Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV loopt in slotfase uit naar ruime winst tegen Excelsior


Tijdstip
8 april 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Philips Stadion


PSV loopt in slotfase uit naar ruime winst tegen Excelsior; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV loopt in slotfase uit naar ruime winst tegen Excelsior

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion opnieuw weten te winnen. Excelsior werd met 4-0 verslagen. Luuk de Jong, Xavi Simons, Fabio Silva en Érick Gutiérrez maakten de doelpunten.

Het duel werd al vroeg onderbroken vanwege een minutenlange blessurebehandeling van Excelsior-verdediger Nieuwpoort. Mede daardoor zou er uiteindelijk aan het eind van de eerste helft nog liefst zes minuten aan blessuretijd worden gegeven.

Nadat het duel weer was hervat kwam PSV na een goede aanval al snel op voorsprong. Patrick van Aanholt kapte zijn tegenstander goed uit en uit zijn pass kon Luuk de Jong eenvoudig binnen tikken.

Tegen de meest gepasseerde tegenstander van de Eredivisie en met een vroege voorsprong op zak leek het publiek in het Philips Stadion zich op te kunnen maken voor een doelpuntrijke avond. Het kwam daarmee echter bedrogen uit, want het doelpunt van De Jong zou uiteindelijk voor rust de enige serieuze aanval blijven.

Het tempo aan de kant van PSV lag veel te laag en de passing was erg slordig, waardoor Excelsior er meerdere keren gevaarlijk uit kon en zelfs enkele goede mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Doelpunten vielen echter niet, waardoor PSV met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Dat het publiek niet tevreden was, bleek ook wel uit het massale fluitconcert dat volgde.

In de tweede helft leek PSV een stuk scherper. Na enkele seconden volgde al een grote kans, maar het schot van Joey Veerman ging net naast het doel. Xavi Simons kreeg zelfs een enorme kans, maar voor open doel schoot hij over. Invaller Guus Til zag bovendien een poging gekeerd worden.

Gezien de stand leek het daardoor spannend te blijven, maar gezien het spelbeeld leek een tweede treffer voor PSV niet uit te kunnen blijven. Die volgde uiteindelijk een kwartier voor tijd. Jordan Teze zette goed druk en veroverde de bal. Fábio Silva zag zijn poging nog gekeerd worden, maar Simons kon vervolgens de rebound eenvoudig binnen tikken.

Excelsior leek daardoor definitief geknakt en al snel volgde de derde treffer. Uit een heerlijke voorzet van Simons met zijn buitenkant zorgde Silva voor de 3-0. Enkele minuten later maakte Érick Gutiérrez ook nog de 4-0. Til raakte bij een hoekschop de bal niet goed, maar daardoor kon de Mexicaan bij de tweede paal de bal binnen tikken en daarmee de eindstand bepalen.


Walter Benítez: 'Blij met mijn eerste wedstrijd sinds een maand'

In gesprek met ESPN gaf Walter Benítez aan erg blij te zijn. "Het was voor mij mijn eerste wedstrijd sinds een maand en we hebben natuurlijk een belangrijke overwinning behaald", aldus Benítez.

PSV had het lang lastig met Excelsior. "We speelden tegen een goede ploeg. Ook in de eerste helft speelden we best aardig, maar kwamen we tot te weinig kansen", zo gaf hij aan. "In de tweede helft ging dat beter. Deze overwinning is belangrijk voor ons, want we blijven onszelf verbeteren. Iedere wedstrijd zal belangrijk zijn."

Voor PSV was het bovendien positief dat AZ in eigen huis verloor van AZ. "Het zit allemaal dicht bij elkaar", zei hij daarover. "Wij moeten ons wel alleen maar focussen op PSV en zorgen dat we onze wedstrijden winnen. Ik ben blij met deze wedstrijd."


Patrick van Aanholt: 'Als ik de ruimte heb, mag ik van de trainer gaan'

Patrick van Aanholt was het in gesprek met ESPN eens met de opmerking dat PSV geen goede wedstrijd had gespeeld. "We begonnen nog wel goed, maar daarna zakten we weg. Zij gingen hoger druk zetten en met sommige momenten kwamen we er niet uit", aldus Van Aanholt. "Na rust pakten we dat op en gingen we ons spel spelen. De eindstand bepaalt het allemaal."

De linksback had een belangrijke rol bij de openingstreffer. "Ik zag de ruimte en als ik die heb, mag ik van de trainer gaan", zo gaf hij aan. "De eerste keer gaf ik de bal voor en blokte hij hem. Ik zei daarom tegen Joey dat ik de eerstvolgende keer hem af zou kappen en dat gebeurde. Ik zag Luuk vrij en dan was het een goede goal."

Van Aanholt stond regelmatig volledig vrij, maar kreeg vaak de bal niet. "Ik heb dat wel aangegeven dat we vaker het veld moesten verplaatsen van links naar rechts en van rechts naar links", zei hij daarover. "We bleven te vaak op de rechterkant hangen. Dat was wel begrijpelijk omdat we op rechts met een buitenspeler speelden en op links niet echt. De ruimtes lagen echter aan de andere kant en dan kun je met een of twee keer raken hun kapot spelen als we de bal in een hoog tempo houden. Dat kwam er vandaag echter niet aan te pas."


Ruud van Nistelrooij: 'Het niveau in de eerste helft was niet goed'

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij kritisch op zijn ploeg. "De eerste helft was gewoon niet goed. We eindigden wel goed met een 4-0 uitslag", aldus Van Nistelrooij. "Je weet dat je met onze kwaliteiten een tegenstander in balbezit kapot kunt spelen. Dat gebeurde uiteindelijk, maar het niveau in de eerste helft was niet goed."

Van Nistelrooij was het niet eens met de opmerking dat PSV slap oogde. "Je eindigt uiteindelijk zoals je wil. Je wil winnen en je doelsaldo op orde krijgen. Met vier doelpunten verschil doe je dat ook en dan eindig je met een goed gevoel", zo gaf hij aan. "Natuurlijk is er de kanttekening dat je niet goed genoeg begon. Dat had met die scherpte te maken."

De trainer vond ook niet dat zijn ploeg te weinig initiatief nam. "Als je de tweede helft kijkt, dat had met intensiteit te maken. Dat was er in de eerste helft niet", zei hij daarover. "Je gaat dan met 1-0 de rust in, maar Excelsior had een paar momenten dat ze er uit konden komen. Dat was in de tweede helft niet het geval. Als je zo kan starten is dat natuurlijk beter, maar uiteindelijk ga je hier met een goed gevoel weg."


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('12)
Goal
2-0 Xavi Simons ('78)
Goal
3-0 Fábio Silva ('82)
Goal
4-0 Érick Gutiérrez ('87)
Scheidsrechter
Dieperink
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Excelsior Rotterdam: Zagre
Kaart
Excelsior Rotterdam: Horemans
Kaart
Excelsior Rotterdam: Ayoub
Kaart
Excelsior Rotterdam: Baas

Opstelling PSV

Fábio SilvaLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanXavi SimonsÉrick Gutiérrez


Patrick van AanholtOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 Guus Til voor Luuk de Jong
'63 Anwar El Ghazi voor Johan Bakayoko
'63 Jarrad Branthwaite voor André Ramalho
'83 Thorgan Hazard voor Xavi Simons


Opstelling Excelsior Rotterdam

LamprouDriouech


BaasGoudmijnKoopmeiners


ZagrePierieNieuwpoortEl YaakoubiHoremans


Van Gassel

Wissels:

'7 Seymor voor Nieuwpoort
'64 Ayoub voor Pierie
'64 Naujoks voor Koopmeiners
'74 Agrafiotus voor Driouech
'74 Tjoe-A-On voor Zagre
'83 Eijgenraam voor Horemans


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
10  6 4-0 (2-0)
11  6 4-0 (2-0)
12  6 4-0 (2-0)
13  6 4-0 (2-0)
14  6 4-0 (2-0)
15  6 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.60. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (55 -> 5,0)
2. Érick Gutiérrez (51 -> 4,0)
3. Fábio Silva (19 -> 3,0)
4. Patrick van Aanholt (11 -> 2,0)
5. Walter Benítez (7 -> 1,0)
6. Niemand (6 -> 0,0)
7. Olivier Boscagli (5 -> 0,0)
8. Joey Veerman (4 -> 0,0)
8. Johan Bakayoko (4 -> 0,0)
10. Guus Til (1 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Tegen Excelsior en Volendam moet er 'gewoon' gewonnen worden. Ajax zal thuis tegen Fortuna en Emmen ook winnen. En dan is de grote onderlinge clash op 23 april.

En ondertussen stiekem hopen dat Feyenoord punten laat liggen in Leeuwarden of thuis tegen Utrecht na de zware wedstrijden tegen AS Roma.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
PSV kennende wordt Volendam uit lastiger dan Ajax thuis.
+2/-0

6 maanden geleden
Lijkt mij toch gewoon 3 punten in de pocket?
+1/-0

6 maanden geleden
PSV heeft het al jaren, maar dit jaar in het bijzonder, moeilijk tegen tegenstanders die de bal aan PSV laten. Ik hoop dat het ditmaal anders is en er weereens een ouderwetse 6-0 op het bord staat, maar ik vrees weer voor een draak van een wedstrijd met een kleine overwinning
+1/-0

6 maanden geleden
Met het oog op Ajax - nu gelijk in aantal punten - is doelsaldo belangrijk geworden.
Is Mwene nog niet terug?
En alsjeblieft nu eens niet met Til beginnen.
+2/-0

6 maanden geleden
Aub Ruud, geen Til, geen El Ghazi, met Guti en met Simons op 10.
+2/-0

 
CMGBL (geschorst)
6 maanden geleden
Ook zeker geen de Jong aub, zet Fabio maar op die plek.
+3/-0

6 maanden geleden
Net de prijs voor de bekerfinale gezien.Ik vrees dat veel supporters hierdoor afhaken.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Bijna gelijk aan die van vorig jaar en toen was het in no-time uitverkocht?
+5/-0

6 maanden geleden
PSV heeft (meer) doelpunten nodig. Doorslaggevend bij een gelijke stand voor plaats 2. Zou daarom wat aanvallender gaan spelen thuis tegen Excelsior. Ik zou deze 11 opstellen
Benitez; Teze, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt; Sangaré of Guti. Veerman; Bakayoko, De Jong, Simons en Savio. Simons op 10 en Savio op links.(Mwene, Branthwait,Hazard eventueel later inbrengen) Vind het wel een moeilijke keuze tussen Sangare en Guti, kleine voorkeur voor Guti maar daar is de trainer voor.
+2/-0

6 maanden geleden
Benitez, Branthwaite en Boscagli er weer bij. Iets met een borrel en 3 slokken...
+1/-0

 
6 maanden geleden
Boscagli, benitez, branthwaith, borrel.
+1/-0

Riverside (geschorst)
6 maanden geleden
Ik blijf erbij dat we met deze selectie icm mijnheer Schmidt 10 punten nu boven Feyenoord hadden gestaan…..
Wanneer je een Guti in je selectie hebt…. Schrijf je die naam als eerste op het bord….. dat is het cement van het elftal, zonder dat word het regelmatig “los” zand…
+6/-0

 
6 maanden geleden
Ik vind ook dat Guti tactisch PSV naar een hoger niveau tilt, en zich slim opsteld in het veld. Maar kennelijk ziet RvN dat niet of heel anders.
+1/-0

6 maanden geleden
Als ik lees dat Ruud in de bekerfinale kiest voor bekerkeeper Drommel, dan snap ik niet waarom we tijdens de halve finale tegen een amateurclub de CL benadering hadden… daar blijft weinig van over als je in de finale niet met je beste elf speelt. Het is ook niet zo dat drommel weinig heeft gespeeld dit seizoen, dus die finale kan je prima Benitez opstellen… Het gaat om flink wat centen iedere keer, dus kappen met lief zijn ruudje
+1/-1

6 maanden geleden (gewijzigd)
Geen Sangare 😔. Teze weer rechtsback 😔. Kapitaalvernietiging. Teleurstellend dat Ruud de beste spelers niet kan laten functioneren zoals Roger dat wel kon.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Ruud wil minimaal de 2e plaats behalen, dan kun je toch het beste met deze 11 spelen!!
Je kunt beter de CL halen, dan Sangare voor 37M verkopen …
+1/-1

 
6 maanden geleden
En ik vraag het je (nogmaals): wat heeft Roger bereikt??
+1/-1

 
6 maanden geleden
Heel veel meer punten dan Ruud en nipt achter een ongenaakbaar geacht Ajax geëindigd. Je moet t wel in perspectief zien allemaal
+3/-1

 
6 maanden geleden
Met punten koop je niks …
En was het spel beter/mooier??
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
6 maanden geleden
M.i. was het het beste voetbal sinds jaren hier.
+1/-0

 
6 maanden geleden
En nooit van die idiote uitspraken van dat je het maximale uit de spelers hebt gehaald terwijl je je het hele seizoen onsterfelijk belachelijk hebt gemaakt met een historisch laag aantal punten in wedstrijden tegen teams uit het rechter rijtje….. Schmidt heeft vrijwel een heel seizoen in ons lege stadion moeten spelen. Heeft de KNVB beker gepakt en spelers die al mij of meer waren afgeschreven weer aan de praat gekregen. Dat hij nu top presteert bij Benfica kan ook niemand ontkennen. Ik vind Ruud een club icoon, maar geen goede trainer en absoluut geen kwaliteit om spelers in minder belangrijke wedstrijden te motiveren. Het was een experiment in een periode waarin je simpelweg als club niet mag experimenteren.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Vorig jaar was iedereen anti-Schmidt, en kon hij niets goed doen. Om eerlijk te zijn had hij van mij best langer mogen blijven …

En nu dat Ruud, notabene een beginneling in het vak, met een 20? jaar minder ervaring dan Schmidt, het niet zo doet als we allemaal gehoopt hadden … nu was Schmidt in een keer de beste?!

Het zou de echte supporters hier sieren als ze Ruud gewoon blijven steunen … hij kan notabene nog bijna net zoveel punten halen als Schmidt vorig jaar!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Beste @dekenner, ik ben wel blij met Guti voor de verdediging en Veerman en Xavi daarvoor. Ik denk dat die combinatie nu het beste voetbal gaat geven. Sangare is nu niet in vorm.
Tav Teze ben ik het natuurlijk met je eens. Is Mwene niet fit if zo ?
+2/-0

 
6 maanden geleden
Mwene staat niet eens op de lijst, dus helaas moeten we het wel doen met Teze.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik ben ook zeker blij met Gutierrez. Maar voor mij is het nooit de keuze Gutierrez of Sangare. Dat Sangare niet functioneert vind ik volledig aan de technische staf te wijten. Sangare vertegenwoordigd niet voor niks de meeste waarde. Dat is niet omdat ze hem zo aardig vinden. Het is aan de coach om die lui er zo goed mogelijk uit te laten zien.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik hoop nu toch echt eens op een gretige en scherpe ploeg van de eerste tot de laatste minuut. Een ploeg die uitstraalt dat ze weten dat het publiek vermaakt hoort te worden en dat het doelsaldo wel eens heel erg belangrijk kan zijn aan het eind van de rit.
En dat laatste zou je gezien het verleden niet eens uit hoeven leggen. Ik hoop dat Luuk een fantastische pot gaat spelen, maar mocht dat niet het geval zijn dan hoop ik toch dat RvN op tijd bijstuurt en met jongens als Hazard, Silva of van Duiven gaat spelen. Als Luuk in de lucht het verschil niet kan maken heb je er maar bar weinig aan.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Silva staat al in de basis …
+1/-0

 
6 maanden geleden
Mijn avond kan niet meer stuk 😉
+2/-0

6 maanden geleden
Kom op jongens, we staan voor, maar thuis tegen Excelsior moet je toch wel wat meer laten zien. En dan bedoel ik niet terug terug naar Ramalho en Benitez, die op papier niet de beste pingelaars zijn.
+2/-0

6 maanden geleden
Het is tot nog toe toch weer een zouteloos potje tegen een degradatiekandidaat waarvan de helft barst van de honger.
+3/-0

6 maanden geleden
En dan straks in de laatste wedstrijd tegen AZ ineens inzien dat het doelsaldo belangrijk kan zijn. Wat een rare wedstrijd is dit. Komt dit tempo vanuit de spelers of is het de staf die zegt dat controle heel belangrijk is, om vervolgens Ramalho te laten opbouwen.
+1/-0

Riverside (geschorst)
6 maanden geleden
Ondanks zijn goal, luuk maar eens een x wisselen…..
+1/-0

 
CMGBL (geschorst)
6 maanden geleden
100% deze man kan echt totaal niet voetballen waardoor spelers als Simons, Fabio en Bakayoko er niet uitkomen. Stel die de Jong toch aub niet meer op en speel eens een keer met die van Duiven op zijn plek of Fabio in de spits want die is echt geen links buiten.
+2/-0

6 maanden geleden
Haal Tese er maar uit is de zaak aan het vertragen en speelt heel slecht.
+3/-0

Riverside (geschorst)
6 maanden geleden
En wat is Teze slecht, ook tegen mindere tegenstanders, deze week al, nu weer, excelsior speelt met 1 spits…. Dan kun je Teze er toch uithalen voor Sangare? Of ben ik nou gek? Gewoon 4 verdedigers tegen 1 aanvaller?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik zat ook al met het idee om ipv Teze dan Sangare op de RB-positie te zetten,
+1/-1

6 maanden geleden
Het is weer niet om aan te gluren... Nu bij Simons de vorm weg is zie je pas goed dat het echt stuk voor stuk spelers zijn die niet op de mat kunnen leggen wat er nodig is om kampioen te worden. Staat dat bordje niet meer op de Herdgang over talent en hard werken?
+1/-0

6 maanden geleden
Ramalho, Teze, De Jong.. je kan het hele team wel wisselen. Alleen Fabio Silva lijkt met plezier zijn schoenen aan te hebben getrokken en V Aanholt met een schitterende actie bij de goal. Al dat stiltstaan kan ik echt niet begrijpen. Een fout maken kan, niets doen niet.
+2/-0

6 maanden geleden
Toch wel knap van dit stelletje kanslozen dat ze Spakenburg in eigen huis hebben weten te verslaan. Ik begin dat spontane feest na afloop van die wedstrijd alsnog te begrijpen.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Tergend slecht (weer). Alleen Veerman laat af en toe zijn gave bal behandeling zien maar verder is het echt ongelooflijk zwak.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Die ook niet … geeft ook (te)veel slechte passes …
+1/-1

6 maanden geleden
We verlost RvN nu eindelijk eens uit z’n lijden. Dit elftal is ziek!
+4/-0

6 maanden geleden
De lijn spakenburg wordt voortgezet,wat een gezapige bende.
+3/-0

6 maanden geleden
Schaam je eigen kapot PSV met deze rust stand ik heb het idee dat ik naar een amateur wedstrijd zit te kijken.
+3/-0

6 maanden geleden
Het antwoord van van Nistelrooij voor meer voetbal in de ploeg is Guus Til…
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ik ben ook geen fan van Til, maar wat moet Ruud dan .. ze zijn allemaal slecht!
Een balletje over 10- 20 meter komt nog niet eens aan …
+3/-0

 
6 maanden geleden
Als ik nu hoor dat ie de jong eruit haalt dan mag het… benieuwd naar een voetballende aanval. Nog liever Hazard of El Ghazi dan op links en Simons achter de spitsen…
+2/-0

 
6 maanden geleden
En dat had ie al kunnen/moeten zijn …
+1/-0

6 maanden geleden
Zeer triest voetbal wat PSV laat zien, ABOMINABEL
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Je kan wel spelers wisselen maar daar gaat het niet om! Dit is gewoon een typisch voorbeeld van een trainer/coach die geen voetbal in z’n elftal weet te krijgen. Spelers worden alsmaar onzekerder en durfen de bal gewoon niet meer te ontvangen, bang om iets fout te doen. Dan krijg je dit resultaat. Wanneer wordt nu eindelijk eens ingezien dat we niet ineens 22 amateur voetballers binnen de selectie hebben maar er trainer die een elftal steeds meer verkrampt laat en onzeker laat voetballen
+5/-1

 
6 maanden geleden
Wat denk je van een technische staf, die goede ideeen en tactiek heeft, maar een groot deel van het team dat het gewoon niet kan uitvoeren?? Je ziet het toch in de 1e helft dat bv simpele passes gewoon niet lukken … hoe kun je dat de trainer verwijten?

Ik denk dat die wissel van De Jong het spel gewoon heel goed heeft gedaan …sorry Luuk, ik kan er ook niks aan doen …
+1/-0

6 maanden geleden
Silva moet meer naar links … dan gaan de ballen ook niet telkens naar rechts, wat gewoon onze zwakste kant is …

Ok, toch De Jong eruit … niet slecht (misschien) …
+1/-0

6 maanden geleden
Waarom de Jong eruit, heh?
En waarom speelt hazard niet, wat een wisselbeleid.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Voor die Hazard is twee miljoen neergelegd. Die zit met salaris per minuut inmiddels in de buurt van wat Ronaldo verdient per minuut speeltijd 🫣
+1/-1

6 maanden geleden
We zitten al weken naar niks te kijken en toch ga ik elke week weer trouw kijken in de hoop dat het deze keer toch echt beter zal zijn. Maar helaas weer terleurstellend! Het tempo is weer veels te laag, het eindeloze gebrei van die bal achterin. Teze die staat te zwemmen, dekt zijn man niet, is overal te laat en toch krijgt hij elke keer de bal aangespeeld als een soort spelverdeler. Als het van hem moet komen dan zijn we wel erg diepgezonken! Wat een waardeloze speler, gauw verkopen.
+2/-0

6 maanden geleden
ik denk dat ik de uitslag tegen Volendam maar eens ga veranderen wie gaat er nog een doelpunt maken bij PSV!!!!!!
+1/-0

6 maanden geleden
Ik trek dit echt niet meer, het wordt nu echt tijd voor een enerverender hobby dan PSV kijken. Ik twijfel nog tussen kantklossen en macramé-knopen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
De hobby PSV-kijken begint inderdaad meer op een nachtmerrie te lijken.
Als dit een wedstrijd tussen twee grote CL-wedstrijden zou zijn dan zou ik het nog kunnen begrijpen, maar daar is geen sprake van.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik dacht toch echt dat tegen Spakenborough een soort van ondergrens was bereikt. Maar dit gaat naar die ondergrens toe en er zelfs overheen. Tjongejongejonge. Weer die pot vaseline paraat. Volgende week uit tegen Volendam zet ik hem vanaf minuut 1 al wel klaar. Wat snak ik naar het einde van het seizoen zeg.....
+2/-0

 
6 maanden geleden
Uitspreken als [speekenbroow] 😉
+2/-0

 
6 maanden geleden
Hebben we nog Teletekst als alternatief ?
+1/-1

 
6 maanden geleden
Ja hoor, 818 en vanavond 822. Just like the old days....
+2/-1

 
6 maanden geleden
Toch nog 3-0, misschien de samenvattingen gaan kijken, wat oh wat was het stroef.
+1/-2

6 maanden geleden
Zouden ze onze laatste berichten hebben gelezen? Ik ruim de vaseline maar op.
+1/-1

Riverside (geschorst)
6 maanden geleden
Guti altijd goed, wat ben ik blij met hem en mooie spelvreugde van Silva en Simons, fijn goede fanatieke jongens die absoluut behouden moeten blijven, ook al gaat het niet altijd goed, altijd 200% inzet, daar houd ik van, uiteindelijk kom je er zo wel!
+5/-0

 
6 maanden geleden
En een dynamische invalbeurt van El Ghazi ….

De score verbloemt veel maar dit was echt heel erg slecht tegen een zeer zwak Excelsior.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Eindelijk .. iemand die de positieve punten durft te vernoemen, en niet alleen klaagt!!
+3/-0

6 maanden geleden
Moest de scheidsrechter naar huis? Drie minuten blessuretijd… Is dit alleen relevant als het 1-1 staat of psv 1-0 voorstaat? Komen we eindelijk op stoom, dan mogen we toch ook wel ff aan het doelsaldo werken
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dat idee had ik ook .. kan op het einde v/h seizoen toch parten gaan spelen ….
+1/-0

 
6 maanden geleden
Als het Feyenooit was geweest en zij hadden een goal nodig waren het er minimaal 9 geweest
+3/-0

6 maanden geleden
Het resultaat doet anders vermoeden maar het was zeer droevig,weinig vaardige spelers die in een hoger tempo kansen kunnen creeren.
Komend seizoen flink doorselecteren en spelers aantrekken die wel comfortabel aan de bal zijn.
+6/-0

 
Riverside (geschorst)
6 maanden geleden
Uhm, een type mario Gotze 😉😜👍
+2/-0

 
6 maanden geleden
Nou, 9 goals en 10 assists in twee seizoenen eredivisie als vooral aanvaller. Dat is ongeveer gelijk aan het schema van Bakayoko.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Maar het voetbalspel is veel meer dan goals en assists maken en Bakayoko zou ik er voor volgend seizoen graag bijhouden.
+1/-0

6 maanden geleden
Op basis van de eerste 70 minuten krijgt iedereen een onvoldoende
+3/-1

 
6 maanden geleden
Ik vond het na rust al meteen een stuk beter. Die kansen van Veerman, Til en vooral Simons hadden er allemaal in gemoeten.
+1/-0

6 maanden geleden
Ruud gaat uiteindelijk met een goed gevoel weg. Nou ik niet. Dit was echt 1 van de slechtste wedstrijden die ik ooit gezien heb.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je zo'n eerste helft laat zien. Waar zit ik naar te kijken? Het is dat Excelsior na de 70e minuut door haar hoeven zakt maar met wat pech hadden ze nog gescoord ook en dan had ik het nog wel eens willen zien.
Echt ik zie geen plan, geen automatismen en op een enkeling na geen voetbalkwaliteit.
De jongste speler moet dit seizoen redden. Dat zegt genoeg.
Treurig dat er zo weinig zelfreflectie is ook. We zijn allemaal lekker blij met het resultaat. Triest!
+10/-1

6 maanden geleden
Als ik Benitez na afloop Excelsior hoor omschrijven als ''big team' en 'strong opponent' dan maak ik me wel een beetje zorgen. natuurlijk mag je respect hebben voor je opponent, maar dit slaat echt te ver door. Laten we het maar houden op een taalbarriere dan...
+6/-0

6 maanden geleden
Gisteravond zaten er behalve Stewart en Brands ook Hiddink en Ji Sung Park op de tribune(die mogelijk iets voor Psv gaat doen).
Hopelijk is er nog tot in de late uurtjes door geborreld en besproken hoe dit Psv nou nog eens versterkt kan worden en kan doorgroeien.
+3/-0

6 maanden geleden
Als ik hier de reacties lees dan blijft er maar 1 conclusie over voor volgend seizoen,afscheid nemen van de technische staf...
+5/-1

6 maanden geleden
Wat een armoede was dat zeg. Met een hoofdrol voor Teze. Wat is die slecht. Die late 3 treffers zijn een kleine pleister op een hele grote wond. Maar ik ben niet vergeten wat ik die 78(!) minuten daarvoor heb gezien.

En als ik dan lees dat Ruud na de wedstrijd zegt dat we stabieler moeten worden dan knakt er iets. Heeft meneer wel in de gaten dat er nog maar 6 wedstrijden te spelen zijn? En dan in de zomer zeker verkondigen dat we opnieuw moeten gaan bouwen?
+5/-0

 
6 maanden geleden
Teze kreeg zelfs nog complimenten voor de tweede helft. Op die voorzet na was het echt niet best hoor. Kan me niet voorstellen dat we in jong psv niet een betere voetballende back hebben lopen die we tegen Excelsior prima kunnen opstellen. Deze wedstrijd kan je zelfs een middenvelder rechtsback zetten met iets meer opbouwend vermogen.
+2/-0

6 maanden geleden
Het is te hopen dat we in vorm zijn tegen de tijd dat we weer twee keer tegen Amsterdam gaan spelen. Daarin gaat het succes.van dit seizoen nog bepaald worden, ondanks alle zwakke wedstrijden die we hebben gezien. Tot nog toe zijn we best goed in de toppers.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
De uitslag verbloemt het zeer matige spel. Er is een zwaar gebrek aan creativiteit en risico nemen zodra de bal over de middenlijn gaat, en dat verwijt ik de TS, niet de spelers. Er worden nauwelijks bewegingen door spelers gemaakt om tussen de linies te gaan staan en daar om de bal te vragen, waardoor er praktisch geen bal de diepte ingaat maar continu horizontaal en terugwaarts rondgespeeld wordt en een tegenstander niet verrast kan worden. Er zitten ook totaal geen automatismen in daarvoor tussen de spelers onderling. Mij lijkt o.a. de oorzaak dat er continu veel wisselingen in de basis zijn qua spelers maar ook qua positie. Zie Simons bv.: eerst op links dan weer in de spits, dan weer vanaf het middenveld, ik kan het eerlijk gezegd allemaal niet meer volgen waar de TS mee bezig is. Ik geloof niet dat er één speler op het veld staat die op 100% van zijn capaciteiten speelt. De uitstekende van Aanholt is misschien de uitzondering, maar dat is op de positie als linksback wellicht wat eenvoudiger. Van de met veel bombarie binnengehaalde Fabio Silva heb ik nog niet veel gezien, behalve dat hij 'hard werkt'.
Na 28(!) wedstrijden zijn we geen steek opgeschoten qua ontwikkeling op het veld. Ben benieuwd wat de interne evaluatie zal zijn einde seizoen.....
+3/-0

 
6 maanden geleden
Hele goede analyse. Er wordt vaak gezegd dat we te weinig kwaliteit hebben, maar geen enkele speler haalt het niveau wat ze eerder al gehaald hebben (uitzonderingen idd een Simons en van Aanholt). Bovendien, als je moeite hebt met Excelsior, Spakenburg, Cambuur, Groningen, etc. dan weet je bij voorbaat dat kwaliteit niet het grootste probleem kan zijn.

Ik vraag mezelf onderhand af of we met nog een jaar van Nistelrooij niet nog verder af gaan glijden en volgend seizoen naast die cruciale eerste of tweede plaats gaan grijpen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Idd, we zakken regelmatig door de ondergrens, dat krijg je als je niet eens ' 'back to basic' kunt gaan als het niet loopt: pressing spelen en dan verder kijken. En zelfs dat ontbreekt dan bv. tegen een Emmen en Cambuur. Had serieus graag een succesvolle trainer van Nistelrooy gezien, want dat gun je hem, maar de realiteit is helaas anders.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ik denk net als @Kleine1 dat het wel degelijk aan de kwaliteit van de selectie ligt en dan met name dat het inzicht ontbreekt bij een groot gedeelte van de selectie.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Jij denkt dat het aan de kwaliteit van de selectie ligt dat we verliezen van Cambuur, Groningen en Emmen?

Kijk dat we Arsenal en Sevilla niet op de knieën krijgen, dat ligt inderdaad aan de kwaliteit van onze selectie. Maar van het hele rechter rijtje in de eredivisie zouden we met 11 reservespelers op blote voeten ook gewoon moeten kunnen winnen.

Wat dat betreft heb ik enorme bewondering voor Slot. Zo'n ontzettend matige selectie en dan zo'n absurde resultaten behalen. Meerdere spelers waar niemand verwachtingen van had spelen de sterren van de hemel. Voor aanvang van de competitie vroeg ik me af of Feyenoord opgewassen zou zijn tegen AZ en Twente. Nu worden ze kampioen, onterecht uitgeschakeld in de halve finale van de beker en in de kwartfinale van de Europa League. Resultaten waar wij giga trots op zouden zijn.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Juist inderdaad tegen genoemde clubs gaan ze er gemakzuchtiger tegenaan en dan blijkt dat ze worden afgetroefd op inzet.
Dus ontbreekt de kwaliteit om die ploegen voetballend opzij te zetten.
Het gaat erbij mij moeilijk in dat RvN die in de absolute top heeft gespeeld en alles heeft meegemaakt niet het bewustzijn zou hebben hoe ploegen te moeten laten spelen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dus verliezen van de onderste 2 (als enige ploeg in de competitie), maar wel als enige ongeslagen blijven tegen feyenoord en waarschijnlijk ajax. Er vanuitgaande dat we die winnen ;)

Dan heeft het juist niks met het potentieel te maken, want als dat niet in orde was dan win je niet van die ploegen, net als een arsenal bijvoorbeeld.
Ik wil juist feyenoord als voorbeeld nemen. Die spelersgroep is niks beter als die van ons. Maar zij halen er wel alles uit.
En ik heb bij hen geen twijfel of ze winnen van de onderste ploegen. Dat zegt mij dat er dus een trainer zit met een plan, die alles uit de spelers haalt, ongeacht de tegenstander.

Ik vind RvN een held, op basis van resultaten uit het verleden. En een bijzonder fijn mens bovendien. Maar hij weet ook hoe het werkt in de top. En daar schaar ik PSV ondanks resultaten dit en vorige seizoenen nog onder.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Wat Cambuur en Groningen tegen ons hebben,scherpte vanaf de eerste minuut kunnen wij tegen de topclubs hebben of zou RvN het tegen die clubs ineens wel kunnen en dan wel de goede trainer zijn?
Waarschijnlijk zal de waarheid wel ergens in het midden liggen,maar ik ben nog niet overtuigd dat het enkel aan de trainer ligt.
+2/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Kip en ei.
Bij wedstrijden tegen topclubs is er geen intrinsieke motivatie nodig. Bij wedstrijden tegen de kleintjes wel. En ja, dat moeten spelers zelf oproepen. Maar kijk naar feyenoord, daar lukt het wel structureel. Ligt dat aan de spelers? Of aan de technische staf om het aan de praat te krijgen? Ik neig vooral naar het tweede.

Laat ik het anders zeggen. Cambuur was in de competitie de eerste echte zeperd. Als het daarbij gebleven was, denk ik dat RvN in staat is de groep te laten leren, en voor te bereiden.

Maar wat mij vooral tegenstaat is dat ik geen tactiek of echt spel plan zie. Of ik kijk niet goed. Het kan gewoon niet, dat je tegen cambuur, Groningen én Emmen verliest, en tegen fortuna een voorsprong weggeeft tegen 10 man.

Elke wedstrijd heeft zijn verhaal. Cambuur was denk ik de slechtste wedstrijd die ik me kan heugen in mijn carrière als supporter. Groningen was tot 5 minuten voor rust niks aan de hand, mis je gigantische kansen en geef je het in 5 minuten finaal weg. Emmen was weer dramatisch slecht, en tegen fortuna dramatisch verdedigd en geloof ik 20 kansen gemist.

Ik ben het op vele vlakken met perez eens. Je moet niet praten over 40 goeie minuten tegen Groningen. Maar over die 5 slechte. Want 40 minuten tegen Groningen hoort normaal te zijn. En dat er bij PSV geen stabiliteit te bekennen is. En dat na 28 competitie wedstrijden. Dat kan niet, en daar is de technische staf verantwoordelijk voor. Hoe aardig RvN ook is.
+1/-0

 
6 maanden geleden
@alchemist, je noemt 'gemakzuchtig'? Als je dat al als reden wil opvoeren moet je je ook maar eens afvragen welke speler/selectie bij een trainer er blijkbaar al een heel seizoen weg kan komen met zo'n attitude. (antwoord:bij geen een serieuze trainer)
+1/-0

 
6 maanden geleden
Een goede voetballer is nog geen goede trainer. Marco van Basten is daar het ultieme voorbeeld van.

Verder is het aan de trainer om ervoor te zorgen dat spelers niet gemakzuchtig denken over een tegenstander. En dan kom ik weer bij Slot. Die heeft het voor elkaar gekregen dat Feyenoord tegen iedere willekeurige tegenstander de gashendel volledig opentrekt. 90 minuten lang, al is dat een liedje van een andere club.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Zo lang de resultaten goed blijven zijn, dan blijft die “spirit” in het team zitten, en lukt uiteindelijk alles.
Wij hebben toch ook van die seizoenen gehad, dat we bv iedere wedstrijd nog in de laatste minuten konden beslissen, of Ajax had zo’n seizoen waarin alles meezat en liep en dan zelfs de halve finale van de CL haalde …. Feyenoord zit nu in dat vaarwater, maar het zou volgend seizoen, bij enkele tegenslagen, en zelfs dezelfde selectie, zomaar weer eens anders kunnen.

Dit alles ligt niet alleen aan de trainer, of alleen aan de spelers …. veel gaat en staat met een dosis geluk.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik ben het in ieder niet oneens met jullie betoog maar om alles af te schuiven op de ts gaat mij ook te ver.
Bij voorgaande trainers was het veldspel niet veel beter,ook onder Schmidt was er veel geklaag.
Uiteindelijk is hij vertrokken omdat hij het met name niet eens was met het ambitiepeil van de club dus misschien zit het probleem veel dieper en is het de algehele cultuur binnen de club.(te vrijblijvend).
+2/-0

 
6 maanden geleden
Er was onder Schmidt zeker geklaag. Maar we zagen toen wel vooruitgang. Bovendien toont die dit seizoen wel aan wat voor een toptrainer hij is. 2 nederlagen in 51(!) wedstrijden, waaronder 12 in de (voorronde) Champions League.

Onder Van Nistelrooij heb ik nog geen vooruitgang gezien. Ik heb al 10x gehoord dat bepaalde dingen niet meer mogen gebeuren en al 10x dat we stabieler moeten worden. Voor beide opmerkingen is het wachten op nummer 11.
+1/-0

 
Brenetjes (geschorst)
6 maanden geleden
Twee seizoenen lang heb onder andere jij hier non stop lopen te verkondigen dat Schmidt ontslagen moest worden en alles de schuld was van Schmidt, maar nu is hij opeens een toptrainer :D
+2/-0

 
6 maanden geleden
Schmidt ìs ook een toptrainer. Onder hem heeft PSV heel veel vorderingen gemaakt mbt. structuur in het veld, er werd modern voetbal gespeeld die je bij grote clubs in Europa ziet. De selectie was minder dan ajax maar op een haar na werden we geen kampioen, en toonde PSV veel veerkracht. Ik vond de bekerfinale een perfect voorbeeld van de wijze waarop Schmidt PSV liet spelen ondanks dat de tegenstander kwalitatief beter was en er een achterstand weggewerkt moest worden en hoe PSV eenheid uitstraalde die dag.
Begin dit seizoen werd een totaal andere weg ingeslagen, en dat mag je de TS, destijds John de Jong wel verwijten dat hij dit toe heeft gelaten. Momenteel plukken we daar de wrange vruchten van. Met een beetje pech zijn we Xavi na dit seizoen al weer kwijt omdat hij geen perspectief ziet op vooruitgang in het spel waardoor hij hier al uitgeleerd is.
+2/-0