Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Toon Gerbrands benoemd tot lid van raad van commissarissen van Eredivisie CV

25 november 2020 13:59 - Eredivisie CV
Foto: Pro Shots

[Update] Toon Gerbrands benoemd tot lid van raad van commissarissen van Eredivisie CV; image source: Pro Shots

Toon Gerbrands is kandidaat om toe te treden in de raad van commissarissen van de Eredivisie CV. Dat weet De Telegraaf te melden. Tussen PSV, Ajax, Feyenoord en AZ zou echter veel onderlinge verdeeldheid zijn. De vier clubs willen allemaal met een eigen directeur in het toezichtsorgaan van de ECV. Bedongen bij de overige clubs in de Eredivisie is dat twee afgevaardigden van de top vier in de rvc plaats gaan nemen. Afgesproken is dat Ajax en PSV een voordracht doen en dat Feyenoord en AZ dit zullen doen. Ajax heeft commercieel directeur Menno Geelen naar voren geschoven. De vier clubs hebben tot woensdag de tijd om tot een overeenkomst te komen.

De overige leden van de raad van commissarissen zijn wel al bekend. Martin van Geel (Willem II), Manfred Laros (Sparta), Marco Bogers (VVV-Venlo) en Thijs van Es (FC Utrecht) zullen toetreden tot de rvc van de Eredivisie CV. Op moment als alle leden bekend zijn, zal uit het zestal een voorzitter gekozen worden. PSV-directielid Peter Fossen behoorde afgelopen drie jaar tot de raad van commissarissen van de Eredivisie CV, maar de voltallige rvc stapte een week geleden op.

De bedoeling is dat de nieuwe rvc voor een jaar of langer actief zal zijn tot de ECV en de Eerste Divisie-clubs opgaan in één belangenorganisatie.

Update 25-11 13:59: Toon Gerbrands is benoemd in de nieuwe raad van commissarissen van de Eredivisie CV. Dat heeft de ECV zelf bekend gemaakt. Samen met Robert Eenhoorn (AZ), Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta Rotterdam), Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem II) maakt de algemeen directeur deel uit van de nieuwe rvc. Samen met ECV-directeur Jan de Jong zullen zij aan een plan werken om de Eredivisie verder te professionaliseren, de effectiviteit en daadkracht te vergroten en de besluitvorming te vergemakkelijken.

Ook zal worden onderzocht of de Eredivisie CV samen met de Coöperatie Eerste Divisie kan opgaan in één betaald voetbalorganisatie. Op moment als dit plan is uitgewerkt zullen de huidige leden aftreden en plaats maken voor een nieuwe raad van commisarissen.

Meer op Eredivisie CV
Tags

eredivisie rvc ecv gerbrands bogers feyenoord laros manfred sparta utrecht vvv aftreden belangenorganisatie besluitvorming commisarissen cooperatie daadkracht directielid eenhoorn effectiviteit fossen geelen geschoven jong professionaliseren stapte telegraaf toetreden toezichtsorgaan verdeeldheid vergemakkelijken voordracht zestal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
FC Lichtgewicht als ik zo de reeds bekende namen zie.
+1/-4

 
2 maanden geleden
FC Geen Idee als ik jouw reactie zo lees.

We hebben het hier over een RvC , geen beleidsmakers of -uitvoerders, enkel controleurs.
Wie zou je daar anders in willen? Hiddink, Van Gaal, Brands en Rijkaard? Helaas maar die kunnen niet eens, want die vertegenwoordigen geen club uit de eredivisie.
+6/-1

 
2 maanden geleden
Me dunkt dat dit een belangrijke functie is. Ik had er graag een paar zwaargewichten tussen gehad. In dat opzicht zou Gerbrands een goede aanvulling zijn.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Stuk voor stuk directieleden. Hoeveel "zwaarder" wil je het hebben?
Nogmaals... het gaat hier over een RvC. Al zou je Cruijff opgraven, hij gaat niet de dienst uitmaken of beleid voeren.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Ik vind dat je veels te makkelijk denkt over slechts een RVC. Me dunkt dat een dergelijk ‘committee’ behoorlijk wat verantwoordelijkheid draagt. Ze zitten er niet alleen voor de foto op de nieuwjaarsreceptie.
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Waar en wanneer heb ik mijn mening over de invulling van de RvC van de Eredivisie CV gegeven?
Mijn mening doet er ook helemaal niet toe. Feit is dat de RvC van de Eredivisie CV bestaat uit 6 directieleden van Eredivisie clubs, 2 van de 4 topclubs (PSV, Ajax, Feyenoord en AZ) + 4 van de overige clubs. Dat is niet mijn mening.
+2/-1

2 maanden geleden
Als PSV en Ajax er samen 1 moeten voorstellen, en logischerwijs willen ze allebei een eigen directeur, dan zit er niet veel anders op dan een muntje op te gooien.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Muntjes gooien, daar houdt Toon niet zo van ;) On-topic: als we willen dat het minder KNJB wordt, zal er toch iemand van ons moeten zitten.
+7/-0

2 maanden geleden
Zou Toon dan nog tijd hebben voor zijn laatste boek vögelvariationen ?
+2/-9

 
2 maanden geleden
Zooooo kinderachtig, om bij ieder bericht over Gerbrands te beginnen over zijn boekjes...
+11/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Een grapje tussendoor mag niet meer ? We zijn toch geen suffe vogels aan het worden mag ik hopen toch ;-) .
+1/-1

 
2 maanden geleden
Vertel mij dan eens Klompje wat we verder over deze man moeten schrijven hier? Dat het geweldig gaat bij PSV en dat we weer de voetbalhoofdstad van NL zijn? Nog niet eens december en we lopen al weer grandioos achter de feiten aan ondanks vele miljoenen die geïnvesteerd zijn. Maar schijnbaar is Toon Gerbrands heilig en moeten we god op de blote knieën bedanken dat Toon ons opperhoofd is.
+2/-8

 
2 maanden geleden
Dat zegt toch niemand? Als je kritiek niet verder komt dan "hij schrijft een boek, hahaha" dan ben je niet bezig met gefundeerde kritiek maar zeiken om het zeiken.
+9/-1

2 maanden geleden
Nou, da's simpel toch: laat AZ en Feyenoord kiezen tussen Geelen en Gerbrands, dan doen Ajax en PSV dat tussen de kandidaten van AZ en Feyenoord.
+2/-0

 
2 maanden geleden
AZ kiest Gerbrands en Feyenoord kiest Geelen. En dan?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan mogen ze nog een keer kiezen. Als het dan weer gelijk wordt, komen ze allebei in de rvc en valt hun eigen kandidaat af ;)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dan zit er maar één ding op: 9 rondes van 3 minuten ;)
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Eenhoorn is echt(!) een goede keus, een van de belangrijkste mensen verantwoordelijk voor de goede prestaties van AZ de laatste jaren. (tzt wellicht een prima opvolger van Gerbrands hier)
+2/-1

 
2 maanden geleden
Wat dacht je van ene Marcel Brands die in Alkmaar en vervolgens Eindhoven een geraamte waar je u tegen zegt heeft neergezet?
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dat heeft niets met Brands te maken hij is al 10jaar geleden vertrokken.
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Me dunkt dat de infrastructuur van de jeugd na een dergelijke periode nog steeds op haar pilaren staat als deze goed zijn. Dat gaat bij PSV ook gebeuren. Dergelijk grote investeringen worden gedaan voor de lange termijn in veelal langdurige projecten.
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Brands heeft een bijdrage aangeleverd net als een aantal anderen bij PSV en AZ. Bij AZ bv doet Max Huiberts ook uitstekend werk de laatste jaren. De allergrootste bijdrage heeft Scheringa geleverd als je ver in het verleden wil kijken.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Kan mij niet voorstellen dat men dat pikt in A'dam. Geen Ajacied benoemd.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Omdat?
Ik denk dat het ze helemaal niks kan schelen. Nogmaals... het gaat hier over de RvC, niet de directie.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat is niet helemaal waar. Ze hebben de leiding in de sollicitatie, dat wel.

Daarbij is er al een directeur en is de nu gekozen RvC een tijdelijke, wegens het opstappen van de vorige.
+1/-0

 
2 maanden geleden
In de eerste regel zeg je dat het niet waar is, en in de tweede regel zeg je dat het wel waar is. Het is zelfs bij wet vastgelegd, in het burgerlijk wetboek. De RvC is net zo tijdelijk, als jij en ik op deze aardkloot, maar in dit geval voor minstens een jaar.

In een eerdere reactie op @Tony, zeg jij dat de RvC slechts controleurs zijn, dit klopt niet, de controleurs zitten meestal is de RvT. RvC dient o.a. als klankbord voor de directie, en geven gevraagd of ongevraagd advies, al is dit advies meestal strategisch.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Er is een verschil tussen leidend en beslissend.
open/sluit de onderstaande quote:

De Raad van Commissarissen heeft de leiding in sollicitatieprocedure. Zij wordt daarin ondersteund door een afvaardiging van de Clubs bestaande uit twee personen en Jan Rapmund van het bureau TEN.De voordracht van de RvC aan de Vergadering van Vennoten is bindend (tenzij 2/3 van de Vennoten niet met het voorstel instemt).https://eredivisie.nl/Portals/0/Docs/ECV%20cv%20AD.pdflinkDaarbij had ik begrepen dat de RvC die nu gekozen is een tijdelijk is, die de tijd van de opgestapte RcV opvult en dat er daarna weer een nieuwe RvC zou komen. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/26/eredivisie-tijdelijke-raad-van-commissarissen-voor-eredivisie-cv-a4021508link

Aangaande mijn reactie op Tony had ik inderdaad beter toezichthoudend met adviserende rol, dan controlerend kunnen zeggen. Verhaal blijft hetzelfde... De RvC is niet de directie.

open/sluit de onderstaande quote:

De Algemeen Directeur (AD) is eindverantwoordelijk voor de visie, strategie, de uitvoering daarvan en het aansturen van de organisatie. Hij legt daarover verantwoording af aan de Raad van Commissarissenen de vergadering van Vennoten.https://eredivisie.nl/Portals/0/Docs/ECV%20cv%20AD.pdflink

+1/-1

2 maanden geleden
Mooi gefeliciteerd en op deze manier het belang van psv in de gaten houden ...
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.905 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

avondklok basarnhem besmettingen bok boscagli dumfries emmen feyenoord gakpo geblesseerden ginkel gommers gotze halftamme ihattaren madueke malen maurice mauro roger rosario sangare schmidt sir skipper sparta tinus uitgevoerd zahavi zoveelste