Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV schilt appel met FC Groningen en wint ruim


Tijdstip
11 februari 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV schilt appel met FC Groningen en wint ruim; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV schilt appel met FC Groningen en wint ruim

(Gepost door NvdL)

PSV is er vanavond in geslaagd in het spoor van AZ en Feyenoord te blijven. FC Groningen wist sinds het laatste onderlinge treffen tussen beide ploegen niet meer te winnen, in oktober eindigde de wedstrijd in Gronings voordeel in 4-2. Vanavond heeft het er geen moment naar uitgezien dat een nieuwe stunt voor de Noorderlingen in de maak was. PSV speelde bij vlagen dominant en legde FC Groningen in grote delen van de wedstrijd haar wil op. Dat resulteerde uiteindelijk in een 6-0(!) overwinning. Goals werden gemaakt door Luuk de Jong(1-0) voor rust en na de onderbreking door Xavi Simons, Jarrad Brainthwaite, Johan Bakayoko, Fábio Silva en Guus Til.


Na de thuiswedstrijd in de strijd om de KNVB-beker eerder deze week thuis tegen FC Emmen stond er vandaag, drie dagen later, dus opnieuw een thuiswedstrijd op het programma voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Waar FC Groningen in het thuisduel vriend en vijand wist te verrassen door PSV, weliswaar geflatteerd, met 4-2 naar huis te sturen liet PSV vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk blijken dat dit scenario zich vandaag niet zou gaan herhalen. PSV speelde sterk en wist kans op kans te creëren. Dat er met een marge van slechts een goal gerust werd hadden de bezoekers uit Groningen met name te danken aan een dosis geluk en goed keeperswerk van Michael Verrips, die meermaals een sta-in-de-weg was op pogingen van Xavi Simons, Joey Veerman en Luuk de Jong. Na een klein half uur spelen lag een flitsende 1-2 tussen Xavi Simons en Johan Bakayoko ten grondslag van de 1-0. Na deze combinatie was het voor Simons een koud kunstje om de volledig vrijstaande Luuk de Jong vlak voor het doel te vinden. De keeper was daarmee al gepasseerd en dus hoefde de spits en aanvoerder enkel de bal in een nagenoeg leeg doel te tikken voor de 1-0. Hoewel PSV in het restant van de eerste helft nog wel trachtte de score te verdubbelen slaagden de Eindhovenaren hier niet in waardoor er met een beperkte marge van een doelpunt verschil gerust werd.

Na rust ging PSV, in tegenstelling tot eerder deze week tegen FC Emmen, onverstoord door op jacht naar doelpunten en de definitieve beslissing van deze wedstrijd. Dat resulteerde al direct na rust in de 2-0. Op aangeven van Joey Veerman kon Xavi Simons naar binnen draaien en vervolgens onverbiddelijk hard uithalen. Zijn schot verdween hard in de verre kruising en zo verdubbelde PSV direct na de rust al de voorsprong in haar voordeel.

Na een kleine twintig minuten spelen joeg de in de rust voor Thorgan Hazard ingevallen Guus Til goed door op Radinio Balker. De centrale verdediger van FC Groningen speelde de bal veel te kort terug op doelman Verrips waardoor de afjagende middenvelder de bal vrij voor het inschieten kreeg. Een katachtige reflex van de FC Groningen-doelman voorkwam echter de 3-0. Die kwam twee minuten later alsnog op het scorebord. Vanuit een corner van Joey Veerman kopte Jarrad Brainthwaite fenomenaal via de binnenkant van de paal binnen.

Na die derde treffer leek Ruud van Nistelrooij vooruit te blikken op de midweekse hervatting van de Europa League. De wedstrijd van vanavond was wel beslist en dus reden om zowel Xavi Simons als Luuk de Jong naar de kant te halen voor respectievelijk Ismael Saibari en Fábio Silva. Direct na die wissels maakte Johan Bakayoko de 4-0. Opnieuw lag een corner van Joey Veerman ten grondslag aan het doelpunt. Hoewel keeper Verrips de bal nog uit de lucht wist weg te boksen, kwam de afvallende bal in de voeten van de jonge Belg. Het talent die de achtergebleven ruimte die Noni Madueke achterliet meer en meer moet gaan invullen bedacht zich geen moment, kapte naar binnen en haalde vernietigend uit. Daarmee was het lot van FC Groningen nog niet beslecht. In de slotfase stormde Jordan Teze nog richting de achterlijn, legde vervolgens terug op de voor Luuk de Jong ingevallen Fabio Silva die vervolgens met een beheerst schot de verre hoek wist te vinden, de Groningse defensie daarmee in mineur achterlatend. Dat die defensie zich verslagen voelde bleek drie minuten na de 5-0 opnieuw. Nadat Fábio Silva de aanval opzette via Mauro Junior wist de Braziliaan Guus Til voor het doel te vinden. Die verlengde de bal met zijn hak om zo voor de 6-0(!) aan te tekenen. Een stand die in Eindhoven al een aantal jaren niet meer op het scorebord heeft gestaan.

Zo kende PSV een zeer comfortabele en gemakkelijk verlopen avond tegen FC Groningen, een tegenstander dat zich meer en meer zorgen lijkt te moeten maken om directe degradatie dit seizoen af te wenden. De ploeg van trainer Dennis van der Ree staat nog altijd zeventiende in de Eredivisie, een plek die resulteert in degradatie, iets dat FC Groningen al ruim twintig jaar niet meer is overkomen.

Voor PSV ging het vizier na de 3-0 van Branthwaite al op de Europese tussenronde. Komende donderdag wacht daarin het eerste treffen van het tweeluik op bezoek bij Sevilla. Volgend weekend wacht vervolgens, zoals traditie in hete carnavalsweekend, een uitwedstrijd bij het dit seizoen verrassend presterende FC Utrecht. Ook wordt er vanavond na de wedstrijd geloot voor de kwartfinale van de KNVB-Beker, waarin PSV te horen krijgt tegen wie de ploeg van Ruud van Nistelrooij het op mag gaan nemen.


Luuk de Jong: 'Ik verwacht dat ik fantastisch zal worden ontvangen in Sevilla'

In gesprek met ESPN werd Luuk de Jong gevraagd naar de kwaliteiten van Xavi Simons. "Hij heeft enorme stappen gemaakt vanaf het moment dat hij hier kwam. Voor mijn gevoel wordt hij nog elke dag beter", aldus De Jong. "Hij laat het ook op het veld zien. Vandaag weer een fantastische goal. Al die power en energie die hij er elke wedstrijd instopt, dat is een kwaliteit. Hij is op dit moment heel goed."

De aanvoerder was blij dat hij weer tot scoren was gekomen. "Je weet hoe er over je wordt gesproken als je even geen goals maakt, dus dan is dit alleen maar mooi", zo gaf hij aan. "Xavi gaf de bal een beetje blind voor en ik gokte erop dat de bal op die plek zou komen. Dan is dit alleen maar lekker."

De Jong kijkt uit om komende week terug te gaan naar Sevilla. "Met Barcelona ben ik er al eens terug geweest en toen werd ik al heel goed ontvangen", zei hij daarover. "Ik verwacht dat ik weer fantastisch zal worden ontvangen daar."


Xavi Simons: 'De overwinning is honderd procent voor Thijs Slegers'

Xavi Simons gaf in gesprek met ESPN aan dat de overwinning volledig voor Thijs Slegers was. "We wisten dat hij op de tribune zat. We wilden gewoon de drie punten halen", aldus Simons.

Zelf keek de middenvelder met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "We hebben gewonnen. Dat is het allerbelangrijkste", zo gaf hij aan. "Ik heb gescoord en een assist kunnen geven aan Luuk."

Op heerlijke wijze zorgde Simons voor de 2-0. "Hij ging er wel lekker in", zei Simons toen hij de beelden terugzag. "Er stond nog een verdediger voor, dus ik kon het niet goed zien. Maar ik raakte hem echt goed en dacht dat hij er wel in zou gaan."

Simons werd ook gevraagd naar zijn toekomst en of er de kans is dat hij een nieuw contract gaat tekenen bij PSV zonder clausule. "Ik geniet hier en ben ontzettend trots dat ik hier mag spelen", reageerde hij daarop. "Ik heb voor vijf jaar getekend bij PSV, dat is het probleem niet. Ik weet het niet. Dat is iets voor de toekomst. Ik ben erg blij hier met de club en het team. Ik wil gewoon mooie dingen bereiken en prijzen winnen. Ik weet niet wat er over vier of vijf maanden gaat gebeuren, maar ik weet wel dat ik hier een contract heb voor vijf jaar. Ik wil mooie dingen bereiken met de club."


Ruud van Nistelrooij: 'Het was genieten vandaag'

In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij aan genoten te hebben van de wedstrijd tegen FC Groningen. "Vooral ook omdat we mooie goals hebben gemaakt en hoe die tot stand kwamen. Dat was mooi", aldus Van Nistelrooij. "Vanuit de combinatie, vanuit beweging, vanuit goede aanvallen. Het was mooi om te zien."

Gevraagd werd waarom Thorgan Hazard in de rust al werd gewisseld. "Hij zou maximaal zestig minuten spelen, maar in de rust gaf hij aan dat hij al leeg was en dat dit voor nu prima was", zo gaf de trainer aan. "Hij heeft verder geen klachten of blessures. Ik had hem ook gezegd dat hij gewoon vol moest gaan en we zouden kijken hoe lang hij het vol zou houden. Dat was nu een helft."

Van Nistelrooij werd ook gevraagd naar het scorend vermogen van Jarrad Branthwaite. "We willen hem niet voor niets natuurlijk", zei hij daarover. "Hij is vrij compleet, maar dat hij zoveel scoort is wel overdreven. Met 1,95 meter is hij natuurlijk wel een dreiging met spelhervattingen."


PSV breekt Eredivisie-record tegen FC Groningen

PSV heeft zaterdag tegen FC Groningen een Eredivisie-record verbroken. Dat zocht datajournalist van Voetbal International Bart Frouws uit. Alle vijftien veldspelers die in actie kwamen wisten minstens een keer te schieten en dat is het hoogste aantal ooit in een Eredivisie-wedstrijd.


PSV hofleverancier in Elftallen van de Week

PSV is goed vertegenwoordigd in de verschillende Elftallen van de Week. De ploeg van Ruud van Nistelrooij is hofleverancier in de elftallen van De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Jarrad Branthwaite, Joey Veerman, Xavi Simons en Johan Bakayoko staan met z'n vieren in zowel het elftal van De Telegraaf als die van Voetbal International. In het elftal van het Algemeen Dagblad is alleen plek voor Simons en Bakayoko, maar ook met twee man is PSV daar (gedeeld) hofleverancier.

De Speler van de Week gaat niet naar PSV, aangezien Voetbal International AZ-middenvelder Sven Mijnans de hoogste beoordeling heeft gegeven afgelopen weekend. Hij kreeg een 8,5, terwijl onder meer Simons en Branthwaite een 8 kregen voor hun wedstrijd. Het Algemeen Dagblad benoemt geen Speler van de Week, maar Simons heeft wel de gedeelde hoogste score. De Telegraaf werkt al enkele seizoenen niet meer met beoordelingen.

In het algemeen klassement van het Algemeen Dagblad staat Simons op een tweede plaats. De middenvelder van PSV heeft wel al een ruime achterstand op voormalig PSV-doelman Lars Unnerstall. Cody Gakpo staat momenteel op een vierde plaats, maar hij zal na de volgende speelronde uit het klassement vallen. Gakpo is momenteel nog met grote voorsprong de koploper in het klassement van Voetbal International, maar ook daar zal hij na komend weekend uit het klassement vallen. Simons staat daar nu op een gedeelde vijfde plaats, maar de onderlinge verschillen zijn daar minimaal.


Karakteristieken

Uitslag: 6-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('27)
Goal
2-0 Xavi Simons ('46)
Goal
3-0 Jarrad Branthwaite ('69)
Goal
4-0 Johan Bakayoko ('73)
Goal
5-0 Fábio Silva ('84)
Goal
6-0 Guus Til ('88)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
32.198 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Thorgan HazardLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanXavi SimonsIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 Guus Til voor Thorgan Hazard
'61 Mauro Júnior voor Patrick van Aanholt
'72 Fábio Silva voor Luuk de Jong
'72 Ismael Saibari voor Xavi Simons
'75 Érick Gutiérrez voor Ibrahim Sangaré


Opstelling FC Groningen

Pepi


ManuHoveSuslovPelupessyIrandust


MaattaBalkerBlokzijlDankerlui


Verrips

Wissels:

'46 Antman voor Irandust
'52 Sher voor Suslov
'75 Oratmangoen voor Manu


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 4-0 (1-0)
 5 4-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 2-0 (1-0)
12  5 3-0 (1-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 3-0 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (119 -> 5,0)
2. Joey Veerman (41 -> 4,0)
3. Jarrad Branthwaite (32 -> 3,0)
4. Johan Bakayoko (21 -> 2,0)
5. Patrick van Aanholt (13 -> 1,0)
6. Luuk de Jong (8 -> 0,0)
7. André Ramalho (5 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (4 -> 0,0)
9. Walter Benítez (2 -> 0,0)
10. Jordan Teze (1 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (1 -> 0,0)
10. Guus Til (1 -> 0,0)
10. Fábio Silva (1 -> 0,0)
14. Niemand (0 -> 0,0)
14. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Joël Drommel (0 -> 0,0)
14. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Boy Waterman (0 -> 0,0)
14. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
14. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
14. Philipp Max (0 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
14. Sávio (0 -> 0,0)
14. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
14. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
14. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
14. Dennis Vos (0 -> 0,0)
14. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
14. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
14. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
14. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
14. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Rijp voor de slacht, moet lukken toch?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat dacht ik bij de uitwedstrijd ook, haha.
+2/-0

2 maanden geleden
Als we spelen zoals de eerste helft tegen Emmen komt het wel goed echter het verval in de tweede helft is echt verontrustend. PSV blijkt inmiddels geen 90 minuten lang een wedstrijd te kunnen spelen zonder regelmatig door de ondergrens te zakken. RvN moet als trainer dit toch ook hebben gezien. Worden spelers wel op hun verantwoordelijkheden gewezen ?? Lijkt soms een mentale kwestie.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het blijven broodvoetballers. De jaren van Van der Doelen, Van Bommel en Stam zijn voorbij… Sinds Engelaar zo’n beetje ingezet…
+3/-0

 
2 maanden geleden
De eerst helft was PSV veel beter dan Emmen, maar dat was voornamelijk omdat Emmen er toen niet veel van bakte. Het lek bij PSV is nog niet boven, ik zie nog steeds zeer matig positiespel en praktisch tot geen pressing op de bal. Ik zou Hazard direct in de basis zetten en kijken hoe lang hij het volhoudt, hij is de speler, met Simons, die een wedstrijd kan opengooien met een actie. Eerst hadden we daar Gakpo en Madueke voor.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Speelt PSV eens een keertje een redelijke eerste heft met overtuiging en een goeie instelling en beleving ligt het aan de zwakte tegenstander. Pffff. Tweede helft was weer ondermaats maar dat kwam niet omdat Emmen ineens de sterren van de hemel speelde, dat kwam omdat PSV weer eens door de ondergrens zakte en het verder wel weer geloofde dus wel mee eens dat het lek niet boven is. Inderdaad het positiespel kan / moet veel beter net zoals de pressing willen we nog enigszins mee gaan doen om de prijzen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die laatste zin van jou, dat is dus precies wat ik bedoel, dat maak je niet goed met 'overtuiging en een goeie instelling en beleving'. Tegen Emmen kwamen we er mee weg, vanavond wellicht ook.
+1/-0

2 maanden geleden
Nou zullen we Groningen ook uit de slop helpen? Sarco Por ff;-)
+2/-1

 
2 maanden geleden
PSV is een zeer sociale club geworden. We helpen alle clubs onderin aan punten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Jou voorspelling zegt iets anders.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Maar mijn directe uitleg ook toch? Sarco= sarcastisch
+1/-0

2 maanden geleden
Weer geen Guti pffff. Zal deze wedstrijd ook zonder hem wel lukken denk ik, maar begrijpen doe ik het niet. Zeker tegen Sevilla heb je hem nodig. Laten we het er maar op houden dat hij gespaard wordt.

Ik verwacht nu wel een simpele 4-1 overwinning. Thuis spelen we over het algemeen wel aardig, zeker in de openingsfase.
Als die eerste goal maar een beetje snel valt, een 0-0 bij rust gaat problemen opleveren omdat wij gaan twijfelen en Groningen weer moed krijgt.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het niveau van de linker kant is met Van Aanhold + Hazard van een stuk beter niveau dan de rechter kant met Teze en Bakayoko.
Teze is geen back en Bakayoko is nog te licht.
Is er geen betere opstelling te bedenken met Guti voor de verdediging en Veerman wat naar voren ?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zou zeggen, Bakayoko eruit, Xavi op rechts, Guti centraal erbij. Maar goed, ik ben Ruud niet...
+3/-0

 
2 maanden geleden
was jij maar de trainer van PSV.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het stond voor het eerst goed. Ook op het middenveld. Heeft denk ik ook te maken met Hazard en van Aanholt. Die twee staan bij balverlies zo goed, waardoor het voor Veerman ook makkelijker wordt. Nu kijken of dit ook tegen betere tegenstanders kan.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Donderdag hebben ze tegen Sevilla meteen en tegenstander om te kijken hoe dit team het onder druk kan. Ik vermoed dat Bakayoko + Teze dan een probleem gaat worden als die tegenstanders voor zich hebben die veel sneller handelen en doorspelen als Groningen.
Teze had het tegen Feyenoord ook al moeilijk.
maar de linkerkant heeft wel potentie, als ze ingespeeld raken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Teze is m.i. de zwakke schakel momenteel. Vooral als hij till ook nog rechtshalf laat spelen vind ik de hele rechterzijde echt heel zwak. Wat mij betreft zetten ze Mauro weer op rechts.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
En dan straks Mauro en Bosquagli voor Teze en Ramalho graag!

Lekkere wissel ook weer..
Vastigheid is niet echt iets waar Ruudje waarde aan hecht geloof ik🙁
+1/-0

 
2 maanden geleden
En wij dachten dat we de wissels van Schmidt niet snapten....dit is nog veel onbegrijpelijker zou ik zeggen.
+1/-0

2 maanden geleden
Mooiste 12e minuut ooit.
+4/-0

2 maanden geleden
Meet van dit. Ok, tegenstand is matig, maar we hebben ze deze keer echt 90 minuten bij de ballen gepakt. Zo zie ik het graag. Gretigheid!
+1/-0

2 maanden geleden
Comfortabele overwinning,chapeau.
+1/-0

2 maanden geleden
Prima pot en uitslag tegen een zeer povere tegenstander. Leuk om de ploeg zo enorm gretig te zien. Aandachtspuntje is wel Luuk de Jong, is dit een vorm dip of is hij op zijn retour. Op dit moment zie ik weinig meerwaarde in hem en speel je met 10 en een half.
Al met al een prachtige avond, ik hoop dat Thijs er van genoten heeft.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Mee eens inderdaad. Luuk werkt hard, maar aanvallend is het zeer pover en de kopballen lijken zelfs nergens meer op. Verder een hele goede wedstrijd eindelijk weer eens :). Hazard vond ik overigens ook niet al te best vandaag.
+1/-0

2 maanden geleden
Volgens mij goede wedstrijd, redelijk tot goed spel, prima resultaat en dan tot nu toe nog maar 21 reacties.... Beetje vreemd wel. Blijkbaar hebben we liever iets te zeuren. In ieder geval weinig successupporters hier ;). Of iedereen zit feest te vieren, dat kan ook natuurlijk
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zo bizar rustig is het volgens mij al heel lang niet meer geweest :D
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nu zijn ook een aantal fanatieke posters als Shevsjenko, Hendrikus, Frikandel en Killer geschorst dan wel verdwenen, dat scheelt ook wel.
Terug naar de wedstrijd, ik vond Xavi enigszins vaag na afloop over het eventuele blijven na dit seizoen, maar ik zat ook met een half oor te luisteren, mijn honden wilden ook aandacht. Lekker ook voor ons doelsaldo ook trouwens, nu alles zo dicht op elkaar zit.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als je ziet hoe rustig het nu opeens is, laten sommigen zich wel heel gigantisch kennen nu er eindelijk een goede wedstrijd gespeeld is en ze volledig van de aardbodem verdwenen zijn. Al is het niet nodig lijkt me om een Amber Alert in te schakelen, want gezien het programma van de komende twee weken is het niet uitgesloten dat ze massaal weer tevoorschijn komen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Lijkt wel of iedereen tevreden is met deze wedstrijd :-)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Beetje klagen dan. In de loop van de eerste helft viel je in slaap, tweede helft maakte dat wel goed. Bakayoko is een druktemaker aan de bal, hoop snel op meer rendement.
+1/-0

2 maanden geleden
Lekker zo'n wedstrijd. Groningen kon niks of ze lukten niks. Goed ook die wissels, die jongens wilden graag ff de scoren en dan krijg je zo'n uitslag. Hazard moet er nog een beetje inkomen maar Van Aanholt staat er zeg. Ook aanvallend en aan de bal, weet wat ie doet. Hopelijk zijn ze donderdag ook weer goed!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het kakte inderdaad eerst weer ff ouderwets in na de 2-0, waarna zij twee redelijke kansen op de 2-1 krijgen. Daarna met wat wissels werd er eindelijk gretigheid getoond om een te laten zien dat je de baas bent en aan het doelsaldo wilt werken. Het blijft niet te verteren dat we van deze ploeg met 4-2 hebben verloren omdat het met de instelling niet goed zit in uitwedstrijden…
+2/-0

2 maanden geleden
Lekker! Ik ben vooral blij met onze linker flank. Daar zit wel voetbal in.
Mooi ook, 6 verschillende doelpuntenmakers.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Ik vond de rechterflank deze wedstrijd sterker dan de linker. Hazard vond ik vrijwel onzichtbaar (weinig lef om een actie te maken), van Aanholt gewoon degelijk, niks aparts. Teze ook gewoon degelijk (is al best wat voor hem), maar Bakayoko wat mij betreft een dikke voldoende. Er mislukt nog van alles, maar er gaat wel veel dreiging van uit. Veel mooie steekballetjes en defensief keihard gewerkt. Zijn beste wedstrijd totnogtoe.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik had het niet specifiek over deze wedstrijd. Alleen dat er met van Aanholt en Hazard echt kwaliteit gekomen is.

En dat van Aanholt eigenlijk nu al onmisbaar is.
Wie is max?
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat is van Aanholt een geweldige aankoop. Moet direct denken aan een paar jaar geleden toen we tijdelijk Rodriguez binnen wisten te halen. Ze staan er direct, je hebt er verder geen omkijken meer naar en je ziet aan de rust in hun spel dat ze hun hele carrière al in een top competitie hebben mee gehobbeld. In tegenstelling tot velen zie ik ook heil in Teze op rechtsback. Wordt aanvallend steeds meer betrokken en is verdedigend natuurlijk een baas. Laat ik het zo zeggen; in de 1 tegen 1 moet het zeker nog beter maar gezien zijn kracht, snelheid en CV achtergrond heeft hij de potentie om in de gehele rechter zone achterin te heersen zodat we verkapt een man extra naar het middenveld kunnen doorschuiven. En als wij het op een of andere manier echt voor elkaar weten te krijgen om Xavi zonder clausule binnenboord te houden dan wordt hij de eerste PSV speler die voor 100+ miljoen aan de Europese top gaan verkopen (en hopenlijk zelf nog 2 jaar van hebben kunnen genieten)
+3/-0

2 maanden geleden
eindelijk weer eens een ouderwetse uitslag in een thuiswedstrijd.
Ik ga nog niet de polonaise lopen , volgende week wel, maar het ziet er langzaam maar zeker allemaal wat zekerder uit. zeker ook door inhuurkrachten die leveren, een paar spelers die naar een topnivo gaan met Xavi als beste voorbeeld.
maar laten we wel wezen , dit is toch ook wat je van PSV mag verwachten tegen zo'n tegenstander in een thuiswedstrijd
+1/-0

2 maanden geleden
Prima overwinning op dit armoedige Groningen. Deze tegenstander is geen graadmeter. laten we eerst maar de komende 4 wedstrijden afwachten voor dat weer polopnaise gaan lopen.
+1/-0