Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV komt met compensatieregeling en biedt komend seizoen all-in seizoenkaart aan

12 mei 2020 09:00 - ED.nl
Foto: Pro Shots

PSV komt met compensatieregeling en biedt komend seizoen all-in seizoenkaart aan; image source: Pro Shots

PSV heeft dinsdag een mail gestuurd naar alle seizoenkaarthouders en fans die in het bezit zijn van een los ticket voor een van de wedstrijden die werden afgelast. Seizoenkaarthouders krijgen voor tegemoetkoming de optie om een voucher van 15 procent van de seizoenskaartwaarde te kiezen die kan worden gebruikt voor de nieuwe seizoenkaart of de aanschaf van losse tickets. De andere optie is om af te zien van compensatie en de club te steunen. Als dank daarvoor krijg je een PSV FANstore kortingsvoucher van 19,13%. Het Eindhovens Dagblad meldt dat degene die toch geld terug wil contact moet opnemen met de club.

Ook voor losse tickets zijn verschillende vouchers beschikbaar. Zo kunnen supporters die in het bezit waren voor een kaartje voor de wedstrijd tussen de vrouwen van PSV en Ajax het ticket schenken aan de vrouwen van PSV. Supporters die een kaartje voor Fortuna Sittard - PSV hadden kunnen kiezen om het geld beschikbaar te stellen voor toekomstige sfeeracties.

Volgende week zal PSV ook een aanbieding voor een nieuwe seizoenkaart de deur uit doen en dan zullen er drie opties worden aangeboden. De eerste optie is verlengen onder exact dezelfde voorwaarden als afgelopen seizoen. De tweede optie wordt een zogeheten all-in-card. Deze geldt dan ook voor de thuiswedstrijden in Europa en de TOTO KNVB Beker. De kaart wordt voor twee seizoenen aangeboden, maar per seizoen wordt deze afgerekend. Mocht komend seizoen helemaal niet met publiek gespeeld kunnen worden, zal de all-in-card ook gelden voor het seizoen 2022/2023.

De derde optie wordt een seizoenkaart voor 50 procent van de normale kostprijs en deze geeft toegang tot de eerste 9 thuiswedstrijden in de Eredivisie komend seizoen. Als er meer thuiswedstrijden worden gespeeld, moet er voor wedstrijd 10 tot en met 17 per wedstrijd 1/17 van de prijs van een seizoenkaart worden betaald. Het is verplicht om die wedstrijden dan af te nemen. Als er helemaal niet met publiek gespeeld kan worden, krijg je de helft van de betaalde 50 procent terug.

Meer op ED.nl


Tags

seizoenkaart compensatieregeling kaartje aanschaf afgelast eredivisie fanstore fortuna knvb kortingsvoucher kostprijs seizoenskaartwaarde sfeeracties tegemoetkoming toegang voucher vouchers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
2 opties; 2x een wassen neus. Waar de supporter eigenlijk recht heeft op 5/17de van de reeds betaalde scc komt PSV met een in mijn ogen schandalige oplossing. Als ik uitga van mijn eigen seizoenkaart (kosten € 317,50 x 5/17= € 93,38), dat is dus het bedrag dat ik betaald heb en niks van terug zie. De 2 opties door PSV geboden worden 19,13% korting in de PSV-shop en 15% korting op toekomstige beker of Europese wedstrijden. In beide opties wordt er nog meer geld geklopt uit je zakken geklopt.

Aangezien PSV volgende week lijkt te komen met een all-in seizoenkaart heeft optie 2 al helemaal geen zin meer als je daar nu al voor zou willen gaan. Dan blijft optie 1 over; voor veel supporters zal het beperkt worden tot het nieuwe shirt van komend seizoen. Het nieuwe shirt zal behoudens fikse prijsstijgingen weer rond de € 90,00 kosten +/-? 20% korting komt neer op een vergoeding van max € 18,00.
Of je er dan wel even +/- € 70,00 bij wil leggen.

Daarnaast wordt er slechts rekening gehouden bij optie 2 met de verschillende prijsklassen binnen het stadion. Het zou gepast zijn als ze dit ook bij optie 1 zouden doen. Zoals gezegd kost mijn scc slechts € 317,50 per seizoen. maar wat nu als je SCC +/+ € 500,00 kost?

In beide gevallen moet je meer kosten maken om van de geste van PSV gebruik te kunnen maken. Daarbij ben ik met mijn dochter afgelopen seizoen naar het beker-debacle geweest, en daar ben ik vet klaar mee.

Ik vind de geboden oplossing bijzonder matig.
+5/-7

 
4 weken geleden
Klopt dat de opties gunstig voor psv zijn. Ik had niet anders verwacht! En het is maar een voorstel

Er is namelijk altijd de derde optie, geld terug vragen, waar je recht op hebt. Maar eigenlijk zegt psv: help ons en wij geven een klein beetje terug dmv een kleine korting in de shop of toekomstige tickets. Hier is toch niks mis mee, denk je hier anders over ga dan toch je geld terugclaimen. Dit ga ik niet doen, maar iemand die dat wel doet zal ik niet veroordelen of koppelen aan het feit dat hij of zij wel of geen echte supporter is. De portemonnee is voor iedere supporter immers anders.

Ik kies voor een korting omdat ik mijn seizoenkaart wil verlengen in een of andere vorm. Echter wordt er komend jaar in zijn geheel zonder publiek gespeeld, ben ik meer geinteresseerd hoe dat wordt gecompenseerd, want dan gaat het om een groter bedrag.
+5/-3

 
4 weken geleden
Niet goed gelezen? Je kunt je geld ook gedeeltelijk of 100% terugvragen en gebruiken voor de komende seizoenen. Wat had je anders verwacht? Tis ook nooit goed,,,,
+5/-4

 
4 weken geleden
Sneu Figuur ja den dieje
+2/-0

 
4 weken geleden
Die 15% krijg je als voucher waarmee je kaarten kan kopen. Die kan je dus gewoon gebruiken bij verlengen van je scc
+1/-0

 
4 weken geleden
Even een telefoontje plegen naar PSV. Aangeven dat je niet akkoord gaat met 15% compensatie. Dan word je als alternatief een compensatie van 22% aangeboden.
+1/-2

 
4 weken geleden
Je kunt gewoon je geld terugvragen voor de wedstrijden die je gemist hebt. PSV betaalt dan gewoon uit. Een mooie oplossing voor de komende jaren waarin je alleen betaalt voor de wedstrijden met publiek. Superoplossing van PSV. Maar als je er klaar mee bent, kun je ook afscheid nemen
+3/-0

4 weken geleden
Ik reageer niet vaak maar dit kan ik niet over mijn kant laten gaan (noch over die van mijn vader en wijlen opa, trouwe seizoenkaarthouders sinds 1967.
De haren rijzen me te berge als ik lees dat er nog steeds onderhandeld wordt met de spelersgroep over hun bijdrage om PSV te steunen.
Dus niet eens op hun eigen initiatief maar na lang aandringen.
Nee, de supporters worden afgescheept met 15% reductie op de volgende seizoenkaart, terwijl we 5 wedstrijden ingeleverd hebben. Dit staat in geen verhouding.

Natuurlijk steun ik PSV met de aanschaf van een nieuwe seizoenskaart ... zoals ik de afgelopen 45 jaar elk jaar trouw samen met mijn vader (en wijlen opa) al heb gedaan.

Maar de psychologie achter de opties staat mij geenszins aan.

En laat eerst de spelers maar eens een statement maken voordat er een bijdrage van de supporters gevraagd wordt.
+6/-5

 
4 weken geleden
Helemaal eens met je onderbouwing. En wat heerlijk om de naam Peter Dahlqvist te lezen. Nick Deacy is ook zo'n naam. Prachtige periode en relatief onbekende namen uit die periode. Terwijl Nick in Barcelona een mega belangrijk doelpunt gemaakt heeft voor ons.
+6/-0

 
4 weken geleden
Zeker Whisky. Ken uw klassiekers. Op 28 augustus 1976 (1 dag voor mijn 9e verjaardag) zat ik tussen mijn vader en opa ingeklemd op de oude D tribune. Eigenlijk had ik een seizoenskaart voor de jeugdrang, maar de suppoost kneep destijds een oogje toe in ruil voor een sigaar op zijn tijd, en de mensen om ons heen schoven wat in op de banken (stoelen waren daar nog niet) zodat we elke 14 dagen (steevast op zaterdag 20;00 … geen commercieel geswitch met aanvangstijden) met z'n drieën de wedstrijd PSV-Sparta konden volgen. Op deze gedenkwaardige avond, scoorde mijn held (die dezelfde voornaam draagt als ik) beide doelpunten, wat een mooi verjaardagscadeau voor mij was. 1 maal na een assist van Willy van der Kuijlen en 1 maal na een assist van Paul Postuma. Sommige gebeurtenissen, hoe klein ook en door menigeen vergeten, blijven je je leven lang bij.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Van Nick Deacy kreeg ik nog een handtekening op een heel klein papiertje, als klein menneke vond ik dat geweldig. Jongensrang was toen nog een klein onoverdekt getrapt staantribunetje naast de hoofdtribune met van die vierkante stoeptegels, daarvoor zitplaatsen, gewoon van lange smalle bankjes. Zeer eenvoudig, maar geweldige tijd met Edström, Krijgh, Deijkers, den Beef, Kerkhofjes en mijn held, de virtuoze Skiete Willy.
+2/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Waarom zouden de spelers een statement moeten maken ? De spelers zijn gewoon ZZP ers die VOOR een club spelen en gewoon een contract hebben voor een bep. tijd. Als ze ergens anders beter kunnen verdienen zijn ze weg . Het mooiste voorbeeld hebben we immers van de zgn godenzoon Ajaxied Johan Cruijff . In 1983 kwam hij uit voor , jawel Feyenoord en maakte Feyenoord kampioen en won de KNVB beker. Hoezo de speler is van een club ?
+1/-0

 
3 weken geleden
Oohh dan was ie dus -64 jaar 🙄 ....
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Goed opgemerkt , tikfoutje . Bedankt, ;-) zal het verbeteren
+1/-0

4 weken geleden
sorry hoor maar wat een kort door de bocht reacties
Los van wat de spelers nog inleveren, dit gaat wel over de toekomst van onze club. Nu op je strepen gaan staan betekent nog minder mogelijkheden in de toekomst, nog minder prestaties etc. Ja , ik vind ook dat spelers belachelijk veel verdienen maar dat is nu eenmaal de mondiale realiteit. Je kan ook belachelijke bedragen ontvangen voor transfers dus het is aan alle kanten doorgeslagen. Daar kun je ook niet voor kiezen, dan ga je gewoon elke zondag bij je eigen amateurcluppie kijken en kap je met je betaald voetbalhobby. En ja ik heb 5 wedstrijden gemist maar ik kan me niet voorstellen dat daardoor mensen nu in de financiele problemen komen. Ik kan niet in iemand zijn portemonnee kijken maar die seizoenkaart was betaald en kon blijkbaar van je budget af. Dit is gewoon grote overmacht en dat vraagt van iedereen grote aanpassingen.Ik verwacht dat de spelers dat ook doen (al is dat maar een gebaar want die bijdrage is natuurlijk in verhouding veel minder.) Maar nogmaals dat is de wereld die betaald voetbal anno 2020 mondiaal is. Kies ervoor of kap ermee.
+12/-4

Ik vind dat PSV een mooi uitgebalanceerd pakket mogelijkheden presenteert. Ze geven ons keuze en ruimte om onze club op verschillende manieren te steunen, op een manier die bij de individuele supporter past.
Eén puntje van (cynische) kritiek: de optie met toegang voor bekerwedstrijden - tja, wat moet je daarvan zeggen.

Ik denk dat dit pakket iedereen aanleiding geeft om PSV overtuigd te blijven steunen en ik hoop dat wij als supporters de spelers het goede voorbeeld geven zodat ook zij een substantieel 'offer' brengen.
+8/-2

4 weken geleden
Ik vind het zonde dat PSV niet een andere optie erbij gezet heeft, namelijk die van een renteloze lening met een looptijd van 10 jaar voor het bedrag wat je nog te goed hebt en wellicht voor volgend seizoen wilt betalen (zie https://psv.supporters.nl/nieuws/artikel/47497/Toon-Gerbrands-%27Heel-seizoen-zonder-publiek-kost-ongeveer-30-miljoen-euro%27#reactie20486link).

We hebben allemaal last van deze crisis, maar de supporters moeten nu vaak 2x een offer brengen, naast het verlies aan inkomsten.
+3/-2

4 weken geleden
Ik snap al de negatieve en gefrustreerde reacties niet. Het zijn uitzonderlijke tijden. Waar complete bedrijfstakken hun verdienmodellen in de nabije toekomst in rook op zien gaan. Hoe verwacht je van bedrijven in deze sectoren dat ze het hoofd boven water houden zonder dat hier buitengewone offers voor moeten worden gevraagd. Dit geldt met name voor alles en iedereen actief in de evenmentenbranche, waar ik het voetbal ook onder schaar. Het hoofd boven water houden wordt voor veel bedrijven al lastig genoeg. Het feit dat de meerderheid van NL in loondienst is en dus nu financieel weinig merkt door compensatieregelingen van de overheid (die uiteindelijk de komende jaren alsnog betaald zullen worden doos ons) lijkt de urgentie voor sommigen wat te maskeren.

Buitengewone tijden vragen om buitengewone loyaliteit en offers. Dus ga nou niet roepen dat je een paar tientjes terug wil omdat er een aantal wedstrijden zijn geschrapt. Dit lijkt me duidelijke force majeur, aan niemand verwijtbaar, accepteer dit en ga verder. Voor volgend jaar wordt niemand verplicht een kaart af te nemen, dus zijn de regelingen te mager, blijf dan vooral thuis. Of ben loyaal , indien financieel mogelijk, en steun PSV in deze onvoorspelbare tijden.
+10/-4

 
4 weken geleden
Precies!
Het seizoen 2019/2020 is toch al kapot en betaald, dus daar hoeven we geen woorden aan vuil te maken. Zit je krap bij kas? Denk dan (zeker nu) goed na of je überhaupt wel een seizoenskaart wilt nemen, je kunt je geld immers maar één keer uitgeven.
+6/-1

4 weken geleden
Mijn volle steun krijgen ze.
Kijk al uit naar de mooie dag dat we weer met z'n alle ons mooie stadion in mogen!
+10/-2

4 weken geleden
- Wie toch geld terug wil, kan contact opnemen met de club. Voor vragen en opmerkingen is een belteam beschikbaar.
+3/-0

 
4 weken geleden
Dat is later toegevoegd, stond er vanmorgen toen ik mijn keuze doorgaf nog niet bij.
Maakt mij overigens niet uit, die optie wilde ik toch al niet kiezen.
+4/-0

4 weken geleden
Op zich nog helemaal niet zulke gekke opties, met voor ieder de keuze in welke mate men de club kan en/of wil steunen. Wel blijven er wat mij betreft nog de nodige vragen open, die hopelijk bij de officiële presentatie van de opties beantwoord zullen worden. (hoe wordt er omgegaan met scenario's die nu nog niet beschreven staan. Wat gebeurt er als er (bijv.) maar 3 wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden? Of als er wel Eredivisiewedstrijden met publiek, maar überhaupt geen Europees voetbal gespeeld wordt, blijft de all-in kaart dan een extra seizoen Europees geldig? En zo zijn er nog wel wat scenario's denkbaar. Maar goed, maar eens zien of daar al in voorzien is en dan een keuze maken.
+1/-0

4 weken geleden
Uit de mail en gelinkte website blijkt niet dat er ook een derde optie is, namelijk je geld terugkrijgen.
Het lijkt nu alsof je alleen de keuze hebt tussen een kortingsbon voor de fanshop en een kortingsbon voor kaartverkoop.
Hoewel dit denk ik voor veruit de meeste supporters niet aan de orde is lijkt het mij wel netjes om dat in ieder geval duidelijk te benoemen.
Ik had stiekem ook gehoopt op een statement vanuit de spelersgroep, die hebben mijns inziens een voorbeeldfunctie en meer supporters zullen afzien van de vergoeding als de spelersgroep naar buiten treed met een duidelijk statement zoals ook de directie dat heeft gedaan.
+3/-1

4 weken geleden
Geef maar 19,13 % korting op het bier als we weer binnen mogen. Kijk maar eens hoeveel dat er dan over de streep getrokken worden.
+5/-0

 
3 weken geleden
19,13% korting op een doos frikandellen zie ik ook wel zitten. Voor de niet drinkers onder ons een goed alternatief?
+3/-0

3 weken geleden
Optie 2 is wel ok. Optie 3 zou een mooi gebaar zijn als je 9 wedstrijden in het seizoen zou mogen bezoeken. Nu geven ze aan alleen de eerste 9. Ze weten heel goed dat deze zonder publiek gespeeld gaan worden.
+1/-0

 
3 weken geleden
Lezen is ook een kunst ... Je betaalt pas meer voor je seizoenkaart als er ook daadwerkelijk meer dan 9 thuiswedstrijden bezocht kunnen worden.
+1/-0

 
3 weken geleden
Lees ik het dan niet goed?

"deze geeft toegang tot de eerste 9 thuiswedstrijden in de Eredivisie komend seizoen. Als er meer thuiswedstrijden worden gespeeld, moet er voor wedstrijd 10 tot en met 17 per wedstrijd 1/17 van de prijs van een seizoenkaart worden betaald"
+1/-0

 
3 weken geleden
Het gaat om de eerste 9 thuiswedstrijden die met publiek worden gespeeld. Als bij de eerste 8 thuiswedstrijden geen publiek aanwezig mag zijn, betaal je verder niks extra. Worden er in totaal bijvoorbeeld 13 thuiswedstrijden met publiek gespeeld, zul je uiteindelijk nog iets extra moeten betalen (4/17 van de normale seizoenkaartprijs, zodat je dan voor 13 wedstrijden hebt betaald)
+1/-0

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.001 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay albert bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein racisme schatting simons sir tinus topper trestena trump woordje zorg