Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV ondanks slordige wedstrijd te sterk voor Willem II


Tijdstip
1 mei 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV ondanks slordige wedstrijd te sterk voor Willem II; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV ondanks slordige wedstrijd te sterk voor Willem II

PSV heeft ook tegen Willem II de punten in eigen huis weten te houden. De ploeg speelde geen goede wedstrijd, maar het was wel voldoende om de provinciegenoot met 4-2 te verslaan. Ritsu Doan, Cody Gakpo en Eran Zahavi wisten te scoren, terwijl Willem II de bal ook in eigen doel werkte.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd, want na iets meer dan een minuut spelen lag de bal al tegen het net aan. Na een uitstekende aanval kon Ritsu Doan de 1-0 binnentikken. Vanwege buitenspel van Carlos Vinícius bij het begin van de aanval leek het doelpunt na tussenkomst van de VAR afgekeurd te worden, maar scheidsrechter Kamphuis keurde de treffer toch goed.

Enkele minuten later was Cody Gakpo al dicht bij de 2-0 nadat hij de paal raakte. Gezien het verschil tussen beide ploegen leek het publiek in het Philips Stadion zich op te kunnen maken voor een grote uitslag, maar al snel ging het tempo flink omlaag en kon ook Willem II er een paar keer uitkomen.

Na een half uur spelen viel dan toch de 2-0 nadat Gakpo na een uitstekende voorzet van Mauro Júnior de bal via de binnenkant van de paal in het doel kopte.

In korte tijd kreeg PSV via onder meer Mauro en Eran Zahavi goede mogelijkheden om het duel vroegtijdig al te beslissen, maar de bal ging net niet in het doel. Vlak voor rust moest er bovendien voor het eerst al gewisseld worden nadat Carlos Vinícius op het oog zwaar geblesseerd raakte en niet verder kon.

PSV moest bovendien ook een tegentreffer slikken nadat Willem II volledig uit het niets wist te scoren. Philipp Max was mee naar voren, zodat zijn man in de tegenaanval volledig vrij stond en de 2-1 binnen kopte.

In de blessuretijd werd de marge toch weer twee. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Joey Veerman. Zijn schot werd van richting veranderd en kon door Zahavi in het doel getikt worden.

PSV begon vervolgens uitermate zwak aan de tweede helft en Willem II profiteerde daar al snel van. Bruma verspeelde de bal, achterin werd vervolgens niet ingegrepen en de 3-2 was een feit. Bruma leek enkele minuten later al voor de 4-2 te zorgen, maar vanwege buitenspel van de Portugees werd die treffer geannuleerd.

Na een uur spelen viel dan toch de vierde treffer van PSV. Een lange bal van Veerman werd door een van de verdedigers van Willem II op zeer knullige wijze in eigen doel gewerkt.

In de resterende tijd ging PSV nog wel op zoek naar meer doelpunten, maar het spel was veel te slordig om nog tot grote kansen te komen. Een 4-2 resultaat was daarom het gevolg.


[video] Highlights PSV - Willem II


Cody Gakpo: 'Ik voel me altijd vereerd als ze mijn naam roepen'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan dat het tegen Willem II een aparte wedstrijd was. "Persoonlijk waren we heel slordig vandaag en waren we niet zo zuiver", aldus Gakpo. "We verloren veel onnodige ballen, waardoor we het onszelf heel moeilijk maakten. We maakten meteen 1-0 en dan hoop je dat je dat vast kon houden, maar dat slipte een beetje weg."

Volgens de aanvaller was PSV niet gefocust genoeg. "Daardoor leden we veel onnodig balverlies. Dat was zonde", zo gaf hij aan.

Gakpo vond het mooi dat hij weer werd toegezongen. "Ik voel me altijd vereerd als ze mijn naam roepen. Dat voelt altijd goed", zei hij daarover. "Aan het einde van het seizoen ga ik alle mogelijkheden kijken. Nu kan ik er nog niks over zeggen."


[video] Max & Doan about PSV - Willem II and the remaining matches


Joey Veerman: 'Het was een heel goed begin en daarna viel het tegen'

Joey Veerman kreeg in gesprek met ESPN meteen de vraag wat voor wedstrijd PSV had gespeeld. "Het was een heel goed begin en daarna viel het tegen", aldus Veerman. "De eerste helft was het van mijn kant heel matig met veel slordig balverlies. Dat mag mij niet overkomen. Dit gebeurt mij steeds ieder jaar een keer."

De middenvelder vond dat hij een assist op zijn naam moest krijgen. "Het was een schot van mij en daaruit scoort Zahavi", zo gaf hij aan, waarna hij het doelpunt kreeg te zien. "Ja, een heerlijke assist natuurlijk. Hij wordt wel licht aangeraakt."

Veerman kreeg van de analisten van ESPN de kritiek dat hij af en toe minder risico moet nemen in zijn passing. "Dat deed ik in de eerste helft al toen een een-twee met Doan mislukte. Toen heb ik de bal een paar keer naar Mauro gespeeld", zei hij daarover. "Je had dan ook nog die pass op Gakpo die net niet goed was, dat zit dan even niet mee. Maar ik eis van mezelf dat ik dat moet doen. Ik denk dat ik het kan, maar af en toe is er een dagje dat het even wat minder is."


[video] Razend knap van PSV dat het nog steeds kampioen kan worden


Roger Schmidt: 'In deze fase van het seizoen gaat het er alleen om dat je wint'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan dat PSV uiteindelijk een verdiende overwinning had gehaald. "Het was niet de mooiste wedstrijd, maar in deze fase van het seizoen gaat het er alleen om dat je wint", aldus Schmidt. "Willem II loopt het gevaar dat ze degraderen, dus zij brachten veel energie. We hadden wat problemen, maar het team heeft weer karakter en mentaliteit getoond."

Schmidt vond zijn ploeg vooral in balbezit zwak spelen. "We verloren te vaak de bal. Soms waren we te traag en soms namen we te veel risico", zo gaf hij aan. "Af en toe maakten we de verkeerde keuze en Willem II profiteerde daarvan met een mooie goal."

Voor PSV wacht volgende wedstrijd het duel met Feyenoord. "We denken dat Mario Götze, André Ramalho en Noni Madueke dan weer inzetbaar zijn", zei hij daarover. "Voor Carlos Vinícius is het heel triest. Zijn seizoen zit er nu al op. Spelers kunnen altijd geblesseerd raken of ziek worden. Het is voor ons nu zaak om iedereen fit te houden."


Jochem Kamphuis: 'De VAR vond ook dat het een goal was, maar wilde er toch samen naar kijken'

Scheidsrechter Jochem Kamphuis werd op ESPN gevraagd waarom hij het eerste doelpunt van PSV had goedgekeurd. "Vrij ver voorafgaand aan de goal zat een buitenspelsituatie. De VAR zei al dat hij twijfelde of het in de aanvalsfase zat. Omdat het een interpretatie is, wilde hij dat ik naar de zijkant van", aldus Kamphuis. "De VAR vond ook dat het een doelpunt was, maar hij wilde er toch samen naar kijken."

Volgens de regels moet een treffer afgekeurd worden als er in de aanloop naar de goal buitenspel is geweest. "Dat is als er een voorwaartste beweging naar de goal is geweest. Als hij dan terug wordt gespeeld over de middenlijn, dat is een heel hard criterium, dan is het een reset van de aanvalsfase en dan start een nieuwe fase", zo gaf hij aan.


Karakteristieken

Uitslag: 4-2 (3-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ritsu Doan ('2)
Goal
2-0 Cody Gakpo ('31)
Goal
2-1 Nunnely ('43)
Goal
3-1 Eran Zahavi ('45)
Goal
3-2 Kabangu ('50)
Goal
4-2 Eigen doelpunt Dammers ('60)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
33.100 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Willem II: Saddiki ('33)

Opstelling PSV

Carlos ViníciusEran Zahavi


Cody GakpoJoey VeermanIbrahim SangaréRitsu Doan


Philipp MaxÉrick GutiérrezJordan TezeMauro Júnior


Yvon Mvogo

Wissels:

'38 Bruma voor Carlos Vinícius
'74 Marco van Ginkel voor Eran Zahavi
'90 Richard Ledezma voor Ritsu Doan


Opstelling Willem II

Kabangu


KöhlertLlonchSvenssonSaddikiNunnely


KohnDammersJenssenOwusu


Wellenreuther

Wissels:

'68 Crowley voor Svensson
'68 Ludewig voor Nunnely
'76 Spieringhs voor Saddiki
'87 Pal voor Köhlert


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 4-0 (2-0)
 4 4-1 (3-0)
 4 4-0 (1-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-1 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
10  4 4-0 (2-0)
11  4 4-1 (2-0)
12  4 4-0 (2-0)
13  4 4-1 (1-0)
14  4 4-1 (2-0)
15  4 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mauro Júnior (43 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (21 -> 4,0)
3. Érick Gutiérrez (20 -> 3,0)
4. Ritsu Doan (14 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (8 -> 0,5)
5. Jordan Teze (8 -> 0,5)
7. Aron Van Lare (3 -> 0,0)
8. Dennis Vos (2 -> 0,0)
8. Joey Veerman (2 -> 0,0)
10. Eran Zahavi (1 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
12. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
12. Luis Felipe (0 -> 0,0)
12. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Dante Rigo (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Mario Götze (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Bruma (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
12. Vincent Müller (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. André Ramalho (0 -> 0,0)
12. Nick Viergever (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
PSV heeft wat recht te zetten na die zeer onverdiende overwinning van W2 in Tilburg. Kan het steeds nog niet begrijpen dat die wedstrijd is verloren. Ik zeg 4-0. Gas erop
+1/-0

2 jaar geleden
Dat was inderdaad bizar, officieel 1 schot op de goal door die Tilbo's en dan toch verliezen...
Daar sla je van op Tilt van boosheid!
+1/-0

 
2 jaar geleden
En dat schot was niet eens geheel onhoudbaar.

Allemaal eigen schuld, helaas.
+1/-1

2 jaar geleden
De nummer laatst waar wij het tegen verkloot hebben. Zal wel weer een moeizame overwinning worden. Sparen voor Feyenoord, die hopelijk nog dronken zijn van het halen van de finale en dan maar wachten tot het echt een keer mis gaat in Amsterdam. AZ en Vitesse moeten het doen voor ons, maar 5 verliespunten, ik heb er een hard hoofd in.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Gezien het geploeter van Ajax de laatste maanden kan het best zo zijn dat AZ en Vitesse het voor ons gaan doen. Maar of PSV dan ook zelf in de Kuip gaat winnen ? Ik vind Feyenoord erg goed gisteren, en PSV heeft daar geen goede geschiedenis.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dit jaar alles gewonnen in de Kuip, Feyenoord is dan al derde en of mega depri of met zijn hoofd bij de finale, wat ik van harte hoop. Raar dat je de ene club helemaal niks gunt en de andere wel...
+2/-0

2 jaar geleden
Verwacht dat ze dit makkelijk winnen, zal wel weer een zaadpot worden dan . . .
+1/-0

2 jaar geleden
Gewoon winnen deze pot. Dan weten we 8 mei om 17:30 of er nog wat te hopen valt. En dan maar hopen dat dat om 19:30 nog zo is.
+1/-0

2 jaar geleden
4 man op scherp waarvan 3 verdedigers, waar we er nog maar amper van hebben. Zal je zien dat er 1 of 2 spelers geel pakken waardoor we ze tegen Feyenoord missen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja dat is zorgwekkend. Sangare?
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Even een off-topic vraagje aan de echte kenners hier (wil er geen nieuw topic in het forum van maken):
Hebben wij spelers onder Raiola??
+1/-0

 
Nee. Al zijn spelers zijn afgelopen zomer vertrokken.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ik ben een Tilburger, maar ik ben nog ziek van die wedstrijd die we tegen WII verloren ... dat had nu de competitie nog spannender gemaakt, en dan was de druk op Ajaks zo veel groter geweest.

Alleen al daarom hoop ik dat we ze morgen een flinke nederlaag bezorgen en nog verder de degradatie-zone in schoppen!
+2/-1

2 jaar geleden
Ondanks dat de ploegen in de degradatiezone zijn gefocust op het pakken van punten,moeten wij de Tilburgers naar de laatste plek verdrijven.
+2/-0

2 jaar geleden
NS werkzaamheden, ditmaal omleiding én NS-bus... I love home games!
+1/-1

2 jaar geleden
Gotze weer eens ziekjes, en Ramalho er ook al weer niet bij. Kan me geen eerder seizoen herinneren waarin we zo ontzettend veel blessuregevallen hebben gehad.☹
+1/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad. Ik zou graag eens de cijfers zien van de laatste vijf jaar wat blessures betreft. Dit is echt niet meer op domme pech af te schrijven. Als bij mij op het werk zulke hoge ziekte ziektecijfers zouden zijn werd de leiding echt wel op het matje geroepen. Blij als die Schmidt weg is....
+1/-2

reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
In die vier minuten werd gescoord en lag het spel ook stil. En liet blijkbaar de aanval na de ingooi nog even afmaken.
Gelukkig was Kamphuis geen scheidsrechter in de bekerfinale want dan waren de buitenspelgevallen ver voorafgaand aan de goals ook weggewuifd.
+1/-0

2 jaar geleden
De var ontneemt elke spontaniteit.
+1/-1

2 jaar geleden
Veerman zeer slordig. Vinicius en Zahavi tsja🤔
+1/-0

2 jaar geleden
Wat moeten we nou toch met die 2 anti-voetballers voorin. Had dan gespeeld met Gakpo en Bakayoko voorin en op het middenveld Sangaré, Doan, Ginkel met Veerman op 10. Dit is niet om aan te gluren en vragen om problemen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik snap sowieso niet waarom eigen speler Bakayoko geen kans krijgt en die inmiddels geblesseerde toneelspeler die in alles tekort komt er maar steeds speeltijd krijgt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tsja, en dan loopt uitgerekend die Zahavi de 3-1 binnen, maar dat verandert niets aan het feit dat hij er geen hout van kan. Ik begin steeds meer te voelen voor de terugkeer van Luuk, als die niet te duur wordt (transfersom + salaris)
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Wat hebben wij toch fantastische spitsen he?!
Geen enkel duel winnen ze .. geen enkele fatsoenlijke pass .. en dan raken ze nog geblesseerd zonder de bal te raken ...

Geef de jeugd toch een kans!!
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Heel goed meeverdedigd door Bruma! Die loopt helemaal (voor niets) naar binnen, ipv bij z'n man te blijven ....
+1/-0

2 jaar geleden
Karakter loos zooitje. Zover wil je het toch niet laten komen tegen de nummer laatst
+1/-0

2 jaar geleden
Gelukkig hebben wij Bruma, wat een speler met wereldklasse.
Jammer dat het er nu ff niet uit komt!
+1/-0

 
2 jaar geleden
En maakt ie een keer een kans af staat hij buitenspel….
+1/-0

2 jaar geleden
Mooie opgezette aanval en zeer vakkundig afgemaakt door onze spits van wereldklasse, oh nee, eigen doelpunt . . .
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ach, aan de ene kant zit ik mezelf te ergeren aan dit geklooi. Aan de andere kant denk ik, wat maakt het eigenlijk uit??
+2/-0

2 jaar geleden
Als feyenoord straks wint is de druk er bij hen voor plek 3 ook redelijk af.
+1/-0

2 jaar geleden
Het is (weer) niet veel bijzonders, maar ook eerlijk te zijn kan ik me er niet druk om maken. De Beker is binnen, Europees zijn we klaar, het kampioenschap hebben we niet in eigen hand zo lang Ajax blijft winnen, en op doelsaldo liggen ze ook mijlen voor. Dus zo lang we ons werk blijven doen en de laatste wedstrijden gewoon winnen, ook al is het dan niet florissant, tja... Seizoen afmaken, prijsje gepakt, volgend seizoen nieuwe kansen.
+2/-0

2 jaar geleden
De 1e helft was nog wel enigszins vermakelijk.

Nu rust een beschamende vertoning.

En 4 (2×2) tegentreffers tegen deze aanstaande 1e divisionist is te schandalig voor woorden.

(later meer)
+1/-0

2 jaar geleden
Prettig dat vandaag de zwakste ploeg van de Eredivisie op bezoek was. Nog 3 wedstrijden en het tijdperk ‘Schmidt’ zit er op. Ik ben er niet zo rouwig om dat hij ons gaat verlaten, maar uiteindelijk is er met een 2e plaats in de competitie, een beker en een schaal, en Europese overwintering heel redelijk gepresteerd. Plussen zijn Mauro, Teze, Sangaré, Guti en Doan. Tegenvallers zijn van Ginkel, Madueke en toch ook Max, terwijl Zahavi, Venicius, Bruma en Drommel regelrechte blamages zijn. Verder zijn ook de talloze blessures zorgelijk. In de zomer afscheid nemen van Drommel, Bruma, de 2 bonkige heren voorin en van Ginkel. Dat maakt in ieder geval heel wat ruimte in de salarishuishouding. Hopelijk maar één grote uitgaande transfer, waarbij Sangaré mijn voorkeur heeft als hij opgevolgd kan worden door Timber van Utrecht. En ook Max mag van mij wel vervangen worden. Als er geen spits kan worden gevonden die er direct staat zou ik toch nog maar een keer bij Luuk aankloppen. En dan Romero een paar dagen in een warm bad in Lourdes zetten.
+4/-0

 
Dt warm badje lijkt me wel wat, maar dan wel Por moi;-)
+1/-0

 
2 jaar geleden
sterk inhoudelijk punt, niks tegen in te brengen :)
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe eerder die nep ajaxieden tegen Helmond moeten hoe beter. K.u.t supporters zijn het en van de clubs onderin gun ik het W2 het minste. Verder was het een baggerwedstrijd waarin W2 niet beter kon en PSV op 50% speelde. Hopelijk komt Luuk volgend seizoen terug wat een garantie is voor minimaal 20 doelpunten. Tot die tijd moeten we het doen met Zahavi die in de competitie 10 doelpunten heeft gescoord. Werkt hard maar heeft zoveel balverlies geleden vandaag dat het een PSV spits onwaardig is.En Gakpo moet nog maar een jaartje blijven want behoudens zijn doelpunt en het schot op de paal heeft hij heel weinig laten zien.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Vergeet je niet op tijd je pilletjes in te nemen? ;o)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja, tot Luuk toevallig in een seizoen er wat minder maakt, is namelijk wel eens gebeurt, dan kan ie gelijk weer opbokken. Net als die vage hetze tegen Zahavi. Hij heeft er zat gemaakt de afgelopen twee jaar en ook niet geheel onbelangrijke. Helaas door corona en een blessure teveel gemist om er 20 in te leggen, maar als je kijkt wat hij de afgelopen weken scoort is het gewoon een prima spits. Oh ja hij heeft in 1 wedstrijd twee hele ongelukkige momenten gehad, dan ben je natuurlijk gelijk voor het leven een prutser.
+3/-0

2 jaar geleden
och, 3 punten, klaar.
Maar die blessures, ik krijg toch echt de indruk dat onze medische staf (in combinatie met de gevraagde trainingsarbeid) van het zelfde nivo is als onze scouting.
Volgens mij klopt er niks van de staatjes mbt belastbaarheid etc die ze bij houden. Idem de vaak wisselende diagnoses die gesteld worden.
Vinicius speelt amper en loopt eens spierblessure op....de zoveelste in een rij ...zeg het maar.
+1/-0

2 jaar geleden
Weinig van gezien. In mijn optiek had de 1-0 afgekeurd moeten worden. De grensrechter ziet het over het hoofd, maar uit dezelfde aanval scoren we gewoon. De regels worden wel met het seizoen vager en vrijer te interpreteren door de van dienst zijnde scheids. Verder krijg je tegen de nummer laatst thuis de 36e en 37e tegengoal van het seizoen alweer om je oren en weet je dus gelijk waarom je hoogstwaarschijnlijk geen kampioen gaat worden. De boel is achterin niet op orde en de spoeling is veel te dun. Meenemen voor volgend jaar, maar er ontbreekt zoveel kwaliteit dat het onmogelijk in 1 seizoen is aan te vullen, zeker als er 2 of 3 sterktehouders vertrekken. Dus maar hopen dat Ajax wat goede spelers kwijtraakt of dat er een aantal over de datum gaan en dat Feyenoord de aansluiting niet gaat vinden, want die gaan een stuk beter met hun geld om dan wij. Maar goed 3 punten zijn binnen, volgende week zal de schaal normaal gesproken naar Amsterdam gaan, maar wie weet, zolang er een kans is kunnen we blijven hopen. Nog 4 puntjes nodig (of minder als we niet verliezen van ze) en plek 2 is zeker. Helaas is na volgende week het doelsaldo ten opzichte van Feyenoord ook in ons nadeel.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat was die 2e helft tenenkrommend slecht zeg, haast niet te bevatten, en dat tegen zo'n waardeloze opponent. Hier zijn dus echt geen woorden voor. Net zoals dat de nederlaag in Tilburg cruciaal genoemd mag worden in het verspelen van de landstitel. Door de doelpunten, ondanks toch weer één tegen, kon de 1e helft er nog net mee door. Maar na rust scoren wij niet en Willem II 2x, net als omgekeerd in Tilburg waar het destijds echter de 1e helft betrof. Maar oké, je staat 3-1 voor en even later op een freaky wijze 4-2, maak er dan nog wat van. Was mijn heenreis er één met een gebruiksaanwijzing, de terugreis was een ware hindernisbaan waarbij zelfs Schiphol even werd aangedaan. Geen probleem, alles voor de club. Het zou alleen zo leuk zijn als de club ook eens wat terugdoet voor haar hondstrouwe aanhang. Veel klantenbinding is er niet geweest de meest recente jaren. Gelukkig hadden mijn goede vrienden uit Engeland weer eens de oversteek gemaakt. Hun 2e wedstrijd dit seizoen, erg lucratief zo'n seizoenkaart. Alleen hebben wij allen ook al enige jaren lang weinig lol van onze eigen seizoenkaarten. Want zeg nou zelf... inderdaad.
+1/-0

2 jaar geleden
Oh ja, laten wij vooral niet vergeten, mooie minuut (17-18) lang applaus, gepast eerbetoon, rust in vrede.
+1/-0

2 jaar geleden
De wedstrijd gewonnen, was een flinke zit.

Ik vraag me nog wel af, los van die absurd veel (spier)blessures, hoe het mentaal met de spelers zit.
Laat ik Mauro als voorbeeld nemen. Die krijgt in een wedstrijd toch ook aardig wat tikken. Ik las in de voorbeschouwing dat hij ook een twijfel geval was. Maar speelt wel weer 90 minuten, vol energie. Hoe gaat dat dan in aanloop naar zo'n wedstrijd, of in de rust?. Vraagt Schmidt dan hoe het net iedereen gaat? Ik stel me zo voor dat Mauro dan denkt, even doorbijten en pijn voel ik achteraf wel. Ik twijfel of dat bij iedereen zo is.

Anyway, die 2e plek is zo goed als zeker, en grote kans dat we na zondag in theorie geen kampioen meer worden.
+3/-0