Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Mark van Bommel

Deze normale topic is open en bestaat uit 39 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 35 36 37 38 39

De clubheld Mark heeft het lastig als coach. Het loopt heel 2019 niet, hij pakt geen prijzen, het spel oogt fragiel en de stijgende lijn is er nog niet. Wat moet de beste man doen om het tij te keren, of is het al te laat?

Mijn idee: stop in de naam van de vrede eens met die nummer 10.

 

+2/-1

Er staat nog geen elftal , het is nog niet compleet, instromers zijn nog niet wedstrijdfit . Dan kun je ook geen stijgende lijn verwachten. Gun de coach meer tijd .

 

+4/-1

Cocu had het ook moeilijk in het begin. Vorig seizoen was heel anders afgelopen zonder die penalty tegen in Amsterdam. Dan hadden we een heel andere discussie gehad en zulke dingen zijn niet aan een trainer te wijten. We beginnen nu weer stroef, maar ik denk dat iedere coach het moeilijk had gehad met zoveel wisselingen in het elftal.

 

+6/-0

Van Bommel heeft het probleem dat op dit moment de selectie nog niet fit is. Hij doet het niet goed op dit moment maar geef hem de tijd met dit systeem, waar we vorig jaar de eerste wedstrijden alles mee wonnen.

 

+4/-1

Geef hem in ieder geval de tijd om het team te bouwen. Hij moet het ook doen met wat Johnnie koopt. Ik geloof ook niet dat we klaar zijn op de markt. Nu Lozano verkocht gaat worden kan er weer een gedeelte geinversteerd worden. Hopen op een of twee verdedigers en een nr 10.

 

+2/-1

Ik weet niet of alleen maar het 10- probleem speelt.
De visie van eigenwijze Mark strookt blijkbaar niet met die van, onder andere, John de Jong.
-Kijk maar naar transferbeleid: MvB haalt Behich en Sainsbury.Bijna eigenhandig. En dat zijn geen successen.
-Omgekeerd: MvB stelt nieuwe aankopen niet of met mondjesmaat op ( Guti) .
-MvB troost blijkbaar een verdrietige Berghuis en belooft hem nummer 10 bij PSV??
Los van deze procedure kan je je afvragen of Berghuis wel een 10 is! Maar goed die komt niet.
Zoals Tijn al beschrijft, is PSV na de winterstop zwalkend, en het hangt als los zand aan elkaar. Alleen al die wisselingen op 10!
Als ik het goed begrijp gunnen Bergwijn en Lozano elkaar het licht in de ogen niet, wat ons nu al veel geld heeft gekost.
Kan gebeuren, maar dat moet je dan wel managen. ( En helemaal mooi: je moet het zien aankomen en direct voorkomen, c.q. de kop indrukken. )
Ik denk dat Bommel een clubicoon is, maar hier zijn wel fundamentele zaken aan de orde die misgaan, en die de club schade berokkenen.
En veel tijd is ons niet gegund.

 

+5/-3

Ik heb wel vertrouwen dat we er redelijk snel verdedigend beter op gaan staan met centrum met Baumgartl en Boscagli. Denzel op recht en Lato of jeugdspeler op links. Geen middenvelder als Sadilek op lb graag. Hendrikx verkopen en van dat geld een goede Box to Box speler halen. Voorin Piroe vaker inzetten nu Sam geblesseerd is. Dat is een, ja daar komtie GOALENMAKER. Hij maakt ze wel af als de rest voor de assists zorgdraagt.

Twee tips voor Mark:
- Gaat wat doen aan je gedrag langs de lijn en tijdens interviews na de wedstrijd.
- Zorg ervoor dat spelers je graag mogen en je ze niet in het harnas jaagt(vooral richting de Zuid Amerikanen)

Tot nu toe is het zwaar onder de maat, en niet alleen bi ons maar ook in 010 en 020.

Laten we enkele zinsnedes uit ons clublied niet vergeten!

 

+7/-1

In mijn ogen zijn er veel meer zorgelijkheden naast het team dat niet goed speelt.
De presentatie van Mark begint echt een heikel punt te worden. Vergeet niet dat hij onze club vertegenwoordigt en hij op dit moment, vooral na het vertrek van Brands, HET gezicht is voor PSV. Vorig seizoen begon Mark vol charme en scherpte, zowel langs de lijn als in de interviews. Nu zie ik een bitter chagrijnige man die de pers ziet als demonen a la zijn eigen vijand, Van Gaal.

Het verschil is dat Van Gaal dit kon maken obv zijn prestaties. Echter Van Bommel zijn prijzenlijst is even kort als pijnlijk: 0,0, niet eens een Supercup. Voor mij is het zaak dat Mark allereerst achter zijn manschappen gaat staan, de band met de latino's herstelt en zich weer enigszins normaal gaat gedragen tegenover de media. Laten we hem dan na het sluiten van de transfermarkt maar eens gaan beoordelen obv wat op het veld staat.

Nb. leuk en aardig die excuses dat we 'nog niet klaar zijn op de transfermarkt', Twente speelt misschien wel met 11 nieuwe spelers en heeft meer vastigheden dan ons.

 

+2/-3

De "10" is absoluut een dingetje maar naar mijn mening is er geen teamgeest. Er wordt nauwelijks druk gezet en als het al gebeurt dan is dat individueel ipv collectief. Voorin hebben we de beste spelers maar ze zijn allemaal vrij egoistisch. Verder: als ze voor elkaar willen knokken en minder ruimte geven/feller zijn dan oogt het in ieder geval al anders. We zijn niet zo goed dat we zonder dat de tegenstanders ook wel oprollen. Wel heb ik er vertrouwen in dat dit goed gaat komen (al dan niet na een verkoop van 1 a 2 spelers).

 

+2/-1

Bommel grote held als speler, compleet incapabel als coach. Achterhaald spelsysteem, een presentatie van likmevestje en als peoplemanager een zware onvoldoende. Jammer!

 

+2/-5

Er moet weer plezier komen in het spel. Het team oogt erg stug en weinig flexibel, te veel volgepropt met opdrachten?
Een echte nr. 10 hoeft wat mij betreft niet, als er maar een goede middenvelder (box to box speler) bijkomt.
Als het dan nog niet werkt, overstappen op 4-4-2 wat mij betreft, maar dat zal wel niet gebeuren.

 

+3/-1

Het grootste probleem volgens mij, en dat is hier al min of meer beschreven, is dat MvB blijft vasthouden aan een middenveld dat simpelweg niet werkt als de voorhoede niet meeverdedigt. Daar kun je dan boos om worden, maar het is de realiteit, ook zonder Lozano.

Met eigenlijk een 2 mans middenveld word je door iedereen overlopen. Ik zou echt spelen met 3 op een lijn op het middenveld en het niet door Rosario laten dragen, daar is hij gewoon nog niet klaar voor.

Daarnaast stoppen met het ruziemaken met de latino's, maar aaien en paaien. Dat werkt het beste bij die mannen en dan betalen ze het ook terug.

 

+1/-1

Eerste half jaar was leuk en hij leek met lef te spelen. Daarna ging er heeeeel veel fout. Het ergste lijkt dat er geen bezieling in dit team lijkt te zitten. Het volgende stuk somt de rest van mijn kritiek op. Ben er eigenlijk wel klaar mee. Jammer, want als voetballer was hij echt een held.

https://www.daardan.nl/2019/08/van-bommel-geeft-tot-nu-toe-weinig-blijk-van-trainerstalent/link

 

+2/-1

Ik heb Mark van Bommel altijd een topper gevonden, gedurende zijn loopbaan als speler en ook in zijn beginfase bij PSV. Laten we bijvoorbeeld niet vergeten dat we vorig jaar, ondanks een matige verdediging, een buitengewoon leuke eerste seizoenshelft hebben gezien met zeer veel goals en ook in de Champions League een PSV wat zich kranig weerde tegen 3 veel rijkere tegenstanders. En daarnaast is hij met PSV O19 kampioen geworden, iets wat volgens mij ook een hele tijd niet gelukt is.

Echter, op dit moment maak ik me wel een beetje zorgen als ik Mark bezig zie. Natuurlijk is het met PSV heel het kalenderjaar al een stuk minder, en sinds dat moment lijkt Van Bommel ook een stuk minder zeker. Zijn houding komt op het moment dat de resultaten uitblijven niet altijd even goed over, het lijkt dan voortdurend dat iedereen het verkeerd ziet en Mark als enige het goed ziet.

Mark is op dit moment heel beschermend naar zijn ploeg, maar zou van mij ook naar buiten toe wel wat harder mogen zijn. Tegen Basel en Twente zijn gewoon 2 wanprestaties geleverd. Die wedstrijd tegen Ajax zal ik niet meenemen in de beschouwing, omdat die op dat moment totaal niet belangrijk was. Als je Mark hoort praten na deze wedstrijden, lijkt het wel alsof hij vindt dat we alles netjes voor elkaar hebben en dat het met de huidige gang van zaken vanzelf wel goed gaat komen. Terwijl we in eerste instantie totaal onnodig van een op papier mindere tegenstander onze CL-mogelijkheden weggooien en vervolgens, na puntverlies van Ajax, gelijkspelen tegen het vreemdelingenlegioen van een promovendus.

Natuurlijk, een trainer moet het doen met de middelen die hij heeft, en opstellingstechnisch vraag ik me af of hij het op dit moment beter kan doen. Ik ben blij dat Guti een kans krijgt, want er zit wel voetbal in die jongen. Maar waar ik me zorgen om maak is het apatische spel van PSV. Lekker elkaar de bal toeschuiven, en op het moment dat we risico in ons spel gaan leggen, gaat het vrijwel direct mis. Een foute pass, een foute aanname of een foute keuze in balbezit en we moeten weer met z'n allen omschakelen. Hoeveel kansen hebben we gecreërd toen we tegen Basel op 2-1 achter kwamen? Hoeveel kansen hebben we gezien tegen FC Twente? Ik denk dat je aan 1 hand genoeg hebt om al die kansen te tellen. En het feit dat er geen ideeën in de ploeg zitten, of eigenlijk niet eens de wil om de tegenstander vast te zetten, zou ik wel op het conto van Van Bommel willen schrijven. Het lijkt of PSV volledig teert op een individuele actie van Bergwijn die toevallig een keer lukt, een klutsbal die goed valt, een omschakelingsmoment, in plaats van dat PSV met goed positiespel de tegenstander wil vastzetten en vanuit de combinatie kansen kan creëren.

Ik ben op dit moment zeer ongerust over PSV en ik voorzie dat wij het in 75% van de wedstrijden extreem moeilijk gaan krijgen om te winnen. En als dit nog een aantal maanden zo door gaat, dan haalt Van Bommel de kerst niet. En op dit moment zie ik erg weinig lichtpuntjes moet ik zeggen...

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Monty Python schreef op 06 augustus 2019 om 12:09:

Eerste half jaar was leuk en hij leek met lef te spelen. Daarna ging er heeeeel veel fout. Het ergste lijkt dat er geen bezieling in dit team lijkt te zitten. Het volgende stuk somt de rest van mijn kritiek op. Ben er eigenlijk wel klaar mee. Jammer, want als voetballer was hij echt een held.

https://www.daardan.nl/2019/08/van-bommel-geeft-tot-nu-toe-weinig-blijk-van-trainerstalent/link
Vanochtend de column gelezen van Ruud Gullit in de Telegraaf. Daar kun je iets mee , bekijk het eens anders dan altijd die negatieve riool journalistiek.

 

+3/-1

Gullit stelt dat de rest van het elftal gewoon in dienst moet spelen in dienst van Malen, bergwijn en Bruma.
Heb ik dat goed begrepen?
En dan een beetje tijd geven en alles komt goed?
Het is mij iets te kort door de bocht.

 

+2/-2

Als iemand bewezen heeft geen kaas gegeten te hebben van het trainersvak, is het wel Ruud Gullit. Hij heeft één punt: met deze voorhoede wordt PSV inderdaad meer gedwongen om over de grond en voetballend tot combinaties te komen. Als PSV erin slaagt om dat te gaan doen, zullen we inderdaad misschien kunnen gaan genieten van beter voetbal dan vorig jaar waar de lange ballen op De Jong ons handelsmerk werden.

Waar Gullit het niet over heeft, is hoe PSV dat kan gaan bereiken. De analyse van Monty Python geeft volgens mij heel erg helder weer waarom je op dit moment erg weinig vertrouwen kunt hebben dat het 'vanzelf' wel goed komt.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

D 22 43 schreef op 06 augustus 2019 om 13:36:

Gullit stelt dat de rest van het elftal gewoon in dienst moet spelen in dienst van Malen, bergwijn en Bruma.
Heb ik dat goed begrepen?
En dan een beetje tijd geven en alles komt goed?
Het is mij iets te kort door de bocht.Ik las ook dit stukje van Hans Kraay jr. Komt toch wel in de buurt .......Mocht Malen zich als nummer 9 van PSV goed doorontwikkelen, dan wordt de voormalig speler van Arsenal en Ajax direct een optie voor Oranje, denkt Kraay. "Dan zou Ronald Koeman gered zijn, want dan kunnen we Memphis Depay op links zetten en dan hebben we een goede voorhoede met Depay, Malen en Steven Bergwijn." Gullit heeft toch geen ongelijk naar het schijnt... Bovendien Kraay over Donyell ...Zijn eerste aanname is goed, hij beweegt door, hij zoekt diepte...Er zit zoveel drive in die jongen en hij kan in een kleine ruimte volledig opendraaien", vertelde hij bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 6 augustus 2019, 15:54:37.

 

+1/-0

Mark van Bommel heeft 2 taken voor de komende maand;

1) De opbouw van achteruit moet gefixed worden
2) Hij moet het team bij elkaar houden, we kunnen geen ontevreden primadonna's gebruiken nu

Hoe maakt me geen reet uit.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 06 augustus 2019 om 13:03:

Ik heb Mark van Bommel altijd een topper gevonden, gedurende zijn loopbaan als speler en ook in zijn beginfase bij PSV. Laten we bijvoorbeeld niet vergeten dat we vorig jaar, ondanks een matige verdediging, een buitengewoon leuke eerste seizoenshelft hebben gezien met zeer veel goals en ook in de Champions League een PSV wat zich kranig weerde tegen 3 veel rijkere tegenstanders. En daarnaast is hij met PSV O19 kampioen geworden, iets wat volgens mij ook een hele tijd niet gelukt is.

Echter, op dit moment maak ik me wel een beetje zorgen als ik Mark bezig zie. Natuurlijk is het met PSV heel het kalenderjaar al een stuk minder, en sinds dat moment lijkt Van Bommel ook een stuk minder zeker. Zijn houding komt op het moment dat de resultaten uitblijven niet altijd even goed over, het lijkt dan voortdurend dat iedereen het verkeerd ziet en Mark als enige het goed ziet.

Mark is op dit moment heel beschermend naar zijn ploeg, maar zou van mij ook naar buiten toe wel wat harder mogen zijn. Tegen Basel en Twente zijn gewoon 2 wanprestaties geleverd. Die wedstrijd tegen Ajax zal ik niet meenemen in de beschouwing, omdat die op dat moment totaal niet belangrijk was. Als je Mark hoort praten na deze wedstrijden, lijkt het wel alsof hij vindt dat we alles netjes voor elkaar hebben en dat het met de huidige gang van zaken vanzelf wel goed gaat komen. Terwijl we in eerste instantie totaal onnodig van een op papier mindere tegenstander onze CL-mogelijkheden weggooien en vervolgens, na puntverlies van Ajax, gelijkspelen tegen het vreemdelingenlegioen van een promovendus.

Natuurlijk, een trainer moet het doen met de middelen die hij heeft, en opstellingstechnisch vraag ik me af of hij het op dit moment beter kan doen. Ik ben blij dat Guti een kans krijgt, want er zit wel voetbal in die jongen. Maar waar ik me zorgen om maak is het apatische spel van PSV. Lekker elkaar de bal toeschuiven, en op het moment dat we risico in ons spel gaan leggen, gaat het vrijwel direct mis. Een foute pass, een foute aanname of een foute keuze in balbezit en we moeten weer met z'n allen omschakelen. Hoeveel kansen hebben we gecreërd toen we tegen Basel op 2-1 achter kwamen? Hoeveel kansen hebben we gezien tegen FC Twente? Ik denk dat je aan 1 hand genoeg hebt om al die kansen te tellen. En het feit dat er geen ideeën in de ploeg zitten, of eigenlijk niet eens de wil om de tegenstander vast te zetten, zou ik wel op het conto van Van Bommel willen schrijven. Het lijkt of PSV volledig teert op een individuele actie van Bergwijn die toevallig een keer lukt, een klutsbal die goed valt, een omschakelingsmoment, in plaats van dat PSV met goed positiespel de tegenstander wil vastzetten en vanuit de combinatie kansen kan creëren.

Ik ben op dit moment zeer ongerust over PSV en ik voorzie dat wij het in 75% van de wedstrijden extreem moeilijk gaan krijgen om te winnen. En als dit nog een aantal maanden zo door gaat, dan haalt Van Bommel de kerst niet. En op dit moment zie ik erg weinig lichtpuntjes moet ik zeggen...
Ik lees het wel vaker maar het blijft me verbazen ...U zegt ...Laten we bijvoorbeeld niet vergeten dat we vorig jaar, ondanks een matige verdediging, een buitengewoon leuke eerste seizoenshelft hebben gezien met zeer veel goals !!!.... ondanks een matige verdediging ?? kan aan mij liggen maar het was wel de minst gepasseerde verdediging . En onze concurrent ... Die maakte meer doelpunten. Dat betekent volgens mij , maar ik ben ook maar een mens , dat we te weinig doelpunten gemaakt hebben . En daardoor meer wedstrijden gelijk gespeeld hebben.

 

+3/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 39 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 35 36 37 38 39

PSV Forum » Historie » Mark van Bommel