Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Eran Zahavi

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Is geen aanspeelpunt voorin. Geen idee of Vinicius of Romero het beter zouden doen op zijn positie. Werkt wel hard, maar blijf erbij at dit een spits is die ruimte nodig heeft en sterk is in de omschakeling. Maar dat is nu net niet het type spel dat Schmidt wil spelen met PSV. Toch blijft hij vasthouden aan Zahavi. Wellicht omdat het alternatief niet beter is.

 

+1/-0

Zijn er nog steeds mensen die hem verdedigen?
De slechtste PSV-spits sinds Marcus Berg!!

 

+1/-0

Ik ben er nu ook wel even klaar mee eigenlijk. Laat hem even een paar wedstrijden banken en hem juist laten invallen vanaf minuut 60, misschien pakt dat dan wel goed uit. Gewoon frusterend dat voor Israel wel alles erin vliegt.

 

+1/-0

Dat heeft deels ook met de speelwijze te maken. Alles gaat bij ons door de trechter in het midden.

Het valt me ook vaak op dat wanneer de bal aan de zijkant is, bijvoorbeeld bij Gakpo, Doan of Madueke, dat Zahavi als enige in de 16 is, met niemand daar vlak achter. De spits in dit systeem staat er aardig alleen voor.

Toch vind ik dat hij vaak goede loopacties heeft, maar hij niet altijd de bal krijgt wanneer dat wel zou moeten. Ook gaat hij vaak een slimme 1 - 2 aan, waardoor het tempo in het spel komt.

Ik heb nog steeds 100% vertrouwen in de kwaliteiten van Eran. Ik heb wél mijn twijfels bij de speelwijze, zeker tegen tegenstanders die de bus parkeren. Daarin zullen we sneller het spel moeten verleggen en meer via de zijkanten gevaarlijk moeten worden, met voorzetten waar Zahavi wél iets mee kan.

 

+2/-0

Toonde pas passie op de tribune toen ie gewisseld was. Een hoop geklaag en gebaartjes.

Kreeg opvallend weinig respons van Propper die zweeg, en niet onder de indruk was vh geklaag, vervolgens gaat ie maar een stoeltje verderop naast Mvogo zitten klagen.

Terwijl ie zelf bijna niks goeds heeft gedaan, en die wedstrijd bijna de nek om gedraaid had door niet te scoren. Ben er al een tijdje klaar mee voor de basis. Maar Schmidt lijkt diehard fan. Die staat er dus waarschijnlijk weer in tegen Monaco en Ajax.

Misschien presteert ie beter als ie meer ruimte krijgt tegen de betere teams, maar wat mij betreft is het krediet op. Linea recta naar het bankje, even nadenken wat er allemaal misging de afgelopen maanden.

 

+1/-0

Speelde dramatisch afgelopen zaterdag. Het enige wat net zo dramatisch was, was de aanvoer naar hem; als zelfs Gotze de bal achter de man aan gaat spelen wordt het lastig. Gakpo kreeg ook van Gotze op zijn donder toen hij vanaf de zijkant van het strafschopgebied ipv de bal 'gewoon' op de inkomende Zahavi te geven, die bij de eerste paal voor zijn tegenstander opdook, de bal vanuit een onmogelijk hoek op goal schoot. Zolang er van de vleugelspelers en backs geen voorzetten gaan komen, hoef je hem niet op te stellen.
Overigens kun je dan net zo goed zonder spits gaan spelen, want aan Vinicius op Zahavi's plek heb je dan ook niks.

 

+1/-0

Psv moet zahavi 3 maanden missen.

Wie moet hem vervangen mij lijkt dat vertessen en romero een kans moeten krijgen in de aanval.

Misschien in de winterstop luuk de jong huren met optie tot koop.

 

+1/-0

Aub geen Luuk, ik snap die roep van iedereen gewoon echt echt echt niet.

Maar Zahavi er 3 maanden niet bij waarbij er al 6 weken zijn waar uberhaupt niet gespeeld worden is wel een aderlating maar het is voor mij persoonlijk geen gamechanger ofzo. Het wordt wel vurig hopen dat de ketchup uit de fles blijft komen bij bv Vinicius.

 

+2/-1

Ik neem aan dat zijn contract niet verlengt word dus vraag is of er in de winterstop al gekeken word naar een vervanger of dat Romero definitief aan kan haken.

Op basis van weinig minuten natuurlijk maar lijkt in potentie de beste spits die PSV heeft - neusje voor de goal, fysiek sterk en voetballen duidelijk beter dan Zahavi / Vicinius. Jammer dat Fofana eruit ligt wat die heeft technisch misschien wel het meeste in zijn mars.

Zahavi is al sinds het begin gewoon voetballend zwaar ondermaats en niet een spits voor psv wat mij betreft.

 

+1/-0

Ik ben er niet echt rouwig om dat hij er een paar maanden niet bij is. Lijkt tot nu toe geen gelukkige match. Te weinig aanspeelpunt en creeert weinig. Bovendien grootverdiener en op leeftijd. Wat mij betreft wordt hij niet verlengd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

StephanPSV schreef op 21 november 2021 om 17:55:

Ik ben er niet echt rouwig om dat hij er een paar maanden niet bij is. Lijkt tot nu toe geen gelukkige match. Te weinig aanspeelpunt en creeert weinig. Bovendien grootverdiener en op leeftijd. Wat mij betreft wordt hij niet verlengd.Hoezo groot verdiener? Omdat hij 1 miljoen per jaar salaris krijgt?
Zeg je hetzelfde over Propper en van Ginkel, die zeer waarschijnlijk ook 1 miljoen per jaar krijgen?

Zahavi is een afmaker, maar dient wel goed aangespeeld te worden.
Gakpo en Madueke gaan voor hun eigen kans en geven zeer weinig een goede voorzet.
Max en Mwene geven ook geen goede voorzetten, dus van de zijkant komt er weinig tot niets.
Blijft het middenveld over, waar de verdediging dit compleet vastzet, waardoor Zahavi weer geen bruikbare bal krijgt.

Vorig jaar ging het met Malen een stuk beter, want de meeste teams spelen met 2 centrale verdedigers, waardoor Malen of Zahavi meer ruimte kregen en dus ook meer scoorden.

 

+1/-0

Je bent wel erg naïef om die 4 miljoen tekengeld buiten beschouwing te laten. Eran verdient, sec gezien, gewoon 3 miljoen euro per jaar. Als hij zijn contract hier gaat verlengen, dan gaat dat echt niet gebeuren voor in totaal 1 miljoen per extra seizoen.

En ja, als je dit weekend Pröpper en Van Ginkel op de bank ziet zitten, dan krab je je toch ook even achter de oren. Je haalt 2 spelers van naam bij je selectie, die gezien hun reputatie waarschijnlijk ook meer verdienen dan het salarisplafond, die tot op heden zeker niet brengen wat er van hen verwacht mag worden. Als je dan die norse, ongeïnteresseerde blik van Pröpper ziet als hij in de 88e minuut moet invallen, heb ik geen goed gevoel over wat we nog van hem mogen verwachten dit seizoen.

Dan over Eran's spel. Dat hij een goede afmaker kan zijn, staat buiten kijf. In de juiste situaties is hij al meermaals goud waard gebleken. Dat zijn inderdaad situaties waarbij we er snel uitkomen, met een voorzet vanaf de zijkant. Zahavi kan goed positie kiezen en heeft een neusje voor de goal. Echter, als je hem ziet ploeteren in de wedstrijden tegen bijv. Sparta en PEC, dan vraag je je af hoe hij ooit zoveel goals heeft kunnen maken.

Hij is in mijn ogen dus absoluut geen voltreffer. Geen spits waar je echt van op aan kunt. Daarvoor is hij te vaak niet van waarde, en zijn zijn voetballende kwaliteiten te min. Je kan hem er prima bij hebben hoor, maar in mijn ogen dus niet voor het salaris en de status waarmee hij hier gehaald is (eigenlijk geldt precies hetzelfde ook voor Bruma).

Het voordeel van zijn blessure is dat je nu iets anders moet proberen, en dat je dus gaat kunnen zien of we met Vinicius en Romero makkelijker gaan voetballen. Afgelopen wedstrijd tegen Vitesse was een hoopvol begin.

Voor volgend jaar zou ik zeggen dat we afscheid van hem moeten nemen. Tenzij hij genoegen neemt met een fors lager salaris en je hem erbij kunt houden als back-up. Ik ga er vanuit dat hij dat niet wil, want niemand accepteert zomaar een salarisverlaging van meer dan 50%. Luuk vind ik zelf ook geen optie meer als 1e spits. Die is volgend seizoen 32, en had ook in zijn topjaren al voldoende beperkingen. Ik vind Luuk ook een prima optie als back-up of als plan B, maar een PSV dat voor de titel wil spelen en aansluiting wil vinden bij de Europese subtop, moet niet met Zahavi of Luuk aan komen zetten.

 

+1/-0

Als je Zahavi niet verlengt, als hij dat zelf eventueel al zou willen, kun je wellicht Luuk de Jong binnenhalen. Dan ga je er zeker op vooruit qua sterkte van de selectie.

 

+1/-0

Ik zou ook graag Luuk terug zien komen, al vraag ik me af of hij het snelle gecombineer door het midden bij kan benen. Zijn kopkracht staat natuurlijk buiten kijf en ook zijn ervaring en werklust komen goed van pas.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 05 december 2021 om 11:48:

Ik zou ook graag Luuk terug zien komen, al vraag ik me af of hij het snelle gecombineer door het midden bij kan benen. Zijn kopkracht staat natuurlijk buiten kijf en ook zijn ervaring en werklust komen goed van pas.Luuk ipv Vicinius allicht maar twee van heb wat veel van het goede. PSV heeft behoefte aan een voetballende spits

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

StephanPSV schreef op 05 december 2021 om 08:22:

Als je Zahavi niet verlengt, als hij dat zelf eventueel al zou willen, kun je wellicht Luuk de Jong binnenhalen. Dan ga je er zeker op vooruit qua sterkte van de selectie.Ik mag hopen dat PSV niet met Zahavi verlengt. 3 miljoen per jaar aan salaris, maar zodra ie niet speelt zijn we opeens sterker als team.

Hij heeft wel bepaalde kwaliteiten, maar dit is niet de spits voor PSV.

Ik zou verder, alvorens je gaat kopen, Fofana in de gaten houden. Mogelijk kom je met Vini, Maxi, Vertessen (en soms Gakpo, zoals in de tweede helft tegen Utrecht) als spits opties de tijd aardig door totdat die doorbreekt.

 

+1/-0

Hij heeft geen 3 miljoen aan salaris. Dat tekengeld krijgt hij niet nog een keer he.

 

+1/-0

Inderdaad - zijn salaris is maximaal 1 miljoen euro, want dat is nog altijd het salarisplafond.
Ik denk ook dat Zahavi er afgelopen weekend ook prima uitgezien had; met een Bruma en Doan die wel steekballetjes/voorzetten op de spits geven ipv 2 naar binnen trekkende buitenspelers die zelf schieten.

Vinicius is wel een beter aanspeelpunt in de ploeg, maar is daarentegen geen afmaker wat in wedstrijden zoals Heerenveen uiteindelijk wel opbreekt.

 

+1/-0

Het is gevaarlijk om te denken dat het nu beter loopt doordat er spelers niet mee doen. Het kan ook zo zijn dat we sinds Ajax uit een iets meer behouden manier van druk zetten hebben toegepast waardoor de ruimtes in de omschakeling kleiner worden en we ook meer ruimte hebben om zelf snel om te schakelen omdat we de tegenstander later opvangen. Guti is iemand die heel veilig speelt en als je dat vergelijkt met bv Rosario vorig jaar dan scheelt dat 10x balverlies per wedstrijd maar ook veel minder omschakelen in defensief opzicht.

Vinicius doet mijn inziens niet eens zoveel verkeerd en ik zie nog wel wat potentie als hij makkelijker zou scoren, maar het feit dat Gakpo en Vertessen nu ook regelmatig als spits spelen is toch ook wel een teken. Ik denk dat als Zahavi terug keert hij weer op 9 komt, Gakpo op links en Götze op 10. Dan staat het weer zoals het begin van het jaar en dan is het de vraag of het spel weer minder wordt of dat we juist nu de goede Zahavi wél gaan zien.

Kip en het ei verhaal waarbij het voor mij beide kanten op kan gaan. Dat we Zahavi niet verlengen tegen dezelfde voorwaarden lijkt me nogal logisch maar als hij in een reserve rol wil blijven en Vinicius wordt terug gestuurd dan zou je met een top nr 9 en Zahavi daarachter wel ok zitten lijkt me.

 

+1/-0

Zahavi is wel erg sterk in afronden. Dat mis ik een beetje bij Vinicius. Vinicius krijgt volop kansen, maar helpt ze meestal om zeep. En als er dan eentje in gaat gaat hij met zijn armpjes over elkaar staan. Niet zo gepast wat mij betreft.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PSV Forum » Historie » Eran Zahavi