsmede innovatieve consortium staat, nou nog de juiste technische mensen om een goede, uitgebalanceerde selectie neer te zetten. Ik zeg bewust: neerzetten, want opbouwen is niet meer aan de orde in het huidige voetbalsegment.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Dat van die miljoenen ploeg/club, dat is gewoon gecreëerd door de westerse media, die opeens geconfronteerd werden met PSV dat de machtige clubs uit hun regio ging bedreigen...

Niet dat PSV geen geld uitgaf, maar dat deden ze daar ook en meer dan in Eindhoven; Feyenoord was - algemeen bekend destijds - de rijkste club van Europa... leuke bijkomstigheid voor de jongeren onder ons!

De top 2 werd een top 3, waarna in de jaren 80/90 dat weer terugging naar een top 2: PSV en dat schoonmaakmiddel.

PSV moet doorpakken en schijt hebben aan bepaalde zogenaamde voetbal culturele richtlijnen: innovatief en met lef, dat is altijd al de succes formule geweest in zoveel opzichten in Eindje...
+3/-0

 
5 maanden geleden
We hebben de afgelopen jaren erg veel geld verspeeld aan matige spelers. De slimheid op de transfermarkt, waar wij altijd sterk zijn geweest, is verdwenen en laten we eerlijk zijn de concurrentie is ook veel groter. Kijk je naar de uitgaven aan spelers de afgelopen jaren had er veel meer kwaliteit moeten staan. Een speler van 8 miljoen plus moet basis spelen bij PSV zijn, maar wij hebben ze verhuurd of zetten ze op de bank. Als wij ons kapitaal ook weer op het veld kunnen zetten kunnen we ook snel weer inlopen. Zaak is wel om volgend jaar die tweede plaats te pakken en zeker te zijn van CL. Een goede transferzomer is daar wel noodzakelijk voor. Gakpo en Madueke behouden een spits, keeper en verdedigers zijn cruciaal. We gaan het zien.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is niet waar. Sedert dat ik supporter ben geworden tot diep in de jaren (20)'00 zijn wij de "rijke" koopploeg geweest, terwijl Ajax het juist van de eigen opleiding moest hebben en dat, in nineties - helaas! - verdomd knap deed. Toch kwam PSV daarna goed terug, maar door de beursgang en het veranderende beleid bij Ajax enerzijds en het afhaken van Philips en conservatisme RvC anderzijds werden wij overvleugeld. Waarna 10 jaar Europese wanprestaties van ons en een paar topseizoenen alsmede enige miljoenenverkopen van hen de rest deden. Een bedroevend aan- & verkoopbeleid van oms was vervolgens the nail in our coffin. Sedert mijn supporterschap was Feyenoord de armlastige club van de 3.
+1/-0

5 maanden geleden
Hierboven in artikel Scmidt : De trainer snapt dat niet iedere wedstrijd goed kan zijn. "In de laatste weken moeten veel spelers vaak in actie komen door de blessures", zo gaf hij aan. "Je wil altijd op topniveau spelen, maar dat is niet altijd mogelijk.
Ben ik de enige die de eeuwige excuses beu is. Niet iedere wedstrijd kan goed zijn nee, maar hoeveel wedstrijden zijn er nu eigenlijk goed. En elke keer ligt het weer aan het programma, overbelasting, blessures en inmiddels ook aan het veld. Onze concurrent uit a'dam speelt gewoon nagenoeg elke wedstrijd met dezelfde basis. Hebben die geen zwaar programma dan. Ik krijg steeds het gevoel dat we bij PSV met iets bovenmenselijks bezig zijn maar volgens mij heet dat gewoon topvoetbal. Oke vandaag 3 punten maar het hangt weer van een paar bevliegingen aan elkaar. Van een strijdplan of een plan B is geen sprake. Nee, dan nog 1000x liever het zogenaamd saaie voetbal van Cocu waar iig wel een gedachte achter zit die te volgen is.
+7/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Het is goed dat hij gaat eind van het jaar, onze Duitse wundertrainer... NOT helaas, want ik had er wel vertouwen in.

Ja die excuses ben ik ook zat, hoewel hij wel gelijk heeft met dat veld en ik hoop dat PSV dat ook doet: als je snel combinatie voetbal wil spelen, moet je wel fatsoenlijk materiaal hebben, in dit geval een goed "biljartlaken" veld... dit is meer een rugbyveld geworden inmiddels!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Als je kijkt naar onze vrienden uit Amsterdam, dan mag je ook meewegen dat PSV door de vCl en nu tussenronde Conference League zo'n 21% meer wedstrijden achter de kiezen heeft. 40 om 33, dat is niet bepaald weinig. PSV gaat dit seizoen eindigen met tenminste 53 gespeelde wedstrijden, wat toch echt wel vrij veel is voor een club uit de eredivisie.
Neemt niet weg dat PSV ook de wedstrijden tegen de mindere goden gewoon met de B-ploeg moet kunnen winnen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
En Gotze vind drie competities teveel, dus zorgt hij persoonlijk voor dat we bij twee ervan er uitvliegen en bij de andere keihard gevochten moet worden voor de tweede plaats ;-)
+1/-1

reactie verwijderd