Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenCody Gakpo schiet PSV in blessuretijd voorbij RKC


Tijdstip
11 september 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Cody Gakpo schiet PSV in blessuretijd voorbij RKC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Cody Gakpo schiet PSV in blessuretijd voorbij RKC

PSV heeft de Brabantse derby tegen RKC winnend af weten te sluiten. Door een benutte strafschop van Cody Gakpo won de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 1-0.

Het duel tegen de provinciegenoot kwam maar moeizaam op gang. PSV had volop de bal, maar wist nauwelijks door de muur van RKC te komen. Al had de ploeg ook pech dat een doelpunt van Ismael Saibari vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Na een half uur werd het tempo opeens opgevoerd en was PSV via een vrije trap van Cody Gakpo dicht bij een goal. Zijn spectaculaire poging ging echter op de lat. Enkele minuten later raakte de aanvoerder met een schot ook nog de paal.

Ook na rust had PSV alle moeite om tot kansen te komen. Invaller Guus Til raakte met een kopbal ook de lat en dat leek lange tijd de grootste kans voor PSV. Vlak voor het einde moest bovendien Walter Benítez plotseling reddend optreden.

Vanwege het extreme tijdrekken van RKC werden 7 minuten blessuretijd bijgetrokken en zette PSV voor een laatste keer aan. Bij een hoge voorzet werd Xavi Simons tegen zijn hoofd getrapt en ging de bal op de stip. De spelers van RKC waren woedend en met name keeper Vaessen kon zijn emoties niet de baas, waardoor er een opstootje volgde.

Wat volgde was een penalty, aangezien ook de VAR het een terechte strafschop stond. Met een schot in de hoek liet Gakpo de doelman kansloos en wist PSV in extremis alsnog de overwinning veilig te stellen.


[video] Highlights PSV - RKC Waalwijk


Cody Gakpo: 'Het was een moeilijke wedstrijd, maar we winnen wel en houden de nul'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo het eens met de opmerking dat PSV het al veel eerder had moeten afmaken. "Zeker in de eerste helft hadden we een paar goede kansen, maar die gaan er niet in", aldus Gakpo. "Het was een stroeve wedstrijd van onze kant, maar we moeten denk ik het positieve eruit trekken. We hebben de nul gehouden en hem uiteindelijk over de streep getrokken."

PSV had moeite om de vrije ruimtes te vinden. "De tegenstander zakte heel ver in en de linies zaten kort op elkaar. Ze stonden met vijf man achterin en dat is lastig", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk moeten we ze kapot spelen. Dan zag je dat we een aantal kansen creëren, maar we moeten daar scherp op zijn en die goal maken."

Diep in blessuretijd mocht Gakpo uiteindelijk een penalty nemen. "Er gaat dan van alles door je hoofd. Zaak is dat je dan zo gefocust mogelijk blijft", zei hij daarover. "Je moet belangrijk zijn op het team. We hadden dit nodig. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we winnen wel en houden de nul. Dat geeft ook een positieve boost."


Joey Veerman: 'Als hij hem raakt is het volgens mij gewoon een penalty'

Joey Veerman kreeg in gesprek met ESPN direct de vraag of hij het een penalty vond. "Ik zag een hoog been. Als hij hem dan raakt is het een penalty", aldus Veerman. "Als de scheidsrechter ziet dat het een penalty is, is het ook een penalty. Ik ken de regels verder ook niet, maar als hij hem raakt is het volgens mij gewoon een penalty."

Gevraagd werd aan de middenvelder of hij zich iets had aangetrokken van de kritiek na zijn interview tegen Rangers FC. "Dat heb ik eigenlijk snel naast me neergelegd die kritiek van mensen die iets willen zeggen", zo gaf hij aan. "Natuurlijk krijg je er wel iets van mee, maar iedereen heeft zijn eigen mening. Dat moeten ze zelf weten."

Veerman was het niet eens met de opmerking dat hij de laatste wedstrijden zijn man vaak laat lopen. "Tegen Bodø liet ik hem niet lopen. Ik reageerde gewoon te laat", zei hij daarover. "Vandaag heb ik geen flauw idee wie je bedoelt."


Ruud van Nistelrooij: 'Het was een zware bevalling, daarom is de opluchting ook zo groot'

In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij aan vooral blij en opgelucht te zijn na de winst tegen RKC. "Wat wil je? In blessuretijd nog winnen. Dat is wat het team nodig had", aldus Van Nistelrooij. "Iedereen binnen PSV had dit nodig. Dat hebben we ook met de supporters gevierd."

Volgens de trainer was het een zware bevalling. "Daarom is de opluchting ook zo groot", zo gaf hij aan. "RKC kwam ook een aantal keer dicht bij. Van Benítez weet je dat hij een hoop ballen pakt, dus wat dat betreft zat ik gewoon rustig. Maar ook zij bleven wel gevaarlijk."

Van Nistelrooij was het wel eens met de kritiek over het tempo van zijn ploeg. "In de tweede helft ging er wel een stapje bij, maar in de eerste helft was het echt te langzaam", zei hij daarover. "De urgentie zat er niet in. De wedstrijd van donderdag zat nog in de benen en je mist dan wat grote kansen. Als je de eerste maakt, kom je over dat punt heen. In de tweede helft kwam er wat meer in en in het laatste kwartier was je alleen maar aan het drukken. Gelukkig valt hij dan nog."

De trainer kreeg vervolgens de beelden van de strafschop te zien en had geen enkele twijfel. "Hij zit met zijn hak gewoon op het hoofd van Xavi", reageerde hij daarop. "Ze gaan hem nu toch niet terugdraaien, dus heel veel maakt het niet uit. Maar ik zie die hak op het hoofd. Er is contact en dat belemmert Xavi om die kopbal te maken."


ESPN: 'Serdar Gözübüyük wil niet voor de camera komen'

Volgens ESPN heeft Serdar Gözübüyük geweigerd om voor de camera te verschijnen. De zender wilde uitleg van de scheidsrechter waarom hij in blessuretijd een strafschop gaf aan PSV, maar de scheidsrechter wilde geen interview geven. Vorig seizoen wilde hij dat ook niet nadat hij tijdens Feyenoord-PSV een penalty gaf na een vermeede handsbal.

RKC-aanvoerder Michiel Kramer ging tegenover de zender los over de strafschop. "Dit is echt een schandalige beslissing. Zonder deze achterlijke beslissing pakken wij hier een punt", aldus Kramer. "Nu is het een goedmakertje voor vorig jaar tegen Feyenoord en moeten wij het maar accepteren. Hij heeft geen seconde voor ons gefloten. Het is een regelrechte schande dat deze man hiervoor een penalty geeft."

Ook doelman Etienne Vaessen vond het geen penalty. "Het is echt ongekend. Hij speelt eerst de bal en raakt daarna pas zijn hoofd", zo gaf hij aan. "Simons is maar 1,60. Zo hard wordt hij niet eens geraakt. Misschien net op de bovenkant. Maar hoe moet hij anders die bal wegwerken? Dit is gewoon een topclub penalty. Schijnbaar heeft PSV dit nodig."


Mario van der Ende: 'Dit was een overtreding en dus een strafschop'

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende geeft wekelijks bij ALLsportsradio zijn commentaar over de arbitrage in de Eredivisie. Voor Van der Ende is er geen discussie over de penaty die PSV kreeg. "Overal op het veld wordt hiervoor gefloten voor een overtreding. Hoe groot een speler is doet niet ter zake", aldus Van der Ende. "Het was een hoog geheven been. Dit was een overtreding en dus een strafschop."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Cody Gakpo ('90, penalty)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
28.432 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
RKC Waalwijk: Gaari ('23)
Kaart
RKC Waalwijk: Adewoye ('45)
Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('64)
Kaart
RKC Waalwijk: Van den Buijs ('74)
Kaart
RKC Waalwijk: Kramer ('85)
Kaart
RKC Waalwijk: Vaessen ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoAnwar El GhaziIsmael Saibari


Joey VeermanÉrick GutiérrezXavi Simons


Phillipp MweneArmando ObispoJordan TezeKi-Jana Hoever


Walter Benítez

Wissels:

'46 Philipp Max voor Phillipp Mwene
'58 Jarrad Branthwaite voor Ki-Jana Hoever
'58 Guus Til voor Ismael Saibari
'71 Sávio voor Érick Gutiérrez
'82 Yorbe Vertessen voor Anwar El Ghazi


Opstelling RKC Waalwijk

LobeteKramer


ClementAnitaBakari


LutondaVan den BuijsAdewoyeGaariLelieveld


Vaessen

Wissels:

'63 Bakkali voor Lobete
'75 Oukili voor Gaari
'82 Mulder voor Bakari
'88 Vroegh voor Clement


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (1-1)
 3 5-0 (2-0)
 3 3-0 (1-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 3-0 (1-0)
 3 3-0 (1-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
10  3 5-0 (3-0)
11  3 5-0 (3-0)
12  3 8-0 (3-0)
13  3 4-0 (2-0)
14  3 3-0 (1-0)
15  3 3-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Walter Benítez (48 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (24 -> 4,0)
3. Xavi Simons (21 -> 3,0)
4. Niemand (17 -> 2,0)
5. Érick Gutiérrez (12 -> 1,0)
6. Armando Obispo (4 -> 0,0)
6. Ismael Saibari (4 -> 0,0)
8. Jordan Teze (1 -> 0,0)
9. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
9. André Ramalho (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
9. Noni Madueke (0 -> 0,0)
9. Joël Drommel (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
9. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Joey Veerman (0 -> 0,0)
9. Boy Waterman (0 -> 0,0)
9. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
9. Philipp Max (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Sávio (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
9. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
9. Dennis Vos (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Vindt onze trainer echt dat dit een moeilijke wedstrijd wordt? Gewoon revanche nemen voor die afgrijselijke wedstrijd van Donderdag.Daarna volgt een afstraffing tegen Arsenal en het gebruikelijke puntverlies tegen Feyenoord waarvan al jaren niet meer gewonnen is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als de wedstijd tegen Bodo het resultaat was van de revanche gevoelens na Twente, houd ik mijn hart vast wat de revanche gevoelens na Bodo voor deze wedstrijd tegen RKC gaan opleveren🤔
+3/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, daarmee zegt hij dus eigenlijk dat hij zijn werk niet goed doet, want anders zouden dit soort tegenstanders een makkie zijn. Of als RKC echt zo goed is moeten we in januari maar Gakpo of Sangaré inruilen tegen de hele selectie van RKC.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij zegt hetzelfde als wat iedere trainer doet. Waarom is dat nu opeens een probleem? :huh
+2/-2

 
1 jaar geleden
Je mag zeggen dat je RKC niet mag onderschatten op een moment dat het bij PSV niet al te best draait. Dat is het standaard riedeltje wat elke coach zegt. Maar van tevoren zeggen dat het een "heel lastige en moeilijke wedstrijd" wordt slaat nergens op.

Als je na een kwartier op 3-0 staat betekent het dus dat je uitspraak niet klopt. Als je de hele wedstrijd moet knokken thuis tegen RKC zouden wij weer teleurgesteld zijn.

Ik kijk dan normaal ook nooit praatjes van coaches en spelers omdat ze toch nooit wat interessants zeggen, maar deze quote hierboven was wat opvallend.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Maar dit is dus wel wat je standaard voor iedere wedstrijd hoort. De tegenstander is een goede ploeg, het zal lastig worden, iedereen moet scherp zijn en de gebruikelijke blablabla die er ook nog bij komt.

Zelfs als je met vier of vijf goals verschil wint, was het geen makkie, maar een heel lastige wedstrijd. Heel incidenteel komt er een trainer of voetballer (zoals Veerman nu) voorbij die zegt wat hij letterlijk denkt. Voor de rest zijn al die interviews en persconferenties een collectie van loze kreten die nergens over gaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Ben bang dat deze angst idd gaat leiden tot zeer afwachtend en voorzichtig voetbal. En als de bal er dan niet snel inligt gaan we weer steeds meer tegen onszelf voetballen.
+2/-0

1 jaar geleden
Zo hoort RKC, met alle respect, over ONS te praten.
+3/-0

1 jaar geleden
Tijd van nederigheid en je makkelijk eruit lullen is voorbij. Vanaf vandaag gewoon van minuut 1 plank gas en geen rem. RKC gaat met 6 tegendoelpunten naar huis. Dan als het door gaat boring Arsenal. Laat ze maar aanvallen . Gewoon daar een vuile overwinning stelen in laatste seconde. Dan volgende week kakkerlakken ff op zun plaats zetten en we doen weer mee.

Easy like hell
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
zeker niet dronken. Maar als je al van te voren je eigen in de put praat ken de net zo goed gaan dammen
+1/-0

 
 
1 jaar geleden
Prettig, glas halfvol houden
+1/-0

1 jaar geleden
Na de fruitschaal dacht ik dat PSV dit jaar power-voetbal zou gaan spelen. Dus met Luuk De Jong, Guus Til en Sangare als een soort luchtmacht die allemaal in de 16 zouden komen om voorzetten van bv Gakpo in te koppen. Maar nu Luuk afwezig is en Til er weinig in staat is die vorm van voetbal geen optie meer. Het hoeft niet over de grond.

Hopelijk komt er met Sávio en El Ghazi nu meer combinatie-voetbal in het team. Tegen Rangers en Twente was dat namelijk van ook van een zeer pover niveau.
+1/-1

Wij spelen tot u toe best triest voetbal, vooral tegen tegenstanders van een beetje meer caliber dan die waarvan wij hebben gewonnen.
+2/-0

1 jaar geleden
Gözübüyük als scheids… zul je zien dat als we eindelijk eens de nul lijken te houden hij daar een stokje voor steekt met een pingel vanwege een flauw duwtje of zo.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn gevoel zegt dat PSV zich herpakt. Dat moet ook wel. Als het nu niet gebeurt, dan zie ik niet wanneer wel. Druk op John de Jong zal dan zeker toenemen. Wat een verhaal ook weer over Bruma, de duurste aankoop sinds Mateja Kezman. Gelukkig rendeert de jeugdopleiding wel, want de aankopen van Sjonnie verkopen we meestal met verlies. Als we ze al kwijtraken. Salarishuis zit helemaal vol.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat aanvankelijk gepland stond als een vrij eenvoudig tussendoortje is nu dus verworden tot een zéér lastige pot. Ik heb er meteen een stuk minder zin in.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ook. Er gaan er bij ons in de groep ook een aantal niet. Das voor mij geen optie, maar om nou te zeggen dat ik sta te springen, neuh.
+1/-0

1 jaar geleden
Denk een 5-2.
Hopelijk kunnen ze nu compacter spelen met de linies dichter op elkaar.
Te gek voor woorden ook eigenlijk dat er nog steeds geen tactiek in het elftal zit.
Ruud had al vroeg in het seizoen selectie compleet.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Opstelling klopt niet. Mwene staat linksback, niet Ramalho.

Edit: mooi, aangepast zie ik (y)
+1/-0

1 jaar geleden
Meevaller lees ik, althans volgens de theorie van Ruud. Jozefzoon doet niet mee.
+3/-0

 
1 jaar geleden
De Jozefzoon van zo’n 7 jaar geleden had niet misstaan in de opstelling aan PSV zijde
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik had verwacht dat tegen een 'mindere' tegenstander het inpassen van Ginkel wellicht het leiderschaps issue tijdelijk kon oplossen.

Maar kennelijk durven ze dat niet aan ..

{edit} is er niet bij zie ik, heb ik ff gemist dan ? geblesseerd?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Geblesseerd al rond de wedstrijd tegen Rangers inderdaad.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een matig elftal eigenlijk. Geen enkele top verdediger. Saibari..leuk bij jong maar heet nog helemaal niets laten zien dan een goed kwartiertje in de jcs. Ook op de bank pure middelmaat.
We zullen vandaag best winnen maar ik zie op tegen aankomende top wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Wordt weer lekker gecombineerd, maar niet heus
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ach zo lang we wekelijks reuzenstappen zetten heb ik er nog vertrouwen in🤔
+1/-0

1 jaar geleden
Dat RKC zou ook kans maken tegen Bodo, toch.
Tis een gezapig potje tot nu toe.
+1/-0

1 jaar geleden
Eindelijk de topwedstrijd tegen RKC, amper kunnen slapen vannacht. Zouden we een kans maken ? Ik hoop dat er flink vuurwerk is afgestoken in Waalwijk om de tegenstander uit hun slaap te houden, verder neem ik aan dat de RKC bus ff flink is opgeschud bij aankomst.
+2/-1

1 jaar geleden
Er komt helemaal niks uit deze selectie. Matige rotzooi is het.
+2/-1

1 jaar geleden
Doe eens iets aan dat kloten veld
+1/-0

 
1 jaar geleden
Poepoe wat een armoede
Ik gun Ruud echt alles en bem een groot fan van hem maar dit gaat een heel lastig seizoen worden ben ik bang.
+1/-0

1 jaar geleden
Helaas nog 0-0, maar gelukkig zijn er nog de volgende positieve punten te melden:
-
-
-
-
Tot zover….
+1/-1

1 jaar geleden
Psv zou natuurlijk voor moeten staan maar dit RKC moet je natuurlijk helemaal oprollen. Het voetbal is zo verschrikkelijk zwak. Zijn maar een paar jongens die de bal rond kunnen laten gaan en / of makkelijk meenemen. Constant terugkappen / twee, drie keer raken om hem stil te leggen. Die mij dan maar Ledezma die kan tenminste wat met een bal. Wat een armoede voor het zoveelste jaar op rij
+1/-0

1 jaar geleden
Sinds luuk de Jong is weggevallen klopt er helemaal niks van voorin. Buiten Gakpo is niemand op niveau. Til CA zetten voor kopduels en het rommelen voor de goal. Armoede maar we hebben niemand anders als aanspeelpunt. Simons strak erachter en bakayo op rechts. Kom op Ruud je moet ingrijpen nu.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo is ook niet op niveau
+1/-0

1 jaar geleden
Het loopt niet dus we brengen Max ...... We kunnen inmiddels wel concluderen dat Ruud graag backs wisselt tijdens de wedstrijd
+1/-0

 
1 jaar geleden
Alweer de halve verdediging gewisseld. Zo kom je ook nooit in een ritme en krijg je vertrouwen
+1/-0

1 jaar geleden
dr zijn spelers komen nog geen lantaarnpaal voorbij
+1/-0

1 jaar geleden
Wanneer gaan de mannetjes eens voetballen???
+1/-0

1 jaar geleden
Het lijkt er op dat we voor een puntje voor het eerst de nul zullen moeten houden. Zal nog een hele opgave worden voor dit gezelschap B-acteurs.
+1/-0

1 jaar geleden
Een Guti met ritme en vertrouwen is een meerwaarde gebleken…
+2/-0

1 jaar geleden
Zo dat Arsenal en Feyenoord zijn alvast even gewaarschuwd🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die zitten al te bibberen op hun stoeltje...
+1/-1

1 jaar geleden
Met een beetje mazzel houdt PSV voor het eerst sinds lange tijd weer eens de nul.
+2/-0

1 jaar geleden
Met de pool hou ik er ook mee op dit PSV is niet voor spel baar!!!!!!
+2/-0

1 jaar geleden
Zo veel slechte passing en aannames. Wat een niveau.
+1/-0

1 jaar geleden
7 minuten extra tijd, zullen ze hard nodig hebben. Phoe....
+2/-1

1 jaar geleden
De sperlegelmakers komen weer klaar in hun broek bij dit soort momenten. Naar mijn mening zou dit gewoon rood moeten zijn voor het harentrekken van Vaessen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat je zo moeten winnen van RKC is al schande genoeg.
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is uiteraard ook waar, maar dat staat helemaal los van elkaar.

En over Güzübüyük hebben we vandaag weinig te klagen.
+4/-1

1 jaar geleden
En weer een finale gewonnen,zelfs nog de nul gehouden.
+3/-0

1 jaar geleden
Gaan ze deze wedstrijd op espn nou serieus spinnen als een wedstrijd waarbij Gozebuyuk op de hand van psv was? Hoever krijgt een elleboog in het gezicht van Kramer, de keeper rekt tien minuten tijd zonder geel en pakt de bal buiten de zestien zonder rood. Xavi wordt in z’n gezicht geschopt en dan zou hij enkel fluiten vanwege Feyenoord vorig jaar? Wat een onzin… maaar spin het maar lekker die kant op, sukkeltjes van de media
+10/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad .., en niemand die aan die keeper durft te vragen wat hij allemaal aan het doen was met Simons of wat hij aan het roepen was tegen Cody!?
+1/-0

 
1 jaar geleden
What else is new. De scheidsies en de rest van Nederland moet natuurlijk weten hoeveel geluk ons PSV wel niet heeft met de scheidsrechter altijd..
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een schande om op deze manier te winnen van notabene RKC. Zoveel spelers die niet PSV waardig zijn is wel weer gebleken vandaag. Sjonnie out!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat lult dat zacht ei Bruggink nou mee met die knuppel Kramer dat dit geen penalty was?
+2/-0

1 jaar geleden
Wederom een aanfluiting van jewelste en een selectie van likmevessie. Allemaal beperkte verdedigers en die Hoever en die Brandwaite kunnen er echt niks van. Feitelijk gezien is deze zomer alleen Simons een schot in de roos gebleken. Al zonk hij vandaag ook mee met de rest.
John de Jong zou eens een spiegel moeten kopen en beseffen dat ie wederom een onsamenhangende vreemde selectie met maar 1 (relatief oude ook nog) spits heeft lopen. Kortom: trek je conclusies JDJ en doe ons een plezier. Stap ajb vandaag nog op
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Branthwaite valt mij nog best mee. Verdedigend moeten wij het nog zien maar speelt de ballen strak in net zowel links als rechts. Dat is iig iets.

Hoever is geen RB maar dat was al bekend toen hij kwam …

Mwene moet ook niet op links want dan is het de hele dag terugkoppen.

El Ghazi voegt ook weinig toe. Heeft natuurlijk lang niet gespeeld maar us wel zorgelijk
+4/-0

1 jaar geleden
Het was weer een afgrijslijke wanvertoning. De club lijkt wel terminaal ziek te zijn. Natuurlijk zijn er al heel erg lang bizar veel blessures en vandaag ging de bal 3x op het aluminium. Maar dit kan geen enkel excuus zijn voor dit tenenkrommend slechte optreden. Het is bijna knap om jaar in jaar uit zo’n kwaliteitsarme selectie samen te stellen, en het is ook bijna een prestatie om ze zo onvoorstelbaar slecht te laten spelen tegen nietszeggende dreumes-clubjes uit Waalwijk en uit een Noors Vissersdorp. Ruud moet en kan nog veel bijleren, maar van JdJ moeten we nu toch wel vaststellen dat hij het gewoon niet in zijn vingers heeft. Ik ben vanaf donderdag een weekje op vakantie en waarschijnlijk niet in de gelegenheid om Arsenal en F’noord te kijken. Ik had die vakantie niet beter kunnen plannen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Des te knapper dat we vorig seizoen maar op twee puntjes achter het almachtige Ajax zijn geëindigd. En met wat meer geluk hadden we zelfs boven ze kunnen eindigen. Oh wat mis ik Schmidt die van zo’n matige selectie zoveel wist te maken.
+1/-0

Cadeautje van de scheidsrechter! Volgens mij had hij iets goed te maken....
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hij vindt Ruud denk ik sympathieker dan Roger…
+1/-0

1 jaar geleden
RvN voorspelde al een moeilijke wedstrijd....
+2/-0

1 jaar geleden
Die hadden wij dus nog tegoed. Duidelijk.

Wéér Gakpo & Xavi. Ook duidelijk.

Opluchting overheerst.

(later meer)
+3/-0

1 jaar geleden
Een slechte wedstrijd die PSV nog bijna punten kosten.Het was gewoon een penalty en de VAR heeft er ook nog naar gekeken.Heeft niks met een goedmakertje van doen.Als je objectief kijkt had RKC ook niets verdiend met dat hemeltergende tijdrekken.En ja PSV was slecht maar het was wel verdiend en daar moeten we momenteel heel blij mee zijn.Het is niet anders.
+2/-0

1 jaar geleden
Compleet waardeloze wedstrijd. Laten we het er maar op houden dat de scheidsrechter zijn rare beslissing in de Kuip van vorig seizoen heeft goed gemaakt. De penalty was ook lachwekkend maar lachwekkender was de prestatie van PSV. Komende week zullen Arsenal en later Feyenoord PSV finaal kapot spelen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je laatste zin, daar ben ik ook echt bang voor.
+1/-1

 
En juist dat laatste gaat jou mee/tegenvallen.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het was niet best vandaag, er zit geen fantasie en lijn in het spel, als je zo tegen feyenoord(laat staan Arsenal) speelt loop je tegen een dikke nederlaag op. Hoe raar het ook klinkt, ik zag eindelijk afjagen en druk op de bal van PSV, dat is gewoon een kwestie van doen!, niets moeilijks aan. De winst was overigens terecht.
+1/-0

1 jaar geleden
1e half uur gekeken maar wat was ik blij dat toen de F1 begon!?
Toen de F1 afgelopen was weer teruggeschakeld en precies op tijd voor de penalty en het gerommel!
Ik geloof ook niet dat ik in de tussentijd maar iets heb gemist?!
Triest eigenlijk … tegen RKC (ieder ander zou zeggen met respect, maar echt niet … vooral voor die keeper niet)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ach ik snap die keeper wel. Als je al 94 minuten met alle (on)mogelijke middelen de nul houdt en je krijgt dan zo'n penalty tegen. Weet je nog hoe kwaad wij waren na Feyenoord uit?? Beetje pijnlijk dat er alleen al in die keeper meer beleving en spirit zit dan in ons halve elftal.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Exact hetzelfde gedaan !! Nu eindigde de race in een anti-climax maar daar had Max de wedstrijd al halverwege 'gekillt' en was er vanaf toen geen vuiltje meer aan de lucht. Iets wat je van die andere Max en concorten op dat veld in Eindhoven ook had mogen verwachten. Maar daar leverde geklungel van de arbitrage ons gelukkig alsnog de volle winst op, terwijl geklungel van de arbitrage op de racebaan (ja, dat bestaat ook daar!) gelukkig de terechte eindzege niet meer in gevaar bracht. Wat een middag zeg.
+2/-0

1 jaar geleden
Is het al winterstop? Man man man
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het is een beetje te warm voor winterstop.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een ongelooflijke armoede deze wedstrijd
Penalty terecht of onterecht, hands buiten het strafschopgebied door de keeper. het zal allemaal wel. We spelen tegen RKC, en dan kan Ruud zeggen wat hij wil, we spelen tegen RKC verdorie en we laten amper wat zien. Een paar kansen, mag het! Zelfs met alle afwezigen moet je als topclub ( wat ik me steeds meer begin af te vragen) toch minimaal tegen zo'n tegenstander iets van een idee hebben, een basisnivo lunnen halen en vooral scherpte en focus. Kenmerkend was een fase in de 1e helft waarin zowel Guti als Gakpo binnen 5 minuten een even groot aantal compleet mislukte passes afleveren. So much for focus en scherpte ( want van deze spelers mag je iets van een basisnivo verwachten)Nog kenmerkender, vanaf minuut 1 is de keeper van RKC aan het tijdrekken en er zijn 0 PSV ers die daar tijdens de wedstrijd op ageren. Het is een matte bedoeling, niet te geloven. Luuk de Jong zou dat vuurtje allang aangestoken hebben maar dat is dus de enige met gif in de selectie.
Verder vandaag eens gelet op Branthwaite, maar met zo'n houterige motoriek envoetenwerk kan ik me hier niet de redding van onze verdediging in voorstellen. Als ik dan zie met wat voor verdedigers andere subtopteams op de proppen komen vraag ik me acht af wat ze bij ons aan het doen zijn. Dan hebben we nog Savio die blijkbaar een half jaar of zo moet acclimatiseren. Zijn hele familie is hier, voetballen ze in Brazilie met vierkante ballen op een rond veld met oranje gras of zo? Daar zie ik de oplossing dus ook niet van komen.( echte talenten staan er meteen, Romario had maar 1 wedstrijd ( met handschoenen) nodig. So much voor onze geweldige scouting, Alleen Xavi lijkt een aanwinst. Verder eenheidsworst zonder gif, zonder beleving en een team zonder plan en een coach die RKC afschildert als een topteam.
Ik zie het zeer somber in!
Over ruim een week weten we genoeg voor dit seizoen.
+6/-0

1 jaar geleden
Verdiende winst. Gevochten tot het einde en beloond voor het tactisch meesterplan wat met passie en kunde werd toegepast door alle spelers. Het lek is boven. Zet de platte kar maar klaar!
+2/-0

1 jaar geleden
Gevaarlijk spel is overal op het veld een vrije trap dus waarom zou het in het strafschopgebied dan geen penalty zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Het was niet best maar in de eerste helft haf je al voor moeten staan en dan was het makkelijker geworden. Ben bang dat we savio 10 wedstrijden zullen moeten missen. Had het zelf niet gezien maar de filmpjes die rondgaan op Twitter liegen er niet om.
+1/-0

 
1 jaar geleden
dat kleine stompje tegen zijn schouder? nou nou..
+1/-0

1 jaar geleden
De meeste zullen het niet leuk vinden om te horen, maar dit armoedige voetbal is dus 100% de schuld van de trainer. Waarom zou je in hemelsnaam tegenstanders laten komen? PSV vangt structureel de tegenstander op op eigen helft. Waarom?? Wij zijn PSV tegenstanders in de eredivisie moeten we vastzetten en overklassen. Als hij zo wilt blijven spelen, kan hij meteen alle uitblinkers onder Schmidt naar huis sturen aangezien die allemaal geselecteerd zijn op het vermogen om de tegenstander op te jagen. En met pressie naar voren te spelen. Verdedigers als Ramalho en Boscagli die juist hierin excelleren hoeven zich iig geen illusies te maken. Een basis plaats zal met deze speelstijl voor jullie er niet in zitten. En even serieus "Veerman" die gast is echt geen niveau Nederlandse top. Ik weet niet wie continu roepen dat hij zo goed is, maar ik zie het echt niet. De man kan geen bal afpakken doet aan schijnverdedigen en ziet het spel niet snel genoeg. Het enige dat hij kan is een bal goed trappen. Is die toch ver meegekomen, knap van hem, maar hij moet snel uit het basis elftal. Ik houd me hart vast als Veerman komende donderdag op het middenveld speelt. Dan wordt je helemaal overlopen!
+4/-1

 
1 jaar geleden
Wat betreft druk zetten: helemaal mee eens.
+1/-0

 
1 jaar geleden
@dekenner, In drie weken tijd ben ik behoorlijk somber over PSV geworden. Bij de start van dit seizoen dacht ik dat we een stap naar Ajax toe hadden gemaakt, met Luuk, Til Simons en het behouden van Sangare en Gakpo.
Maar sinds Rangers-thuis zie ik een elftal in grote problemen. Het is net alsof door de afwezigheid van Luuk de Jong de zwakke plekken veel beter zichtbaar zijn geworden. Twente en RKC zijn in ieder geval niet meer bang van PSV, en zien gewoon perspectief voor het halen van punten. Daarnaast heeft Ajax met twee verkopen en de CL 200 miljoen binnen gehaald en kunnen ze nu met gemak 20 a 30 miljoen voor een aankoop zoals Bergwijn betalen.

Persoonlijk ben ik er wel een voorstander van om de pressing ongeveer 10 meter voor de middenlijn te starten. Dan heb je meer ruimte voor je aanvallers om te combineren en kan je team iets compacter staan.
Maar een groot probleem van dit PSV is dat tegenstanders er veel te gemakkelijk door het centrum van het middenveld heen lopen. Dan werkt geen enkel systeem goed. Ik hoop dat de trainer tegen Feyenoord een echt andere aanpak bedenkt, want hun power gaat veerman nog grote problemen geven.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat je als kleine club jezelf kan onderscheiden en soms kan stunten door middel van een hogere pressing. Verdedigen zit gewoon niet in onze DNA. Aanvallen en ver van het doel af verdedigen. Maar ook de pressing die ze nu uitvoeren doen ze niet goed genoeg. De helft van het elftal veroverd geen enkele bal. Het is al zwaar voor een team als man United als Ronaldo niet mee doet in het verdedigen laat staan voor een team als psv als er meerdere niet meedoen. Ik word echt gewoon verdrietig van dit voetbal wat we voorgeschoteld krijgen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zonder hoge pressing kunnen zelfs de kleine ploegen aan voetballen toekomen. We zouden ze geen kans moeten geven om überhaupt de bal naar elkaar over te spelen. Zodat ze alleen maar achter de bal aanrennen.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Voor hoge pressing moet je als team zeer goed op elkaar ingespeeld zijn, want je backs staan dan ook ver naar voren en dus krijg je (bij een team dat niet is ingespeeld) gaten waar zelfs de kleinste teams doorheen kunnen counteren.
Het alle grootste probleem is dat er nu geen samenhang in het team zit. Misschien heeft het wel met de voetbal-intelligentie van de spelers te maken. Voetbal heeft naast het technisch met een bal om kunnen gaan ook veel met ruimtelijk inzicht te maken. waar moet je staan om de bal aan te nemen zodat je hem meteen door kan spelen, en waar moet je staan om pass-lijnen af te schermen. Ergens op dat gebied gaat het fout. Als je een kern van spelers hebt die het spel goed zien dan hoef je als trainer maar weinig te doen, de spelers doen toch wat logisch is (Cocu, van Bommel). Maar als je een groep het die het maar matig ziet, dan heb je als trainer een bijna onmogelijke taak. Ruud heeft veel te doen voor de wedstrijd tegen Feyenoord.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Idd. @woutererik, veel te doen. Als het elftal wat compacter zou spelen, zijn de afstanden kleiner en wordt pressing eenvoudiger en kost het minder energie. Nu zijn de afstanden veel te groot.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat klopt, maar de grootste groep heeft al zo onder Schmidt gespeeld. Zij kunnen dat en weten wat er gevraagd wordt. Maar ik denk eerlijk gezegd dat van Nistelrooy niet weet hoe hij dat zou moeten implementeren.
+1/-0

1 jaar geleden
Uiteindelijk tellen de drie punten gewoon en is er winst. Dat er nog heel veel werk aan de winkel is lijkt me helder. RKC hoor je normaal gezien op te rollen, maar elke wedstrijd is er één op zich en het kan niet altijd bal zijn... Hopelijk wel snel verbetering.

Relatief weinig toeschouwers weer lijkt het (28.432). Klopt dat wel? Voor corona was tussen 31.000 en 33.000 mensen toch meer normaal?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Op een paar spelers na is dit PSV echt een dramatisch elftal. Wat is dit ongekend slecht zeg.

Wat hebben wij toch een fantastisch TD en scouting,gezien de aankopen die de afgeloepn jaren zijn gedaan.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Al een paar keer begonnen aan een beschrijving, hoe ik vandaag beleefd heb.

Voor mij is het ondenkbaar om niet te gaan.
En dat blijft zo.
Maar het even los komen van de dagelijkse sleur, even lekker "naar de voetbal", voelt nu, "Ik moet weer naar het voetbal". Kan aan mij liggen.

Mijn dieptepunt, eerste helft, de uitbrander die Teze aan de ballenjongen gaf. Daarin zag je de frustratie van Jordan, botvieren op die jongen, en bij ons op het vak de reactie op Teze.

Ik hoop maar dat deze week meevalt.
Uiteraard zijn we er zondag weer bij. Wel iets eerder in de stad om wat drankjes te nuttigen.

En voor diegene die naar Londen gaat (mocht het door gaan), Break a leg!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het valt me sowieso vaak op dat Teze een driftkikkertje is en bij ieder opstootje helemaal uit zijn slof schiet en door medespelers tegengehouden moet worden. Word eens volwassen denk ik dan.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat ik mis in de reacties: H]het wangedag van Simons en Savio, het opstootje en het gedoe aan het einde. Dat past niet bij PSV. Trainers en bestuurders moeten daar bovenop zitten. Doe je dat niet, dan verlies je je gezag (zoals Ten Hag, die niet tegen Tadic durft op te treden, en gelukkig voor Ajax nu vertrokken is). Je maakt ook je club onnodig ongeliefd. En dus ook, bijvoorbeeld, minder aantrekkelijk voor talentvolle voetballers.
Maar het is vooral iets wat niet bij PSV past.
En Van Nistelrooij moet voor en boven de groep staan, niet in de groep.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Nah. Vrijspraak voor Savio. Want 'te weinig intensiteit'.

#martinez #alvarez
+3/-0

1 jaar geleden
Laten we even eerlijk zijn, als ajax zo met deze penalty had gewonnen dan hadden we minstens 5 pagina's op het forum over de scheids en VAR erbij gehad. Het is echt een twijfelgevalletje, kan gegeven worden maar kan er ook mee leven als je hem niet krijgt.

Topclubpenalty zal nu wel een nieuw begrip gaan worden. Denk dat we ervan uit kunnen gaan dat we voorlopig geen strafschoppen meer mee gaan krijgen (nu kregen we die al niet veel dus geen drama) Maar dit zal vast niet gelden voor de amsterdammers, die zijn verheven boven alles.

Ook vrees ik voor Savio. Denk dat de KNeusVB even zal willen laten zien dat ze PSV echt niet voortrekken, dus verwacht een harde ingreep. Ik heb die latino's en Antony van ajax ergere dingen zien doen, wel gezien en onbestraft, maar goed.

Verder werken dit soort penalties lang door he, we gaan tot zeker het eind van deze competitie continu horen dat we gematst zijn en niet zonder de knvb kunnen. Ook als we straks weer genaaid gaan worden bijvoorbeeld tegen ajax zal men dan zeggen dat je dat tegen elkaar kan wegstrepen.

De wedstrijd? We hielden de 0, laten we het daar maar bij houden.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Fijn dat ze ons nog als topclub zien.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond de penalty terecht gegeven en Savio deelde geen vuistslag uit maar probeerde de keeper bij zijn schouder weg te trekken. Dat werd mogelijk zijn nekvel, maar ik had niet de indruk dat de keeper daar last van had, die was zelf veel te "lekker" bezig.
+3/-0

1 jaar geleden
Mijn belevenis op dit moment is zoals in een vorige relatie van me. Niet meer de energie om boos te worden, of enige hoop op betere tijden. Het is toch triest dat we zonder de Jong, aanvallend gewoon niks voorstellen? Dat we een Max hebben, die we ook nog eens met grote regelmaat in het spel betrekken, met 0!!!! Rendement?? Iedere keer die trage voorspelbare opbouw van achter uit, een bal inspelen, deze 80% van de tijd verliezen en vervolgens staat iedereen uit positie. Vrees dat we ons wederom kunnen opmaken voor een tussenjaar. Mag hopen dat we nu echt eens eerlijk gaan zijn over bepaalde spelers. Ik lees het hier al jaren: onze verdediging! Want Max-Obispo-Teze-Mwene is toch ronduit treurig? Vitesse niveau gewoon. Als ze in bloedvorm zijn, spelen ze op het niveau dat je eigenlijk wekelijks minimaal mag verwachten bij PSV. Nu Arsenal en het volgend weekend Feyenoord..nou..heb er nu al zin in allemaal
+1/-0

1 jaar geleden
Waarschijnlijk krijgt Savio een terechte schorsing voor zijn ondoordachte actie.Maar de rol van die doorgesnoven Vaasen en die etter van een Kramer is de oorzaak van die reactie.PSV hoeft niet geliefd te zijn want dat zullen ze nooit worden.Dus lak hebben aan alle commentaar en de 3 punten koesteren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
VI heeft nu een nieuw filmpje geplaatst waarbij je ziet dat hij helemaal niet geslagen heeft. Daar gaat dus ook niks mee gebeuren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik kan de woede en frustratie van de RKC'ers nog wel begrijpen ook. Maar waar ik nog weleens mee wil voelen met de dappere underdog die op het eind alsnog het deksel op de neus krijgt, is dat vandaag geenszins het geval. Ik vond RKC uitermate irritant. Gegokt en verloren. Houdoe en de mazzel.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kan toch nooit een schorsing zijn want het hoofd van die keeper ligt er niet af. Dat is tegenwoordig namelijk de voorwaarde voor rood bij een slaande beweging.
+1/-0

1 jaar geleden
Dus zoals gewoonlijk een storm in een glas water.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja. Sinds VI is overgenomen door dat bedrijf wat ook Voetbalprimeur in handen heeft is het echt een pulpsite geworden. Met VI PRO leveren ze over het algemeen geweldige content, de 'gewone' site is tegenwoordig niets meer dan kansloze clickbait troep. Je ziet op Twitter ook steeds clubwatchers (niet alleen van PSV) reageren dat ze niet snappen waarom iets wordt geplaatst en dat die berichten uiteindelijk verwijderd worden of flink worden gewijzigd.

Jammer dat zo'n groot medium deze bullshit ook nodig heeft.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik vind het tijdschrift nog wel oké, maar het is niet meer zoals vroeger.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het tijdschrift ben ik inderdaad wel met je eens, al schaar ik dat eigenlijk ook onder VI PRO omdat vrijwel alle verhalen uit het tijdschrift ook online geplaatst worden. Het blad lees ik daarom ook niet meer, omdat ik het online ook kan lezen.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een dramatisch slechte wedstrijd weer, het deed gewoon pijn aan de ogen.

En ondanks 3× het aluminium had je deze zomaar kunnen gelijkspelen, of zelfs verliezen want naarmate de beroerde 2e helft vorderde kreeg RKC ook de nodige kansen, met de nadruk op 'kreeg'.

In extremis leverde het goedmakertje, want dat was het, van onze Haarlemse Turk ons toch nog de 3 punten op. En de '0'! Wat willen wij nog meer?

Nou gewoon getrakteerd worden op leuk voetbal en een succesvol en winnend PSV. Daar ontbreekt het de laatste jaren nogal aan.

Het was weer een (voetbal)feest... en door, next.
+2/-3

1 jaar geleden
Over de wedstrijd is wel genoeg gezegd lijkt me. Het spel lijkt nergens op en het is vooral toevalsvoetbal wat er gespeeld lijkt te worden. Natuurlijk heb je pech dat de lat/paal drie keer worden geraakt. Vliegt zo'n bal er 'gewoon' in loop je uit naar een makkelijke 3-0/4-0 zege. Overigens ook bizar dat PSV nu dit seizoen al tien keer paal/lat geraakt heeft in de competitie.

Over die penalty verbaas ik mij oprecht over de ophef, omdat ik werkelijk niet snap dat hier enige discussie over is. Die gast van RKC komt met een hoog been in. Dat hij eerst de bal speelt en daarna Xavi pas raakt doet niet ter zake, dat is gewoon gevaarlijk spel. Gevaarlijk spel is een overtreding en als je een overtreding maakt in het strafschopgebied is het dus gewoon een penalty.

Ik verbaas me vooral op de reactie van die analisten. Ik heb er nu al een paar horen zeggen dat ze het onbegrijpelijk vinden dat Gozubuyuk niet zelf is gaan kijken. Nu krijgen ze dus flink betaald om hun mening op tv te geven en dan weten ze na vier of vijf jaar VAR nog steeds niet dat een scheidsrechter niet zelf even mag gaan kijken om zeker te zijn, maar dat hij alleen naar het scherm mag gaan als hij door de VAR wordt geroepen omdat er sprake zou zijn van een duidelijke fout. Als de VAR het eens is met de beslissing van de scheidsrechter of de VAR niet helemaal overtuigd is dat de scheids fout zit, mag hij niet ingrijpen en zal de scheids dus niet naar het scherm worden geroepen. Echt bezopen dat die zogenaamde analisten deze onzin nog steeds blijven uitkrame. Helemaal omdat ze maandenlang iedere zondag die knakker van de KNVB in de uitzending hadden die wekelijks uitleg gaf en dit meermaals ook heeft aangegeven.
+6/-1

1 jaar geleden
Volledig eens met Azurill.Als deze overtreding op het middenveld wordt begaan dan wordt er voor gefloten dus in het strafschopgebied is het een penalty.Volgens Willem van Hanegem is het gewoon een pingel.
+2/-0

1 jaar geleden
We krijgen per jaar ongeveer 20 overtredingen tegen omdat Sangare zijn been op deze manier heft, er een mannetje van 1.70 naast m staat en hij bal en speler raakt, nog nooit iemand over gehoord…
+1/-0

1 jaar geleden
Iedereen en zijnmoeoder probeert Savio een rode kaart aan te naaien, nee dat is lekker sportief.

storm in een glas.
+1/-0

1 jaar geleden
Blijkbaar was de teleurstelling zo groot bij bepaalde mensen dat ze Savio maar een schorsing wilde aannaaien.De rol van die Vaasen blijft wel erg onderbelicht.Als een volslagen idioot reageerde hij na de penalty.Het was niet voor niks dat Gakpo kwaad op hem werd.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik heb eigenlijk nog steeds geen idee wat de visie of speelwijze van van Nistelrooij nu behelst. Bij Schmidt was de gedachte erachter tenminste duidelijk maar op dit moment spelen we een eindeloos soort breivoetbal zonder energie en duidelijk idee. Jammer, hopelijk wordt dat beter.
+2/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Ik lees hier veel: "overal op het veld wordt hiervoor gefloten, dus is het een penalty". Ik snap dat het in theorie zo werkt, maar als dit in de praktijk ook zo wordt toegepast zouden we 5x zoveel penalties zien als nu het geval is. Je ziet toch al sinds jaar en dag dat een overtreding in het strafschopgebied toch een tikkeltje erger moet zijn voordat er voor gefloten wordt. Of dat oké is laat ik in het midden, maar dat is wel de realiteit.
+1/-0