Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV met speels gemak veel te sterk voor FC Emmen


Tijdstip
6 augustus 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV met speels gemak veel te sterk voor FC Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV met speels gemak veel te sterk voor FC Emmen

PSV is de Eredivisie begonnen met een eenvoudige overwinning. In het Philips Stadion werd promovendus FC Emmen met 4-1 verslagen. Cody Gakpo wist twee keer te scoren, terwijl ook Johan Bakayoko tot scoren kwam. Op zeer knullige wijze werd de bal door Emmen bovendien in eigen doel gewerkt.

Het duurde aanvankelijk even voordat PSV op gang kwam. Het eerste gevaar was dan ook voor de promovendus, maar een poging na enkele minuten ging uiteindelijk naast het doel van Walter Benítez. In het eerste kwartier was de ploeg van Ruud van Nistelrooij zelf nog niet in de buurt van het doel van Emmen geweest, maar toen niet veel later de eerste kans volgde was het wel direct raak. PSV sloeg na een corner van Emmen genadeloos toe. Uit een pass van Xavi Simons was het uiteindelijk Johan Bakayoko die rustig bleef en voor de 1-0 zorgde.

Enkele minuten later was het opnieuw raak voor PSV. Met dank aan FC Emmen en een zeer kolderik eigen doelpunt werd het 2-0. Een vrije trap van Philipp Maz werd door een van de verdedigers van Emmen tegen de eigen paal geschoten, de tweede verdediger raakte de bal volledig verkeerd toen hij de bal probeerde weg te werken, maar deze bleef nog net op de lijn liggen. Verdediger nummer drie schoot vervolgens tegen zijn eigen standbeen aan bij het wegwerken zodat het alsnog een doelpunt werd.

De definitieve beslissing volgde vlak voor rust al. Armando Obispo veroverde met een uitstekende tackle de bal en stuurde direct Cody Gakpo weg met een verre pass. Met een schot in de korte hoek was de 3-0 ook een feit.

Een minuut voor rust kreeg Emmen nog een klein kansje toen een pass van de zijkant door Obispo werd aangeraakt. Benítez was echter bij de les en wist de bal al te pakken voordat de aanvaller van Emmen in de gaten had dat hij een mogelijkheid had gekregen.

Direct aan het begin van de tweede helft was de eerste kans weer voor PSV. Ki-Jana Hoever wist met een goede actie op de achterlijn zijn tegenstander te passeren na een pass van Jordan Teze. Het schot van Simons kon vervolgens nog net geblokt worden door de verdediging.

Het werd al snel eenrichtingsverkeer richting het doel van de promovendus en de vierde treffer kon dan ook niet uitblijven. Die volgde dan ook al snel toen Gakpo door Luuk de Jong werd diepgestuurd en de aanvaller vervolgens zijn tweede treffer van de avond wist te maken.

PSV bleef verder op jacht gaan naar meer doelpunten. Dat moest dan wel gebeuren zonder Gakpo, aangezien de international onder luid applaus en gejuich na een uur spelen een publiekswissel kreeg.

De scherpte bij de ploeg was even weg en dat zorgde direct voor een tegentreffer. Érick Gutiérrez verspeelde net buiten de zestien de bal en Emmen maakte daar meteen dankbaar gebruik van. Het had er alle schijn van dat de ploeg met de gedachten al bij de return tegen AS Monaco was, want het veldspel en de passing werd steeds slordiger. Al snel kreeg Emmen daardoor nog een grote kans, maar met een knappe redding voorkwam Benítez een nieuwe tegentreffer.

PSV leek door die poging wel wakker geschud te zijn en nam direct weer de overhand in de wedstrijd. Dat leidde al snel tot een goede kans voor Luuk de Jong, maar hij zag zijn schot na een goede pass van Hoever geblokt worden.

In de resterende minuten kreeg PSV nog een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. De ploeg boekte daarmee een eenvoudige 4-1 zege en wist dus zonder kleerscheuren richting de return tegen AS Monaco te gaan. In blessuretijd mocht Sávio bovendien nog zijn officiële debuut in het eerste elftal maken nadat hij een dag eerder ook al zijn minuten had gemaakt bij Jong PSV.


[video] Highlights PSV - FC Emmen


Luuk de Jong: 'Fijn dat ik zo veel minuten kan maken'

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan tevreden te zijn dat PSV een goede opwarmer had voor de return tegen AS Monaco. "Dat zag je er aan het eind van de wedstrijd ook wel een beetje aan af en aan het begin van de wedstrijd ook eigenlijk wel", aldus De Jong. "We waren een beetje slordig, maar we pakken het na de 1-0 wel goed op. Toen kwamen we wat losser en vielen de goals. Wel jammer van die tegengoal."

Echt een verklaring voor de mindere start had hij niet. "Iedereen weet dat je altijd goed moet beginnen, ook deze wedstrijd. Je wil de competitie altijd goed beginnen", zo gaf hij aan. "We waren in het begin een beetje zoekende en af en toe gewoon slordig. We moeten zuiverder zijn. Dat ging na de 1-0 wel beter."

Veel spelers kregen tijdens het duel rust. Voor de aanvoerder was het niet nodig. "Ik heb ook twee minuten rust gehad", zei hij daar lachend op. "Ik vind het lekker om 90 minuten te spelen en in het ritme te komen. Dat heb ik afgelopen jaar wat minder gehad, dus ik voel me goed en fit. Fijn dat ik zo veel minuten kan maken."


[video] Cody moet blijven: Gakpo maakt 25 goals als hij PSV trouw blijft


Cody Gakpo: 'De kans dat ik blijf zit er zeker in'

Cody Gakpo was in gesprek met ESPN gedeeltelijk tevreden over de wedstrijd tegen FC Emmen. "Uiteindelijk hebben we het wel goed gedaan. Emmen heeft goed weerstand geboden. Ze speelden vaak een op een op het veld, waardoor het lastig was om er door te komen", aldus Gakpo. "Dat hebben we uiteindelijk wel goed gedaan. Die 1-0 viel op het juiste moment en daarna ging het wel wat makkelijker."

Gevraagd werd aan de aanvaller of hij blij was dat hij na een uur al werd gewisseld. "Dinsdag is het belangrijkste", zo gaf hij aan. "Niemand wil er natuurlijk uit als hij speelt, maar dinsdag is een heel belangrijke wedstrijd en daar hebben we alle krachten voor nodig."

Over zijn toekomst kon Gakpo nog steeds niets zeggen. "We moeten gewoon kijken hoe dat zich gaat ontwikkelen en dan wordt er uiteindelijk een keuze gemaakt", zei hij daarover. "We moeten ons eerst focussen op dinsdag en proberen door te gaan. Ik heb nog nergens gezegd dat ik weg ga, dus de kans dat ik blijf zit er zeker in. We gaan het zien hoe het allemaal gaat lopen."


Ruud van Nistelrooij: 'Richting dinsdag hebben we de spelers die veel gespeeld hebben rust kunnen geven'

In gesprek met ESPN moest Ruud van Nistelrooij erkennen dat zijn ploeg in de beginfase nog erg zoekende was. "We waren op zoek naar de oplossingen. Uiteindelijk weet je gewoon dat je de kwaliteiten hebt en dat je vanuit het niets met een actie die bal er in kan hebben", aldus Van Nistelrooij. "In het begin was het even wat zoeken naar wat de tegenstander deed. Toen de eerste viel kregen we wat meer ritme en na die eigen goal was het al een heel eind klaar."

Over de toekomst van Gakpo kon de trainer niet veel zeggen. "Het is zeker een welkom scenario als hij blijft, maar zonder tegenbericht gaan we er vanuit dat hij bij ons blijft", zo gaf hij aan. "We weten allemaal dat er veel kan gebeuren in het voetbal. Als er bepaalde clubs komen voor bepaalde bedragen weet je het al. Dit gaat tot het einde van de deadline door. Anders gaan we er vanuit dat hij bij ons blijft."

Van Nistelrooij kon tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen veel spelers rust geven. "Richting dinsdag hebben we de spelers die veel gespeeld hebben rust kunnen geven. Dat hebben we ook kunnen managen door zelf te scoren", zei hij daarover. "Dat hebben we ook besproken. Er lagen verschillende scenario's en daar hebben we aan kunnen voldoen. Dinsdag gaan we het zien."


Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Johan Bakayoko ('18)
Goal
2-0 Eigen doelpunt Kieftenbeld ('26)
Goal
3-0 Cody Gakpo ('38)
Goal
4-0 Cody Gakpo ('54)
Goal
4-1 Romeny ('63)
Scheidsrechter
Van den Kerhof
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Emmen: Veendorp ('25)

Opstelling PSV

Cody GakpoLuuk de JongJohan Bakayoko


Xavi SimonsÉrick GutiérrezJoey Veerman


Philipp MaxArmando ObispoJordan TezeKi-Jana Hoever


Walter Benítez

Wissels:

'46 Fredrik Oppegård voor Philipp Max
'46 Richard Ledezma voor Joey Veerman
'59 Ismael Saibari voor Cody Gakpo
'59 André Ramalho voor Armando Obispo
'90 Sávio voor Luuk de Jong


Opstelling FC Emmen

Zivkovic


MendesBernadouRomenyVlakKieftenbeld


HardeveldVeldmateAraujoVeendorp


Oelschlägel

Wissels:

'63 Assehnoun voor Zivkovic
'78 Pacheco voor Bernadou
'86 Toufiqui voor Romeny


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-1)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (1-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
10  5 4-0 (3-0)
11  5 6-1 (3-0)
12  5 4-0 (3-0)
13  5 5-1 (3-0)
14  4 3-1 (2-0)
15  4 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (68 -> 5,0)
2. Xavi Simons (37 -> 4,0)
3. Armando Obispo (28 -> 3,0)
4. Walter Benítez (6 -> 1,0)
4. Joey Veerman (6 -> 1,0)
4. Johan Bakayoko (6 -> 1,0)
7. Érick Gutiérrez (4 -> 0,0)
8. Luuk de Jong (3 -> 0,0)
9. Jordan Teze (2 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (1 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. André Ramalho (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
12. Guus Til (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Weer PSV tegen de kampioen van de KKD in ronde 1. Doe dat volgend ook maar, maar dan gewoon weer de kampioenen tegen elkaar.
+1/-0

9 maanden geleden
Lijkt mij niet al te moeilijk.
Zijn die 2 nieuwe al gewend aan ons moeilijk systeem of moeten die nog optrainen (blijf het belachelijk vinden, haal je 2 voetballers die dit al jaren doen moeten ze eerst trainen)
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dat zie je inderdaad bij geen enkele andere club. Dat een speler eerst moet trainen voordat hij inzetbaar is tijdens wedstrijden.
+4/-3

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vraag me ook af of het wel zo evident is dat ze beiden boven de huidige spelers staan in de hiërarchie. Vooral Savio heeft nog niet zo heel veel laten zien. Zo te zien nog geen hele wedstrijden op het hoogste niveau. Ik kan wel begrijpen als hij niet meteen boven Bakayoko en Saibari staat.
+1/-0

9 maanden geleden
Emmen, Go Ahead, Volendam + Excelsior moet gewoon 12 punten zijn. Daarin heeft PSV wel echt een programma om goed te kunnen presteren tegen Monaco en in de Finale voor de CL halen. Ik verwacht dat PSV meteen fel begint en ik hoop dat ze snel op 2-0 komen te staan. Ze moeten dinsdag wel fris zijn om 90 minuten + mogelijk een verlenging kunnen spelen. Mijn hoofd is nu al wat bij Monaco want ik schat de kans dat we doorgaan op 50% in.
+2/-0

8 maanden geleden
Vind ik ook grappig ja, vraag me eigenlijk af wat voor nut dat heeft..
+1/-0

8 maanden geleden
Higler is de Var … zou hij het vanaf die plaats wel allemaal goed zien? ;)
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
8 maanden geleden
Starten zoals tegen Monaco. We mogen nog wel wat beter wennen aan het systeem en elkaar. Hopelijk snel op voorsprong dat speelt toch wat makkelijker, maar eenvoudige potjes hebben we zelden.
+2/-0

8 maanden geleden
Dit jaar hebben we 9 clubs in de competitie waarbij je je als PSV (en Ajax) zou moeten schamen als je er puntverlies tegen leidt. Emmen is er daar uiteraard één van. Zeker thuis, in een situatie waarin wij behoorlijk opgetraind zijn i.v.m. de voorronde CL, zal er gewoon duidelijk gewonnen moeten worden.

Ik ben benieuwd of wij op dit moment ook daadwerkelijk al zo goed zijn dat we dit soort potjes probleemloos kunnen winnen. We gaan het zien morgen, ben blij dat het voetbal weer echt begonnen is!

Opstelling: Benitez-Hoever-Teze-Obispo-Oppegard-Sangaré-Veerman-Til-Gakpo-De Jong-Saibari
+1/-0

 
8 maanden geleden
Sangaré zou ik juist even sparen deze wedstrijd. Ook Gakpo zou ik lekker laten banken en indien nodig in de tweede helft tegen een vermoeide back laten spelen. Guti ipv Sangaré en Ledezma of Simons op de plek van Gakpo zetten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Sterkste/basis opstelling beginnen, zodat deze spelers toch wat minuten maken ….
Dan zsm wat doelpunten maken en wisselen ….

Ik zou juist niet met een zwakker team beginnen, want als je dan niet scoort, moeten de top spelers alsnog (onder druk) invallen ….
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Even rekenen. Dat zou dan 54 punten kunnen zijn tegen deze 9 ploegen. De overige 8 thuiswedstrijden winnen en je zit al op 78 punten. Dan heb je nog 8 lastige uitwedstrijden om een punt of 8 a 9 bij elkaar te sprokkelen en je bent kampioen. Zo simpel kan het dus zijn😊
+1/-0

8 maanden geleden
Uit in Emmen onder Van Bommel is de neergang begonnen. Angstgegner.
+1/-0

8 maanden geleden
Hopelijk snel op een 2-0/3-0 voorsprong en dan wedstrijd dood maken zoals Guus altijd zei….. ik zou Max en Sangare /Gakpo ook sparen, ik zou iig zo startten:
Benitez
Teze/Ramalho/Obispo/Mwene
Guti/ Til/Veerman
Xavi/ Luuk/Saibari
Saibari vanaf links, vind ik hem dreigender dan vanaf rechts, Til ff aankijken, wanneer niet in de wedstrijd snel wisselen voor Ledezma
+1/-0

8 maanden geleden
Hopelijk wordt er snel afstand genomen,want billenknijpen zoals vorig seizoen moeten we niet al te vaak meer meemaken.
Maar ik ga er vanuit dat dat klusje aan Ruud wel is toevertrouwd.
+1/-0

 
8 maanden geleden
maar je gokt toch op een 0-0 ?
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Moet hem nog invullen,even aan zien wie er allemaal speelt.
Overigens komt er bij mij altijd 0-0 te staan ipv een vraagtekentje als ik de prognose nog niet heb ingevuld.
+1/-0

8 maanden geleden
Weet iemand wat je het best kan doen als je je seizoenkaart niet meer kan vinden op match day? 😅
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als je hem vanavond nog steeds niet gevonden hebt bij PSV Kaartverkoop een vervangend kaartje halen (ingang 11)
+1/-0

michelos (geschorst)
8 maanden geleden
Ik dacht met het wegvallen van Til dat het wel een mooie pot is voor een creatieve vervanger tegen een terugtrekkende tegenstander als Emmen.

Maar lijkt erop dat Xavi defensief nog niet weet wat er gevraagd wordt op het middenveld, vandaar dat ie telkens op de buitenposities de kans krijgt. Het zal dus wel Guti worden. En Hoever is wel heel snel in de hierachie gezakt nu iedereen achterin fit is. Terecht. Mwene is altijd betrouwbaar. Onderschatte speler.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik verwacht een moeilijke overwinning, maar toch 3-1, en laat die verschrikkelijke Amsterdamse poespas aub direkt maar puntjes liggen in het altijd lastige Sittard 👍🙏
+1/-0

8 maanden geleden
Over het algemeen zijn onze openingswedstrijden niet om aan te zien, maar worden ze wel gewonnen. Hopen op een snelle goal zodat de ergste druk eraf is. Wel vertrouwen in een goede afloop, minder op een mooie wedstrijd, hopen dat alles heel blijft.
+1/-0

8 maanden geleden
Heb het alweer gezien, jongens en meisjes.
De competitie gaat tussen de nr 2 tm 18.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
Wanneer kan de platte kar naar buiten?
+1/-0

8 maanden geleden
Geen Saibari en wel Hoever, verrassend. Wat er nu staat is geen ploeg voor de CL, maar Emmen zou toch moeten lukken. Misschien is mijn 5-1 wel iets te optimistisch.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Met een beetje geluk was je niet te optimistisch geweest met je 5-1 ;-)
+2/-0

 
8 maanden geleden
Die laatste kans van Luuk had best mogen zitten van me.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat is zo inderdaad! Maar Luuk gaat ons een hoop moois geven!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Yep, denk dat hij de Vd Kuijlen trofee naar Eindhoven gaat brengen.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik ben lang geen fan geweest maar ik ben blij als Mauro Senior weer op rechtsback staat! De zekerheid en drive in zijn spel zijn achterin hard nodig. Sorry maar die Hoever kan mij niet bekoren.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik heb liever teze of mwene op rechts en Mauro op links
+1/-0

8 maanden geleden
Espn dat ff een herhaling uitzendt van een bal die door guti wordt uitgetrapt ipv een grove overtreding van achteren…. Het begint weer
+1/-0

 
8 maanden geleden
Laat gaan, laat gaan. De ajakkes minded media doet niet anders.
+1/-0

8 maanden geleden
Dat gaat toch redelijk soepel.
Straks als Mauro terug is 2 van die heerlijke kleine gifkikkers in de ploeg (met Xavi).
Heerlijk vooruitzicht en chapeau voor zover.
Ruud heeft het lekker voor elkaar.
+1/-0

8 maanden geleden
Hoever heeft mooie passeerbewegingen en soms hele mooie acties, maar hij kan echt niet verdedigen, toch wel lastig voor een back. Misschien keertje proberen als middenvelder met een echte goede back erachter.
+3/-0

Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
Als ik hier zo goed lees kunnen we Hoever beter maar afschrijven? Wanne onzin. Die jongen speelt vandaag best ok
+4/-0

 
Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Is ook veel elkaar napraten en een stempel op een speler zetten. Als Zahavi zo had gespeeld als Luuk vandaag was hij verketterd.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Luuk speelde vandaag ook niet echt lekker
+1/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Maar hij was weer wel van waarde door zijn inzet en werklust, o ja en een mooie assist op Cody. Gaten sleuren voor medespelers.
+3/-0

8 maanden geleden
Ajakkes weer lucky…. Werk aan doelsaldo en maak daarin direkt maar verschil van 5-6 doelpunten, rollen omgedraaid 👍
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Gaat even wat minder, maar je speelt nu met half jong PSV, Oppegard,Ledezma, Bakayoko,Saibari en dan nog Hoever en Simons.
+1/-0

8 maanden geleden
Hadden we Benitez vorig jaar gehad dan waren we kampioen. Pakt geen wereldballen maar wel de redelijke vooralsnog maar wat een rust straalt hij uit. Echt een verademing.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Heb kleine kanttekening…. Breng je Savio, doe dat dan rond minuut 70-75…ik had als Savio zijnde gezegd, ga er nu maar lekker zelf in, ik vind dit altijd schandelijk, breng hem dan niet, of iig nog voor een kwartier, ps, ik vind, en blijf erbij ,dat hoever en oppegard niet het niveau backs zijn waar naar zoeken, komen echt tekort….
+2/-2

 
8 maanden geleden
Gisteren heeft ie ook 45 minuten gespeeld, dus denk dat het prima is zo.
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Vind het zelf altijd een beetje genant/sneuig om in de laatste minuten te wisselen. Wat wil je daarmee bereiken?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Alleen nuttig om tijd te rekken of publiekswissel. Die anderhalve minuut extra rust voor Luuk zal ook het verschil niet maken.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als je Savio 1 minuut laat spelen dan kan hij ook niet geblesseerd raken. Daar zit vast een goed doordacht plan achter :)
Ik krijg ook altijd een gevoel van schaamte als je een speler in minuut 90 in laat vallen terwijl je 3 doelpunten voor staat. Doe het dan in minuut 82 of zo.
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
Ik denk dat Savio ook dolgelukkig zou zijn als hij slechts 1 seconde zou zijn ingevallen. Waar hebben we het over. Een ventje die net in Eindhoven woont en een kans bij zijn droom club krijgt. RVN is niet dom.
+4/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
@Riverside: het jij het interview na de wedstrijd met onze aanvoerder lees meest ervaren speler en grootste winnaar in onze selectie gezien? Meegekregen wat die zei over wisselen en rust krijgen/ nemen? Luuk de Jong wil juist ritme opbouwen en vindt het vooral ook heerlijk om constant en veel te spelen, zeker ook omdat hij dat vorig jaar niet gedaan heeft. Ik ben ervan overtuigd dat onze super intelligente coach (wat een verademing om die winnaar als coach te hebben!!!!) continu overleg voert met zijn meest ervaren/ beste spelers.

Dan heb je, met alle respect, een Braziliaantje die net komt kijken en nog groener is dan gras en dan gaan we lopen piepen dat die de grootste vernedering in zijn hele leven (welgeteld net 18 die jongen) heeft beleefd? Ik ben het daar echt totaal mee oneens. Die jongen was al dolgelukkig dat hij 45 minuten in PSV 2 mocht meedoen. Laten we bij PSV eens de wetten van de topsport eindelijk gaan invoeren. Onder deze coach heb ik daar volop vertrouwen in. jonge jochies moeten blij zijn dat ze uberhaupt minuten maken, al zijn het 5 seconden. Ik ben ervan overtuigd dat Savio dolgelukkig is deze zondagochtend. Laten wij fans eens wat minder piepen en eindelijk geloof gaan krijgen in wat er dit jaar bij PSV gebeurt.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Jij jou mening, ik de mijne…. En door de regel ben ik vaak wel positief, maar met kritische noot👍
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
Geen probleem. Dat laatste wat je zegt vind ik persoonlijk interessant zeker als het onderbouwd is. Maar denk dat Luuk de Jong zelf wel aangaf waarom hij niet eerder gewisseld werd. Daarbij komt denk ik dat RVN diep van binnen hoopte dat Luuk er een goaltje in zou prikken. Was niet onmogelijk tegen Emmen.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Zakelijke overwinning, geen moment in gevaar. Lekker spelers gespaard voor dinsdag. Kan ik ook niet heen ☹️
Deze wedstrijd op mn telefoon gekeken in Estadio Mestalla bij Valencia-Atalanta. Ok moi 😁
+2/-0

 
8 maanden geleden
Onder het genot van een frikandelo especialo en een San Miguel?
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Is verdomme alcoholvrij hier, we halen zometeen wel in. Mijn oudste zei net wel toevallig: en naw een broodje frikandel
+3/-0

8 maanden geleden
Makkelijke overwinning zo vlak voor Monaco en dat is wel eens lekker,maar Emmen maakte het ons ook niet erg moeilijk.
+1/-0

8 maanden geleden
In ieder geval een goed teken dat we ons weer druk kunnen maken over het moment dat er gewisseld wordt. Dan weet je in ieder geval dat je makkelijk gewonnen hebt. Laten we dat dit seizoen nog maar vaak krijgen.
+3/-0

8 maanden geleden
Alleen het laatste halfuur gezien op mijn telefoon vanuit Portugal. Had even geen rekening gehouden met het uur tijdsverschil. Wel lekker dat we dit soort potjes op halve kracht kunnen winnen. Uiteraard was het slordig op het laatst, maar je ziet het overschot aan kwaliteit. Dit zijn wel de wedstrijden waarin de jonkies kunnen rijpen. Nu de basis voldoende rust heeft gekregen verwacht ik vuurwerk aanstaande dinsdag tegen Monaco!
+1/-0

8 maanden geleden
Doe je het volgens het boekje dan maakt niet Emmen de 4-1 maar wij vlak voor tijd de 5-0, maar ik denk dat we genoeg krachten gespaard hebben. Heb zelf niet de gehele wedstrijd kunnen zien, maar de flitsen van Cody en gestuntel van de hunne(bedden) waren ruim voldoende om het kalf na een uur al te laten verzuipen.

De rest van de speeltijd werd vol getikt om des keizers baard en daarmee was de koek wel op. Op naar Monaco!
+1/-0

remmie01 (geschorst)
8 maanden geleden
1 Zwaluw maakt nog geen zomer, maar spelers sparen en potjes tegen de mindere goden redelijk eenvoudig winnen is toch wel heel lekker. Geen billenknijp wedstrijd met de reserves die ternauwernood wordt gewonnen. Het laat zien hoeveel breder de selectie dit jaar is. Er is goed werk verricht op dat vlak, zeker als Cody en Sangaré kunnen behouden. Mooi begin voor Ruud ook. Fruitschaal binnen, resultaat in Monaco en bovenaan in de eredivisie. Ik zeg houden zo!!
+2/-0

8 maanden geleden
Met een bijna voor de helft jong PSV geen centje pijn tegen Emmen. Voor wat het waard is erg lekker. Maar wat me vooral opvalt, misschien wil ik het ook graag zien, is het spelplezier. Het lijkt erop dat spelers niet volgestopt worden met allerlei opdrachten maar gewoon vanuit een goede organisatie allemaal hun ding kunnen doen.
Maar goed,niet te vroeg juichen, eerst dinsdag naar eens een belangrijke horde nemen in het behalen van het ultieme doel.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik had hetzelfde, mijn vrienden ook. En dat het automatisch leuker kijken is wanneer je ziet dat de spelers plezier hebben.
+1/-0

8 maanden geleden
Makkelijke overwinning van een jeugdig PSV. Hoever was gewoon erg goed. Simons kan best aardig ballen maar is nog echt een jeugdspeler met dito postuur (lag vaak op de grond) Motm vind ik daarom ook overdreven. Bakayoko vond ik eigenlijk ook tegenvallen. Hij heeft buiten zijn goal in 90 minuten maar weinig gebracht terwijl we 90% op hun helft bivakkeerden. Beide jongens komen er wel maar moeten echt nog meer wedstrijden in de benen krijgen om echt zo goed te zijn zoals ze nu al worden neergezet. Oppegard dat wordt echt een topper! Wat heeft die gast een geweldige drive naar voren. Als je niet beter zou weten zou je denken dat hij linksbuiten speelt ipv linksback.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Over Oppegard helemaal mee eens, de rest komt er zeker ook
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
Ik vind dat je Simons echt veels te kort doet.
+1/-0

8 maanden geleden
Toch wel erg sneu voor Michael Kieftenbelt van FC Emmen.
Niet zozeer dat kolderieke eigen doelpunt, maar wel die blessure in de laatsate seconde van de eerste wedstrijd, die hem de rest van het hele seizoen gaat kosten. Terwijl de pot allang gespeeld was.
Savio valt in, voor een minuutje. Moet nog even zijn kunstje vertonen, en dan loopt het zo af. Pure pech natuurlijk. Niemand heeft hier schuld aan. Maar het geeft wel een zure nasmaak. Je wil graag een partijtje voetbal met elf tegen elf winnen, zonder rode kaarten, zonder blessures of relletjes. Jammer.
+1/-0