Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV twee competitiewedstrijden zonder Jorrit Hendrix en Nick Viergever

21 oktober 2019 14:17 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

PSV twee competitiewedstrijden zonder Jorrit Hendrix en Nick Viergever; image source: Pro Shots

Jorrit Hendrix en Nick Viergever moeten de komende twee competitiewedstrijden van PSV missen. Dat meldt de KNVB via de officiële website. Beide spelers kregen in het competitieduel tegen FC Utrecht na tussenkomst van de VAR een directe rode kaart. Hendrix en Viergever zijn voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Zij moeten nu de thuiswedstrijd tegen AZ en de uitwedstrijd tegen Sparta aan zich voorbij laten gaan.

Meer op KNVB.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

hendrix viergever knvb sparta utrecht var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Valt me nog mee. Had erger verwacht. Als Bommel nou beidehand is laat hij ze er donderdag ook al uit zodat er zondag tegen AZ al een ingespeeld team staat. Als je zondag weer punten verspeelt kun je het kampioenschap op je buik schrijven. Donderdag is nu even van minder belang.
+3/-4

 
1 jaar geleden
Ik zou zeker donderdag die twee buiten de basis laten met het oog op zondag maar donderdag is zeer zeker erg belangrijk!

Nog even terug komen op die twee rode kaarten, deze vind ik zeer terecht maar als je ziet wat er voor een willekeur is bij de VAR!!
Als je kijkt wat er bij andere wedstrijden dit weekend gebeurd, kijk naar Sparta, Twente en Fijenoord BV. dan is er werkelijk geen touw meer aan vast te knopen.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Als 3e aanvoerder denk ik dat viergever gewoon speelt. Hij speelt ook gewoon degelijk altijd. Hoop dat Hendrix alvast mag wennen aan de bank, jammer dat hij het niveau te vaak niet meer aan kan tikken. Topsport, dus gewoon de bank op
+4/-1

 
1 jaar geleden
Hendrix kan goed verdedigen... maar zijn toevoer naar de aanval is matig.
Een middenveld met Hendrix en Rosario schiet aanvallend tekort - dit zagen we ook in het vorig seizoen.
+5/-2

 
reactie verwijderd

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
De speelwijze van Van Bommel gaat uit van twee controleurs en daarbij een creatieve/ aanvallende middenvelder. Nogal onlogisch dus om de gebrekkige aanvoer naar de falende aanvallers op het bordje van de verdedigende middenvelders te leggen.

PSV mist al jaren een creatieve/ aanvallende middenvelder die de aanvallers kan bedienen. ihataren zou dat kunnen zijn.
+4/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens... maar het is niet fair om dit op Ihataren als creatieve middenvelder te laten rusten.
Dingen waarin Hendrix en Rosario tekort schieten - hiermee roep je de problemen op je af.
Bij Ajax heb je drie creatieve middenvelders.
Ga ervan uit dat Van Bommel dit ook ziet, hij is tactisch niet sterk en hij wacht te lang met het wisselen van spelers. Hoe lang moet ik dit nog zeggen?
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
In het systeem van Van Bommel is er één aanvallende/ creatieve middenvelder. Je bedoelt te zeggen dat ihataren daar nog niet klaar voor is?

Misschien kun je Van Bommel vragen of hij met twee of zelfs drie aanvallende middenvelders wil gaan spelen.
+2/-3

 
1 jaar geleden
Rosario dat gaat wel... maar met Hendrix heeft hij geen goed samenspel en stagneert de toevoer naar de aanval.
Het probleem van vorig seizoen speelt ons ook nu weer parten.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
PSV stond bijna heel het vorig seizoen bovenaan, werd winterkampioen, incasseerde het minste aantal tegengoals, controleerde bijna alle wedstrijden en werd uiteindelijk tweede met slechts drie punten achterstand op ajax, dat een superseizoen draaide.

Ook vorig seizoen speelde PSV met twee controleurs op het middenveld, maar helaas ontbrak het aan een fatsoenlijke creatieve/ aanvallende middenvelder. Verder brachten de vleugelaanvallers doorgaans te weinig.

Als PSV vorig seizoen een type als Van Ginkel had gehad, was het beter afgelopen. Dit seizoen is de hoop gevestigd op de 17-jarige ihataren. Of misschien Doan op die positie, of afellay? Pereiro lijkt me na vier seizoenen een gepasseerd station.
+4/-4

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Zet de aanvallende middenvelder vast en de motor hapert, zeker als je met Rosario en Hendrix speelt. Goede tactiek? En ja we stonden in de winter van 2018 bovenaan maar analyseer de wedstrijden tegen ‘bus parkerende teams’ afgelopen seizoen maar eens en je kunt simpele conclusies trekken over, mer name, de keuzes op het middenveld. Ik herinner me nog een goal van Dante Rigo maar ook andere goals in de laatste minuten. Scorebord journalistiek noemen we zoiets.
+2/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Feiten afdoen als 'scorebord journalistiek' is lachwekkend.

Daarnaast ga je volledig voorbij aan het feit dat PSV vrijwel alle wedstrijden controleerde, terwijl de vleugelaanvallers doorgaans veel te weinig brachten. Verder moeten ook de opkomende backs voor de nodige dynamiek zorgen. Het hangt dus niet alleen van de aanvallende/ creatieve middenvelder af, die PSV al zo lang mist.
+2/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Het hele middenveld functioneert al maanden niet. Wat is controleren? In de 93e miniut met mazzel bij Fortuna winnen? Het PSV van Hiddink was een meester in het controleren. Zelden goals tegen en altijd wel een goal makend. Dat zie ik onder van Bommel niet vaak terug. De trend in het aantal tegengoals sinds vorig jaar winter zegt wel degelijk iets.
+1/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Elke ploeg wint wel eens in blessuretijd of vlak voor tijd. Dat heeft overigens niets met geluk te maken, maar met een stukje winnaarsmentaliteit die ervoor zorgt dat je erin blijft geloven en doorgaat tot het laatste fluitsignaal.

PSV was vorig seizoen vrijwel alle wedstrijden de baas op het veld. Dat blijkt ook uit het feit dat PSV het minste aantal tegengoals incasseerde. PSV geeft doorgaans weinig kansen weg, wat veel zegt over de effectiviteit van het systeem, waaronder het blok op het middenveld.

Het middenveld funcioneert minder goed omdat PSV een fatsoenlijke creatieve/ aanvallende middenvelder mist. Alle hoop is gevestigd op de 17-jarige ihattaren.
+2/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Me dunkt dat Ihattaren al meer dan genoeg heeft laten zien. Ik vind het ongelooflijk dat onze coach weer is terug gestapt op het systeem met Pablo en Jorrit. Inzake minste tegengoals vorig seizoen: check de trend van na de winter. Wat concludeer jij daar uit?
+1/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
ihattaren heeft aardige dingen laten zien, maar is nog (lang) niet de onbetwiste aanvallende/ creatieve middenvelder waar PSV al zo lang naar snakt.

Overigens is de speelwijze niét gebasseerd op Hendrix en op Rosario, maar o.a. op een middenveld met twee controleurs en een creatieve/ aanvallende middenvelder.

Verder is het onzinnig om in te zoemen om een bepaalde fase van het seizoen aangezien je naar het seizoen als geheel moet kijken.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Als een speler zich wil profileren in Europa lijkt mij donderdag juist wel van belang . En wat had je gedacht van clubbelang? De ED komt wel weer goed . Mensen doen alsof we al uitgeschakeld zijn voor het kampioenschap na pas 10 wedstrijden . Wat een onzin. We krijgen meer concurrenten , gelukkig . Als je onze concurrent bezig gezien hebt tegen RKC en dan bedoel ik niet de samenvatting, heb ik er alle vertrouwen in . Az en Vitesse hebben beter spel laten zien tot nu toe . Utrecht ook niet vergeten , die kunnen het elke ploeg lastig maken en hebben nu een goed team . Het gaat nog leuk worden.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Europees zou ik wel met Viergever en Hendrix starten. Als ze 2 keer geschorst zijn hebben ze daarna genoeg tijd om uit te rusten.
+3/-7

 
Zoals Hendrix nou word afgekakt, nou zeg, dit soort wedstrijden zijn heel gewoon bij ieder topclub, als hij geen rood had gekregen was dit naderhand gezien als "het heilige vuurtje aangestoken" de ommekeer in de wedstrijd, maar ja de klap kwam zo hard aan dat er niemand ontzien kan worden, wij waren collectief niet te pruimen.
+4/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Hendrix moet je er altijd uit laten. En voor zondag mogen we niet verliezen om plaats 2. Maar verwacht het ergste. Stengs laat Sadilek alle hoeken van het veld zien vrees ik. Om over Boadu tegen ons centrale duo maar te vrezen.
+3/-7

1 jaar geleden
Donderdag van minder belang Rups ??? Nou zou toch nodig zijn om te overwinteren!! En spelers zat om Hendrix te vervangen en hopelijk bijf die dat staan was Hendrix kan echt niet meer...Viergeven doet donderdag gewoon mee kunnen we niet missen..
+5/-2

1 jaar geleden
Wat blijf ik mij storen aan het aankoopbeleid, waarom is het zo moeilijk om een geschikte LB te vinden. Lato voldoet blijkbaar niet, Boscagli nog niet volgende geimponeerd als blijvertje en dus doen we het met de net-niet (of helemaal niet) omgeturnde LB Sadilek.
Baumgartl en Bruma, samen 25mln, ik zie het er niet vanaf. Baumgartl gemakkelijk in de fout tegen Utrecht, Bruma (zeg het nog maar...15mln...) notabene wissel...ik kan dit niet volgen voor deze bedragen. Baal nog van zaterdag!
+3/-3

 
Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt, er klopt niks van het aankoopbeleid. John de Jong is te licht , dat is nu wel duidelijk. Bruma, Doan , onzin aankopen voor veel geld. Terwijl je geen middenvelders hebt. Op tv zeiden ze het ook al 10 miljoen voor baumgartl is lachwekkend. Als je zaterdag weer zag hoe hij voorbij gelopen werd bij de 1-0. Geen fatsoenlijke linksback in je selectie. Met een trainer die maar wat doet. Totaal geen lijn in dit team en er wordt geen 1 speler beter onder deze coach. As zondag gaan ze er dik af tegen AZ let maar op. 1 geluk dat die Hendrix eruit is. En knikker die Zoet eruit, wat een drama is die man.
+2/-9

 
1 jaar geleden
Een middenveld met Hendrix en Rosario is aanvallend geen lust voor het oog. Het zijn eilandjes waarbij goed en nauwkeurig samenspel ontbreekt, zowel op het middenveld als in de aanval.
Dit is het punt waar Ajax wel goed in is, vanuit het middenveld tikken ze de bal 8 keer naar elkaar... waar je bijna niet tussen komt.
Bij PSV zijn het hooguit 3 combinaties en dan komt de bal in de voeten van de tegenstander terecht. Dit kost veel kracht... de kans op een doelpunt is verkeken en met zijn allen snel terug de verdediging in - tegen Utrecht was dit duidelijk zichtbaar.
+4/-2

 
1 jaar geleden
Yep, eens, in mijn ogen is vooral Hendrix de minste van allemaal, is gewoon geen psv-niveau, dat is vervelend voor hem, maar is nu eenmaal zo.
Rosario zie ik potentie in, net als Guti...alleen....zij moeten naast een Guardado of een Cocu spelen. Een ervaren man op middenveld, dat hebben die 2 nodig. Stel je zou Guardado-Rosario als blok hebben dan weet ik zeker dat we mee plezier zouden beleven aan Rosario. Dus hier is geen miskoop maar een geen-koop. We hebben 180 aanvallers, maar te weinig aankopen op cruciale plaatsen.

Voor mijn gevoel vindt de jong het ook een soort van stoer om (zie het als speeltje aan de touwtjes trekken) spelers aan te trekken en als het maar duur is staat het ook interessant. Maar kwalitatief, Baumgartl en Bruma, het is toch heel middelmaat allemaal voor dit soort grote bedragen.

Toch zie ik wel graag Schwaab en Baumgartl eens een paar wedstrijden. Duits centraal centrum, wellicht met Unnerstal er achter, alhoewel Zoet wel weer iets aan het opkrabbelen is.

Aan de andere kant, zolang vBommel de scepter zwaait, moeten we ook niet meer of anders verwachten dan de afgelopen 1.5 jaar.
Ik blijf hoop houden op een kampioenschap, maar is meer een illusie en tegen beter weten in. Ajax is op bijna alle fronten beter en verder.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@Kezza, ik ben het grotendeels met je posts eens,
Voor Baumgartl en Bruma hebben we wel forse bedragen betaald.
Van der Vaart is nogal kritisch over Baumgartl maar ik vind wel dat hij gelijk heeft. We hebben helaas geen echte top-verdediger.

Eigenlijk is het gehele blok Zoet, Baumgartl, Viergever, Sadilek, Rosario, Hendrix te zwak. Op enkele posities een mindere speler is niet erg als er een paar goede omheen staan. Maar nu is er een groot blok met net te weinig kwaliteit en dan komt daar het voetbal niet meer goed op gang.
+1/-4

 
1 jaar geleden
Kezza en Wouter, jullie zeggen het juist... PSV heeft gelijkwaardig spelers met Ajax.
In de aanval heeft PSV snellere spelers dan Ajax.
Echter het samenspel vanuit middenveld naar de aanval is niet best - waarbij de aanvallers te weinig bruikbare ballen krijgen, zodat ook daar het samenspel en overspel slechter wordt.
Het is een taak van de coach om hier verandering en verbetering in te brengen.
+2/-1

1 jaar geleden
Gelukkig, maar Garpo had ook gewoon moeten spelen, as donderdag hun ook niet opstellen Mark…. Daniel Schwaab en Érick Gutiérrez beginnen
+3/-1

1 jaar geleden
Ik vind het idioot dat Mark niet voor Boscagli blijft kiezen. Daar zit voetbal in. Ok, tis nog geen top en verdedigend laat hij wel eens een steekje vallen maar niks dat Nick en anderen niet kunnen opvangen tegen het gemiddelde niveau in de Eredivisie. Dat was ook tegen Utrecht helemaal niet het probleem.
+5/-1

 
Perzik009 (geschorst)
1 jaar geleden
Absoluut, aan de bal gewoon een goede speler. En dat we af en toe een goal tegen hebben geloof ik goed.
Maar dan win ik liever met 4-2, dan op de nul spelen met Sadilek. Wat ook nooit gaat lukken. Want dat is de meest onzekere schakel die we in het elftal hebben.
+3/-1

1 jaar geleden
PSV moet Viergever Europees gewoon opstellen, hij was als cv gewoon te laat, kan een keer gebeuren.

Die idioot, en dan druk ik mij nog uiterst mild uit, van een Hendrix mag PSV er wat mij betreft 20 wedstrijden bij geven, recidivist pur sang. Laat daarmee voor de zoveelste maal zijn, óns, team in de steek.

En kan PSV Zoet eigenlijk geen disciplinaire sanctie opleggen vanwege, herhaaldelijke, werkweigering?

Dan nog even wat positiefs. Na de 1-4 bij Ajax vorige week wonnen de vrouwen van PSV gisteren thuis met 5-1 van landskampioen FC Twente. Nogmaals schande dat dit surrogaat-PN er geen enkele aandacht aan besteedt!
+13/-1

1 jaar geleden
De selectie van PSV is breed genoeg om deze twee spelers te vervangen.
We missen een leidinggevende speler... iemand die de lijnen uitzet en de ploeg op sleeptouw kan nemen.
Mark van Bommel kon dit, bij een achterstand gaf hij het voorbeeld en het signaal extra gas te geven.
Marco van Ginkel kon dit ook en was als aanvoerder uitermate geschikt.
+6/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
We hebben Ibi toch? Sorry Jan, ik kan er even niet meer van maken :-)
+4/-2

1 jaar geleden
M.i. Hendrix allen nog maar in de basis als het echt niet anders kan. De man moet eerst maar eens een cursus zelfbeheersing volgen. Hij is te vaak als een olifant in een porseleinkast, een ongeleid projectiel. Bovendien is hij, net zo min als Rosario, in staat een splijtende pass naar voren te geven. Viergever is een ander verhaal: betrouwbaar.
AZ uit moet worden gewonnen en maar hopen dat Feijenoord het Ajax erg moeilijk gaat maken. Zes punten achterstand op Ajax is fataal.
+2/-2

1 jaar geleden
aan Hendrix missen we helemaal niets. Die is op een niveau blijven hangen van een aantal jaar geleden. kan niet meer. verpatsen is enige optie.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Hendrix wordt net als Willy van de Kerkhof ''de stofzuiger'' genoemd... maar in de combinatie richting de aanval schiet hij tekort.
+2/-1

 
1 jaar geleden
nou...de echte stofzuiger kon ook voetballen, dat kan Hendrix namelijk niet. Lijkt erop dat ie z'n schoenen verkeerd om aan heeft. en het feit dat ie elke keer een kaart ophaalt betekend niets minder dat ie schromelijk tekort komt aan niveau.....
+3/-0

1 jaar geleden
Achterin die 2 Duitsers opstellen, en voor Hendriks zou ik Thomas eens inzetten. Die is volgens mij de betere versie van Hendriks.
+1/-1

1 jaar geleden
Volgens mij is van deze hele selectie Daniel Schwaab de meest natuurlijke leider. Rustig, ervaren, een gentleman en bovenal een echte prof. Toen hij bij PSV kwam deed hij een warm-up in de gym vóór de training. Inmiddels doet bijna iedereen wel mee. Maar drie jaar geleden? Toen was hij bij PSV zo’n beetje de enige die consequent ‘pré-activatieoefeningen’ deed. Snap ook niet zo goed dat Mark het niet met een Duits blok (Schwaad, Baumy, Unnerstall) het aandurft. Hij zou het toch het beste moeten weten gezien zijn tijd bij Bayern.
+2/-0

1 jaar geleden
Blij dat die schopper er langs staat, bijna elke wedstrijd een kaart. En met geel op zak gewoon doorgaan met schoppen. Hendrix had al 8 rode kaarten meer kunnen hebben. Viergever speelt altijd degelijk, maar die kunnen we wel opvangen.
+2/-2PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi