Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Politiek

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 9 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 19 november 2021 om 11:09:

Wel knap dat je nog steeds anderhalf uur per dag de moeite neemt om naar debatten te kijken als je al 20 jaar klaar bent met de politiek.

Als je keer op keer algemeen geldende fatsoensnormen overschrijdt, en dat vaak ook nog met een discriminerend/racistisch/fascistisch randje, verspeel je in mijn ogen je recht op aandacht en je recht om serieus genomen te worden.

En dat is jammer, want ik denk zeker dat een man met de intelligentie en de charme van Baudet op een scherpe manier zou kunnen bijdragen aan de vooruitgang van ons land. Want dat er een heleboel dingen mis gaan in ons land, is duidelijk. En dat die dingen niet vanzelf gaan verbeteren als de 'gevestige orde' het land blijft besturen zoals de afgelopen 30 jaar is gebeurd, lijkt me ook overduidelijk.Wat betreft 1e alinea. Ik kijk eigenlijk vooral sinds begin 2021 veel naar debatten, daarvoor was het sporadisch. Deze periode is de eerste keer dat het fundamenteel ergens over gaat. Onze toekomst of wellicht geen toekomst.

Fatsoensnormen overschrijden is zeer jaar en dag het stokpaardje van VVD en D66. Liegen, bedriegen, info achterhouden, niet luisteren, negeren etc....volgens mij had ik al een rijtje opgenoemd. Daarnaast zijn ze bij D66 ook niet vies ervan om WWII erbij te halen, maar dan wel als het ze zo uitkomt. Hypocriet als ze zijn. Dus in die zin hoop ik dat het nog goed gaat vlammen in de kamer, want het zal nodig zijn als je ziet dat lichamelijk integriteit te grabbel word gegooid voor een virus van deze omvang. Er zijn geen woorden voor om te omschrijven wat ik daar van vind, echt walgelijk.

Je laatste alinea ben ik het eens. Echter snap ik dat als je continue gedemoniseerd word niet inhoudeljk, maar omdat je een bedreiging vormt voor het 'kartel' en de media....dat het op een gegeven moment klaar is.

Dit bericht is gewijzigd op 19 november 2021, 13:56:40.

 

+1/-3

Je hebt wel gelijk dat ook de gevestigde partijen bepaalde fatsoensnormen overtreden. Hoeveel schandalen er de afgelopen jaren niet naar boven zijn gekomen, is ongekend. Zaken die de betrokkenen en hun meerderen met alle liefde onder het tapijt hadden willen moffelen.

Ik vind alleen dat het hier om een ander soort fatsoensnormen gaat. Het verhaal wat Baudet willens en wetens over die vriendin in de trein verspreidde, waar later bleek dat het om een kaartcontrole door een conducteur ging. Het oproepen tot / goedpraten van intimidatie van (familie van) een collega-kamerlid, omdat die toevallig een ander standpunt vertegenwoordigt. Het shockeren en schofferen door gebruik te maken van (voor veel mensen) totaal ongepaste vergelijkingen. Dat zijn acties die een ander mens direct en zichtbaar raken. Als dit gedrag gemeengoed wordt, dan kan niemand meer zijn leven leiden zonder dat hij bang moet zijn voor reacties / represailles van andersdenkenden.

De acties van hangjongeren, als ze uit verveling een buurt terroriseren, hebben over het algemeen veel meer impact op mensen dan een witteboordencrimineel die via een BV op de Kaaimaneilanden de belasting ontduikt. Dat maakt dat laatste misdrijf niet minder erg, maar geeft in mijn ogen ook wel een beetje het verschil in beleving weer tussen het overschrijden van verschillende soorten fatsoensnormen. De fatsoensnormen die nu ter discussie staan, gaan ervoor zorgen dat weldenkende mensen geen publieke functies meer zullen willen uitvoeren, omdat ik verwacht dat de angst dat er iets met jezelf of je familie gebeurt uiteindelijk altijd groter zal zijn dan de ambitie om de wereld te verbeteren.

 

+3/-0

Jee, we hebben weer een regeerakkoord :D.

Ik vind het toch wel jammer dat het debat meteen weer met de goedkope vragen begint. De oppositie wil uiteraard weer overal extra geld heen. Geert wil uiteraard de internationale verdragen opzeggen door vluchtelingen buiten de deur te houden. Dat terwijl er juist genoeg punten zijn waarop het akkoord wel terecht aangevallen kan worden. Eigenlijk is dit gezever van SP, PVV, GL, etc al te voorspellen ongeacht wat er in het akkoord staat.

Het pesten van de boeren heeft totaal 0 nut als de consumptie van zuivel en vlees niet wordt aangepakt. Dat is hetzelfde als de "war on drugs". Als er vraag is is er aanbod. Als het vlees niet uit Nederland komt, wordt het in andere landen geproduceerd die niets geven om het milieu.

Dat kernenergie en rekeningrijden weer op de agenda staan is in mijn ogen iets positiefs.

Het vorige kabinet is gevallen en is daarvoor (onbegrijpelijk) niet gestraft door de kiezer. Dat heeft de oppositie maar te slikken. Om daar nu over te zeuren is te laat.

Dit bericht is gewijzigd op 16 december 2021, 11:32:42.

 

+1/-0

CO2 is globaal probleem, stikstof een lokaal probleem, dus dat boeren pesten heeft wel zijn grondslag.

Ik geef dit kabinet nog geen jaar eigenlijk, tenzij Rutte geen premier wordt.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 16 december 2021 om 16:13:

CO2 is globaal probleem, stikstof een lokaal probleem, dus dat boeren pesten heeft wel zijn grondslag.

Ik geef dit kabinet nog geen jaar eigenlijk, tenzij Rutte geen premier wordt.Ah, ok, I stand corrected.

Ik weet niet of iemand anders het op dit moment aandurft om premier te zijn. Ik zou niet weten wie. Kaag zie ik bijvoorbeeld niet zo snel gebeuren en binnen de VVD ook niet zo. Misschien dat na de coronacrisis mensen het weer aandurven.

 

+1/-0

Positief nieuws. De oplossing voor het probleem van zon- en windenergie is misschien weer eens stap dichterbij. De oplossing voor opslag van deze duurzame bronnen is misschien weer een stap dichterbij.

Highly efficient grid-scale electricity storage at fifth of cost - researchers modify hybrid flow battery electrodes with nanomaterials
https://warwick.ac.uk/newsandevents/pressreleases/highly_efficient_grid-scale

open/sluit de onderstaande quote:

The hybrid flow battery’s total chemical cost is about 1/30th the cost of competing batteries, such as lithium-ion systems. Scaled-up technologies may be used to store electricity from wind or solar power, for multiple days to entire seasons, for about £15 to £20 per kilowatt hour. These batteries are also extremely useful for grid-scale load levelling applications as their design is very flexible due to their unique feature of sizing their power independently of their energy.
Verder hoop ik dat de focus meer op energiebesparing komt i.p.v. denken dat met technologische innovatie alles kan worden opgelost.

 

+3/-0

https://speld.nl/2022/08/13/johan-remkes-gaat-bemiddelen-tussen-sigrid-kaag-en-haar-portefeuille/
:D :D

Geweldig dit! Al zal hare koninklijke Kaagheid het wel weer niet kunnen waarderen.
Jammer dan!

 

+1/-0

Aangezien de behoefte om te discussiëren al lange tijd verdwenen is, gaat dit topic dicht. Als de behoefte ooit weer terugkomt kan het weer geopend worden.

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 9 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Politiek