Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitblinker Denzel Dumfries kopt Oranje voorbij Oekraïne

13 juni 2021 22:52
Foto: Pro Shots

Uitblinker Denzel Dumfries kopt Oranje voorbij Oekraïne; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal is met een zege begonnen aan het EK. In Amsterdam werd Oekraïne met 3-2 verslagen. Denzel Dumfries zorgde voor een hoofdrol. De aanvoerder van PSV had een groot aandeel bij de eerste twee treffers en nadat Oekraïne op gelijke hoogte was gekomen kopte hij in de slotfase de winnende treffer tegen de touwen. Hij werd uiteindelijk ook uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Donyell Malen viel in blessuretijd in, terwijl Cody Gakpo geen speeltijd kreeg. Gakpo zat tijdens beide oefenduels nog op de tribune, maar mocht nu wel op de bank plaats nemen. Oud-PSV'er Georginio Wijnaldum opende de score.




Tags

oekraine dumfries gakpo oranje cody malen wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het is wel duidelijk dat dit Nederlands elftal het vooral moet hebben van het opstomen van Dumfries en de kwaliteiten van Wijnaldum en Depay.

Frenkie dribbelt lekker, maar dat levert je niks op. Weghorst zie je ook niet veel maar is beter in kansen afmaken dan Luuk.

Fijn ook dat de Roon het goed gedaan heeft, zodat Gravenberch mooi op het bankje kan blijven.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Frenkie is de man met de voor de voor de voor assist. Als anderen om hem heen er vervolgens te weinig mee doet kun je dat hem niet kwalijk nemen. Die jongen heeft 7 paar ogen. Zijn statistieken gisteren moeten wederom geweldig zijn geweest. Zijn pass accuratesse is heel erg goed terwijl hij zelden balverlies leidt. Vindt altijd een speler met juiste shirtje aan.
+6/-1

 
2 jaar geleden
Vind ik ook. Zou prima passen bij PSV
+1/-1

 
2 jaar geleden
Was ook de bedoeling, totdat ajax hem wegkaapte.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Bij ons had ie het zelfde lot ondergaan als Zinchenko --> naar Jong. Frenkie had nooit een kans gekregen bij Cocu. Vind het een hele balvaste solide speler overigens die altijd de voetballende oplossing vind. Jammer dat ie van die Spaanse trekjes begint te krijgen. Pijn aan je linker knie als je rechter teen geschampt wordt enzo.
+2/-0

 
Wat een onzin. In het seizoen dat die De Jong doorbrak in Amsterdam stonden er bij PSV vier spelers in de basis afkomstig uit de jeugd en allemaal gedebuteerd onder Cocu. Daarnaast nog voldoende jeugdspelers die herhaaldelijk hun minuten maakten in die periode.
+3/-0

2 jaar geleden
Van 15 naar 20 miljoen. Zo doe je dat.
+3/-1

 
 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Inderdaad, die tijd is geweest mag ik hopen.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zie net dat zij gewonnen hebben.

Jammer. Laatste wat ik zag was 2-0, was dus nog 2-2 geweest. Helemaal zuur. Nou ja, deze poule was sowieso toch abc'tje.

Hopelijk vangen wij nou paar miljoen extra voor DD.
+2/-5

 
reactie verwijderd

Riverside (geschorst)
2 jaar geleden
Idd, laat denzel zich maar ff in de kijker spelen, na vanavond is hij gewoon 20+! Nu Malen nog👍, want gaan doen ze toch…. Dan maar voor mooie prijzen dacht ik zo!!!
+2/-0

2 jaar geleden
Positief is in elk geval dat Dumfries zijn marktwaarde een boost heeft gekregen na deze wedstrijd.
+0/-0

2 jaar geleden
Zijn we goed weggekomen. Tegen n sterk land en zo slap druk op de bal geven, is vragen om problemen Denzel speelde fantastisch, bekroond met n prachtige goal. De mooiste goals kwamen echter van Oekraïne.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Aparte wedstrijd inderdaad, met beide teams die totaal geen druk op de bal gaven. Dat zie je toch niet vaak in het moderne voetbal. Het leek wat op een veteranenwedstrijd.

En dan worden nog even wat verdedigers gewisseld de tweede helft, wat uiteindelijk goed uitpakte met Aké, met een goede redding en een assist. Die had in de basis moeten staan.

Memphis wat afwezig voor zijn doen. Denzel werd constant vrij gelaten en had veel vaker en eerder de bal kunnen krijgen.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Geweldige pot van Dumfries! Lijkt precies op tijd zijn vorm terug te hebben. Vond zijn voorzetten ook bijzonder scherp en veel beter dan het gehele seizoen. Nu vasthouden en gas op de lollie. Wijnaldum stond overal terwijl ik de Jong en de Roon ook zeer bruikbaar vond. We hebben mazzel gehad dat die vsn Denzel er alsnog invloog. Achterin stonden we even lekker te slapen 10 minuten lang. De tranen van Blind verraadden wat die jongen heeft meegemaakt en wat de impact van het vreselijke voorval met Eriksen op Blind moet hebben gehad. Knap om dan 60’ geconcentreerd te kunnen spelen.
+1/-1

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Je schrijft vrij veel 'we' Tony, ik heb dat gevoel (nog) totaaaaaal nie
+1/-0

2 jaar geleden
Raar EK zo. De Poulefase zijn eigenlijk wat veredelde oefenwedstrijden, ervan uitgaand dat we van Noord Macedonië wel winnen. Deze overwinning zorgt er eigenlijk al voor dat we door zijn dus. de komende twee potjes doen er niet toe. Vond Oranje niet bijster sterk, maar door de druk op de ketel te houden werden de fouten bij Oekraïne uiteindelijk geforceerd. Leuk voor Dumfries dat hij de hoofdrol eens naar zich toe kan trekken. Gaat ons hopelijk ook nog wat opleveren. Winnen in zo'n eerste wedstrijd is het belangrijkst, dus missie geslaagd.
+3/-0

2 jaar geleden
Het is natuurlijk fantastisch dat Dumfries gisteren die beslissende goal erin kopt, en hij was inderdaad aardig op dreef aan de rechterflank.

Echter, in de eerste helft mist hij 2 grote kansen en voorafgaand aan de 1-0 heeft hij een zeer matige voorzet die Weghorst nooit kan halen. Door geblunder van die keeper krijgt Wijnaldum daar uiteindelijk de rebound. En als we eerlijk zijn, dan had een betere keeper die 3-2 waarschijnlijk ook tegen gehouden.

Oftewel, in mijn ogen was het precies een Dumfries wedstrijd. Heel actief en fysiek sterk, maar aan de bal niet altijd even nauwkeurig.

Wel lekker dit voor zijn marktwaarde! Als hij ons dan toch wil verlaten, dan maar door de voordeur langs een erehaag voor een prachtige transfersom!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal eens.
Ik zei gisteren ook al, een typische Dumfries wedstrijd. Gotta love him. En ik denk dat veel clubs enorm blij zijn met hem. Goed moment om dat te verzilveren, voor hem en voor PSV.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage