Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het (grote) OJK vooraf en achteraf gelul eredivisietopic

Deze normale topic is open en bestaat uit 71 pagina's: 1 2 3 4 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 67 68 69 70 71

Ja den Zaaf heeft een goed schot.
Verder blijf ik het reuze klote voor hem vinden dat hij geblesseerd is maar vind ik het een vermomde zegening! :ja

 

+1/-0

Ritsu die, Ritsu da, Ritsu Doan

 

+1/-0

Toen Lee en met name Park kwamen werden die met de grond gelijk gemaakt door velen. Ook hier. Maar ik zag iets in die ventjes en heb ze te vuur en te zwaard verdedigd. En boy,was i right :B

Toen Den Doan kwam zag ik daar helegaar niks in, terwijl anderen, ook hier, hem wel verdedigden. Intussen lijkt hij een Parkiaanse ontwikkeling door te maken.
Boy, was i wrong :B

 

+1/-0

Doan doet het al weken goed en voegt iets toe. Beetje Parkiaans is ie wel.

Obispo, Bruma en Vertessen zijn ook beter dan ik een jaar geleden had gedacht. Guti herrees uit het niets.

Straks blijkt zelfs de reeds vertrokken Baumgartl eigenlijk een wereldtopper! :schrik

Sjonnie loopt vooralsnog iig niet van stapel met zijn gelijk halen. Mocht ie dat wel doen, dan is er altijd nog Zaaf.

 

+1/-0

Over Vertessen waren de meningen verdeeld. Maar ik denk niet dat er hier ook maar iemand was die een Eurocent gaf voor de kansen van Bruma.

Moeten we dan zeggen dat Jantje spelers echt beter maakt? ik ken eigenlijk geen speler in deze selectie die onder hem is teruggezakt. Wel een groot aantal die beter werden.
Dat is toch een puike prestatie.
Tactisch was het ondermaats. Maar ook daar is de laatste weken blijkbaar een knop omgegaan in het trainersbrein. Zijn wisselbeleid is ineens te volgen en werkt ten goede ipv andersom.

Jantje Schmidt is in mijn ogen een betere trainer geworden bij PSV. De PSV selectie is onder hem beter geworden.

Wat nu nog ontbreekt is de mentale kwestie dat het elftal Hiddinkiaans resultaat leert te halen.
Een mentale knop moet nog om.

Als Jantje ook dat voor elkaar krijgt kunnen er nog mooie dingen gebeuren.
Maar wij missen imo een beetje de spelers met de Bommel mentaliteit. Die niet spelen om het mooie maar alles maar dan ook echt alles doen om te winnen.

Weet je wie dat gisteren uitstraalde?
Maxi den urste! Die stond maar kort op het veld maar toen een bal van den Tezert niet op maat was, schold hij hem helemaal verrot.

Kijk en daar zit nou de crux!
Geen duimpje ( a la den Zaaf) omdat de intentie van de pass zo goed was.
Nee, een scheldkanonnade , niet gespeeld maar zwaar gemeend, omdat de pass niet goed was...

Meer van dat graag!!

 

+1/-0

Als we het volgende potje winnen hebben we 40 punten, 3 meer dan de eerste seizoenshelft van vorig seizoen.

Tegelijkertijd heeft Ajax een zwakker seizoen (stond vorig jaar op 41 punten na 17 wedstrijden).

Maar Ajax begon vorig jaar pas echt te draaien in de 2e seizoenshelft (47 punten in 17 wedstrijden van de 51 punten).

Ik ben vooral benieuwd of dat we inzakken in de tweede seizoenshelft of dat we nog verbeteren. Ik ben wat dat betreft een beetje skeptisch.

 

+1/-0

Resultaten uit het verleden etc...
Wij hebben deze eerste seizoenshelft best tegenslag gehad met blessures maar staan vooralsnog bovenaan én blijken in een klap in de breedte van de selectie een verborgen kwaliteitsreserve aangeboord te hebben.
In kabouterland is op zich weinig tegenslag geweest, de hosanna- slingers worden te pas en te onpas rond die club gehangen. Toch staan ze achter ons. En ik ben eens heel benieuwd hoe daar omgegaan wordt met (onvermijdelijk) een keer tegenslag.

Het wordt een heeeeul interessant seizoen. Maar als Max - Redbull, Mercedes- Hamilton aan kan.....dan kunnen wij ook de gedoodverfde kampioen aka de kabouters aan! :ja

 

+1/-0

Grappig lawkiepert, ik maakte voor mezelf ook al die vergelijking: RB vs Merc = PSV vs ajax. Vooral hoe Mercedes met het verlies omgaat zouden ze in Amsterdam ook doen. Net zoals ze niet snapten waarom er na 'Bryan Smeets' in alle stadions werd gejuicht.

PSV kan alleen nog wel wat overtuiging en gif van RB/Max gebruiken.

 

+1/-0

S K E R E L A E R, Maxi..die brengt dat gif!
Nou maar hopen dat zijn materiaal heel blijft :ja

 

+1/-0

Ik heb wel enig vertrouwen dat er een (betere) manier om de ondergrens te bewaken is gevonden ivm vorig seizoen, toen we toch een beetje een one-trick pony waren. Met als caveat dat PSV na een donderdag in Europees verband nog wel steevast kwetsbaar is.

Of PSV ook eens Feyenoord uit of Ajax thuis weet te verslaan is nog een groot vraagteken. 'Pieken als het moet' daar heb ik, bezijdens begin seizoen (op basis van een fysieke voorsprong) nog te weinig van gezien onder Schmidt. De 'gif' factor speelt met name daar.

Kunnen we dat erin krijgen?

En kunnen we echt zonder Sangare (Africa CoN, Jan-feb 2022) ? Dat vereist dat van Ginkel weer op nivo komt (of Propper). Ik heb daar geen inzicht in.

On the plus side, het wapen Madueke is al maanden lam - hen er weer bij, fit en in vorm, kan echt een verschil maken de grotere wedstrijden. Als hij piekt is ie niet te stoppen.

 

+1/-0

Ik kan me niet voorstellen dat de Afrika cup doorgaat eerlijk gezegd.
Sangare is keyplayer geworden bij ons.
Die gaat nog een mega transfer maken naar een echte topclub.
Sangare is echt een stukje meester-scoutwerk. :ja

 

+1/-0

RKC speelt neem ik aan weer 3-4-1-2.

Is dat dan niet weer een wedstrijd waarin Boscagli in de pna moet? (i.e. op Bel Hassani). Dan kun je met de vleugelverdedigers doorschuiven en op het middenveld geen mannetje tekort komen.

Met de opstelling die Schmidt nu heeft gekozen zou je Goetze of Doan vanaf het middendeld kunnen laten spelen.

Ik ben echter nooit op mijn gemak met een speler die structureel achter het blok Sangare - Guti opereert. Wijst Schmidt vooraf aan wie Bel Hassani oppakt? Gedeelde verantwoordelijkheid is vaak geen verantwoordelijkheid tegeneen ploeg die zo specifiek met een 'tussen de linies' speler opereert.

 

+1/-0

Tempo hoog houden en iets secuurder spelen. Veel meer is er denk ik so far niet te melden?!

 

+1/-0

Sangare twee keer binnen 2 minuten heel zwak ingrijpen, maar het loopt goed af.

MWENE :schrik :pul

Wat een schitterend doelpunt.

 

+1/-0

Vertessen :cool

Drommel ....:zucht.

 

+1/-0

Goeie samenvatting B O M M E L E N.
Niet veel tegen in te brengen, alleen, Romaurio dekt feller en beter en slimmer dan Max den twidde.

 

+1/-0

Het is toch ongekend dat we zoveel kwaliteit op de vleugels hebben voorin maar dat voor de centrale positie zowel Zahavi, Vinicius als Maxi eigenlijk het net niet zijn.
Waarom Schmidt blijft experimenteren met Gakpo in spits is toch ook een raatsel. Geef Vinicius in deze wedstrijden, tegen toch de kleintjes, een kans om in een ritme te komen. Op deze manier komt Zahavi zo weer terug in de ploeg wanneer hij fit is, dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Een Guardado achtige transfer voor de positie naast Sangare zou dit team zoveel verder kunnen brengen; dat is echt de missing link om Ajax dit jaar te pakken.

 

+1/-0

Als ik één aankoop mocht doen komende winter zou het denk ik een keeper zijn. Jammer voor Drommel maar helaas.
Waar zit de Guardado achtige Guardado zelf eigenlijk tegenwoordig? Kan die nog mee?

 

+1/-0

Sly, Vini heeft een spierprobleempje:

https://www.vi.nl/nieuws/schmidt-ontkent-onvrede-over-vinicius-ik-moet-voor-hem-zorgenlink

maar let wel dat Schmidt de meerwaarde van Vini goed erkent:

open/sluit de onderstaande quote:


Volgens Schmidt heeft Vinícius een duidelijke meerwaarde voor dit PSV: 'Als spits is hij altijd bezig om verdedigers aan zich te binden en om ruimte te creëren voor ploeggenoten. Hij is ook goed in de combinatie, dus een speler zoals Carlos in de punt hebben is goed voor de spelers om hem heen. Hij heeft het tot dusver goed gedaan voor ons.'en over Gakpo:

open/sluit de onderstaande quote:


Schmidt reageert geïrriteerd wanneer Hans Kraay jr. stelt dat Gakpo beter op links uit de voeten kan. “Je kunt me dat twintig keer vertellen, maar ik moet ervoor zorgen dat het elftal top presteert en de spelers zich ontwikkelen. Als je alleen gefixeerd bent op één positie en de bal alleen aan de linkerkant wilt krijgen om naar binnen te komen, dat is geen voetbal. Je moet ook flexibel zijn, samen met elkaar kunnen spelen. Ik denk dat er voor Cody Gakpo nog veel ruimte voor verbetering is. Hij moet nog veel leren, vooral het samenspel met zijn teamgenoten. Dat hij nu in de spits begon, is ook goed om zichzelf te ontwikkelen op andere posities.”https://www.msn.com/nl-nl/sport/other/roger-schmidt-reageert-fel-na-vraag-van-hans-kraay-jr-over-cody-gakpo/ar-AARYcGZ?li=BB13p7IRlink

Ik kan me eerlijk gezegd wel vinden in die uitleg van Schmidt.

Ik verwacht geen winter versterkingen. De best 'aanwinsten' dit seizoen zijn spelers die we al hadden en veel beter bleken dan we dachten.

Een verdere analyse van de pot tegen RKC:

(1) de 1-0 van Vertessen is technisch echt ontzettend knap, de 4-0 prima geimproviseerd. Daar waar de meesten van onze aanvallers teren op naar binnentrekken en schieten, doet Vertessen veelal wat de situatie vraagt. Het lukt niet altijd (b.v. de kopbal in de eerste helft), en de niet-aflegger naar Vini was een misdaad, maar het lukt erg vaak ook wel. Hij is daarmee enorm belangrijk voor PSV. Het is vaak hij die de score openbreekt voor ons. Mijn vermoeden is verder dat Vertessen's body language moeilijk te lezen is voor verdedigers. Ik heb veelal geen idee wat ie gaat doen, en hij zelf wellicht ook niet. The element of surprise is een wapen van Yorbe.

(2) Mauro is als LB verdedigend OK, opbouwend echt super (OK 1 echt slechte pass gezien); alleen kwa voorzetten haalt ie het niet bij Max, op andere aspecten is ie zeker niet minder. Knap hoe hij dit nivo weet te halen, en hij is een echte bouwsteen aan het worden.

(3) gevaar van RKC was direct het gevolg van :
(a) slordigheden van Sangare in balbezit (2 x) en slecht dekken (1 x); hij heeft geweldig gespeeld de afgelopen weken/maanden, maar is inmiddels veel te nonchalant (tegen Fortuna ook al een paar keer veel te risicivol). Needs a wake-up call!
(b) onhandige overtreding van Guti (1 x); moet leren het lompe er uit te halen.
(c) twijfel bij Drommel (1 x) (Max liet tevens zijn man volledig lopen, en bij een betere voorzet had dat doorslaggevend geweest)
(d) te makkelijk laten uitspelen van Mauro in 1-v-1 (1x)

(4) Vini was (wederom) onwaarschijnlijk ongelukkig in afmaken. Soms zijn eigen falen/onhandigheid, soms krijgt ie de bal niet, soms domme pech. Zo weinig scoren uit zo veel kansen valt echter niet vol te houden. Hij is steevast goed in ruimtes creeeren voor anderen, EN in de combinatie. Verdient na de winterstop een basisplaats. PSV is het duidelijk sterkst met hem in de spits. Mijn advies: vergeef hem de vele missers die nog gaan komen, schenk hem vertrouwen, maal hem belangrijk, en hij gaat ook kwa scoren nog voldoen in de tweede seizoenshelft.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 december 2021, 15:19:29.

 

+1/-0

Ik vind Vini ook een Eykelkampiaanse meerwaarde brengen.
Alleen was de echte Eykelkamp ervarener speelde veel slimmer als Vini nu,je merkt dat Vini nog veel moet leren op dat vlak.
Al is het alleen al de slimheid om je tegenstander met een klein duwtje van je af te houden ipv als een freestyle worstelaar heel opzichtig dat te doen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 71 pagina's: 1 2 3 4 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 67 68 69 70 71

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het (grote) OJK vooraf en achteraf gelul eredivisietopic