Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor Sparta


Tijdstip
16 januari 2021
Stadion
Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor Sparta; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor Sparta

PSV heeft zaterdag de eerste zege van 2021 behaald. Op bezoek bij Sparta werd met 3-5 gewonnen. Donyell Malen maakte twee treffers, terwijl ook Mauro Júnior, Noni Madueke en Philipp Max tot scoren kwamen.

PSV begon dramatisch aan het duel. Een slechte pass van Pablo Rosario werd onderschept en door Smeets direct in de kruising geschoten. Op het spekgladde en haast onbespeelbare kunstgrasveld lukte het PSV nauwelijks om tot kansen te komen. Al had de ploeg van Roger Schmidt ook recht op een strafschop na een overtreding op Cody Gakpo. Scheidsrechter Nijhuis wuifde het echter weg en ook de VAR greep niet in.

Toen PSV halverwege de eerste helft voor het eerst tot een kans kwam was het direct raak. Een voorzet van Noni Madueke werd uiteindelijk door Mauro Júnior binnen gekopt.

Wat volgde was een duel die het aankijken niet waard was. De mat was onbespeelbaar, spelers gleden om de haverklap uit en omdat op een besneeuwd veld met een witte bal werd gespeeld was ook in grote delen niet eens te zien waar de bal was. Dat in combinatie met Nijhuis die zijn een klassieke wedstrijd floot door de ene na de andere overtreding door liet gaan, maar direct geel gaf na protesteren.

In de tweede helft werd toch gespeeld met een oranje bal en al snel was het raak voor PSV. Een goede pass van Rosario werd door invaller Donyell Malen via de binnenkant van de paal binnen gewerkt. Twee minuten later was het weer raak. Dit keer kon Madueke binnen werken na een uitstekende bal van Jordan Teze. Het leek randje buitenspel te zijn, maar vanwege de sneeuwval werkte de buitenspeltechnologie van de VAR niet en kon het niet gecontroleerd worden. De 1-3 bleef dan ook gewoon staan.

Het duel leek daarmee gespeeld te zijn. PSV schroefde het tempo flink omlaag, terwijl Sparta nauwelijks gevaarlijk werd. Daarbij kwam ook nog dat doelman Okoye zich 20 minuten voor tijd verkeek op een afstandsschot van Philipp Max en ook de 1-4 in het doel lag. Enkele minuten later volgde een aansluitingstreffer van Sparta toen een schot van de net ingevallen Gravenberch door Denzel Dumfries licht van richting werd veranderd en daarmee Yvon Mvogo kansloos liet.

De volgende grote kans was voor PSV toen Malen zich goed vrijspeelde en oog in oog met de keeper kwam te staan. Hij besloot af te geven op de mee opkomende Max, maar omdat de pass niet goed was leidde dat niet tot de vijfde treffer. Ook aan de andere kant werd vervolgens een grote kans gemist, waarna de thuis ploeg niet veel later een penalty kreeg na een overtreding van Jordan Teze. Drie minuten voor tijd was de marge daarmee nog maar één treffer.

PSV leek het even kwijt te zijn, maar in blessuretijd werd Ibrahim Sangaré door een uitstekende bal van Eran Zahavi het strafschopgebied ingestoken. De Ivoriaan kon opzij spelen, waarna Malen eenvoudig voor de definitieve beslissing zorgde.


Denzel Dumfries: 'Uiteindelijk is het een verdiende overwinning'

In gesprek met ESPN gaf Denzel Dumfries aan dat het voor PSV een verdiende overwinning was. "Normaal zou je zeggen dat niet iedereen al zat, maar in de tweede helft maakten we heel snel twee goals en dat was goed voor de wedstrijd. Dat deden we gewoon goed", aldus Dumfries. "In de eerste helft moesten we in het begin er toch wel in komen. Het veld was behoorlijk glad. Op een gegeven moment voel je dat we sterker worden in de wedstrijd en toen konden we het omkeren. Het veld speelde ook wel parten. Het was behoorlijk lastig. Kunstgras met sneeuw erop is niet ideaal."

De verdediger vond het twijfelachtig of het duel überhaupt wel gespeeld had mogen worden. "Uiteindelijk is het de scheidsrechter die de beslissing maakt", zo gaf hij aan. "Gelukkig valt de schade mee. Verder ben ik blij met de overwinning."

Dumfries begon tegen Sparta op de bank. Zelf kon hij daar wel mee leven. "Het is de keuze van de trainer. Ik ben professioneel genoeg om daar mee om te gaan en daarmee te leven. Dat is voetbal", zei hij daarover. "Natuurlijk had ik graag de hele wedstrijd gespeeld, maar uiteindelijk maakt hij de keuzes. Hij is verantwoordelijk voor de opstelling. Dat heb ik gewoon te respecteren."


[video] Mauro about his 'debut' in the snow, Teze blij en kritisch op eigen spel


Roger Schmidt: 'Het was een moeilijke wedstrijd onder moeilijke omstandigheden'

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN blij met de winst tegen Sparta. "Het was een moeilijke wedstrijd onder moeilijke omstandigheden", aldus Schmidt. "De start was erg slecht met die goal. Als je snel scoort is het een groot voordeel. Uiteindelijk hadden we een paar minuten nodig om te wennen aan het veld. Maar daarna speelden we een goede wedstrijd en verdienden we het om te winnen."

In de tweede helft begon PSV wel uitstekend. "Het waren twee uitstekende goals. We speelden toen erg goed", zo gaf hij aan. "We hebben daar in de rust over gesproken. Dat hebben we daarna in de praktijk gebracht. Dat was uiteindelijk de sleutel tot de overwinning vandaag."

Over de slotfase was de trainer wat minder te spreken. "Daar hadden we het beter moeten doen. We hadden de 1-4 daar moeten controleren", zei hij daarover. "Het was te veel dat het nog 3-4 werd. Daarom moesten we nog strijden voor de drie punten. Maar we moeten rekening houden met de omstandigheden. Ik ben blij met de drie punten. De spelers hebben het erg goed gedaan."


Roger Schmidt: 'Nijhuis gaf aan dat hij expres tegen PSV floot omdat ik kritiek op hem had na de wedstrijd tegen Vitesse'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt woedend op scheidsrechter Bas Nijhuis. "Het is de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter dat hij de spelers beschermt. Hij floot niet voor vier of vijf overtredingen", zo gaf hij aan. "Onder deze omstandigheden moeten de spelers zelf ook elkaar beschermen. Natuurlijk doen de meeste teams alles om te winnen en als ze dan het gevoel krijgen dat ze alles mogen doen... Er zaten echt een paar harde overtredingen tussen. Op dit veld kunnen de spelers de controle niet houden in de duels. Daar was ik boos over. Cody is geblesseerd geraakt door een overtreding. Daar floot hij niet voor."

Volgens Schmidt had Nijhuis aangegeven tegen PSV gefloten te hebben vanwege zijn uitspraken na de wedstrijd tegen Vitesse. "Dat is onprofessioneel", aldus Schmidt. "Het is absoluut onprofessioneel. Dit is nu de tweede keer dat ik dit voel. Met hem ben ik zeker niet blij. Hij zei dat hij het expres deed omdat ik kritiek op hem had na Vitesse."


[video] Schmidt woest: 'Ik hoef niet meer met Nijhuis te praten'


Pablo Rosario: 'Het was een fout van mij en dat mag absoluut niet gebeuren'

Pablo Rosario trok in gesprek met ESPN het boetekleed aan over de 1-0 van Sparta. "We begonnen heel slordig. Het was een fout van mij en dat mag absoluut niet gebeuren", aldus Rosario. "We moesten daardoor in de achtervolging en in de eerste 20 minuten moesten we echt knokken om de wedstrijd naar je toe te trekken. Daarna ging het iets beter en konden ze niet veel druk meer uitoefenen."

Gevraagd werd aan de middenvelder wat er mis ging bij de openingstreffer. "Ik dacht dat ik hem er doorheen kon spelen, maar dat was gewoon een grote fout. Het was ook een goede goal van Smeets", zo gaf hij aan. "Natuurlijk zit het daarna wel even in je hoofd. Je weet dat het vroeg in de wedstrijd is en je weet wat voor spel zij spelen. Het gaat dan nog lastiger worden dan het al zou worden. Uiteindelijk hebben we het als team veel beter gedaan."

Snel na rust had Rosario ook een positieve rol bij een doelpunt. "Gelukkig kon ik na de rust een goede bal op Donyell geven zodat hij de 1-2 kon maken", zei hij daarover. "Als speler wil je jouw fouten altijd zelf goed maken. Gelukkig kon ik dat doen met behulp van het team."


Bas Nijhuis: 'Uitspraken van Roger Schmidt zijn complete onzin natuurlijk'

In gesprek met ESPN reageerde Bas Nijhuis lacherig over de uitspraken van Roger Schmidt dat hij bewust tegen PSV gefloten zou hebben. "Je kunt wel zien wat de trainers er tegenwoordig allemaal van maken. Het is ongelofelijk", aldus Nijhuis. "Ik moet hier echt om lachen. Het is complete onzin natuurlijk."

De Tukker was het ook niet eens met de opmerkingen dat hij de spelers op dit veld niet in bescherming nam. "Ik heb juist wat korter gefloten, waarbij ik het normaal gesproken wel door laat gaan", zo gaf hij aan. "Over het algemeen heb ik gewoon mijn eigen lijn aangehouden. In sommige situaties heb ik alleen wat korter gefloten dan normaal."

De scheidsrechter kon zich ook niet vinden in de kritiek over het veld dat onbespeelbaar zou zijn. Zo gleden veel spelers uit en moet Sparta-speler Smeets zelfs geblesseerd van het veld. "Voordat je een veld afkeurt moet het echt een gevaar zijn. Dat vond ik hier niet. Als het veel geregend heeft, kun je ook wel eens uitglijden", zei hij daarover. "De gezondheid van de spelers mag niet in gevaar komen. Dat was op dit veld absoluut niet het geval."


[video] Bas Nijhuis reageert op woedende Schmidt: 'Daar kan ik niks mee'


Karakteristieken

Uitslag: 3-5 (1-1)

Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Mohamed IhattarenNoni Madueke


Cody GakpoPablo RosarioIbrahim SangaréMauro Júnior


Philipp MaxOlivier BoscagliTimo BaumgartlJordan Teze


Yvon Mvogo

Wissels:

'43 Donyell Malen voor Cody Gakpo
'64 Denzel Dumfries voor Mauro Júnior
'81 Eran Zahavi voor Noni Madueke
'81 Ryan Thomas voor Mohamed Ihattaren


Opstelling Sparta Rotterdam

SmeetsThy


D.DuarteBurgerAuassarMijnans


MeijersHeylenBeugelsdijkFortes


Okoye

Wissels:

'32 Engels voor Smeets
'62 Pinto voor Meijers
'62 Kharchouch voor D.Duarte
'62 Abels voor Mijnans
'73 Gravenberch voor Thy


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 1-2 (1-1)
 4 1-3 (1-1)
 4 0-2 (1-1)
 4 1-2 (1-1)
 4 1-2 (1-1)
 4 1-2 (1-1)
 4 1-2 (1-1)
 3 0-2 (0-0)
 3 0-5 (0-2)
10  3 0-2 (0-0)
11  3 0-5 (0-2)
12  3 1-2 (0-0)
13  3 0-1 (0-0)
14  3 1-5 (0-2)
15  3 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

Sparta Rotterdam-PSV: uitslag 3-5 (1-1)

Waardering wedstrijd:

3 punten:

2 punten:

1 punt:

Om je Man van de Wedstrijd in te zenden, heb je een loginnaam nodig. Onder deze naam kan je vervolgens ook meedoen aan bijvoorbeeld de Pool en de discussies op de forums. Kies hieronder een loginnaam of gebruik de link rechtsboven in beeld om in te loggen als je al een loginnaam hebt.

Loginnaam:

Emailadres:


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Dat wordt nog een lastig potje. In principe moet Sparta geen probleem zijn, maar die gasten spelen leuk voetbal. Eens kijken wie we in de basis-elf zien, en of we voor rust het verschil in de score kunnen maken. Zeker omdat we in de meeste wedstrijden PSV erg ver zien terugvallen in de tweede helft.
9 punten uit de komende 3 competitiewedstrijden is een must!!
+2/-0

2 dagen geleden
Fluit je als scheidsrechter dubieus tegen Ajax, dan wordt je niet meer op duels van Ajax gezet. Maar wij krijgen weer lekker Nijhuis zodat hij maandag weer tegen betaling kan uitleggen waarom hij tegen de regels in penalty’s terugdraaide en andere gekke beslissingen nam om op te vallen
+4/-4

 
2 dagen geleden
Worden mensen nooit moe van dat eeuwige gezeik op scheidsrechters? Je hebt bij elke eredivisieclub supporters die vinden dat hun club altijd benadeeld wordt.

Alsof zo'n gozer aan de wedstrijd begint en denkt: jaaaa, dit is PSV, zal ik die weer eens ff ringeloren.

Toevallig vergeten dat we ook al wat soepele penalty's mee hebben gekregen dit seizoen?
+7/-1

 
2 dagen geleden
Ze zijn ook al vergeten dat Nijhuis in Heerenveen een uitstekende wedstrijd floot.
+2/-1

 
2 dagen geleden
Ik snap dat gemekker ook niet. Een ploeg die zo goed vollgas fussbal speelt en bijna iedere wedstrijd de nul houdt heeft van een scheids of VAR toch niks te vrezen?
+2/-4

 
2 dagen geleden
Ik denk dat het goed is om te benoemen. Iemand zal het moeten doen. Dat wij met grote regelmaat benadeeld worden en bij de VAR onder een vergrootglas liggen ziet zelfs een blinde. De KNVB had nooit de titel in 2019 aan Ajax moeten schenken, hierdoor is het vertrouwen in de arbitrage bij veel supporters denk ik onherstelbaar beschadigd. En dan heb ik het niet enkel over de niet gegeven strafschop voor Lozano in de Arena. We zullen voor onszelf op moeten komen en niet als lamme schaapjes maar elke keer moeten accepteren dat we genaaid worden. Natuurlijk moeten we zelf veel beter spelen, maar dat doet niks af aan de oneerlijke behandeling die wij vanuit het scheidsrechterskorps krijgen. Dus zolang er sprake is van willekeur, ook nog eens opvallend vaak in het voordeel van een bepaalde club, zal ik dat blijven benoemen.
+5/-1

 
2 uur geleden
Geen penalty Gakpo, maar voor eenzelfde iets wel een pingel aan de andere kant. Ook de var mag schijnbaar dan ineens niet ingrijpen?

Paar flinke tikken niet zien, maar wel meteen Schmidt bij een opmerking meteen geel geven. Geef die kaarten dan ook op het veld... zeker op zo’n veld moet je spelers beter in bescherming nemen. Maar goed hij fluit al jaren volgens zijn eigen inconsequente regels en krijgt geld als ie naar weer een dubieuze ingreep maandag mag aanschuiven bij VI, dus dat zal zonder ingrijpen van de knvb wel het geval blijven...
+1/-0

 
6 uur geleden
En het is ook de schuld van de KNVB dat PSV het geen 90 min volhoud en voorsprong telkens verspeelt
+1/-0

2 dagen geleden
Spelen ze met een gele bal? Zou wel passen bij dit circus namelijk. Nu ballen tonen gasten, je krijgt er genoeg voor betaald potjandikkie (de nette versie)!
+1/-0

2 dagen geleden
Veel zal afhangen van de beschikbaarheid van Gakpo en Madueke. Spelen zij niet mee, zijn we aanvallend zo mak als een lammetje en zullen we weinig kansen krijgen. Tegengoals zijn standaard, dus winst is verre van zeker. Misschien dat van Ginkel inmiddels iets kan betekenen, maar daar kun je niet gelijk wonderen van verwachten. Het middenveld is het allergrootste probleem op dit moment.
+2/-0

 
2 dagen geleden
Ook met Mauro en Ihataren achter Malen tegen Sparta,
heb je in principe genoeg kwaliteiten.

Maarja als ie weer voor die Zeinzelganger (zahavi)
opstelt, verwacht ik er helemaal niks van.
Nul voetbal.

Tegen AZ was het weer helemaal kut, wie stond er 90 minuten lang in?
Ja die ja, die niet kan combineren en met een geïrriteerde kop rondloopt dat hij
geen ballen krijgt die hij niet panklaar kan afmaken.

Mocht hij zo rigide blijven en hem meer vertrouwen geven dan een Iha/ Madueke, is hij een lachertje van een trainer.

En ben ik voorlopig wel klaar om me druk te maken om dit elftal
+1/-5

 
2 dagen geleden
Zahavi moet de ballen erin peren. Dat is waar hij voor gehaald. Als je vervolgens een stel jojo's op moet stellen die geen fatsoenlijke aanval op kunnen zetten tegen een beetje tegenstander ga je nooit scoren. En Mauro en Ihattaren is niet genoeg om Sparta echt het mes op de keel te zetten. Die gaan rustig achterover hangen, houden het centrum dicht en wachten op de goal die altijd valt bij ons. Gebrek aan creativiteit, handelingssnelheid en scorend vermogen vanuit het middenveld gaat het ons wederom heel moeilijk maken.
+3/-0

Paulinho01 (geschorst)
2 dagen geleden
Hopen dat ze vandaag nog de beurs opgaan en 50 miljoen ophalen zodat we monster en Luuk vanavond kunnen presteren en morgen kunnen opstellen! Forza psv!
+2/-5

 
2 dagen geleden
Mijn god zeg :I Snap je uberhaupt wel hoe zoiets werkt? Even besluiten dat je de beurs op gaat en paar uur later voor 50 miljoen spelers kunnen kopen? :D Zelfs al zouden ze nu spelers vastleggen zijn ze niet inzetbaar morgen. Het slaat alleen (wederom!) helemaal nergens op wat je zegt.
+4/-0

 
2 dagen geleden
We hebben een hele goede selectie van 11 spelers. Zo gauw er wissels in moeten wordt het een stuk minder oftewel onze selectie is niet kampioenswaardig. Volgens mij is Schmidt daar ook wel achter gekomen en probeert hij met het vele wisselen zijn beste spelers te sparen om er zo lang mogelijk in het seizoen plezier van te hebben. Alleen heeft dat niet veel nut als ze dan gewoon op de training geblesseerd raken wat ik heel vreemd vindt.
Verder ga ik niet afgeven op de scheids maar het is een feit dat Nijhuis heeel veel toelaat dus ik vrees dat onze spelers weer vogelvrij zijn en dus weer kans op blessures. Gotze wordt voor mij een beetje een wazig verhaal maar als je een in potentie wereldtopper hebt die in de belangrijkste maand niet speelt heeft dat ook niet veel zin.
+1/-0

 
Als je voor 30 miljoen bitcoins koopt en ze dag erna verkoopt voor 50 miljoen kun je goeie speler kopen.
+1/-0

 
11 uur geleden
Inderdaad, de oplossing voor PSV en met de Bitcoin kan het niet fout gaan. Het is niet zo dat je dan met het hele voortbestaan van de club gokt of zo.
+1/-0

 
9 uur geleden
Schandalig dat onze directie en RVC daar nog niet aan gedacht hebben.
+2/-0

Wedstrijd zal wel afgelast worden ivm de sneeuw straks.
+1/-0

 
8 uur geleden
Mijn allereerste Sparta-PSV (1984) werd afgelast wegens sneeuw, hahaha, heeft Sparta later nog mijn treinkaartje vergoed. Toch netjes hoor, hoefde natuurlijk niet hè. Mooie club! We delen clubkleuren & keepers.
+1/-0

15 uur geleden
Als ik vanavond om een uur of negen maar niet weer het zelfde riedeltje te horen krijg;
-we begonnen niet scherp.
-er zat niet genoeg energie in het team.
-volgende week moet echt beter
Dat verhaaltje ken ik onderhand wel.
+2/-0

 
12 uur geleden
Je vergeet er nog 1 voor de bingokaart.
We nemen dit resultaat mee naar de volgende wedstrijd
+1/-0

14 uur geleden (gewijzigd)
Wordt weer een moeizame wedstrijd vanavond.De weersvoorspelling is sneeuw en dat is niet gunstig op die plastic mat met een scheidsrechter die waarschijnlijk veel toelaat.Sparta graaft zich in en als niet iedereen zijn taken uitvoert dan komt het middenveld en de verdediging in de problemen.De spelwijze van PSV is zo kwetsbaar als tegenstanders zich onder de druk uitvoetballen.Vanavond puntenverlies betekend definitief einde titelapiraties en grote concurrentie voor plek 2 t/m 5.Feyenoord voetbalt niet goed maar is moeilijk te verslaan,bij Vitesse heeft die Duitse trainer het wel goed voor elkaar en AZ komt eraan.
+2/-0

9 uur geleden (gewijzigd)
Ik, mijn billen en het puntje van de stoel zouden graag een rustig avondje willen, wegens oververmoeidheid.
Gaarne wedstrijd voor rust beslissen.

Bvd Z. on de Bok.
+5/-1

8 uur geleden
Wij vanavond drie punten ophalen in R"west en de ploeg uit zuid drie punten in de hoofdstad,en we doen weer mee.
+1/-1

7 uur geleden
Ik vind het erg om te zeggen maar laat de snavels maar elke pot tegen de directe concurrenten winnen, dat geeft ons meer kans op de tweede plek.
By the way: klagen op de scheids heeft inderdaad geen zin maar die Nijhuis is wel erg opzichtig bezig met zijn quasi 'stoere' imago en het halen van witte poten bij de snor (en die moet niet veel van PSV hebben).
+2/-2

7 uur geleden
OMG geen Dumfries Malen en Zahavi, schiet mij maar lek.
+2/-0

7 uur geleden
Onze trainer blijft een bijzonder man....
+2/-0

 
7 uur geleden
Malen op weg naar de uitgang met dank aan Roger. Onbegrijpelijke keuzes.
+2/-4

 
7 uur geleden
Malen is geen fan van kunstgras door zijn knieblessure, net als van Ginkel, vandaar de keuze waarschijnlijk.
+2/-0

7 uur geleden
Ik ben benieuwd, weinig scorend vermogen op het veld vandaag.. In de basis 11 zit geen speler waarvan ik verwacht dat die aan het einde van het seizoen 10+ doelpunten gemaakt heeft.
+2/-0

 
7 uur geleden
Wat een trainer, wat een opstelling..
Teveel middelmaat. En Marco alweer een terugslag na een paar speelminuten?
+2/-0

7 uur geleden
Pfff Vitesse ook al weer 3-0 voor, dit moeten we echt winnen hoor anders word het wel een heel moeizaam seizoen.
+2/-0

 
7 uur geleden
Als we ons al druk moeten maken om Vitesse wordt het tijd om een nieuwe hobby te gaan zoeken.
+2/-2

7 uur geleden
De vorige keer tegen sparta kwamen we met een fantasie opstelling nog net goed weg. Nu doet Schmidt het iets minder, maar toch... we zitten nu echt niet in een fase om arrogant te gaan doen, maar blijkbaar kan onze Duitse trainer het maar niet laten. Zit in de volksaard moeten we maar zeggen. Desalniettemin een opstelling waarmee je van Sparta moet winnen, maar gezien de laatste wedstrijd hou ik mijn hart vast.
+2/-2

7 uur geleden
Ik heb er weer zin. Helemaal nergens op gebaseerd maar gewoon als supporter van de mooiste club ter wereld. Gewoon vol goede moed ga ik kijken hopen dat het vandaag wel allemaal lukt.
+6/-0

6 uur geleden
Het is een veld voor kerels vandaar deze opstelling. Schmidt schijnt een zeer intelligent man te zijn. Benieuwd hoe zijn keuzes gaan uitpakken. Zijn uitleg over een paar wedstrijden aan het begin op kunstgras vind ik plausibel bij nader inzien.
+2/-0

6 uur geleden
Bijzonder de sprint statistieken van malen en zahavi. Malen rond de 18 per wedstrijd en zahavi gemiddeld 40.
+1/-1

 
5 uur geleden (gewijzigd)
En het aantal goals/ assist van beide heren? Malen inmiddels 17 goals en 4 assists dit seizoen.
+1/-0

Mag ik 2 goals van Zahavi voorspellen? En dat Max ze moet voorzetten?
+1/-1

 
6 uur geleden
Ik heb er niet voor doorgeleerd maar ik dacht dat de eerstvolgende wedstrijd steeds de belangrijkste is maar blijkbaar niet. Sterkhouders eruit,niet ingespeeld centrum. Laat ik het zo zeggen, lef heeft hij wel
+2/-0

6 uur geleden
Hoera, Leo Cohen als verslaggever. De volumestand is hier nu al gereduceerd tot nul. En dan moet de aftrap nog komen 🤭
+1/-0

6 uur geleden
Gelukkig zie ik de bal niet, kan een hoop frustratie schelen😂
+4/-0

 
6 uur geleden
Haha, wilde net zeggen.
Fijn, witte bal op sneeuw !
+3/-0

6 uur geleden
Waarom nou alweer een middenveld met Rosario en Sangaré? Laat Rosario er aub uit en geef Fein die vele malen beter is dan die Paddestoel!
+2/-0

6 uur geleden
En hopsakee, met dank aan onze wandelende paddestoel.
+2/-1

 
6 uur geleden
Heel kinderlijk. Snap ook niet waarom Baum zijn poot niet uitsteekt.
+1/-1

 
6 uur geleden
Niks kinderlijks aan, gewoon een feit. Hij kan helaas echt totaal niet voetballen. En het is niet dat we geen alternatief hebben voor hem.....
+2/-0

 
5 uur geleden
Zo 4e assist van Rosario dit seizoen.1 minder dan Max. Lekker hoor.
+5/-0

6 uur geleden
Zo het Rosario aanvallen kan beginnen na zijn foutje hahahaha. Kan niet wachten.
+1/-0

 
Wat een rare man die Schmidt met zijn gewissel..verdienen miljoenen en opeens kunnen ze geen 3 wedstrijden in de week spelen...
En die willen dan naar Engeland..wat een rotzooi
+2/-1

 
5 uur geleden
Joh 2 wedstrijden was al te veel dat zagen we woensdag al 😅. Beter wat frisse spelers. En malen zijn knieën zou ik ook niet op dit veld laten spelen. Is toch min 40.000.000 dat we heel moeten houden.
+2/-0

6 uur geleden
Zouden de lichtgewichten wakker zijn? Het is toch gvd ongelooflijk weer.
+2/-0

6 uur geleden
Weer die rosario. Die zit al jaren in n winterslaap, maar toch elke keer in de basis.. Op basis waarvan????
+2/-0

6 uur geleden
Gaat lekker man, ik krijg langzaam een flashback naar die dramatische reeks van vorig jaar....gooien in 3 weken straks alles overboord😱😬
+2/-0

6 uur geleden
Ben ik de enige die de bal slecht ziet op tv?
+2/-0

 
6 uur geleden (gewijzigd)
Nee ik zie ook geen moer en rosario ook niet.
+3/-0

 
6 uur geleden
Tv kijker niet zo belangrijk. Enkel in het stadion... Oh wacht...?....
Waarom geen oranje bal of zo.
+1/-0

 
6 uur geleden
Inderdaad heel vreemd? Hebben toch gele en oranje ballen
+2/-0

 
6 uur geleden
De lulsmoes zal straks wel zijn dat ze niet 14 oranje ballen hebben ofzo. Want overal liggen nu van die ballen langs de lijn ivm gebrek aan ballenjongens. Betaald voetbal in Nederland 🙈
+2/-0

 
5 uur geleden
De spelers willen het dus niet omdat de bal kleiner is.
+2/-0

 
5 uur geleden
Wat een onzin. Je ziet langs de lijn Unnerstall zojuist duidelijk met die ballen. Toch geen verschil? Ik voorspel een oranje bal dadelijk.

Buiten dat...
Dit veld is niet bespeelbaar qua veiligheid gezien.
Onze spelers kosten miljoenensalarissen, en die van sparta verhoudingsgewijs voor hen ook veel geld.
Show must go on. Clubs betalen toch al alles zelf zonder overheidssteun.
+2/-0

 
5 uur geleden
Dat waren beelden van voor de wedstrijd.

Wat betreft veiligheid ben ik het met je eens, dit is een schaatsbaan. Maar stel je eens voor de Basje show niet door kan gaan...
+1/-0

 
6 uur geleden
Zou ik niet op rekenen met Nijhuis.
+1/-0

 
6 uur geleden
En de VAR vindt het ook weer eens prima.
+1/-0

 
6 uur geleden
Je moet wel karakter hebben wil je tegen Bas in gaan. Dat hebben 9 van de 10 niet.
+2/-0

6 uur geleden (gewijzigd)
Rosario, de man die nog niks goed heeft gedaan en een dikke fout maakt bij de goal van Smeets. Ergens ook wel knap, gewoon 15 minuten niks goed doen in de as van het veld bij een club die pretendeert titelkandidaat te zijn. Het mag bij PSV omdat de andere trainers het ook in hem zagen zitten of zoiets!
+3/-2

 
5 uur geleden
Heb je de assist gezien op Malen?
+2/-1

6 uur geleden
Er mankeert echt iets aan de wedstrijdmentaliteit bij PSV en dat is al in gang gezet onder van Bommel. Rosario past hier ook precies bij want hoe kun je zo slecht starten? Je wordt als supporter toch knetter gek van PSV!
+4/-1

5 uur geleden
Is het minachting van de tegenstander of zware zelfoverschatting. Van die 18 eredivisie ploegen is er 1 die wekelijks spelers spaart en waar iedereen constant geblesseerd is. Misschien eens kijken hoe ze ergens anders trainen. Staat weer een waardeloos elftal en na 4 minuten deksel op je neus. Er is weer een wonder nodig voor drie punten. Op deze manier wordt je gewoon vijfde.
+2/-0

Iedereen die zo gelooft in Roger Schmidt...nou zonder Roger werden we ook 24 keer kampioen..
Je hebt een winterstop..2 wedstrijden gespeeld en iedereen is geblesseerd of heeft rust nodig.
Wat een onkunde.
+2/-4

5 uur geleden
Ah, je mag natuurlijk geen commentaar hebben op dat achterlijke ‘fluiten’ van Nijhuis. Bah bah
+2/-0

 
5 uur geleden
Prima dat Roger eens uit z'n plaat gaat en z'n spelers probeert te beschermen. Bas doet het nl niet.
+3/-0

5 uur geleden
Nijhuis is toch wederom een verschrikking... ondanks dat hij bij mij uit de buurt komt blijft het een droplul eerste klas, overduidelijke overtreding op Gakpo, waar hij boven op staat.... we gaan gewoon door, wat een Twentse kut boer
+2/-0

5 uur geleden
Jammer dat de wedstrijd voor PSV pas om 19.05 uur begon. Nu is er een goede 2e helft nodig en dat is nou net niet de specialiteit van deze ploeg. Het aantal blessures wordt nu echt wel opmerkelijk. Gezien het wekelijkse geworstel zou je denken dat er maar weinig tactisch/technisch getraind wordt, maar kennelijk dus ook niet voldoende fysiek/conditioneel?
+1/-1

5 uur geleden
Nou, toch aardig pasje van Rosario....mag ook gezegd worden
+6/-0

5 uur geleden
Zoo nijhuis, zijn we van jou niet meer afhankelijk, pak je auto maar en rijd terug naar Enschede! Hoop dat dit je laatste wedstrijd voor ons psv was
+2/-0

 
4 uur geleden
Iets te vroeg nog al is het natuurlijk wel een terechte pingel.
+1/-0

 
3 uur geleden
Wat dacht je, beetje jinxen kan geen kwaad?

Nou Leo Driessen zei op gegeven moment: "Bas Nijhuis fluit vanavond voor het laatst", maar ik interpreteerde het verkeerd. Betrof het eindsignaal.
+1/-0

5 uur geleden
Onze grote vriend Rosario heeft toch een grote aandeel bij beide goals, dat mag ook gezegd worden. Dit soort ballen moeten we meer van Mo verwachten.
+3/-0

5 uur geleden
Zouden ze dit wel vast kunnen houden?
+1/-0

5 uur geleden
Zo willen we Rosario zien! 👍
+2/-1

5 uur geleden
Mooi, wat een opluchting. Nu hopen dat de 2-3 uitblijft en het een ontspannende tweede helft wordt.
+2/-0

4 uur geleden
Waarom zijn al die klustballen altijd voor de tegenstander?
+2/-0

4 uur geleden
Bedankt Max, mijn billen kunnen eindelijk in de ontspanstand.
+2/-0

 
Nou helemaal niet...weer 2 goals tegen
+2/-0

 
4 uur geleden (gewijzigd)
Inmiddels al 19 tegengoals versus Feyenoord 12 en Vitesse en Ajax 13. Daar moet in verbeterd worden
+2/-0

 
4 uur geleden (gewijzigd)
Daar gaan we weer.

Zelfs een 1-4 voorsprong eindigt gewoon weer in billenknijpen.
Om moedeloos van te worden.
+2/-0

 
Vol gas voetbal..geef mij maar lekker de kwaliteiten van je spelers afstemmen op een systeem die eigenwijze ingenieur..
+1/-0

 
4 uur geleden
Inderdaad, ik heb te vroeg gejuicht. Sorry daarvoor 😞. Nou lekker morgen met een glaasje ranja en een bakje chips met de benen op tafel naar die nep-klassieker kijken. Prettig weekend verder allemaal.
+1/-0

reactie verwijderd

4 uur geleden
Never a dull moment.

(later meer)
+2/-0

4 uur geleden
Verzoekje aan de moderator. Kun je svp een apart hoekje creëren voor de Rosario bashers. Kunnen ze lekker op elkaar afreageren. Los van zijn balverlies bij de tegengoal en zijn assists. Rosario is een speler waarvan het goede spel niet opvalt maar zijn slechte momenten, die iedere speler heeft, dus wel. Statistisch gezien kunnen 4 achtereenvolgende trainers het niet fout zien. Los daarvan gaat hij altijd voorop in de strijd,zeikt nooit en heeft karakter. Dat zie je wel aan hoe volwassen hij omgaat met al die drek die hij over zich krijgt. Die bashers zouden na zoveel kritiek allang huilend in een hoekje hebben gezeten. Punt.
+11/-2

4 uur geleden
Typisch dat degenen die na de 1-0 helemaal los gingen zich nu niet meer laten zien. 'Helden'
+4/-1

 
3 uur geleden
Die helden roepen dit al 2 jaar hoor, geheel terecht maar niet volgens een paar die hard fans van Rosario.
Het zal gerust een aardige jongen zijn maar voetballen en vooral op een niveau van wat PSV (zou) moeten nastreven kan hij absoluut niet!
+1/-4

 
2 uur geleden
Rosario begon niet goed maar herstelde zich goed gezien onder andere zijn heerlijke assist en voorassist. Maar zoals jij hem beschrijft vraag ik me ook bij jou af hoe je naar een voetballer kijkt. We kijken in ieder geval heel anders. Denk dat jij zelf niet op niveau gevoetbald hebt, anders kan ik jou kijk op rosario niet echt verklaren. Hij is een pure voetballer die alles het liefst voetballend wil oplossen, dat was bij zijn fout goed te zien, hij kon de bal ook safe terug op de keeper spelen. Maar goed ieder zijn mening, de tegenstanders van Rosario zullen zijn tegenstanders blijven en andersom.
+2/-0

4 uur geleden
Ik verwacht binnenkort een dik sponsorcontract van PSV met de producent van vaseline. En door. Pffffffff
+1/-0

3 uur geleden
Leuke wedstrijd om te zien.
Een goed combinerend psv in aanvallend opzicht
(nee anders scoor je geen 5 keer)

Maar toch wel weer 3 goals tegen en nee ik doe daar niet perse moeilijk over

Maar het gaat erom dat PSV geen antwoord had op de pressing van Sparta, laatste 20min.

Sparta gaat dan heel diep staan, spelen super opportunistisch.
En dan gaat de hele verdediging van psv spelen op de eigen 16.

Ik snap dat het niet altijd gaat, maar soms MOET je ze buitenspel zetten, door simpelweg een globale lijn af te spreken. Je vast laten zetten tegen een Sparta is echt amateuristisch mijns inziens.

Nou dat gebeurd totaal niet en dat is toch wel echt iets wat we missen.
Verwacht van onze backs in ieder geval dat ze dit kunsje begrijpen, maar ben bang dat ons centrale duo de leiderschapskwaliteiten hierin niet voldoende pakt
+1/-0

 
3 uur geleden
Zou wel link zijn op buitenspel te spelen vandaag.


KNVB
@KNVB
·
2 u
Bij de wedstrijd tussen
@SpartaRotterdam
en
@PSV
werkt de buitenspeltechnologie vandaag niet. Vanwege de sneeuwval zijn de lijnen slecht zichtbaar en daarom kunnen de buitenspellijnen en -software niet worden gebruikt. #spapsv
+1/-0

 
3 uur geleden
Oke oke, je hebt vandaag dan een punt.

Maar dat wil niet zeggen, dat camera's totaal niet kunnen zien of iemand buitenspel staat.
Tegen Heerenveen viel dit de tweede helft ook helemaal weg. Ze gaan daar maar schaapachtig achter de aanvaller staan en laten zich zo terugdrukken.
Een verdediger als Boscagli moet dat best kunnen leiden

In ieder geval; ben benieuwd of we dit volgende wedstrijden beter op orde hebben.
Je geeft de tegenstander dan gewoon veel te makkelijk de bal, daar waar het gevaarlijk is.

Trouwens wat speelde Malen weer goed zeg, die gast heeft me een fijne techniek. Niet normaal
+1/-0

 
2 uur geleden
Inderdaad , ben blij dat Donyell weer inviel, schitterend . Hoop wel dat de blessure van Cody meevalt. Het is toch te gek voor woorden dat op dit veld gespeeld mag worden ondanks de winst
+1/-0

2 uur geleden
Genoten van de goed uitgespeelde doelpunten van PSV. Met verbazing zitten kijken naar het verval na de 1-4 waardoor PSV toch weer in de problemen kwam. Ik vraag me wel af of het verantwoord is op zo'n glad veld te voetballen zeker omdat het kunstgras is. Rosario heeft de 2e helft prima gespeeld met een aantal mooie passes. Eind goed al goed.
+1/-0

 
2 uur geleden
Als dat waar is wat Schmidt zegt over Nijhuis dan hoop ik dat daar getuigen van zijn. Want dat kan dus absoluut niet.Zelfs als hij het als een grap bedoeld. Dan zouden maatregelen van de KNVB moeten volgen. Kan hij wat mij betreft fulltime bij zijn hypocriete schijtlollige vriendjes van VI gaan zitten
+1/-0