Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV pakt door en wil Davy Pröpper als vijfde versterking'

18 juni 2021 22:19 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"PSV pakt door en wil Davy Pröpper als vijfde versterking"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat PSV op het punt staat zich te versterken met Davy Pröpper. De interesse in de middenvelder was al langer bekend, maar PSV wil nu ook daadwerkelijk gaan doorpakken. Na Joël Drommel, André Ramalho, Philipp Mwene en Marco van Ginkel moet hij de vijfde aanwinst voor deze zomer gaan worden.

Volgens het Eindhovens Dagblad zijn PSV en Brighton al zo ver genaderd dat verwacht wordt dat Pröpper zich al snel kan aansluiten in Eindhoven. De Engelsen wilden aanvankelijk 10 miljoen euro hebben, maar dat bedrag zou inmiddels flink naar beneden zijn gegaan. Zelf wil de 17-voudig international graag terug naar PSV.

Pröpper speelde eerder van 2015 tot en met 2017 al in het shirt van PSV. Daarin kwam hij tot 89 officiële wedstrijden en 22 doelpunten. De afgelopen vier seizoenen speelde hij voor Brighton & Hove Albion, waar hij nog een contract heeft voor twee seizoenen. Mede door een blessure kwam hij dit seizoen echter nauwelijks in actie.

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

brighton albion drommel genaderd ginkel hove mwene philipp ramalho

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Let the Jumbo-Euros flow...
Super dit
+1/-0

2 jaar geleden
Ik vond Pröpper in zijn periode bij PSV geen topper. Het was in mijn ogen geen niveau Van Bommel, Guardado of Van Ginkel. Moet bekennen dat ik hem niet gevolgd heb bij Brighton. Dus ben benieuwd hoeveel hij vooruit gegaan is. Wellicht dat hij nu wel een sterkhouder kan worden in ons elftal.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Prima voetballer en absoluut een versterking.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Vond hem absoluut een topper, een topper die niet altijd even goed begrepen werd door zijn mindere medespelers.
Altijd slim het gat in lopen, altijd die overduidelijke steekpaas in het gat.

Maar als medespelers dat gat niet inlopen en die steekpaas niet begrijpen en gebruiken ziet het er armoedig uit.
Met van ginkel, Gotze, en malen (als die er nog zou zijn) heb je 3 spelers die dat gat zeker wel in willen lopen. en wat meer voetbalsmart zijn dan de spelers van toen.

Nooit begrepen wat hij bij Brighton & Hove Albion ging doen, het is een speler die enorm kan renderen met klasbakken om hem heen die hem begrijpen, niet met middelmaat die die steekpass en loopactie niet zien en begrijpen. Ik vond hem meer een speler voor bv. barcelona waar een speler als messi en suarez samen met propper elkaar perfect zouden aanvullen.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Noem jij Propper nu in 1 zin met Messi en Suarez hahaha!!

Paar jaar in de kelder van de PL gespeeld, geblesseerd geweest. Eerst maar zien.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Duidelijk maar half gelezen.

Het gaat erom dat als je 12 van die steekpaasjes geeft als propper gaf bij PSV messi en suarez er minimaal 10 afmaken.

Bodem van de PL? ja dat was dus precies mijn punt, propper heeft goede spelers nodig om hem heen die net als hem de kansen zien en deze pakken, je hebt dus niets aan een groepje houthakkers om je heen, dan verzuipt een speler als propper en is het maximaal middelmaat.

Denk aan messi die altijd faalt bij de argentijnen, messi vind ik een speler die ook alleen kan renderen met de juiste spelers om hem heen, Laat messi een jaartje spelen bij osasuna en hij lijkt ook niet meer te kunnen voetballen. je moet messi op de juiste manier gebruiken en dan is het een wereldtopper, laat je hem iets anders voetbalen is het een wereldflopper. propper had bij een team als barcelona kunnen uitgroeien als een wereldtopper. maar bij een club als brighton is het maar middelmaat.

Ik denk dat propper een speler is die goed kan rederen in het voetbal van Smidt, maar dan moeten we geen Luuk de Jong terughalen (al vind ik dat een heerlijke spits en zie hem graag terug) maar zal je speler als malen moeten behouden. al ben ik ook wel gecharmeerd van Gakpo
+1/-0

2 jaar geleden
Ik weet het niet hoor. Het is allemaal weinig creatief in het aankoopbeleid veel oude spelers of bekenden van de trainer. Denk wel dat Davy en Marco beter werkt dan Sangare en Rosario.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Nee, je kan inderdaad beter een niet Nederlands sprekende speler uit Zuid-Amerika of Oost-Europa halen. Die hebben geen aanpassingstijd nodig en staan er meteen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dat hoor je me niet zeggen maar Davy is topfit heeft een seizoen op de bank gezeten en vertegenwoordigt heel veel restwaarde. (Sorry sarcasme nu weer uit).
+2/-0

2 jaar geleden
Lekker nieuws man! Ik vind Pröpper een goede speler met voetballend vermogen. Heeft ook ervaring. PSV krijgt de selectie nu wel een keer op tijd rond.
+2/-0

2 jaar geleden
Nogmaals, de gedreven Davy uit zijn 1e seizoen PSV is van harte welkom.

Die slapjanus uit de 2e jaargang PSV mag van mij wegblijven.

Ik hoop vurig dat meneer zich inmiddels (weer) wél kan opladen voor PSV & EL.
+5/-2

2 jaar geleden
Ervaren speler, goed voor de balans. We krijgen wel weer een beetje veel middenvelders. Ben erg benieuwd wie er nog vertrekken. Rosario en Sangaré banken straks? We gaan in ieder geval een heel ander PSV krijgen volgend jaar. Met een fitte Götze, van Ginkel, Gakpo en Propper als controleur staat er toch wel even wat voetballend vermogen op het middenveld. Sinds Guardado/Wijnaldum niet meer zo sterk bezet geweest. Ervaren CV brengt hopelik ook wat meer rust in de defensie. De contouren worden langzaam zichtbaar. Zal ook nog wel een spits bijkomen nu Romero weg is en Malen onhoudbaar lijkt. Al zal ik hem nog lekker een jaartje in Eindhoven laten, zeker met dit heerlijke middenveld erachter zal zijn rendement enkel maar hoger worden..
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Naast Rosario en Sangare zijn er ook nog Bruma, Sadilek, Doan, Thomas, Ledezema, Ihattaren voor het middenveld. Het kan nog een hijs worden om die te verkopen/verhuren.
Boscagli maar houden die ontwikkelt zich goed. En is Gotze nu een aanvaller of ook een middenvelder? De TD lijkt middenvelders te verzamelen zoals ik postzegels verzamel...
En mochten Dumfries en Malen vertrekken dan valt de doelpuntenproductie met zo'n 30 stuks terug. Het kan verkeren zei Brederode reeds toen hij door het ijs zakte...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zonder Malen en Dumfries scoren we echt wel meer dan 42 goals in een seizoen. Er komen ook vervangers voor teug natuurlijk. En spelen Rosario en Sangare niet maar Propper en van Ginkel heb je alweer 20 tot 25 doelpunten terug. Helaas hebben we veel geld uitgegeven aan middelmaat. Verlies nemen, blij zijn met de 50 miljoen die vrij is gekomen en goed luisteren naar Roger bij nieuwe aankopen, dan komt het wel weer goed. Overigens heeft Bruma ook een aantal uitstekende wedstrijden gespeeld bij ons. Denk echter dat het hem in Eindhoven niet meer gaat worden. Zou graag Arias en Luuk terug zien komen voor Dumfries en eventueel Malen, want met nog 3 jaar contract hoef je laatstgenoemde enkel te verkopen voor een bedrag in de buitencategorie.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Prima. Goed middenveld. Misschien dat het verdedigend nog wat sterker moet. Maar wel veel ervaring.
+1/-0

2 jaar geleden
Nu nog Luuk de Jong erbij en het seizoen mag beginnen. Off topic, ik heb vanavond naar Engeland-Schotland gekeken. Wat een passie en strijd van de Schotten. Heerlijke wedstrijd en zo zie je maar dat kwaliteit gelukkig niet altijd wint. Wat zou het voetbal dan saai worden.
+1/-0

Sunnysideup (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Erg benieuwd wat voor PSV er in oktober staat en of we dan nog in Europa actief zijn. Wie van de jeugd zal überhaupt spelen? Strategie lijkt aangepast. Risico van kapitaalvernietiging op termijn? Wie van de basis elf wordt voor meer geld verkocht tzt?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Is het doel jeugd laten spelen, of top 32 europa en voor het zilver in Nederland. Ik denk dat het tweede belangrijker is dan het 1e. Jeugd moet wel het gewenste niveau hebben. Een Rosario is toch ook geen stuiver waard als eigen jeugd.
+1/-0

 
Averpsv (geschorst)
2 jaar geleden
Rosario is geen eigen jeugd
+1/-0

 
2 jaar geleden
Die komt toch via jong bij het eerste? Of hebben we voor Rosario ook miljoenen betaald?
+1/-1

 
Averpsv (geschorst)
2 jaar geleden
Is met zijn negentiende van ajax naar Almere gegaan. Jaar later naar ons. Als we dat voortaan eigen jeugd gaan noemen dan is alles voortaan eigen jeugd
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het punt is ook meer dat spelers die doorstromen via de jeugd en of jong PSV niet perse altijd de jackpot zijn. Dan noemen we Paal of Vliet of Piroe. Doorstroom op zich is niet het doel, het moet ook kwaliteit zijn.
+2/-0

2 jaar geleden
Uitstekende toevoeging voor de selectie.
Brengt ervaring,voetballend vermogen en meer beweging met en zonder bal met zich mee,ook komt er met zijn spel meer diepgang.
+1/-0

2 jaar geleden
Goede aankopen gedaan JDJ,er blij mee met Marco en Davy..
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage