Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] PSV bevestigt contractverlenging John de Jong

4 mei 2021 18:03 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

[Update] PSV bevestigt contractverlenging John de Jong; image source: Pro Shots

De contractverlenging van John de Jong bij PSV is rond. Dat weet clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International te melden. De technisch manager zal nu tot de zomer van 2024 vastliggen in Eindhoven. Zijn oorspronkelijke verbintenis zou volgend jaar aflopen.

Jan Vennegoor of Hesselink schuift daarnaast door. Hij zal zowel De Jong als hoofd opleidingen Ernest Faber gaan ondersteunen. Denny Spronck wordt de nieuwe hoofd scouting.

Update 18:03: PSV heeft het nieuws inmiddels bevestigd. "Directie en Raad van Commissarissen hebben unaniem een groot vertrouwen in de uitgezette visie en daar speelt John een bepalende rol in", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "John verricht uitstekend werk bij PSV. Zijn kennis van de internationale transfermarkt is enorm en cruciaal in een continu veranderende voetbalwereld."

Gerbrands gaat verder: "Tevens maakt de jeugdopleiding onder zijn leiding een enorme ontwikkeling door. Alleen al dit seizoen zijn er acht door PSV jong gescoute en daarna opgeleide spelers gedebuteerd in het eerste elftal. Er heerst grote tevredenheid over zijn manier van werken, ook in combinatie met Hoofdcoach Roger Schmidt. Wij zijn overtuigd dat de club daar de komende jaren sportief de vruchten van gaat plukken."

De Jong geeft zelf aan uit te kijken naar de komende jaren. "Onze doelstellingen zijn ambitieus, maar daar loop ik niet voor weg. In Nederland wil PSV spelen om de prijzen en internationaal streven wij een positie bij de beste 32 clubs van Europa na", zegt hij daarover. "Er is nog veel werk te verzetten. De overtuiging dat we daar komen is er. Ik heb het bovendien uitstekend naar mijn zin en ben blij dat ik van onze RvC en mijn mededirectieleden het vertrouwen krijg mijn werk hier voort te zetten."

Meer op PSV.nl
Tags

jong gerbrands bepalende faber gescoute hesselink mededirectieleden nederland roger rvc schmidt spronck timmer uitgezette unaniem vennegoor veranderende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Gelukkig wordt er een zwaargewicht toegevoegd aan het falende aankoop en scoutingbeleid bij PSV. Is er dan daadwerkelijk helemaal niemand binnen onze organisatie die zegt: He jongens het gaat niet helemaal lekker de laatste tijd, laten we eens kijken hoe we zaken kunnen verbeteren, laten we wat ervaring toevoegen aan onze staf? We modderen lekker verder en doen alsof ons neus bloed. Sluit wel goed aan bij het niveau van het eerste elftal de laatste tijd. Als je maar hard je best doet maakt het niet uit of je wel de vereiste kwaliteiten bezit. Met deze jongens gaan we het gat naar Amsterdam niet dichten. Hou die 50 miljoen a.u.b. tot na 2024 gewoon op de bank. We maken voorlopig wel even pas op de plaats tot het binnen de club doordringt dat een professionele organisatie topmensen vereist. Mensen met een bewezen staat van dienst die elders al hebben aangetoond goed in hun vak te zijn. Kansloos dit.
+6/-1

3 jaar geleden
Goh verrassend. Er verandert dus helemaal niks, alleen een iets duurdere titel met een bijpassend duurder salaris... Ons kent ons regeert en de opvolger van De Jong kunnen we dus ook alvast opschrijven.
+2/-0

3 jaar geleden
Weet niet echt wat ik hiervan moet vinden. Als de club wil verlengen met hem en er vertrouwen in uitspreekt wie ben ik dan om dit af te keuren? Als het aan mij ligt word deze transferzomer do or die voor John, spelers als Bruma, Baumgartl, Doan, Sadilek, Rosario en Guti (vergeet er vast nog een paar) van de hand doen. En een paar gerichte en volwassen aankopen doen van mannen die er meteen staan. Kwaliteiten ala Luuk, Guardado en Moreno. We moeten een mix gaan maken zoals onze vrinden in A'dam ook hanteren, dit was ook onze laatste succes formule.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik ben bang dat het aanmodderen blijft met PSV na deze beslissing. Je kan niet alles op de directie afschuiven natuurlijk, ik hoopte met het binnenhalen van Schmidt en een best aardige selectie op meer succes. Helaas denk ik niet dat Vennegoor nou de man is die met zijn scherpe inzicht en gogme PSV naar een hoger plan gaat tillen qua technisch beleid. Ik had toch liever iemand met meer ervaring op dat vlak gezien.
+2/-0

3 jaar geleden
Met alle respect voor oud gediende. Maar liever iemand met verstand van zaken . Wilfred Bouma geen functie?
+1/-0

3 jaar geleden
Met geen pen te beschrijven dit. Zelfs mijn toetsenbord heeft er moeite mee. De teloorgang van de club gaat nu vaste vormen aannemen. Wat een onheilstijding. Maar helemaal verrassend komt deze berichtgeving nou ook weer niet. De FC Ons kent Ons United verneukt onze ooit grootse club. Who needs the Glazers anyway?
+2/-0

3 jaar geleden
Wanneer het structureel beroerde aankoopbeleid onder deze twee zich doorzet wordt deze contractverlenging een negatieve landmark in de historie van PSV.

Voor de 3e keer op rij verkeerd inkopen (nu zelfs deels met geleend geld) en PSV is voor de komende jaren definitief topclub af en volgt Feyenoord scenario.

Hoog spel van Toon en RvC (Hans van Breukelen als voetbalman?).

'Vroeger' was PSV met een zware delegatie naar Alkmaar gegaan en had daar met een overtuigend verhaal en -contract brutaal de TD van de concurrent weg gehaald.
+1/-0

 
3 jaar geleden
En gelijk Koopmeiners meegenomen.
+1/-0

3 jaar geleden
Zouden Toon en John grootaandeelhouder van ajax zijn?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik houd dagelijks de AFM meldingen in de gaten maar tot nu toe ben ik hierover niks tegengekomen.
+2/-0

3 jaar geleden
Van al zijn aankopen van tientallen miljoenen bleek alleen (uiteindelijk) Boscagli goed genoeg voor PSV1.
Maar hup, lekker verlengen jongen.....
+1/-0

3 jaar geleden
Ben het deels eens met de negatieve reacties hier. Echter wordt hier Boscagli aangegeven als goeie aankoop door sommigen. Vergeet niet dat deze jongen vorig jaar al was afgeschreven... sommige aankopen hebben wat tijd nodig. Max, Gotze vind ik ook meerwaarde hebben. Verder heeft hij talenten Gakpo en Madueke laten verlengen. Neemt niet weg dat er zeker ook mindere aankopen zijn gedaan. Ik geef hem nog 1 jaar. PSV moet wat mij betreft volgend jaar weer meedoen om plek 1! Zo niet mag de directie conclusies trekken. Gelukkig hebben we een man als van der Wallen in de RVC waarmee PSV op financieel vlak nog wel wat kan hebben de komende jaren.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Max idd. Gotze heeft Schmidt gehaald.Het is erg magertjes voor een topclub.
Brands begon ook slecht, maar die had de mazzel dat Ajax toen ook faalde en niet mijlenver weg liep van PSV.
Dat is nu erg hoog spel. Geleend geld, een TD die nog niet overtuigend is en een stronteigenwijze trainer... Ben benieuwd
+2/-0

 
3 jaar geleden
Brands haalde in zijn 2e jaar spelers als Strootman en Mertens. Ook hij had mindere dingen, met name de verdediging werd vergeten. Maar er zaten altijd wel een paar goede spelers tussen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dankzij de deal met de gemeente Eindhoven konden die 2 gehaald worden.
Zonder de deal waren die niet gekomen.
+1/-0

 
Max is't 'm ook niet echt hoor, voetbalt als een oud wijf, verders hou ik maar stil want de kwaliteiten dat onze spelers worden toegeschreven zijn er in vele/meeste gevallen gewoon niet aanwezig , we hebben gewoon veel middelmaat rondlopen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Nou ja. Max is geen Baumgartl. Dus in dat opzicht is het beter.
Eerste paar maanden erg goed zelfs. Plus Duits international geworden. Daar zit iig nog wel iets in
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Jij hebt het over nog maximaal 1 jaar de kans geven om mee te strijden om kampioenschap, ik ga een stap verder: kampioenschap is absolute must komend seizoen!

De man heeft 2 jaren verkloot met zijn wanbeleid - zijn allereerste seizoen komt op conto van met name Van Bommel en falende individuele spelers - en wordt het volgend seizoen wederom niks onder Schmidt, wordt het wat mij betreft, voor beiden, ipv platte kar door de stad, met strontkar gehuld in pek & veren de stad uit. En Toon mag zich dan ook eens beraden over zijn beleid & toekomst.

Onbegrijpelijk dat contract met 3 jaar verlengd wordt ipv met een jaar om te kijken hoe het gaat. In dat geval hoef je bij hernieuwd falen, hetgeen bepaald niet denkbeeldig is, niet nog eens 2 seizoenen salaris af te kopen.

(edit: Daguardo, wat Brands & Strootman betreft, die had hij natuurlijk al in winterstop voor 8-9 ton bij Sparta moeten ophalen (zoals FC Utrecht deed) en hem vervolgens aan hetzij Sparta dan wel Utrecht een halfjaar kunnen uitlenen; scheelde je toch algauw €5-6M!)
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een drama! Moet deze bleekscheet die direct in paniek raakte toen vorig jaar een aantal supporters terecht protesteerden, onze club redden?

Zijn trackrecord is een groot drama, hij heeft geen enkel overwicht naar de coaches en ome Toon laat z’n oren naar hem hangen net als naar de andere grote groep oud PSV’ers die tussen 1997 en 2005 actief waren bij PSV en elkaar altijd zullen dekken...

Toon zingt z’n tijd lekker uit tot aan z’n pensioen en schrijft ondertussen weer een matig boekje dat een jaar na haar uitgave al weer bij Het Goed ligt of op de rommelmarkt.

De komende 50 tot 70 miljoen mag JdJ ook weer laten verdampen! Een zorgelijke situatie. En Toon? Die tikt lekker door!
+2/-5

3 jaar geleden
De beste stuurlui staan als vanouds weer aan de wal! Geef maar aan wie we dan hadden moeten aanstellen, compleet met garantiecertificaat aub! Wat een azijnpissers allemaal. Successen worden op het veld behaald en in veel mindere mate aan de zijlijn. Je kunt nou niet zeggen dat we slechte selecties hebben gehad. Die spelers een keer onder hun dikke kont schoppen lijkt me veel beter. Een stelletje lamstralen zijn het. Amen!
+6/-0

 
3 jaar geleden
En wie heeft die lamstralen naar PSV gehaald, voor veel (te veel) geld?

Heb jij je louter daarvoor aangemeld, beste stuurman?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Niet speciaal aangemeld. Wel lang geleden dat ik ingelogd heb maar volgens mij doet dat er niet toe. Zij mogen de spelers dan wel gehaald hebben maar hard werken doe je volgens mij vanuit je overtuiging en je drang om successen te boeken en/of succesvol te zijn...... wat voor werk je ook doet. Dat mis ik bij een groot aantal van die gasten en dat heeft niet alles met de leiding of het management te maken.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Volgens mij is het eerder een kwestie van verkeerde spelers aantrekken en wellicht niet de juiste trainer/coach aanstellen.
+1/-0

3 jaar geleden
Voor mij al onbegrijpelijk dat PSV dus vertrouwen heeft in John de Jong, maar misschien zien en weten zij dingen die ik niet weet. Wat ik helemaal niet snap is waarom je nu ineens al met hem moet verlengen. JdJ heeft nog een contract van een jaar en het is niet zo dat hij dan gratis de deur uit loopt naar een andere club. Het is toch veel logischer om nu nog even aan te kijken hoe alles loopt richting volgend seizoen? Blijft de trainer, hoe goed/slecht wordt er gekocht en ingekocht. Helemaal belachelijk is dat hij nu een verlenging van 3 jaar krijgt.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Om op je eerste vraag te antwoorden: de technische staf zal heus wel een goed gefundeerd plan voor de komende jaren gepresenteerd hebben, anders gaat een RvC (met daarin de grote man/sponsor) niet akkoord met zo'n verlenging ...

Ik ben ook echt van mening dat JdJ de afgelopen jaren niet echt veel geluk heeft gehad en dat vele van de aankopen niet eens op zijn konto te schrijven zijn (eerst met Van Bommel en nu Herr Schmidt). Misschien als hij eens zelf aan het werk mag gaan (en hij heeft nu natuurlijk gezien hoe het niet moet), dat het toch een ander resultaat zal brengen.

En inderdaad, zoals ik hierboven al las, wie moet je anders halen, met de garantie dat het dan wel ineens goed zal gaan?! Lastige opgave hoor ...
+1/-0

3 jaar geleden
Ik vind het prima dat PSV contracten verlengd. Opgedane ervaringen moeten nu ook eens zijn vruchten gaan afwerpen. PSV heeft nog een lange weg te gaan om goed te concurreren met Ajax.
+2/-0

3 jaar geleden
PSV moet de weg die het heeft ingeslagen vasthouden.Probeer Schmidt zijn contract open te breken,ook zijn staf,en dus ook die van Mario Gotze en verbind ze nog een seizoen langer aan PSV.Mario liefst 2 jaar erbij geven,en gebruik eventueel zijn netwerk om meer ervaring in de ploeg te krijgen.Boateng (33) heeft een aflopend contract bij Bayern munchen en zou de komende 2 seizoenen een versterking als CV zijn langs de jonge Boscagli,en dat geld ook voor khedira (34)(ex real madrid,juventus) die ook aankomende zomer uit zijn contract bij Hertha BSC loopt.Of gooi een visje naar de 30 jarige Christoph kramer , van Borussia monchengladbach net als khedira CM of defensief middenveld.Deze heeft nog een transferwaarde van 8 miljoen ,maar kan voor PSV nog 5 seizoenen van waarde zijn.als je 1 van 2 laatsgenoemden langs davy propper zet,dan krijg je met Mario Gotze een voetballend middenveld met veel routiniers,ervaring.Al deze spelers zijn met Mario wereldkampioen geworden.Deze spelers helpen PSV direct verder,maken de selectie professioneler waar de jonge spelers zich aan op kunnen trekken.Haal de transfervrije van aanholt terug.Teze naar rechts,en cash 20 miljoen voor Dumfries.Gakpo absoluut niet verkopen,Madueke kan voor 25 en malen voor 40 miljoen weg,niet allebei,en niet voor minder.Kijk eens rond in zuid amerika,Bruno Gomes Braziliaan,vasco da gama,oude club Romario.Leg een nieuw fundament.Succes John !!
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal eens met je eerste zin @philipske. Er is gedurende het seizoen progressie geboekt, hoewel de lijn nog wel verder moet doorstijgen om aan te haken en mee te doen om het kampioenschap. Ook stroomt er steeds meer door uit de JO, iets wat ook financieel zeer aantrekkelijk is daar je geen miskoop risico's loopt en winst bij verkoop maximaal is. Mbt de aankopen, leuke suggesties, moeilijk te halen, wellicht is er ééntje uit de opsomming te verleiden mbv. de aanwezigheid van Schmidt en Götze. We hebben keihard een ervaren leiderstype nodig, Boateng is (te) hoog gegrepen, maar dat zou 'm zijn. Lijkt me echter niet realistisch dat je voor Malen 40 miljoen kunt vragen, daar is zijn trackrecord nog te mager voor.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dumfries voor €20 miljoen verkopen - geloof je het zelf gezien zijn vorm de laatste 6 maanden en de looptijd van zijn contract? Boateng: weet je wat die verdient op dit moment? Double digit meloenen. NEXT. Malen €40 miljoen: ik sluit me bij PVH aan. Vind het altijd zeer interessant de namen die je noemt maar dit keer vraag ik me oprecht af of e.e.a wel realistisch is waarbij komt dat je wel allemaal dertigers kunt halen maar je je eigen jeugd zeker niet in de weg moet staan. Wat er met Mo is gebeurd is pure kapitaalvernietiging. Zonder daarbij de schuld bij PSV neer te leggen
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het is net als de regering die er een puinhoop van maakt geeft PSV deze nietsnut een nieuw contract wat heeft hij het toch goed gedaan man o man verkoop de Club aan een grote investeerders slechter kan het niet worden
+2/-1

3 jaar geleden
Met JdJ aan het roer gaan we geen prijzen pakken, we hebben daar een zwaargewicht nodig.
+2/-0

3 jaar geleden
Even de fouten uit het verleden repareren en samen met Jan €50 miljoen de markt in pompen. PSV 2.0
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja, want ze kunnen nu echt opeens 50 miljoen uitgeven :slaap
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi