Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer details over pubergedrag Ihattaren in de krant

2 maart 2021 09:21 - ED
Foto: Pro Shots

Meer details over pubergedrag Ihattaren in de krant; image source: Pro Shots

In de media blijven berichten verschijnen over de huidige impasse tussen Mohamed Ihattaren en PSV. Vandaag brengt het Eindhovens Dagblad een beschouwend artikel over de zaak. Hierbij tekent de krant enkele feitjes over het gedrag van Ihattaren op, zoals men dat heeft gehoord bij de club. Het gedrag van de 19-jarige wordt als puberaal omschreven door de krant. Zo zou hij hersteldrank na de training niet hebben willen drinken en weggegooid hebben in het gras, bewerend dat hij het opgedronken had. Verder weigerde Ihattaren na een sessie in de hitte een door de club neergezet ijsbad te nemen. Noni Madueke zou zijn collega uiteindelijk hebben "meegesleurd" om er toch in te gaan. De club zou verder een aantal keren twijfels gehad hebben bij ziekmeldingen.

De Telegraaf heeft een rijtje prominenten gevraagd om hun mening over Ihattaren. Guus Hiddink: "PSV is wel een club die er alles aan doet je thuis te laten voelen en slagen". Willy van de Kerkhof spreekt over een "zwakke mentaliteit" bij de middenvelder en Piet de Visser adviseert Raiola om een positieve rol te gaan spelen in het vinden van een oplossing: "In het buitenland wordt het nóg moeilijker. Afzakken zou ik zonde vinden, want deze jongen kan alles mee hebben".

Meer op ED
Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren pubergedrag gras hersteldrank hiddink hitte ijsbad kerkhof madueke prominenten puberaal raiola sessie telegraaf visser willy ziekmeldingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Heeft natuurlijk een kut jaar achter de rug en is nog een puber..
Maar: blijft wel verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Is dan ook absoluut geen excuus. Juist de grote voetballers laten dan zien wat ze waard zijn.
+3/-0

2 maanden geleden
Laatste nieuws is dat hij niet bij wil tekenen. Houduuuuuu
+2/-0

2 maanden geleden
Als Mo er elke week 2 inschiet en 4 assists levert, dan hoor je bij PSV waarschijnlijk niemand over dit gedrag. Als je vedette-neigingen vertoont, dan accepteert men dat alleen als je op het veld levert (denk maar eens terug aan Romario). Juist daar wringt de schoen. Mo levert niet. 2 goals en 1 assist bij PSV is veel en veel te weinig.

Na de wedstrijd tegen Ajax, hemelde de pers Mo ouderwets op, maar op basis van wat? 3 mooie aannames en een paar passes naar de goede kleur? Als Schmidt dan zegt dat hij de bijdrage van Mo ok vond, maar niet bijzonder, dan ben ik het daar helemaal mee eens. Als je dan echt zo goed bent, leg er dan eens 3 in het mandje. Zo lang je dat niet doet, moet je vooral normaal blijven doen
+3/-0

 
2 maanden geleden
Er werd gezegd dat hij de beste psver was die wedstrijd en niet uitstekend speelde. En dat was gewoon zo. Kwam ook omdat de rest echt slecht was. Vooral de eerste helft.

Wel jammer dat we onvoldoende spelers hebben die hem een draai om de oren geven als dat moet en een aai over de bol als dat kan.
+1/-0

2 maanden geleden
Last hem eens een middagje met Van Nistelrooij op pad gaan, met zijn 2tjes lekker babbelen. Lijkt mij dat hij opkijkt naar hem en anders naar zijn carrière. Baat het niet.....
+1/-0

2 maanden geleden
Puberaal gedrag is niet erg, maar het moet doorslaan zodat het een negatief effect heeft op het groepsproces. Ben benieuwd wat er waar van is, maar het niet verlengen van zijn contract is verkoop in de zomer. Wel even een anti 020 clausule opnemen bij verkoop.
+4/-1

2 maanden geleden
Gaat er niet komen zo, lijkt een beetje te eindigen als zijn voorgangers. Hij heeft een fantastische trap en inzicht, maar dat komt er wel héél erg weinig uit. Zie zijn statistieken maar, het is een goede voetballer, maar het rendement is nagenoeg 0. Loop me tijdens een wedstrijd ook vaak aan hem te storen, je ziet hem vaak een hele wedstrijd niet. dat hoort niet bij iemand met zijn kwaliteiten.
+1/-0

2 maanden geleden
Wij hebben geen karakters meer bij PSV. Geen leiders op en rond het veld. Vrijblijvendheid troef.

Zo worden slappies gecreëerd en niet gecorrigeerd. Winnaarsmentaliteit ontbreekt te enen male.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dumfries heeft dat natuurlijk wel, maar die mist helaas te veel voetballende kwaliteiten. Max heeft het ook wel, maar heb het gevoel dat die al heel het seizoen op z'n limiet loopt qua conditie. Een type guardado/van ginkel/van bommel missen we inderdaad, spelers die leiden, voorop in de strijd gaan, en voetballend mee kunnen.

Zo'n type speler die ik net benoem heeft ook de voetbalintelligentie die we missen. Het ontbreekt aan slimmigheidjes in de wedstrijd, weten wanneer je een overtreding MOET maken, weten in welke fase van de wedstrijd je moet vertragen of juist versnellen, weten welke duels op het veld het belangrijkst zijn om te winnen.

Zo'n type speler is cruciaal voor volgend seizoen, anders ga je uiteindelijk weer tegen dezelfde problemen aanlopen en ben je gewoon te kwetsbaar tegen grote (wel slimme) ploegen.
+2/-0

2 maanden geleden
Heel erg jammer om dit te lezen. Deze week moet hij zichzelf op een hele andere manier laten zien op de trainingen en misschien zondag al tijdens de wedstrijd, dat is zijn aller laatste kans. Maar wetende dat Madueke en Gakpo vanaf morgen waarschijnlijk weer mee gaan trainen, zal het nog lastiger voor hem worden. Madueke en Gakpo hebben precies datgene wat Mo mist, werklust en dankbaarheid.
+5/-0

2 maanden geleden
Zo snel mogelijk verkopen dit overgewaardeerd talent. Haalt nooit de top met zijn mentaliteit!
+3/-0

2 maanden geleden
Die is gewoon opgegeven hoor. Anders breng je niet zo'n statement naar buiten. Je zou nog kunnen zeggen dat het een laatste waarschuwing is, en dat als ie nu wakker wordt hij nog net op tijd zijn carrière redt, maar daar heb je een sterk karakter en professionele instelling voor nodig. Dat heeft ie totaal niet. Kutjoch. Weggegooide energie. Die jongen heeft zichzelf gigantisch in de wielen gereden.

Gaat dus gewoon vertrekken voor een fooi, en dat is niet alleen zijn eigen schuld, ook dat van PSV die weer eens een talent laten ontsporen, en ook van Raiola die zijn pupil niet van goede begeleiding voorziet. Al met al alleen maar verliezers. Maar dat hoort inmiddels bij PSV. Het pamper-softie-beleid dat Gerbrands doceert is al jaren een looser beleid.
+2/-4

2 maanden geleden
Laat hem lekker naar Ajax vertrekken dit irritant ventje wil ik niet meer hier zien.
+1/-1

 
2 maanden geleden
15 miljoen en 25% van de doorverkoopwaarde dan!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat geloof ik dus niet.
Hij is nogal vriendjes met Brobbey en die wil daar ook weg, dus lijkt me sterk dat hij daar dan juist naartoe wil.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgens mij is Gravenberch zijn dikke maat
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Er is een hoop kritiek op Schmidt over zijn omgang met Ihattaren maar wat is nu de goede manier om met dit soort over het paard getilde gasten om te gaan? Deze lui op een kleffe manier hun zin geven lijkt me niet gezond, dat doe je als ouder ook niet met een los geslagen zoon of dochter (ik in elk geval niet). Als een speler (werknemer) de autoriteit van een trainer, TD of directeur of zijn medespelers niet meer accepteert wat dan? Je kan de speler ook aanklagen voor werkweigering. Hulp bieden is heel goed maar waar en na hoe lang trek je een grens?
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens @Gica. Het lijkt een hopeloos geval. Dat hij in zak en as zat na overlijden van zijn vader is volkomen begrijpelijk en zijn excuses voor niet presteren op zijn plaats. Er is/was daar 120% begrip voor vanuit de club en medespelers. Na deze periode gedraagt hij zich niet professioneel, wordt daar op gewezen en betert zijn leven. Daarna leeft hij niet als een prof, dat je iig vanuit het belang van je medespelers al zou kunnen moeten opbrengen, maar het wordt alleen maar erger met de dag. Je maakt mij niet wijs dat bij n andere club hij dit wel kan opbrengen, dat zal z'n misplaatste droom denk ik zijn, maar dat kan ie vergeten, eeuwig zonde.

Zapte gisteren uit nieuwsgierigheid voor de verandering eens naar die lach-of-ik-schiet-show met die derksen en zag Rik Elfrink daat zitten. Dat was een reden om even te kijken en werd binnen 5 minuten beloond met het kalt stellen van die zeverzak derksen door Rik. Enige wat Rik hoefde te doen, was normaal te praten, feiten aan te dragen, waarna spuitelf interrumpeerde, begon te schreeuwen met als hoogtepunt "tis niet dat Schmidt Ihattaren een goede speler maakt, maar Ihattaren Schmidt een betere trainer". In 2 minuten werd zichtbaar dat rtl-Boulevard meer realiteitsgehalte heeft dan die droplul derksen, die, net als die teleriool-journalisten, niet kunnen verkroppen dat ze geen voet aan de grond krijgen hier bij PSV. Laat andere clubs en mensen uit de 'voetbalwereld' maar dansen naar de pijpen van dat soort baggerjournalistiek. Ik ben blij dat PSV en ook Schmidt, zich daar verre van distantiëren en hun eigen plan trekken. Daar zijn ze hier veel te slim voor.
+3/-0

2 maanden geleden
Ergens vind ik het trouwens iemands goed recht om geen wazige drankjes of ijsbaden te nemen. Ik geloof best dat het helpt, maar je komt wel een beetje aan de lichamelijke integriteit om dat te verplichten. Ik vind het in ieder geval wat anders dan te laat komen, niet willen trainen, of geen rondjes willen lopen etc. Als je spelers graag extra ondersteund met drankjes en behandelingen moet het toch lukken hen van het nut te overtuigen zonder een hele stennis te maken.
+1/-0

2 maanden geleden
Je snapt neem ik aan @timmie dat deze argumenten niet de reden waren voor Mo om dit te weigeren? Kijk daarvoor naar z'n puberaal provocerend gedrag op Social media bv.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Oja, ik geloof best wel dat er meer speelt en Ihattaren zal misschien wel proberen iets te forceren ofzo. Maar vind het beetje jammer dat deze zaken dan uitgelicht worden. Ihattaren zal zich dan wel kinderlijk gedragen, maar als club / werkgever ga je een volwassen persoon ook niet bij de haren een ijsbad in slepen. Als je ontevreden bent ga je in gesprek, zet je iemand op de bank / tribune en beeindig je desnoods de samenwerking. Thats what it is. Laat al dat moddergooien lekker over aan kinderen en pubers.
+1/-0

 
2 maanden geleden
De club is niet aan het moddergooien maar geeft een verhelderende verklaring uit, Raoila daarentegen wel, "PSV liegt". De pers heeft die voorbeelden aangehaald, als voorbeelden van wangedrag, niet de club. Het ijsbad is er een van, niet komen opdagen op events als speler van PSV is een andere. Mo ligt gewoon expres dwars, dat is het. Hoe vaak is PSV al niet in gesprek gegaan met Mo, maar het houdt een keer op, nooit over je heen laten lopen. Raiola en Mo kunnen wel mauwen, maar PSV heeft nog steeds de troeven in handen, er is nog een contract van een jaar.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy