Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV in enerverende topper te sterk voor Ajax


Tijdstip
6 november 2022
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV in enerverende topper te sterk voor Ajax; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in enerverende topper te sterk voor Ajax

PSV heeft de topper tegen Ajax winnend af weten te sluiten. Het duel in Amsterdam eindigde in een 1-2 overwinning. Luuk de Jong en Érick Gutiérrez zorgden voor de treffers.

PSV kwam uit de startblokken en zette Ajax in de openingsfase direct onder druk. Na twintig seconden volgde al de eerste voorzet van Philipp Max, maaar deze was niet zorgvuldig genoeg. Het overwicht dat de ploeg had, raakte het al snel kwijt. Ajax kreeg twee kansjes op een treffer, waarna een lange periode volgde waarin aan beide kanten nauwelijks gevaar waar te nemen was.

Halverwege de eerste helft sloeg PSV echter genadeloos toe. Cody Gakpo kwam naar binnen en kon voorgeven. Luuk de Jong kwam goed voor zijn man en kon eenvoudig de 0-1 binnen tikken.

In het restant van de eerste helft kon de ploeg van Ruud van Nistelrooij aanvankelijk eenvoudig overeind blijven. De thuisploeg raakte met de minuut verder gefrustreerd en dat was ook te zien in de vele duikelpartijen en een massaal opstootje dat volgde na een overtreding. Wel ontsnapte PSV een minuut voor rust toen Kudus plotseling op de paal schoot.

In de tweede helft was het al snel weer raak voor PSV. Een hoekschop werd weggewerkt, maar door goed drukzetten van Joey Veerman werd de bal opnieuw ingebracht. De Jong kreeg de bal voor zijn voeten, maar via twee verdedigers kwam de bal vervolgens bij Érick Gutiérrez terecht. De Mexicaan kon de bal vervolgens volledig vrijstaand in het doel knallen.

Ajax voerde de druk op en nam veel risico aan de bal. Na een uur spelen was Xavi Simons echter er vandoor en werd hij in het strafschopgebied ten val gebracht. Makkelie floot voor een strafschop, maar na tussenkomst van de VAR werd de beslissing echter teruggedraaid.

Direct hierna kwam onder meer Anwar El Ghazi binnen de lijnen en na enkele minuten was de aanvaller al dicht bij een doelpunt. Een heerlijk genomen vrije trap kwam echter op de lat. Een minuut later kopte De Jong uit een voorzet van El Ghazi net naast. Een kwartier voor tijd leek Gakpo een goede mogelijkheid te krijgen, maar de voorzet van El Ghazi was net te scherp.

PSV gaf aanvankelijk geen kans weg, maar volledig uit het niets viel plotseling een doelpunt voor Ajax. Een voorzet van Berghuis schoot door en invaller Lucca kon de 1-2 binnen tikken.

De thuisploeg kreeg weer geloof in een resultaat en voerde de druk vol op. Van Nistelrooij koos er in de slotfase dan ook voor om met Jarrad Branthwaite een extra verdediger binnen de lijnen te brengen.

De arbitrage koos er voor om liefst zeven minuten blessuretijd te geven. De thuisploeg deed nog de uiterste best om een strafschop te versieren, maar daar trapte Makkelie niet in. Het zorgde op het veld weer voor een opstootje op het veld. Hoewel weer Álvarez de aanstichter was, kwam de Mexicaan er wederom zonder kaart vanaf.


[video] Highlights Ajax - PSV


Cody Gakpo: 'We slaan toe op de juiste momenten'

In gesprek met ESPN keek Cody Gakpo met een zeer goed gevoel terug op de zege tegen Ajax. "Het was een lastige pot, maar we slaan toe op de juiste momenten en trekken de wedstrijd over de streep", aldus Gakpo. "Zij waren veel aan de bal en wij leven van de omschakelmomenten. Verdedigend stonden we goed en hebben we weinig weggegeven. Aan het eind werd het wel even spannend toen ze veel lange ballen gingen spelen. Het is jammer dat we de score niet verder uitbreiden."

Gevraagd werd aan de aanvaller hoe veel het PSV helpt dat Luuk de Jong weer terug is. "Heel veel", zo gaf hij aan. "Verdedigend omdat hij als spits goed aan kan geven wanneer we druk moeten geven en wanneer we moeten inzakken. Aanvallend natuurlijk ook. Hij is een aanspeelpunt. Iedereen weet dat Luuk fantastisch is in de lucht. Dat zijn allemaal dingen die helpen."

Ook werd Gakpo gevraagd hoe hij kijkt naar het opstootje na afloop, dat ook in de catacomben verder was gegaan. "Er kwam van beide kanten veel emotie bij kijken en dan wordt het op een bepaalde manier geuit", zei hij daarover. "Wij zijn één team en vormen één front. Zij doen hetzelfde en dan is het een beetje team tegen team."


[video] Spelersbus met vuurwerk onthaald


Ruud van Nistelrooij: 'Het publiek werd onrustig, dat zijn natuurlijk goede tekens'

Ruud van Nistelrooij was in gesprek met ESPN lovend over zijn ploeg. "Er waren fases dat wij veel aan de bal waren en daar werd het publiek onrustig van. Dat zijn natuurlijk goede tekens", aldus Van Nistelrooij. "We maken een goede 0-1 omdat we voetballen. Dat moet je hier ook doen. Op een gegeven moment kwamen we daar niet meer aan toe en dan wordt het een vechtwedstrijd."

In de slotfase bracht de trainer een extra verdediger binnen de lijnen. "Het werd een soort van rugbywedstrijd", zo gaf hij aan. "We moesten overleven en dat deden we. Dat was voor mij de wedstrijd, eentje met veel gezichten."

De trainer was minder te spreken over het opstootje na afloop. "Wij vieren hier de overwinning. Dat moet je niet in iemands gezicht doen, maar gewoon met elkaar doen", zei hij daarover. "De emoties liepen hoog op. Helaas hebben wij hier geen uitsupporters om mee te vieren, wat je normaal wel doet. Dat was een groot gemis. Dan gaan we maar naar binnen en vieren het in de kleedkamer."


[video] Incredible scenes in Amsterdam & Eindhoven | Inside Ajax - PSV


Luuk de Jong: 'Bij vlagen hebben wij ook gewoon heel goed gespeeld'

In gesprek met ESPN werd Luuk de Jong direct gevraagd naar zijn doelpunt. "Ik zag Cody naar binnen kappen en dan weet ik dat hij hem ga geven", aldus De Jong. "Er kwam een stuit en daarom probeerde ik hem met de onderkant van mijn voet in het doel te duwen. Dat lukte en dat is lekker natuurlijk."

Gevraagd werd aan de aanvoerder of hij verbaasd was dat Ajax zo zwak was. "Wij hebben het bij fases ook wel lastig gehad, maar we zijn niet heel erg in de problemen gekomen. Alleen met Kudus op de paal en misschien een paar kopkansen", zo gaf hij aan. "Bij vlagen hebben wij ook gewoon heel goed gespeeld en hielden we de bal goed in de ploeg. Die goal is daar ook een goed voorbeeld van en dat moeten we vaker doen als PSV zijnde."

De Jong was het gedeeltelijk eens met de opmerking dat PSV een heel goede omschakelploeg is. "Die kwaliteiten hebben we zeker. Ajax neemt ook veel risico met de druk naar voren en als je dan wint, sta je achterin een op een. Als je er dan doorkomt, moet je daarvan profiteren", zei hij daarover. "Maar we hebben bij vlagen gewoon goed voetbal gespeeld. Dat kunnen we afwisselen en dat moet je als team ook soms doen."


Wedstrijd tussen Ajax en PSV best bekeken Eredivisie-duel oit

De wedstrijd tussen Ajax en PSV heeft voor een nieuw kijkcijferrecord in Nederland gezorgd. NU.nl zocht uit dat liefst ruim 1,5 miljoen mensen de topper hebben gezien op ESPN, de best bekeken wedstrijd uit de Eredivisie ooit. Ruim 2 miljoen mensen keken bovendien naar de samenvattingen op Studio Sport.


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Luuk de Jong ('23)
Goal
0-2 Érick Gutiérrez ('50)
Goal
1-2 Lucca ('83)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
54.969 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Armando Obispo ('34)
Kaart
Ajax: Alvarez ('34)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('63)
Kaart
Ajax: Berghuis ('71)
Kaart
PSV: Guus Til ('88)

Opstelling PSV

Cody GakpoLuuk de JongXavi Simons


Érick GutiérrezJoey VeermanIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoPhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'62 Jordan Teze voor Philipp Max
'62 Anwar El Ghazi voor Joey Veerman
'80 Guus Til voor Xavi Simons
'80 Yorbe Vertessen voor Luuk de Jong
'87 Jarrad Branthwaite voor Cody Gakpo


Opstelling Ajax

TadicBrobbeyBergwijn


BerghuisKudusAlvarez


RenschBasseyTimberSanchez


Pasveer

Wissels:

'65 Taylor voor Rensch
'81 Klaassen voor Tadic
'81 Lucca voor Kudus


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-2 (0-0)
11  5 1-3 (0-1)
12  5 1-2 (0-0)
13  5 0-2 (0-1)
14  5 1-2 (1-1)
15  5 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Érick Gutiérrez (98 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (71 -> 4,0)
3. Walter Benítez (26 -> 3,0)
4. André Ramalho (21 -> 1,5)
4. Xavi Simons (21 -> 1,5)
6. Armando Obispo (16 -> 0,0)
7. Cody Gakpo (7 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (5 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (2 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
10. Guus Til (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Joey Veerman (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik hoop op 2-3 winst zondag. We zullen vast wel weer tegendoelpunten krijgen dus PSV zal wel een paar keer moeten scoren. Gewoon snelle speler als Xavi tegen die slak Blind opstellen.
Ik hoop wel op Branthwaite in het centrum, want die heeft meer zekerheid dan Obispo.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hopen maar dat er geen domme foutjes worden gemaakt, dan is het prima en Obispo is ook nog eens prima in de lucht. Alleen die domme blunders zijn altijd vervelend.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat Madueke in de basis start morgen. Vond hem tegen Arsenal en Bodo Glimt erg sterk. Wat een explosiviteit en actie. Als als als hij heel blijft wordt dat echt een topper. Misschien nog wel beter en waardevoller (niet in de laatste plaats vanwege zijn paspoort) dan Gakpo.
+2/-0

 
1 jaar geleden
En wie haal je eruit?
Heerlijk, die luxe die er is.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk Veerman, want middenveld met Guti en Sangare is wel nodig. Xavi ervoor. En Madueke dus op rechts.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo is duizend stappen verder dan Madueke. Ik ben bang dan Madueke het huidige niveau en cijfers van Gakpo nooit gaat aantikken. Voornamelijk omdat hij nooit constant is en vaak druistig een actie aangaat. Er gaat wel altijd dreiging van hem uit en daar hou ik van, maar het eindigt te vaak ik niks helaas. Zie hem morgen wel graag starten tegen Blind...
+1/-0

1 jaar geleden
Toch een belangrijk potje, met het oog op de ranglijst. Mede ook met de wedstrijd van volgende week op de planning.

Heel benieuwd naar de opstelling.
+1/-0

1 jaar geleden
Zou Obispo een zoon van Ruud kunnen zijn?
+1/-1

1 jaar geleden
Hopelijk gaat het naderhand niet over discutabele beslissingen van de scheids/var en winnen wij gewoon DIK.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Normaal gesproken zou dat met Makkelie en van Boekel onmogelijk zijn. Maar Makkelie floot vrij "gedurfd" de laatste ontmoeting.

Gedurfd = Niet overduidelijk in het voordeel van de andere club.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Grappig is dat ajax zich toen erg benadeeld voelde, terwijl er eindelijk eens fatsoenlijk gefloten werd.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Dat noemen ze de kracht van herhaling. Als het maar vaak genoeg gebeurt gaat "men" er onbewust vanuit dat het normaal is.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Makkelie die na afloop van de wedstrijd in Eindhoven aangaf dat hij een beslissing wel voor 100 procent aan Ajax zou moeten kunnen uitleggen… die uitleg heb ik nog nooit gehoord toen schwaab zonder duidelijke beelden door de VAR een penalty tegen kreeg of al die ellebogen van Anthony en Alvarez samen…. Het zal misschien vaak onbewust zijn, maar ik vind het juist een scheidsrechter die pas ingrijpt als ie er echt niet onderuitkomt…
+2/-0

Iemand poste dat Obispo geen voetbalbrains heeft, dus laat Ruud maar Brainswait opstellen.
+1/-1

 
Riverside (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat klopt, dat was ik, ik blijf erbij dat hij niet het vermogen heeft om in topwedstrijden 90 minuten lang z’n kop erbij kan houden, hij heeft in de echte top wedstrijden, wanneer het er om gaat altijd een ketser….. vertel mij eens dat dit niet zo is! Ik maak hier uit op dat hij gewoonweg niet in staat is om 90 minuten lang geconcentreerd de topwedstrijden in te gaan, ik zie dat, elke keer weer, en daarin schiet hij dus tekort…. Ik denk ook niet dat dit te trainen is, dit is puur aanleg….
+2/-1

 
Maar dat is ook zo?Zien we troch allemaal? Niks verkeerds met jou opmerking bro
+1/-0

1 jaar geleden
Een spandoek ophangen bij Halsema. Ja dat zal wel indruk maken. Alleen maar weer meer negatieve aandacht. Ze leren het werkelijk nooit.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Gelukkig is Halsema niet schijnheilig.....
+8/-2

 
1 jaar geleden
Nou prima statement, spandoek ophangen en daarna weggegaan. Lijkt mij niks bedreigends aan. Dat haar zoon zich niet kon gedragen wordt maar weggewuifd door de gemeente amsterdam.
+6/-2

 
1 jaar geleden
Trieste gasten inderdaad, mogen de naam supporter niet dragen!
+2/-3

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gemeente A'dam reageert op spandoek: Ongekend dieptepunt. Nou nou nou een spandoekje zonder discriminerende teksten, zonder bedreigingen gelukkig geen vernielingen of rellen, wel gebaseerd op waarheid en een spel foutje. Niet groter maken dan het is Halsema.
+9/-2

 
1 jaar geleden
Ze kunnen daar allemaal in het riool zakken, dat is namelijk groot genoeg daar!
+7/-2

 
1 jaar geleden
Op waarheid? Sinds wanneer is vernieling niet meer strafbaar? En antisemitische (racistische) leuzen zijn ook strafbaar.
+4/-3

 
1 jaar geleden
Zoon van Hasema is een keer aangehouden voor nep pistool en inbraak in een woonboot. Dat is de waarheid.....Er is ook helemaal niets vernield. Waar haal jij die onzin vandaan ?? Check the facts voordat je iets post.
+5/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb echt zin in morgen; er wordt "oorlog" gemaakt om niks, ze zijn gewoon bang aan t worden...

Hoop dat PSV mannelijk en zelfbewust naar A'dam gaat en dan daar die nichten te kakken zet voor heel Nederland.

Wij zijn PSV
+2/-2

 
1 jaar geleden
Inderdaad ... as je op hun forum kijkt, zie je dat ze niet veel vertrouwen in hun club hebben voor de wedstrijd van morgen. Ze zijn echt bang voor Simons en Madueke, tegen hun verdediging .... mooi!
Nu ervoor zorgen dat onze verdediging het beter doet! ;)
+3/-0

1 jaar geleden
Thuis bestuurders bezoeken en kinderen erbij halen is armetierig en laat een lelijke en domme kant zien van een deel van de PSV aanhang waar ik niet bij wil horen.
+8/-12

 
1 jaar geleden
Ik vind dit om eerlijk te zijn nou net een van de nettere en beschaafdere supportersacties. Niemand lastig gevallen, geen dreigementen geuit, niet aangebeld of iets vernield, het statement is gemaakt en men is stil en ongezien weer vertrokken, prima actie.
+12/-4

 
1 jaar geleden
Niemand lastig gevallen? Een Burgemeester thuis opzoeken valt onder intimidatie.

Echt, ik schaam me voor deze hersenloze nepsupporters!

Volgend jaar weer geen supporters mee naar ajax en dat alles met dank aan deze eencelligen
+7/-7

 
1 jaar geleden
Bij mijn weten is er niemand lastig gevallen, er is niet aangebeld, er is niets geroepen of op ramen gekladderd of wat dan ook, er is in alle stilte een spandoek opgehangen, niet meer, niet minder. In het huidige tijdsbeeld een heel gematigde en redelijke protestactie.
+8/-6

 
1 jaar geleden
Als je slim bent hang je het spandoek op bij de Stopera en niet bij H thuis. Dat kan even niet na dat gedoe met de boeren bij de stikstofminister thuis. Niet handig dit. Wel overdreven reactie maar dat weten ze zelf ook wel. Hoe verontwaardigder hoe beter zullen ze denken.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Point taken, daar zit iets in, Stopera of arena was wellicht handiger geweest. En idd de reactie vanuit A'dam raakt kant noch wal, wat een overdreven gedoe.
+6/-3

 
1 jaar geleden
Iemand thuis opzoeken vind jij niet te ver gaan???
+4/-2

 
1 jaar geleden
Er is niemand thuis opgezocht. Iemand opzoeken impliceert dat je moeite doet om iemand ook daadwerkelijk te zien of te spreken, daar is hier geen sprake van. Er is bij wijze van stil protest een spandoek opgehangen, er is niet op zoek gegaan naar personen.
+4/-3

 
1 jaar geleden
Aanvullend; het spandoek hing bij de ambtswoning van de burgemeester, waarvan niet eens zeker is dat er iemand thuis was op dat moment, daar Halsema nog een tweede woning buiten de stad heeft waar ze vaak met haar gezin verblijft. Bovendien hing het ook nog eens aan de overkant van de gracht, dus niet direct voor of aan de ambstwoning, maar er op geruime afstand tegenover.
+5/-2

 
1 jaar geleden
Praat het maar goed. Thuis opzoeken betekent naar iemand zn huis gaan, of dat nu in huis in de tuin of aannde overkant van de straat is.

Als ik je adres opzoek en dan met een groep aan de overkant van de straat van jou huis ga staan, roepen en schreeuwen jegens jou, dat je buren het zienn en horen, je ouders er van schrikken etc en zich geintimideerd voelen.. dan heb ik je toch ook thuis opgezocht?

Of ga je nu beweren dat er een 'puur willekeurige plek in Amsterdam' is gezocht voor dat spandoek?

Nee, dit kan je niet goedpraten, maar gezien je veel over de kleine feitjes afweet, gok ik zo dat jij er bij bent geweest....

Wees er maar trots op
+4/-4

 
1 jaar geleden
Prima actie, wellicht zelfs wat aan de nette kant. Échte supporters die voor hun club opkomen. Daar waar de clubleiding dit verzuimt.
+8/-6

 
1 jaar geleden
Eencellige supporters die de club kapot maken bedoel je!

Ja zij doen hetvook, en ja, zij zijn erger, en ja, zij worden voorgetrokken. Maar ja, wij hebben dus inmiddels ook verstandelijk beperkte supporters. Vroeger waren we trots op ONS PSV. ONS PSV!

Nu is het het PSV van de eencellige debielen die de club kapot maken omdat ze denken dat ze met spandoekjes, vuurwerk, knokken en ander zielig gedoen de KNVB op andere gedachten kunnen brengen...

PSV... de club die wordt uitgesloten door de UEFA, de KNVB en de Gemeente Amsterdam... en het ligt vast en zeker altijd aan de anderen...
+6/-6

 
1 jaar geleden
Dat jij niet meer trots bent op ons PSV, dat moet jij weten. Daar kan en wil ik niets aan veranderen.

Maar ik weiger andere supporters uit te sluiten omdat ik het niet met hen eens ben, hun beleving niet deel en/of een andere insteek heb.

Ik vind het wat ver gaan wat hier soms over andere supporters wordt gezegd en beweerd. Maar ik ga daar niet in mee, sta er liever boven.
+5/-6

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bedenk dat door dit soort acties veel supporters worden uitgesloten. En waarschijnlijk, en dat zou niet eens vreemd zijn, voor meerdere jaren.

En dan maar janken...

En ja, ik vond dat spandoek vannhen ook schandalig, maar ja, ik sta daar boven, deze eencelligen staan er blijkbaar onder
+5/-4

 
1 jaar geleden
Als jij medesupporters en, who knows, medeforummers blijft uitschelden, ga ik niet meer de discussie met je aan. Er zijn grenzen. Dáár houd ik mij verre van, dáár sta ik boven.
+5/-5

 
1 jaar geleden
Misschien denken die "eencelligen" wel; tot hier en niet verder. Termen als "hersenloos" en "eencellig" gaan wel wat ver, denk je zelf ook niet?

Er is geen fakkel gegooid, niets gesloopt, niet aangebeld en zelfs niets geroepen. Een stil protest, van mede supporters, die vinden dat er met verschillende maten gemeten wordt. Ik kan daar begrip voor opbrengen. Sterker, ik dank ze er voor.
+6/-3

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Prima jouw mening, ik vind dit een prima Aktie, laat exact zien hoe hypocriet men is in de grachtengordel
+6/-4

 
1 jaar geleden
Inderdaad: hypocriete bedoeling daar! Morgen vanaf de warming up weer het hele stadion zingen: "allen boeren zijn homo's"....en Halsema klapt en zingt vrolijk lachend mee.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Vind het ook wel een ludieke actie, geen enkel probleem mee!

Stukken beter dan dat stomme spandoek in de arena, en de continu beledigende liederen daar aan ons adres.
+8/-1

 
1 jaar geleden
Eens. Maar we hadden afgesproken ons niet zo te verlagen....

Maar ja, eencelligen hebben geen lerend vermogen...

Slecht voor de naam van MIJN PSV. Het is geen ONS meer, met deze eencelligen in die groep ONS
+7/-7

 
1 jaar geleden
Vond het een prima aktie maar achteraf bezien hadden ze dat doek beter bij het stadhuis of de Arena kunnen hangen. Kan me toch wel voorstellen dat het niet lekker voelt als je weet dat er wat mensen rond je huis hebben gescharreld.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Tja als je in een ambtswoning gaat wonen weet heel Nederland natuurlijk waar je woont, da's s niet zo vreemd. Is niet alleen openbaar, maar ook iedere maand wel een keer op tv als zij of haar man of haar zoon weer eens iets raars gedaan hebben.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou met deze heks hoeft niemand medelijden te hebben; denk ff hoe ze zich opgesteld heeft bij BLM demo en het tegengestelde bij de demo's voor vrijheid en het achterlijke optreden van haar mobiele eenheid destijds; ik was erbij toen die misselijke mannetjes klappen uitdeelden aan onschuldige mensen die vreedzaam demonstreerden!
+4/-4

 
1 jaar geleden
Zoals ik al in mijn post schreef. Halsema is schijnheilig. Ze speelt een toneelstuk.
+5/-3

 
1 jaar geleden
Er is helemaal niets afgesproken; niet zo politiek correct doen, werkt eerder averechts...
+5/-1

 
1 jaar geleden
3 keer raden welke supporters er weer niet mogen komen volgend jaar door deze eencellige actie....

Averrechts?
+3/-3

1 jaar geleden
Waarom geen Jarrad in de basis ??
Beste verdediger weer op de reservebank, vragen om problemen !!
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Niet teveel waarde hechten aan de opstelling tot een uurtje voor de wedstrijd. De vermoedelijke opstelling klopt vrijwel nooit. Daarnaast was hij ziek deze week.

Edit: Gerrit dus op het bankje :/. Take my Branth-a-waite Armando!
+2/-0

1 jaar geleden
Ik ben het grote spandoek in de Arena met Aidshoven nog niet vergeten.Blijkbaar wordt er met 2 maten gemeten als het PSV betreft.Prima actie en zondag winnen in dat rovershol.
+17/-0

 
1 jaar geleden
Schande dat PSV er, i.t.t. de SupVer (voor de bühne?), begrip voor heeft. Oh wat laten wij ons weer piepelen... braafste kindje van de klas in optima forma.

Net als vorig jaar, lekker akkoord gaan met PSV-Ajax in januari, met gerede kans op geen publiek i.v.m. covid. Bleek, wellicht, cruciaal waar het het mislopen van de landstitel betreft.
+6/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
‘Een ongekend dieptepunt’ .. ochochoch. Dacht dat ze in amsterdam wel wat gewend waren.
Er is een spandoek opgehangen, verder is er niets gebeurd.

Het is morgen aan de jongens op het veld. Dat ze maar korte metten maken met het zooitje daar.
+14/-0

 
1 jaar geleden
Ja dat ongekend dieptepunt is wel heel kinderachtig. Ik vind het een nette actie met een zeer overdreven kinderachtige reactie. Past wel bij Ajax' spel van vandaag.
+1/-1

1 jaar geleden
Een spandoek, en de gemeente Amsterdam en burgervader van Eindhoven staan op de achterste poten. Waar waren deze mensen toen het Aidshoven spandoek over de tribune ging?

Schei toch uit man.
+11/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Enerzijds vind ik naar huisadressen toe gaan wat ver gaan maar anderzijds meet Halsema ontegenzeglijk met twee maten en zul je van je af moeten bijten om dat te veranderen.

In die zin bevalt het geluid van de nieuwe voorzitter van de supportersvereniging me ook zeer. Hoop dat hij er wat minder een suffe koorknapen vereniging van weet te maken (waar ik evengoed al >10 jaar lid van ben).

De haat en spanning wordt wel al weer lekker opgebouwd voor deze traditioneel heerlijke pot. Het is bovendien lang geleden dat ik zo veel vertrouwen had in een goede afloop. Sinds lange tijd zijn we weer echt aan ze gewaagd. Des te zuurder dat er geen uitsupporters bij mogen zijn voor het extra zetje.

Volle bak morgen!!
+7/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Ongekend dieptepunt ?? Pfff waar hebben we het over... Ze hebben 's nachts een spandoekje opgehangen poeh poeh. bedreigend voor Femke en haar kinderen ??? Ik meen dat die kinderen rond de 20 zijn en een daarvan breekt blijkbaar in in woonboten met een wapen op zak. Die zal slapeloze nachten hebben van een spandoek. Ze stonden niet midden in de nacht met fakkels op de deur te bonzen ofzo.
Als het zo erg was tijdens de cruijfschaal had je toen moeten ingrijpen, maar blijkbaar was dat toen niet mogelijk omdat er niks meer gezongen werd. ajaksfans waren toen ook lekker bezig maar alle schuld wordt blijkbaar bij ons gelegd, want tegen hun volgen geen maatregelen.

Maar blijkbaar is er begrip onder ''ons'' voor zowel de maatregel geen supporters toe te laten en voor deze reacties vanuit het amsterdamse. Verbazingwekkend.
Ik meen me te herinneren dat ajaksfans (2008?) een glazen plaat een psv vak indonderden, dat valt idd in het niet bij dit spandoek.
God, wat mis ik Roger, die durfde tenminste zijn mond open te doen als het om ajaks/onrecht ging, onze directie / supportersvereniging.... laat ik maar zwijgen. (Zij steunden Roger toendertijd ook niet trouwens). Politiek correct lees ik al eerder in dit topic. Er is niets corrects meer aan politiek tegenwoordig.

Het is gewoon pure competitievervalsing, daar blijf ik bij. Onze jongens moeten het daar doen zonder enige steun. Scheidsrechters kunnen nu nog makkelijker beinvloed worden. Leuk als bijvoorbeeld Noni straks scoort, kan hij niet eens naar het PSV vak hollen om te juichen, en stel dat we winnen dan volgt er een ereronde langs de technische staf ??? We hebben een jong team, ook hun worden deze dingen nu ontzegd. Xavi zal waarschijnlijk de hele wedstrijd uitgefloten worden als ''aansteller'' terwijl de jacht ongetwijfeld op hem geopend zal zijn.

Misschien kunnen bepaalde supporters geld gaan inzamelen voor een bloemetje voor Femke... voor de schrik. Mocht ajaks winnen is dat bloemetje waarschijnlijk niet meer nodig, dan komt die wel van ajax als dank voor de steun.
+13/-2

 
1 jaar geleden
En maar afvragen waarom we de naam Calimero hebben....
+2/-11

 
1 jaar geleden
Ik was vroeger altijd meer van Barbapapa dan van Calimero maar dat terzijde. Voetbalwedstrijden worden vaak bepaald door details. De afwezigheid van onze fans/steun vind ik toch wel een enorm detail. En ik blijf erbij dat femkes reactie(s) zwaar overtrokken is.

Rinus Michels was trouwens ook een soort ''calimero'', die creëerde ook altijd een ''vijand'' die zijn jongens bedreigde, geen verkeerde trainer trouwens, maar dat terzijde.

Ik heb vertrouwen in onze jongens, maar besef ook heel goed dat deze wedstrijd al vaak door ''omstandigheden'' bepaald is. En laten we nu gewoon reëel zijn, als we verliezen is de competitie gewoon over, hoewel er rekentechnisch dan nog vanalles mogelijk is.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Onzin, echt onzin om te stellen dat de competitie 21 (!!!) wedstrijden voor het einde al voorbij is.

Vorig jaar rond deze tijd was ook alles al beslist toen PSV verloor in Amsterdam. Twee maanden later ga je als koploper de winterstop in.

Laten we vooral eens stoppen met iedere keer hier volledig doorslaan als er verloren wordt.
+3/-4

 
1 jaar geleden
Tuurlijk is alles nog mogelijk dan, maar ajax wint nu eenmaal 75% van de wedstrijden in de competitie met twee vingers in de neus. Veel ploegen durven dan niet te voetballen. En als ze het al een periode zwaar hebben zoals aan het eind van vorig seizoen, dan werkt vaak de scheids / var nog ff mee. (ik meen stuk of 12 penalties vorig jaar tegenover 2 ofzo voor ons, maar dat zal weer calimero zijn). Met 7 punten voorsprong voetbalt het wel een stukkie fijner, wetende dat je zonder problemen twee keer kunt verliezen. Bovendien mogen wij dan amper punten verspelen en wij moeten de meeste echt moeilijke wedstrijden nog krijgen.
+3/-1

1 jaar geleden
Voordat we conclusies trekken eerst maar eens de uitslag afwachten.Het meest vrees ik Brobbey omdat hij met zijn sterke lijf nauwelijks van de bal te zetten is.Vaak gaat hij dan achterover hangen zodat het lijkt of hij vastgehouden wordt.In het strafschopgebied kun je hier weinig tegen doen.Misschien toch maar Brantwaithe opstellen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jep, bekijk Brobbey eens goed, wat een vent is dat. Wil je die tegenhouden moet je er met 3 man aan gaan hangen. Dus echt uit balans brengen... dat lijkt me erg lastig als hij niet meewerkt.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik verwacht wederom een doelpuntrijke editie van Ajax-PSV. Bij beide ploegen zit de kracht voornamelijk in de voorhoede en bij beide ploegen is de verdediging de achilleshiel. Het is hopen dat er vandaag geen fatale fouten worden gemaakt waardoor Ajax in het zadel wordt geholpen. Wordt er geconcentreerd verdedigd en opgebouwd zie ik het vandaag zeker goed komen. Als Luuk, Cody, Xavi en (later in de wedstrijd) Noni vandaag scherp zijn kan er zeker meerdere keren gescoord worden. Bij verlies gaan AZ en Twente waarschijnlijk over ons heen en raakt Ajax (te) ver uit zicht, dus vandaag moet er wel wat van de onnodig opgelopen schade bij Cambuur en Groningen worden gerepareerd. Ik hoop dat PSV van de eigen kracht uitgaat en dúrft te voetballen, want de manier waarop Bodø werd bestreden gaat vandaag niet werken vrees ik.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat vraag ik me ook af. Ik ben voor het geven van vertrouwen aan spelers en ze een aantal wedstrijden laten staan, maar RvN doet dat te lang. Ik kan me best voorstellen dat Branthwaite in de winter weg wil.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Branthwaite is niet fit genoeg voor een basisplaats gaf vNistelrooij bij ESPN aan, dus was sowieso geen optie
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oke dat had ik niet meegekregen.
+1/-0

1 jaar geleden
Baal enorm dat er geen vol uitvak is, als nu ook nog Leo Driessen commentaar geeft zet ik het geluid wel uit. Zing ik zelf wel voor de tv:
Een inbraak met een gun. met een gun. met een gun.
Een inbraak met een gun dat is voor haar een beetje fun.
Maar boeren, maar boeren, maar boeren met een doek.
Die krijgen, die krijgen, die krijgen op hun broek.
etc.
+2/-0

1 jaar geleden
Uiteindelijk toch solidair met leeg uitvak en de joker ingezet. Dus voor de 2e (uit)wedstrijd op rij niet aanwezig in stadion maar 'gewoon' thuis voor de buis.

Daardoor is de spanning wel aanzienlijk groter. Diverse scenario's hebben al door mijn hoofd gespeeld en gespoeld. Ik houd het daarom maar op een gelijkspel, 2-2, all to play for.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Kun je in ieder geval wel ongegeneerd juichen als ze tot scoren komen
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat wel ja, hahaha, al gaan wij ook best weleens uit ons dak hoor, ook op thuistribunes.

En ik trok dat laatste kwartier slecht hoor, ijsberend door mijn huiskamer, met name die blessuretijd... dan kan je beter in vol stadion zijn, je in de, overwegend teleurgestelde, meute begevend naar de uitgang.
+1/-0

1 jaar geleden
Kom op snel het stadion stil krijgen. Dan hoor je misschien hun gehuil.
+1/-0

1 jaar geleden
We verliezen vooralsnog teveel duels op het middenveld.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik moet die Bergwijn toch niet meer… bah bah
+1/-0

 
1 jaar geleden
Echt een jankerd hè!? En wat presteert hij nu eigenlijk??
+1/-0

 
1 jaar geleden
Niets. Dat probeert ie te compenseren met dat naaien van ‘m.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad … en ik denk dat hij straks gewisseld wil worden, want dan is hij “geblesseerd “, maar in feite kan hij gewoon niet mee …
+2/-0

1 jaar geleden
Jezus, die verslaggever heeft ook een duidelijke voorkeur zeg 😱
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, dat weet je als je espn kijkt hè?! Niet op letten … focussen op het beeld en de stand, en die is voorlopig goed ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Die body-builders van Ajaks zitten de hele dag in de gym, maar als het erop aankomt, dan zijn het gewoon een paar mietjes die gaan liggen janken …. Bah bah
+1/-0

1 jaar geleden
Obispo speelt zeker niet onaardig, maar moet er wel af, die gaat echt nog een gele kaart krijgen zo en dat kunnen we echt niet hebben. Ook wel opvallend hoeveel vrije trappen de amsterdamse spitsen meekrijgen en hoeveel wij.

Maar goed. Waarom lag de Jong nu op de grond bij dat opstootje? dat zie ik steeds niet voorbij komen, hij bleef wel als langste liggen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind Obispo en Ramalho beide goed spelen … gewoon de duels heel slim ingaan! Zeker met zo”n Brobbey … hem gewoon in z’n kracht terugpakken …
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Brobbey laat zich continu vallen doet steeds of hij geraakt is, het publiek gaat daar steeds feller op reageren, Makkelie gaat een keer geel geven en dan spelen we met 10. Kan Gerrit geen halve wedstrijd aan ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, wel een groot risico zo …
Maar een Teze is ook niet echt een optie, als Gerrit niet fit is (weet ik niet?)?
+1/-0

1 jaar geleden
Teze voor Obispo graag, die laat zich zo een 2e kaart aannaaien door die engnek Brobby. 1e helft redelijk geconcentreerd gespeeld in deze vechtwedstrijd. Er zal in de 2e helft nog van alles gebeuren denk ik en ik verwacht niet dat er aan het einde nog 22 spelers op get veld zullen staan.
+1/-0

1 jaar geleden
Zitten ze allemaal te zeiken over Obispo maar die idioot van een Alvarez die "per ongeluk" Xavi op het hoofd raakt en vol doorgaat op de Jong hoor je niets over.
+2/-0

1 jaar geleden
Gewoon zorgen dat Xavi tegenover Alvarez komt te staan. Dan spelen we binnen no time tegen 10 man.
+2/-0

1 jaar geleden
Belachelijk dat die pingel wordt teruggedraaid. Waar kun je nou daadwerkelijk zien dat hij de bal raakt!!!!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
En al raakt hij de bal … de speler wordt toch gewoon ten val gebracht??
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik had het nog moeten zien als het andersom was geweest?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als ik zie hoe die makkelie nu fluit had hij er 2 pingels van gemaakt denk ik..
+2/-0

 
1 jaar geleden
Polleke kan een 0-3 niet toestaan natuurlijk.
+2/-0

1 jaar geleden
OMG … wanneer krijg je dan wel een penalty??
Wat een bullshit man!!
+2/-0

1 jaar geleden
Die commentator haha! Die steekt het ook niet onder stoelen of banken. Lachwekkend.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik wilde het net gaan schrijven … word echt belachelijk hè ?!
Zou hij nou echt geen commentaar gaan krijgen van z’n collega’s?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Misschien een spandoekje voor maken.
(Grapje jongens...)
+1/-0

1 jaar geleden
7!!1!!:!:!!.??&&& minuten ??????
+2/-0

1 jaar geleden
En dan zijn dit van die dagen dat ik erg blij ben om in Amsterdam te werken, ga ze de godganzse dag fokken.
Gehele dag in mijn psv shirt lopen.
Tr
ots op ONS PSV
+4/-0

 
1 jaar geleden
Let op voor Klaassen hè?! Die gaat gewoon aan je nek hangen als hij je hoort! :)
+1/-0

1 jaar geleden
Guti, altijd Guti.
Wat-een-held
+10/-0

1 jaar geleden
Lekker!
En huilie,huilie voor de femkes.
+4/-0

1 jaar geleden
Deze pot over de streep getrokken en ook nog eens jarig zijn, wat een cadeau 😍
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dubbel gefeliciteerd! Dit was een hele fijne overwinning. Niet goed, maar wel lekker!
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi hoe zo’n wedstrijd met nul blessure behandelingen in het veld en slechts 1 var moment 7 minuten blessure tijd oplevert. In wedstrijden met een tijdrekkende tegenstander en 3 var momenten is het maximale bij ons meestal 5 minuten. Ook mooi dat dat 100 procent fout bij een penalty voor psv tegen Ajax weer niet geldt , het moest toch uit te leggen zijn in Amsterdam hè Danny. Gele kaart voor vasthouden de jong op de helft van Ajax, maar tadic die een speler rand zestien vastpakt is geen geel? Alvarez die vier gemene dingen mag doen, elleboogje mag uitdelen en constant het vuurtje opstoken. Maar geen tweede geel, ook niet na de wedstrijd…
+9/-0

1 jaar geleden
Inderdaad YES !

Maar hadden hier gewoon met 0-3 of 0-4 moeten winnen.
Belachelijk wat die engerds deden allemaal en dat het nog goed gevonden wordt door de scheids.
+7/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Fijne, billenknijpende overwinning, Obispo prima gedaan, en voor mij, man of the match, Guti, wat is hij belangrijk voor ons!!! Iedereen een mooie afsluiting van dit weekend en dat moet zo lukken😂👍🍺🙏
+2/-0

1 jaar geleden
Valt toch weer niet uit te leggen dat psychopaat Alvarez op het eind zonder kaart er vanaf komt?

Had al geel, je ziet Makkelie al naar de kaart grijpen nadat aggressief wordt, vervolgens maakt ie het nog 3x bonter en nog krijgt ie hem niet? Om over die badmuts Klaassen maar te zwijgen.

Weer een wanvertoning van die scheids, maar gelukkig is het dit keer niet gelukt om de boel te manipuleren.
+2/-0

1 jaar geleden
Heerlijke overwinning op die Amsterdamse engnekken.Elke keer weer die frustraties als ze tegen PSV verliezen.Trots om PSV supporter te zijn en mijn hekel aan ajaks bevestigd te zien met hun gedrag.Slechte avond voor al die godenzonen bewonderaars.Heerlijk.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Dat interview met Bergwijn nadat ie 1 weekje mee trainde over dat ze bij psv al weken van tevoren bezig zijn met de wedstrijd van Ajax en dat dat bij Ajax pas een paar dagen van te voren leeft . Dit zie ik in de wedstrijd toch vaak anders. De frustratie bij Bergwijn droop er zowel bij de jc schaal als deze wedstrijd weer vanaf. Alle opstootjes werden uitgelokt door Ajax en de hele wereld was weer tegen ze bij iedere schouderduw. Jammer dat ze die overtredingen dan ook iedere keer mee kregen, maar een schouderduw van Xavi kleinste man van het veld Simons, was een overtreding
+3/-0

1 jaar geleden
Geweldig. Dit hadden we nodig en totaal verdiend.
Kan van alles schrijven maar laat ik het houden bij dat ajaks niet kan winnen maar ook niet kan verliezen, wat een jankwijven.
Tja en verder zal er straks op ESPN nog wel een minuut stilte in acht worden genomen voor de 50.000 slachtoffers incl commentator en analisten.
BOERRRUUHHH
+9/-0

 
1 jaar geleden
Die een na laatste zin is vrij briljant :)
+1/-0

1 jaar geleden
Ik voorspel een heet middagje in Eindhoven, in april.
+1/-0

 
Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Hoezo, is het dan al 35+C?
+2/-0

1 jaar geleden
Die VAR mag toch alleen de scheids roepen bij een 100% fout. Ik bedoel, als hij niet had gefloten had ik het ook nog wel begrepen. Maar dit was toch op zijn minst een riskante actie van die verdediger? Hij slaat zijn been om Simons heen en raakt daarna misschien de bal nog wel.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Er is tegenwoordig geen touw meer aan vast te knopen, maar de regels zijn dit seizoen schijnbaar veranderd dat de VAR ook bij twijfelgevallen de scheidsrechter naar de zijkant mag roepen om te kijken. De beslissing mag echter nog wel alleen worden teruggedraaid indien er sprake is van een 100% fout en daar was hier natuurlijk geen enkele sprake van.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat ik mis in de discussie over de strafschop is de volgorde. Volgens mij gaat hij eerst met zijn been tegen het been van Xavi aan zodat hij zijn bovenbeen blokkeert. Daarna raakt hij nog heel zacht de bal. Maar hij kan die bal alleen maar net aanraken omdat Xavi al geblokeerd is. Dus is het volgens mij eerst de overtreding.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad …. En dan komen ze met een uitleg van “hij raakt de bal” … Dat kan toch nooit de regel zijn, of wel?! Hij brengt toch duidelijk (eerst) de tegenstander ten val … en dan de Var n die aan de bel trekt en het terugdraait? Belachelijk!!
+1/-0

1 jaar geleden
Sprak Halsema net, ze gaf aan dat ze in de gemeenteraad gaat voorstellen om een aantal PSV spelers niet meer toe laten komend seizoen in de arena gezien het aantal opstootjes tijdens de wedstrijd. Zo kan de kans op winst van Ajax worden vergroot. De knvb vind het niet verrassend een goed voorstel.
+9/-1

 
1 jaar geleden
Ze heeft ook gesolliciteerd als VAR. Ze kan goed wegkijken als het "eigen jeugd" is, en grijpt keihard in om de tegenstander te verzwakken.
+8/-0

1 jaar geleden
Als Obispo de hele wedstrijd de focus houdt is het gewoon een goede verdediger.Als de mogelijkheden goed uit waren gespeeld dan was de uitslag veel hoger geweest en had PSV de laatste 10 minuten niet zo onder druk gestaan met die hoge voorzetten.Toch een heel klein minpuntje op deze heugelijke avond.
+2/-0

1 jaar geleden
Jezus wat is deze lekker zeg!

(later nog meer)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vaker thuis kijken killer haha.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja hahaha, goede tip!

Sorry, niet van plan, dus ze zullen het mét mij moeten doen.
+1/-0

1 jaar geleden
Over dat opstootje aan het eind, als er gewoon een uitvak was geweest waren ze meteen daar heen gehold om te vieren. Nu liepen ze een beetje doelloos rond.

Maar over Ruud, achteraf heeft het fantastisch uitgepakt, maar wat nam hij een risico door Obispo op te stellen nadat hij overal is afgemaakt. Als obispo 1 foutje had gemaakt was alles en iedereen over hem en Ruud heengevallen. Is dit nu ietwat naief, een ongelofelijk risico of een briljante zet ?

ook de wissels op het einde vond ik zeer vreemd. waarom geen madueke? (wetende dat ze daar echt wel angst voor hebben bij ajax). Wat verwacht je nu van Til in zo n slotfase, dat hij niet kan meevoetballen is bekend en we gaan op de counter spelen. En Vertessen.. tsja, die Vertessen. Ooit hier op het forum gelzen dat dit een grote gaat worden en miljoenen gaat opleveren. We gaan zien.

Scheidsen toch weer drama. Makkelie hoeft hem niet te geven, maar het lijkt me er wel eentje. Maar als hij hem geeft mag de VAR alleen ingrijpen bij een 100% fout. Dit was geen 100% fout. Gaan we hier V Egmond nog over horen? En die 7 minuten, echt lachwekkend.

Topprestatie van onze jongens en onze staf. Verrassend goede harde woorden van brands richting de KNVB / Amsterdam (nog geen reactie gehoord trouwens). Kortom een prima afsluiting van het weekend.
+5/-0

1 jaar geleden
Wat een teamgeest en grinta in de ploeg, smullen en enorm veelbelovend!
+1/-0

1 jaar geleden
Ik geloof inmiddels in bijgeloof. De bekerfinale vorig jaar had ik geen zin in om te kijken omdat ik een hard hoofd had in winst. Toen mijn zoons begonnen te appen dat we voor stonden heb ik bewust de tv uit gelaten en ben wat anders gaan doen. Dat liep goed af. De Johan fruitschaal dan : ik kon niet kijken en ook dat pakte prima uit. En vandaag heb ik willens en wetens de tv en radio (studio040) uit gelaten. En zie 😇
Iedereen proficiat met deze terechte overwinning (zo hoor ik tenminste overal) van ONS PSV !! Ben wel benieuwd wat die verslaggever eigenlijk allemaal gezegd heeft mbt sommige reacties hierboven 🤔 Zal niet veel fraais zijn geweest....
+4/-0

 
1 jaar geleden
Een beetje de amsterdamse radio rijnmond. Als het je niks zegt, luister een keer een fey.verslag van hen. Een ander vergelijking, jack van Gelder bij het nederlnads elftal.
Misschien heb je nu een beeld.
En Rups, niks persoonlijks, maar mag ik je dan vragen om vanaf nu geen enkele wedstrijd meer te kijken 😁
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tegen hun zal ik niet meer kijken. Werkt alleen bij hun want tegen Cambuur kon ik ook niet zien en je weet hoe dat afliep 🙈
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nu benieuwd wat Kees Jansma hierover gaat zeggen, onderuit gezakt in zijn stoel omdat hij geen middagdutje heeft gehad :)
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Heerlijke overwinning met Guti als mijn Motm! Maar oh oh oh, wat heeft van Nistelrooij er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat bijna de wedstrijd nog uit handen gegeven werd. Tot aan de 80 ste minuut hadden we alles onder controle, gaven nauwelijks iets weg en leek het erop dat we door uitvallen nog naar de 0-3 en 0-4 zouden uitlopen. Maar door invallers Til en Vertessen in te brengen was in 1 klap al ons gevaar, balvastheid en snelheid uit het spel waardoor Ajax nog in staat werd gesteld om 17 minuten lang ‘zorgeloos’ op onze verdediging te beuken! Hoop dat Ruudje geleerd heeft van deze bijna catastrofale fout
+3/-0

1 jaar geleden
Obispo was verrassend heersend. Mocht onderhand ook een keer. Maar Teze stond weer aan de verkeerde kant te dekken en gaf die 1-2 weg. Als de 1 goed is, is het altijd wel de ander die het wekelijkse foutje maakt.

Dit was toch echt een pot om Everton te overtuigen dat Gerrit wel genoeg speelt na zijn potjes tegen Feyenoord en Arsenal. Die viel ook weer goed in trouwens. Ik hoop nog steeds dat ie blijft, basis wordt en geld neergeklapt wordt om hem over te nemen. Hij en vd Blaak voor de toekomst, dan heb je zoveel snelheid, power en voetbal van achteruit, dat is het duo waar je op termijn centraal mee voor de dag kan komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zojuist de beelden gezien van de supporters die de bus opwachtten. Fantastisch ! Ook leuk voor Fredje dat hij nu een keer zo opgewacht wordt.
+5/-0

 
1 jaar geleden
zeker dit is een mooie actie al vrees ik wel dat als we dit zo blijven doen dat we dan ook een piekbelaster worden 😁
+2/-0

1 jaar geleden
IJzersterke wedstrijd van PSV, op enkele momenten na, had PSV de controle in de wedstrijd. Af en toe leek het wel of Schmidt weer plaats op de bank had genomen, gezien de geweldige pressing die PSV uitvoerde op ajax. Soms gingen 5 spelers naar de tegenstander met de bal, zo wil je dat er gevoetbald wordt, dat is genieten.
Volgende week moet! er van AZ gewonnen worden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond alleen de laatste 10 minuten een beetje een rommeltje. Toen zag je het verschil tussen de profs (Guti en Ghazi) en de jonkies (Vertessen) duidelijk.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Heerlijk die blik van Guti. Die beukt er vol in en loopt dan weg met zo'n ideale schoonzoon glimlach, prachtig🙂
+1/-0

 
1 jaar geleden
De fundering van Schmidt is de laatste weken ook weer in ere hersteld en het brengt ons veel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat kun je wel zeggen, agressief afjagen en compact spelen, precies de speelwijze waar je met deze selectie kampioen moet worden. Ik vond dat RvN het slecht deed aan het begin van het seizoen, met als dieptepunt de thuiswedstrijd tegen Rangers, maar vooral hoe hij gisteren PSV liet spelen revancheert hij zich, echt petje af.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Ik had ook veel kritiek in het begin. Het inzakken en afwachten wat ze in het begin van het seizoen deden vond ik vreselijk. En dan vervolgens de lange bal naar Luuk. Anti voetbal noem ik dat. Maar de laaste weken petje af. Druk naar voren. Proberen te voetballen. onder aansturing van mijn favoriete spelers Guti en Ramalho die twee zijn toch wel zo belangrijk voor dit elftal. Iedereen heeft het steeds over Luuk en Gakpo wat natuurlijk ook echte belangrijke jongens zijn. Maar m.i. is de weg naar boven ingezet met het in ere herstellen van Guti in het team. De wedstrijden dat het weer mis ging was steeds als hij Guti eruit haalde en Veerman op die positie liet spelen.
+1/-0

1 jaar geleden
Typisch, we winnen weer eens van Ajax en het gaat alleen maar over het opstootje de eerste vijf minuutjes bij studio voetbal. Wat dat betreft is het natuurlijk raar dat wij na een wedstrijd tegen ajax met hoog gevaar op rode kaarten en schorsingen tegen AZ moeten. Zij moeten tegen Vitesse en Emmen en kunnen vol gas nog ff wat schorsingen uitlokken zo… Dit ging nog wel een tikkie verder dan destijds bij Lens, dus grijpt de knvb nu ook achteraf nog in?
+1/-0

 
1 jaar geleden
ja, zo voorspelbaar
En die presentator maar steeds benadrukken dat het toch echt geen penalty was....so much voor objectiviteit
+3/-0

1 jaar geleden
Volgens mij is dit nu ook de 6e wedstrijd tegen ajax op rij waarin Alvarez gewoon rood moet krijgen (en nog nooit kreeg). Is dat ook geen record?

Keek net studio voetbal en luisterde wat ibi vertelde over het opstootje na afloop en het ''uitjuichen'' van Ramalho. Nu meen ik me te herinneren dat Ibi ooit ook zoiets flikte, volgens mij bij Vertongen in een wedstrijd tegen ajax. Weet iemand dat nog ?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja, was toen PSV met 6-2 won. Vertonghen had dat in Amsterdam bij Afellay gedaan, dus die kreeg het nu terug.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat dacht ik al, maar dat is lastig opzoeken, fijn dat jij het zo weet, dank !
+2/-0

 
1 jaar geleden
Die had van mij al rood mogen krijgen bij die allereerste actie tegen Simons. Gaat daar doelbewust door op het hoofd met zijn benen, waar dat totaal maar dan ook totaal niet nodig is.

Vond het wel prachtig om te zien dat Sangare meteen ff wraak nam door hem een beuk te verkopen. Daarnaast was ook die overtreding in de laatste minuten ook gewoon een tweede gele, maar wederom krijgt hij hem niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er werd in het verleden vaak gezegd, dat iets niet geconstateerd was door de scheidsrechter. De laatste jaren wordt dat toch al vrij snel uitgelegd naar: Er is een var dus alles is al nagekeken en beoordeeld. Toch lijkt mij in dit geval dat ze in die één minuut dat het spel stil lag niet al die acties hebben kunnen beoordelen. Dus waarom zou de aanklager niet nog een keer kijken naar die trap in het gezicht?
+1/-0

1 jaar geleden
Denk dat na de ongeregeldheden en het opgefokte- en wangedrag van een flink aantal spelers van de Ajax selectie, zij niet meer welkom zijn bij de uitwedstrijd in Eindhoven.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik wil nog even vermelden dat Obispo en Ramalho echt goed en volwassen hebben gespeeld!!
Om een Brobbey zo uit zijn spel te halen, en hem op zijn eigen kracht te pakken is heel knap!
Het was een risico om Obispo te laten staan, maar het heeft gelukkig goed uitgepakt. Je zag ook dat Teze weer een foutje maakte bij die goal …
Toch goede beslisssing van de leiding (behalve de wissels dan) ….
+1/-0

1 jaar geleden
Dit Ajax is makkelijk te neutraliseren, ze vertrouwen niet op hun systeem en gaan daardoor steeds de individuele kwaliteiten opzoeken. Zorg ervoor dat ze gefrustreerd raken en ze zijn het kwijt. Brobbey is er een mooi voorbeeld van. Die liep alleen te mekkeren, loopt gewoon de verkeerde kant op omdat hij teveel met het geklaag bezig is en de bal rolt de andere kant op. Gewoon lekker op zijn Italiaans spelen, het is niet voor niks dat Napoli er lasagna van maakte.
+1/-0

1 jaar geleden
Heerlijke overwinning. Wat een smaakt een overwinning op die arrogante schijtclub toch altijd zoet. En wat is het moeilijk te verkroppen als je verliest als je er van overtuigd bent dat je de beste bent.

Ajax liet zich van zijn slechtste kant zien. Mega veel schwalbes. Iedereen ging liggen huilen zonder dat ze geraakt werden. Super opgefokt toen ze merkten dat ze eraf gingen. Wat zijn ze diep gezakt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
“Ik zal de jongens hier absoluut meegeven wat er daar speelt in aanloop naar zo’n topper. Dat is bij PSV altijd beladen, voor hen is het dé wedstrijd en daar zijn ze al twee weken van tevoren mee bezig. Vanuit Ajax is dat wel heel anders. Hier voelt het meer als een gewone wedstrijd en zullen we minder met de tegenstander bezig zijn. Hier moeten we gewoon naar onszelf kijken en ons eigen ding doen”, aldus Bergwijn over Ajax – PSV.

Ik blijf dit een heerlijk interview vinden. Ik heb ze nog nooit zo opgefokt gezien als in deze wedstrijd.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Toch stuitend om te zien hoe snel je jezelf de arrogantie eigen kan maken.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
(edit: verkeerde topic)
+1/-0

1 jaar geleden
Net nog even de samenvatting gekeken van de wedstrijd.Wat is die Alvarez een volslagen idioot en hij komt er elke keer weer mee weg.Nauwelijks aandacht in de media voor zijn idote gedrag.Ze zullen het wel professioneel vinden net zo als dat eeuwige gezeik van Tadic tegen de scheidsrechter.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gedegen, mannelijke performance van PSV gisteren in een vijandige omgeving. Dat zal ze leren, met hun selectieve exclusiviteit!

Totale controle over zo'n 85 minuten, al kwam je vlak voor rust even heel goed weg! Maar dat laatste kwartier duurde bij mij wel een uur en kostte mij een jaar van mijn leven. Al bleef het slechts bij die ene kopbal in de zekere handen van de prima Benitez.

Volstrekt onnodig natuurlijk, aangezien PSV verzuimde om de wedstrijd al eerder in het slot te gooien. Niet zo zéér vanwege grote kansen maar wel door de slecht uitgespeelde mogelijkheden.

Overigens vond ik het geen strafschop maar tevens onterecht geannuleerd. Cryptisch? Valt mee. Ik denk dat weldegelijk de bal werd gespeeld, maar dat er niet genoeg reden was om de beslissing te wijzigen. Verder geen klachten over (v)arbitrage.

Ook niet over de presentatie noch het commentaar en analyses bij ESPN. Ik zie niet veel wedstrijden van PSV op tv, dus is het weleens moeilijk daaromtrent te oordelen. Ik ben van mening dat het ook een kwestie is van wat men wil horen. Vooringenomenheid zogezegd. Studio Snurk vond ik vrij saai (sic!), maar ik ben wel benieuwd naar VO, VI & VP (van) vanavond! PSV.tv nemen wij ook maar ff mee, louter voor de leuk.

Nog even terug naar de team performance, idd dus een collectieve prestatie en derhalve ga ik geen dissonanten aanwijzen. Omgekeerd wél een extra pluim voor de doelman & defensie en de standaard sterkhouders Cody, Érick, Luuk & Xavi. Wat was die laatste weer heerlijk fanatiek bezig! En ditmaal niet eens zo zeer aanvallend, maar juist in verdedigend opzicht! Ik houd van dat mannetje, nu al!

Op naar AZ nu. Deze wordt ook zéér belangrijk nou. Niet het behaalde voordeel meteen weer weggeven. En AZ zal getergd zijn door de nederlaag in Waalwijk. Begin dit jaar waren de 2 (thuis)wedstrijden, beiden 1-2, tegen Ajax & AZ min of meer het begin van het einde. Laat het ditmaal andersom zijn. Come on, PSV, doorpakken nu en daarna genieten van lange winterstop!
+5/-0

 
1 jaar geleden
Leuke analyse, zeker die laatste 5 minuten leken een eeuwigheid te duren! De volgendr keer naar weer gewoon in het stadion kijken
+1/-0

 
 
1 jaar geleden
Zeker een mooi betoog killer,nu zijn we dat wel gewend van je en daar reageer ik ook nooit op en ben het ook met alle punten volledig eens.
Maar de benaming selectieve exclusiviteit vind ik spijker op de kop,aan die aanmatiging kan ik me ook wel storen.
Voetbal wordt wereldwijd overal het zelfde gespeeld met slechts andere accenten die meestal voortkomen uit momentopnames in de 90 minuten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dank, alchie, ik doelde hiermee op het uitsluiten van de PSV-aanhang bij deze wedstrijd. Selectieve verontwaardiging bij mevrouw Halsema*.

*zei hij opnieuw netjes, maar tandenknarsend
+1/-0

 
1 jaar geleden
Idem eens.
ik heb ook bewust maar niet gereageerd om een schorsing te voorkomen.
+1/-0

1 jaar geleden
Prachtige overwinning...teamprestatie pur sang....dat brengt mij direct bij de wissels 10 min voor tijd...dat de tank van Luuk en Xavi leeg was is heel begrijpelijk...maar wat maakt dat Vertessen zo ongelooflijk dramatisch invalt...iedere bal verprutst hij, stelt zich fysiek op als een kleuter in veld en totaal niet met zijn hoofd bij de wedstrijd...hoe erg kan je je team in de steek laten...ik ga ervan uit dat hier nog niet het laatste woord over gezegd is op de Herdgang deze week...ontluisterend.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat is er eigenlijk met het uitvak gebeurd ? Is het leeg gebleven of hebben de amsterdammers het zelf gevuld ? (en dan dus ook nog even geld opgestreken)Ik zag het op tv niet voorbijkomen, maar ik schakelde pas in bij begin wedstrijd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dus nog meer voordeel voor ajaks
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nog meer reden om 1.600 extra PSV-supporters te laten genieten van de return.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Eens maar ook oneens killer, ik kan ook gewoon heel erg genieten van het gebeuren tussen de rivaliserende groepen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ook. Maar dit seizoen niet meer. Dat heeft Mevrouw Halsema verpest.
+1/-0

1 jaar geleden
Trots op de mannen. Zeker niet perfect maar gevochten als leeuwen en belangrijke punten!
aajax verder het moeras in.

:)
+1/-0