Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Eran Zahavi

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Dank voor de correctie tav 3 miljoen. My bad!

Er zijn verder altijd meerdere factoren in spel, maar:

Hypothese 1: onze meer creatieve aanvallend ingestlede spelers (o.a. Goetze, Doan, Bruma, Gakpo, Vertessen, en Madueke) hebben tegen de meeste tegenstanders een spits nodig dmv systematisch in de punt te spelen ruimtes en tijd voor hen creeert.

Hypothese 2: Zahavi vormt geen aanspeelpunt, trekt vrijwel geen gaten, wint weinig duels (door de lucht of over de grond).


Voorlopig trek ik de conclusie dat PSV Zahavi niet nodig heeft. Die keren dat je met een meer voetballende spits wilt opereren zet je gewoon Vertessen of Gakpo neer. De rest van de tijd heb je liever Vini of Maxi. Zahavi is overbodig. Mogelijk een optie als linker aanvaller (zoals net voor zijn blessure een paar keer het geval was), maar daar zitten we al redelijk dik in de spelers.

 

+1/-0

Ik vind de manier zoals hij af en toe eens een vrije trap binnenschoot ook wel een heerlijke kwaliteit.
Een echt uitgesproken voorkeur voor Zahavi of Vinicius heb ik dan ook nog niet gevormd,volgens mij is Vinicius met de rug naar het doel beter,en Zahavi met de neus naar het doel beter.

 

+1/-0

Onder aan de streep wil ik dat PSV gewoon een nummer 9 heeft die onomstreden is en dat zijn ze dus geen van allen.

Aankomende zomer mag daar wmb best in geïnvesteerd worden.

 

+2/-0

Ons spel is zonder hem aanmerkelijk verbeterd. De resultaten sinds zijn blessure zijn ook prima.
Soms is een radertje net dat wat ontbreekt om het loopwerk in gang te zetten, soms passen bepaalde radertjes gewoon niet en stagneert de machine.
Zahavi is een radertje wat om een aantal redenen juist niet in deze machine past.

Ik heb vertrouwen in Schmidt. Maar vind dit een inschattingsfout van hem. Heeft Zahavi gehaald en imo niet ingezien dat er een mismatch is tussen Zahavi en het team.
De blessure van Zahavi (die ik hem uiteraard totaal niet gun, want ik als pinchhitter heeft hij heel zeker waarde) was een blessing in disguise wat dat aan gaat.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 06 december 2021 om 22:08:

Ons spel is zonder hem aanmerkelijk verbeterd. De resultaten sinds zijn blessure zijn ook prima.
Soms is een radertje net dat wat ontbreekt om het loopwerk in gang te zetten, soms passen bepaalde radertjes gewoon niet en stagneert de machine.
Zahavi is een radertje wat om een aantal redenen juist niet in deze machine past.

Ik heb vertrouwen in Schmidt. Maar vind dit een inschattingsfout van hem. Heeft Zahavi gehaald en imo niet ingezien dat er een mismatch is tussen Zahavi en het team.
De blessure van Zahavi (die ik hem uiteraard totaal niet gun, want ik als pinchhitter heeft hij heel zeker waarde) was een blessing in disguise wat dat aan gaat.Dat het spel aanmerkelijk verbeterd is, komt vooral omdat het wegvallen van Zahavi tegelijk viel met de omzettingen op het middenveld. Het inbrengen van Guti en de veranderde positie van Sangaré is wat PSV beter laat voetballen; niet of Zahavi of Vinicius in de spits staat.

 

+1/-0

Dat is precies wat ik bedoelde te zeggen Skipper. Want we weten allemaal dat Bruma Doan Mauro en Guti geen topvoetballers zijn dus het gaat mij veel te ver om iedereen die er niet was de afgelopen 4 weken weg te zetten als stoorzenders. Sterker nog, het spel met Guti en Doan is veel meer gericht op weg draaien, geduld, combinatie zoeken terwijl Schmidt altijd zo snel mogelijk diagonaal naar het doel van de tegenstader moest. Rosario was daar echt een voorbeeld van want die dacht niet na en speelde altijd die bal maar in met alle gevolgen van dien. En Madueke krijgt de bal en gaat meteen de actie maken en richting de goal terwijl Doan ineens met Götze lekker driehoekjes maakt en rustig richting de 16 combineert.

Een ander voorbeeld is Linssen bij Feyenoord. Die staat daar in de punt voor 26 wedstrijden inmiddels en is geen goede voor in de combinatie, is niet groot en sterk, is niet eens super snel en heeft ook geen fluwelen techniek maar die hoeft al die gekke dingen niet te doen omdat het elftal gewoon super degelijk is bij Feyenoord. Als je Zahavi, Vertessen, Vinicius of Gakpo bij Feyenoord 26 wedstrijden in de punt zet maken ze ook 20 goals.

Ik wil Zahavi nog wel wat kansen gunnen met de huidige spelopvatting en invulling. Er is zoveel in het team anders dat zijn rol ook compleet anders is. Overigens vond ik hem in die wedstrijden vanaf links ook niet slecht.

 

+1/-0

Guti - Sangare is zeker ook een belangrijke factor, dat lijkt een duo dat elkaar goed aanvult, en beiden zijn goed in vorm ook. Met name verdedigend en kwa af en toe de bal in de ploeg houden lijkt het beter sinds Guti er in is gekomen, en hij brengt ook goede directe passes.

Maar tegen b.v. Twente, toen Guti er nog niet instond, en Zahavi op links, liep het aanvallend al een stuk beter dan in de weken daarvoor. Ik vond Zahavi ook beter passen op links in onze ploeg dan in de punt.

Een derde factor is hoe in-vorm Doan zich sindsdien heeft geprofileerd.

 

+1/-0

Het is echt niet alleen toeval.
Zahavi heeft gewoon echt geen gevoel van hoe voor het elftal te lopen.
Als hij spits speelt zakt hij voortdurend in ipv diepte te houden; daarmee loopt hij de ruimtes dicht voor spelers als Gotze ipv ruimte te creëren. Het is een heerlijke speler voor een CV. Met de rug naar het doel toegespeeld kan hij niks. Door zijn voortdurend inzakken en weinig diep staan maakt hij het de centrale verdedigers makkelijk de ruimtes dicht te zetten.
In zijn looplijnen voelt hij niet aan wanneer hij ruimte moet maken en loopt daardoor regelmatig in de weg.
Voetballend is hij beperkt en snelheid heeft hij ook niet .
Hij is gevaarlijk als hij als een echte spits gewoon diep blijft en daar spitsengoaltjes mee kan pikken.
Het vervelende is alleen dat hij dat dus juist veel te weinig doet omdat hij (blijkbaar) het idee heeft dat hij zich voetballend moet bemoeien in de opbouw.
Fout!

Vini is ook een beperkte voetballer. Iedereen valt (deels terecht hoor) over zijn beperkingen aan de bal. Maar let maar eens op de meters die hij maakt in dienst van het elftal. Hij voelt gewoon veel veel beter aan waar en hoe hij lopen moet. Met name ook zijn spel zonder bal doet het team veel goed.
Daarbij kun je hem dus wel als aanspeelpunt gebruiken en houdt hij de CV wel bezig op een manier dat die niet simpel standaard al goed staat omdat onze spits hem al op een presenteerblaadje zelf op de (voor de verdediger) gunstige plek brengt.

Laat even duidelijk zijn dat het laatste wat ik hier wil betogen het feit is dat Vini nou zou goed is, want dat is hij zeker niet.
Maar voor het team is hij gewoon een heel stuk waardevoller dan Zahavi. Zal ongetwijfeld ook met ego te maken hebben.
Zahavi ziet zichzelf vermoedelijk als de ervaren topspeler die het team mee op sleeptouw moet nemen.|
Vini is gewoon de domme kracht die zich tien slagen in de rondte werkt voor het team. Let alleen maar eens op het feit dat Vini heel erg gefocust is om ballen voor medespelers neer te leggen. Dat zegt iets over de intentie en de instelling tav het team.

Maar goed, een echte topspits waar we in het verleden zo vaak om geroemd werden zit er op dit moment helaas niet in de selectie.
Waarbij aangetekend dat Romero helaas van glas is....want dat zou zomaar eens de beste van de 3 kunnen zijn.

 

+1/-0

Geheel mee eens op alle fronten (zoals per eerdere posts) - al ben je iets positiever dan ik over Vicinius!

 

+1/-0

Wil PSV dus verlaten. Gaat lekker zo met Propper/Zahavi en de tijdelijke afwezigheid van Ramalho en Sangare.
Heeft het bij PSV niet echt kunnen maken. Moet echter wel een vervanger voor komen anders wordt de spoeling voorin wel heel erg dun. Met Romero die er vaker niet dan wel is en onze braziliaanse vriend heb je twee echte spitsen. Wellicht wil onze hockeyer Lammers terugkeren?

 

+1/-0

Lammers, nee, doe maar niet. Kun je beter Luuk nog terug halen (en dat heeft ook geen nut). Doorselecteren. Neem aan dat PSV genoeg spelers op scoutingslijstjes heeft staan. Kom er maar in John.

 

+1/-0

Wij staan er helaas niet om bekend om jonge spelers voor de leeuwen te gooien in mindere tijden, dan kopen of huren we liever iemand.

 

+1/-0

Help hem anders verhuizen naar Antwerpen; daar zit ook een vrij grote gemeenschap; uurtje rijden van Eindhoven en geen onaangename stad om te wonen. Misschien helpt het mevrouw Zahavi ook dat het een ander land is als ze zich in NL niet veilig voelt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 13 januari 2022 om 11:34:

Help hem anders verhuizen naar Antwerpen; daar zit ook een vrij grote gemeenschap; uurtje rijden van Eindhoven en geen onaangename stad om te wonen. Misschien helpt het mevrouw Zahavi ook dat het een ander land is als ze zich in NL niet veilig voelt.In Antwerpen is natuurlijk wel de horeca open :)
Het is te triest voor woorden dat de familie Zahavi niet veilig kan wonen. Tot 2 keer toe een inbraak in relatief korte tijd. Maatschappelijk probleem. Verhuizing lijkt me voor hen de enige optie, maar dat is natuurlijk verder aan hen.

Tot dusverre is het nog geen heel gelukkig huwelijk tussen Zahavi en PSV. 12 Eredivisie wedstrijden, 4 doelpunten en 3 assists. Dat is best mager. Mist ook wel meevoetballende kwaliteiten. Anderzijds krijgt hij weinig aanvoer.

Ik denk dat PSV en Zahavi in de zomer uit elkaar gaan. Tzt kun je kijken hoever Romero, Vinicius en Fofana zijn om eventueel de eerste spits te worden. Maar het is natuurlijk ook afhankelijk van de trainer en verdere uitgaande transfers.

 

+1/-0

Zahavi tja ik weet zeker dat Piroe het beter zou hebben gedaan dan hij. Ik vind Zahavi niet de juiste spits voor PSV. Ik vind hem te weinig brengen. Wat mij betreft mislukt door verschillende oorzaken die ook niet alleen hem aan te rekenen zijn. Na dit seizoen afscheid nemen. Ook veel te duur qua salaris.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Rickardoko schreef op 24 februari 2022 om 20:44:

Zahavi tja ik weet zeker dat Piroe het beter zou hebben gedaan dan hij. Ik vind Zahavi niet de juiste spits voor PSV. Ik vind hem te weinig brengen. Wat mij betreft mislukt door verschillende oorzaken die ook niet alleen hem aan te rekenen zijn. Na dit seizoen afscheid nemen. Ook veel te duur qua salaris.Dat is zeer mild gezegd. Al sinds de eerste paar maanden geheel duidelijk dat hij voetballend verschrikkelijk tekort komt. Ongelooflijk dat de kritiek pas de laatste tijd wat aanzwelt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 24 februari 2022 om 21:36:

open/sluit de onderstaande quote:

Rickardoko schreef op 24 februari 2022 om 20:44:

Zahavi tja ik weet zeker dat Piroe het beter zou hebben gedaan dan hij. Ik vind Zahavi niet de juiste spits voor PSV. Ik vind hem te weinig brengen. Wat mij betreft mislukt door verschillende oorzaken die ook niet alleen hem aan te rekenen zijn. Na dit seizoen afscheid nemen. Ook veel te duur qua salaris.Dat is zeer mild gezegd. Al sinds de eerste paar maanden geheel duidelijk dat hij voetballend verschrikkelijk tekort komt. Ongelooflijk dat de kritiek pas de laatste tijd wat aanzwelt.De kritiek was er altijd wel een beetje, maar eerst waren er nog wat goals wat het wat verzachtte, waaronder tegen Ajax. Nu zelfs dat er niet meer is blijft er weinig over.

 

+1/-0

Kunnen we hem niet in Tel Aviv achterlaten?

In elke wedstrijd die Zahavi dit seizoen in een PSV-shirt heeft gespeeld, was het een zeer teleurstellende vertoning van hem. Als hij ook nog eens stopt met goals maken, is hij helemaal waardeloos.

Ik hoop vanaf nu op Vinicius als nummer 1 spits. Die heeft 'het' ook niet, maar werkt hard, is fysiek sterk en laat de spelers om hem heen beter tot zijn recht komen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PSV Forum » Historie » Eran Zahavi