Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Cody Gakpo

Deze normale topic is open en bestaat uit 15 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 11 12 13 14 15

Ik zie graag Cody Gakpo in de basis. We hebben nu drie dezelfde aanvallers (Bergwijn/Bruma/Malen). Creatievelingen die het liefst zelf schieten, waardoor ook een hoop kansen om zeep geholpen worden. Ze spelen te weinig samen, te solistisch.

Gakpo heeft echt een sublieme voorzet, let maar eens op! Zeer scherp en legt ze in de zestien op de stropdas. Dat wordt de verassing van dit seizoen!

Ik ben van mening dat hij samen met Lammers en Malen de beste combinatie voor de aanval is. Lammers als echte spits en Malen voor de creativiteit.

 

+4/-0

Gakpo is leuk talent, zijn voorzet is heel goed.

Qua positielopen en inzicht valt het nog erg tegen. Dit was pijnlijk zichtbaar tegen Ajax. Dumpfries had regelmatig woorden omdat hij niet op het juiste moment de bal kreeg en Gakpo constant verkeerd liep. Ik zie hem liever invallen op het eind als het moet en er druk op de tegenstander staat. Met zijn passes kan hij dan beslissend zijn.

Voor basisspeler zal hij echt moeten groeien.

 

+2/-0

En zonder De Jong hebben die voorzetten ook niet zo heel veel zin....

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 05 augustus 2019 om 17:09:

En zonder De Jong hebben die voorzetten ook niet zo heel veel zin....En toch noteerde Cody bij zijn invalbeurt vorige week meteen weer een assist...

 

+2/-0

Ik denk dat hij ook een goede optie voor de spitspositie kan zijn. Hij is sterk en redelijk lang al weet ik niet hoe het met zijn kop kwaliteiten zit?

 

+2/-0

Basis is denk ik nog iets te vroeg maar wat vaker en eerder invallen juich ik alleen maar toe. Wat een talent!

 

+2/-0

Ik vind toch wel dat het stempel talent bij hem wel weg kan. Hij heeft specifieke kwaliteiten die elke topclub wil, snelheid, lengte, techniek, uitstekende indraaiende voorzet, actie en volgens mij ook wel een afstandschot. Op zijn best als linksbuiten, maar degelijke optie op rechtsbuiten en zelfs in de punt of in een 2 spitsensysteem zeer bruikbaar.

Als Lozano weg gaat en we kunnen Bergwijn en Bruma op rechts en linksbuiten kwijt dan is Gakpo een perfecte 13e of 14e man voor dit seizoen en zou hij zelfs Bergwijn op kunnen volgen als hij vertrekt in 2020.

Hij heeft in zo weinig minuten zoveel laten zien dat ik benieuwd ben naar meer. En met de wedstrijden in de EL poulefase (hope so) genoeg gelegenheid om hem de kans te geven in bepaalde wedstrijden.

 

+2/-0

Deze jongen is wel echt heel erg goed. Verdient in mijn ogen een basisplaats.

 

+2/-0

Vind het wel meevallen. Hij heeft een goede trap dat is duidelijk maar niet echt een Katie. Komt steeds binnendoor op zijn rechterbeen en daar zijn verdedigers nu ook wel achter. Ok om in te brengen maar niet een speler voor de basis. Wat dat betreft zie ik meer potentie in abouchlal - heeft meer verrassing in zijn spel

 

+1/-1

Presenteert zich vanavond als een betere versie van Lozano.
Dat maakt het minder moeilijk om een lager bod op Lozano te accepteren, lijkt mij.
Laat hem maar staan, en geef hem dus ook de ruimte om een minder goede fase in de competitie door te maken.
Hij is jong.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 10 augustus 2019 om 22:05:

Vind het wel meevallen. Hij heeft een goede trap dat is duidelijk maar niet echt een Katie. Komt steeds binnendoor op zijn rechterbeen en daar zijn verdedigers nu ook wel achter. Ok om in te brengen maar niet een speler voor de basis. Wat dat betreft zie ik meer potentie in abouchlal - heeft meer verrassing in zijn spel:D :D :D

 

+1/-2

Vanavond liet hij zien wat ik bedoelde. Hij heeft de gouden combinatie van een buitenspeler. Inzicht en een gouden pass. Meer potentie dan Malen en Bergwijn

 

+3/-1

Ideale speler om er bij te hebben. Heeft een prima trap en denkt grotendeels in het teambelang. Bovendien lijkt het niet iemand die snel gaat muiten als het niet helemaal gaat zoals hij zou willen.

 

+1/-0

Wat ben ik blij met zijn ontwikkeling.
Deze jongen heeft echt een goede voorzet en lijkt echt een teamplayer te zijn.

 

+1/-0

Zijn statistieken liegen er niet om. Gakpo heeft een goede voorzet in huis en lijkt een ideale aangever:

Dit seizoen: 2 wedstrijden, 1 goal, 2 assists
2018-2019: 15 wedstrijden, 1 goal, 5 assists

 

+1/-0

Als je kijkt naar zijn assists is het vaak hetzelfde vanaf links. Beetje a la Lee in 2005 die elke tegenstander 10x kon foppen voordat ze wisten hoe of wat. En het is echt een bijzonder wapen, maar het zou nog waardevoller zijn met Lammers in de punt of als extra pion als je moet scoren. Helaas hebben we dat voorlopig niet. Met de verkoop van Lozano of Bergwijn zal PSV zeer vermoedelijk wel kijken naar een rechtsbuiten ipv linksbuiten en dat maakt zijn kans op een basisplaats weer wat groter.

Maar als hij rechts is, hij is snel, heeft overzicht voor de assist en heeft de technische bagage om vanaf de flank te kunnen spelen, zou hij dit jaar niet de beste optie op rechts kunnen worden?

Wat moet hij nog beter doen om als rechtsbuiten te slagen?

 

+1/-0

Gisteren een hele goede invalbeurt van Gakpo, die inderdaad een hele fijne, snelle, gekrulde voorzet heeft. Vorige week legt ie 'm panklaar voor Dumfries en gisteren zaten er weer een paar mooie voorzetten bij.

Verder vind ik 'm nog wel wat druistig. De term 'blind paard' is misschien wat overdreven, maar hij moet nog veel rustiger worden in zijn spel en dan de juiste keuzes maken. Gisteren scoort ie uiteindelijk de 3-1, maar eigenlijk had hij in diezelfde aanval de speler van ADO gewoon moeten uitkappen en scoren.

Hij is nog jong, heeft heel weinig ervaring in PSV-1 en die voorzet is wel een heel belangrijk wapen. Dit seizoen krijgt hij, door de aanwezigheid van alle andere aanvallers, waarschijnlijk de kans om zich nog in de luwte te ontwikkelen, maar speeltijd gaat hij heel wat krijgen! En Sir Tinus, de term "talent" lijkt mij voor deze spelers zeker nog op zijn plaats. Eigenlijk vind ik zelfs Donyell Malen nog een talent. Ook hij moet alles nog laten zien!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JerryF schreef op 11 augustus 2019 om 22:21:

Vanavond liet hij zien wat ik bedoelde. Hij heeft de gouden combinatie van een buitenspeler. Inzicht en een gouden pass. Meer potentie dan Malen en BergwijnNou dat is wel een tikkeltje overdreven denk ik? Het is zeker een grrot talent maar laat hem dit jaar eerst maar eens een aantal wedstrijden op rij goed invallen.... In de JC tegen Ajax was het bijvoorbeeld vrij matig.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Big Paul Castellano schreef op 11 augustus 2019 om 22:15:

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 10 augustus 2019 om 22:05:

Vind het wel meevallen. Hij heeft een goede trap dat is duidelijk maar niet echt een Katie. Komt steeds binnendoor op zijn rechterbeen en daar zijn verdedigers nu ook wel achter. Ok om in te brengen maar niet een speler voor de basis. Wat dat betreft zie ik meer potentie in abouchlal - heeft meer verrassing in zijn spel:D :D :DWaar ben jij het niet mee eens? Gisteren een prima voorbeeld. Voor een ‘technische’ speler opvallend vaak net niet de juiste balbehandeling en de aktie is elke keer hetzelfde. Hij heeft zeker kwaliteiten maar wat mij betreft ook vrij duidelijke beperkingen.

 

+1/-0

Prima als invaller maar nog zeker geen basiskracht

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 15 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 11 12 13 14 15

PSV Forum » Historie » Cody Gakpo