Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV ondanks zege uitgeschakeld in Europa League


Tijdstip
23 februari 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


PSV ondanks zege uitgeschakeld in Europa League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV ondanks zege uitgeschakeld in Europa League

Het is PSV niet gelukt om de volgende ronde in de Europa League te halen. Een 2-0 zege tegen Sevilla was niet genoeg om de nederlaag van vorige week goed te maken. Luuk de Jong en Fabio Silva maakten de treffers.

In de wetenschap dat een ruime zege noodzakelijk was leek PSV uit de startblokken te schieten. Na drie minuten spelen volgde al de eerste mogelijkheid, maar uit een voorzet van Johan Bakayoko raakte Luuk de Jong de bal verkeerd en kopte hij naast. Het bleek echter niet het begin van een aanvalsstorm van PSV. Het tempo zakte flink weg en Sevilla kon daardoor eenvoudig overeind blijven.

Aan het eind van de eerste helft kregen de Spanjaarden zelf een paar kansen, waarbij Walter Benítez eenmaal reddend moest optreden en meerdere keren een schot geblokt werd door de verdediging.

In de tweede helft leek Sevilla een stuk scheper. Al snel kreeg het een grote kans, maar wist Benítez een tegentreffer te voorkomen. Aanvankelijk wist PSV aanvallend nauwelijks iets te creëren, maar het spelbeeld kantelde volledig toen na een uur spelen Fábio Silva en Mauro Júnior binnen de lijnen kwamen.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij trok de gashendel flink open en legde veel meer risico in het spel. Het gaf daarbij ook veel ruimte weg, want Kroatisch international Rakitic schoot uit een counter hard op de lat. De druk van PSV werd echter steeds verder opgevoerd en een kwartier voor tijd werd dat beloond. Ietwat uit de kluts wist De Jong de bal door de benen van de keeper te spelen.

Het publiek ging er vol achter staan en hoopte dat er in het restant nog een stunt mogelijk was. Het Philips Stadion ontplofte van vreugde toen vlak voor tijd opnieuw werd gescoord, maar vanwege buitenspel werd het doelpunt echter afgekeurd.

Tot woede van iedereen bij PSV werden er slechts vier minuten blessuretijd gegeven en dat mondde uit in een zeer hectische periode. Allereerst kreeg Bakayoko een grote kans, maar werd zijn poging gekeerd door de doelman. Diezelfde keeper werd een minuut later opeens aangevallen toen een fan het veld op was gerend en het spel lag daardoor enige tijd stil. Nadat de scheidsrechter het spel weer hervatte zorgde Silva voor de tweede treffer en hoopte PSV in het resterende minuten een derde treffer te forceren.

Vanwege heftige protesten werden er bij Sevilla vervolgens liefst drie mensen van de bank weggestuurd. PSV hoopte nog even aan te kunnen zetten, maar scheidsrechter Daniele Orsato floot plotseling af en dat zorgde opnieuw voor enorme woede. Mauro Júnior kreeg vanwege protesteren een directe rode kaart. Het veranderde niets aan het feit dat de 2-0 zege net te weinig was om in ieder geval een verlenging af te dwingen en de Europese uitschakeling een feit was.


Ruud van Nistelrooij: 'Helaas viel de tweede goal te laat'

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij teleurgesteld over de uitschakeling van PSV. "Helaas viel de tweede goal te laat om nog een echt slotoffensief te krijgen. Er was nog wel een halve kans om die derde te maken, maar dat viel iets te laat", aldus Van Nistelrooij. "Natuurlijk hadden we het liefst de eerste in de eerste helft al gemaakt. Dat was ook de intentie, maar dat lukte niet. We zijn niet gevaarlijk geweest en dat was absoluut wel de intentie."

De trainer vond het spel in de tweede helft beter. "Aan de bal was het ook zeker beter. We stonden iets anders in de opbouw waardoor we iets hoger op het veld kwamen", zo gaf hij aan. "Vanaf de zestigste minuut kwamen we in de volgende fase en kwamen er twee wissels. We wisten dat we kansen zouden krijgen en we gaven weinig weg, maar de tweede viel wat laat."

Over het aantal minuten blessuretijd had Van Nistelrooij geen goed woord. "De ene keer wordt er negen minuten gegeven, de andere keer twee of vier. Ik begrijp niet waar het op gebaseerd wordt", zei hij daarover. "De scheidsrechter gaf na het incident met die 'supporter' aan dat er nog tijd bij zou komen, maar floot vervolgens gelijk af. Daarom waren die protesten."

Van Nistelrooij was ook woedend op degene die het veld op kwam en Sevilla-doelman Marko Dmitrović aanviel. "Spelers kunnen niet aangevallen worden door een 'supporter'. Ondenkbaar", reageerde hij daarop.


Luuk de Jong: 'We hebben het in Sevilla eigenlijk al verloren'

Luuk de Jong gaf in gesprek met ESPN aan een dubbel gevoel te hebben na de wedstrijd tegen Sevilla. "Ik ben trots op hoe wij gestreden hebben, maar ik baal vooral dat we het in Sevilla eigenlijk al verloren hebben. 3-0 was wel heel moeilijk om nog terug te komen", aldus De Jong. "Ik had er absoluut nog geloof in. Helaas werd die 2-0 afgekeurd. Als die goedgekeurd was... Dan hadden we nog tien minuten gehad om een goal te maken. Nu maken we nog wel een goal, maar dat was helaas te laat."

In de eerste helft liep het moeizaam bij PSV. "Verdedigend stonden zij er ook met vijf achterop en als we met de middenvelders diep gingen, liepen ze al tegen een centrale van hun op", zo gaf hij aan. "Het was niet makkelijk om ruimtes te vinden. Achterin konden we rustig rondspelen, maar we konden geen ruimtes vinden tussen de linies. Aan het eind van de wedstrijd gingen we wat opportunistischer spelen. Toen werden ze kwetsbaarder en konden we twee goals scoren."

De Jong was het niet eens met de opmerking dat PSV zo vanaf het begin al had moeten spelen. "Dan gooi je het meteen helemaal open. Als je dan één of twee tegengoals krijgt, is het helemaal klaar", zei hij daarover. "Je moet het met een gedachte doen naarmate de wedstrijd vordert. Zij bleven steeds meer hangen en dan kun je opportunistisch spelen. Dat deden we goed en we maken een paar goede goals, maar het was helaas te laat."

De aanvoerder werd ook gevraagd hoe hij naar de hectische slotfase keek. "Ik vond het al apart dat er maar vier minuten blessuretijd waren gezien al die wissels en die spelers van Sevilla die steeds op de grond lagen. En dan komt er ook nog iemand op het veld...", reageerde hij daarop. "Hij verziekt het dan voor iedereen. Iedereen die deze wedstrijd wil kijken of spelen. Dat is ook voor de club jammer, want er zitten consequenties aan. Het is gewoon heel dom."

PSV wist toch nog een tweede treffer te maken. "De scheidsrechter zei dat er nog twee minuten te spelen waren, maar fluit vervolgens direct af bij de eerste lange bal die we spelen", zei De Jong daarover. "We vroegen ons echt af wat er aan de hand was. Mauro vroeg aan de scheids waarom hij affloot en kreeg meteen rood. Die scheids was volgens mij echt een beetje de weg kwijt."


Johan Bakayoko: 'In de eerste helft maakten we de kansen niet af'

In gesprek met ESPN gaf Johan Bakayoko aan teleurgesteld, maar ook tevreden te zijn na de wedstrijd tegen Sevilla. "We hebben kunnen tonen wat wij zijn en hoe wij kunnen spelen. We hebben wilskracht getoond. Dat moesten we in de tweede helft van de vorige wedstrijd al doen en hebben we vandaag recht gezet", aldus Bakayoko. "We kunnen trots zijn, maar ook teleurgesteld dat we zijn uitgeschakeld."

PSV werd met name in de slotfase pas gevaarlijk. "We speelden in de eerste helft wel goed en creëerden kansen, maar die maakten we niet af", zo gaf hij aan. "In de tweede helft maken we ze wel af en dat maakte het verschil."

Gevraagd werd aan de aanvaller waarom het in de eerste helft nog niet lukte. "Zij speelden heel compact. Zij verwachtten ons en speelden heel sluw. Door onze wilskracht maakten wij het verschil aan het einde", zei hij daarover. "Dat kun je niet negentig minuten doen. Een wedstrijd duurt negentig minuten. Dan moet je eerst investeren en dan aan het einde het resultaat pakken."

Bakayoko was het eens met de opmerking dat het vooral in de uitwedstrijd mis was gegaan. "Daar maken we individuele fouten en dat mag niet gebeuren op ons niveau", reageerde hij daarop. "Het is gebeurd. Nu moeten we weer rechtop en op naar de volgende."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('77)
Goal
2-0 Fábio Silva ('90)
Scheidsrechter
Orsato (Ita)
Toeschouwers
34.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sevilla FC: Acuna ('33)
Kaart
Sevilla FC: Nianzou ('79)
Kaart
Sevilla FC: Dmitrovic ('82)
Kaart
PSV: Phillipp Mwene ('84)
Kaart
Sevilla FC: Mir ('90)
Kaart
PSV: Xavi Simons ('90)
Kaart
PSV: Mauro Júnior ('90)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoPhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'62 Mauro Júnior voor Patrick van Aanholt


Opstelling Sevilla FC

En-Nesryi


GilRakiticJordanTorres


AcunaTellesFernandoNianzouNavas


Dmitrovic

Wissels:

'69 Ocampos voor En-Nesryi
'69 Suso voor Torres
'79 Montiel voor Navas
'86 Mir voor Gil


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-1 (0-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 1-0 (0-0)
11  4 2-1 (1-1)
12  4 2-1 (1-1)
13  4 3-1 (0-0)
14  4 2-1 (1-1)
15  4 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.84. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Fábio Silva (40 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (22 -> 4,0)
3. Walter Benítez (19 -> 3,0)
4. Jarrad Branthwaite (9 -> 2,0)
5. Érick Gutiérrez (4 -> 0,2)
5. Mauro Júnior (4 -> 0,2)
5. Joey Veerman (4 -> 0,2)
5. Johan Bakayoko (4 -> 0,2)
9. Niemand (3 -> 0,0)
10. André Ramalho (2 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (2 -> 0,0)
12. Xavi Simons (1 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Joël Drommel (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Guus Til (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Sávio (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
13. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
13. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
13. Jason van Duiven (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Terwijl we fier op zoek gaan naar de 3-0 valt zoals gewoonlijk in dit soort situaties bij ons de 2-1? Zomaar een scenario uit het verleden
terwijl ik op beters hoop, of bijna of helemaal? We gaan het zien
+2/-0

 
1 jaar geleden
Psv - Milan ging bijna goed in 2005
+1/-0

1 jaar geleden
Wonderen zijn de wereld nog niet uit maar de 3-0 in Sevilla gaan we niet meer rechtzetten.
Sevilla leunt achterover en wacht op de fouten van PSV die wel weer gaan komen. Heb dit ook eerder aangegeven bij de wedstrijd Utrecht uit. Helaas gebeurt dit (bijna) elke wedstrijd. enne Teze is GEEN back, kan hij zelf niets aan doen maar is regelmatig een van de zwakste schakels.
+1/-0

1 jaar geleden
Voor het eerst dit seizoen dat ik er totaal geen geloof in heb, ook niet in dit weekend.
Hoop zo dat ik ernaast zit.
+2/-0

1 jaar geleden
Wordt dit een potje om jeugd-spelers ervaring op te laten doen ?
Of gaat RvN weer experimenteren met zijn opstelling ?
+2/-0

 
Op voorhand gaan ze het echt al laten lopen ja en jeugdspelers opstellen :denk
+2/-1

1 jaar geleden
In elk geval leuk dat Van Duiven bij de selectie zit, heeft die jongen echt zelf afgedwongen.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit wordt een mooie om terug te kijken vrijdag. Of niet terug te kijken vrijdag.
+1/-0

1 jaar geleden
Het zal niet de eerste stunt in de voetbalhistorie zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het zou wel de eerste stunt zijn die in echt onmogelijk acht.
Maar je weet nooit hoe een ervaren coach als RvN zijn troepen weet te motiveren :)
+1/-0

1 jaar geleden
Kansloos!
Zelfs als je goed speelt wat met dit team al niet een hele wedstrijd lukt poets je de 3-0 niet weg!
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vraag me toch steeds meer af of onze medische staf het nivo van ons technische hart gaat benaderen.
Zoveel spierblessure, spelers die oneindig aan een herstel project bezig zijn. Boscagli is al wekenlang aan het terugkomen maar er gebeurt maar niks. Sangare is ziek geweest en blijkbaar is iemand die het hele jaar traint en op nivo is dat dan zo snel kwijt dat je weer dagen moet optrainen. Zijn wij extreem voorzichtig of interpreteren we de data verkeerd?
+3/-0

1 jaar geleden
Als het 2-0 verlies was geweest had ik er nog wel een beetje hoop op maar de 3-0 is te veel ,en psv in deze vorm zie ik niet 3 of 4 goals maken...
+1/-0

 
1 jaar geleden
En dan moeten ze ook nog de nul houden!
+2/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat de voorspellinng van Elfrink klopt, met name de laatste linie.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben niet de grootste optimist hier, ik heb de titel allang afgeschreven (en was ook van mening dat we beter conference league konden hebben dan voorrronde EL) maar voor vanavond heb ik wel een goed gevoel gek genoeg.
Nee, ik denk niet dat we doorgaan, ik heb een goed gevoel maar ben niet bezopen. Maar ik verwacht wel een goede wedstrijd waarin ze alles geven en het nog heel spannend gaat worden. Een 3-1 of 4-2 (na een 4-1)ofzo. Close, maar net niet, maar er wel voor gestreden.
We kunnen nu immers vrijuit voetballen, een snel openingsdoelpunt, dan de rest van de eerste helft voor de tweede en de hele tweede helft jagen op de 3e terwijl dan de spanning bij de Spanjaarden toeneemt. Bovendien denk ik dat die ons nu wel onderschatten. Onbewust wordt je toch wat minder gefocused als je al met 3-0 voorstaat.
Drie scoren (misschien zelfs 4) zie ik wel gebeuren, maar de 0 houden das denk ik te veel gevraagd.
Tuurlijk wel van belang dat Guti speelt en dat onze backs nu een keer niet vergeten dat ze er in principe staan om te verdedigen. Hopen dat ons publiek vanavond functioneert als 12 en 13e man. En dan de scheids bestand is tegen Spaans toneelspel.
+1/-0

1 jaar geleden
Fel starten, alles of niets en snel 2 a 3 goals maken. Misschien ben ik te optimistisch maar zo goed vond ik Sevilla nou ook weer niet. Publiek er achter en wie weet waar het schip strandt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
In het zicht van de haven . . . .
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe halen de spelers het in hun hoofd om zulke uitspraken te doen! Ze hebben niets maar dan ook niets gepresteerd en grossieren in persoonlijke fouten. Sevilla is inderdaad geen wonderploeg maar PSV is op zijn minst middelmaat. Natuurlijk gaan onze spelers het weer afweten voor de goal en zal er weer achterin of op het middenveld geprutst worden. Dit gebeurt het hele seizoen al. Een keer een leuke wedstrijd om erna weer alles te verpesten.
+1/-0

1 jaar geleden
De hoop op de volgende ronde heb ik niet meer maar ik hoop wel dat het nog enigszins spannend wordt.In Spanje 1 doelpunt teveel tegen gekregen en dat maak je tegen die geslepen Spanjaarden niet meer goed.Toch maar weer naar het stadion want ondanks alle misère blijf ik PSV supporter.
+1/-0

1 jaar geleden
In de lijn der verwachtingen ligt een fantasieloos aanvallend PSV, zonder kansen te creëeren. Het eerste Spaanse schot op doel zal wel een schot in het doel zijn. Het maakt ook niet zoveel uit, de E.L. Gaan ze toch niet winnen. Misschien levert uitschakeling nog wel een voordeeltje op in de competitie, tenminste als Ajax wel door gaat. Een 2e plek in de reguliere competitie zou een geweldige opsteker zijn, maar eerlijk gezegd geloof ik ook daar niet in. Ergens in de 80-er jaren kwam PSV met een paginagrote advertentie om excuses te maken voor het de 7e achtereenvolgende keer mislopen van de titel. Misschien wel een idee voor dit incompetente bestuur.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Eindelijk Guti erin, en Teze eruit … had dat de vorige wedstrijden maar gedaan ….
Ik hoop dat ik niet te snel conclusies trek, want met dit team kun je niks voorspellen … ;)

Ik had alleen liever nog Mauro gezien ipv Til … gewoon voor de snelheid en techniek.
+1/-0

1 jaar geleden
Weet niet wat Guti misdaan heeft maar weer geen basis plaats voor hem. Ook geen Mauro. (wel een basis plaats tegen Utrecht. Wanneer gaar RvN naar een vaste vaste basis ? Volgend seizoen ? Maar ja heb er toch geen vertrouwen in dat we de volgende ronde nog halen. Hopelijk een leuke wedstrijd dus geen nederlaag. Dat zou wel erg triest zijn.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Guti wel erin!
+1/-0

1 jaar geleden
Dit gaat helemaal niks worden, Ruud is te druk met zijn sjaaltje.
+1/-0

1 jaar geleden
Kwaliteitsloos, fantasieloos en letterlijk én figuurlijk kansloos. Wat een matig ploegje is dit toch.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat Roger veel meer uit dit 'matig ploegje' had gehaald. De spelers lopen er nu bij of ze zelf ook niet weten wat ze precies moeten doen.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ja, en volgens mij Gerets ook …
+1/-0

1 jaar geleden
En wederom 45 minuten zonder ook maar één kans te creeren, dit kan echt niet langer zo.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zou straks gaan sparen voor zondag.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Echt? Ik denk dat ze gewoon eens moeten gaan voetballen!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja. Lijkt me al langer duidelijk dat dat er niet echt in zit.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Dan heeft sparen voor zondag ook weinig zin hè?! Wordt weer gewoon hetzelfde drama …
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan is het in ieder geval 0-0.
+2/-0

1 jaar geleden
Telles gaat liggen nadat hij probeert met zijn armen Xavi op te vangen. Het was al moeilijk, maar met deze scheids is het sowieso onmogelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja hoor Albert, het ligt aan de scheids. Al laat je Theo Maassen fluiten ga je nog geen goal maken.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Da's waar. Met dit spel is het uiteraard ook al onmogelijk, dus maakt de scheids weinig uit.
+1/-0

1 jaar geleden
Je kan het hebben over kwaliteit, maar het begint bij inzet en knokken voor iedere bal, de scheidsrechter onder druk zetten en de duels aangaan… Ik zie dit Sevilla wel doen met 3-0 voor…
+2/-0

1 jaar geleden
Zo, de eerste helft zit er op en geen halve kans kunnen creëeren. Je kunt in ieder geval niet zeggen dat ze niet aan de verwachtingen voldoen.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Nee, dat waren waarschijnlijk niet de verwachtingen, maar ze trekken wel de lijn door … ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Zou Brands weten dat Ron Jans vanaf volgend seizoen niets te doen heeft?
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Kijk, dat vind ik de beste tip die ik in weken heb gezien!
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Haal Til en De Jong er eens uit … allebei waardeloos!
En Guti is ook niet ech in goede doen, laat zich veel te simpel uitspelen …
Verder zijn onze middenvelders gewoon veel te traag … echt totaal geen handeling snelheid!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Guti is alle zelfvertrouwen kwijt na al dat gehannes met hem van Ruud. Nog even en ook Xavi trekt het niet meer. Zet hem toch eens op 10, iedereen ziet dat toch
+3/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat ze krachten aan het sparen zijn voor Twente thuis.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ruud had zich niet moeten laten overhalen om trainer van ons te worden..hij voelde zelf al aan dat hij er nog niet klaar voor is..
Daar lag de basis van deze ellende
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Naar mijn mening ligt de basis nog steeds bij vooral kwaliteit en inzet, en vooral dat eerste daar kan ook Ruud niet veel aan doen …
Hoe zou jij het doen als Manager in een nieuwe baan, als na een paar maanden je beste werknemers weggaan, en je krijgt er een drol voor terug!?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Combinatie van denk ik. Ook zijn wisselvalligheid en vreemde opstellingen en wissels werken niet mee denk ik.
Ik vind Ruud een topvent maar qua trainer zie ik het niet.
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi afscheid van Cody.Gewoon onder een andere naam de 2e helft laten meedoen.PSV mist voorin gewoon teveel kwaliteit om Sevilla in de problemen te brengen.Resultaat van de keuzes die door PSV gemaakt zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat mij betreft flikkeren ze Ruud en zn sjaaltje er gewoon uit, van Bommel had meer krediet moeten hebben. Ruud koos voor de knaken bij Malaga.
+1/-5

1 jaar geleden
Nou, het laatste half uur is begonnen. Het half uur waarvan Ruud een scenario met een aantal trucs in petto heeft. Ben benieuwd! Op naar de volgende ronde!
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Toch bijna hè?!
+1/-0

1 jaar geleden
Deze spelersgroep heeft het gewoon niet. Er staat een uiterst matige selectie. Dit seizoen is overleven en voor de zoveelste keer leren hoe het niet moet. Er wacht een hels karwei om deze club te voorzien van een sterkere selectie. PSV moet nu niet Ruud ontslaan, PSV koos zelf voor een onervaren trainer. Dan moeten we nu ook achter hem staan.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nee psv moet eens beseffen dat het geen leerschool is voor trainers. Ze moeten trainers aantrekken die minimaal 15 jaar ervaring hebben en geen schijterige assistent trainers ernaast…
+3/-0

1 jaar geleden
Het schoonmaken van mijn tuinpad met de hogedruk was vanmiddag een stuk spannender dan dit. En veel meer druk...
+2/-0

 
1 jaar geleden
dat duurde dan vast ook geen 90+ minuten ;)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik nam wel de tijd eerlijk gezegd, maar eerlijk is eerlijk, dit wwas getypt voor de slotfase die uiteindelijk de moeite toch wel waard was en beter was dan mijn schoonmaakwerkzaamheden. laten we het erop houden dat mijn hogedrukreiniger sneller op druk kwam dan PSV, maar uiteindelijk toch het onderspit moest delven.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is het gewoon net niet.
Balletjes net niet binnen houden, net niet goed aannemen, net niet goed aanspelen, net niet goed afwerken.
Daarnaast alle tweede ballen voor de tegenstander die vervolgens gewoon lekker op hun gemakkie het balletje rond laten gaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Bakayoko houdt zich goed staande op dit niveau. Van Aanholt viel me ook positief op. Kan ie nog geen hele wedstrijden?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Was het eigenlijk wel eens met de heren van espn. Snelle speler maar een erg trage denker. Vaak geen idee wat er moet gebeuren.
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Die Silva wint wel al z’n kop duels!
+3/-0

1 jaar geleden
Is toch op geen enkele manier uit te leggen dat we nu over twee helften 6 minuten blessuretijd krijgen? Durf te wedden dat er nog geen 45 minuten gevoetbald is... Voetbal wordt verpest door willekeur..en gebrekkige selecties helaas.
+3/-0

1 jaar geleden
Wat ben je dan toch een debiel om het veld op te gaan om een speler te belagen.
+7/-0

1 jaar geleden
Toen PSV alle schroom van zich afgooide bleek Sevilla zeer kwetsbaar te zijn. Veel te laat natuurlijk en dat is vooral RvN aan te rekenen. Maar ja, die moet ook alles nog leren in het trainersvak. Dus oogsten we het loon van de angst. Wat een vreselijk amateuristisch beleid toch bij PSV, de club is totaal afgebroken door een gebrek aan visie. Wanneer nemen de verantwoordelijken hun verantwoordelijkheid en stappen ze op. Dit kan echt niet langer zo.
+4/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Volgende wedstrijd Silva voor Til en je creëert veel meer!
+3/-0

1 jaar geleden
Wat een ongelooflijke STUMPERD die dat veld op komt, volledige boete op hem verhalen!
Nooit meer welkom.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Oost zal leeg zijn de volgende Europese wedstrijd
+5/-0

 
 
1 jaar geleden
We staan er al lekker op bij de UEFA, dit jaar al de geschudde bus van de Rangers, de onrust bij Arsenal (en toen al wedstrijd zonder publiek) en nu dit weer. En eerlijk is eerlijk, ik snap wel dat ze optreden als supporters zomaar het veld op kunnen en spelers aanvallen. Dat daar een zware straf op staat kan ik begrijpen.
+2/-0

1 jaar geleden
Kleurloos spel wat nog een enigzins redelijk resultaat oplevert.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Helaas viel de eerste goal te laat, maar PSV was toch vooral de tandeloze tijger.
Veel supporters gaan los op RvN na deze uitschakeling en wederom is er een gebrek aan visie binnen PSV.
Man, man…..kijk toch eens wat verder dan het gemis aan prijzen de afgelopen jaren (de dennenappel is overigens ook een prijs). Er is schoon schip gemaakt en ja, dat kost ons het kampioenschap, maar ik ben ervan overtuigd dat er volgend seizoen een zeer sterk PSV staat met visie. Stewart is al druk bezig.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Welke aanknopingspunten heb je al kunnen ontdekken daarvoor?
+1/-0

 
1 jaar geleden
A. Ik heb vertrouwen in RvN als trainer. Uiteraard valt hij te bekritiseren in zijn eerste jaar als hoofdcoach, maar hij heeft veel voetbalintelligentie, is een goede coach en rasechte PSV’er.
B. Ik zie veel potentie in het netwerk en de kwaliteiten van Stewart.
C. We hebben vermogen om deze zomer te investeren. Zowel het eigen vermogen is goed, maar door het afscheid van veel dure spelers kunnen we ook qua salaris meer bieden.
D. Brands blijft in mijn ogen een hele goede directeur (beter dan Gerbrands, die in mijn ogen te weinig voetbal met zich meebracht)
E. Wij zijn een club die altijd komen bovendrijven door eendracht, innovatie en wilskracht.
+1/-0

1 jaar geleden
Volgens het AD kreeg mauro rood na afloop? Klopt dat ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat heb ik dan even gemist terwijl ik een piepkleine scheldkanonnade aan het uitvoeren was. Commentaar op die scheids ? Of knokken?
+1/-0

 
Commentaar op de scheids ja. Of wellicht dat hij duwde
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom begon RvN niet met Silva en Luuk in de spits?Er was veel meer druk en Luuk werd er ook beter door ipv al dat voorzichtige geschuif wat niets opleverde.Zondag tegen FCT beginnen zoals PSV eindigde tegen Sevilla.Onnodige uitschakeling door die slechte 10 minuten in Sevilla en een veel te voorzichtige 70 minuten in Eindhoven.Dan maar alles op de beker die ook plaatsing voor de EL betekend ipv van die Conference League.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Zondag hopelijk 442 met Silva en Luuk in de spits. Kan Til weer mooi op de bank. Mauro op rechtsback erbij
+1/-0

 
433 kan ook gewoon met Silva als hangende linksbuiten, een beetje hetzelfde zoals we onder Cocu speelden met Locadia aan de zijkant. Kan Van Aanholt er mooi overheen denderen. En het belangrijkste: dan kan Xavi op zijn beste plek staan.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat moet je hier nu weer mee. Een 3-0 had er echt wel ingezeten. De tweede van Luuk was misschien net buitenspel, maar ik heb in de EL al duidelijkere buitenspelgoals gezien die wel telden. Dan was je er al geweest. Bakayoko schoot naast voor een leeg doel (had ook kunnen voorgeven), Veerman er dichtbij.... maar aan de andere kant de eerste 60(?) minuten geen bal tussen de palen. De 0 houden leek me onmogelijk, 3 keer scoren niet.

Snap hier zo weinig van he. je hebt na een 3-0 niets meer te verliezen. Begin gewoon meteen opportunistisch. Publiek scandeerde ook al alles of niets.

Maar vrees dat deze wedstrijd ons alleen nog maar meer problemen gaat opleveren. mauro dus geschorst voor het komende seizoen. En wat wordt de straf van de UEFA? Straks door een wonder voorrondes CL (stel dat we tweede worden) en dan zonder publiek tegen een ongetwijfeld zware tegenstander thuis moeten? Bovendien kunnen ons nu qua supprters niets meer permiteren denk ik.
+1/-0

1 jaar geleden
Niet zo slim van Mauro om na afloop te protesteren.Italiaanse en Spaanse scheidsrechter zijn daar heel gevoelig voor en het veranderd toch niets aan de uitslag.Die blessure tijd was een grote farce.Er werd grotendeels niet gevoetbald en toch floot die pedante scheids na 4 minuten af.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ach ik riep ook vanalles tegen de tv, nog minder zinvol. Echt slim is het misschien niet maar hij is echt een winnaar en zat propvol (terechte) frustratie. En als die scheids dan voor je langsloopt kan ik wel begrijpen dat je hem nog iets geeft om over na te denken.
Iedereen krijgt altijd ruim blessuretijd indien nodig behalve wij, dat zal ook Mauro steken.
+3/-0

1 jaar geleden
Dat het nog 2-0 wordt heeft gewoon puur te maken met het opportunisme waar PSV mee ging voetballen. Voetbaltechnisch gezien was het gewoon heel matig. Aad de MOS kan voorlopig zijn mond maar houden over Gutti dat hij altijd in de basis moet staan. Hij was vandaag met kop en schouders de slechste man van het veld. ik vind hem altijd al een zeer zwakke speler voor PSV en wederom is gebleken waarom. Overgens was ons middenveld zeer matig vandaag.
+1/-0

1 jaar geleden
PSV overall 2-3 (3 punten) ajaks 1-3 (1 punt). Hebben we het toch beter gedaan.

zat net ajaks te kijken, knokken op het veld in de slotfase en een knokpartij na afloop. Maar daar geen kaarten na afloop voor het vechten, nog geen gele. En wij rood voor Mauro die uitlegt vraagt ? (Misschien heeft hij het niet al te beleefd gevraagd, maar toch).
+1/-0

 
Dit seizoen gewoon de meeste coefficientenpunten van de Nederlandse clubs gehaald :B Al is het niet uitgesloten dat Feyenoord en AZ er weer overheen gaan komen, haha
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nog even en we spreken van een geslaagd Europees seizoen ;)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat is volgens Ruud zo
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ruud is wel veranderd ja, de spits Ruud was niet te genieten na een uitschakeling, dat was een echte winnaar die over lijken ging als het moest, had gehoopt dat het dat over zou brengen op het team.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Vooraf had ik er weinig vertrouwen in.
Op basis van het eerste duel, en dan met name de uitslag, en omdat ik tactisch denk dat we tekort schieten.

Gek, dat ik dan toch teleurgesteld ben, dat we de eerste 65-70 minuten eigenlijk helemaal geen wedstrijd hebben gezien. En dan ineens, ontvlamt het, en kom je net tekort. Al is net tekort net zoveel als helemaal niks.

Ik neem het Ruud kwalijk dat er te weinig naar geluk is gezocht. Misschien niet de eerste helft, omdat je het dan voetballend wil doen. Maar na rust, had ik eerder passie en opportunisme willen zien. Waarom Silva niet eerder naast Luuk? Waarom brantwaith er niet bij in de spits? Ik ben misschien geen trainer, maar ga er liever vanaf wetende dat we alles uit de kast hebben getrokken.

Ik lees nu dat we een goede Europese campagne hebben gehad. En dat we verloren hebben van een heel goed sevilla. Ik denk dat daar toch anders over. Eruit in de tussenronde. Eind februari weer klaar on Europa. PSV onwaardig als je het mij vraagt.

Uithuilen, en weer door.
+3/-0

1 jaar geleden
Een hectische slotfase verbloemt dat we dus gewoon afgegleden zijn naar Europese sub sub top. Ruud zegt dat de jonge spelers er nog niet klaar voor zijn maar de oudere spelers geven ook niet thuis. Echt een heel matige selectie dit. En waarom huren wij spelers die blijkbaar Of niet goed genoeg zijn om een hele wedstrijd te spelen Of niet fit genoeg om dat te doen. Wat een onzin dit. De scheidsrechter zal ik het maar niet over hebben en die eencellige EIKEL al helemaal niet.
Onze club is ver afgegleden en ik begrijp niet waarom mensen nu ineens zoveel vertrouwen in Stewart hebben. Wat heeft die dan helemaal op topnivo bewezen maar oke op ons nivo zal ie het wel redden en het is een gezellige brabander dat zal zeker een belangrijk gegeven zijn geweest. Cynisch.....ik vrees van niet
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zie niet in wat het voor nut zal hebben om RvN nu te ontslaan, hij moest en zou trainer worden van PSV 1 ook al gaf hij duidelijk aan zich er nog niet klaar voor te voelen. Ik neem aan dat de drammers die hem aan hebben gesteld dan ook opstappen? Zo zonde dit, als de 2e van Luuk had geteld had je het bij 3-0 in de verlenging nog kunnen pakken maar helaas... rommelige avond in een rommelig seizoen en hoop dat die lul die het veld opkwam de klappen van mede supporters nog steeds voelt, 20 jaar en dan al zo zo kansloos.
+1/-0

1 jaar geleden
Het was helaas gisteren weer zeer matig. Het positiespel is om te janken, net als het onder druk zetten van de tegenstander. De combinatie van deze twee zorgt voor 2 problemen: 1: de tegenstander kan vrij en risicoloos de bal rond laten gaan en tot kansen komt voor de goal 2. Als we de bal veroveren er weinig gunstige afspeelmogelijkheden zijn doordat bijna niemand een goede vrije positie kiest, waardoor diegene die de bal krijgt toegespeeld meteen een probleem heeft door pressing en vaak de bal kwijt raakt, of de bal zo snel moet doorspelen waardoor de volgende helemaal onder druk komt.
Het is allemaal zo zichtbaar en ik zie hier sinds de winterstop geen enkele verbetering in. Door alles of niets komen we nog op 2-0, waarom gebeurt dit pas zo laat in de wedstrijd???
+1/-0