Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet geeft toestemming voor proef met 1500 supporters in stadion'

13 november 2020 14:31 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Kabinet geeft toestemming voor proef met 1500 supporters in stadion"; image source: Pro Shots

Het kabinet heeft toestemming gegeven om een proef te houden waarbij maximaal 1500 supporters aanwezig mogen zijn bij een voetbalwedstrijd. Dat weet De Telegraaf te melden. Bezoekers worden vooraf getest op het coronavirus en zullen worden verdeeld over diverse bubbels. In iedere bubbel zal vervolgens een bepaalde maatregel uitgetest worden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals het gebruik van mondkapjes en wel of niet juichen.

Het is nog niet bekend wanneer de proef kan starten. Dit is pas mogelijk indien het risiconiveau zich in de laagste categorie bevindt, 'waakzaam'. In de meeste regio's geldt nu nog het risiconiveau 'zeer ernstig'. Verschillende clubs hebben al interesse getoond om mee te doen aan de proef, waaronder PSV.

Staatssecretaris Mona Keijzer bevestigde eerder al tegenover de NOS dat er gesprekken waren geweest met de evenementenbranche om onder meer weer publiek toe te staan bij voetbalwedstrijden. Ze had daarbij ingestemd om weer publiek toe te staan waarbij er wel gezeten moet worden. "Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan", aldus Keijzer.

Meer op Telegraaf.nl


Tags

kabinet coronavirus keijzer risiconiveau bevolking bubbel bubbels evenement evenementenbranche film ingestemd mona mondkapjes nos snakt staatssecretaris telegraaf uitgetest verspreiding voetbalwedstrijd waakzaam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
De eerste clubs die in aanmerking komen voor deze proef zijn Ajax, NAC en NEC. Het kan dus zomaar zijn dat Ajax 1500 man op de tribune heeft zitten als wij bij hun op bezoek gaan op 10 januari, terwijl elders alle andere stadions leeg zijn.
+3/-0

 
2 weken geleden
*Eierdop afzetten doet*

Prima die 1500 supporters voor Ajax. Kunnen ze de rest van die successupporters vertellen hoe goed PSV was en hoe mooi de assists van Gotze en Gakpo waren, waaruit Malen en Madueke wereldgoals maakten, waardoor we met 0-4 wonnen.

Ze willen voorkeursbehandeling, geef het dan ook maar.
+7/-0

 
2 weken geleden
Alsof we 10 januari op het risiconiveau “waakzaam” zitten. Dat lijkt me onmogelijk. Mijn gevoel zegt juist dat ze er alles aan doen om die risiconiveaus zo hoog mogelijk te houden en zo veel mogelijk maatregelen in stand te houden.

Eerst was het we moeten wachten op een vaccin, en nu zeggen ze dat zelfs met vaccin de maatregelen nog moeten blijven.
+3/-4

 
2 weken geleden
Is goed hoor, tegen de tijd dat ze bij ons komen zitten er bij ons 35.000👍, prima deal toch?!😂
+1/-0

2 weken geleden
Het wordt met de week moeilijker om je nog te verbazen over de denkwijze van deze kansloze regering.
+8/-7

2 weken geleden
Het slaat helemaal nergens op die paar supporters. Flauwekul. Kost meer dan het oplevert.
+2/-0

 
2 weken geleden
Krijg ook het idee dat men de massa wat wil blijmaken met een dooie mus.
+2/-0

 
2 weken geleden
Let op, de horeca mag met de feestdagen ook weer open. En die zit dan meteen stampvol. De enige waar ik dat van begrijp zijn de horeca ondernemers, ook al ben ik het er niet mee eens.
+2/-0

2 weken geleden
“Bezoekers worden vooraf getest op het coronavirus en zullen worden verdeeld over diverse bubbels. In iedere bubbel zal vervolgens een bepaalde maatregel uitgetest worden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals het gebruik van mondkapjes en wel of niet juichen.”

Daar hebben ze een mooi woord voor: lab rats.
+4/-0

 
2 weken geleden
Dus je wordt eerst getest, oftewel er is niemand binnen die het coronavirus heeft. Hoe kom je er dan achter of de maatregelen nut hebben? Hele rare proef dit.
+2/-1

 
2 weken geleden
Inderdaad, willen ze het goed testen, zouden ze in elke bubbel minimaal 1 besmettelijke Coronapatient moeten zetten. Dat gaat niet gebeuren.
+3/-0

2 weken geleden
Mona Keizer sorteert voor op de a.s. verkiezingen. Wat een gaaf mens met deze 'popie-jopie maatregel'. Trap er niet in.
+5/-0

2 weken geleden
Ik zat laatst in het bad en liet een scheet. Toen had ik ook een bubbel 🤗
+6/-2

 
2 weken geleden
En stonk ie ook toen is kapot ging ? :)
+2/-0

 
2 weken geleden
Had de avond daarvoor chili-con-carne op dus ga maar na 😜
+1/-0

 
2 weken geleden
Dan kan jij bij Centerparcs in t bubbelbad gaan werken haha
+1/-0

2 weken geleden
Wat een bullshit dat mensen hiernaar snakken. Werkelijk niemand heeft z’n in heel dit bijkomend gedoe.
+4/-0

2 weken geleden
Dat vaccin kan pas eind december gemaakt worden als alles meezit. Dan moet het geleverd worden en verspreid en waarschijnlijk staat de gemiddelde Nederlandse voetbalsupporter aan het eind van de rij. Met andere woorden, dat duurt nog wel even allemaal.
Overigens is het naar verluidt maar een jaar werkzaam en zijn er twijfels of er geen varianten van het virus zijn of komen waarvoor het vaccin niet werkt.
Met andere woorden, we zitten vast aan deze geintjes totdat eindelijk geaccepteerd wordt wat voor virus dit is.
+2/-2

 
2 weken geleden
Toch niks mis mee om een jaarlijkse injectie te halen tot er een definitief vaccin is ?
+2/-1

2 weken geleden
Dit is natuurlijk wel waar PSV en partners in gezondheid, zoals o.s. Philips maar al te graag aan mee gaan doen.
+2/-0

2 weken geleden
En weer doet de knvb alles voor onze vrienden ,psv had bandjes via philips en feyenoord zelf met arts en die doen niet mee ..Uitslag zal dan 1-2-2021 zijn dus dit seizoen wordt het niets meer !!!
+2/-0

2 weken geleden
Ik schrijf dit seizoen al af. Geen zin in om een wedstrijd te bekijken waarbij mijn maten op anderhalve meter bier staan te drinken. En bij een winnende goal in blessuretijd netjes klappen ipv de gewoonlijke dolle boel net als toen Feyenoord 4-3. Nee, weinig charme aan voetbal dit seizoen, lege tribunes zijn ook al verschrikkelijk.
+1/-0

2 weken geleden
De proef zou het beste kunnen bij ajax, NEC en NAC.
Wat is de onderbouwing daarvan ??
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.951 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aangepakte antonh bedreiging boekel corona daguardo dumfries eredivisie gakpo gotze greggo horeca inhalen israel jong lief madueke malen onzin paok rickardoko sangare schmidt soubavaria spelconcept titel twente var wisselvallige zahavi