Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mario Götze en Cody Gakpo lijken ook bekerwedstrijd tegen Ajax te moeten missen'

5 februari 2021 11:34
Foto: Pro Shots

"Mario Götze en Cody Gakpo lijken ook bekerwedstrijd tegen Ajax te moeten missen"; image source: Pro Shots

Roger Schmidt verwacht dat hij in de bekerwedstrijd tegen Ajax nog niet kan beschikken over Mario Götze. Dat gaf hij aan op de persconferentie van vrijdag. "Honderd procent zeker is het niet, maar ik verwacht niet dat hij woensdag kan spelen", aldus Schmidt. "Hij is op de goede weg, maar traint nog altijd individueel. Na een blessure van vier weken moet je ook een paar keer met de groep trainen voordat je inzetbaar bent tijdens de wedstrijden. Misschien is hij woensdag wel fit, maar zonder groepstraining is het niet slim om te spelen."

Ook Cody Gakpo lijkt dan nog niet inzetbaar te zijn. "Er is nog wel een kleine kans, maar ook hij zal waarschijnlijk niet inzetbaar zijn", zo gaf hij aan.




Tags

cody gakpo gotze schmidt groepstraining roger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Wat mankeert Mario eigenlijk? Kan me niet herinneren dat hij met een zesdubbele beenbreuk in het ziekenhuis heeft gelegen...pffff....
+1/-1

3 jaar geleden
Wat een domme pech heeft PSV toch vaak met blessures...
+2/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat moet PSV nu eigenlijk met Mario Götze. Wat waren we er allemaal blij mee maar nu we hem zo hard nodig hebben is hij niet fit. Dit wordt niks meer. Sorry maar Götze is gewoon niet fit. Hij is alleen een grote naam. Heel erg jammer voor hem en voor PSV. Dit is weg gegooid geld...
+3/-4

 
3 jaar geleden
Jaja, waan-van-de-dagdoko,
Als hij speelt is hij natuurlijk geweldig, mag hij ook een blessure hebben nadat hij in de vorige seizoenen wat minder wedstrijden heeft gespeeld? Als PSV moet je lekker blij zijn dat een WK-winnaar bij je wil komen spelen, en het prima doet, als hij speelt.
Het seizoen is nog niet voorbij, we kunnen nog kampioen worden, en met Mario wordt die kans groter, zeker na vandaag nu Onana onverwacht ineens wegvalt bij onze "vrienden".
+2/-0

3 jaar geleden
Hopelijk speelt Gotze het laatste kwartaal van het seizoen zodanig goed dat we er een miljoen of 8 voor vangen. Die jongen speelt al jaren structureel te weinig wedstrijden. Doorselecteren John, gaat hem helaas niet meet worden.
+2/-3

3 jaar geleden
Nauwelijks nog serieus te nemen.
+2/-2

3 jaar geleden
Gakpo nog steeds out. Bedankt voor het lekker losjes fluiten en alles laten doorvoetballen, knuppel Nijhuis.

Achja, het kan altijd erger. Een jaar geschorst worden omdat je aan de dope zit bv. Of een te dure spits vergeten in te schrijven.
+12/-0

 
3 jaar geleden
Het vervelende is dat de tweede keus daar hier gewoon eerste keus zou zijn.
+1/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Een 35 jarige Stekelenburg die al jaren niet gekeept heeft, beter dan die van ons? Of gaan ze die grabbelaar van Emmen erin zetten.

1 ding is zeker. Onana heeft al 9 punten gepakt voor hun team dit jaar die ze verloren hadden moeten hebben. En die sterkhouder is weg. Maar wij hebben er idd hier ook 1 die punten kost ipv pakt. Ik denk alleen wel dat ie beter is dan die gepensioneerde daar.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat op die positie de tweede keus bij ons idd ook sterker is. Maar ik doelde idd meer op de veldspelers. Deze schorsing is zeker niet ongunstig, maar gezien ons beschikbare spelersmateriaal en de grote achterstand zal het waarschijnlijk geen verschil meer maken.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mwah, welke 2e keus daar zou dan basisspeler bij ons zijn? Labyad? Klaiber? Brobbey? De enige die misschien een beetje in de buurt komt is Martinez, maar dat is dan ook echt de enige. Voor de rest vind ik wel dat hun 2e keus beter is dan die van ons, maar het zou mij ook echt verbazen als ze Februari ongeschonden door zouden komen als bv Tadic en Blind er een maandje uit zouden liggen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Blind is de belangrijkste speler van ajax. Zonder hem komt ajax in de problemen.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Als ik naar pagina 819 teletext kijk krijg ik spontaan slechte zin. En dat al enkele jaren op rij. Die hebben ervaren spelers die de boel op sleeptouw nemen itt die zwak, ziek en misselijken bij ons
+1/-0

3 jaar geleden
Gotze kan je voor dit seizoen wel weer afschrijven. Evenals dit gehle seizoen trouwens.
+4/-5

3 jaar geleden
Dezelfde afwezigen = hetzelfde gebrek aan kwaliteit.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Gebrek aan rust in het team (en aan de bal) ook. En gebrek aan creativiteit. Götze, Gakpo en zelfs Madueke worden écht gemist.
+2/-0

3 jaar geleden
pffffffff, wat zit het toch enorm tegen. Twente wordt al heel moeilijk op deze manier, Ajax uit kunnen we ook wel schriftelijk afdoen, scheelt waarschijnlijk weer een extra blessure. Wat een jaar, wat een jaar. Hier doe je gewoon weinig aan. We komen 6 spelers van het vereiste minimale niveau te kort dit jaar.
+1/-0

3 jaar geleden
Lekker dit weer. Ik denk dat we over de blessure van Götze in het duister tasten. De blessure van Gapko werd in eerste instantie veroorzaakt doordat Anthony op de enkel van Gapko ging staan en verergert toen Gapko in de sneeuwwedstrijd tegen Sparta het veld uit werd getrapt. PSV zit al weken op de blaren omdat Gapko niet kan spelen en de daders voetballen vrolijk verder omdat scheidsrechters en var het niet nodig vonden om de overtredingen te bestraffen met geel of rood (zijn de overtredingen überhaupt bestraft?).
+2/-0

3 jaar geleden
Laten we met Mario maar ophouden was effe leuk kost ook wat maar we hebben er veder weinig aan...
+2/-4

3 jaar geleden (gewijzigd)
Gotze moet je, net als Van Ginkel, niet laten jagen.
20 meter sprint naar rechts... NOODSTOP... 30 meter sprint naar links... NOODSTOP... 20 meter sprint naar voren... NOODSTOP.. enz. Tussendoor een paar keer uit balans worden geduwd door de tegenstanders et voila.

Dat is vragen om blessures bij deze blessuregevoelige spelers.
+1/-0

3 jaar geleden
Götze heeft, tot zijn blessure aan het begin van de maand 8 competitiewedstrijden en 4 Europa League wedstrijden gespeeld (12x basis). Op het moment dat hij geblesseerd afhaakte, hadden we 14 competitiewedstrijden gespeeld waarbij Götze bij de 1e 4 wedstrijden niet eens speelgerechtigd was.

Oftewel hij heeft 2 EL-potjes en 2 Eredvisie-potjes gemist. En in bijna alle wedstrijden waarin hij speelde, was hij onze beste man.

Hoe kun je nou roepen dat het niks gaat worden? Ja, het is heel erg zuur dat hij nu in een cruciale maand afwezig is. Maar daarvoor heeft hij mij absoluut als meerwaarde overtuigd. Ik kijk uit naar de dag dat hij weer in het team staat, want wat de back-ups Thomas en Mauro presteren is werkelijk om te janken.
+11/-0

 
3 jaar geleden
Omdat die jongen al jaren Max 25 wedstrijden per jaar speelt
+2/-3

 
3 jaar geleden
Je hetze tegen hem begint best sneue vormen aan te nemen tegenwoordig. Maar zorg dan tenminste niet dat je met onzin aan komt zetten. Zowel in het seizoen 2017/18 als 2019/20 kwam hij tot meer dan 30 wedstrijden. In zijn laatste seizoen in Dortmund had hij zelfs helemaal geen blessures, maar werd hij simpelweg niet gebruikt.

Maar het is wel leuk van je geprobeerd.
+8/-1

 
3 jaar geleden
Heeft helemaal niets met een hetze te maken, die jongen kan heel goed ballen als hij fit is. Je moet voor de gein is naar het aantal minuten per wedstrijd kijken in de seizoenen die je noemt en dan de andere jaren er eens bij pakken. Seizoen 19/20: 514 minuten in 15 gespeelde competitiewedstrijden, 72' in 4 CL wedstrijden en 23 minuten in 2 bekerwestrijden. In 18/19: 1675 minuten in 26 competitiewedstrijden, 437 minuten in 6 CL wedstrijden en 154 minuten in 2 bekerpotjes. In 17/18: 1607 minuten in 23 competitiewedstrijden, 370 minuten in 5 CL wedstrijden. De volgende link is makkelijk: https://www.transfermarkt.nl/mario-gotze/leistungsdatendetails/spieler/74842/plus/1?saison=2016&verein=16&liga=&wettbewerb=&pos=&trainer_id=link

Ik blijf erbij dat die jongen de laatste jaren structureel veels te weinig speelt. Niets meer en niets minder.
+4/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt helemaal...een fitte Gotze in vorm was onhaalbaar geweest.
Is gewoon een buitenkansje geweest met het risiko of het goed zou uitpakken en zelfde met Marco v Ginkel.
Op die positie had Psv op save moeten spelen ,want dat is het gemis nu..een goede middenvelder.
Ihatarren laat tot nu toe ook weinig tot niks zien.
Guti,Thomas en Mauro zijn te licht en Fein rent niet genoeg achter een speler aan volgens Herr Roger.
+2/-1

 
Kleine1 (geschorst)
3 jaar geleden
Fein rent niet ... maar ik kan me niet voorstellen dat hij nog zachter loopt dan mevr. Rosario .. want dan zou hij echt wandelen!!

Het is mij echt een raadsel waar Roger zijn keuzes op baseert ....
+2/-6

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Valide punt Tony. Echter, dat wist PSV ook toen hij aangetrokken werd. En ik ben het met Bas eens dat hij in de wedstrijden die hij speelde voor de winterstop een absolute meerwaarde was. Zeker wanneer je nu ziet wat er op zijn plek speelt. Das armoe troef. Wat ik met jou eens ben, dat je meerwaarde ook afzet op een heel seizoen, zeker wanneer hij de cruciale wedstrijden mist.
+1/-0

3 jaar geleden
Haal in het vervolg gewoon een fitte speler die er staat.. Met.alle respect. Ongeacht de naam . Dit kost je ook 2 plekjes in de selectie (incl v ginkel)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Alsof dit te voorzien is. En wat hebben we aan een extra Thomas? Dit soort spelers maakt normaal gesproken het verschil en moet je koesteren. Zeker omdat de jonge talenten heel veel kunnen leren van een speler die op een niveau heeft gespeeld waar maar een enkeling van deze selectie ooit in de buurt zal kunnen komen. Het probleem is eerder dat er veel te veel spelers rondlopen die het gewenste niveau voor PSV 1 gewoon simpelweg niet hebben en de 35 miljoen van vorig jaar is verhuurd of op de bank zit. Feitelijk heeft die geldverkwisting het vorige seizoen verkloot en zitten we nu weer in de ellende door gebrek aan kwaliteit. Laten we eerst die oorzaak maar eens wegnemen. Jong ook voor de zoveelste keer weer keihard op zijn kloten gehad dit seizoen. Er staan twee PSV onwaardige selecties op dit moment en dat ligt niet aan de centen die er de afgelopen jaren beschikbaar zijn geweest.
+1/-0

3 jaar geleden
Nu nog even uit de beker en de EL geflikkerd worden en dan kunnen we daarna misschien een keer met de sterkste opstelling spelen. Kunnen we toch misschien de tweede plaats vasthouden.
+2/-1

3 jaar geleden
Wedstrijd zal toch wel afgelast worden met de verwachte sneeuw doe gaat vallen.....
+1/-0

3 jaar geleden
Ach ja toch lekker verdienen, miljoen of 4 gok ik. De helft gespeeld straks.

Voetbal is toch al helemaal ziek.
Spelers die de helft geblesseerd zijn, zouden ze op het moment ze 1/3 of meer van de wedstrijden geblesseerd zijn niet moeten uitbetalen.
Speler die niet kan omgaan met zijn lichaam, wordt als het ware beloond om paar maanden tonnen te verdienen

Het is te makkelijk om alles te gooien op pech.
Bij Madueke zag je gewoon dat hij onrustig was die wedstrijd, wilde heel graag belangrijk zijn en zie je zoiets geks gebeuren.

Er klopt een hoop niet aan dit elftal. Teamspirit is matig, om hoog gevallen spelers die denken dat ze erg goed zijn. Zie Iha en Malen. Of die zure Zahavi. Allemaal met zo'n gezicht van we zijn heel goed, maar het licht niet aan ons dat we van Feyenoord verliezen.

Mis ook absoluut het trots zijn dat spelers een psv shirt mogen dragen. Denk aan Luuk de Jong, v Bommel, Cocu. Spelers die hielden van deze club.

De coach zal komende zomer meer oog hebben om de teamspirit en drive te verbeteren en er een eenheid van te maken.

Maargoed met einzelgangers als Zahavi wordt dat dus sowieso niks.

Dus ben niet al te positief gestemd

Maar moet zeggen dat ik langzaam aan het afhaken ben. Word alleen maar chagrijnig om dat enge fox aan te zetten. Mocht het nog eens spannend worden, krijgt 020 toch wel een paar goaltjes cadeau.

Maak me er allemaal niet zo druk om
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage