Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Politiek

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Met de aankomende verkiezingsstrijd in aanloop naar de invulling van de Tweede Kamer is er waarschijnlijk voldoende om te bediscussiëren.

Zoals het er nu uitziet heeft de huidige coalitie weinig te vrezen en kan het misschien zelfs een partij laten vallen. Aan het verloop te zien wordt vooral van de ineenstorting van 50+ geprofiteerd en de coronacrisis.

Gezien de problemen met de vaccinaties en de toeslagenaffaire, waar het cabinet zelfs op viel, is het natuurlijk wel wat opmerkelijk dat het daar niet op wordt afgestraft.

Vooral interessant om te zien is of de oppositiepartijen kunnen profiteren van wat fout is gegaan de afgelopen tijd.

Daarnaast laat de beweging van de VVD naar het midden ruimte voor een wat serieuzere rechtse partij. De vraag is alleen of er wel iets serieus te vormen is. De records van Baudet en Eerdmans bieden nog niet echt veel hoop.

 

+3/-0

Vaccinatieproblemen, toeslagaffaire, problemen door bezuinigingen jeugdzorg, financiële problemen bij gemeentes door overhevelen taken zonder het budget dat daar bij hoort, stikstofproblematiek, niet nakomen klimaatdoelen, voornemen afschaffing dividendbelasting, 70 doden bombardement op Hawija, Irak; "kan me niet herinneren", beperkte loonstijging lage inkomens, vastzittende huizenmarkt (starters en lagere inkomens zijn kansloos). Het is een aardige waslijst. Nederland is inderdaad een tolerant landje, schijnbaar is het allemaal prima.

Dit bericht is gewijzigd op 15 februari 2021, 16:04:27.

 

+3/-0

Ik vind het lastig om een keuze te maken. Het is eerder wegstrepen van de partijen waar ik absoluut niet op wil stemmen. In de FVD dacht ik eindelijk een partij gevonden te hebben, maar laat ik het netjes houden door te zeggen dat ik geen fan ben van Baudet en de rommel die hij er van gemaakt heeft.

Gezien de peilingen zal het huidige kabinet echter gewoon blijven zitten en als het een beetje zo uitvalt kunnen ze zelfs de CU lozen.

 

+1/-0

Ik denk dat dit voor veel mensen het probleem is. Ze willen niet op de VVD stemmen, maar wat dan? Kaag? Hoekstra? Klaver? Er lijkt geen echt goed alternatief te zijn. Ik weet zelf nog niet wat ik ga stemmen, maar ik word nog niet echt gelukkig van de opties die er zijn.

 

+2/-0

Ik stem al sinds mijn 18e hetzelfde, dat zal ook dit jaar niet anders zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 15 februari 2021 om 18:29:

Ik denk dat dit voor veel mensen het probleem is. Ze willen niet op de VVD stemmen, maar wat dan? Kaag? Hoekstra? Klaver? Er lijkt geen echt goed alternatief te zijn. Ik weet zelf nog niet wat ik ga stemmen, maar ik word nog niet echt gelukkig van de opties die er zijn.


Je kunt beter kijken naar de inhoud ipv de poppetjes, alhoewel het logisch dat mensen een sterke leider willen zien en veel mensen zien dat ondanks alles in Rutte. Het belangrijkste thema bij de verkiezingen zou wat mij betreft moeten zijn het klimaat.

 

+2/-0

Belangrijkste is gezond verstand in plaats can holle frasen. https://piratenpartij.nl/link

 

+1/-0

Ik vraag me af of de VVD daadwerkelijk nu naar het midden (qua beleid) is opgeschoven of dat dat maar zo lijkt omdat er rechts van de VVD in de afgelopen regeerperiode nu zo veel ('ongehoorde') heibel bij is gekomen.

Anyway, gezien de reacties op het NCTV is het verkiezingscircus wel weer losgebarsten inderdaad. Jammer dat er nu niemand verstandig is even zegt dat ze eerst even het volledige rapport afwachten in plaats van dit concept en dat ze zich niet even afvragen wie dit gelekt heeft. Want alle reacties kon je van tevoren aftekenen

 

+2/-0

Baudet aan zijn volgens om op eerlijke verkiezingen te gaan controleren: ,,Ik zou niet weten wat er nog meer moet gebeuren in een land om de bevolking tot razernij te brengen. Ik verwacht dan ook dat jullie samen met ons het grootste civiele leger dat dit land ooit gekend heeft, gaan vormen. En dat wij op 17 maart de vrijheid heroveren, het land terugpakken, onze democratie herstellen.’’

Eng, heel eng...

 

+4/-0

Our very own Donald.

 

+4/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Politiek