Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Rood gekleurd PSV na enorme wanvertoning onderuit in Utrecht


Tijdstip
19 oktober 2019
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Rood gekleurd PSV na enorme wanvertoning onderuit in Utrecht

PSV heeft zichzelf zaterdag een heel slechte dienst bewezen. Op bezoek bij FC Utrecht werd na een zeer zwakke wedstrijd met 3-0 verloren. Door directe rode kaarten van Nick Viergever en Jorrit Hendrix eindigde PSV het duel bovendien met negen man.

Ondanks dat PSV na enkele seconden een mogelijkheid kreeg via Donyell Malen had het veel moeite om door de Utrechtse muur heen te breken. FC Utrecht had het middenveld flink versterkt en omdat PSV in een veel te laag tempo speelde, kwamen er nauwelijks kansen. Omdat de thuisploeg echter met maar één aanvaller speelde, hoefde Jeroen Zoet in de eerste helft ook nauwelijks in actie te komen.

Het mooiste moment voor rust gebeurde in de 24ste minuut toen de supporters van FC Utrecht met een massaal applaus een zichtbaar geëmotioneerde Mohamed Ihattaren een hart onder de riem staken. Omdat er verder op het veld nauwelijks nog iets gebeurde, zochten beide ploegen met een 0-0 stand halverwege de kleedkamers weer op konden zoeken.

In de tweede helft werd PSV wel al snel gevaarlijk, al was het met het nodige geluk. Een voorzet van Malen werd door iedereen gemist en met veel moeite wist doelman Paes te voorkomen dat de bal in het doel ging. Ruim een minuut later was het aan de andere kant plotseling raak. Timo Baumgartl liet zich makkelijk aftroeven door Van de Streek en het schot van de middenvelder werd vervolgens door Nick Viergever van richting veranderd, waardoor Jeroen Zoet kansloos was.

PSV leek door die achterstand wakker geschud te worden, want het tempo werd direct opgevoerd en dat zorgde direct voor veel gevaar voor het doel van Utrecht. Die fase duurde echter maar ruim tien minuten, waarna vooral FC Utrecht weer gevaarlijk werd.

Halverwege de tweede helft moest PSV opnieuw een bitte pil slikken. Nick Viergever kreeg in eerste instantie geel na een harde overtreding op Ramselaar. Na tussenkomst van de VAR werd dat echter omgezet in een rode kaart. Ruim vijf minuten later moest om diezelfde reden ook Jorrit Hendrix van het veld en moest PSV met negen man verder.

Enkele minuten later schreeuwde FC Utrecht bovendien ook om een derde rode kaart toen Denzel Dumfries met al geel op zak hands maakte, maar scheidsrechter Makkelie gaf alleen een vrije trap. Niet veel later kreeg PSV de deksel op de neus nadat Zoet zich niet voor het eerst dit seizoen flink verkeek op een afstandsschot en Maher daarmee voor de 2-0 zorgde.

Utrecht speelde het duel in de resterende minuten eenvoudig uit met het flinke overtal op het veld en maakte in blessuretijd ook nog de 3-0. Het zorgde er voor dat de ploeg van Mark van Bommel met het schaamrood op de kaken van het veld stapte.


Pablo Rosario: 'In de tweede helft was het gedaan na die eerste rode kaart'

In gesprek met Fox Sports gaf Pablo Rosario aan dat de rode kaart van Nick Viergever het kantelpunt in de wedstrijd was. "In de eerste hielden we het nog goed dicht, maar in de tweede helft was het gedaan na die eerste rode kaart", aldus Rosario. "Hij kwam iets te laat, maar ging voor de bal. Dan vind ik het zuur. Kort daarna krijg je weer een rode kaart en speel je vooral tegen jezelf."

PSV wist aanvallend nauwelijks gevaarlijk te worden. "Zij verdedigden heel compact en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Wij creëerden alleen niet heel veel", zo gaf hij aan. "Kort in de tweede helft geven wij die 1-0 weg. Daarna werden we wakker en creëerden we kansen. Het was alleen net niet, maar dan krijgen we die rode kaart."

Volgens Rosario was de rode kaart voor Viergever voor zijn gevoel te zwaar. "Hoe ik het heb beleefd ging hij vol voor de bal, maar was hij te laat", zei hij daarover. "Ik zag dat hij voor de bal ging. We gingen daarna door met een man minder, maar kort daarna heb je weer een moment waar ze een rode kaart geven. Wij ervaren het op het veld anders, maar wij gaan die beelden ook bekijken."


Denzel Dumfries: 'We hebben als collectief gefaald'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het heel slecht was van de kant van PSV. "We waren heel slordig aan de bal. Door kleine momentjes kwamen zij in de wedstrijd. Het was gewoon niet goed als collectief", aldus Dumfries. "Ze hielden het goed dicht en wij kwamen er moeizaam doorheen. Je gaat dan met 0-0 de rust in, maar dan kom je 1-0 achter en krijg je twee rode kaarten. Dat is zuur."

Aanvallend werd PSV amper gevaarlijk, maar Dumfries wilde niet de schuld bij de aanvallers leggen. "Wij moeten de spelers voorin in stelling brengen en dat hebben we onvoldoende gedaan", zo gaf hij aan. "We hebben als collectief gefaald zonder spelers aan te wijzen. We hebben het als collectief niet goed gedaan vandaag."

Dumfries had zelf ook nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd kunnen worden vanwege een handsbal. "Ik kon daar niets anders doen. Ik dacht dat ik hem met mijn schouder raakte", zei hij daarover. "Als het hands is, is het hands. Hij had hem daar kunnen geven. Bij die eerste wilde ik mijn gezicht beschermen."

Na de wedstrijd had Dumfries een pittige woordenwisseling met FC Utrecht-trainer John van den Brom. De verdediger wilde daar niet al te diep op ingaan. "Hij weet wat hij daar heeft gedaan. Hij heeft zijn excuses daarvoor aangeboden en voor mij is het daarmee klaar", aldus Dumfries. "Ik hoef niet te zeggen wat er gebeurd is. Wij weten het allebei. Hij heeft zijn excuses aangeboden. Prima."


Mark van Bommel: 'Ik neem ze die rode kaarten wel kwalijk'

Mark van Bommel gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij niet woedend was na het duel in Utrecht. "Er was eigenlijk niets aan de hand. Uit een ingooi maken zij de 1-0 en rondom die 1-0 hadden wij een fase waarin wij de goal konden maken", aldus Van Bommel. "Je geeft daarna de wedstrijd weg. Je moet in de wedstrijd blijven, maar we krijgen twee domme rode kaarten. Dan wordt het heel moeilijk."

Gevraagd werd aan de trainer of hij de twee rode kaarten alleen dom vond. "Ik heb het zelf niet goed gezien, maar als de scheidsrechter zo snel en zo duidelijk een rode kaart trekt...", zo gaf hij aan. "Dom is misschien niet het juiste woord, maar als je met 1-0 achter staat, mag je geen rode kaart krijgen. Hoe je ze dan niet krijgt, maakt niet uit, maar je mag ze niet krijgen. Ik neem het ze wel kwalijk. Het zijn twee ervaren jongens. Maar ze pakken natuurlijk niet expres een rode kaart."

Van Bommel vond niet dat het duel beslist was na de twee rode kaarten. "Met tien man hebben we druk gezet en dat deden we met negen man ook nog. We konden met fases de bal veroveren. Ik kan wat dat betreft de jongens niets verwijten. Ze hebben gevochten tot het einde", zei hij daarover.


Steven Bergwijn: 'We verliezen niet voor de lol en dat heb ik duidelijk gemaakt'

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Bergwijn aan een klote gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Utrecht. "We hebben als team gefaald", aldus Bergwijn. "Er was eigenlijk niet veel aan de hand, maar zij komen dan 1-0 voor. Je moet dan in de wedstrijd blijven. Een rode kaart kan natuurlijk gebeuren, maar die tweede rode kaart... Iedereen maakt fouten en ik ga iemand niet zijn fouten blaimen. We spreken elkaar hier wel op aan, maar dat blijft in de kleedkamer."

Na het duel kreeg de aanvaller het aan de stok met enkele supporters in het uitvak. "Er was niet veel aan de hand. Een beetje emotie over en weer", zo gaf hij aan. "Ik snap ze natuurlijk, maar we verliezen niet voor de lol en dat heb ik duidelijk gemaakt. We moeten bij elkaar blijven. We zijn één team en één club. We moeten voor elkaar strijden. Wij voor hun en zij voor ons. Dat heb ik verteld. Er is niks speciaals geroepen. Ik heb het gewoon duidelijk gemaakt en daarna is het klaar. Zij mogen zeggen wat ze willen, maar als ik iets vind, zeg ik het ook. Daarna moet het klaar zijn en dat is het voor mij ook."


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Van de Streek ('49)
Goal
2-0 Maher ('82)
Goal
3-0 Klaiber ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
22.632 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Nick Viergever ('68)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('69)
Kaart
PSV: Jorrit Hendrix ('75)

Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell MalenRitsu Doan


Jorrit HendrixMohamed IhattarenPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'72 Cody Gakpo voor Ritsu Doan
'78 Konstantinos Mitroglou voor Mohamed Ihattaren
'86 Érick Gutiérrez voor Pablo Rosario


Opstelling FC Utrecht

Kerk


Van de StreekRamselaarVan OvereemGustafsonMaher


Van de MaarelHoogmaJanssenKlaiber


Paes

Wissels:

'76 Emanuelson voor Ramselaar
'80 Troupee voor Van Overeem


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-1 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 3-1 (1-0)
 2 0-2 (0-0)
 2 0-2 (0-0)
 2 0-2 (0-0)
 2 1-2 (0-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 0-2 (0-0)
10  2 0-2 (0-0)
11  2 0-1 (0-0)
12  2 1-2 (0-0)
13  2 1-3 (0-0)
14  2 0-1 (0-0)
15  2 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

FC Utrecht-PSV: uitslag 3-0 (0-0)

Waardering wedstrijd:

3 punten:

2 punten:

1 punt:

Om je Man van de Wedstrijd in te zenden, heb je een loginnaam nodig. Onder deze naam kan je vervolgens ook meedoen aan bijvoorbeeld de Pool en de discussies op de forums. Kies hieronder een loginnaam of gebruik de link rechtsboven in beeld om in te loggen als je al een loginnaam hebt.

Loginnaam:

Emailadres:


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 dagen geleden
FC Utrecht, LASK Linz en AZ. Mooie potjes de komende week.
3 dagen geleden
Schitterend gebaar Utrecht Fans . Oproep Mo te steunen in de 24e minuut . Tof . Ook dat is voetbal.
2 dagen geleden
Na deze 5 wedstrijden weten we als psv mee blijft doen om evt Kampioen te worden ,veder in Europa lijkt me geen probleem.Fans Urecht zal heel mooi zijn als ze het doen...
 
6 uur geleden
Nou, bij de eerste van die vijf zakken we al gigantisch door de ondergrens. Hopelijk tegen AZ winst, anders is het seizoen in 8 dagen verloren.
2 dagen geleden
Ik verwacht eigenlijk een eenvoudige zege, Uhm, gebaseerd op wat? Weet ik niet, maar goed gevoel bij, ik zeg 1-3! Bij rust 0-2 voor, ba rust vlug 0-3.... daarna nog eentje tegen via Ramselaar, maar daar blijft het bij, kump goud👍
 
11 uur geleden
Als Utrecht aan gaat vallen, en PSV daar onderuit kan voetballen en kan gaan counteren dan ga je zeker gelijk krijgen tav de zege. Laten we het hopen.
14 uur geleden
Kom op psv!! Statistieken van deze eeuw duidelijk in ons voordeel dus kom op!!
9 uur geleden
Weer de toss verloren, is elke keer bij die Makkelie.
 
8 uur geleden
We staan nu 1-0 achter, dat is pas een echt probleem.
Ik moet er niet aan denken dat Ajax met veel geluk toch heeft gewonnen en wij vandaag al punten verliezen.
7 uur geleden
Stomme, stomme actie van Jorrit. Die kost ons de wedstrijd.
 
7 uur geleden
Het positieve is dat Jorrit er i.i.g. de volgende wedstrijd niet bij is.
Afellay/Thomas/Gutierez s.v.p. naast Rosario.
 
7 uur geleden
Die 8 miljoen krijgen nooit meer voor hem...
 
6 uur geleden
In de Italiaanse competitie hebben ze graag houthakkers. In de 2e Bundesliga en de onderste regionen van de 1e bundesliga kunnen ze wel iets met spelers met paardenlongen.
Zeg nooit nooit in deze verziekte transfermarkt.
7 uur geleden
Lekkere middelmaat Viergever en Hendrix. Stomme gasten maar eigenlijk laat de hele ploeg het afweten. Kampioen worden we toch niet.
 
7 uur geleden
Afellay, Gutierez en Thomas beschikbaar hebben en Hendrikx en Rosario samen opstellen.
Daarnaast nog eens Sadilek die er kan voetballen maar linksback staat. :-(
7 uur geleden (gewijzigd)
Afstraffing voor van Bommels koppigheid. Weer kiezen voor Hendrix, die niks toevoegde. Weer kiezen voor Sadilek, die weer echt alles fout deed. Gênant gewoon. En altijd maar die middelmatige Zoet handhaven. Hoe goed het spel ook bij vlagen was, je vraagt er gewoon om als je zoveel zwakke spelers de hand boven het hoofd houdt. En wat zit ie toch elke uren te vergaderen en te puzzelen met die Dirkx op de bank? Grijp gewoon eens harder in, meteen in de rust had Guti allang erbij gemoeten. Je ziet toch dat het middenveld weer niet loopt. Waarom moet ik trouwens na zo'n wedstrijd zo'n studio vol juichende mongooltjes zien?
 
6 uur geleden
Dat laatste zinnetje raakt de spijker op z'n kop. Wat een volk in die studio inderdaad. En wat een commentator weer. Ik dacht dat ik naar AjaxTV zat te kijken maar het bleek toch een wedstrijd van PSV te zijn. Utrecht speelde beroerd maar werden in het zadel geholpen door 2x Viergever, Hendrix en Zoet. De overwinning is ze in de schoot geworpen door Van Bommel. Kennelijk niks geleerd van vorig seizoen met dat middenveld....
 
4 uur geleden
Nee dan jubelende & juichende Radio Utreg in pendelbus stadion-station.....
7 uur geleden
Van Bommel moet oprotten.
geen constante wedstrijd gespeeld onder van Bommel.
Het plezier is ver te zoeken onder van Bommel.
7 uur geleden
Geen paniek, zo’n wedstrijd heb je altijd 1x per jaar, gewoon klote, maar word nu niet meer anders van! Wat ik wel verwacht in de winterstop is een fatsoenlijke linksback..... Boscagli kan nu t.o.v viergever z’n kans pakken, laat hem het maar eens doen! T.o.v Hendrix is geen gemis, zijn vervanger, wie dit ook is, brengt meer voetbal! Op met opgeheven hoofd thuis naar AZ!
 
reactie verwijderd

 
7 uur geleden
Beetje rustig aan met je "kut limbo".
Ik en vele PSV´ers zijn afkomstig uit deze mooie provincie.
 
5 uur geleden
zo is dat , Sjeng oan de geng en bestel mar . ;-)
 
7 uur geleden (gewijzigd)
Ga u diep schamen , Mo wilde zelf spelen . Als u het nieuws beter gevolgd had zou u niet zo'n onzin uitkramen . De coach hierop aanvallen is wel laag , heel laag..... Mijn reactie was op een reactie die nu terecht verwijderd is . Bedankt moderator.
 
6 uur geleden
Dat klopt niet wat je zegt..... een andere betere linksback op dit moment is er niet..., maar sadilek op die plaats is uiterst pover...verder had Mark misschien in de rust idd kunnen wisselen, meer balans op middenveld zoeken, ik had het denk ik ook omgezet, in de rust, met ook een 4-4-2, punt naar achteren voor Rosario, guti ingebracht voor doan( want die bracht echt niets!) samen met Hendrix en idd Ihattaren eruit(dit was begrijpelijkerwijs niet z’n wedstrijd) Pereiro erin! Met daaromheen malen , Bergwijn, maar dat is allemaal achteraf...niemand had dit verwacht of voorzien!
 
 
5 uur geleden
Ik ben het eens met "dat is allemaal achteraf...niemand had dit verwacht of voorzien" Deze wedstrijd wordt behoorlijk bepaald door het eerste doelpunt dat van richting veranderde en de eerste rode kaart, die eerst nog als geel werd beoordeeld.
Was die geel gebleven dan had PSV nog wel terug kunnen komen, maar door de 10 man begon Utrecht in een stunt te geloven.
7 uur geleden
Eerste helft lankmoedig alles toelaten zonder kaart. 2e helft opeens streng. Die vuile hufter beïnvloed alweer!!! de competitie. SCHANDE !!
 
6 uur geleden
Als je de beelden terugkijkt zijn de rode kaarten terecht Peter.Het is niet anders , helaas.
 
6 uur geleden
Inderdaad. Maar dat die sufferd weer onwijs slecht floot is wel weer bewezen. Hij trekt tot twee keer toe eerst geel !!! Dus heeft het niet goed gezien. Bij Hendrix-actie helemaal lachwekkend : hij zag het niet gebeuren maar floot toch af, draaide zich om en trok direct geel. Hoe kun je iets bestraffen als je niks hebt gezien? Had dan die VAR-beelden afgewacht. En Dumfries had hij gewoon geel moeten geven op het einde. Niet in dat muurtje. Als hij zijn hoofd niet beschermd had hij nu een hersenschudding gehad.
 
5 uur geleden
helemaal mee eens. Scheids stond met zijn rug naar de overtreding van Hendrix en heeft de overtreding helemaal niet gezien. Dan kan je ook geen kaart gaan geven. Zou er iets in zijn oortje zijn gezegd door een grendsrechter of zo ?
7 uur geleden
Wel duidelijk dat Hendrix niet meer opgesteld moet worden ....wat een domme speler is dat !!
7 uur geleden
Zo, weer met beide beentjes op de grond. Zonde van die 3 punten, maar hopelijk een signaal dat we nog een hele weg te gaan hebben, daarbij zeggend dat we op de goede weg zijn. Met deze jonge ploeg zul je nog wel meer flaters hebben, maar hopelijk steeds minder.
 
7 uur geleden
Slaap:maar door.
Die kut neuzen doen het perfect, beter dan onze slemielen
 
6 uur geleden
Welterusten , neem er nog een.
 
6 uur geleden (gewijzigd)
Ik had het over PSV @rula, niet over ajax.(waarom altijd dat gescheld, is dat nu nodig?)
 
6 uur geleden (gewijzigd)
Niet druk om maken pvh , dat zijn de bekende emoties van sommige 'supporters'. Morgen ziet de wereld er weer heel anders uit.
7 uur geleden
Wat een dramatisch optreden. Het ei waar dit gedrocht uit kwam werd al in de eerste helft gelegd. Als je zo slap, slecht en inspiratieloos een halve wedstrijd weggooit roep je de problemen over jezelf af. Lijkt op pure arrogantie. Dachten Viergever en die oliedomme ‘tikkie breed’ Hendrix soms dat het nog niet gênant genoeg was? En trainer, heb je Sadilek gezien? Is dat nou onze beste linksback? Er klopte vandaag niets van de instelling en dat is het gênantste wat een ploeg kan overkomen. Dat konden zelfs Viergever en ‘Tikkie Breed’ niet overtreffen met hun misselijkmakende aanslagen.
7 uur geleden
Er is maar 1 schuldige en dat is van Bommel. Deze irritante eigenwijze lafaard van een trainer koste je vorig jaar al de titel en gaat lekker verder met zijn verbazingwekkende opstellingen. Ik kan het een Rosario, Hendriks en een Sadilek echt niet kwalijk nemen, want deze jongens kunnen nog maar net zelf de veters strikken, die gaan echt niet zeggen ik speel niet als ze continu worden opgesteld.
Er is totaal geen voetbal vanuit het middenveld om de voorste top linie in werking te stellen. Al hadden we 2 Messi’s en Ronaldo’s voorin spelen dan presteerden die ook niet met Harold en Kumar op het middenveld.
 
6 uur geleden
Daar heb je gelijk in! Ik zou ook zeggen een type Guardado naast Rosario, dat hebben we idd nodig, sturing en mentaal inzicht plus... een fatsoenlijke linksback, maakt alles heel anders! John de Jong, , huur Angelino wederom, en haal/huur van Ginkel, wanneer deze eind december weer fit is! Wanneer gat niet te groot, kunnen we dan nog steeds meedoen!
 
5 uur geleden (gewijzigd)
Ik denk ook dat sturing op het middenveld nog steeds het probleem is. We hadden lang de hoop dat Guti dat goed in zou vullen maar die is toch niet zo goed als we hadden gehoopt. Ben benieuwd hoe ver Thomas en Afellay zijn. Misschien kunnen die PSV gaan sturen.
 
4 uur geleden
Eens (met Maolicare). De vrije val werd ingezet met die lachwekkende vertoning voor de beker tegen RKC vorig jaar. Toen raakte PSV het aura van schier onoverwinnelijkheid in Nederland definitief kwijt. En het momentun is nooit meer heroverd (ondanks het gepruts van Ajax tussendoor).
6 uur geleden
Vandaag werkelijk niemand die een voldoende haalde, met als negatieve uitschieters
Sadilek, Baumgartl en Rosario owja en onze keeper die nauwelijks een schot van afstand pakt.
Onvoorstelbaar veel domme overtredingen gezien vandaag , Dumfries mag heel blij zijn dat hij ook geen rood kreeg.
6 uur geleden
Kom net uit het stadion. Ze hebben zich helemaal over zichzelf afgeroepen. Zo arrogant de eerste helft begonnen. Van Bommel zou een trainer zijn die gif in z'n team brengt? Nou, ik heb er geen zak van gezien. Ga je diep diep diep schamen PSV.
6 uur geleden
Slechte wedstrijd , net nadat je beter in de wedstrijd komt Na een ongelukkig tegendoelpunt krijg je een rode en dan nog een rode kaart ( terecht) en dan ben je de mindere zeker tegen een extra gemotiveerde ploeg als FC Utrecht . Utrecht speelde goed en ik hoop dat ze dit kunnen voortzetten. En wij de draad weer oppakken , op naar Donderdag.
 
5 uur geleden
Ik vond het ook een zeer ongelukkig tegendoelpunt. Als een bal nadat hij is geschoten nog iets wordt aangeraakt, dan kan een keeper daar niks aan doen. Dat is pech en zo'n doelpunt zit er een keer tussen. Wel jammer dat Utrecht daardoor geloof begin te krijgen.

Baumgartl liet zich wel veel te gemakkelijk passeren. Ik krijg langzaam de indruk dat Baumgartl geen echte verdediger is die ballen verroverd, en dat hij meer een verdediger is die ballen naar voren speelt. In dat opzicht missen wel wel een echte killer in onze 16.

De eerste rode kaart van Viergever vond ik ook wat ongelukkig, maar ik snap nog wel dat je als verdediger op zo'n plek probeert een bal te veroveren met het risico dat je ook te laat kan zijn.
De rode kaart van Hendrix vind ik echt onvoorstelbaar dom. De bal was al weg, dus de speler afstoppen had helemaal geen zin, en op die plek in het veld was de overtreding ook helemaal niet nodig.
6 uur geleden
Zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen. Zie de 5-0 tegen W2. Je kunt Sadilek, Hendrix en Rosario wel de schuld geven maar je wint met zijn allen en je verliest ook met zijn allen.Niks gezien van Malen, Bergwijn, Ihattaren en Doan. Je kunt Bommel de schuld geven maar een andere trainer doet het echt niet beter. Mijn oordeel over Makkelie is weer bevestigd hoewel de nederlaag niet aan die nitwit lag.
6 uur geleden
Hier is dan die wedstrijd waarvan je wist dat hij zou komen. En er komen er meer geloof me. Team met 4 goede aanvallers verder matig middenveld met Hendrix en Rosario en matige linksback. Niet alleen deze wedstrijd maar er waren e al meer. Ik voorspel dat de volgende wedstrjjden puntverlies gaan opleveren: AZ thuis, Heeerenveen uit en Feijenoord uit.
 
6 uur geleden
Zou zomaar kunnen. Het is mooi dat er eindelijk toptalent uit onze jeugdopleiding komt, maar jammer dat het alleen aanvallers zijn. Zeker als je er maar niet in slaagt om goede verdedigers en middenvelders aan te trekken, terwijl daar nu wel geld voor is. De vele miljoenen die zijn besteed aan de aanvallers Romero, Doan en Bruma zijn regelrechte blunders. Nu loopt er een selectie met 2 top-voorhoedes, een zwak middenveld en een incomplete verdediging. Met Hendrix, Rosario en Sadilek wordt je geen kampioen. Die zijn hooguit niveau Heracles. Het wordt nu zaak om te cashen met Malen en Bergwijn en dan vooral te investeren in de posities waar dat nodig is. Het lijkt er echter op dat een echte voetbalvisie ontbreekt bij de technische staf. Het voetbal dat we nu al veel te lang krijgen voorgeschoteld is gebaseerd op risicoloos geschuif in de verdediging en op het middenveld, veel spelers achter de bal en hopen op de momenten van de klasbakken voorin. Zolang dat de visie blijft vrees ik dat succes zal uitblijven.
 
5 uur geleden
@Mick, ik ben het 100% met je eens. PSV moet iemand in huis halen die de ploeg aan het voetballen kan krijgen. We hebben enorm veel kwaliteit in de selectie (Ik vrees zelfs meer op de bank dan in het veld), maar halen daar al jaren structureel een veel te laag rendement uit.
 
5 uur geleden (gewijzigd)
Merkwaardig dat wanneer je na een regelrechte wanprestatie de vinger op de gevoelige plek legt, je haast automatisch wordt geconfronteerd met terechtwijzingen (al dan niet in de vorm van een dislike). Zit hier een behoorlijk aantal met roodwitte bril op en lange tenen.

(edit: reactie op en verwijzing naar de prima analyse van De Analist; alleen nog één ding, PSV speelt binnenkort thuis tegen Heerenveen)
6 uur geleden
Zoet godverdomme wisselen voor Unnerstall. Zijn krediet is echt op, slappe zak.
Verder heb ik eerlijk gezegd geen vertrouwen in v Bommel.
Welke speler heeft v Bommel beter gemaakt? Hij teert op de buitengewone kwaliteiten
voorin, maar daar heeft hij geen bijdrage aan gegeven.

Vrij talentvolle spelers, naar het schijnt, voor de LB positie geeft hij geen vertrouwen en weet hij dus totaal niet te prikkelen. Kloot ie maar lekker aan met een Sadilek.

Middenveld zit nog steeds geen balans. En hij heeft toch genoeg smaken om daar een mooi middenveld van te maken.

Ik ben het met de pessimisten eens. PSV heeft de eerste wedstrijden geteerd op de abnormale kwaliteit voorin van Malen, maar het voetbal is echt teleurstellend.

Zijn krediet houdt voor mij als een groot stuk op
 
6 uur geleden (gewijzigd)
Ik vind bv. Malen wel een stuk beter geworden onder Bommel, wat jij?
 
6 uur geleden
Mijn inziens is dat niet v Bommels aandeel. Is gewoon een groot talent.
Maar goed als jij vind dat hij lekker bezig is, zal ik het wel fout hebben..
6 uur geleden
Er zijn behoorlijk veel clubs waarbij dit met 2x geel afgedaan was. Ik zag laatst een overtreding van ene meneer Berghuis, daar verbleken deze twee bij. Volgens mij was daar ook ene Makkelie bij betrokken. Maar je kunt ze geven en als PSV zijnde weet je dat je ze in Zeist niet die mogelijkheid moet geven. Verder bar slechte wedstrijd. PSV blijft afhankelijk van individuele ingevingen en als die er een keer niet zijn is er niets om op terug te vallen. Ongelofelijk dat men na Cocu opnieuw dezelfde fout maakt.
 
6 uur geleden
remmie , Makkelie vertelde voor de camera van Fox Sports dat hij het afgedaan zou hebben met 2 x geel. Kamphuis , de VAR, vond het in beide gevallen een rode kaart en vroeg Makkelie naar het scherm te gaan kijken. Als je de beelden terugziet is het terecht . Hij legt ook uit waarom Denzel geen 2e gele kaart pakt.
 
5 uur geleden
Dat is toch ook precies wat ik zeg. Je kan ze geven. Ik vond beide spelers de intentie hebben om voor de bal te gaan, waarbij Hendrix inderdaad wel erg laat was. Die van Viergever was in een duel en vond ik meer ongelukkig dan opzettelijk. Het punt is alleen dat als dit bijvoorbeeld vandaag in Waalwijk was gebeurt het wel bij 2x geel was gebleven.
 
5 uur geleden
Laten we hopen dat de VAR consequent gaat worden remmie . AL dit soort overtredingen bestraffen en niet bij de ene club niet en bij de andere wel wat je nu regelmatig ziet. Kamphuis was de VAR. Even noteren.
6 uur geleden
Belachelijke reactie van van Bommel op Rode kaarten bij de NOS.
6 uur geleden
Dat is nu de zoveelste keer dat Joris H. zich als een olifant in de porseleinkast gedraagt. Afgezien van het feit dat hij zelden een pass naar voren afgeeft, raakt hij soms helemaal door het dolle. M.i. nooit meer in de basis opstellen. En Ramselaar was beter dat Hendricks en Rosario samen.
6 uur geleden (gewijzigd)
En 'bedankt' aan de eencellige PSV 'supporter' die het nodig vond Bergwijn uit te schelden. Rot lekker op bij onze club. Ga Ajax 'supporteren' ofzo.
 
6 uur geleden
Wat gebeurde daar precies? Bergwijn was boos maar waarom? Iemand een idee?
 
Waar haal je deze onzin vandaan? Hij zegt zelf bij Fox dat er niks speciaals is geroepen.
 
5 uur geleden
Ja , mafketels heb je bij ELKE club Asmo , helaas.
6 uur geleden
Die twee rode kaarten waren terecht. Maar die van Hendrix was verreweg de domste. Die man is zo wild dat hij per definitie onbetrouwbaar is. Ik hoop dat hij voor minstens drie wedstrijden eruit ligt. Maar Van Bommel blijft hemmaar opstellen.
Rosario valt trouwens ook voortdurend tegen.
Sadilek doet zijn best, maar schiet duidelijk tekort.
Het ziet er nu al naar uit dat Ajax kampioen wordt.
Wat een treurige, maar realistische conclusie
6 uur geleden
Gênante vertoning. Ik zat vlak achter dug-out PSV. Gelatenheid troef aldaar. Onevenwichtige selectie. Waardeloze trainer. Afgelopen halfjaar wordt vanavond weer bevestigd.
 
5 uur geleden (gewijzigd)
Neen. Even misselijke als ook nog stupide veronderstelling aangezien ik toch duidelijk "achter dug-out PSV" zeg.
 
2 uur geleden
Tactisch is Mark van Bommel niet sterk, hij is geen schaker - zeer zeker niet.
Utrecht speelde compact en was op het middenveld sterker en nauwkeuriger.
Bij PSV zag je een zwak middenveld met veel foute passes, probleem van het vorig seizoen.
Een goede trainer doet reeds in de eerste helft omzettingen en gaat spelers wisselen, waardoor het middenveld sterker wordt en de tegenstander uit haar ritme raakt.
Van Bommel wacht altijd tot de 70e minuut met wisselen en dat kan te laat zijn.
6 uur geleden
wat een kutwedstrijd zeg!! Rosario wat doe jij op het veld?? zoet waarom lig jij al in de hoek als de bal nog geschoten moet worden? makkelie jij laat echt zien dat je een neus bent want jij hebt de wedstrijd verneukt! je had in het begin al geel moeten geven maar psv geef je wel geel en utrecht spaar je waarom? hendrikx wat ben jij een lul zeg met die stomme actie!! en zo kan ik nog wel ff doorgaan maar laat maar ik ga slapen!!
5 uur geleden
Het hele seizoen pakken we al veels te veel kaarten. Daarbij komt dat PSV geen enkele wedstrijd 90m volle bak lijkt te gaan. Waarom altijd zo beginnen en pas bij een achterstand de 2e bal wel gaan winnen? Is dat arrogantie, mentaliteit, lafheid, een coach die ze dat opdringt? Een enkeling hier wachtte op een misstap van Ajax maar zie wat er vervolgens gebeurt. Slecht verhaal!
5 uur geleden
Zoet en afstand schoten is geen gelukkige combi.Op naar de volgend wedstrijden en deze wedstrijd als een incident beschouwen. En onze grote concurrent heeft wel gewonnen maar ook niet overtuigend.
 
5 uur geleden
Onze grootste concurrent komt inmiddels uit Arnhem.....
 
4 uur geleden
Klopt , enkele van onze supporters zaten ook in Waalwijk , ook daar was het een gênante vertoning maar ze wonnen wel hetzij met 'weer' veel massel . Niet overtuigend volgens Marco bij Fox Sports maar toch.
Dit elftal is niet stabiel genoeg over een heel seizoen.
De routeniers die Psv heeft gehaald zitten op de bank of zijn nog niet fit.
Onnodige aankopen zoals Bruma,geen goede linksback gescout.
Psv mist een ervaren middenvelder .
Psv zal dit seizoen de topwedstrijden niet gaan winnen en ook punten verspelen zoals vandaag.
Wordt een seizoen zonder prijzen.
2 uur geleden
Op TV hebben ze het wel eens over ondergrens... dit was een ondergrens waarbij alles tegen zat.
De tactiek van Utrecht was slim, als ploeg compact spelen waarbij hun middenveld beter was dan van PSV.
Van Bommel had hierop geen antwoord, tactisch is van Bommel niet sterk.
Als je dit ziet dan moet je in de eerste helft al gaan wisselen - Rosario, Bergwijn en meer spelers speelden de bal te vaak in de voeten van de tegenstander.
Mark wacht altijd tot de 65/70e minuut om te gaan wisselen, dit kan te laat zijn - blijkt nu. Tijdens de wedstrijd moet je eerder van tactiek en spelers wisselen, waardoor de tegenstander de kluts kwijt raakt... nu raakte PSV de kluts kwijt.
2 uur geleden
Mark heeft nu wel bewezen dat hij de "bommel" verstand heeft van (tactisch) voetbal.
Zelfs die enge krokodillenfilm die ik na de wedstrijd zag, viel achteraf reuze mee....