Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Donyell Malen

Deze normale topic is open en bestaat uit 14 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kan iemand mij vertellen wat onze "speler van de maand" vandaag in Sittard aan het doen is? Naast dat hij 2 keer oog in oog mist met de keeper, is het allemaal weer zo slordig en slap. Zijn positieve bijdrage is beperkt gebleven tot de voorassist op Max bij de 0-2.

 

+1/-0

Het was alweer niet best inderdaad. Ik snap ook wel dat het hem steekt dat Zahavi het zo goed doet, want Donyell lijkt me toch wel meer het type 'liever 3 x scoren en gelijkspelen dan 5-0 winnen en niet scoren'.

De komende twee weken mag hij het gaan laten zien, want Donyell's cijfers in Nederlandse toppers zijn echt bar en barslecht: 1 goal en 2 assist in 14 toppers. Vervolgens lekker mee met Oranje, hopelijk een bal erin schieten en in de zomer een mooie transfer.

 

+1/-0

Ik snap dus helemaal niet dat het hem steekt dat Zahavi het goed doet. Voetbal is een teamsport en het resultaat van het team is hetgene wat telt. Wat we Mo verwijten, zou Malen volgens jou dus ook doen. Alleen met dat verschil dat hij er wel een flink aantal in schiet.

Gisteren heb ik eens extra op Malen gelet, ook omdat hij (in mijn ogen ten onrechte) de titel "speler van de maand" heeft gewonnen. Ik heb voor heel PSV eens de onnodige fouten geturfd. Gek genoeg telde ik er in de tweede helft vrij weinig en in de eerste helft aardig wat. Terwijl PSV in de eerste helft vele malen beter speelde dan in de tweede (toen ze achterover hingen en alles maar lieten gebeuren).

Ik telde in die eerste helft 12 domme momenten / onnodige fouten. 6x was onze vriend Donyell hierbij betrokken. Voor de volledigheid: 2x Zahavi, 1x Mvogo, 1x Teze en 2x Sangaré. Maar die 6 domme fouten van Malen, dat vind ik echt onwaarschijnlijk veel.

5e minuut: kansrijke uitbraak van PSV. Malen moet Götze een simpel passje in de loop geven maar verprutst dat waardoor de aanval voorbij is.
17e minuut: een mooie cross-pass over de hele van Boscagli. Malen loopt er niet eens op, terwijl die bal perfect haalbaar was.
19e minuut: Malen heeft een mooie rush met de bal aan de voet, maar "vergeet" de trekker over te halen
23e minuut: opnieuw verprutsen van een gevaarlijke aanval doordat een simpel passje van Malen te onnauwkeurig is
34e minuut: Malen wordt diep gestuurd, komt één op één met Van Osch, maar mist jammerlijk
39e minuut: opnieuw wordt Malen in een één op één met Van Osch gezet, die met zijn voet redding kan brengen

En dan, in de 2e helft:

65e minuut: Malen krijgt de bal aangespeeld, neemt de bal slecht aan, moet daardoor inhouden en wordt in de rug gelopen (penalty die later werd omgezet in een vrije trap). Bij een goede aanname was dit een 100% kans geweest.

Wat ik dan ook nog heel erg vind, is dat hij het in zijn hoofd haalt om die penalty op te eisen. Waarom? Omdat hij zo lekker in de wedstrijd zit? Omdat hij "zielig" is omdat hij nog niet heeft gescoord? Dit was hét moment voor PSV om die wedstrijd te beslissen. Dan laat je die penalty niet nemen door iemand die dit seizoen al 2x gemist heeft en zijn penalties over het algemeen verre van onhoudbaar binnen schiet. Dat neem ik overigens ook de overige sterkhouders kwalijk. Dumfries moet hem die bal afpakken en Max laten schieten (en ja, ik weet dat Max tegen ADO mistte, maar als je penalties op een onhoudbare plek schiet, dan gaat hij soms ook een keertje over, naast of op de paal).

Eigenlijk is Donyell al het hele seizoen een bron van discussie. En ik zal nooit zeggen dat hij een slechte voetballer is, of dat hij niet belangrijk voor PSV is, want hij heeft wel degelijk klasse en is ook dit seizoen alweer talloze keren beslissend voor ons geweest. Maar ik vind wel dat iemand met zijn kwaliteiten nog veel belangrijker moet zijn dan hij nu is. Dat iemand met zijn kwaliteiten niet zoveel foute keuzes mag maken of foute passes mag geven. Dat iemand met zijn kwaliteiten niet zoveel kansen mag missen.

Donyell zou zich moeten schamen dat hij op dit moment niet de topscorer van de eredivisie is gezien het aantal kansen dat hij mist. Als Donyell nu al 3 jaar verder was geweest in zijn ontwikkeling, dan hadden we in de laatste maand van ADO gewonnen, Olympiacos uitgeschakeld, van Ajax gewonnen en gisteren Fortuna een pak slaag gegeven.

Dit bericht is gewijzigd op 8 maart 2021, 09:29:18.

 

+7/-0

Dat laatste is een beetje flauw. Je kunt hem niet verwijten dat hij niet 3 jaar ouder is.

 

+1/-0

Het blijft een treurig feit dat de huidige voetbalwereld is, zoals hij geworden is.
Knettergek in menig opzicht.
En dan doel ik op de exorbitante salarissen, en de noodzaak voor een Nederlandse topclub om jaarlijks een of meer van haar beste voetballers te verkopen om financieel rond te komen.
Wij leiden op, ergeren ons aan fouten maar mogen dat eigenlijk niet omdat het jonkies zijn en tegen de tijd dat ze wel rijp zijn is het talent verdwenen.
Al dan niet bankzitter (Sam Lammers e.v.a.), maar wel met een gevuld spaarbankboekje.

Wat BasArnhem over Malen schrijft heeft mijn volledige instemming.
Het idee om een strafschop te nemen als je twee van de vier al gemist hebt en het niet over te laten aan de specialisten Max of Zahavi was een goed aangehaald voorbeeld van domheid en egoisme.

Let wel, ik heb als positief PSV supporter niets tegen Donyell, net zoals ik elke speler in ons shirt steun, maar feit is dat Malen dit seizoen al zoveel kansen gemist heeft en zoveel kansen die voor teamgenoten hadden kunnen ontstaan, door dom egoisme in de kiem gesmoord dat kritiek daarop gerechtvaardigd is.

Het doelpunten getal 14 had minstens 24 moeten zijn, ons teamtotaal 58 minstens 78.

 

+2/-0

Wat een ongezonde negatieve focus op Malen zeg, erg.

 

+3/-3

Echt he. Een goeie spits van net 22 die wel eens een kans mist en nors kijkt.

Afzeiken die handel! En dan bij iedere bal die mus gaat lekker je gelijk halen.

 

+2/-3

Helemaal eens met BasArnhem, ook nog netjes verwoord.

Ik erger me mateloos aan Malen de laatste weken. Iedereen ziet de (potentiële) kwaliteiten die hij bezit maar hij doet er veel te weinig mee. Naast het missen van kansen is bij mij vooral het probleem dat hij de momenten in een wedstrijd bijna nooit goed aan voelt. Bijna altijd maakt hij een verkeerde keuze. Let maar eens op, of kijk maar eens terug.

- Probeert veel te vaak op doel te schieten als dit gewoon weg onmogelijk is
- Vertraagd het spel in de counter bijna altijd, iemand met zijn kwaliteiten en snelheid moet veel vaker de 1 tegen 1 opzoeken als hij de bal ontvangt net over de middenlijn, maak jezelf gevaarlijk!'
- Loop jezelf eens vrij ook als je de bal niet direct kan krijgen, zijn looplijnen zijn bijna altijd enkel voor zichzelf, niet voor een ander.
- Vaak verkeerde keuze voor wel of niet afgeven van de bal, iemand die er beter voor staat ziet hij vaak over het hoofd
- Aannames zijn (vaak) ondermaats of dit nu op eigen helft in de combinatie is of in de eindfase van een aanval, maakt het zichzelf hier mee vaak veel te moeilijk.

Dit is zeker niet altijd de schuld van malen zelf, zijn ploeggenoten moeten die momenten ook aanvoelen om hem opties te geven.

Het vervelende is dat het helemaal niet erg is als het even een periode niet mee zit of dat je net elke keer een verkeerde keuze maakt. Maar blijf verdorie je kop omhoog houden en doe er daarnaast alles aan om de basis goed uit te voeren. Het besef van die gasten tegenwoordig... een van de mooiste banen van de wereld voor een ontzettend mooi salaris.. Straal het dan ook uit!

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 08 maart 2021 om 22:46:

Echt he. Een goeie spits van net 22 die wel eens een kans mist en nors kijkt.

Afzeiken die handel! En dan bij iedere bal die mus gaat lekker je gelijk halen.Waar in het betoog van BasArnhem of in mijn kritiek op zijn minpunten wordt Donyell Malen volgens jou afgezeken?
Er wordt alleen beweerd dat hij , zoals onze coach trouwens van elke speler verwacht, meer op het succes van het team moet focussen dan puur op eigen succes.

De term afzeiken reserveer ik liever voor de steeds terugkerende posts die je in sommige topics leest waarin bagger wordt uitgestort over spelers als b.v. Rosario.
Of waarin zelfs op een PSV forum ook negatieve onzin te lezen valt over onze coach Roger Schmidt.

Wat betreft Malen; zoals gezegd valt het te betreuren als onze spits aan het eind van het seizoen alweer zou vertrekken, terwijl we volgend seizoen zoveel plezier aan hem zouden kunnen beleven als hij zijn minpunten van nu straks heeft verbeterd. Ongeveer a la Depay destijds.

 

+1/-0

Ik denk zoals velen: Eens met @BasArnhem. Goed verwoord!

Vooral deze zin: '' Donyell zou zich moeten schamen dat hij op dit moment niet de topscorer van de eredivisie is gezien het aantal kansen dat hij mist.''

Ben het ook eens met @TommyDaCosta : '' Het vervelende is dat het helemaal niet erg is als het even een periode niet mee zit of dat je net elke keer een verkeerde keuze maakt. Maar blijf verdorie je kop omhoog houden en doe er daarnaast alles aan om de basis goed uit te voeren. Het besef van die gasten tegenwoordig... ''

Ik erger me echt kapot aan malen, niet omdat het perse fout gaat. Maar omdat hij zichzelf niet in kansrijke positities brengt en/of er niet ALLES maar dan ook ALLES aan doet om in een kansrijke positie te komen.

Waarom komt malen zich aanbieden op de middenlijn? zijn kracht is toch juist zijn snelheid in de diepte en gevaarlijk schot (als er ruimte is).
Waarom zie ik malen aan de bal, en en tikje terug geven bij de cornervlag van de tegenstander? hij moet toch eager zijn om juist in het 16 meter gebied te zijn en daarin zijn werk te verrichten ala Zahavi die met 1000% inzet elke keer naar de 1e of 2e paal sprint.

Is is gewoon jammer en frustrerend om te zien dat iemand niet alles uit zijn potentie haal. zowel voetballend als fysieke arbeid en inzet.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 08 maart 2021 om 21:12:

Wat een ongezonde negatieve focus op Malen zeg, erg.
open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 08 maart 2021 om 22:46:

Echt he. Een goeie spits van net 22 die wel eens een kans mist en nors kijkt.

Afzeiken die handel! En dan bij iedere bal die mus gaat lekker je gelijk halen.Klompje en Romario, jullie kennen mij(n manier van posten) volgens mij inmiddels wel en ik denk niet dat het terecht is dat jullie op deze manier hierop reageren.

Als ik aan afzeiken denk, dan denk ik idd aan de shit die, zoals VHTLsaw ook aangeeft, voornamelijk Rosario over zich uitgestort krijgt. Of aan de mensen die tijdens of vlak na nederlagen uit emotie leeglopen en spelers en trainer de volle laag geven. Of aan de tientallen mensen die gisteren John de Jong op Facebook "verzoeken op te stappen" onder het bericht waar PSV hem feliciteert met zijn verjaardag.

Gezien de overige reacties denk ik dat ik niet alleen sta in die kritiek op Malen. En gezien het feit dat jullie totaal niet op de inhoud ingaan, heb ik de indruk dat jullie het er misschien ook niet eens mee oneens zijn.

Ik verwacht echt niet dat een speler alles goed doet. Zelfs Messi en Ronaldo missen kansen en geven af en toe een slechte pass. Daarbij is Malen nog een 22-jarig talent en staat hij over alle competities op 22 goals en 6 assists in 35 wedstrijden. Over wat hij goed doet, ben ik zeker tevreden. En op basis van wat hij goed doet, is hij ook toe aan een stapje hogerop.

Maar het gaat er juist om wat hij nog kan verbeteren. En dan zie ik zo ontzettend veel mis gaan bij deze jongen, van simpele passjes in de loop van een medespeler tot het missen van één-op-één situaties met een keeper. Dat kan bij hem niet komen door een gebrek aan klasse. En daarom vind ik het jammer. Die 3 grote kansen die hij zondag verprutst... dat kost hem de kop als zoiets bij Spurs of Dortmund flikt. Onze vorige parel Bergwijn speelt na een aardig begin ook minder en minder en zal binnenkort tot de conclusie komen dat hij een stapje terug moet gaan doen om aan spelen toe te komen.

Kijk, van jongens als Mauro Jr., Thomas, Vertessen en Piroe heb ik veel minder verwachtingen. Die komen in mijn ogen (nog) tekort voor het gewenste niveau. Maar Malen is één van onze sterkhouders. Daar mag de lat hoog gelegd worden. En dat hij nors kijkt, maakt me niet uit. Maar dat hij, op zijn goals na, veel te weinig bijdraagt aan het veldspel van PSV, dat vind ik storend. En als dat dan in een korte periode in een aantal wedstrijden pijnlijk duidelijk wordt, dan deel ik mijn gevoel hier op het forum.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 09 maart 2021 om 11:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 08 maart 2021 om 22:46:

Echt he. Een goeie spits van net 22 die wel eens een kans mist en nors kijkt.

Afzeiken die handel! En dan bij iedere bal die mus gaat lekker je gelijk halen.Waar in het betoog van BasArnhem of in mijn kritiek op zijn minpunten wordt Donyell Malen volgens jou afgezeken?Hier bijvoorbeeld. Pure speculatie, en verdraaiing van feiten: Zijn statistieken zijn gewoon prima voor iemand van 22 die ook nog eens geblesseerd was.

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 08 maart 2021 om 08:59:

Ik snap dus helemaal niet dat het hem steekt dat Zahavi het goed doet.


...

Maar ik vind wel dat iemand met zijn kwaliteiten nog veel belangrijker moet zijn dan hij nu is.

..

zoveel foute keuzes
...
foute passes
...
niet zoveel kansen mag missen.
...Donyell zou zich moeten schamenEn dan laat ik het absurde verwijt dat hij niet 3 jaar ouder is nog achterwege.


Of bij jezelf:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 08 maart 2021 om 18:07:
voorbeeld van domheid en egoisme.

...

dom egoisme

...

Het doelpunten getal 14 had minstens 24 moeten zijn, ons teamtotaal 58 minstens 78.Dom egoisme vind ik afzeiken ja.

Je mag best kritiek hebben, maar het slaat mijns inziens volledig door.

 

+1/-2

Naast het feit dat zowel Bas als ik ook positieve opmerkingen plaatsen, daalt onze kritiek nergens tot het niveau dat ik versta onder afzeiken.

Je methode om een paar losse kreten uit hele betogen te gebruiken om tot je conclusie "afzeiken" te komen vind ik sowieso niet erg geslaagd. Het gaat om de hele tekst en BasArnhem geeft hierboven aan wat hem bewoog.

Je zou toch kunnen weten dat ik me hier nooit aansluit bij de storm van kritiek op JdJ, Schmidt, Rosario of wie in PSV dienst dan ook. Ik ben een soort Zahavi voor wie alleen het eindresultaat telt, d.w.z. drie punten voor het team, voor ons PSV dus, hoe dan ook en door wie dan ook behaald.

Ik heb al gesteld dat ik het vooral spijtig vind dat deze topper in wording, Donyell Malen , ons nu regelmatig ergernis bezorgt vanwege het puntverlies voor ons PSV.
Als hij die fouten later niet meer maakt speelt hij helaas hoogstwaarschijnlijk in een ander shirt.

En als je alle gemiste kansen bij elkaar optelt is mijn getal 24 in plaats van 14 toch niet zo irreeel dacht ik.

 

+3/-0

Prima, wij zijn het oneens. Ik vind dat het doorslaat. Spitsen missen kansen, en zeker als ze nog jong zijn zijn ze vaak wat egoistischer. Soms niet eens uit egoisme, maar vanuit een gebrek aan ervaring (of kunde) om nog even rond te kijken of uit enthousiasme.
Dat allemaal scharen onder dom egoisme (want de context maakt het niet beter) vind ik nogal gratuit.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 maart 2021 om 13:52:

open/sluit de onderstaande quote:


Ik snap dus helemaal niet dat het hem steekt dat Zahavi het goed doet.
...
Maar ik vind wel dat iemand met zijn kwaliteiten nog veel belangrijker moet zijn dan hij nu is.
...
zoveel foute keuzes
...
foute passes
...
niet zoveel kansen mag missen.
...
Donyell zou zich moeten schamenHier bijvoorbeeld. Pure speculatie, en verdraaiing van feiten: Zijn statistieken zijn gewoon prima voor iemand van 22 die ook nog eens geblesseerd was.
Kijk, dit zijn inhoudelijke punten van kritiek op mijn post, daar kan ik op reageren.

De bovenste opmerking was een reactie op de opmerking van Jasper_PSV die zei dat hij het begreep dat het voor Donyell lastig is dat Zahavi het zo goed doet. Mijn reactie daarop was, hoewel niet helemaal duidelijk verwoord, inderdaad hypothetisch bedoeld.

Malen is een speler die onderdeel is van het Nederlands elftal, die de nummer 9 van PSV is, die nu voor het 2e jaar zelfs de onbetwiste nummer 1 is in de aanval van PSV. In mijn ogen is hij één van de bepalende spelers van PSV. Is het dan vreemd dat mijn verwachtingen over hem hoog zijn? Dat ik denk dat hij belangrijker kan zijn dan hij de afgelopen weken voor ons is geweest?

Is het dan vreemd dat ik me erger als hij (en zeker niet voor het eerst) een gevaarlijke uitbraak om zeep helpt omdat een ogenschijnlijk simpel tikje breed mislukt?

Is het dan vreemd dat ik verwacht dat hij er ééntje inschiet als hij 3x één op één met de keeper van Fortuna komt? Ondanks dat hij er in de eredivisie al 14 in heeft liggen, verwacht ik van een PSV-spits eigenlijk een hoger benuttingspercentage van grote kansen. Bij de 2e één-op-één van afgelopen zondag had een subtiel stiftje misschien een betere optie geweest dan het lage schot wat hij nu produceerde.

Dat ik zeg dat hij zich moet schamen dat hij nu niet de topscorer is van de eredivisie, is ietwat provocerend bedoeld en gebaseerd op het feit dat hij in mijn ogen de potentie heeft én de kansen krijgt om dat te zijn. Niet omdat ik vind dat het een slechte speler is.

Ik heb de indruk (maar goed, dan gaan we weer speculeren) dat hij het allemaal wel aardig vind gaan. Ik heb hem nog nooit horen zeggen dat hij niet goed speelde, of dat hij baalt van de kansen die hij mist, of dat hij als het ware spijt betuigt voor de onnodige overtreding op Tadic die uiteindelijk de aanleiding bleek voor de 1-1 tegen Ajax.

Ik verwijt hem overigens ook niet serieus dat hij niet 3 jaar ouder is hoor. Ik constateer alleen dat, mede door zijn onervarenheid, hij in sommige situaties (nog) niet het overzicht heeft. Dat hij, terwijl Götze in kansrijke positie staat, met een of andere halve omhaal de bal voor hem weghaalt. Of dat hij tegen ADO met een hele mooie lob de 1-3 probeert te scoren, terwijl een andere keuze een grotere succeskans had gehad. Dat vind ik verkeerde keuzes, en dat komt in mijn ogen eerder door onervarenheid en een gebrek aan overzicht dan aan dom egoïsme. En dan is het zure, zoals VHTLsaw ook al aangeeft, dat hij waarschijnlijk in de zomer vertrekt voordat wij hebben kunnen profiteren van een Donyell die zo goed is dat hij zijn team kampioen maakt.

Want ik ben van mening dat als de 25 miljoen die we voor Donyell gaan vangen op een goede manier wordt besteed, we er ten opzichte van dit seizoen sterker op kunnen worden. Zo groot is het kwaliteitsverschil tussen Madueke en Malen in mijn ogen niet. Maar als Donyell in staat is om zijn mindere punten te verbeteren, heb je een weergaloze spits van een niveau dat PSV nooit (binnen het budget) kan kopen.

Dit bericht is gewijzigd op 9 maart 2021, 17:33:22.

 

+2/-0

Afzeiken is 1 ding maar we mogen toch wel vaststellen dat ondanks de titel "speler van de maand", hij niet echt in supervorm steekt?
Natuurlijk is het een prima spits maar ook een beetje vermoord door de vele vroegtijdige wissels.
Ongeacht of dit nodig was (ik ben geen inspanningsfysioloog) kan ik me voorstellen dat dit hem wel wat heeft gefrustreerd omdat hij weet
dat hij met 15 doelpunten nu eenmaal toch anders wordt bekeken door de Europese top dan met 30, welke je natuurlijk in Nederland eigenlijk wel moet kunnen maken met zijn talent.
Daardoor is hij nu wat krampachtig op zoek en gaat net wat teveel voor eigen succes.
Misschien is het daarom wel goed dat hij er even tussenuit kan voor Oranje, even de focus op andere zaken en wat meer in dienst van een elftal

 

+1/-0

De vormdip van Malen is al maanden aan de gang. In november discussieerden we al over het feit dat hij zoveel kansen miste en vanaf de cornervlag nog op doel probeerde te schieten.

In januari gaf ik nogmaals aan dat hij in een totale vormcrisis verkeerde en dat nagenoeg alle dreiging van Zahavi komt. We zijn nu 2 maanden verder en er is niks veranderd. Zahavi scoort aan de lopende band en Malen raakt nog steeds geen pepernoot en wordt met de wedstrijd zichtbaar gefrustreerder. Erg zonde in het seizoen waar hij zijn transfer naar een mooie club moet verdienen en wij een grote zak geld.

 

+1/-0

Toen eerste seizoenshelft Zahavi maar niet scoorde werd dat door een aantal mensen die nu Malen hard onderuit halen met de mantel der liefde bedekt.
Zahavi scoorde niet omdat het team hem niet in stelling bracht, las ik.
Malen is niet in de vorm van zijn leven maar er gaat constant dreiging van hem uit. En wie er op let zal zien dat hij en Zahavi elkaar in de weg zitten vwb de looplijnen.
Dat zegt niet dat een van de twee niet kan voetballen, maar wel dat de 2 gewoon samen slecht matchen.Dat valt niet alleen mij op, ik lees het van diverse kanten inmiddels terug, Kieft zei er onlangs bijv nog wat over.
Met het feit dat Zahavi als diepste spits is gepositioneerd, wordt Malen niet helemaal in zijn kracht gebracht. A;s je dan ook nog eens vaak tegen je zin in vaker gewisseld of zelfs niet opgesteld wordt dan knaagt dat aan een spits.
Luuk de Jong heeft ook zo een fase gehad. Wederom, een aantal mensen die nu Malen affakkelen hebben toen te vuur en te zwaard verdedigd dat Luuk toch moest blijven staan omdat juist voor een spits vertrouwen zo belangrijk is.
Maar blijkbaar heeft een jonge speler als Malen geen recht op het vertrouwen, wat Zahavi wel kreeg om uit zijn dip te komen.
Ik heb daar moeite mee, vooral omdat iedereen met een beetje kijk op voetbal ziet wat een klasse speler Malen is.

 

+2/-0

De vergelijking tussen Zahavi en Malen gaat nogal mank in mijn ogen: het probleem bij Zahavi in de eerste seizoenshelft was dat hij vrijwel geen bal in de 16 kreeg. Dan wordt scoren ook nogal lastig voor zo'n type spits.
Malen wordt nog altijd veel in stelling gebracht of creeert zelf de kansen, alleen mist hij ze veel vaker dan gebruikelijk is. Zeker in de topwedstrijden is het pijnlijk om te zien dat hij op dit moment een aantal ballen alleen voor de keeper niet af weet te maken.

In mijn ogen moet je Malen ook gewoon laten staan, net als Luuk de Jong destijds, omdat hij met zijn werklust en dreiging van waarde is, ook als hij niet scoort.
Het zou alleen helpen als hij af en toe iets meer oog voor zijn medespelers heeft en niet probeert om elke bal die hij op de vijandelijke helft krijgt op doel probeert te schieten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 10 maart 2021 om 20:34:

Toen eerste seizoenshelft Zahavi maar niet scoorde werd dat door een aantal mensen die nu Malen hard onderuit halen met de mantel der liefde bedekt.
Zahavi scoorde niet omdat het team hem niet in stelling bracht, las ik.
Malen is niet in de vorm van zijn leven maar er gaat constant dreiging van hem uit. En wie er op let zal zien dat hij en Zahavi elkaar in de weg zitten vwb de looplijnen.
Dat zegt niet dat een van de twee niet kan voetballen, maar wel dat de 2 gewoon samen slecht matchen.Dat valt niet alleen mij op, ik lees het van diverse kanten inmiddels terug, Kieft zei er onlangs bijv nog wat over.
Met het feit dat Zahavi als diepste spits is gepositioneerd, wordt Malen niet helemaal in zijn kracht gebracht. A;s je dan ook nog eens vaak tegen je zin in vaker gewisseld of zelfs niet opgesteld wordt dan knaagt dat aan een spits.
Luuk de Jong heeft ook zo een fase gehad. Wederom, een aantal mensen die nu Malen affakkelen hebben toen te vuur en te zwaard verdedigd dat Luuk toch moest blijven staan omdat juist voor een spits vertrouwen zo belangrijk is.
Maar blijkbaar heeft een jonge speler als Malen geen recht op het vertrouwen, wat Zahavi wel kreeg om uit zijn dip te komen.
Ik heb daar moeite mee, vooral omdat iedereen met een beetje kijk op voetbal ziet wat een klasse speler Malen is.Volgens mij geeft bijna niemand hier aan dat hij geen vertrouwen moet krijgen en moet banken. Mensen raken gewoon gefrustreerd omdat inderdaad juist iedereen zijn potentie ziet maar dat hij er momenteel veel te weinig uit haalt. Dat heeft niet alleen met een vorm dip te maken (soms lukt het gewoon even niet, dat kan altijd) maar ook met de intentie en intensiteit die je als basis in een wedstrijd stopt. Ik heb het al vaker aangegeven, het niveau is niet vergelijkbaar maar kijk de samenvatting op youtube van city-Southampton(bij Ziggo ook wel saushemsum genoemd) en spoel even door naar de 2-1 van Mahrez (4.04) en kijk die looplijn van KdB, hij rent hier puur en alleen om zijn medespeler te helpen waardoor Mahrez kan inschieten, hier hoef je niet voor te kunnen voetballen. Dit is puur wilskracht, teamplay en intensiteit. Ook ik heb in het begin veel kritiek op Zahavi gehad maar hij stopt deze energie wel in een wedstrijd of het die dag nou wel of niet lukt. Daarbij zijn profvoetballers he.. ook al zijn ze relatief jong, je mag hier toch echt meer van verwachten. Kijk daarnaast eens naar zijn leeftijdsgenoten in andere (zwaardere) competities, het zou voor Malen juist een speeltuin moeten zijn in onze relatief zwakke competitie, spelend bij een titelkandidaat.

En voor dat mensen weer beginnen met, niet te vergelijken, er is bij city veel meer geld etc.. bla bla bla. Wij willen voor Malen toch uiteindelijk dat hij naar een top club in Europa gaat? En het liefste met een mooi transfer bedrag. Dat hij een naam voor zichzelf gaat maken zodat ook PSV in de transferwereld weer een goede naam krijgt? Die topclubs kijken zijn wedstrijden ook en verwachten ook die intentie en intensiteit.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 11 maart 2021, 11:06:11.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 14 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

PSV Forum » Historie » Donyell Malen