Transparent
Inloggen
Sluiten

Boete voor PSV vanwege vuurwerk: 'Naderen moment dat geen supporters mee mogen'

16 maart 2019 11:18 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Boete voor PSV vanwege vuurwerk: "Naderen moment dat geen supporters mee mogen"; image source: Pro Shots

PSV heeft van de KNVB een boete gekregen van 10.000 euro omdat er tijdens de uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en De Graafschap vuurwerk werd afgestoken in het uitvak. Dat heeft de club zelf bekend gemaakt via de officiële website. "Iedereen begrijpt dat we voor dit geld een betere bestemming hadden kunnen vinden", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "Het dossier PSV in Zeist vult zich na een tijd zonder incidenten in rap tempo en dat kan verstrekkende gevolgen hebben."

Vanuit de voetbalbond heeft PSV bovendien te horen gekregen dat de maat een keer vol is. "We naderen het moment waarop we voor straf geen supporters mee mogen nemen", zo geeft Gerbrands aan. "En dat zou echt sneu zijn, want de spelers roemen niet voor niets ook vaak de steun die ze buiten Eindhoven ontvangen."

Vanwege veiligheidsoverwegingen zijn clubs en de KNVB tegen het afsteken van vuurwerk. "Het is gezamenlijk beleid. Er hebben in het verleden vreselijke incidenten plaatsgevonden", zo geeft de algemeen directeur aan. "Mensen hebben blijvende schade opgelopen. Het is geen kwestie van roomser dan de paus willen zijn, het is pure noodzaak."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Bizar dat supporters vuurwerk afsteken terwijl ze dondersgoed weten dat het niet mag en dat ze daarmee de club duperen.
5 maanden geleden
Zwaar straffen met een stadionverbod voor minstens 5 jaren .Kunnen de echte supporters weer een seizoenskaart krijgen .
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad. Niet alleen die supporters de boete laten betalen, maar hen ook een lang stadionverbod geven. Ze wéten dat het niet mag, maar omdat zíj vinden dat het wel ok is, steken ze het af. Ten koste van PSV. Freaking nep supporters.
5 maanden geleden
Bizar dat er zo gejankt wordt over een paar rookpotjes en een fakkel.
 
5 maanden geleden
Heb je wel eens nagedacht over waarom vuurwerk in stadions verboden is? Of ben je de ellende met de rookbommen in het Philips Stadion al vergeten?
 
5 maanden geleden
Vorige week las ik op deze site dat we minder inkomsten hebben dan onze concurrent. Bedankt zogenaamde supporters voor het afsteken van die rommel, jullie hebben weer een steentje afgedragen .
 
5 maanden geleden
Je mening is je mening, je argument slaat nergens op. Alsof ze daar geen boetes krijgen.
 
reactie verwijderd

5 maanden geleden
Iedere week 14 doden en 239 gewonden door een fakkel en een rookpotje
5 maanden geleden
PSV braafste kindje van de klas, same old same old.
5 maanden geleden
Een paar fakkels en rookpotten zijn niet te vergelijken met vuurpijlen of een half stadion in paniek laten raken met 20 zwarte rookpotten. Against modern football.
5 maanden geleden
Twee keer valt toch wel mee ,andere clubs elke week.Moet je betere controle doen en je weet toch wie het zijn !!! Wel sfeer er door met zwakke wedstrijd in Heerenveen...
5 maanden geleden
echt echt waardeloos dit van de KNVB!! feyenoord steekt vuurwerk af boete en geen toeschouwers op vak s! psv steekt vuurwerk af boete en misschien geen supporters mee! ajax steekt vuurwerk af en de KNVB zegt niks helemaal niks!!!
5 maanden geleden
Tja, Bengaals vuur (of een vorm van vuurwerk) is al heel lang verboden in stadions, echter vind ik het toch prachtig om te zien. Het werkt namelijk sfeerverhogend. Mits het met mate wordt afgestoken, heb ik er geen problemen mee. Het gruwelijke incident met de zwarte rook van het afgelopen jaar, zoals iemand anders hier terecht naar refereert, is wmb geen vergelijking met het afsteken van een enkele pot. Het stinkt gruwelijk, maar sfeervol vind ik het zeker.
5 maanden geleden
Jonge Jonge ,supporter anno 2019 pfffffffffffffff… bietje vuurwerk en paniek in de hut. Wat geld gooien naar bedelaars??? Paniek in de hut.

Ome toon maakt er een kerkclubke van
 
5 maanden geleden
Idd. Wij begrijpen elkaar!
5 maanden geleden
Het verdedigen van het onverantwoord gevaarlijk vuurwerk afsteken is dus not done heren, maar misschien een idee om een beveiligd vuurwerk afsteek plaats geregeld/beheerd door PSV zelf te creeren ? Yech shoot me;-)
 
5 maanden geleden
Inderdaad "Het verdedigen van het onverantwoord gevaarlijk vuurwerk afsteken is dus not done". Iedere week weer vele tientallen doden en gewonden door het onverantwoord afsteken van wat rookpotjes en fakkeltjes. Man, man, wat een ellende is dat. Het zou verboden moeten worden, net zoals roken op de tribune en bier drinken. En springen. En zingen. En spandoeken.

Wat zou het toch mooi zijn als iedereen braaf een half uur voor de wedstrijd met een glaasje ranja op zijn stoeltje ging zitten en met de klapper op het ritme van de muziek, die zachtjes door de speakers klinkt, mee klapt. Daarna weer, via de fanshop, waar nog een sjaaltje gekocht wordt, weer naar huis.
 
5 maanden geleden
Heerlijke post! Had er een van mij kunnen zijn, hahaha!
4 maanden geleden
Overal hangen camera's en er zijn mensen die dit filmen.
Het moet niet moeilijk zijn om de daders of een groep van daders te pakken en een stadionverbod te geven.

Laatste nieuws