Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV in slotfase pas voorbij PEC Zwolle


Tijdstip
16 oktober 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


PSV in slotfase pas voorbij PEC Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in slotfase pas voorbij PEC Zwolle

PSV heeft na een uitermate zwakke wedstrijd uiteindelijk toch weten te winnen van PEC Zwolle. In het Philips Stadion eindigde het duel in een 3-1 zege. André Ramalho, Cody Gakpo en Olivier Boscaglu maakten de treffers.

De eerste kans van de wedstrijd was direct voor PSV na twee minuten spelen. Na een goede actie van Noni Madueke werd de bal voorgegeven. Omdat de pass echter niet goed was, kwam de bal via het lichaam van Eran Zahavi met veel geluk in de handen van doelman Lamprou. Tien seconden later was het bovendien meteen raak aan de andere kant. André Ramalho verloor een kopduel, waarna Olivier Boscagli te slap een duel in ging en de 0-1 was een feit. Enkele minuten later waren de Zwollenaren opnieuw dicht bij een treffer, maar omdat het schot werd aangeraakt ging de bal net naast het doel.

PSV ging vervolgens direct op zoek naar de gelijkmaker. Zahavi schoot net naast het doel, terwijl hij nog geen minuut later een enorme mogelijkheid kreeg. Mario Götze hoefde de bal maar breed te leggen, maar de pass van de Duitser was dermate slecht dat deze achter de spits kwam. Met meer geluk dan wijsheid wist Zwolle de bal dan ook weg te werken. Enkele minuten later raakte Zahavi bovendien ook nog de lat.

De mogelijkheden bleven maar komen, al waren het vooral afstandsschoten. In de blessuretijd van de eerste helft was Cody Gakpo met een pegel nog dicht bij de volkomen terechte gelijkmaker, maar Lamprou wist spectaculair de bal uit het doel te houden.

Na rust had PSV het lang erg lastig. Het kreeg de verdediging van PEC Zwolle maar niet stuk gespeeld, zodat er aanvankelijk alleen gevaar kwam met schoten van afstand. Na een uur spelen greep Roger Schmidt dan ook in en bracht met onder meer Yorbe Vertessen een extra aanvaller binnen de lijnen. Hij werd direct gevaarlijk, maar zijn poging ging net naast het doel.

De druk van PSV werd echter steeds verder opgevoerd, waarbij de backs vooral als vleugelaanvaller speelden en er constant vier spelers in het centrum stonden. Ook Bruma kwam als invaller binnen de lijnen en ook hij was dicht bij een doelpunt. Met het nodige kunst en vliegwerk wisten de Zwollenaren de bal tot hoekschop te verwerken, maar uit die corner was het vervolgens eindelijk raak. Ramalho wist de 1-1 binnen te koppen.

PSV voerde de druk alleen maar verder op en werd daar twee minuten later al opnieuw voor beloond toen ook Gakpo de bal in het doel wist te werken. Ietwat gelukkig leek de aanvaller met rechts tegen zijn linkerbeen aan te schieten, maar daardoor kreeg de bal een dusdanige curve dat Lamprou zich op het schot verkeek.

Het was nog niet gedaan in het Philips Stadion, want in de laatste minuut wist Olivier Boscagli met een heerlijke vrije trap in de kruising voor de 3-1 te zorgen. Er werden nog zes minuten blessuretijd bijgetrokken, maar daarin waren geen kansen te noteren.


Marco van Ginkel: 'Het was met de hakken over de sloot'

In gesprek met ESPN kreeg Marco van Ginkel de vraag wat er gebeurd was. "Het ging de eerste helft niet goed. Één lange bal waar wij het duel verliezen en dan schiet die jongen hem heel netjes in", aldus Van Ginkel. "Je weet dan dat je het tempo hoog moet houden en veel kansen moet creëren. Dat hebben we ook wel gedaan, maar je benut ze niet. We hadden vijf honderd procent kansen."

Volgens de aanvoerder had PSV de goal veel eerder moeten maken. "Dat hadden we tegen Sparta ook al. Het is nu voor de tweede keer op rij dat je tot de tachtigste minuut moet wachten", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk maak je nog drie goals, maar het was met de hakken over de sloot."

Van Ginkel kreeg de vraag waarom hij gewisseld werd. "Dat gebeurt wel vaker", zei hij daarover. "Er komen belangrijke weken aan met veel wedstrijden. Af en toe probeert de trainer mij te beschermen."


Cody Gakpo: 'We kregen superveel kansen, maar dan moet hij wel een keer vallen'

Cody Gakpo was het in gesprek met ESPN eens dat PSV veel effectiever had moeten zijn. "We waren veel beter en kregen superveel kansen, maar dan moet hij wel een keer vallen", aldus Gakpo. "Ik had zelf ook veel schoten, maar ze gingen er maar niet in. Behalve die laatste dan. Dat was wel lekker."

De aanvaller kreeg ook de vraag wat hij van de creativiteit van de ploeg vond. "We creërden veel kansen. Eran had een paar keer een bal van een paar meter die hij er niet in kreeg. Een paar schoten, een paar kopballen...", zo gaf hij aan. "Als ze er in gaan, zijn we heel creatief. Als ze er niet in gaan, is het allemaal bagger. We hadden wat pech en hadden het bij vlagen ook wel beter uit moeten spelen. Maar dat hoort er bij allemaal."

PSV heeft het vaak lastig tegen ploegen die zeer verdedigend spelen. "We moeten het verbeteren dat we de tegenstander gewoon stuk spelen en echt met een hoog tempo dat ze achter de feiten aan moeten lopen", zei hij daarover. "Dat doen we vaak niet. Het is dan op een te laag tempo. We hadden ook de pech dat de eerste bal die zij op doel schoten er meteen in ging. Dan lopen wij achter de feiten aan en moesten wij. Als het dan te geforceerd gaat, lukt het niet."


Roger Schmidt: 'Met die tegengoal en al die gemiste kansen hadden we veel geduld nodig'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan dat PSV het zichzelf wederom erg moeilijk had gemaakt. "We waren overduidelijk de betere ploeg. We creëerden meer kansen en hadden veel balbezit", aldus Schmidt. "Het was voor ons heel lastig vandaag om te scoren. In de tweede minuut stonden we achterin niet goed. Met die goal en al die gemiste kansen hadden we veel geduld nodig. Net zoals vorige wedstrijd tegen Sparta."

Gevraagd werd waarom het zo lastig ging. "De eerste wedstrijd na een interlandbreak is vaak moeilijk", zo gaf hij aan. "Als we in het begin al gescoord hadden, zou het een makkelijke wedstrijd kunnen worden. De minuten verstreken nu alleen maar. Ik had het gevoel dat we soms te wanhopig op zoek waren, maar uiteindelijk hebben we de momenten gecreëerd en gewonnen."

Schmidt kreeg ook de vraag waarom Marco van Ginkel weer gewisseld werd. "Ik wilde een extra aanvaller inbrengen. Bovendien heeft Marco afgelopen week wat last gehad op de training. Hij was niet volledig fit", zei hij daarover. "Marco zal altijd een speciaal geval blijven. Hij heeft meer dan drie jaar niet gespeeld. Zware blessures gehad en meerdere operaties. We moeten met hem heel voorzichtig zijn. Hij is voor ons heel belangrijk. Hij is de leider in de groep en ook de aanvoerder. Het is aan mij om ook voor hem te zorgen."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Redan ('3)
Goal
1-1 André Ramalho ('84)
Goal
2-1 Cody Gakpo ('86)
Goal
3-1 Olivier Boscagli ('89)
Scheidsrechter
Kooij
Toeschouwers
30.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Olivier Boscagli
Kaart
PEC Zwolle: Pabai
Kaart
PEC Zwolle: Tedic
Kaart
PEC Zwolle: De Wit

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Ibrahim SangaréMario GötzeMarco van Ginkel


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'61 Carlos Vinícius voor Eran Zahavi
'61 Yorbe Vertessen voor Marco van Ginkel
'72 Bruma voor Noni Madueke
'88 Davy Pröpper voor Philipp Max
'88 Jordan Teze voor Cody Gakpo


Opstelling PEC Zwolle

Redan


PaalStriederAdzicHuibertsSaymak


Nakayamav. PolenKerstenPabai


Lamprou

Wissels:

'62 De Wit voor Saymak
'62 Tedic voor Adzic
'74 v.d. Belt voor Huiberts
'88 Kastaneer voor Paal


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-1)
 3 3-0 (2-0)
 3 3-0 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 4-1 (2-0)
 3 4-1 (1-0)
 3 2-1 (1-1)
10  3 3-0 (1-0)
11  3 4-1 (1-0)
12  3 3-0 (2-0)
13  3 3-0 (2-0)
14  3 3-0 (1-0)
15  3 5-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

PSV-PEC Zwolle: uitslag 3-1 (0-1)

Waardering wedstrijd:

3 punten:

2 punten:

1 punt:

Om je Man van de Wedstrijd in te zenden, heb je een loginnaam nodig. Onder deze naam kan je vervolgens ook meedoen aan bijvoorbeeld de Pool en de discussies op de forums. Kies hieronder een loginnaam of gebruik de link rechtsboven in beeld om in te loggen als je al een loginnaam hebt.

Loginnaam:

Emailadres:


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Dit moet toch te doen zijn met een aantal reserves, komen paar belangrijke wedstrijden aan, geen risico nemen.
+1/-0

2 dagen geleden
Ik voel het!

Wij gaan winnen morgenavond.

Ik weet het zeker!
+1/-0

 
2 dagen geleden
Beste uitslag vriend ...
+1/-0

2 dagen geleden
Pec Zwolle is er denk ik niet de ploeg naar om zich in te graven,dus ik verwacht een leuke voetbalavond waarin Psv,makkelijk en ruimschoots afstand van ze neemt.
+1/-0

24 uur geleden
Volle sjas eronder klappen, genoeg tijd naar donderdag toe. En als het kan zoveel mogelijk spelers minuten laten maken.
+1/-0

 
23 uur geleden
Zo is dat! Wegblazen het eerste half uur en bij een 3-0 stand wat spelers wisselen. Het is allemaal niet zo moeilijk.
Alhoewel volgens onze trainer spelen we elke week tegen ploeg die veel beter is dan wat iedereen denkt😒
+1/-0

22 uur geleden (gewijzigd)
Op de helft van PEC voetballen/pressie, 2 a 3 man altijd alert om eventuele stoute poging van PEC meteen in de kiem te smoren e voila, beng beng beng skiet ze lek, powerhouse PSV,que
viva PSV.
+2/-1

16 uur geleden
Feyenoord - RKC = 2 - 2,
Dus vandaag van PEC winnen en dan dat Ajax maar eens echt aan gaan pakken in die betonnen badkuip.
+1/-1

 
13 uur geleden
Eerst vandaag maar even een en ander repareren. Zal nog moeilijk genoeg worden
+2/-1

 
10 uur geleden
Ik mis variatie in het spel van PSV. Als PSV ruimte heeft dan kunnen Gakpo en Madueke wel veel goede dingen laten zien. maar tegen ploegen die zich wat ingraven is het spel te voorspelbaar. Dan moeten eigenlijk Van Ginkel, Sangare, Max en Mwene met voetbal de aanvallers in stelling brengen en daar is het op het veld te mager en te voorspelbaar.

Gaat nu een belangrijk weekje worden met Monaco en Ajax-uit.
+1/-0

 
3 uur geleden
Waarom noem je Gotze niet? Als er iemand mensen in stelling moet brengen…….
+1/-1

15 uur geleden
Had toch liever gezien dat er wat topspelers gespaard werden, deze wedstrijd winnen we ook wel zonder ze.
+1/-0

 
15 uur geleden
Volgende wedstrijd pas donderdag? Staat Sangare al op scherp? Die kan psv natuurlijk niet missen tegen Ajax …
+1/-0

 
14 uur geleden
Pas 1x geel in Eredivisie lees ik net op een site die dat bijhoud.
+1/-0

 
14 uur geleden
Tot nu toe (na een half uur) heb ik inderdaad nog geen enkele topspeler kunnen ontdekken dus hij heeft kennelijk naar je geluisterd 🙈
+1/-0

 
14 uur geleden
Mijn trainer zei altijd dat we er vanaf minuut 1 moesten staan. Maar ja dat was vroeger in de AVB 3e klasse, geldt waarschijnlijk niet voor de huidige Eredivisie. ;-)
+3/-0

14 uur geleden
Serieus? Zehavi? Hoeveel kansen heb je nodig? Mag hopen dat in de winterstop toch een poging gedaan wordt om Luuk de Jong binnen te halen.
+2/-0

 
14 uur geleden
100% kans number 3 zojuist. Wordt het weer zo'n dag?
+3/-0

 
14 uur geleden
AUB er uit met die gast, hij heeft het geluk niet mee vandaag. Zet aub Vertesse eens in de spits.
+2/-0

 
14 uur geleden
Zijn voorlaatste goal is van maart. Dat is een stuk beter inderdaad!
+2/-0

 
14 uur geleden
En die gast krijgt dan €6.000.000,- voor 2 seizoenen? Hij is echt een drama vanavond. Loopt of in de weg, of loopt buitenspel.
+1/-0

 
13 uur geleden
Ik doelde op Luuk, voor de goede orde, maar die zal ook niet veel minder krijgen.
+2/-0

 
13 uur geleden
Hahaha, dat kan ook ja. Maar dan doel je op de Spaanse competitie? Daar had hij niet altijd speelminuten en daar zijn de tegenstanders toch net iets anders dan hier ;-)
+1/-0

14 uur geleden
Het is weer ouderwets vol gass fussball en dat tegen de nummer 18 van de league die er echt helemaal geen ene ruk van kunnen. Om je te schamen dit PSV.
+2/-1

 
14 uur geleden (gewijzigd)
Het is natuurlijk ook wel lekker voetballen voor PEC, ze hebben niets te verliezen en staan zelfs al (met wat geluk) op 0-1. Dan kan je alle risico's nemen en lijkt het heel knullig voor PSV (die het geluk weer niet aan haar zijde heeft).
Maar het is wel frustrerend, mee eens.
+1/-0

13 uur geleden
PSV kan geen tegenstanders kapot spelen. Het team stagneert.
+3/-0

 
13 uur geleden
Vindt je het gek? Waar staan de buitenspelers? Naast of rondom de spits, het veld wordt niet breed gehouden. Hoe makkelijk is het dan verdedigen?
+4/-0

 
 
13 uur geleden
Voor het wisselbeleid? Of mag hij zich ook met andere zaken bezig houden? :-)
+1/-0

 
10 uur geleden
Helemaal mee eens: "Het veld wordt niet breed gehouden. Hoe makkelijk is het dan verdedigen?" Tegen dit soort ploegen moeten de buitenspelers en backs tot aan de achterlijn en daar steekballen geven. Madueke deed het een paar keer en dat werd meteen gevaarlijk. Ik hoop dat de trainer er nog meer mee gaat doen.
+1/-0

13 uur geleden
Je kunt er tegenwoordig de klok op gelijk zetten. PSV mist alle 100% kansen en de keeper van de tegenstander keept z’n beste wedstrijd ooit…

On-ge-lo-fe-lijk
+3/-0

 
13 uur geleden
Mag Propper er aub in. Iig een speler die niet 6x de bal moet raken om hem onder controle te krijgen. Standaard potje dit. Dit soort tegenstanders moet psv helemaal zoek spelen maar het us allemaal zo voorspelbaar. Madueke, Gakpo, Propper en Goetze (en af en toe Boscagli) kunnen wat verzinnen meer niet.
+1/-0

 
13 uur geleden
Inderdaad, wat is die Van Ginkel weer slecht zeg! Die heeft echt geen toegevoegde waarde!!
+1/-0

13 uur geleden (gewijzigd)
Heel fijn dat ie de ene na de andere mooie voor Israël erin schiet, maar hoeveel wedstrijden mag Zahavi nog 100 procent kansen blijven missen voor PSV.

Begint een aardig lijstje wedstrijden te worden waarin ie op een negatieve manier beslissend is door niet te doen waar ie voor staat.

Geen idee ook waar die dat krediet aan verdiend. Het is nou niet bepaald een draufganger die elk duel op het veld wint en de bal goed vasthoudt, of kansen creëert. Hard werken is niet voldoende voor een PSV spits.
+2/-0

 
13 uur geleden
Tja dat is al heel lang duidelijk. Super matige voetballer.
+1/-2

 
13 uur geleden
Omdat er geen andere goede spits is.
+2/-1

 
12 uur geleden (gewijzigd)
Vinicius. Maakt veel meer oorlog. Houdt de cv's bezig. En daardoor krijgen de vleugels veel meer ruimte. Zie de tweede goal, hij houdt de verdediger achter zich, gaat er tegenaan hangen en ervoor liggen, en Gakpo profiteert vd ruimte en schiet hem erin.

Sowieso deed Zahavi bijna niks goed, dan moet je gewoon gewisseld worden als statement.
+1/-0

13 uur geleden
Zo, alle optimistische voorspellingen kunnen alweer de prullenbak in. En als er niet heel snel iets gaat veranderen het seizoen ook. Het kan toch geen toeval zijn dat zelfs de meest simpele ploegjes tegen PSV steevast ver boven zichzelf uit lijken te stijgen, en hun keepers spontaan transformeren tot een soort superheld? Natuurlijk zit het niet mee, maar als het zo vaak niet meezit is dat geen toeval, dan is het gewoon slecht. Al onze spelers kunnen beter voetballen, meer er komt simpelweg geen rendement uit. Ik ben benieuwd hoe lang deze trainer nog mag aanblijven.
+4/-0

 
10 uur geleden
"Het kan toch geen toeval zijn dat zelfs de meest simpele ploegjes tegen PSV steevast ver boven zichzelf uit lijken te stijgen". Hier heb ik het al een paar weken over.
Gelukkig gaat Madueke nu wel een paar keer buitenom en je ziet meteen hoed gevaarlijk het dan wordt (bv Zahavi uit moeilijke hoek tegen de lat). De spelers achter de aanvallers (Van Ginkel, Sangare, Max en Mwene) hebben te weinig variatie in hun spel en zijn te voorspelbaar. Daarom spelen ze de kleine tegenstanders niet stuk. Ik moet zeggen dat Ajax dat beter voor elkaar heeft.
+1/-0

13 uur geleden
Waarom zie ik Gakpo weer elke keer in de spits opduiken? Die actie op het laatst toont toch aan dat hij echt het sterkst is als hij van buien komt!?
+1/-1

 
12 minuten geleden
Madueke idem. Hou het eens breed!
+1/-0

13 uur geleden (gewijzigd)
Ik snap dat voll gas er niet inzit met de huidige energieprijzen, maar zo gaan we het lachertje van het weekend worden, die rol was eigenlijk weggelegd voor onze Rotterdamse vrienden...Ze proberen die bal ook eindeloos door te combineren om hem over de lijn te lopen, terwijl iedereen al 10 jaar weet dat je die Griekse achterneef van Van Velzen ook vanaf 20 meter redelijk eenvoudig kan passeren.
+1/-0

13 uur geleden
Niemand gunt een ander een panklare bal. Ze spelen las als ze zelf niks meer kunnen doen.
+1/-0

 
13 uur geleden
Propper en Vertesse. Voor Ginkel en Zahavi. Dit is echt schandalig
+1/-2

 
13 uur geleden
Eens kijken of die Vinicius er nu iets van bakt.
+1/-0

 
13 uur geleden
En het wordt met de minuut slechter.
+1/-1

 
12 uur geleden
En maar lekker de backs laten aanvallen, waardoor ze keer op keer te laat zijn om te verdedigen. En maar lekker allemaal de 16 in trekken om het de tegenstander makkelijker te maken met verdedigen. En maar vooral niet het veld breed houden om ten alle tijden een aanspeelpunt te hebben. Al weken (jaren?) een droevige strategy van PSV.
+1/-0

12 uur geleden
Ach ja,je moet ze er even aan laten ruiken.
+3/-0

 
12 uur geleden
Ja joh makkie zo'n wedstrijdje🙂
Ik had 5-1 ingevuld, dat kan nog makkelijk.
+1/-0

12 uur geleden
Wat een enerverend avondje zeg
+1/-0

12 uur geleden
Wat een opluchting, weekend is weer enigszins goed.
+1/-0

 
12 uur geleden
Was gewoon bar slecht. Zahavi kan echt niet meer. Propper op het middenveld, Teze achterop. Vicinius maakt ook geen beste indruk. Zorgwekkend dat PSV gewoon geen goede spits heeft en er klauwen vol met geld naar hebben gegooid. Scouting???!
+3/-0

 
12 uur geleden
Zal komende week toch echt drie klassen beter moeten🤔
+1/-0

 
12 uur geleden
We zijn in ieder geval opgewarmd,voor de komende toppers.
+1/-0

12 uur geleden
Wel opgelucht, maar zeker niet blij. Gewoon 85 minuten lang een gênante baggervertoning gezien met een onverwacht happy end, maar met bijzonder weinig perspectief voor de komende wedstrijden. Wat me vooral ergerde is al dat voorspelbare gebrei door het midden en de domme en egoïstische keuzes voor de goal, nu ook al door Gakpo. En die paar grote mannen uit een ver verleden die er in deze ploeg lopen is echt vergane glorie. (Zahavi, Götze en van Ginkel)
+2/-0

12 uur geleden
3-1. Niet mauwen. 3 punten, en door
+2/-0

 
12 uur geleden (gewijzigd)
Ja wel mauwen. Wat een kutwedstrijd man. Ja het is 3-1 geworden maar het had tegen de nr 18 (!) ook gewoon 0-2 kunnen zijn. Ik mag hopen dat ze zich tegen Ajax en Monaco wel kunnen oppeppen, want anders is het seizoen verdomme in oktober al voorbij.
+1/-0

 
12 uur geleden
Alleen voor rust hadden er al 5 in kunnen/moeten zitten. 3-1, bietje bier gedronken, geen blessures. Was het goed, nee, moet het beter, zeker, maar onder aan de streep tellen 3 punten. Vraag maar aan onze vrinden in Rotterdam zuid
+1/-0

 
14 minuten geleden
Ik vrees dat we worden weggetikt volgende week
+1/-0

12 uur geleden
Ach het is wél PEC Zwolle hè!

Anyway never in doubt.

(later meer)
+1/-0

 
15 minuten geleden (gewijzigd)
Vond ze beter dan Go Ahead
+1/-0

11 uur geleden
PSV is geen topclub meer.

Wij zijn tegenwoordig tevreden met uitgerangeerde spelers die op hun laatste benen lopen zoals Zahavi,, Götze en van Ginkel dan wel pure middelmaat (Boscagli, Mwene, Drommel). Over de bank wil ik het niet eens hebben. Onze trainer praat dramatische vertoningen zoals vanavond tegen de hekkensluiter goed.

Na het vertrek van Brands/Cocu midden 2018 heeft rookie JdJ als onze hoogste voetbalbaas de voetbaltak met zijn onkunde tot de grond toe afgebrand.
+2/-0

11 uur geleden
3 punten is het enige positieve aan deze wedstrijd. Dit had voor hetzelfde geld 3 punten verlies kunnen betekenen. Tegen de nr laatst! En dan kun je wel zeggen dat ze veel kansen missen. Tja, dat is ook onderdeel van het spelletje en puntverlies zou hoe dan ook schandalig zijn geweest. 2 dingen die me opvielen. De eerste helft schiet hun keeper alle ballen op de linkerkant waar Mwene alle kopduels, begrijpelijk, verliest. Waarom wordt daar pas in de 2e helft op ingegrepen. En ten tweede in dit soort wedstrijden verwacht ik iets van een balvaardige speler met overzicht die met een paar acties mensen weg kan steken of iets met creativiteit open kan breken. Die als een soort Patron de wedstrijd leest en bepaalt. Gotze inderdaad. Maar als je zelfs tegen Pec niet verder komt dan obligate balletjes dan vrees ik dat we er niet veel meer van hoeven te verwachten. Ik vraag me nu echt af waar we op dit moment staan. Over ruim een week weten we dat echt.
+2/-0

 
10 uur geleden
Nou ik weet na Feyenoord thuis al precies waar we staan maar de uitslagen verbloemen het nog enigszins (AZ, Sociedad, Sturm Graz, Sparta, Zwolle). Veldspel is best ok maar zowel aanvallend als verdedigend te weinig effectief en veel te vrijblijvend. Dat is ook gewoon kwaliteit maar anderzijds ook de verantwoordelijkheid van een trainer om met iets anders op de proppen te komen wanneer duidelijk is dat plan A niks wordt. We hebben echt wel goede spelers en wat een luxe dat we met spelers als Vertessen, Bruma en Vinicius toch gevaarlijk kunnen wisselen (die alle 3 misschien wel wat ongelukkig waren maar echt wel nieuwe energie brachten) Vinicius valt mij echt niks tegen maar wordt gewoon verkeerd en te weinig gebruikt. Het mag allemaal wel wat opportunistischer in plaats van dat eeuwige gecombineer. Daarvoor lijkt mij Vinicius veel meer een geschikte man dan uitgebluste Zahavi. Wordt tijd dat Schmidt eens inziet dat dit hem echt niet gaat worden (4-2-3-1) en spelers als van Ginkel, Zahavi en Gotze gewoon niet leveren (in ieder geval niet in dit systeem). Nu kan er nog geschakeld worden, straks als er een serie slechte uitslagen volgen tegen de wat zwaardere tegenstanders (hou mn hart vast de komende weken) niet meer. Doe mij de komende (zware) wedstrijden maar een middenveld met allrounders (controleurs) Sangare, Propper en Van Ginkel. En voorin meer avontuur en opportunisme met Cody, Vinicius en Madueke
+2/-0

 
10 uur geleden
Het enige voordeel van de zwaardere tegenstanders is dat er dan ook meer ruimte is. Zou me niet verbazen als de goede kwaliteiten van PSV dan opeens wel zichtbaar worden.
+3/-0

9 uur geleden
en dan zit de geweldige rush van Madueke niet in de samenvatting van Studio Sport...tja
+1/-0