Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Mark van Bommel

Deze normale topic is open en bestaat uit 39 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 35 36 37 38 39

Nou, het ligt allemaal iets genuanceerder. Volgens mij is niemand het hier bewust aan het verzieken en worden er (zie in andere eerdere posts) genoeg en zelfs veel inhoudelijke argumenten gegeven, ook zeker door Big Paul, over de speler, coach en gang van zaken. Enzovoorts.

Ik denk als de boosheid wat minder prominent geuit wordt (wat minder kotsende smilies en uitroeptekens enzo, op een gegeven moment weet men het ook wel hè) dat iedereen ook prima met minder positieve standpunten kan leven. Ik in ieder geval wel, inhoudelijk ben ik het er roerend mee eens. Maar kan me ook zeker vinden in mensen voor wie het gescheld wat te ver gaat.

En let aub even op: als iemand positiever is, is dat heus niet direct blind van Bommel verdedigen. En als iemand wel extreem teleurgesteld is in van Bommel, is die mens heus niet meteen een botte hater. Het is een beetje de ziekte van deze tijd aan het worden dat als iemand ook maar een andere mening heeft dat die persoon direct in een extreem wordt geschetst. Zodat we die lekker makkelijk kunnen wegzetten. En direct wordt elke redelijke dialoog daarmee verstomd. Ik weet dat we veel slechte voorbeelden krijgen (in met name de politiek) maar die hoeven we echt allemaal niet te volgen.

 

+7/-1

Vervelend optreden bij Fox, daar was ik al een beetje bang voor..

Jammer dat die niet iets zelfkritischer is en de woede op z'n team richt. Beetje a la Stegeman gisteren had ik liever gezien.

 

+2/-2

Wordt nog lastig, zo. Jaar zonder prijzen, waarbij je een aardige voorsprong uit handen gaf en dit jaar CL weggegooid, kansloos in de JCS en - ik ben altijd positief, maar ik kan ook voetbal kijken - dit jaar een moeilijke opgave om wel kampioen te worden. 4-0 en 3-0 verliezen in een week. Niet echt hoopgevend spel. Welke coaches komen daarmee wel weg?

 

+3/-2

Bommel lijkt mij geen man die goed past bij deze spelersgroep ( rare rode kaarten, bijna structureel in de afgelopen wedstrijden; wat zijn de spelers opgefokt! En ze presteren niet zoals ze zouden kunnen op basis van hun verleden. Maar dat is subjectief natuurlijk. ) .

Dat ligt dus niet alleen aan MvB, maar ook aan de technische staf die de spelers aankoopt en bij hem matcht.

Kampioen zullen we niet worden; alleen ver komen in de Europa League en tweede worden zullen een pleister op de wond zijn.

Dit scenario lijkt mij ECHT niet heel realistisch, maar ik blijf hopen.

Haalt MvB het beste uit zijn spelers, en maakt hij ze beter?

Voor Mo en Malen kent iedereen het antwoord ( of ligt dat aan hun eigen bovengemiddelde klasse? ) .

Maar de rest??

EDIT Oef. Zelfkritiek is niet zijn sterkste kant:

'Mark van Bommel incasseerde zondag zijn eerste thuisnederlaag in de Eredivisie als hoofdtrainer van PSV. Grote zorgen maakt hij zich echter niet na de 0-4 tegen AZ. De rode kaart deed alles kantelen, vond de trainer. '

Feit: we staan derde. Met Vitesse, Utrecht en zelfs WILLEM 2 die in onze nek hijgen

EDIT

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 27 oktober 2019, 19:05:36.

 

+2/-3

Ik heb de hoop allang opgegeven dat het onder Van Bommel nog goed gaat komen

Als je constant dezelfde fouten blijft maken, is het een keer wachten op de twee vernederingen die je afgelopen week hebt gehad. Constant maar vast blijven houden aan spelers die niet voldoen en het maar stug blijven verdedigen, terwijl niemand het nog serieus neemt. Het verbaast me overigens dat ze bij Fox nu pas kritische vragen beginnen te stellen over zijn opstelling na de wedstrijd.

 

+1/-2

Van mij mag hij zsm vertrekken. Gaat hem niet worden maar John de jong heeft hem ook een bagger selectie gegeven.

 

+1/-4

Zoals eerder gezegd wil ik niet nu al Mark van Bommel bekritiseren. Na twee seizoenen is het m.i. pas tijd voor serieuze evaluatie.
Wel zou ik vandaag gestart zijn met Mitroglu in de spits en daar niet met flankspeler Gakpo.
Daar wil ik het voor vandaag bij laten.

 

+4/-1

open/sluit de onderstaande quote:

ittiespinazie schreef op 24 oktober 2019 om 23:19:

Droeftoeters zijn diegene die er geen verstand van hebben en blind van Bommel blijven verdedigen zonder enige argumenten.

Van Bommel is dit seizoen al meerdere keren opzichtig in de fout gegaan en blijft hardnekkig vasthouden aan spelers die niet in het eerste van psv horen.

Als je dat niet wilt zien heb je waarschijnlijk geen idee waar je over praat


Het is maar goed dat we iemand hebben die wel weet waar hij over praat toch ?

 

+2/-1

Je mist je beste spelers, maar je verwacht dan dat de meer ervaren spelers opstaan en het elftal neerzetten en dragen.

Als je vandaag weer naar Zoet kijk bij het eerste, derde en vierde doelpunt dan is het gewoon een keeper voor de hoofdklasse.

-Bij het eerste doelpunt dekt hij zijn korte hoek niet goed af
-Bij het 3de doelpunt gaat hij al naar de grond terwijl er nog niet geschoten is en hij maakt zich ook nog eens klein ipv groot.
- Bij het vierde doelpunt kwam de gebrek aan sprongkracht en het missen van een atletisch lichaam weer eens pijnlijk naar voren.

De doelpunten kunnen er allemaal in natuurlijk, maar Zoet zal nooit eens PSV door een moeilijke fase heen slepen want daar ontbeert hij de kwaliteiten voor. Zoet is geen koekenbakker, maar gewoon een middelnatige keeper met middelmatige optredens en je hebt bij PSV iemand onder de lat nodig die iedere wedstrijd op belangrijke momenten er staat. Nu is iedere gebaarlijke situatie een doelpunt en dat is ontzettend frustrerend.

Het wordt tijd voor een keepswissel Mark! We zijn het na zoveel gestuntel en onbekwaam keeperswerk nu wel een keer zat!

 

+2/-3

Nog nooit een trainer gezien die zo star blijft vasthouden aan zijn systeem. Het maakt niet uit tegen wie we spelen, tegen Barcelona of Helmond sport, uit of thuis. Altijd maar hetzelfde. We zijn zo voorspelbaar als de neten.

En precies hetzelfde bij spelers. In vorm of niet, juiste positie of niet. Hij blijft maar doormodderen met hetzelfde groepje.

Nee, als trainer lang vasthouden aan spelers/principes/systeem is prima. Totdat gebleken is dat het echt niet meer werkt. Dan moet je toch echt iets anders gaan proberen. Maar niet onze Mark blijkbaar.....

 

+2/-2

open/sluit de onderstaande quote:

D 22 43 schreef op 27 oktober 2019 om 17:27:

Bommel lijkt mij geen man die goed past bij deze spelersgroep ( rare rode kaarten, bijna structureel in de afgelopen wedstrijden; wat zijn de spelers opgefokt! En ze presteren niet zoals ze zouden kunnen op basis van hun verleden. Maar dat is subjectief natuurlijk. ) .


EDITHier sla je een spijker op de kop; het team lijkt veel te veel op de tenen te lopen omdat er ogenschijnlijk opdrachten mee worden gegeven die niet in het karakter van deze spelersgroep liggen.

We kunnen steeds naar de VAR wijzen (waarvan ik echt vind dat PSV er veel vaker door benadeeld is dan alle andere teams), maar we geven de scheidsrechters ook te vaak de gelegenheid om kaarten te trekken.

Dit PSV heeft een enorm probleem als de ruimtes klein zijn en er lijkt totaal NIET getraind te worden op positiespel. Een simpel een-tweetje zie je zelden.

Mark is en blijft een clubheld, maar met dit team gaat de klik niet gevormd worden.

 

+1/-1

MvB heeft zo zijn duidelijke voorkeuren. Afellay en Thomas lopen bij PSV rond, maar de vraag is waarom. Verder krijgen sommige spelers duidelijk de voorkeur van hem terwijl ze uit vorm zijn/andere gewoon beter zijn (Zoet, Hendrix, Rosario) en worden de hispanics structureel benadeeld (Guti, Pereiro, in Pereiro's geval terecht zolang hij niet verlengt).

Wat ik mis is de topsportmentaliteit bij MvB. Nu na de wedstrijd weer: niet zeggen "dit was PSV-onwaardig en de verantwoordelijke spelers hebben nu een probleem", nee we zeggen "we moeten het eens rustig analyseren" en volgende week staan gewoon dezelfde 9-10 nemen (met Ihataren en/of Malen) op het veld. 3 rode kaarten is een signaal: we zijn te laat, niet scherp en maken verkeerde keuzes!


Ik las een tweet van Rik Elfrink (ongetwijfeld ter verdediging van MvB): het lag aan 1. Blessuregolf, 2. Schorsingen/rode kaarten, 3. te weinig voetballende ontwikkeling, 4. Spelers onder niveau en 5. Een goed AZ.

1. Blessuregolf: Bij PSV registreren ze elke poep en scheet mbt training en wedstrijden. Het moet daar toch opvallen dat er 3 spelers in 3 dagen uitvallen met spierblessures? Dat krijg je ervan als je niet scherp genoeg traint. Hier had voortijdig ingegrepen kunnen worden, maar het gebeurt niet.
2. Kaarten en schorsingen: Zie hierboven, oorzaak is een gebrek aan scherpte en foute keuzes.
3. Ontwikkeling: Lijkt mij weinig aan twijfel over, spelers die uit vorm zijn, moeten even rusten op de bank. Of spelen op de plek die het beste bij ze past.
4. Spelers onder niveau. Ontstaat door veel te veel wissels en spelen op telkens een andere plek. Gakpo heeft al op 3 plekken gestaan dit seizoen en hij speelt zelden!
5. Een goed AZ.

Van de 5 redenen zijn er 4 rechtstreeks op de trainersstaf terug te voeren. Ik verwacht dan ook dat Gerbrands MvB vandaag een waarschuwing geeft: ga zo door en je haalt de kerst niet.

 

+1/-3

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 27 oktober 2019 om 22:17:

Zoals eerder gezegd wil ik niet nu al Mark van Bommel bekritiseren. Na twee seizoenen is het m.i. pas tijd voor serieuze evaluatie. Wel zou ik vandaag gestart zijn met Mitroglu in de spits en daar niet met flankspeler Gakpo.
Daar wil ik het voor vandaag bij laten.Nou, dat vind ik veel te laat. Iedere werknemer heeft toch elk jaar een evaluatie over zijn functioneren met zijn manager/teamleider/'baas'. Waarom zou (top)voetbal, en een club als PSV waar je juist niet veel tijd hebt/krijgt daarop een uitzondering zijn?

En eigenlijk is dat ene meetmoment ook maar een momentopname. Het liefst evalueer je zo vaak als mogelijk zodat je niet aan de waan van de dag bent overgeleverd. En die verschillende meetmomenten vormen een lijn en dan zie je wel aankomen waar het heen gaat.

En het liefst hanteer je goede criteria die totaal geen verband hebben met de stand van de ranglijst. Maar dat is het voetbal vaak totaal niet aan de orde (zie bij Stam momenteel). Misschien wel interessant:

Op welke criteria zouden we een coach moeten beoordelen (of eventueel aantrekken)?

Nou, dan maar een poging: :B Op basis van alles wat ik in dit topic lees en m'n boeren verstand kom ik tot het volgende:

1. Het creëren van een goede (wedstrijd)mentaliteit en zelfsturend vermogen in de selectie.

2. Trainen van (standaard) mechanismen, automatismen, patronen enz. in het team/selectie conform de spelopvatting en doelen van de club.

3. Beter maken van spelers individueel; tactisch, technisch en mentaal.

4. Neerzetten van het beste mogelijke team en tactisch plan in wedstrijden.

5. Bijsturen van het team en de tactiek tijdens wedstrijden (incl. wissels).

6. Communiceren met de media.

7. Het eigen functioneren t.a.v. van alle andere criteria verbeteren.


Meer hoeft een coach niet te doen toch? Mis ik iets?

Bepaalde onderdelen kan hij natuurlijk in meer of mindere mate delegeren naar zijn staf. Maar als hoofdcoach ben je hoofdverantwoordelijke en zou hij zelf moeten zorgen dat de mensen om hem heen hem aanvullen.

Ik moet zelf weer even aan het werk :) maar ik denk dat ik maar weinig criteria positief uitkom, voor zover ik dat in kan schatten op basis van wat ik zie op het veld. Als je dit topic terugleest vind je legio in mijn ogen goede voorbeelden van waar MvB niet niet goed doet. Zie alleen de post van Jakoetsk1 al.

 

+2/-2

Wow, de paniek is for real zie ik. En de onvrede en teleurstelling snap ik volkomen. Maar sommige slaan wel echt te ver door vind ik. Ik ben geen blinde van Bommel volger maar ik wil best voor hem opkomen in deze lastige tijd.

Even wat meest voorkomende kritieken op een rij;

1 Hij wint geen prijzen
- Met pingels verloren van Feyenoord in JC schaal in zijn eerste jaar is gewoon ongelukkig
- Tegen RKC eruit vliegen in de beker is ongelooflijk knullig, maar zelfs met 14 andere spelers zou je ervan moeten winnen. Daarnaast viel die goal ook pas op het laatst. Ja fout van v Bommel om te onderschatten maar tegelijk had ik op voorhand eenzelfde uitkomst verwacht als v Bommel.
- Europees niet overwinterd in CL is niet zo erg. 2 van de 4 halve finalisten zaten in onze poule en daarnaast zat er nog veel meer in. Rode kaart Handanovic, late tegentreffers uit bij Tottenham en thuis een wonder redding in de laatste min. Tegen Barcelona was het thuis ook dik in orde maar verlies je net. Ik vind het geen schande in ieder geval.
- Uiteindelijk in de competitie net achter Ajax geeindigd die bizar veel punten had, maar voor de winterstop 16 uit 17 gewonnen. Na de winterstop is het wat in elkaar gezakt en dat mag je van Bommel wel aanrekenen. Hij bleef wisselen en het werd niet beter en we hadden het in elke uitwedstrijd lastig.
- Dit jaar tegen Basel was niet goed, het was onnodig, maar het lag wat mij betreft niet aan van Bommel. De heenwedstrijd was een prima resultaat met goede wissels die het voor hem deden. Uit kun je gewoon verliezen van Basel, helaas gebeurde dat mede omdat de selectie nog niet stond. Wat dit betreft zou ik eerder de zwarte piet bij De Jong leggen dan bij van Bommel.
- Voor de JC schaal dit jaar uit in de Arena verloren 4 dagen voor een belangrijke wedstrijd. Kan gebeuren, al had PSV meer kunnen doen in die wedstrijd.
- In de competitie nu in 2 wedstrijden van koploper naar 6 punten achter met weinig vooruitzicht op de titel. Wel een mooie strijd voor plek 2 met een aantal gelijkwaardige ploegen die in mijn opinie net iets minder zijn dan dat PSV is.
- Overwintering in de EL is best realistisch en voor 75% zeker zolang we fit blijven.

Onderaan de streep zijn het vooral excuses en geen prijzen en dat kan ik niet ontkennen, maar ik kan niet zeggen dat we echt falen, nog niet. Om dit seizoen te redden en een crisis te voorkomen moeten we minimaal overwinteren, 2e worden en CL voorronde halen en de finale van de beker halen. Dat is niet topclub waardig maar wat mij betreft nog acceptabel als je kijkt naar de omgevingsfactoren. Wil niet zeggen dat je dan in de zomer niet stevig kunt evalueren.


2 Hij maakt er geen team van
- Hoe vaak scoorde PSV vorig jaar in de laatste 10 min als een ware vechtmachine? Ik kan me enkel nog Twente herinneren in de tijd van Ruiz dat ze vaker in de slotfase wonnen. Dat was vorig jaar een echte kracht en dat vind ik toch wel een argument om aan te geven dat v Bommel wel een team ervan maakt.
- Hoe dicht zitten ze nu bij elkaar, naar eigen zeggen als familie, en dat zonder leiderschap. Er zijn naar mijn mening en inzicht geen proberen onderling. Er zijn geen problemen met de trainer naar buiten gekomen en binnen het management is het ook een non issue op dit moment.
- De rode kaarten die PSV amper heeft gehad de laatste jaren vallen nu allemaal samen en zijn alle 3 vrijwel identiek. Bij Viergever was het ongelukkig, Hendrix dom en Thomas ook onbewust en ongelukkig. Ik vind het bizar dat v Bommel erop wordt afgerekend.

Dit kritiekpunt vind ik dus zwaar onterecht, vind het niet eens discutabel.

3 Mediaoptredens
- Dit is wel een punt van ergenis van mij persoonlijk. Ik vond het vorig jaar zelfs een genot om naar te kijken maar sinds de resultaten minder worden verwacht je ook iets minder autoritair en arrogant. Je kunt ook gewoon eens zeggen wat je niet goed doet of wat anders had gemogen/gemoeten.
- Het continu, dwars, herhalen van zijn pre-match praatje steekt mij heel erg. Als ik PSV fan ben en ik ga er lekker voor zitten dan wil ik een trainer die plezier uitstraalt. Die uitlegt waarom hij een keuze maakt zonder dat hij daar de speler in kwestie mee tegenwerkt of de tegenstander wijzer maakt. Simpel voorbeeld, hij kan zeggen ik kies vandaag voor Doan omdat hij balvaster is en beter is in de verdedigende omschakeling dan dat Bruma is, die het vooral van zijn drang naar voren moet hebben. Daarmee zeg je niets verkeerd en hoef je ook niet in allerlei bochten te wringen. Kijkt voor iedereen fijner.

Hier zit mijn grootste kritiek zoals duidelijk mag zijn. Daarnaast kiest hij voor een aanvoerder die ook niet gemaakt is voor dat werk. Dus dan mis je al 2 goede interviews per wedstrijd. Ik vind het een genot om naar Dumfries te luisteren of vorig jaar naar De Jong. Daar kan ik me beter mee identificeren.

4 Het spel van PSV

- Vorig jaar bleek dat het blok voor de verdediging en ons centraal duo te kort kwamen in het maken van het spel en dat is eigenlijk nog steeds zo. Het hoeft niet erg te zijn maar dan ben je afhankelijk van je backs en de 4 toppers voorin. Als die het verschil niet maken ben je dus heel kwetsbaar. Zeker nu de linksbackpositie ook ondermaats is zou je meer dynamische spelopvatting toejuichen.
- Ik vind het smullen met de 4 spelers voorin, daar valt niets op af te dingen. Ik vind zelfs het tactisch plan om daar 2 spelers voor de verdediging te zetten een prima idee. Als ze het in de eerste helft hebben dan kun je makkelijk 2-0 voor komen en speel je een gewonnen wedstrijd. Mijn onvrede zit hem vooral in wat we doen als het niet loopt. Gooi er eens een aanvallende back in zoals Lato, of lange spits naast een snelle jongen die erom heen speelt. Een keer een rechtsbuiten eraf, Dumfries dieper en dan maar met voorzetten vanaf de flank. Het gaat me niet om de namen, het gaat mij om het zoeken van mogelijkheden om je tegenstander te bestrijden.

Ondanks dat van Bommel dus vaak goed heeft gewisseld, waarbij de wissels de spreekwoordelijke kastanjes uit het vuur haalden, is het wel heel voorspelbaar. En dat is goed, want je wilt je spelers 1 hoofdsysteem laten spelen en verder moet je daar nog wat tactische omzettingen in kunnen doen als de wedstrijd erom vraagt. Hier vind ik nog te vaak dat er te weinig of te laat wordt ingegrepen. Nogmaals het gaat mij hier niet eens om de spelers keuze maar om de tactiek. Het is voor mij geen groot kritiekpunt, maar er is wel verbetering mogelijk.

5 De keuzes van de trainer
- Het meest vers zijn de wissels van gisten. Die sloegen werkelijk als een tang op een varken. Teze als rechtshalf, Mitro als logge trage spits en uiteindelijk nog 4 goals om je oren krijgen na een rode kaart. Net dat wat je vorige week zei dat niet mocht gebeuren. Ik had Gakpo en Bruma om de flanken gezet, Doan op de plek van Thomas en dan zonder spits eerst eens tegenhouden. Maar achteraf altijd makkelijk praten.
- De keuze voor Rosario als (reserve) aanvoerder is dus mislukt. Is niet erg, maar grijp dan in en zet Rosario er ook eens langs. Daarnaast voldoet Sadilek gewoon niet als linksback en ondanks dat hij misschien de beste optie is slaat het nergens op om niets anders te proberen. Misschien toch Schwaab als aanvoerder erbij in het centrum, Viergever linksback en Thomas naast Guti? Lato eens een kans geven om hem ook het idee te geven dat hij een kans maakt.
- Bergwijn op 10 heeft veel te lang geduurd. Ondanks dat het ons niet veel heeft gekost vond ik het vooral een gebrek aan inzicht van v Bommel. Had veel eerder hersteld moeten worden.
- Zoet, tjah, hij is geen puntenpakker maar hij kost ons ook niet echt zoveel dat hij verantwoordelijk is voor alles. Maarja als Ruiter erin komt schiet hij ook alle lange ballen over de zijlijn en blijkbaar is Unnerstall nog minder volgens v Bommel. Dan heb ik liever Zoet dan Ruiter. Als Unnerstall Ruiter voorbij is zou ik dat graag willen zien.

Er zijn best wel wat keuzes die niet goed zijn in mijn ogen, maar zeker met zijn wissels waarmee vaak wedstrijden zijn gewonnen verdient hij nog wel de voordeel van de twijfel. Maar nu na een crisisweek moet er wel wat veranderen en dat valt niet mee met 3 schorsingen en 3 blessuregevallen. Uit bij Sparta is ook niet een lekker moment om alles om te gooien.

Ik snap dat mensen het zat zijn om niet te winnen en dat de teleurstelling groot is. Ik zou wel meer realiteitszin wensen bij mede forumbezoekers. Ik sla wellicht te ver door aan de ene kant maar ik vind dat je met argumenten prima een discussie kunt voeren. Ik ben blij dat het forum weer terug is maar als ik zie hoe het forum ontploft na 2 nederlagen dan vrees ik voor de nabije toekomst.

 

+6/-0

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 28 oktober 2019 om 08:33:

Nog nooit een trainer gezien die zo star blijft vasthouden aan zijn systeem. Het maakt niet uit tegen wie we spelen, tegen Barcelona of Helmond sport, uit of thuis. Altijd maar hetzelfde. We zijn zo voorspelbaar als de neten.

En precies hetzelfde bij spelers. In vorm of niet, juiste positie of niet. Hij blijft maar doormodderen met hetzelfde groepje.

Nee, als trainer lang vasthouden aan spelers/principes/systeem is prima. Totdat gebleken is dat het echt niet meer werkt. Dan moet je toch echt iets anders gaan proberen. Maar niet onze Mark blijkbaar.....Kan aan mij liggen maar er waren vijf andere spelers in het veld gisteren Lindsay . Dat was het ook niet . Onze selectie is dus niet zo breed . Zou dat de reden niet zijn dat hij met zijn groepje blijft doormodderen ?

 

+2/-0

We misten onze gouden 3 voorin en konden nog Bruma Doan en Gakpo opstellen. Met Pereiro en Mitro op de bank denk ik dat de breedte van de selectie niet zo n probleem is. Zelfs niet qua kwalitet. Tegen Utrecht en AZ was het beide 0-0 voor de rode kaarten en beide wedstirjden hadden we niet onder controle, maar beide hadden zonder rode kaarten gewoon nog gewonnen kunnen worden. Of 4 punten in een minder geval of 3 punten of zelfs 2 punten. Nu 0 goals voor en 6 tegen in een 90 min met een man minder spelen is wel kwalijk. Het zijn ook niet de beste wedstrijden om rood te pakken.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 28 oktober 2019 om 13:36:

Wow, de paniek is for real zie ik. En de onvrede en teleurstelling snap ik volkomen. Maar sommige slaan wel echt te ver door vind ik. Ik ben geen blinde van Bommel volger maar ik wil best voor hem opkomen in deze lastige tijd.

Even wat meest voorkomende kritieken op een rij;

1 Hij wint geen prijzen
- Met pingels verloren van Feyenoord in JC schaal in zijn eerste jaar is gewoon ongelukkig
- Tegen RKC eruit vliegen in de beker is ongelooflijk knullig, maar zelfs met 14 andere spelers zou je ervan moeten winnen. Daarnaast viel die goal ook pas op het laatst. Ja fout van v Bommel om te onderschatten maar tegelijk had ik op voorhand eenzelfde uitkomst verwacht als v Bommel.
- Europees niet overwinterd in CL is niet zo erg. 2 van de 4 halve finalisten zaten in onze poule en daarnaast zat er nog veel meer in. Rode kaart Handanovic, late tegentreffers uit bij Tottenham en thuis een wonder redding in de laatste min. Tegen Barcelona was het thuis ook dik in orde maar verlies je net. Ik vind het geen schande in ieder geval.
- Uiteindelijk in de competitie net achter Ajax geeindigd die bizar veel punten had, maar voor de winterstop 16 uit 17 gewonnen. Na de winterstop is het wat in elkaar gezakt en dat mag je van Bommel wel aanrekenen. Hij bleef wisselen en het werd niet beter en we hadden het in elke uitwedstrijd lastig.
- Dit jaar tegen Basel was niet goed, het was onnodig, maar het lag wat mij betreft niet aan van Bommel. De heenwedstrijd was een prima resultaat met goede wissels die het voor hem deden. Uit kun je gewoon verliezen van Basel, helaas gebeurde dat mede omdat de selectie nog niet stond. Wat dit betreft zou ik eerder de zwarte piet bij De Jong leggen dan bij van Bommel.
- Voor de JC schaal dit jaar uit in de Arena verloren 4 dagen voor een belangrijke wedstrijd. Kan gebeuren, al had PSV meer kunnen doen in die wedstrijd.
- In de competitie nu in 2 wedstrijden van koploper naar 6 punten achter met weinig vooruitzicht op de titel. Wel een mooie strijd voor plek 2 met een aantal gelijkwaardige ploegen die in mijn opinie net iets minder zijn dan dat PSV is.
- Overwintering in de EL is best realistisch en voor 75% zeker zolang we fit blijven.

Onderaan de streep zijn het vooral excuses en geen prijzen en dat kan ik niet ontkennen, maar ik kan niet zeggen dat we echt falen, nog niet. Om dit seizoen te redden en een crisis te voorkomen moeten we minimaal overwinteren, 2e worden en CL voorronde halen en de finale van de beker halen. Dat is niet topclub waardig maar wat mij betreft nog acceptabel als je kijkt naar de omgevingsfactoren. Wil niet zeggen dat je dan in de zomer niet stevig kunt evalueren.


2 Hij maakt er geen team van
- Hoe vaak scoorde PSV vorig jaar in de laatste 10 min als een ware vechtmachine? Ik kan me enkel nog Twente herinneren in de tijd van Ruiz dat ze vaker in de slotfase wonnen. Dat was vorig jaar een echte kracht en dat vind ik toch wel een argument om aan te geven dat v Bommel wel een team ervan maakt.
- Hoe dicht zitten ze nu bij elkaar, naar eigen zeggen als familie, en dat zonder leiderschap. Er zijn naar mijn mening en inzicht geen proberen onderling. Er zijn geen problemen met de trainer naar buiten gekomen en binnen het management is het ook een non issue op dit moment.
- De rode kaarten die PSV amper heeft gehad de laatste jaren vallen nu allemaal samen en zijn alle 3 vrijwel identiek. Bij Viergever was het ongelukkig, Hendrix dom en Thomas ook onbewust en ongelukkig. Ik vind het bizar dat v Bommel erop wordt afgerekend.

Dit kritiekpunt vind ik dus zwaar onterecht, vind het niet eens discutabel.

3 Mediaoptredens
- Dit is wel een punt van ergenis van mij persoonlijk. Ik vond het vorig jaar zelfs een genot om naar te kijken maar sinds de resultaten minder worden verwacht je ook iets minder autoritair en arrogant. Je kunt ook gewoon eens zeggen wat je niet goed doet of wat anders had gemogen/gemoeten.
- Het continu, dwars, herhalen van zijn pre-match praatje steekt mij heel erg. Als ik PSV fan ben en ik ga er lekker voor zitten dan wil ik een trainer die plezier uitstraalt. Die uitlegt waarom hij een keuze maakt zonder dat hij daar de speler in kwestie mee tegenwerkt of de tegenstander wijzer maakt. Simpel voorbeeld, hij kan zeggen ik kies vandaag voor Doan omdat hij balvaster is en beter is in de verdedigende omschakeling dan dat Bruma is, die het vooral van zijn drang naar voren moet hebben. Daarmee zeg je niets verkeerd en hoef je ook niet in allerlei bochten te wringen. Kijkt voor iedereen fijner.

Hier zit mijn grootste kritiek zoals duidelijk mag zijn. Daarnaast kiest hij voor een aanvoerder die ook niet gemaakt is voor dat werk. Dus dan mis je al 2 goede interviews per wedstrijd. Ik vind het een genot om naar Dumfries te luisteren of vorig jaar naar De Jong. Daar kan ik me beter mee identificeren.

4 Het spel van PSV

- Vorig jaar bleek dat het blok voor de verdediging en ons centraal duo te kort kwamen in het maken van het spel en dat is eigenlijk nog steeds zo. Het hoeft niet erg te zijn maar dan ben je afhankelijk van je backs en de 4 toppers voorin. Als die het verschil niet maken ben je dus heel kwetsbaar. Zeker nu de linksbackpositie ook ondermaats is zou je meer dynamische spelopvatting toejuichen.
- Ik vind het smullen met de 4 spelers voorin, daar valt niets op af te dingen. Ik vind zelfs het tactisch plan om daar 2 spelers voor de verdediging te zetten een prima idee. Als ze het in de eerste helft hebben dan kun je makkelijk 2-0 voor komen en speel je een gewonnen wedstrijd. Mijn onvrede zit hem vooral in wat we doen als het niet loopt. Gooi er eens een aanvallende back in zoals Lato, of lange spits naast een snelle jongen die erom heen speelt. Een keer een rechtsbuiten eraf, Dumfries dieper en dan maar met voorzetten vanaf de flank. Het gaat me niet om de namen, het gaat mij om het zoeken van mogelijkheden om je tegenstander te bestrijden.

Ondanks dat van Bommel dus vaak goed heeft gewisseld, waarbij de wissels de spreekwoordelijke kastanjes uit het vuur haalden, is het wel heel voorspelbaar. En dat is goed, want je wilt je spelers 1 hoofdsysteem laten spelen en verder moet je daar nog wat tactische omzettingen in kunnen doen als de wedstrijd erom vraagt. Hier vind ik nog te vaak dat er te weinig of te laat wordt ingegrepen. Nogmaals het gaat mij hier niet eens om de spelers keuze maar om de tactiek. Het is voor mij geen groot kritiekpunt, maar er is wel verbetering mogelijk.

5 De keuzes van de trainer
- Het meest vers zijn de wissels van gisten. Die sloegen werkelijk als een tang op een varken. Teze als rechtshalf, Mitro als logge trage spits en uiteindelijk nog 4 goals om je oren krijgen na een rode kaart. Net dat wat je vorige week zei dat niet mocht gebeuren. Ik had Gakpo en Bruma om de flanken gezet, Doan op de plek van Thomas en dan zonder spits eerst eens tegenhouden. Maar achteraf altijd makkelijk praten.
- De keuze voor Rosario als (reserve) aanvoerder is dus mislukt. Is niet erg, maar grijp dan in en zet Rosario er ook eens langs. Daarnaast voldoet Sadilek gewoon niet als linksback en ondanks dat hij misschien de beste optie is slaat het nergens op om niets anders te proberen. Misschien toch Schwaab als aanvoerder erbij in het centrum, Viergever linksback en Thomas naast Guti? Lato eens een kans geven om hem ook het idee te geven dat hij een kans maakt.
- Bergwijn op 10 heeft veel te lang geduurd. Ondanks dat het ons niet veel heeft gekost vond ik het vooral een gebrek aan inzicht van v Bommel. Had veel eerder hersteld moeten worden.
- Zoet, tjah, hij is geen puntenpakker maar hij kost ons ook niet echt zoveel dat hij verantwoordelijk is voor alles. Maarja als Ruiter erin komt schiet hij ook alle lange ballen over de zijlijn en blijkbaar is Unnerstall nog minder volgens v Bommel. Dan heb ik liever Zoet dan Ruiter. Als Unnerstall Ruiter voorbij is zou ik dat graag willen zien.

Er zijn best wel wat keuzes die niet goed zijn in mijn ogen, maar zeker met zijn wissels waarmee vaak wedstrijden zijn gewonnen verdient hij nog wel de voordeel van de twijfel. Maar nu na een crisisweek moet er wel wat veranderen en dat valt niet mee met 3 schorsingen en 3 blessuregevallen. Uit bij Sparta is ook niet een lekker moment om alles om te gooien.

Ik snap dat mensen het zat zijn om niet te winnen en dat de teleurstelling groot is. Ik zou wel meer realiteitszin wensen bij mede forumbezoekers. Ik sla wellicht te ver door aan de ene kant maar ik vind dat je met argumenten prima een discussie kunt voeren. Ik ben blij dat het forum weer terug is maar als ik zie hoe het forum ontploft na 2 nederlagen dan vrees ik voor de nabije toekomst.Dat is een hele lijst 11 Sir Tinus Maar u heeft 100% gelijk. Positief en kritisch gaan heel goed samen . Een reële kijk op de gang van zaken . Winnen en verliezen , blijdschap en teleurstelling hoort ook bij voetbal thuis , zo ook bij onze club.


Het zou inderdaad prettig zijn om op een gezonde manier discussies te voeren en niet alleen roepen dat spelers , trainers ,staf en noem maar op weg moeten. Dan alleen kan een forum succesvol zijn . Geef je mening maar laat het schelden achterwege en heb respect voor elkaar is het motto op deze site .Laten we dit vooral zo houden.

 

+2/-0

Onze selectie is zo breed dat we zelfs met 4 geblesseerde (Lammers, Bergwijn, Malen, Ihataren) en 1 op zijspoor belandde (Pereiro) "voorste 4" spelers we nog steeds geen jeugdspelers hoefde in te zetten en Mitro nog op de bank hadden en Afellay niet eens warm hoefde te lopen.

 

+1/-3

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 28 oktober 2019 om 14:15:

Onze selectie is zo breed dat we zelfs met 4 geblesseerde (Lammers, Bergwijn, Malen, Ihataren) en 1 op zijspoor belandde (Pereiro) "voorste 4" spelers we nog steeds geen jeugdspelers hoefde in te zetten en Mitro nog op de bank hadden en Afellay niet eens warm hoefde te lopen.Klein detail: wat er wel was, scoorde niet en schoot ook geen enkele keer tussen de palen. En verloor met 0-4...

 

+2/-1

Mark ziet het gewoon niet. Je koopt als club 2 linksbacks maar je blijft vasthouden aan de gemankeerde Sadilek op die positie. Baumgartl is een schande, Rosario niets beter dan Afellay of Thomas op dit moment (welja maak hem gelijk aanvoerder), Gakpo is geen spits, Bergwijn geen nr 10 en Zoet kost je punten. John de Jong is ook medeverantwoordelijk voor deze situatie, 22 miljoen voor de heren Baumgartl en Bruma pfff hoe verzin je het.

 

+1/-2

Deze normale topic is open en bestaat uit 39 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 35 36 37 38 39

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Mark van Bommel