Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Yorbe Vertessen

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Yorbe was in de jeugd een echte afmaker, maar miste dat na zijn blessure een beetje. Dit seizoen bewijst hij het gelijk van Schmidt. Hij is bij invalbeurten regelmatig de gevaarlijkste man aan PSV zijde, en koppelt daar dit seizoen een mooi rendement aan.

Waarom ik Yorbe (buiten zijn snelheid) zo interessant vindt, is zijn positioneren bij drukzetten. Dat is nu al van hele grote klasse….

 

+1/-0

Had gisteren een goede invalbeurt,leek erop dat hij het onwennige van zich had afgeschut en maakte een goal zoals hij in de jeugd aan de lopende band heeft gedaan.
Daarbij viel het doelpunt ook nog eens op een uiterst fijn moment,en is hij samen met Bruma een gewelgig wapen voor in de omschakeling.

 

+1/-0

Deze speler komt het dichts in de buurt van de vervanger van Malen. Zijn versnelling is goud, hij scoort niet super makkelijk maar het begint wel te komen net als Malen de tijd nodig had en ook eerst vanaf de zijkant kwam.

Met goals tegen Ajax (suf afgekeurd) en dit jaar in de JCS tegen Ajax en nu tegen AZ kun je niet zeggen dat hij niet in grote wedstrijden kan scoren. Hij is geen makkelijke om tegen te hebben en is dermate allround dat hij wel aan zijn minuten komt.

Belangrijke speler die dit jaar al een stap heeft gezet en voor mij voelt het niet alsof hij aan zijn plafond zit.

 

+1/-0

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Iemand een idee wat Vertessen heeft misdaan? Staat sinds de winterstop onderaan de pikorde.

Als de complete voorhoede vervangen wordt komt Schmidt standaard met Bruma-Vinicius-Doan. En zelfs in een wedstrijd als tegen Ajax, waar hij met zijn snelheid veel gevaar kan stichten, kiest Schmidt voor anderen, ondanks de vele blessures.

 

+1/-0

Kijk zijn wedstrijden van de laatste maanden eens terug. Hij is constant de slechtste op het veld.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 06 maart 2022 om 06:14:

Iemand een idee wat Vertessen heeft misdaan? Staat sinds de winterstop onderaan de pikorde.

Als de complete voorhoede vervangen wordt komt Schmidt standaard met Bruma-Vinicius-Doan. En zelfs in een wedstrijd als tegen Ajax, waar hij met zijn snelheid veel gevaar kan stichten, kiest Schmidt voor anderen, ondanks de vele blessures.Heb me daar ook over verbaasd. Misschien op de trainingen minder? Nou was het ook niet zo dat hij in de wedstrijden die hij meedeed, RKC uit daargelaten, opviel. Dus misschien verwacht Schmidt meer. Ik denk ook dat je zijn wapen beter kunt uitspelen bij een voorsprong.

 

+1/-0

Ik ben wel fan van hem, maar wellicht vinden ze hem wat onbetrouwbaar in termen van effectiviteit. Al kun je hetzelfde zeggen van Madueke, daar kun je ook zelden van op aan. Heeft trouwens allemaal met de leeftijd te maken.

 

+1/-0

Als je met Gakpo, Madueke, Bruma, Doan, Vertessen, Götze en Veerman eigenlijk 7 spelers hebt voor 3 posities, dan weet je dat er een aantal spelers buiten de boot gaan vallen. Door een flink aantal blessures, heeft iedereen van deze groep al zijn minuten gemaakt en ook zijn waarde bewezen.

Bij Vertessen is het vaak 'alles of niets'. Hij is minder gecontroleerd aan de bal dan Doan, fysiek minder sterk dan Madueke en nog te jong/onervaren om de spitspositie te bekleden. Ik snap wel dat hij op het moment iets minder aan de bak komt.

Overigens viel mij in de wedstrijd tegen RKC, waar hij 2 prachtige goals maakte, ook het moment op waar hij de vrijstaande Vinicius opzichtig negeerde en daarmee een zeker doelpunt weggooide. Ik heb het gevoel dat Schmidt hem dat moment ernstig kwalijk neemt (en terecht) en dat hij daardoor misschien weer wat is gezakt in de pikorde.

 

+1/-0

Ik zie in Vertessen wel een jongen die nog echt stappen kan maken. Die snelheid, dat is zo'n wapen in het moderne voetbal. Als hij dat ook maar enigszins kan combineren met rust en effectiviteit voor de goal dan heb je goud in handen. Malen bijvoorbeeld scoorde in het begin ook veel te weinig.

Bij Vinicius bijvoorbeeld zie ik die potentie veel minder. Die doet wat hij doet (een beetje lastig zijn voor de goal) maar zal nooit echt een topper worden.

 

+2/-0

Hij behoort niet tot de beste 2 spitsen, heeft op rechts nu Doan en Madueke voor zich, op links Gakpo en Veerman omdat er geen andere plek is voor Veerman en als vaste invallers kom je al snel op Vinicius en Doan. Pakweg oktober/november dacht ik dat hij echt die stap had gemaakt naar vaste invaller maar hij valt soms ook wel echt heel slecht in. Daarnaast staat hij juist bekend om iemand die vanaf de bank zijn waarde heeft en in de basis wat minder. Laatst mocht ie starten op linksbuiten en toen was het ook ruk.

Ik heb liever dat hij op 9 staat dan Zahavi dus van mag mij hij nog 12 wedstrijden spelen dit jaar.

Voor volgend seizoen moet hij kleur bekennen en eigenlijk voor 1 positie gaan en PSV moet inschatten of hij dan voldoende aan spelen toe komt en zo niet kun je overwegen om hem te verhuren binnen de Eredivise.

 

+1/-0

Gisteren in de Europese wedstrijd tegen het Noorse Bodo glimt kreeg hij twee opgelegde kansen om een doelpunt te maken,maar in beide gevallen was het weer te onrustig om spijkers met koppen te slaan.
Een jaar later heeft hij nog niet echt laten zien stappen te hebben gemaakt,want dat doet hij in mijn ogen pas als ie dat druistige van zich af gooit en meer het overzicht weet te behouden en om te zetten in assists en goals.
trainen,trainen en nog eens trainen om het op te pakken of af te haken op dit niveau.

 

+1/-0

Is een soort Rommedahl, hard lopen en heel soms goede voorzet maar meestal veel te druistig. Tegen beperkte tegenstanders komt hij er wel een keer of 5 langs en dan is er meestal wel 1 voorzet op maat. Missen we natuurlijk nog wel een afmaker ervoor.

 

+1/-0

Sommige spelers hebben wat meer tijd nodig om op dit niveau te kunnen uitblinken. Mijn gevoel zegt dat Vertessen (pas 21) uiteindelijk een geweldige spits kan worden. Maar voor zijn ontwikkeling was het wellicht beter geweest om een jaartje in de subtop te spelen. Bij PSV is er geen tijd om rustig te rijpen. Daar moet je gewoon presteren.

 

+2/-0

Ik heb ook het idee dat er bij Vertessen nog wel wat inzit, dat iedereen hem nou in een keer afschrijft op basis van een wedstrijd na afwezigheid door een blessure. In de jeugd regelmatig een goaltje gemaakt, geef hem wat tijd en die tijd heeft hij helaas niet bij PSV op dit moment. Wellicht was verhuren iets geweest en daarvoor een Spits huren voor PSV beter geweest. Heeft toch al een seizoen wat goaltjes meegepikt hopelijk komt het er nog uit!

 

+1/-0

Vind hem tot nu toe het beste als invaller vanaf rechts.

 

+1/-0

Is niks en wordt nooit iets. Als dit het niveau is wat we nastreven, zelfs als reserve te slecht. Ik denk dat Yorbe bij pak hem beet Vitesse nog niet eens een basisplek kan afdwingen. En tuurlijk scoort ie wel eens een keer, maar dat zou de spits van een Spakenburg bij PSV ook doen.

 

+1/-0

Die kans na een halve minuut...Die had een amateur nog gemaakt. Gelijk wegsturen aub

 

+1/-0

Ik gun het hem heel graag, en heb ook een tijdje een echt talent gezien in Vertessen. Maar realisitscher is om te mikken op een middenmoter, voor hem. PSV lijkt me niet het type club waar hij zomaar even eerste spits kan worden. Daarvoor is hij te weinig killer.

 

+3/-0

Vorig jaar was ik al niet zo te spreken over hem maar kreeg ik hier te horen dat hij zo 10 miljoen waard zou zijn. Eigenblijk wel benieuwd over welke munt die persoon het toendertijd had. Euro kan het niet geweest zijn.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Historie » Yorbe Vertessen