Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV eenvoudig langs Go Ahead Eagles na vroege rode kaart


Tijdstip
13 augustus 2022
Stadion
De Adelaarshorst
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV eenvoudig langs Go Ahead Eagles na vroege rode kaart; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV eenvoudig langs Go Ahead Eagles na vroege rode kaart

(Gepost door NvdL)

PSV heeft vanavond een relatief gemakkelijke avond beleefd op de Adelaarshorst in Deventer. Dankzij goals van Luuk de Jong, Xavi Simons(2), Armando Obispo en Joey Veerman werd Go Ahead Eagles in eigen huis met 2-5 verslagen. Doordat de wedstrijd bij de rust al grotendeels beslist bleek kon Ruud van Nistelrooij de nodige spelers rust geven in aanloop naar het cruciale tweeluik tegen de Rangers, om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Zo mochten Luuk de Jong en Cody Gakpo in de rust al gaan douchen, Ibrahim Sangaré ging met nog dertig minuten op de klok al van het veld.

Na twee minuten stond de 1-0 al op het scorebord, een voorzet van Cody Gakpo werd door Luuk de Jong schampend binnengekopt. Hoewel Go Ahead Eagles aanvankelijk al snel terug in de wedstrijd en op gelijke hoogte kwam, kon Danny Makkelie niet anders dan de rode kaart trekken voor verdediger Mats Deijl na een grove charge op de enkel van Richard Ledezma. De middenvelder werd niet veel later naar de kant gehaald voor Joey Veerman. PSV liep vervolgens nog voor de rust in de acht minuten toegekende blessuretijd eenvoudig uit naar 3-1. Luuk de Jong faalde in twee instanties maar Xavi Simons scoorde in de rebound de 1-2 en in de laatste minuut van de toegevoegde speeltijd kopte Obispo een corner van diezelfde Xavi Simons tegen de netten.

Na rust was het voor de thuisploeg beperkt tot verdedigen en proberen de score niet te hoog op te laten lopen. Daar leken ze goed mee op weg, ware het niet dat Xavi Simons na eenvoudig inleveren van Finn kon afronden. Go Ahead kwam in het restant nog terug tot 2-4 via een goal van de Noor Edvardsen, het slotstuk was desalniettemin voor PSV. Joey Veerman scoorde op voor hem inmiddels typerende wijze door een voorzet van Mwene droog binnen te schieten.

Met die 2-5 was de wedstrijd definitief beslist en daarmee kan het vizier voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij op aanstaande dinsdagavond, als de Rangers in Glasgow wacht in de heenwedstrijd van het tweeluik om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. De Eredivisiewedstrijd die voor volgende week, thuis tegen FC Volendam, op het programma stond is door de KNVB verplaatst naar woensdag 31 augustus om de selectie zo extra rust te geven voor de return in Eindhoven.


[video] Highlights Go Ahead Eagles - PSV


Xavi: "Ik heb echt genoten!"

(Gepost door NvdL)

Tegenover de camera's van ESPN stond na afloop van de wedstrijd de Man van de Wedstrijd Xavi Simons om Milan van Dongen te woord te staan. "Het belangrijkste waren de drie punten, ik heb echt genoten vandaag, ik geniet altijd als ik voetbal. Twee goals gescoord, het team heeft het heel goed gedaan vandaag. Het was belangrijk om de drie punten te houden in aanloop naar de Rangers dinsdag."

"Je kunt wel spreken van een droomstart tot dusver hier bij PSV. In het begin was het wat raar voor me, ik had nog nooit in Nederland gevoetbald. Wennen om elke dag op de club ook gewoon Nederlands te praten. Mijn Spaans is toch wel wat beter, haha. Het team heeft me hier goed mee geholpen en ik ben echt ontzettend blij met hoe het gaat. Nu gaat ons vizier op de Champions League waar we ons absoluut voor willen kwalificeren!"


Luuk de Jong: "Goed begin, na rode kaart een gemakkelijke avond"

(Gepost door NvdL)

Na afloop van de wedstrijd in Deventer stond aanvoerder Luuk de Jong Milan van Dongen van ESPN te woord om zijn visie op de wedstrijd te bespreken: "Natuurlijk is het fijn om de wedstrijd te winnen, dankzij de rode kaart werd het voor ons een stuk makkelijker hoewel het nooit fijn is om een speler te verliezen aan een blessure. Hopelijk valt de schade voor Richard(Ledezma, red.) mee."

"We begonnen erg goed, daarna kwam de gelijkmaker op een manier die natuurlijk nooit had mogen gebeuren. Vervolgens kwam de rode kaart en liepen we voor rust uit naar 1-3. Na rust gingen we allemaal een tandje lager, wat rustiger aan doen, dat is een automatisch proces lijkt wel als je met een man meer komt te staan. Gelukkig liepen we nog uit naar 1-4, kwam er opnieuw een tegengoal vanuit een slordigheid bij ons en maken we het vervolgens goed af door met 2-5 te winnen. Nu kan het vizier op Glasgow en mogen we ons gaan proberen te kwalificeren voor de Champions League."


Ruud van Nistelrooij: "Bij rust konden we al nadenken over dinsdag en dat was natuurlijk gunstig"

Ruud van Nistelrooij gaf in gesprek met ESPN aan vooral blij te zijn met de drie punten. "Na die rode kaart werd het uiteindelijk een makkelijke wedstrijd. Ook omdat we meteen doorpakten en die 2-1 en 3-1 maakten", aldus Van Nistelrooij. "Toen konden we al nadenken over dinsdag en dat was natuurlijk gunstig. Alles bij elkaar opgeteld wel een kritische noot dat we een goal tegen krijgen tegen 10 man en nog anderhalve kans weggeven. Dat was wel minder."

De trainer zag dat de concentratie binnen zijn ploeg verslapte. "Door de score en omdat je met een man meer stond. De gedachten gingen misschien ook al uit naar wat komen gaat en dan zie je de verslapping plaats vinden", zo gaf hij aan. "We begonnen nog fantastisch aan de wedstrijd met drie of vier kansen en goed spel op de helft van de tegenstander. Daar hebben we het voor de wedstrijd over gehad en dat lieten ze toen wel zien."

Van Nistelrooij was lovend over het spel van Xavi Simons. "Het was heel goed, maar dit zien we elke dag. Dit is voor ons al acht weken zichtbaar, dus ons verrast het niet", zei hij daarover. "Als je dit niveau acht weken lang haalt, weet je dat je hem zo kan opstellen. Je hoopt natuurlijk dat het dan ook in wedstrijden zichtbaar wordt, maar hij heeft de flair, het vertrouwen en de kwaliteiten. Hij is een rasvoetballer. Dan is het genieten van een aantal momenten."


Karakteristieken

Uitslag: 2-5 (1-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Luuk de Jong ('3)
Goal
1-1 Lidberg ('14)
Goal
1-2 Xavi Simons ('45)
Goal
1-3 Armando Obispo ('45)
Goal
1-4 Xavi Simons ('76)
Goal
2-4 Edvardsen ('80)
Goal
2-5 Joey Veerman ('89)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
9.643 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Go Ahead Eagles: Deijl ('32)
Kaart
Go Ahead Eagles: Fontan ('74)

Opstelling PSV

Cody GakpoLuuk de JongJohan Bakayoko


Xavi SimonsIbrahim SangaréRichard Ledezma


Fredrik OppegårdArmando ObispoJordan TezePhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'37 Joey Veerman voor Richard Ledezma
'46 Ismael Saibari voor Cody Gakpo
'46 Guus Til voor Luuk de Jong
'60 Érick Gutiérrez voor Ibrahim Sangaré
'81 André Ramalho voor Armando Obispo


Opstelling Go Ahead Eagles

StokkersLidberg


EdvardsenLinthorstLlansanaRommens


KuipersFontanIdzesDeijl


De Lange

Wissels:

'46 Amofa voor Llansana
'70 Fernandes voor Linthorst
'90 Blomme voor Rommens


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-5 (1-3)
 4 0-5 (0-2)
 4 2-4 (0-2)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-2)
 3 1-3 (0-1)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 0-2 (0-1)
11  3 1-3 (0-1)
12  3 1-3 (0-2)
13  3 0-4 (0-2)
14  3 0-3 (0-1)
15  3 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (80 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (22 -> 4,0)
3. Joey Veerman (21 -> 3,0)
4. Armando Obispo (20 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (5 -> 0,5)
5. Fredrik Oppegård (5 -> 0,5)
7. Érick Gutiérrez (2 -> 0,0)
7. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
7. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
7. Richard Ledezma (2 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Walter Benítez (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. André Ramalho (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
12. Guus Til (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Ik verwacht zeker geen makkelijk potje… maar wel weer een gemene overwinning, net als vorig seizoen, een 1-2 hou ik het op
+1/-0

8 maanden geleden
Ik verwacht dat ze er overheen walsen.
Terwijl ik aan het genieten ben van de reggae tunes, knallen heren.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Hopelijk snel een marge van 2 of 3, dan kunnen we weer spelers sparen.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik heb er ee lekker gevoel bij, GAE gaat vol gas starten en wordt bbb gesloopt.
+1/-0

remmie01 (geschorst)
8 maanden geleden
Met Benitez verwacht ik een stuk minder tegengoals dit jaar, maar met regelmaat de 0 houden? Ik verwacht dat bij lange na nog niet. Ook in Deventer zal er dus wel weer 1 in vliegen. GA zal zich kranig verweren, dus het zal best weer een zwaar bevochten overwinning worden. Gelukkig zit het met onze efficiëntie voor de goal wel erg goed en neem ik aan dat we voetballend snel door zullen ontwikkelen naar een niveau waarbij deze tegenstander geen enkel probleem mag zijn. Zover zijn we nu nog niet, dus volle bak erop en bij voorkeur bij rust het verschil al maken. Puntverlies is uit den boze.
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
In vier wedstrijden toch al weer zeven om de oren. Maar oké dat is dan wel Ajax Monaco Emmen Monaco.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Maar ook tegen die Ajax Monaco Emmen en Monaco al 13 keer een doelpunt gemaakt.

Ik zie het defensief nog wel goed komen, als Ramalho de leiding op zich gaat nemen.
Teze en Obispo hebben het toch redelijk gedaan, en hebben wel de vechtlust van echte verdedigers.
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
8 maanden geleden
De tegengoal is er weer. Gelukkig zelf ook weer voldoende gescoord. Toch vind ik het een aandachtspunt. Ben heel benieuwd wat het vaste blok gaat worden. Had Ramalho Braithwait verwacht, maar met Deze Obispo waren we Monaco ook de baas
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik vond het in de 2e helft maar een beetje raar PSV. Alsof ze geschrokken waren van die blessure en met hun hoofd al bij de vCL-finale zaten. Of ze waren murf van de hitte. Het dekken leek nergens op. Concentratie was ver weg gezakt.
Ik weet zeker dat ze bij de cCL veel scherper zullen zijn, maar Ruud + team moeten hier toch een keer heel goed naar gaan kijken.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Heb dat filmpje "classic match" eens even teruggekeken. Man man wat hebben wij de afgelopen 5 jaar (minimaal !) toch vaak de ondergrens opgezocht zeg. De laatste 2 jaar zelfs meer dan de helft van de gespeelde wedstrijden. Kan me dat bij deze selectie echt niet voorstellen, maar je weet het nooit.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Hier bovenaan in dit topic
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Dank, ja dat was niet best die eerste helft toen. Met late goal van Van Ginkel was vorig jaar ook weinig overtuigend...

Goed laten we maar van het positieve gevoel uitgaan, dat heeft dinsdag enorme boost gekregen imo en Ruud was er als de kippen bij om de focus op GAE te leggen daarna, prima zaak... nou nog waarmaken!
+2/-0

8 maanden geleden
Ik zou beginnen met hetzelfde team als waarmee je Glasgow wil gaan spelen, als de fitheid dat toelaat. Ik zou dus beginnen met het middenveld Sangaré + Gutiérrez + Veerman, om in de uitwedstrijd tegen Glasgow genoeg body op het middenveld te hebben, en tegen Go Ahead oefenen beter op elkaar ingespeeld te raken.

Ik begin Til toch meer als een invaller te zien, om met ballen van de flanken in de laatste 20 minuten nog iets te forceren. Hij kan nmm de linies niet goed met elkaar verbinden.
+1/-0

michelos (geschorst)
8 maanden geleden
Kijken hoe ze ervoor staan na die 120 minuten. Xavi kan het verschil maken als Eagles naar voren drukt, zoals tegen Emmen die bal in omschakeling opeisen en razendsnel naar voren counteren. Vooral benieuwd of we tegen mindere tegenstand met meer ruimte weer iets meer leuk voetbal te zien krijgen. Heb toch nog steeds het idee dat er veel meer inzit dan er dusver uitkomt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Het vershil in rusttijd had eigelijk andersom moeten zijn van wedstrijd naar wedstrijd.
+1/-0

 
michelos (geschorst)
8 maanden geleden
Ja heb ik ook al iets van gezegd. 1 voordeel wel, dinsdagavond wordt 14 graden voorspelt in Glasgow. Dus van verlammende hitte is geen sprake. En als je vanavond de helft al wisselt in de basis, en met een beetje mazzel in de rust ook nog 3 man kan wisselen als de stand het toelaat, dan valt het wel mee. Sta wel verbaasd te kijken naar Veerman. Speelt dusver bijna alles, geen kramp, blijft gaan en wekelijks beslissend.
+1/-0

8 maanden geleden
RvN hanteert een realistisch concept dus ik voorzie geen problemen aan de vetkampstraat.
+1/-0

8 maanden geleden
Tip voor mensen die gaan de A50 Arnhem -Apeldoorn is Dicht...
+1/-0

8 maanden geleden
Nou, keerl’s, spaghetti naar binnen en hop, 3 punten mee naar Eindhoven 👍
+1/-0

8 maanden geleden
Doelpunt, Gakpo + Luuk is een goed koppel !!
+1/-0

8 maanden geleden
Lekker hoor Luuk! Fijne pass ook van Gakpo
+1/-0

8 maanden geleden
Waarom die zwarte shirts in deze warmte en niet de blauwe?
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Ja vraag me af of daar over wordt nagedacht?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Vorig jaar heeft hier een podcast gestaan met degene die verantwoordelijk is over de shirts bij PSV. Ben even kwijt wat zijn functie precies was.

PSV heeft zelf geen enkele inspraak welke shirts gedragen worden. De betreffende voetbalbond bepaalt in welke shirts gespeeld gaat worden, waarbij het uitgangspunt wel is om zo veel mogelijk in het vaste uittenue te spelen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ok, thnx.
Al zou je zeggen dat met dit weer een afwijking toegestaan moet zijn.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Echt??? Wat idiote regel is dat zeg!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Tja, PSV kiest zelf om een zwart uittenue te hebben natuurlijk
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Deze zwarte lijken ook wel van die plek-shirts
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Yep lijkt me niet lekker met die warmte
+1/-0

8 maanden geleden
En net zoals andere jaren zullen we ook dit seizoen weer veel tegen goals krijgen,die verdediging is nog steeds en al jaren de zwakte van psv
+2/-0

8 maanden geleden
Gakpo moet dus zowieso niet naar United gaan. Staan al met 4-0 achter tegen Brentford.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Of ze raken daar zo in paniek dat ze NU Gakpo voor 70 miljoen over willen nemen......:-)
+1/-0

8 maanden geleden
Er zal echt meer energie in moeten. Speel je zo tegen Glasgow ga je echt de CL niet halen.
+1/-0

8 maanden geleden
Lachwekkend, dat gefluit naar Ledezma.
Wat een smerige overtreding was dat zeg!!
+11/-0

 
Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Precies mijn sympathie voor de Eagles krijgt een behoorlijke druk zo.
+1/-0

8 maanden geleden
Hoe vaak moet dat fout gaan bij PSV dat ze leren om een speler nu gewoon naar de kant halen. Hij is warm en vol adrenaline. Ga maar zitten met ijs en morgen even kijken hoe het is.
+4/-0

El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Die vuile smeerlap van Deijl net zolang schorsen tot Ledezma weer kan spelen. Want dit verhelp je niet met een zakske ijs.
+4/-0

El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Mario Been: "ongelukkige rode kaart". Haal die gek van de tilleviezie af man !
+8/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Precies .. wat een foute conclusie. Het was ronduit schandalig
+5/-0

 
8 maanden geleden
Gewoon niet meer laten spelen tot hij weer kan spelen ,zeker 4-6 wedstrijden er uit doen..
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Gelukkig loopt Ledezma weer! Opluchting
+4/-0

8 maanden geleden
Snel die1-4,wanneer het 2-3 word word het nog een klote pot, ondanks de 10 man!
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Moeten die Teze en Obispo dat eigenlijk wel proberen die lange ballen🤔
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Wie is er de aanvoerder 2e helft?

Edit, Benitez zie ik nu
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Tijd voor 2 fitte Brazilianen!

Ramalho voor Teze
Savio voor Bakayoko
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat is wel lastig met nog maar 1 wisselmogelijkheid ;) Er zijn er al 4 gewisseld
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Ah tel kwijt, dan Teze maar die heeft 120 min plus er op zitten...
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Wat n weggevertje weer... pfff
+1/-0

8 maanden geleden
Maar ik ben er wel uit, Tilletje zou bij mij kunnen banken voorlopig, ondanks ajakkes uit, zet hij zijn Feyenoord progressie voort, ivv wanneer je wil startten met een 10 Ruud, doe mij maar Xavi, mijn God wat mis ik Gotze😢!
+1/-1

Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Kom op mensen, dat kan toch niet? Alweer twee tegendoelpunten. 16 voor en 8 tegen na vijf wedstrijd en.
+4/-1

8 maanden geleden
Maar op Luuk na hebben wij geen echte 9…. Dus werk aan de winkel sjonnie! Rest zijn gemaakte 9…. Of buitenspelers
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Je vergeet Vinicius, maar die wil msn ook graag vergeten...😁
+1/-0

 
8 maanden geleden
En is geblesseerd, tevens vind ik hem nog niet goed genoeg voor psv3…..
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Verontrustend dit. Je kan die tegengoals niet wijten aan wissels, want die waren allemaal middenveld/ aanval. Hoe makkelijk, tegen 10 man zelfs hoe ze weggegeven worden. Hopelijk dinsdag beter maar die houthakkers zie ik er desondanks toch wel 2 maken.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
8 maanden geleden
Die Benitez heeft nog nooit zoveel schoten op doel gehad en vrije mensen voor zijn neus?
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Wordt een zwaar avondje dinsdag, maar we hebben Featherman 😁
+4/-0

8 maanden geleden
3 punten inpakken en meenemen. Ik zou uit dit optreden geen enkele conclusie trekken. De missie was 3 punten mee met zo min mogelijk inspanning, en dat is aardig gelukt ondanks de hitte en dankzij de rode kaart. Deze ploeg had net zoveel met een tot op het bot gemotiveerde A-ploeg te maken als een Trabant met een Ferrari. Op Ledezma na heeft de ploeg niets geleden, en dat kan nog van pas komen in het tweeluik met Rangers.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben nog lang niet tevreden, vind 2 doelpunten tegen onnodig, ik verwacht na de tweeluik met rangers nog een paar wisselingen…, na 31 augustus, hoop ik…
Benitez
Mauro/Mwene-Teze -Obispo-Rodriguez (Max gaat weg)
Sangare-Guti-Veerman/Xavi
Bakayoko/Vertessen-Luuk-Malen/Saibari
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Goed dat Ruud veel heeft gerouteerd, in de breedte is PSV sterker dan vorig seizoen , met Guti, Ramalho en Vreeman op de bank. Spel wel heel wisselvallig, ondanks vroege goal van Luuk geen rust in team. Veel onnodig balverlies Positief: de jonkies Simons, Oppegaard, Ledezma, Saibari en Bakayoko gaan PSV nog veel moois opleveren. Nu nog balvaster worden, Til alleen nog als pinchhitter gebruiken en in Glasgow de storm overleven en rust bewaren. Good luck Guus Tuesday at Ibrox Park.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Nee die is hier al afgeschreven.
Even zonder dollen,die zie ik er ook wel komen hoor moet alleen nog leren focussen op zijn verdedigende taken,maar voetballende oplossingen naar voren gericht zit wel goed.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Die Simons kan op termijn wel eens de beste aankoop worden voor PSV; zeer veel potentie, heerlijke fijnzinnige voetballer en ondanks zijn geringe lengte al best krachtig.
Enfin het is natuurlijk GAE, maar ik heb veel vertrouwen in die jongen, mooi dat PSV daar in geïnvesteerd heeft.

Verder over de wedstrijd: zoals ik al eerder aangaf is de aanval en het middenveld prima in orde; achterin houdt het niet over, zoals die 2e goals kan vallen tegen 10 man is niet goed (genoeg)...
Laten we hopen dat het beetje gemakzucht was, maar dat kan dinsdag niet nogmaals, want dat wordt het n moeilijk verhaal vermoed ik.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ik snap volgens mij wat je bedoelt maar eerlijk gezegd vind ik het middenveld nog niet prima in orde. Aanvallend ziet het middenveld er prima uit, maar ik vind de tegendoelpunt niet alleen de schuld van de verdedigers. Daarvoor lopen de tegenstanders te gemakkelijk naar het doel en staan ze te vrij bij het inschieten.
Bij deze wedstrijd heb ik nog het gevoel dat ze na 45 minuten al met hun hoofd naar de Rangers waren doorgeschakeld, en ze misschien geen blessure op wouden lopen.
Maar in de vCL zal het verdedigende deel van het middenveld defensiever veel harder moeten werken, en ballen weg moeten halen.

Ik geniet ook van Simons. Vooral bij de bal van Luuk die via de lat terug het veld in kwam.
Je ziet dat hij hem nog net een extra tikje geeft zodat Simons precies bij het gat uitkomt waar hij hem wel het doel in kan schieten. Daarin zie je veel techniek, en ook veel overzicht.
Ook bij het inhouden om net niet buiten spel te lopen, en nog net te wachten tot de pass echt komt, zie je dat hij het met veel overzicht doet. Hij is behoorlijk snel, heeft technisch veel controle over de bal, en hij behoud het overzicht om de juiste beslissing te maken. Nog een paar weken en hij is de nieuwe nr 10 van PSV.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als hij maar niet voor 10 miljoen teruggekocht kan worden door PSG... Daar ga je nu dan weer aan denken.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Ik geloof niet dat ze zo naïef zijn bij PSV...
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja, Xavi Simons is een zeer positieve verrassing. Als je kijkt hoe hij de 1-2 gisteren maakt, dat zegt veel: techniek, de passie en kracht die hij heeft. (ook bij de 3-5 tegen ajax droop de klasse er vanaf)
+1/-0

8 maanden geleden
Normale overwinning tegen een rechterrij clubje.Veerman en Simons zijn 2 heerlijke voetballers waar nog heel veel rek in zit. Bij het 2e doelpunt werd PSV geslacht in de omschakeling. Europees kan PSV zich dat niet veroorloven. Verder complimenten voor Makkelie, prima gefloten. Smerige overtreding van die Deyl maar wel netjes dat hij zijn excuses in de rust aan Ledezma heeft aangeboden. Nu op naar de Rangers. Dat zal andere koek worden dan GAE.
+1/-0

8 maanden geleden
Ben benieuwd hoe het met Ledezma is.
Harde tik van achter op de hak van het standbeen, waarmee hij net afzette.
Heeft al eerder zware blessure gehad. Maandagmiddag ongetwijfeld meer nieuws.
+1/-0