Transparent
Inloggen
Sluiten

Mediaoverzicht over Ihattaren: geen topsportmentaliteit

1 maart 2021 09:24 - ED
Foto: Pro Shots

Mediaoverzicht over Ihattaren: geen topsportmentaliteit; image source: Pro Shots

Diverse media wijden vandaag uit over het conflict tussen PSV en Mohamed Ihattaren. De 19-jarige middenvelder werd buiten de selectie van de wedstrijd tegen Ajax gehouden en het zal bij woorde van trainer Roger Schmidt aan hemzelf liggen of hij nog zal spelen voor de Eindhovenaren: "het is geen eenrichtingsverkeer". Het Eindhovens Dagblad kiest de insteek dat PSV vergevingsgezind is en een oplossing zoekt, alvorens hem op de transferlijst te zetten voor komende zomer. Ihattaren heeft nog een contract tot medio 2022.

Het Algemeen Dagblad geeft een opsomming van incidenten waarmee de middenvelder zichzelf onmogelijk maakte binnen de selectie en de club. De rode draad is dat de topsportmentaliteit ontbreekt. Over de cruciale wedstrijd tegen Olympiakos: "Met opzet heel lang doen over omkleden. Negatief zijn richting medespelers. Net doen of je niet het veld op wil om je net als de rest voor te bereiden." En verder somt de krant op: "Ruzie op de training, opdrachten niet uitvoeren, niet op komen dagen bij sponsoractiviteiten, al meerdere keren te zwaar bij wegingen. Kort gezegd is het gebrek aan topsportmentaliteit Ihattaren aan het opbreken."

De Telegraaf laat namens Ihattaren een tegengeluid horen en laat zaakwaarnemer Mino Raiola aan het woord, die beweert gehoord te hebben dat het besluit van de club niet door de spelersgroep wordt gedragen. Hij legt de schuld bij trainer Roger Schmidt.

Meer op ED
Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren topsportmentaliteit mediaoverzicht roger schmidt olympiakos opsomming raiola sponsoractiviteiten tegengeluid telegraaf transferlijst vergevingsgezind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Het is weer hetzelfde liedje , het lijkt er op dat hij een breuk aan het forceren is.
+2/-0

2 maanden geleden
Nog maar 10 wedstrijdjes, en op dit moment hebben we hem niet nodig, laat staan als Noni en Cody weer terug zijn en MvG meer kan spelen. We hebben ook nog maar één doordeweekse wedstrijd te gaan, maar dat is al de laatste speelweek.

Laat hem lekker op de tribune zitten en hopelijk krijgen we daarna wat hulp en geld van Ajax. Dan kan hij wat wedstrijdjes met Labyad herinneringen ophalen over hoe het was om mee te spelen.

De houding van Raiola is wel lichtelijk zorgwekkend, met het oog op andere spelers in zijn portefeuille.
+3/-0

2 maanden geleden
Het jammere voor Mo is dat de argumenten "tegen" Mo allemaal inhoudelijke argumenten zijn die inderdaad laten zien dat er geen sprake is van de benodigde topsportmentaliteit, en dat het argument "voor" (uitgesproken door Raiola) enkel op de boodschapper gericht is en niet op de inhoud.

Overigens vind ik dat Raiola best een punt heeft. Ik kan me niet voorstellen dat de spelersgroep onderdeel is geweest van deze maatregelen / statement. Als je als club (directie en/of technische staf) een disciplinaire maatregel neemt, prima en terecht. Maar het klinkt nu alsof de spelersgroep met zijn allen dezelfde mening vertegenwoordigt, en dat lijkt me onmogelijk.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Dit statement is niet geaccordeerd door de trainer noch door de spelersgroep! Schmidt had na de wedstrijd het statement nog niet eens gelezen!! In het statement staat wel dat alle lagen van psv dus ook spelersgroep en trainer er alles aan gedaan hebben om hem te helpen. Dat is iets heel anders.
+4/-0

2 maanden geleden
We kunnen met zijn allen zoveel theorieen erop los laten, maar door alle omstandigheden doorgeslagen lijkt mij het meest geschikte, alhoewel ik persoonlijk al dat toegedichte grote talent er nooit never in heb kunnen zien, iemand poste ergens dat Dirkse en nog een "kenner" na het zien van twee buitenkantvoetpasses van Ihataren hem tot toptallent hadden gebombaardeert ( meld je maar), zo zie ik het ook, Natuurlijk kan hij groeien tot een goede voetballer, maar mijns inziens niet meer dan dat, zal niet gaan behoren tot een der grootsten.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Eigenlijk is het onthutsend dat Mo op n leeftijd waar dat absoluut moet gebeuren, geen progressie heeft gemaakt. Vrees dat het niets wordt, en Raiola doet daarvoor n aardig duit in het zakje. Alleen maar verliezers, in- en intriest.
+1/-0

2 maanden geleden
Ben benieuwd of er nog steeds gasten hier blijven die zeggen dat het allemaal de schuld is van Schmidt en/of Gerbrands/De Jong...
+6/-0

 
2 maanden geleden
Teleriool misbruikt Mo om Schmidt te beschadigen. Dat is dus de ware aard van de teleriool, vanavond zal die idioot derkse "die Duitser" ook nog even mangelen. Hoe duidelijk wil je het hebben: "Schmidt moet weg, hij hoort niet bij ons"
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ja dat mangelen kan je gerust aan Johan Mengele overlaten, triest figuur dat mensch!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Idd. een sneu persoon om al jaren over de rug van andere mensen een leuk salaris op te strijken. Die man heeft het dus vaak over principes, tis gewoon lachwekkend en triest tegelijk.
+1/-0

2 maanden geleden
Raiola hangt nu de Willem Engel uit. De boodschap van PSV is de waarheid en overduidelijk. Raiola betrapt PSV op een vormfout en gaat daar op inzoomen. Heel slim, want hij ziet zijn geld verdampen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Een boodschap vanuit PSV is ook een heel zwaar middel en serieus te nemen. Als het zo is dat heel PSV aan de leiband van Schmidt loopt zoals Raiola doet voorkomen zou dat heel erg zorgelijk zijn, maar dat kan ik mij niet voorstellen.
+1/-0

2 maanden geleden
De macht van de voetbalmakelaars is veel te groot in voetballand.Er worden door deze handelaars miljoenen aan het voetbal onttrokken.Als Raiola ook nog de Telegraaf tot zijn spreekbuis mag rekenen dan weet je hoe groot zijn invloed is.Ihattaren is aan het eind van het seizoen weg en PSV vangt er waarschijnlijk niet de hoofdprijs voor.Mo eindigt waarschijnlijk net zoals Lammers bij Bergamo op de bank bij zijn eventueel nieuwe club.Met dank aan de zaakwaarnemers.
+2/-0

2 maanden geleden
Het ergste is in dit geval de media, en nu heeft iedereen een mening, de zogenaamde analisten, Valentijn Driessen etc weten allemaal wat er speelt, psv had dit gewoon binnenskamers moeten houden en een leugentje voor bestwil moeten gebruiken, Raiola gaat zich via de media ook al melden.... allemaal spierballen taal van mensen die er geen kloten verstand van hebben, nog exact weten wat er speelt, voor al die gasten.... get a life, ga een ei leggen ofzo, maar houd gewoon je bek over je zogenaamde mening, en laat psv met rust, wij doppen onze boontjes zelf wel! Het had Driesen gesierd dat ie over z’n eigen Tadic een mening had....
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat hebben ze al 3 keer gedaan. Of dacht jij echt dat Ihattaren 3x ziek is geweest ? Dit was de druppel, schop hem maar de grens over of naar Amsterdam voor transfersom x 2.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is de zoveelste bevestiging, Marrokkaanse voetballers pieken vroeg maar missen de mentaliteit om het tot de echte top te schoppen. Na Aissati, Bakkalli, Labyad nu Ihattaren. Ik kan ook geen enkele voetballer opnoemen met een Marrokkaanse afkomst die de absolute top echt gehaald heeft en daar ook consistent gepresteerd heeft.

Ik ben verre van racistisch, maar het patroon is gewoon niet te missen. Het is gewoon schandalig, PSV heeft deze jongen alles gegeven, altijd vertrouwen gehad zelfs toen hij in de put zat. Besef je daarom even heel goed dat jongens als Gakpo echt uniek zijn in deze wereld, het gaat allemaal om snel geld verdienen en snelle fame.. Een omgeving waarin jongeren van bepaalde afkomsten gewoon stomme keuzes maken.

Over 3 jaar voetbalt Ihatarren bij een Belgische of Nederlandse subtopper. Mark my words.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Het is idd een juiste constatering. Alleen gaat het toch te ver om ze over een kam te scheren. Ieder individu moeten we ook vooral op zijn eigen kwaliteiten en mentaliteit beoordelen en niet in een groter plaatje grooien. Je kan ook een rijtje spelers maken van dezelfde afkomst die wel een top mentaliteit hebben. Dus dit is te makkelijk. Net zoals je een rijtje van spelers kan maken die allemaal kaal zijn, uit Noord Holland komen, uit Limburg komen, blond zijn etc.... Mo gaat het gewoon niet redden en laten we het bij Mo houden zou ik zeggen. De rest van al die gasten die het niet gered hebben. Hebben hier niks mee te maken
+4/-1

 
2 maanden geleden
Wat jij hier doet is ook kei en kei eerlijk hé? Lees jou post eens goed na, je vind het wel de juiste consta tering maar dekt vervolgens je eigen in, check it
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je hebt gelijk. Ik had moeten zeggen dat de opsomming van spelers feitelijk juist is. Dus dat die spelers het niet gered hebben. Maar zoals je wel begrepen hebt vind ik het niet correct om spelers zo over een kam te scheren. Dat komt nu misschien anders over. Maar dat bedoelde ik.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daar ben ik het zeker mee eens, en daarbij wil ik de kanttekening plaatsen dat de genoemde spelers van genoemde afkomst het na PSV ook nergens tot de top hebben gemaakt, daar leid ik van af dat ze door onze hoop op een wonderkind allemaal danig gehyped werden dat hun manier van vertrekken onnodig veel emoties los hebben gemaakt, persoonlijk zit ik niet op het bericht te wachten dat Ihataren bi heeft getekend, ik zie er nmlk het zo toegedichte talent er gewoon niet in,en ik ga echt niet zeggen dat ik me kan vergissen, het is gewoon een beschermeling van Bommel die tussen zijn leeftijdsgenoten een voorsprong genoot, die gaat het nergens echt waarmaken, blijft Mo-daal, Cody Madu Vertessen Malen enz moeten we koesteren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vind ik dus ook. Ihataren heeft een leuk balgevoel en mooie trap. That's it. Hij vertraagd iedere aanval. Kan of wil geen passlijnen verdedigen of spelers opjagen. En is ook niet zo beslissend dat je denkt oke jij mag alibi druk zetten. Eigenlijk vind ik het gewoon een matige speler eerlijk gezegd. Ook toen hij doorbrak vond ik hem niet bijzonder. Ja hij viel op in een PSV team dat werkelijk nog nooit zo slecht was geweest. Vraag me af of hij ook zijn debuut had mogen maken in een team als dat van guardado en Moreno of van Wijnaldum en Depay. Over Depay gesproken. Dat lijkt mij wel een jongen waar Mo naar zou luisteren. Dat zegt me gevoel. Alleen de vraag is of het iets uitmaakt. Want naast zijn gedrag vind ik hem voetballend ook niet best. Ik zie nog liever Rosario die alles geeft iedere wedstrijd dan een irritant ventje die denkt dat hij geweldig is.
+1/-0

2 maanden geleden
Aissati, Labyad, Bakkali, Ihattaren(?)... same old same old.
+2/-0

 
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
En Bazhoer, maar die speelden volgens mij nog niet in het eerste. Die Mocro van AZ* kan je er ook wel bij zetten dan.

Bazhoer geen Mocro natuurlijk, wel een rat.

(edit: *neen, niet Maher, die deed gewoon z'n best)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zakaria Aboukhlal bedoel je?

Maher werd gewoon verkeerd gebruikt
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt. En Adam had wellicht niet het juiste niveau. Spelniveau welteverstaan, hij heeft zich altijd keurig opgesteld.

Ik bedoel die huidige AZ-speler die te ongeduldig was bij PSV, waarvoor wij, ik meen, toch nog €2M hebben ontvangen. Moeilijke naam, die ik ben vergeten, die er ook niet toe doet.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Gratis advies aan Raiola:

Zorg dat je duurbetaalde potentiële topspelers topfit aan het seizoen verschijnen met de allerbeste professionele begeleiding, en ram ze met een hamer in het verstand dat ze elke training 125% moeten geven om beter te worden.

Is nog steeds een mega schande dat een profvoetballer die de gouden toekomst voor het grijpen heeft, zijn lichaam zo lang verslonst dat ie gvd 10kg te zwaar aankomt, en maanden nodig heeft om aan te haken.

En nog steeds, na dik een half jaar, zie ik hem na 5 sprintjes al met zijn tong op zijn schoenen wandelen in de tweede helft. Wat is dit voor een flapdrol man. Ga trainen en blijf van het vreten af. Om je kapot te ergeren zo'n joch.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad, na DIK een half jaar.
+1/-0

2 maanden geleden
Die kan straks gewoon in het rijtje Bakkali, Aisatti en Labyad hoor... De volgende keer is het gewoon bijtekenen of naar de tribune. Wat denken die over het paard getilde kwallen wel niet...
+1/-0

reactie verwijderdPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy