Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV speelt weer gelijk na zwakke wedstrijd


Tijdstip
16 februari 2019
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV speelt weer gelijk na zwakke wedstrijd

Het is PSV ook niet gelukt om de derde uitwedstrijd van 2019 te winnen. Na eerder met 2-2 gelijk gespeeld te hebben tegen FC Emmen en FC Utrecht eindigde ook het duel tegen sc Heerenveen in dezelfde cijfers. Gastón Pereiro en Donyell Malen scoorden namens PSV.

[Later meer]


Luuk de Jong: 'Ik kan hetzelfde verhaal vertellen als volgende week'

Luuk de Jong kreeg op Fox Sports de vraag of PSV een punt gewonnen had in Heerenveen. "Uiteindelijk wel", aldus De Jong. "Ik kan hetzelfde verhaal vertellen als volgende week. Uiteindelijk sleep je een gelijkspel uit het vuur."

De aanvoerder van PSV ging verder: "Heerenveen is er in de tweede helft ook niet meer uitgekomen. Dat was in Utrecht vorige week ook zo. We hebben gedomineerd, maar je vanuit een 2-0 achterstand terug knokken. In de eerste helft heeft Heerenveen drie kansen gehad en gelijk twee goals. Dan sta je 2-0 achter en dat moet een keer afgelopen zijn bij ons."

De Jong was zeer kritisch op de ploeg."Het mag niet gebeuren dat je zo moet knokken om een punt te winnen en daarmee blij moet zijn. Als team zijnde schakelen we niet om. We geven ze alle ruimte. We blijven soms nog te veel hangen voorin. En niet wat we van elkaar eisen, dat we gericht druk zetten", zo gaf hij aan. "Onze middenvelders kunnen er dan op zitten en dat moeten we blijven doen. Dat deden we in de eerste seizoenshelft veel beter. De tegenstander kon toen bijna niet ademen en dat deden we in de eerste helft iets te weinig."


Denzel Dumfries: 'We moesten van vorige week leren en dat hebben we niet gedaan'

In gesprek met Fox Sports was Denzel Dumfries niet te spreken over hoe PSV aan de wedstrijd begon. "We zeiden tegen elkaar voordat we aan de wedstrijd begonnen dat we scherp moesten beginnen, want daar hebben zij moeite mee. Dan sta je 2-0 achter. Dat kan niet. Vorige week ook bij rust 2-0 achter. Dat is niet goed."

Volgens Dumfries was het een samenhang van omstandigheden. "Je moet gewoon scherp zijn in het begin. Zorgen dat zij de goal niet maken en dat wij dat doen", zo gaf hij aan. "Natuurlijk komen we weer uitstekend terug, maar daar moesten we vorige week van leren en dat hebben we niet gedaan."

Het geloof in een punt werd steeds minder. "Vorige week geloofde je er wel echt in. Je weet dat wij in de laatste minuten of in de laatste secondes altijd nog een goal kunnen maken. Maar de tijd begon te tikken en het werd lastig. Donyell maakt uiteindelijk wel een goede 2-2", zei hij daarover.

Voor de rechtsback voelde het uiteindelijk wel als een ruime nederlaag. "Het is de derde keer dit jaar dat we 2-2 spelen en dat is niet goed. Het is heel zuur en is niet nodig. Daar mag ik nu flink van balen", aldus Dumfries. "We moeten bij onszelf te rade gaan hoe we dit gaan verbeteren. Maar nu is er veel emotie die er door je heen gaat en ben je niet blij."


Mark van Bommel: 'Nu liep je weer achter de feiten aan'

Mark van Bommel was teleurgesteld over hoe zijn ploeg begon aan de wedstrijd. "Een aantal fouten bij ons met drukmomenten en bij de tweede goal laat je je makkelijk uitspelen met drie, vier spelers. Dan moet je iets anders van je elftal vragen", aldus Van Bommel in gesprek met Fox Sports. "Je gaat dan forceren en dan loopt het niet meer vloeiend. Dan is het moeilijk om er doorheen te komen en heb je een beetje pech met een bal die opstuit met Steven en ook een bal op de paal met Steven. In de tweede helft probeer je het elftal iets anders te laten voetballen, waardoor je meer grip op de wedstrijd krijgt."

De trainer van PSV ging verder: "Vorige week gebeurde het ook. Toen stond je ook 2-0 achter in het begin. Dat was minder erg als dit. Vandaag waren het grotere fouten. Vorige week was het een corner en een counter. Maar nu liep je weer achter de feiten aan en maak je het jezelf onnodig moeilijk."

Van Bommel had ook meerdere keren aanmerkingen op de scheidsrechter. "Ik had een paar vraagtekens bij een paar beslissingen", zei hij daarover. "Ik mag toch wel zeggen wat er ik er van vindt? Als ik van een afstand zie dat er wat is, geef ik daar mijn mening over. Zonder te overdrijven."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (2-0)

Kaarten: -


Opstelling PSV

Steven BergwijnLuuk de JongHirving Lozano


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Cody Gakpo voor Hirving Lozano
'60 Mohamed Ihattaren voor Gastón Pereiro
'81 Donyell Malen voor Daniel Schwaab


Opstelling sc Heerenveen

MihajlovicLammersVan Bergen


VlapRienstraSchaars


WoudenbergPierieHoeghHornkamp


Hahn

Wissels:

'40 Kobayashi voor Schaars
'61 Johnsen voor Mihajlovic
'79 Dresevic voor Hornkamp


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 2 1-2 (1-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 1-1 (0-0)
10  2 2-1 (1-0)
11  2 0-0 (0-0)
12  2 1-2 (1-0)
13  2 1-2 (1-0)
14  2 1-1 (0-0)
15  2 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

sc Heerenveen-PSV: uitslag 2-2 (2-0)

Waardering wedstrijd:

3 punten:

2 punten:

1 punt:

Om je Man van de Wedstrijd in te zenden, heb je een loginnaam nodig. Onder deze naam kan je vervolgens ook meedoen aan bijvoorbeeld de Pool en de discussies op de forums. Kies hieronder een loginnaam of gebruik de link rechtsboven in beeld om in te loggen als je al een loginnaam hebt.

Loginnaam:

Emailadres:


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 dagen geleden
Ik hou me aan het volgende vast: PSV verspeelt zelden of nooit 2x achterelkaar punten....dus eropklappen GVD....
3 dagen geleden
Dit Heerenveen staat net boven de degradatie-streep en is niet van het niveau van 5 á 10 jaar geleden. Als ze de lijn van de 2e helft van Utrecht-uit doortrekken winnen ze dit gewoon.
 
4 uur geleden
Emmen stond ook niet zo heel hoog hé en we weten allemaal wat de uitslag was! Als.psv niet de volledige concentratie heeft vanaf minuut 1 hebben ze het tegen iedereen lastig! Voetballen kunnen ze als de beste maar moet wel laten zien!
 
4 uur geleden
Het is inderdaad te hopen dat PSV weer zijn niveau van voor de winter haalt. De tegen-doelpunten van Emmen vond ik toch wat meer een soort ongelukjes, maar daar kan je ook punten mee verspelen, en dus de voorsprong op Ajax.
3 dagen geleden
Je vergeet dat ze Sam Lammers hebben, die wil zich bewijzen.
 
3 dagen geleden
En Stijntje Schaars is de baas op het middenveld. Wordt weer hele moeilijk pot vrees ik....
2 dagen geleden
Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Heerenveen mooi om te zien dat voorronde tegenstander Bate Borisov in de eerste heenwedstrijd van de knock out fase van de EL wint tegen Arsenal.

Zou zomaar kunnen dat alle Europese tegenstanders van PSV dit seizoen in April nog actief zijn terwijl alle clubs uit de kwalificaties en groepsfase van Ajax begin Maart uitgeschakeld zijn. Dat plaatst de Europese prestaties van beide clubs dan in een aanzienlijk realistischer beeld.
2 dagen geleden
Wij hebben Bergwijn, Lozano, Pereiro, Angelino, Dumfries en Luuk de Jong een stuk meer kwaliteit dan dit Heerenveen. Als we hier al bang voor moeten zijn, want moeten we dan gaan denken van Feyenoord-thuis de week erna, en Ajax-uit ?
2 dagen geleden
sorry hoor maar nog steeds angstgegner?? heerenveen heeft pas 1 thuiswedstrijd gewonnen! zou wel heel bout van psv zijn als ze daar verliezen of punten laten liggen! ik zeg 1-3 en die lammers zou stom zijn als hij zou scoren en psv een das om doen als hij misschien volgend jaar terug zou komen en dan Europa league zou spelen in plaats van cl!!v ik denk dat hij niet veel doet!! en tegen onze verdediging heeft hij geen kans!
 
2 dagen geleden (gewijzigd)
CL is sowieso geen issue. zowel nr 1 als 2 speelt voorronde. En met de nieuwe opzet zijn beide routes haalbaar. Sam kan dus onbeperkt los gaan zonder ernstige gevolgen. Ik heb ook liever dat Lammers zijn best doet. Aan PSV om toch te winnen.

Angstgegner is een bijzonder verschijnsel. Dat maakt iets een op zich staande wedstrijd waarbij de aanwezige vorm weinig invloed heeft. Een paar jaar terug had Groningen een reeks wedstrijden niet gewonnen, won vervolgens thuis tegen PSV en won vervolgens weer een hele reeks wedstrijden niet.

Blijft overeind dat PSV deze wedstrijd gewoon moet winnen.
 
2 dagen geleden
Angstgegner heeft m.i. weinig met huidige vorm Heerenveen thuis te maken. Al ben ik het wel met je eens dat het belachelijk zou zijn om weer punten te verspelen.
 
2 dagen geleden
Kortom je was het volledig eens. ;)
 
14 uur geleden
Dat is voor de verandering ook wel eens leuk hè! ????
 
10 uur geleden
Zeker. Misschien wel het begin van iets moois :D
 
5 uur geleden
Zou zo maar kunnen!! Laten we beginnen met een mooie overwinning vanavond. Wie weet kunnen we dan tijdens het jaarlijkse kampioensfeest een pilsje vatten.????
 
3 uur geleden
Het is nog niet best ..
 
reactie verwijderd

13 uur geleden (gewijzigd)
Als ze spelen zoals tegen Utrecht dan winnen ze niet, het is altijd lastig in Heerenveen. Ik hoop echt dat ze daar eens weten te winnen anders kan het nog knap lastig worden, met Feyenoord volgende week thuis.
 
3 uur geleden
Als ze spelen als tegen Utrecht dan wint PSV vanavond. Zo slecht was het allemaal niet. Maar ik reken zelfs op veel meer. Gewoon een ruime overwinning met hattrick van Lozano.
Begint weer verdomde lekker!
Net tegen Heerenveen waar wij zoveel moeite mee hebben.
3 uur geleden
Flikker toch op man. Wat een ellende met die clown in de goal. Elke bal van afstand is raak. Donder op man kneus.
 
3 uur geleden
Deze had die idd wel mogen hebben. Maar clown is beetje overdreven hé.
3 uur geleden (gewijzigd)
Iets klopt niet.

Het spel is prima maar mist frisheid.
3 uur geleden
Kwartier gespeeld; wat een kansen hebben we al gehad hè ?!
Gaat toch nergens over hoe Zoet anticipeert op die bal!?
Die bal werd niet eens hard geschoten, wordt licht geraakt en veranderd nauwelijks van richting. Met een beetje karakter heb je gewoon die bal.
Tjonge jonge, maar roepen dat het wel beter is dan voor de winter.
Moet vast een grap zijn geweest! Pffff
3 uur geleden (gewijzigd)
Schwaab is de weg ook kwijt mensen.
3 uur geleden
Volledig met je eens Paul. Elke puntverlies komt door onze 'degelijke' keeper. Tegen feyenooit was er eentje toch echt houdbaar. Tegen emmen moet ie heer en meester zijn in de 16, met een bal die lang onderweg is. Tegen Utrecht staat ie naast zn doel en nu dit weer. Helaas staat ie er in bij gebrek aan beter.
3 uur geleden
Iedereen weet inmiddels hoe je PSV moet bespelen. Zelfs teams uit het rechterrijtje troeven ons zonder probleem af. Dat worden nog 3 zware maanden voor ons....Forza PSV !
Wat is het veldspel toch allemaal rommelig zeg. Er is wederom maar weinig lijn te bekennen.
Wanneer wordt v Bommel is wakker en gaat hij zijn tactiek eens aanpassen door te trainen op beter veldspel. Tjonge jonge, ik heb nog vrij weinig topclubs gezien die zó weinig creativiteit in de ploeg hebben. Tijd om de jeugd maar weer eens de kans te geven. Die vechten tenminste voor elke meter, iets wat PSV de eerste seizoenshelft wél deed.
2 uur geleden
Bommel mag aan het werk.
2 uur geleden (gewijzigd)
Met een speler als Hendriks heb je 0,0 creativiteit en dan ook nog Pereiro die het maar zelden laat zien dan wordt het wel heel moeilijk
En maar besloten blijven trainen! Werpt idd echt zijn vruchten af.
De supporters worden compleet voor de gek gehouden. De identiteit van onze mooie club gaat hard achteruit zo. Wordt tijd dat er eens actie wordt ondernomen. Men denkt nog steeds op halve kracht wedstrijden te kunnen winnen. Verliezen, geen probleem, maar bij de manier waarop gaan mijn nekharen overeind staan. Met Rosario, Hendrix heb je gewoon 0 creativiteit, o assists en vrij weinig doelpunten. Wordt tijd dat er eens een voetballend middenveld komt te staan. Het is allemaal veel te slap.
2 uur geleden
De 2-1, 2-2 en 2-3 hangt in de lucht.
 
2 uur geleden
Vreemd, maar ik heb hetzelfde gevoel. PSV controleert en geeft zeer knullig goals weg.
 
2 uur geleden
Dat is niet vreemd. Teken dat je er verstand van hebt.
2 uur geleden
Het kaartenhuis staat op instorten en dan moeten we nog maar de Arena. Ik vrees dit jaar geen feest op het stadhuisplein. Wij zijn veels te afhankelijk van de 3 musketiers voorin.
 
2 uur geleden
Niet zo pessimistisch Tony.
2 uur geleden
Vorige week 57e minuut, nu de 59e. Gelijkspelletje zit er nog wel in. Wordt ie nog gewisseld ook !!!
2 uur geleden
Tegen Utrecht zag ik het nog wel gebeuren. Nu absoluut niet. Dit is in en in triest. Zouden ze zich tegen feijenooit volgende week nog wel op kunnen laden?
56 minuten geleden
Haha, ik lach met een boer met kiespijn!
Man man man, wááááááárom telkens in de eerste helft niet die spirit???
Pffff, het uiterst haalbare. Moet nu nog blij zijn met een punt ook!
54 minuten geleden (gewijzigd)
Blij maar niet tevreden.

Terug naar plan A.
Of door naar plan C
Plan B werkt onvoldoende.
 
42 minuten geleden
Ben je gek, plan B is 'in progress'.
45 minuten geleden
Nu geen zin in nabeschouwing.

Even Netflix met geluid voluit.
42 minuten geleden
Wat is dat toch met Zoet, veruit de slechtste van het veld.
Die eerste goal had mijn dochter van 5 nog gehad, man man man
34 minuten geleden
Op een kwartier na in de tweede helft, gewoon een bout wedstrijd.
Maar ik prijs wel hun doorzettingsvermogen. Keer op keer laten ze het toch weer zien, ook al staat de klok op 85 minuten of later. Maar, dit is zoooooo sonde weer. Onnodig puntenverlies! Het wisselen van Pereiro vond ik mega irritant. Wissel gvd die Hendrix of Rosario eens! Voegen voetballend niks toe.
 
25 minuten geleden
Volledig eens!! Gaston en bergwijn waren continue dreigend. Rosario was een partij matig vandaag. Hendrix won zijn duels maar aan de bal was het niet veel.

Zoet had die eerste wel moeten hebben.
 
16 minuten geleden
Pereiro en Bergwijn constant dreigend? Hoeveel geslaagde acties had Bergwijn? Waarom werd Pereiro wéér gewisseld? Deed Lozano mee trouwens?
29 minuten geleden
PSV speelde niet goed en creëerde te weinig kansen om aanspraak te maken op drie punten. Weinig goede aanvallen en combinaties.
21 minuten geleden
Hulde aan onze supporters trouwens. Die bleven zingen.