Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in Europa League tegen Olympiakos

14 december 2020 13:15
Foto: Pro Shots

PSV in Europa League tegen Olympiakos; image source: Pro Shots

PSV zal het in de Europa League moeten opnemen tegen Olympiakos. Dat bleek maandag uit de loting van de UEFA. Op donderdag 18 februari vindt de heenwedstrijd plaats, terwijl op donderdag 25 februari de return in het Philips Stadion staat gepland. Het zal direct een weerzien worden met Bruma, aangezien de Portugees op huurbasis speelt voor de koploper van Griekenland.

Nog nooit speelde PSV een officieel duel tegen Olympiakos. Wel speelde het twee jaar geleden tegen de Grieken in de voorbereiding op het seizoen. PSV was toen met 4-0 te sterk. In totaal trof PSV zeven keer eerder een Griekse opponent, waarvan PAOK dit seizoen in de groepsfase van de Europa League de laatste was.

In de eigen competitie staat Olympiakos dus aan kop. Na tien wedstrijden heeft het maar liefst 28 punten behaald. De Grieken werden derde in de groepsfase van de Champions League in een poule met Manchester City, Porto en Olympique Marseille. In de voorronde van de Champions League had het nog gewonnen van Omonia Nicosia.




Tags

olympiakos grieken bruma griekenland heenwedstrijd marseille nicosia omonia opponent paok porto portugees uefa voorronde weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Prima! Had veel erger gekund.
Op naar Bruma en de volgende ronde!
+1/-1

3 jaar geleden
Moet te doen zijn ,ronde veder is weer kassa...
+1/-1

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Mwah dit is gelijkwaardig denk ik. We zullen echt wat erbij moeten halen. Maar ik vertrouw in de scouting die laatste 5 jaar toch wel wat moeten hebben gedaan zodat we in de winter 2 sterke verrassingen kunnen verwelkomen.
+1/-1

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Wel eens. Er moeten echt 2 sterkhouders bij van de winter... Hopelijk hebben de scouts en jdj hun werk gedaan afgelopen jaren en kunnen we nu komende winter 2 toppers halen die relatief onbekend zijn.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Je hebt het de laatste dagen in elk topic over 2 aankopen, en dan ook nog sterkhouders, die PSV in de winterstop even moeten halen, maar we zitten nu al met een selectie van 27 spelers (27? Hoor ik je vragen. Ja, 27! https://www.psv.nl/psv/team/overzicht.htmlink ) en financieel gaat het ook nog steeds niet lekker door de coronamaatregelen.
Het lijkt me verstandig om eerst eens wat spelers te verkopen, voordat we de selectie nog meer uitbreiden. Een of twee, direct inzetbare, huurspelers kan ik me wel wat bij voorstellen met alle blessures momenteel.
+2/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Ja tuurlijk je verhaal klopt. Er kan ook iets worden verhuurd. We gaan het zien. Spannende tijden weer komende weken en maand is cruciaal!
+1/-1

3 jaar geleden
Beter dan Lille. Die werden als enalaatste getrokken uit de pot met niet geplaatste teams en toen was al duidelijk dat die of tegen 020 of tegen ons moesten. Ik was blij dat wij dat niet werden. Lijkt me toch iets lastiger....
+8/-0

 
3 jaar geleden
Haha ik dacht even dat je zei dat ze (Olympiakos) beter zijn dan Lille. Moest toch even verder lezen :-) Maar idd, niet de meest gunstige maar zeker ook geen verkeerde loting.
+1/-0

3 jaar geleden
Normaal een hele sterke club uit Griekenland waar we uit altijd heel veel moeite mee hebben. Maar dit seizoen vielen ze heel erg tegen in de CL, volgens mij maar 3 puntjes. Dat moet te doen zijn!
+3/-0

3 jaar geleden
Het kon erger (zie Ajax), maar van de 15 mogelijke tegenstanders waren er toch ook wel een stuk of 10 duidelijk minder dus geen goede loting.
+2/-0

3 jaar geleden
Valt mij niks mee. Lastige tegenstander. Staan dik bovenaan in Griekenland.
+1/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Dat valt toch wel mee. Op 2 punten van PAOK.
+2/-0

 
3 jaar geleden
4. En een wedstrijd minder. Hebben 1 gelijk, verder alles gewonnen.
Ik zeg niet dat we ze niet kunnen hebben, maar was verrast over de positieve reacties hierboven.
+1/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Eens. Gewoon wel zware pot indd.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik denk niet dat wij in de positie zijn om ook maar een team te onderschatten, maar we kunnen toch wel stellen dat er een aantal veel sterkere tegenstanders in de koker zaten voor ons.

Bruma goed dekken en ik zeg dat we een rondje verder moeten kunnen komen!
+1/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Die is al hele seizoen geblesseerd... Anyways zou hem gewoon vrij laten.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hahaha ja Valentijn Driessen, gewoon vrij laten staan, kan er toch niks van :-)
+2/-0

3 jaar geleden
Tering hé, dat duurde ff zeg, beide Nederlandse clubs bleven over, PSV als allerlaatste! Apart hoor, hahaha.

Prima Ajax tegen Lille en PSV tegen Olympiakos. Mooi verdeeld. Met Lille had ik toch weer het (momenteel, zelfs tegen die tijd tevergeefse) gevoel van erbij willen zijn gehad. Lekker. Dik tevreden!
+1/-0

 
Paulinho01 (geschorst)
3 jaar geleden
Gelukkig niet Lille. Echter deze Griekse tegenstander is ook erg zwaar!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wel mooie herinnering aan Lille, hahaha, traangas happen in 2011! ;-)
+5/-0

 
3 jaar geleden
Daar kan ik me ook nog wel vaag iets van herinneren. Het was opeens blauw om me heen...was chaotisch maar leuk dagje daar!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zeker, zeker, ik moest bij stadion mijn Bic(?) pen inleveren, maar mocht de dop houden... tja, gelukkig mooi afgestraft: van 2-0 in no time naar 2-2 en thuis 3-1!

Overigens, bedenk ik mij net, ben ik ruim 2 jaar geleden nog bij PSV-Olympiakos geweest, 's zomers tijdens de voorbereiding, in Uden, 4-0... zal ditmaal wellicht niet zo gemakkelijk worden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Haha. Ja daar was ik bij, zoals wel vaak destijds.
Leuk sfeertje, tot er wat te veel flesjes kapot geworpen werden op een hoopje.
In de metro gepusht door de politie.
Kotsen van het traangas.
Sjonge sjonge.
+1/-0

3 jaar geleden
Tja als we hier gaan mekkeren dat we geen Molde hebben geloot, hou dan alsjeblieft op met de aspiraties van psv in Europa. Dis is een prima loting, zeker vanwege het ontbreken van publiek.

PSV heeft een grotere mw dan Olympiacos en normaal gesproken betere spelers op het veld staan. Het publiek/de heksenketel is er nu niet. De kansen schat ik toch in op 55/45 psv en doe dit ook met die van Ajax.

Die wel zwaarder hebben geloot, maar op dit moment ook makkelijker spelen dan wij.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad, want als je al niet door kan gaan tegen Olympiakos is het niet erg om er direct uit te liggen. Je gaat dan toch geen potten breken in deze competitie!
+2/-0

3 jaar geleden
Wij zijn niet bang want Bruna is erbij
+4/-1

 
3 jaar geleden
Dat is maar al te waar, hahaha, zal je net zien dat uitgerekend dan..... nèhhh.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Die gast kan er echt helemaal niks van. Als we daar als Pressing Sport Verein bang voor moeten zijn. 💪🏻💪🏻💪🏻🍾
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ik was in Basel en toen dacht ik even van "nou...", maar die kopbal bleek een zeldzame stuiptrekking.
+1/-0

3 jaar geleden
Op donderdag: PSV-Olympiakos en Ajax-Lille en op zondag: PSV-Ajax....conclusie PSV een ronde verder en Ajax komt met een enorme dip naar Eindhoven.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nou maar hopen dat PSV in het voorprogramma zit en Ajax er na een slopende verlenging met strafschoppen uitvliegt.
+2/-0

3 jaar geleden
Mooie loting. Hier moeten zeker kansen liggen voor PSV, al zal het zeker geen makkie worden. Het had een stuk slechter uit kunnen pakken. Heb wel zin in deze potjes.
+1/-0

3 jaar geleden
De wedstrijden van PSV na de vier (mogelijke) Europa League-wedstrijden:

PSV - Vitesse
PSV - Ajax
PSV - Feyenoord
AZ - PSV

Da's lekker
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ik zag het ook inderdaad. Hoezo plannen ze die topwedstrijden in een Europese week? Als je Europees voetbal wilt promoten lijkt me dat niet de meest logische gang van zaken. AZ en Feyenoord worden dan beloond voor het falen van afgelopen week. Ajax heeft het overigens een stuk beter getroffen met wedstrijden tegen Sparta, PEC Zwolle en ADO na hun Europese avontuur op donderdag.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Da's toch logisch dat dit gebeurt als je alle topwedstrijden naar de tweede helft van het seizoen verplaatst?

Je kunt niet altijd na een Europese wedstrijd tegen RKC of ADO spelen natuurlijk.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Waarom denk je dat?
Omdat de KNVB best wel een beetje partijdig is.

En aan Toon om in te grijpen
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zo wordt er al jaren gepland. Na een Europese wedstrijd krijgen wij meestal een lastige uitwedstrijd of sterke tegenstander. Je zou haast denken....
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat gek dat me dit niks verbaast. Maar dit is natuurlijk geen toeval en pure competitievervalsing. Ze hebben in Amsterdam wel eens een grote bek over calimero gedrag, ik mag wantrouwend zijn maar dit is geen toeval. En calimero gedrag is geen calimero gedrag als er op deze manier wordt omgegaan met speelschema's van potentiele kampioenen.

Sterker nog in vind het behoorlijk triest en ziek. Want iedereen roept maar hoe belangrijk het is voor de Nederlandse clubs om te presteren in Europa en wij worden, bewust benadeeld.

TOON JE HEBT NU EEN POSITIE, GRIJP IN.
Kaart dit duidelijk aan en ik ben gewoon erg benieuwd wie dit geweldige concept heeft bedacht. Eruit flikkeren, trieste tyf randstad.
Daarom krijgen en hebben mensen een hekel aan Ajax

GRIJP IN.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Wij krijgen Ajax-thuis na een Europa wedstrijd. Zij krijgen PSV-uit na een Europese wedstrijd. Wie heeft er dan een moeilijker programma?

Zeiken om te zeiken dit.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja, het is wat. Spelen in een leeg stadion. Die Amsterdammers zullen niet slapen van al die spreekkoren..

Al vergeten dat er helemaal niks in het stadion zal zitten?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat is toch een compleet andere discussie. Het lijkt wel of je bang bent voor Ajax.

Ook ik vind het raar dat ze alle topwedstrijden tussen Europese wedstrijden in plannen vanwege de waarde en belasting van deze wedstrijden én de Europese wedstrijden. Maar dit is ook geen voordeel voor Ajax.
Dit is door hun wanprestaties hooguit een voordeel voor Feyenoord en AZ die nu uit kunnen rusten tussen de topwedstrijden in.

Dus wat is je punt? Wat zijn je argumenten?
+1/-0

3 jaar geleden
Het valt of staat met 90 of weer 45 minuten "vollgas" spelen. Als ik terugdenk aan de uitwedstrijd tegen PAOK (tweede helft) dan word ik er niet geruster op...
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
In februari is PSV een ander team dan nu. Ik verwacht dat er dan een stuk meer structuur in het spel gaat komen. PSV heeft in de opbouw een heel rare 'tussen-maand' gehad met steeds andere spelers en ik vind dat er wel steeds meer structuur in het spel van PSV komt. Al gaat het wel met golfbewegingen.
Bruggink had gisteren een goede analyse waarbij hij liet zien dat de voorhoede spelers altijd naar voren rennen, maar het middenveld soms niet mee doet. Dan worden de gaten opeens heel groot en kan de tegenstander er zo een paas doorheen geven. Dat moet nog goed op elkaar worden afgestemd.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Precies wat ik betoogde gisteren @wouterik, mee eens. Met dat verschil dat sommige middenvelders soms ook juist te diep meelopen. Je ziet ook vaak dat de verdedigers op dat moment op één lijn staan, terwijl 'gestaffeld' , ivm veldbezetting, mij dan beter lijkt.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klopt, in de eerste helft zie je vaak dat het team bij elkaar blijft, en het team een eenheid blijft bij het drukzetten,
Na een minuut of 50 á 60 heeft niet iedereen de energie meer om het plan uit te voeren, en dan valt het wat uit elkaar. Daarom hamert Schmidt ook zo op die fitheid.
Wat me wel verbaasde is dat ik de laatste 10 minuten tegen Utrecht bijna een soort paniek zag. De trainer moet goed als een groep verdedigen nog wel op orde krijgen.
Ik zie wel groei na de 'tussen-maand' met steeds een ander elftal. Het is in ieder geval veel leuker om naar te kijken.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Gezien het lijstje van mogelijke tegenstanders hebben we niet zeer gunstig geloot. Het had zwaarder maar ook veel lichter gekund (op papier allemaal uiteraard). De lijn zal verder omhoog moeten de komende tijd om niet wakker te hoeven liggen van Olympiakos.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik zie dat Bruma daar dusver 4 potjes mocht meedoen. En als je goed luistert, hoor je ze in Leipzig nog steeds lachen dat ze daar ooit 15 miljoen voor mochten beuren.
+2/-0

3 jaar geleden
Achteraf bezien helemaal mooi dat we groepswinnaar zijn geworden (los van de centen).
Tweede in de poule en we hadden tegen Napoli gemoeten...
+1/-0

3 jaar geleden
Erg goed team, dat zal nog een hele dobber worden om daar van te winnen.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik hoop dat Bruma basis is, spelen we in ieder geval tegen 10 man.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zie goede kansen op de volgende ronde, mits we alleen 2x een eerste helft hoeven spelen.
+2/-0

3 jaar geleden
Doen we in februari gewoon vier keer een 1e helft,komt het zeker goed.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage