Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Voorbeschouwing PSV-Apollon Limasol


Tijdstip
Overmorgen 20:30
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


PSV.supporters.nl Scorebord

Vooralsnog zal er van deze wedstrijd geen live verslag worden gedaan op het PSV.supporters.nl Scorebord (klik hier als je wilt helpen).


Michal Sadílek geschorst tegen Apollon Limassol

PSV zal het volgende week in de thuiswedstrijd tegen Apollon Limassol moeten zonder Michal Sadílek. De Tsjech in geschorst omdat hij donderdagavond in blessuretijd tegen Haugesund zijn derde gele kaart van het seizoen pakte en daarom automatisch een wedstrijd moet missen. Eerder kreeg Sadílek ook al geel in beide wedstrijden tegen FC Basel.

Ook Steven Bergwijn kreeg in beide wedstrijden tegen de Zwitsers een gele kaart, zodat hij bij een volgende gele kaart ook een wedstrijd geschorst zal zijn. Mocht PSV de groepsfase bereiken, zullen alle gele kaarten komen te vervallen en begint iedereen weer met een schone lei. Een eventuele schorsing blijft dan wel staan.


PSV trof nog nooit een ploeg uit Cyprus

Om de groepsfase van de Europa League te kunnen halen, zal PSV in een tweeluik moeten zien af te rekenen Apollon Limassol, de nummer drie van Cyprus van afgelopen seizoen. De Cyprioten hebben nog geen competitiewedstrijd gespeeld dit seizoen. Normaal gesproken zou deze aankomend weekend beginnen, maar net zoals dit bij PSV het geval is, is ook het duel van Apollon uitgesteld vanwege de Europese verplichtingen. Wel heeft de ploeg inmiddels al drie voorrondes af moeten werken.

Apollon Limassol begon het Europese seizoen tegen Spyris Kaunas uit Litouwen. De uitwedstrijd werd al met 0-2 gewonnen en in eigen huis werd het met 4-0 helemaal afgemaakt. In de volgende ronde kende de ploeg beduidend meer problemen met het Ierse Shamrock Rovers. In beide wedstrijden wist de thuisploeg met 2-1 te winnen, waarna Apollon in de verlenging toesloeg. Daarna trof het Austria Wien. Op bezoek in Oostenrijk werd al met 1-2 gewonnen. Ondanks dat Austria Wien in Cyprus nog op voorsprong kwam, wist Apollon dit duel met 3-1 te winnen en staat het donderdag daarom in het Philips Stadion.

Voor PSV zal het duel een unicum zijn. Nog nooit speelde het een officiële wedstrijd tegen een club uit Cyprus. De selectie van Apollon Limassol kent daarnaast ook geen spelers die in Nederland actief zijn geweest. De bekendste speler is wellicht Emilio Nsue, die meer dan 100 duels speelde in de Spaanse Primera Division en ook actief was in de Premier League. Daarnaast lijkt het oppassen voor de Argentijnse spits Emilio Zelaya. Hij wist tot nu toe al vijf keer te scoren in deze kwalificatiereeks en heeft slechts drie spelers boven zich staan die dit seizoen vaker wisten te scoren. Daarbij dient wel de kanttekening te worden gemaakt dat hij vier van zijn vijf goals al in de eerste voorronde maakte en hij in het laatste duel tegen Austria Wien op de bank begon. De heenwedstrijd in Oostenrijk moest hij missen vanwege een schorsing.Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.