Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ernest Faber maakt seizoen af als trainer, nieuwe hoofdtrainer pas vanaf volgend seizoen'

7 februari 2020 14:59 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Ernest Faber maakt seizoen af als trainer, nieuwe hoofdtrainer pas vanaf volgend seizoen"; image source: Pro Shots

Ernest Faber zal dit seizoen gewoon afmaken als hoofdtrainer van PSV. Ondanks dat de clubleiding al twee gesprekken voerde met de beoogde nieuwe trainer zal hij op zijn vroegst pas volgend seizoen voor de groep staan. Dat bevestigde algemeen directeur Toon Gerbrands tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens Gerbrands moet PSV zich voor Europees voetbal zien te plaatsen. "Er zijn allerlei wegen voor, maar dat is wat nu moet", zo geeft hij aan. "Iedereen begrijpt het en dat is nu dus het doel. De ontkenningsfase is voorbij en hoe het ook zal moeten, wij moeten ons plaatsen."

Meer op AD.nl


Tags

faber gerbrands ontkenningsfase

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Het heeft idd geen zin meer om nu ook nog die pratende lampenkap te vervangen. Opnieuw een verloren seizoen. En ik houd mijn hart vast voor volgend(e) jaargang(en).
+4/-6

 
6 maanden geleden
Je kunt zoveel lampenkappen vervangen als je wilt , als je er geen betere spelers neerzet is het dweilen met de kraan open.
+5/-3

 
6 maanden geleden
Maar je mag toch wel verwachten dat je spelers vervangt en de spelers passie en strijd leveren. Waarom moet je anders je trainer vervangen. Maar idd killer als die JdJ blijft zitten dan kan het zo maar eens structureel worden dat we niet meer in de top van nl spelen.
+3/-4

 
6 maanden geleden
Kwestie van tijd , kan niet anders . Iedereen ziet dat JdJ gefaald heeft alleen hijzelf nog niet maar dat duurt niet lang meer.
+4/-1

 
6 maanden geleden
Er zijn teveel variabelen om dit eenzijdig bij de Jong op het bord te leggen. Alle spelers hebben stuk voor stuk in het verleden beter gepresenteerd. Er speelt dus veel meer.
+6/-1

 
6 maanden geleden
Wat je de Jong kunt verwijten is dat hij spelers gehaald heeft die niet in het plaatje passen van PSV en dus veel geld over de balk gegooid heeft en dat is funest voor een man op die positie.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Maar wat is dan de rede dat ze nu niet meer kunnen voetballen? Daar heeft de Jong weinig invloed op, behalve dan van Bommel zo lang laten zitten.
+4/-1

 
6 maanden geleden
Ja als je nu nog denkt dat v bommel de schuldige is na nog slechtere resultaten nu dan heeft discussiëren hierover totaal geen zin. Het is nu wel bewezen dat het niet aan v Bommel ligt lijkt me . Als je spelers haalt als Boscagli , Bruma , Mitroglou en Baumgartl en je blijft maar spelen met Rosario dan is het einde oefening. Hoezo spelers die in het verleden goed gepresteerd hebben ?
+2/-3

 
6 maanden geleden
Hier ben ik het dus helemaal mee eens. Ja John de Jong is verantwoordelijk voor een matige selectie. Maar met het beschikbare materiaal moet er wel van VVV en NAC gewonnen kunnen worden. Dat laatste kun je de trainers aanrekenen. Geen enkele speler haalt op het moment zijn niveau.
+2/-0

 
6 maanden geleden
De trainers hebben ook geen enkele niveau gehaald.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Pratende lampenkap? Dat zei Co Adriaanse ooit over Harry van Raaij en toen was het al niet erg grappig. ;)
+5/-0

 
6 maanden geleden
Toen niet grappig. Nu ook niet grappig. Erg schrijnend zelfs. Maar daarom niet minder waar.
+1/-6

6 maanden geleden
Europese voetbal moet gehaald worden. Het scheelt PSV een kleine € 10.000.000 mocht het niet gehaald worden. Dat kan PSV zich financieel niet veroorloven. Los van het feit dat PSV veel minder aantrekkelijk is voor nieuw te halen spelers. Vanaf W2 is elke wedstrijd een finale en moet iedereen er vol voor gaan.
+4/-1

6 maanden geleden
Helaas, geen Europees voetbal dan komend jaar.
+4/-0

6 maanden geleden
Allerlei wegen zegt toon ,,voor lijkt me maar 1 weg zo hoog mogelijk maar met dit elftal ,zal dat niet lukken !!!
+3/-0

6 maanden geleden
Verander je mindset. Vergeet dat PSV een topclub is. Dat zijn we momenteel niet. We zijn van het niveau Heracles en moeten van daaruit geduldig opbouwen. Leef met dat idee.
+3/-1

6 maanden geleden
Het is jammer dat er eigenlijk weinig is veranderd sinds de trainerswissel. Dit is dus opnieuw een ongelukkige keuze gebleken. Respect voor Faber overigens dat hij in dit gat is gesprongen. Het bestuur had hier beter over na moeten denken. Dat van Bommel dit seizoen niet af zou maken was natuurlijk na Basel al bekend. Mij benieuwen met wie ze nu komen. De volgende trainer is de belangrijkste transfer ooit. Weer omhoog of verder omlaag.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Begin steeds meer bewondering te krijgen voor Phillip Cocu.
Vergeleken met Van Bommel en Faber... heeft Phillip een geweldige prestatie geleverd.
Cocu was behoudend en saai - hij bleef te lang doorgaan met spelers die niet in vorm waren.
Van Bommel en Faber zijn ook saai met weinig inzicht... zij blijven doorgaan met Rosario en Bruma en andere spelers die iedere week opgesteld worden - waarvan iedereen ziet dat je hiermee geen Europees voetbal kunt spelen.
+3/-3

 
6 maanden geleden
Van Bommel en Faber hadden hetzelfde gepresenteerd met de selectie van Cocu. Die was verreweg de sterkste in Nederland met Depay, Wijnaldum, Guardado, van Ginkel, Moreno, de Jong, Lozano. Ook onder Cocu werden we door Jupiler clubs uit de beker getikt en zijn we uitgeschakeld door Osjiek. Het voetbal was ook niet om aan te zien. Ik zie graag eens een trainer die wat lef en bravoure in de ploeg brengt. Eigenlijk zoals van Bommel begon in zijn eerste jaar. Druk naar voren en een veel beter positiespel.
+3/-0

 
6 maanden geleden
remmie.... dat is waar.
De eerste 6 maanden van Mark van Bommel waren excellent, we waren toen beter als Ajax.
Hij zei - ploegen moet het gevoel hebben, bij ons valt niks te halen.
Na het gelijkspel in Emmen (2-2) kwam de klad erin - toen raakte Mark en PSV de kluts kwijt. Toen bleek dat Mark niet inventief was en in het oude bleef hangen.
We hebben inderdaad een trainer nodig die lef en bravoure heeft... waarbij de toeschouwers spektakel en veel doelpunten te zien krijgen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Voor de winter kropen we al een paar keer door het oog van de naald. PEC uit, Fortuna uit zo uit mijn hoofd.
+1/-3

 
6 maanden geleden
Je vergeet gemakshalve maar even te vermelden dat Cocu ook 1 jaar kampioen werd toen Brenet als linksback speelde, isimat op links achterin het centrum stond en Locadia een half seizoen op linksbuiten om vervolgens verkocht te worden. Dat was een elftal wat eigenlijk PSV onwaardig was. Als je dan toch zaken wilt vergelijken, neem dit soort zaken dan ook mee. En van Bommel begon dit jaar met een selectie waarin €40m ofzo geinvesteerd was. Dat is onder Cocu nooit gebeurd.
+1/-3

 
6 maanden geleden
Daar heb je gelijk in. Derhalve vind ik wel dat we op een moment een top 32 waardige selectie hebben gehad. Zonde dat we dat niet beter uitgebuit hebben door slecht beleid.
+1/-0

6 maanden geleden
Dit seizoen lijkt een verloren seizoen... maar dat is NIET zo.
Het bestuur is wakker geschoten en ziet dat er een andere aanpak moet komen... niet alleen bij het aankoopbeleid maar ook bij PSV intern.
Ook zien ze dat een coach met ervaring en inzicht heel belangrijk is - mensen zoals Dick Advocaat die heb je niet voor het oprapen.
Maar er zijn meer goede coaches... niet alleen bij Feyenoord - ook Ajax, AZ en
Willem II. Laat dit nu net de ploegen zijn die boven PSV staan.
+1/-1

6 maanden geleden
Tja dan snap ik ook waarom hij het seizoen af maakt. Bij gebrek aan betere spelers kun je niet veel. Hij gaat ook door met dezelfde spelers en stelt ze ook op. Daarnaast lees ik in de Ed van onze Toon dat we ruimte hebben gekregen met de transfer van Bergwijn dus kunnen we wat doen. Aan de andere kant lees ik dat de heren uit het noorden "nee" durven te verkopen aan Bayern München op hun linksback in de winter. Dus welke ruimte heb je dan in de zomer je hebt moeten verkopen je zult daar niet veel potten mee kunnen breken.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Laten we hopen dat de jeugdelftallen en Jong PSV met goede spelers komt... want kopen dat zal voorlopig niet lukken - we hebben geen geld.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Waar blijft deze onzin steeds voorbij komen dat er geen geld is?
+1/-1

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Is er ook niet , ieder gat wordt gedicht. Zelfs die bruma moet nog betaald worden. Nieuwjaarsreceptie gemist ? Klein potje voor transfers maar dat heeft JdJ er zo doorheen
+1/-1

 
6 maanden geleden
Ik weet iets of je Jong PSV een beetje gevolgd hebt dit seizoen...
+1/-0

 
6 maanden geleden
Komop man, de beloofde transparantie is een wassen neus, de leugens volgen elkaar zo duidelijk op bro.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Faber zegt dat er eerst verkocht moet worden, en Toon zegt dat er heus niet verkocht hoeft te worden, JdJ verkocht toch, er wordt gewoon gelogen en bedrogen door het een of ander dus?
+2/-0

6 maanden geleden
ik vind die robert maaskant misschien wel een goede trainer voor psv!! zou anders niet weten wie het wel zou willen doen en je ziet gewoon dat faber het af en toe ook niet weet!!
+1/-2

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Robert Maaskant is geen trainer. En faber is ook geeen trainer mar HO
+1/-2

 
6 maanden geleden
Nou waar verdient Maaskantje de eer een club te vinden, laat staan PSV
+2/-0

 
6 maanden geleden
wie moet het dan volgens jullie worden??/ en niet van die sukkels net zoals lowietje ik denk dat jullie zelf geen goede trainer weten!!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Philippe Clement
+1/-0

6 maanden geleden
John de Jong eruit, totaal ongeschikt. Hij heeft met geld gesmeten en totaal geen kwaliteit in huis gehaald. Verder 6 basisspelers vervangen, dan zal het wellicht goedkomen.
+1/-1

reactie verwijderd

6 maanden geleden
Nou, Ron Jans is beschikbaar!
Halen zou ik zeggen..
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abroad afgezien besmettingen bok bommel branden brands breedte bruma doan duidelijker gakpo gemaakte hendrix ihattaren jdj jong lammers madrid mauro middelmaat mrmucho onzin rodriguez rosario rvc sadilek schatten schmidt uswilly