Transparent
Inloggen
Sluiten

Oud-PSV'ers schieten Oranje voorbij Noord-Ierland

10 oktober 2019 22:37
Foto: Pro Shots

Oud-PSV"ers schieten Oranje voorbij Noord-Ierland; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft donderdagavond een grote stap weten te zetten richting het EK van komende zomer. In Rotterdam werd met 3-1 van Noord-Ierland gewonnen. Alle treffers werden gemaakt door oud-PSV'ers, aangezien Memphis Depay twee treffers wist te maken en Luuk de Jong ook op het scorebord kwam.

Namens PSV stonden Denzel Dumfries en Steven Bergwijn in de basis. Oranje kende veel problemen met de Noord-Ieren. In de eerste helft was een kopballetje van Georginio Wijnaldum de enige bal op doel. Ook na rust bleef Nederland veel moeite houden om tot kansen te komen.

Halverwege de tweede helft greep Ronald Koeman in en bracht onder meer Donyell Malen als invaller in de ploeg. Direct ging het beter lopen en kwamen er voldoende kansen. Bergwijn kreeg een goede mogelijkheid, terwijl ook Wijnaldum dicht bij een treffer was. Door flinke fouten van Matthijs de Ligt en Daley Blind waren het echter de Noord-Ieren die een kwartier voor tijd de voorsprong pakten. Voor Koeman was het direct aanleiding om Luuk de Jong in de ploeg te brengen en hij haalde daarmee Dumfries van het veld.

De druk van Oranje werd gigantisch opgevoerd en tien minuten voor tijd maakte Memphis Depay uit een voorzet van Malen de gelijkmaker. Nederland ging vol op zoek naar de winst en zag die zoektocht in blessuretijd beloond worden toen een bal via onder meer Malen werd verlengd richting Luuk de Jong. In twee instanties wist de afgelopen zomer bij PSV vertrokken spits de 2-1 in het doel te werken. Enkele minuten later zou ook nog de 3-1 volgen van de voet van Depay.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje depay ierland jong malen bergwijn dumfries koeman nederland wijnaldum blind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wat een drol Frenkie de Jong . Kapbewegingen maken terwijl geen speler in de buurt is . Amsterdamse arrogantie is ver doorgedrongen.
+7/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Idd die gast is helemaal van het padje af. Wat was die slecht zeg. Spelvertragend onder het voetje door. Gelukkig stonden de PSV ers op en voorkwamen een blamage die door de ligt en blind was ingezet bij de 0-1
+6/-1

 
4 jaar geleden
Klopt. Vergeet Cilissen die volledig verkeer stond in zijn goal.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Frenkie en Matthijs zijn teveel opgehemeld door de media . Jammer voor de jongens zelf . Worden ze echt niet beter door, integendeel.
+3/-0

4 jaar geleden
Luuk de Jong is een van de beste koppers van Europa. Ik vind het dus logisch dat hij er in wordt gebracht als er de laatste minuten hoge ballen de 16 in worden geschoten, om iets te forceren.
+5/-3

4 jaar geleden
Ik was in slaap gevallen en heb alle 4 de doelpunten gemist. Wel mooi om te horen/zien dat Luuk het netje weer heeft gevonden. Zal um goed doen. Tevens ook een mooie pass van Malen (inde samenvatting) en een goeie strakke goal van Memphis. Bergwijn vond ik niet zo goed, maar misschien zag ik dat niet goed, maar vind hem bij PSV laatste wedstrijden beter dan bij Oranje.
+3/-0

4 jaar geleden
Mijn god, wat was dit een slechte pot. Natuurlijk ook te wijten aan het parkeren van de bus van Noord-Ierland, maar ook grotendeels aan het gedribbel van Frenkie en het lage tempo waarin gevoetbald werd.

Na bij Juventus niet zo te overtuigen als bij Ajax, gaat De Ligt dit nu ook bij het Nederlands elftal doen en ook Blind werd kinderlijk eenvoudig afgetroefd bij de 0-1. De goal was niet echt een verrassing voor mi gezien alle slordige passes achterin over 5 meter die gewoon niet in de voet aankwamen. Als je ook zo ongeconcentreerd verdedigd, krijg je dit.

Gelukkig trek je de wedstrijd naar je toe door een fantastische assist van Donyell en idem goal van Memphis én scoort Luuk de Jong (tot ieders verbazing, ook die gasten van Noord-Ierland) een goal en win je nog.

Uiteindelijk wel leuk dat de (ex)Ajacieden de fouten maken en de goals volledig op het conto van de (ex)PSV'ers geschreven kunnen worden, terwijl ze daar in Amsterdam huilie huilie doen dat er maar 1 Ajacied in staat.

Bergwijn speelde wel een matig wedstrijd (Promes had het overigens zeker niet beter gedaan tegen deze stugge ploeg) en Dumfries leverde zoals altijd veel strijd en energie.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ben het niet met je eens dat Steven een matige wedstrijd speelde . Had best wel goede acties , weer net niet maar toch . Ik heb diverse spelers erg matig zien spelen maar net wat je zegt tegen een heel stug elftal wat totaal niet wilde voetballen.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het begint nu toch wel op te vallen dat voornamelijk alleen oud PSV-spelers scoren. Iemand misschien een overzicht van de laatste 5 jaar?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Als je met dat lijstje komt, dan is het weer huilie huilie in A'dam, want er staat ook nooit een spits van 020 in de basis.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Heb het zojuist even opgezocht t/m 09-06-2017. Promes uiteraard niet meegeteld. De tussenstand:

Psv: 32 goals
Ajax: 8 goals

Edit: 33 goals (goal Arnaut Groeneveld vergeten)
+4/-0

 
4 jaar geleden
Heb je Bergwijn en Malen ook bij die 8 zitten? ;-)
+3/-0

 
4 jaar geleden
Bergwijn heeft nog geen interland goal gemaakt. Malen bij Ajax niet meegerekend. Maar dat zou het dan 33 versus 9 maken.
+3/-0

 
4 jaar geleden
En als Donny gisteren gescoord had werden we weer een week opgedrongen met die ziekelijke 020 euforie. Nu is het erg stil aan de overkant.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hahaha, inderdaad. Geen een van die (ex)Ajax-1 spelers speelde een lekker potje
+3/-0

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Weet je wie dit Nederlands elftal gisteren mistte, met deze kleine ruimtes? Juist, Ihattaren, die had je hier nodig, achter de wisselde voorhoede spelers! Hoop echt dat hij voor Nederland kiest, dan heb je een pracht elftal! Blind nog even wisselen voor v.Aanholt en je kunt een middenveld maken met Propper/ de Jong, en op 10 Mo’tje👍
+6/-0

4 jaar geleden
Geweldig voor toch onze Luuk ,hij doet het toch maar effe !!
+4/-0

4 jaar geleden
Zou Luuk nu ook de assist die hij zichzelf gaf achter zijn naam krijgen? Vond ik het wel waard namelijk...
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ja inderdaad zou niet alleen leuk zijn maar ook terecht want hij gaf inderdaad zichzelf een assist!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje