Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet verbiedt publiek bij voetbalwedstrijden'

28 september 2020 14:25 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Kabinet verbiedt publiek bij voetbalwedstrijden"; image source: Pro Shots

Maandagavond maakt het kabinet tijdens een persconferentie bekend dat er geen publiek meer is toegestaan bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. De persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge staat gepland voor 19:00 uur. Zaterdag kwam minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark al met de waarschuwing dat als er nog één incident plaats zou vinden op de tribunes er een verbod zou kunnen komen. In alle stadions werd keurig gehouden aan de coronaregels, maar desondanks komt er toch een verbod.

De NOS meldt dat de maatregelen vanaf dinsdag 18:00 uur in zullen gaan. Na drie weken zal het effect worden geëvalueerd.

Meer op AD.nl
Tags

kabinet minister ark coronaregels geevalueerd keurig nos rutte tamara zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik neem aan dat Mark Rutte vanavond ook bekend maakt dat tientallen cases uit het brononderzoek te herleiden zijn naar voetbalwedstrijden, of zou het een gevalletje zondebok en symboolpolitiek zijn om hun eigen falen te verbloemen?
+9/-4

2 jaar geleden
Heb ik net voor niks kaarten gekocht om 10 uur . Pfffff
+2/-2

 
2 jaar geleden
#metoo maar ik snap het wel, is goed overheen te komen
+2/-1

 
2 jaar geleden
Wat er nu mee gaat gebeuren, geen idee...
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Als Rutten op deze lijn verder gaat zijn er aan het eind van het seizoen een aantal clubs uit de ED failliet. De impact zal enorm zijn. Dit zal de grootste ontwrichting op het NL-voetbal zijn ooit.
+3/-2

 
2 jaar geleden
En niet alleen in de voetballerij he,de impact zal te voelen zijn in de hele samenleving en meerdere bedrijfstakken alsmede gemeenten en overheden.
De vis wordt duur betaald.
+6/-1

 
2 jaar geleden
Alsof Rutte -of welke andere politicus of ambtenaar dan ook- dat wat interesseert. Krokodillentranen. Hij gaat zelf immers niet failliet en voelt dus niet de pijn en ervaart niet de ellende van zijn eigen beslissingen jegens anderen. Het zou natuurlijk al wat anders worden als politici en hun ambtenaren volledig persoonlijk verantwoordelijk en aansprakelijk gehouden konden worden voor hun beleid. Dan zou het snel afgelopen zijn met al die politieke gelukszoekers aan zowel de linker- als rechterzijde van het politieke spectrum alsmede al hun 'maatschappelijke experimenten'.
+6/-8

 
2 jaar geleden
Clear,Rutte is in deze niet meer dan een stropop die slechts uitvoert wat in lagen boven hem wordt opgedragen.
+5/-5

 
2 jaar geleden
Rutte beslist met als argument die zooi van RIVM !!!
+3/-5

 
2 jaar geleden
"Het zou natuurlijk al wat anders worden als politici en hun ambtenaren volledig persoonlijk verantwoordelijk en aansprakelijk gehouden konden worden voor hun beleid". Dit gaat ook gebeuren Er zijn al allemaal rechtszaken in voorbereiding. In de USA begint binnenkort een hele zware zaak van allemaal klagers tegelijk tegen de fabrikant van de PCR-test, omdat die veel te veel fout positieve geeft. Pas als die zaak gewonnen is, en de grond van dit beleid onderuit wordt gehaald volgen de andere procedures.
Verder is er in NL en D al een buiten-parlementaire enquete gestart met interviews door juristen om alle gegevens te verzamelen.
+4/-7

 
2 jaar geleden
Lekker makkelijk jongen. De beste stuurlui staan aan wal.
Dit was voor iedereen een nooit eerder meegemaakte crisis, een onbekend virus etc
Knap hoor al die mensen die wel weten hoe ze het beter hadden gedaan
+10/-3

 
2 jaar geleden
Het is zaak nu inderdaad keihard in te grijpen en niet dat halfbakken gedoe van de laatste tijd, met nog veel vertraging ook!
+7/-1

2 jaar geleden
Allereerst moet ik zeggen dat ik heel veel respect voor corona heb. Ben naar PSV - Emmen geweest en vond dat het erg goed geregeld was. Voor wat ik gezien heb viel dat allemaal binnen de richtlijnen. Dus jammer dat er nu toch een verbod komt.
+8/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Leg de competitie dan maar meteen stil.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Hahaha, ben jij DE stiefvader van Famke Louise?
+3/-0

 
2 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Allereerst moet ik zeggen dat ik heel veel respect voor corona heb.Hoho, in eerste instantie hè.
+2/-1

PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
😖😤🤬

Gatverdamme, symboolpolitiek en angsthazen beleid strijden om voorrang.

Ga GVD uitzoeken hoe mensen besmet raken en draai niet nodeloos ondernemingen de nek om, inclusief profclubs.

Indien hier problemen van komen (opstand) heeft het mijn zegen...

NIET MEER OP VREDES MISSIE DAN, WANT DAT LEVERT OOK DODEN OP, GEVAARLIJKE BEROEPEN AFSCHAFFEN, HALLO, HOEZO SCHIJNHEILIG?
+7/-11

 
2 jaar geleden
Door hoofdletters te gebruiken wordt je tekst echt niet beter..
+15/-3

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
😖😤🤬

Gatverdamme, symboolpolitiek en angsthazen beleid strijden om voorrang.

Ga GVD uitzoeken hoe mensen besmet raken en draai niet nodeloos ondernemingen de nek om, inclusief profclubs.

Indien hier problemen van komen (opstand) heeft het mijn zegen...

Niet meer op vredesmissie dan, want dat levert ook doden op, gevaarlijke beroepen maar afschaffen, want idem... hallo hoezo? Schijnheilig dit beleid.

Zo beter Stephan ea? Ik kan het niet meer wijzigen...

Verdiep jezelf mensen:

https://youtu.be/rb-z1JmBJXIlink
+5/-6

 
2 jaar geleden
Na jaren alleen lezen toch dankzij jou weer eens ingelogd. Complimenten..

Je beseft dat je refereert naar een man die CEO is van een marketing bureau. Persoonlijk hecht ik meer waarde aan de adviezen van een meermaals geprezen en afgestudeerde Gommers.

Dat iemand zegt wat jij voelt of op een online medium met een éénzijdig betoog komt, maakt hem geen specialist. Hoop niet dat ik je nu teleurgesteld heb
+7/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk dat je dankzij mij weer hier meldt en ieder zijn eigen visie.

Ik ben voor het verder kijken en je verdiepen; wat deze man zegt is imo: laat je niet zomaar wat voorspiegelen.
De vergelijkingen en wat dies meer zij kunnen best aan kritiek onderhevig zijn, maar ik persoonlijk heb hele slechte ervaringen met het RIVM.
Dit zelfde RIVM bepaald aan de hand van WHO het beleid in Nederland. Dat vind is dubieus en gevaarlijk. Diezelfde WHO die weigert de vinger op de zere plek te leggen (China aanspreken op hun lankmoedigheid aangaande smerige vlees markten) en die de naam van Taiwan niet durven uitspreken uit vrees voor datzelfde China, oftewel de WHO loopt aan de leiband van China... nou in dat heb ik echt nul vertrouwen.
Ja daar heb ik problemen mee. Ik vind gezien de aantallen dodelijke slachtoffers en geringe problemen met het overgrote deel van de patiënten deze maatregelen zwaar overtrokken en een te zware wissel te trekken op de economie en de sociale kant voor de mensen.
Wat er nog bij komt is dat imo niets gedaan wordt aan de werkelijke oorzaak vd problemen: onder capaciteit in de ziekenhuizen... zie ook hoe er om gegaan wordt met testen (Lubach maakte dit heel duidelijk): er wordt niets opgelost omdat de procedures belangrijker zijn blijkbaar...
+2/-4

 
2 jaar geleden
@PSValtijd1, Ik ben het grotendeels met je eens. Zie mijn post hieronder die begint met "PSV en de andere clubs hoeven dit helemaal niet te accepteren en kunnen gewoon juridische stappen tegen de Regering en het RIVM gaan nemen"
+3/-3

2 jaar geleden
Buitenlucht, de ventilatie lamellen open in de hoeken, 2 stoeltjes aan alle zijdes vrij tussen elke zittende supporter, supporters netjes zonder geschreeuw. Beter kan het niet. Zeikzak Rutte.
+4/-4

 
2 jaar geleden
Veroordeel de reactie maar weer, maar degene, die de actie uitvoert, treft geen blaam.
Het is overduidelijk dat het merendeel van de besmettingen te herleiden zijn naar jongeren, die alle regels aan hun laars lapte.

Zij zijn de schuldigen en de regering reageert hierop.
+9/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Scorebord journalistiek op basis van RIVM cijfers. Het grote gros vd jongeren die besmet worden hebben geen last ervan, en dus moet je als regering gewoon zeggen, geen kwetsbare oudjes in het stadion maar de jeugd mag erin.

Het aantal besmettingen zegt bovendien helemaal niks. Als je van maart tm juni nauwelijks test, en nu ineens veel meer test, stijgen de besmettingen navenant. Maar waar het om draait is ziekenhuisopnames, IC opnames en doden. Dat zit op een veel en veel lager peil. Dat is de echte graadmeter. Zodra de ziekenhuzen het niet aankunnen en de reguliere zorg te lijden heeft moeten pas alarmbellen afgaan.

Met een beetje logisch redeneren kun je concluderen dat het aantal besmettingen in de lockdown veel en veel hoger was dan gepubliceerd werd, er werd alleen nauwelijks op getest.

Je zult gewoon als overheid maatwerk moeten leveren en naar de feiten kijken. De jeugd heeft er statistisch gezien nauwelijks last van. De oudjes moet je beschermen. Verder moet je in acht nemen dat complete bedrijfstakken op omvallen staan en een slechte economie ook grote gevolgen heeft. Je moet een middenweg zien te vinden tussen gezondheid en beschermen van de economie. En dat doen ze niet dusver.
+5/-13

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
"Zodra de ziekenhuizen het niet aankunnen en de reguliere zorg te lijden heeft moeten pas alarmbellen afgaan." Nee Michelos, dan is het al te laat. Iets met statistiek en vooruitzien? " Je moet een middenweg zien te vinden tussen gezondheid en beschermen van de economie." Volgens mij wordt dat ook gedaan. In NL zijn ivg. met veel landen de maatregelen erg soepel. Terwijl momenteel juist in NL de cijfers ivg met veel andere landen de verkeerde kant in gaan.
+12/-3

 
2 jaar geleden
Daarnaast word ik helemaal moe van het argument: meer mensen worden getest, dus meer mensen zijn besmet.

Het % besmette mensen stijgt, dit hangt niet samen met hoeveel mensen getest worden. Daarnaast stijgt het aantal ziekenhuisopname dagelijks waardoor nu ingrijpen helaas noodzakelijk is.

Iedereen die zo laconiek over ouderen praat, is zelf denk ik niemand verloren in hun omgeving. Hopelijk blijft het zo, al zou het wel je ogen openen. Jij raakt besmet en jij besmet je ouders. Logisch nadenken schijnt erg lastig te zijn de laatste maanden
+11/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
@ Shibby

Met de eerste 3 regels vd 2e alinea laat je blijken dat je er niks van begrepen hebt.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Leg uit. Ik word graag overtuigd
+3/-2

 
Dat het aantal besmettingen stijgt heeft niks te maken met het aantal testen maar de testen brengen het in kaart en horen onze ogen voor zover mogelijk te openen, de besmettingen stijgen dus niet door de testen maar door de resultaten niet te respecteren en maar de kont tegen de krib te gooien.
+2/-0

 
Maolicare (geschorst)
2 jaar geleden
0.02 van de besmette personen overlijd!! Minder dan aan influenza! Als je nu gaat testen op influenza dan kom je 25% hoger uit net als ieder jaar, ging toen ook alles dicht en kapot?
Varkenspest 3x zoveel doden en ruim 60 miljoen besmette mensen wereldwijd en nog geen snoepwinkel dichtgegaan!!
Stop met deze waanzin!!
+4/-9

 
2 jaar geleden
En waar laat ik mijn jongeren dan na de wedstrijd? In een hotel totdat corona voorbij is? Oh ja.. en mijn bonusdochter, ook een jongere, heeft 2 banen in de zorg. Die komt dagelijks bij ouderen over de vloer. Wat doen we daar dan mee?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het gaat er niet alleen om dat je in het stadion bent, maar ook de weg er naar toe, werd gezegd in de persconferentie. In het openbaar vervoer, op straat op weg naar het stadion, vooraf en achteraf in het café met een biertje, thuis in de straat. Het zijn allemaal momenten dat je in contact kunt komen met anderen en dus extra kans op besmettingen. Daarom geldt het ook voor de hele sport en niet alleen maar betaald voetbal.
+7/-1

2 jaar geleden
Wat jammer dat we onze nieuwe aanwinsten niet live kunnen zien .
Wat een domper dit.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dam maar thuis op.de bank aanmoedigen. Helaas is niet anders. Mag hopen dat de competitie uit word gespeeld!
+3/-0

2 jaar geleden
Nou zit je lekker met seizoenkaart....wat een politieke rotzooi hebben ze ervan gemaakt richtlijnen RIVM ( baggerclub )...👈
+5/-7

 
2 jaar geleden
Veroordeel de reactie maar weer, maar degene, die de actie uitvoert, treft geen blaam.
Het is overduidelijk dat het merendeel van de besmettingen te herleiden zijn naar jongeren, die alle regels aan hun laars lapte.

Zij zijn de schuldigen en de regering reageert hierop.
+5/-3

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ja kan niet anders, leg ik ook onderaan uit als je ff de moeite neemt...
+2/-1

 
2 jaar geleden
U werkt voor de RIVM of de geweldige Rutte coalitie? Of waarom dezelfde reactie overal copypasten?
+2/-1

 
Heeft iemand jou de seizoenkaart in jou strot geduwd? De risico's waren toch bekend? Net als alle andere risico's die de situatie met zich mee brengt?
+3/-0

2 jaar geleden
Snik net kaart erbij dus geen Fortuna/Wllem2 voor mij ,nu gaan er clubs omvallen ,dat was het dan voor dit jaar !!!
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Laten we hopen dat dit slechts een maandje nodig is om de Corona cijfers af te remmen en dat het daarna weer kan.
Gewoon relaxed blijven. In veel andere landen wordt overigens nog steeds zonder publiek gespeeld.
+8/-1

 
2 jaar geleden
Ben bang dat hoop in dit geval,uitgestelde teleurstelling zal zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zal wel op de grote hoop geschoven worden.😊
+1/-0

 
2 jaar geleden
Precies Antonh. Laten we een beetje relaxed blijven en hopen dat we hierna weer snel kunnen opschalen.

Het aantal thuiswedstrijden de komende tijd valt enorm mee. In de hele maand oktober speelt PSV maar 1x thuis.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Precies, daarom was het ook zo bizar dat wij in Nederland wel met publiek speelde. Landen om ons heen verklaarden ons rood en wij doen gewoon. En dan spandoeken met 'voetbal=emotie', alsof het een grondrecht is om bij voetbal te schreeuwen etc., corona of niet, ik schreeuw bij voetbal!
+6/-2

2 jaar geleden
Ik hoop dat Rutte cs zich spoedig voor een rechter mogen verantwoorden voor hun 'beleid'. Dit kabinet is onmetelijk veel schadelijker dan het virus dat zij zeggen te willen bestrijden.
+6/-11

 
2 jaar geleden
Gaat t.z.t ook gebeuren, Zie mijn post bovenaan.
+2/-4

2 jaar geleden
Zonder enige onderbouwing dat voetbalwedstrijden / sportwedstrijden in het algemeen verantwoordelijk zijn voor het op grote schaal besmetten van mensen, heeft deze maatregel maar één doel; symbool politiek, het schoonvegen van het eigen straatje om later te kunnen zeggen dat er alles aan is gedaan. Dat er daarbij op sociaal en economisch vlak meer schade wordt aangericht dan door het virus zelf, wordt kennelijk maar voor lief genomen. Bijzonder slechte zaak dit.
+6/-7

 
reactie verwijderd

2 jaar geleden
Er zitten veel Famke Louises op deze site. Lekker doen wat je zelf wil, schijt hebben aan maatregelen en vervolgens de overheid overal de schuld van geven.
Even herinnering. de mega besmetting in Italie is waarschijnlijk door een voetbalwedstrijd van Atalanta Bergamo als super spreader medeveroorzaakt. Ik zie nu in stadions nog steeds mensen op elkaar zitten en anders wel vlak voor het stadion. Nee, dat moet de overheid maar laten gaan dan zeker. En straks zoals hierboven aangeklaagd worden omdat ze er niet alles aan gedaan hebben. En ja in supermarkten komen ook mensen bij elkaar maar ten eerste zullen we toch moeten eten en ten tweede heb ik nog nooit een supermarkt gezien waar tegelijkertijd 9000 mensen binnen zitten.
Het zijn gewoon extreme tijden en daarbij passen extreme maatregelen.Hoe jammer ook.
Lekker makkelijk dat roepen van allerlei mensen die geen verantwoording hoeven te dragen. In plaats van klagen en zeiken kijk eens naar je eigen gedrag.
+21/-2

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Heeft niets met die ultra domme trut te maken, maar gewoon gezond verstand en zelfstandig nadenken!

Kijk hier eens naar:
https://youtu.be/rb-z1JmBJXIlink
+1/-7

 
2 jaar geleden
Gezond verstand. Daar noem je meteen het grootste probleem!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Das echt dom gezwets. De vergelijking met griep 8s al zo vaak gedebunkt... Plus, handen wassen en afstand houden helpt ook prima tegen de griep.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Niet iedereen die tegen deze maatregel is is direct een Famke Louise. Dat is te makkelijk. De besmettingen van Atalanta Valencia vonden waarschijnlijk plaats tijdens verbroederingen vooraf en achteraf in cafés. Bovendien was dat in een vol stadion zonder maatregelen.

Ik doe gewoon nog mee, maar ik vind dit soort maatregelen symbolisch en het verbloemen van eigen falen.

Tenzij Rutte aantoont dat er veel verspreidingen zijn rond het betaald voetbal, dan neem ik mijn woorden terug.

Ik ben ook benieuwd of er een journalist die vraag gaat stellen.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Prima post! Met name die eerste alinea over Atalanta-Valencia in Milaan had van mij kunnen zijn.

Noem mij naïef maar ik verwacht dit jaar nog wel voetbalwedstrijd(en) te bezoeken. Desalniettemin gisteravond toch nog maar op de valreep genoten van een laatste potje.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Fijn dat we het toch nog eens eens zijn he!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Komt best wel vaker voor, joh, heb je die spotprent van Simon Tahamata (als Calimero) & Ralf Edström nog, hahaha?!
+1/-0

 
 
2 jaar geleden
De besmetting in Atlanta is voor 99% zekerheid niet ontstaan in het stadion. Tot op heden kunnen ze amper iemand gevonden krijgen die in de buitenlucht besmet is. Of bijvoorbeeld in een vliegtuig.
Wel zijn de besmettingen met aan 99% zekerheid ontstaan in overvolle slecht geventileerde treinen. Waar het een dolle boel was na de ruime overwinning. En dat heeft men daarna nog even vrolijk dag of 2 voortgezet in overvolle kroegen. Met hetzelfde ventilatieprobleem.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat je buiten geen corona op gaat lopen. Overvolle stranden, een volgepakte Dam, overvolle winkelstraten, enz, enz hebben inmiddels aangetoond dat men daar niks oploopt. Wat mij betreft kunnen we dan ook een stadion in. Zou ik geen enkele moeite mee hebben. Of we dan vooraf hutjemutje bij de Aftrap kunnen staan? Ik denk dat dat nog wel even gaat duren.
+1/-0

2 jaar geleden
Met dank aan feyenoord en willen 2... En al die andere mensen die schijt hadden aan de regels. Daar ligt de schuld en niet bij rutten of kabinet. De mensen in dit land hebben 0 discipline en denken alleen asn zichzelf.... Ik heb recht op dit en recht op dat. Daar ligt het probleem... Viruswappies
+9/-1

 
2 jaar geleden
Heeft feyenoord zichzelf mee,want welk team is er mij nog bang in een lege kuip?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Waarom wordt die reactie nu verwijderd? Iedereen heeft recht op zijn mening.
+1/-1

 
2 jaar geleden
niet elke mening verdient een podium
+4/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee maar je mag wel je mening geven, een mening die ik steeds meer begin te delen overigens. Ik ben overigens afgelopen donderdag bij de specialist geweest op het ziekenhuis. Er ook daar eens navraag over gedaan. Degene die aan Covid-19 overlijden zijn 75+. Gaan die nu naar het voetbal ??
+1/-6

 
2 jaar geleden
Dus na 1 ziekenhuisbezoek heb jij een volledig beeld van deze crisis. Knap. Het gaat overigens niet alleen om overlijden. Veel mensen van allerlei leeftijden moeten opgenomen worden om niet te overlijden. Dit kost reguliere ruimte etc. Daarnaast verspreiden jongeren het virus het meest. Maar wellicht is een 75jarige jou minder waard dan een voetbslliefhebber
+4/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat laatste schrijf ik nergens, waar je dat leest is een raadsel, als jij dat schrijft, zegt dat meer over jezelf. Ik heb verdomme zelf leukemie. Als iemand corona had moeten hebben was ik het wel. Mijn afweer is zo lek als een mandje, en ik heb het nog steeds niet gehad ! Denk je dat ik dan nog geloof in dit soort maatregelen ?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Als je ontkent dat voetbalbezoekers ook verantwoordelijk kunnen zijn voor besmetten van 75jarigen, wat je impliciet doet als je uitgaat van 2 elkaar niet beinvloedende partijen in jouw verhaal, dan is voor jou een voetbalbezoeker blijkbaar belangrijker dan een 75jarige. Verder alle sterkte met je gezondheid.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Waarom ben ik dan niet ziek en mijn moeder van 80, die bij mij inwoont, ook niet ?? Zou het dan niet zo kunnen zijn dat er iets anders aan de hand is?
+1/-3

 
2 jaar geleden
Dat is van het nivo :Ik heb een opa die zijn hele leven heeft gerookt en gedronken en die is er gewoon honderd mee geworden. Daarmee is roken en drinken nog niet gezond. Er bestaat naast botte pech ook zoiets al bot geluk.
Ik denk dat ik nu stop maar het was een interessante berichtenwisseling Wolffie.
Succes met alles verder
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Goh, ik kan nog meer gevallen noemen, wat daar in Den Haag beweerd wordt herken ik in de praktijk helemaal niet.
De media draagt hier ook een belangrijk steentje aan bij. Dit onder het motto: "Slecht nieuws verkoopt beter." Er is overduidelijk sprake van angst en verdeeldheid binnen onze samenleving. Puur en alleen omdat een verdeeld volk makkelijker is te beheersen. Het feit dat mensen met name rond deze tijd van het jaar na één keer hoesten al naar een testcentrum gaan, laat duidelijk zien dat de angst is gaan regeren. Hierdoor raken ze onnodig overbelast voor mensen die wel serieuze klachten hebben. Maar goed, ik laat hier ook iedereen vrij in. Zoals gezegd stel ik mij sociaal op, omdat dit van mij wordt gevraagd. Dit betekent echter niet dat mijn mening veranderd.
+1/-1

 
2 jaar geleden
We kunnen gerust spreken van een ruime meerderheid die niet achter de maatregelen staan. (Waaronder ik) En ja, als het ergens van me wordt verlangd, dan verleen ik gewoon sociaal mijn medewerking. Ook al sta ik niet achter deze richtlijnen. Ik heb ook nergens beweert dat Corona er niet is, maar ik geloof niet in de anderhalve meter samenleving. Persoonlijk sta ik ook niet achter de mening dat Corona wordt afgedaan als een hoax. Je kunt deze doelgroep niet zomaar overtuigen. Onwetendheid blijf je houden in deze samenleving.
+2/-1

 
Erg spijtig voor jou Wolffie, maar het is van andere orde, en dat jij bewust die risico's wilt lopen is jou keuze, een ander heeft ook recht van spreken.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Bewust risico's lopen ? Ik heb me aan de lockdown gehouden, toen met het ging versoepelen ben ik daarin meegegaan. En dan hoor ik allerlei verhalen, maar zelf krijg ik niets... Ik behn 2 weken naar Denemarken geweest, 4 weken naar Beieren, nog niks. Ik kan me toch niet blijven opsluiten omdat ik een slappe afweer heb? De economie gaat toch ook door. Je kunt ondernemers toch niet de nek omdraaien ?
+2/-1

 
Zegt Wolfie schaamtelloos, ja Wolfje die krijgen de ouderen van de genen die het onbeschermd buiten gaan halen en naar huis meebrengen, wat kunnen sommige mensen toch egoistisch zijn, en ja iedereen heeft recht op meningsuiting, PFFF
+3/-1

 
2 jaar geleden
Voetbalbezoekers cq covid
Neem ik aan Por.
lijkt me duidelijk
+2/-0

 
2 jaar geleden
Geef mij eens antwoord op de volgende vragen: Hoe komt het dat we tijdens de BLM-protesten en overvolle stranden geen enkele piek in de besmettingen zagen? Het huwelijk van Grapperhaus? Was dit allemaal puur geluk? Hoe komt het dat er in april meer dan 1.300 Covid-patienten op de IC lagen, en Hugo de Jonge loog dat er werd opgeschaald naar 1600 bedden? Zes maanden verder zijn inmiddels 100 IC-patiënten al een probleem. Als je alleen maar denkt aan Corona, dan ben je top bezig. Als je denkt aan andere dodelijke ziektes, gedupeerden en de eenzame doelgroep, dan ben je een egoïst. Goed bezig, mensen. Blijf vooral slapen.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Sorrie Wolffie maar als ik jouw vragen zo zie, incl huwelijk Grapperhaus...., dan haak ik af. Denk niet dat ik hier nog eer aan kan behalen
+5/-1

 
En van mij hoeft U echt geen verduidelijking meer te verwachten daar ik er het nut niet van zie, doch met alle respect verders.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Nee want ik ben volgens mij wel duidelijk geweest. Mijn standpunt veranderd toch niet!
+1/-2

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ja stel je voor, dat je hier een duidelijke mening verkondigd, ingrijpen mods... lijkt de media wel, lekker andere stromingen monddood maken, pfffff
+2/-2

 
2 jaar geleden
Een duidelijke mening is nog geen relevante mening
+4/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zolang het niet (vol) staat met scheld woorden, zie ik het probleem niet... of vind je soms dat er slechts goede en slechte meningen zijn?
We zijn hier niet in de States, waar t links/ rechts, zwart/ wit, voor/ tegen is... we zitten in Europa en in Nederland, waar het recht op meningsuiting hoog in t vaandel staat en waar een groot grijs gebied is, waar eenieder in zich thuis kan voelen, godzijdank.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Volle restaurants die het niet zo nauw nemen, volle terrassen op minder dan 1,5 meter, afgelaste evenementen voor een paar honderd man die vervolgens naar een andere gemeente gaan (en gelukkig daar ook bot vingen). Vorige week bij Nieuwsuur waarom het in Italie zo goed gaat terwijl het daar in de eerste golf heel erg was: mensen houden zich aan de (nog strengere) regels!
+7/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat dit met links, NSB( was overigens super rechts maar dat terzijde) te maken heeft ontgaat me. Misschien voor deze site ipv coronatest voortaan een intelligentietest invoeren want dit is echt allemaal onzin wat je uitkraamt. Sterftecijfer van influenza is helemaal niet bekend want nooit gemeten dus niet te vergelijken. Corona en influenza zijn onvergelijkbaar. En die 1000 artsen hebben zeker ook die 28 miljoen operaties niet uitgevoerd.
Jonge, jonge met dit niveau gaan we het wel redden in Nederland. Sluit je lekker aan bij Lange Frans en zijn complotdenkertjes clubje en val ons er niet mee lastig.
+9/-2

2 jaar geleden
Tja.. deze regering heeft andere prioriteiten. Voetbal is bijzaak.
Het is wachten op een noodpakket voor het voetbal en dan niet om clubs te redden maar om voetballers om te scholen tot zorgmedewerkers, zodat we lekker kunnen blijven vliegen, demonstreren en rellen in de achterstandswijken.
+3/-0

2 jaar geleden
Had nou serieus iemand hier verwacht dat we het hele seizoen met publiek zouden gaan spelen?
Vind deze maatregelen terecht. Genoeg mensen die vinden dat ze zich nergens aan hoeven te houden. Over gezond verstand gebruiken maar niet gesproken.
+8/-2

 
2 jaar geleden
Nee.

En inderdaad, veel te veel mensen die schijt hebben. Laat onze overheid deze mensen aanpakken, ipv mensen die wel 'normaal' doen en er het beste van proberen te maken. Er zijn enorm veel mensen werkeloos geraakt het laatste half jaar. Pomp daar dan wat geld in, ipv Zuid-Europese landen, vliegmaatschappijen en noodfondsen voor sectoren die toch wel om gaan vallen, en leidt ze op tot BOA's, zodat de overheid eindelijk eens consequent kan gaan handhaven. Win-win!
+2/-3

 
2 jaar geleden
"Laat onze overheid deze mensen aanpakken, ipv mensen die wel 'normaal' doen". Als ik op zaterdagmiddag door de stad loop, houdt ca 80% zich niet aan de regels, daar is dus geen beginnen aan. Ik ben zaterdag overal met een boog van min. 1.5 meter omheen gelopen, totdat het gewoonweg niet meer ging, teveel mensen op elkaar en ben ik naar huis gegaan. Bedenk dat er een lockdown is geweest dit voorjaar waardoor uiteindelijk het virus onder controle is gekomen. Ik hou eerlijk gezegd m'n hart vast nu er dit najaar waarschijnlijk geen lockdown komt. Als dat zo zal zijn zijn de maatregelen die nu genomen gaan worden, keihard nodig om te voorkomen dat het compleet uit de hand gaat lopen. Het griepseizoen is nog niet eens begonnen.
+5/-0

 
 
2 jaar geleden
Ik liep zaterdag helaas ook in de stad en ook ik hou m'n hart vast. Doe mij maar een lockdown! Liever gisteren nog dan morgen.

Wat Rutte met z'n makkers doet is her en der een beetje aanklooien en dat wat laten aanmodderen, waardoor 80% van de mensen dat ook doet. Inmiddels stromen daardoor de ziekenhuizen weer vol, gaan er weer steeds meer mensen dood en is het wachten tot je zelf corona krijgt en je hele gezin besmet.
Maakt allemaal niks uit voor Rutte, Rutte prutst lekker verder zonder z'n eigen beleid ook daadwerkelijk uit te voeren. Ook met de economie prutst hij maar wat aan.

Aangezien ik zijn keuzes niet kan veranderen mag ik toch op z'n minst verwachten dat hij zijn eigen beleid op een dusdanige manier uitvoert, zodat ik, mijn gezin, familie, vrienden en de rest in dit land veilig is? Dan moet hij dus gaan handhaven ook al heb je dan 5 miljoen BOA's nodig, I don't care! Ik wil veiligheid!
+2/-0

2 jaar geleden
Zat er aan te komen en je kan het Mark moeilijk kwalijk nemen.. Het is alleen zo ontzettend frustrerend dat clubs als PSV die een uitstekend beleid hebben en het zekere voor het onzekere nemen (maar 25% stadion bezetting) nu slachtoffer zijn van andere clubs die een wanbeleid hebben (onder andere Feyenoord). Wat er bij Willem 2 gebeurde kan je de club moeilijk verwijten, ben alleen bang dat zulke fratsen alleen nog meer gaan plaatsvinden door het volledig verbieden van supporters. We gaan het zien, het ligt in ieder geval niet aan ons
+2/-2

2 jaar geleden
Dubbel blij dat ik onlangs voor PSV-Emmen heb geopteerd. Sneu voor diegenen die hun vrijkaarten voor PSV-Fortuna hebben. Ik las iets van voorlopig 3 weken. Hopelijk kan men tegen ADO/Willem II weer naar binnen, maar ik heb zo mijn twijfels.
+5/-0

2 jaar geleden
Vingerwijzen heeft geen zin. Laten we hopen dat die Covid ellende snel voorbij is!
+6/-2

2 jaar geleden
Ik heb kaarten voor de wedstrijden tegen Fortuna en Ado. Jammer dat ik niet kan gaan maar er zijn belangrijkere dingen in het leven dan het bezoeken van wedstrijden. Ik vermaak me verder wel met al die complottheorieën betreffende Corona. Uit sommige reacties blijkt wel weer hoe egoïstisch en onwetend sommige mensen zijn. Hopelijk komt er snel een vaccin tegen Corona en gaan we weer terug naar het normale leven.
+5/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Een vaccin gaat alleen werken als mensen het ook willen hebben. Ik neem het sowieso al niet, en ik weet van veel meer mensen.
+3/-3

 
Als dank voor je positieve kijk krijg je gewoon wat minnetjes, zegt alles over de stemmers.
+1/-0

2 jaar geleden
Als meneer Rutte in de zomer zijn testbeleid op orde zou hebben gehad, dan was deze hele situatie niet onstaan. Mensen blijven onnodig lang rondlopen, omdat ze nergens terecht kunnen voor een test. Hierdoor worden onnodig veel mensen besmet, niet door een voetbalwedstrijd!! Al die clubs hebben Superveel geld uitgegeven aan maatregelen en nu worden ze bedankt! Die trouwfeestjes van je ministers moet je maar verbieden Mark!
+4/-5

 
2 jaar geleden
rond blijven lopen als je klachten hebt is sowieso niet verstandig! dat staat los van test capaciteit.

Waarom risico nemen iemand te besmetten?
+7/-0

 
2 jaar geleden
Dat klinkt allemaal mooi kezje, maar dat is natuurlijk niet de realiteit. 9 vd 10 mensen blijft geen twee weken thuis omdat hij nu en dan eens moet hoesten. Je hebt uitsluitsel nodig. Dat je tegen je vrienden, bruiloftsgasten of werkgever kan zeggen. Hee kijk, ik heb Corona, ik sla even over. Niet hee, ik moest vorige week 2 x hoesten, ik laat de bruiloft van m'n zoon ff schieten. Zo werkt de wereld niet. Dat heeft het kabinet / RIVM in het begin ook niet begrepen, maar testen zijn essentieel. Snel en laagdrempelig. En daarna de besmette mensen / nauwe contacten ook echt isoleren.
+1/-2

2 jaar geleden
Volledig terechte maatregelen. Als je reguliere zorg nodig hebt die opgeschort wordt of als je de ellende in de verzorgingshuizen van dichtbij hebt meegemaakt, dan piep je wel anders. Als iedereen nou gewoon de basismaatregelen in acht had genomen, dan was het niet zover gekomen. De nieuwe maatregelen zijn alleen maar te wijten aan de mensen die geen discipline op konden brengen. Je kunt je pijlen beter op hen richten.
+8/-2

 
2 jaar geleden
Ben ik het dus volledig niet mee eens, Rutte heeft 10 jaar lang de zorg kapot bezuinigd
en schuift nu de schuld van dat zogenaamd de zorgtekort bij ons in de schoenen.
En ik weet echt heel goed hoe het de verzorgingshuizen aan toe gaat omdat het mij werk is, alle ellenden is puur ontstaan door de lockdown en dat weet jij ook als je wat met de zorg te maken hebt.
Natuurlijk heeft de zorg in deze periode altijd heel druk maar kan het nog erger, ja dus! Google voor de aardigheid eens Griep 2018 Brabant en dan kom je er achter dat het toen echt schrijnend was met de helft van het zorgpersoneel thuis!
En dan nog een vraagje, hoe lang zou jij door willen gaan met deze maatregelen?
+1/-2

Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
PSV heeft de poen lekker binnen en wij seizoenskaarthouders zijn helaas de Loel. Dat onze centjes maar heel goed geïnvesteerd worden anders hebben we over een paar jaar een serieus probleem. 😡😡😡😡
+2/-7

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Je nam dit risico toen je in coronatijd je seizoenkaart nam, toch?
+6/-0

 
 
Tony the Tiger (geschorst)
2 jaar geleden
Dat klopt. Maar PSV wordt minder hard geraakt dan andere clubs die schijnbaar moeten gaan terugbetalen. Daarom hoop ik van harte dat de centjes goed geïnvesteerd worden zodat we er in de toekomst de vruchten van kunnen plukken.
+5/-0

2 jaar geleden
WAAR-DE-LOOS.
In de buitenlucht is allang aangetoond dat je amper kunt besmetten en de Efteling mag gewoon open blijven. Symboolpolitiek en ze hebben nog steeds geen idee waar ze mee bezig zijn.
+5/-5

 
2 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

In de buitenlucht is allang aangetoond dat je amper kunt besmettenOnzin!
De kans op besmetting in de buitenlucht is kleiner en de meeste besmettingen gebeuren binnen maar ook buiten kan het erg hard gaan.
Vergeten hoe in Italie de shit is begonnen? En ook in Nederland zijn meldingen van grote groepen mensen die buiten besmet zijn.
In de Efteling zijn de meeste mensen continu in beweging en in een stadion zit iedereen bijna 2 uur stil.
+5/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Daar zijn toch oplossingen voor: iedereen een mondkapje op; we zouden al op ruime afstand van elkaar zitten, waarom is dat geen optie?

Er wordt rigoureus een lijn getrokken, terwijl je ook het anders kan oplossen of iig proberen; in grote delen van Nederland is er helemaal geen grote uitbraak, zoals in Zeeland en die mensen moeten ook allemaal mee in deze blinde symboolpolitiek; dat vind ik kwalijk.

Ik hoor net op de radio dat de regering zelfs een avondklok overweegt; weer zitten toch niet in een oorlogssituatie???
+2/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat je mensen niet kunt verplichten mondkapjes te dragen als er niet voldoende mondkapjes zijn.

Waar denk je dat bv Rotterdammers heen gaan als in Zeeland wel alles kan?
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Er zijn amper besmettingen te herleiden naar de buitenlucht dus wat lul je nou. Zelfs rapporten en onderzoekers geven dit aan.

Ohja, en mondkapjes is net zo goed bewezen dat de kleine virusdeeltjes er zo doorheen gaan. Onzin dus.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik zou eens wat meer gaan lezen als ik jou was en niet alleen onderzoeken ten tijde van een complete lockdown uit China.
+1/-0

 
2 jaar geleden
"RIVM kraakt onderzoek laag coronarisico bij evenementen: ‘OMT gaat verder dan een opgeduikeld wetenschappelijk artikeltje’"

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/rivm-kraakt-onderzoek-laag-coronarisico-bij-evenementen-omt-gaat-verder-dan-een-opgeduikeld-wetenschappelijk-artikeltje-br-br-br~abc8ccf5/link

https://wnl.tv/2020/06/04/van-dissel-geen-bewijs-dat-er-buiten-minder-kans-is-op-coronabesmetting/link

https://frieschdagblad.nl/2020/8/10/brandhaard-dokkum-bewijst-eens-te-meer-dat-corona-ook-buiten-toeslaatlink

Maar goed... stel dat je gelijk hebt en dat je buiten niet besmet zou kunnen raken. Hoe komen al die mensen bij een evenement? Precies... Bus, trein, vliegtuig, enz. En dat is? Juist ja, dat is binnen, in een zeer kleine ruimte.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Link 1: Alleen een verwijzing naar een voetbalwedstrijd waarbij volop verbroederd werd vooraf in cafés en geen afstand werd gehouden. N=1 met volledig andere omstandigheden.

Link 2: Een slap verhaal dat er geen bewijs is, maar al helemaal geen tegenbewijs.

Link 3: Opnieuw een anekdote waarbij er geen afstand werd gehouden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Maar afgezien van deze discussie, in het stadion zit je niet alleen maar in de buitenlucht, mensen moeten ook naar het toilet en lopen rond op de promenade.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Precies.. en ook nog van en naar het stadion. Overal idioten die denken dat de regels niet hun gelden en dat corona maar een griepje is, dus geen mondkapjes en geen anderhalve meter.
+1/-0

 
2 jaar geleden
1. Beter lezen.

2. Geen slap verhaal, feiten.

3. Inderdaad, veel mensen hebben schijt! Waardoor er dus ook buiten risico's zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Link1: Maar daar is het RIVM het niet mee eens. ,,Mensenmassa’s dragen zeker bij aan de verspreiding van het virus’’, stelt de woordvoerder. Hij wijst naar een voetbalwedstrijd in Italië die ‘enorm aan de verspreiding heeft bijgedragen’.

Link2: “Met betrekking tot ventilatie is natuurlijk evident dat wanneer je in de wind staat die druppels (die leiden tot een besmetting, red.) natuurlijk verwaaien”, zegt Van Dissel. Hij verwacht dan ook wel dat het risico op besmetting binnen groter is. Hoe veel groter is echter nog onduidelijk. “Het is niet zo dat we daarmee kunnen zeggen dat we buiten geen regels meer hoeven toe te passen.

Niemand pleit voor geen regels buiten. Buiten zijn is gezonder dan binnen blijven. Als nu veel van de mensen die naar het stadion zou gaan nu bij vrienden tv gaat kijken in slecht geventileerde ruimtes kan het middel erger zijn dan de kwaal.

Link 3: ja Asos heb je overal, Maar die houd je niet tegen met dingen verbieden...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nu, wat het meest trieste aan het RIVM is: Zij hebben die data zelf. Ze hebben honderden gevallen van bron en contactonderzoek op de plank liggen. Maak die openbaar en kom met feiten, dan houden roepende pipo's zoals ik hun mond. Nu voedt hij alleen de achterdocht. Er is geen enkele argumentatie meer voor maatregelen, behalve "we moeten ingrijpen".
+1/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bayern berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema hooligans ingestelde izecson kilsdonk klassieker knvb koen kul kwetsbaar leefbaar manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam